Page 46

73.

Palacio, R. J.: ČUDO August Pullman se je rodil s hudo deformacijo obraza. Do desetega leta ni hodil v šolo, ampak je imel zaradi številnih zahtevnih operacij in dolgotrajnih okrevanj pouk doma. Z vstopom v peti razred osnovne šole je zdaj njegova edina želja, da bi ga sošolci imeli za navadnega. Toda novi sošolci ne morejo prezreti njegovega nenavadnega obraza. Ta nepozabna pripoved v naša življenja prinaša srčnost in upanje. Bralec začne ceniti vrednost pravega prijateljstva in moč prijaznosti. Knjiga za najstnike, ki jo morajo obvezno prebrati tudi vsi odrasli in svet bo postal za odtenek lepši.

74.

Paljk, Jurij: KAJ SPLOH POČNEM TUKAJ V teh literarno esejističnih spisih se avtor spominja otroštva in mladosti, piše o slovenski skupnosti v Italiji, o novih priseljencih in vsakdanjem življenju, razmišlja o univerzalnih vprašanjih etike, morale in krščanske vere, vse pa povezujejo knjige, ki so avtorja spremljale od otroštva naprej. Knjige so njegova velika ljubezen, navdihujejo ga pri pisanju, v njih najde znanje in prepoznava lepoto, dajejo mu snov za razmišljanje, so prijateljice v večernih urah, tolažba in vir veselja.

Ta veseli knjizni svet  

Tako kot vsako leto, bo bralni projekt tudi letos od oktobra do maja potekal v vseh enotah knjižnice, zaključek s podelitvijo priznanj in na...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you