Page 1

TA VESELI KNJIŽNI SVET

MISLI naših bralcev o prebranih knjigah


Z eno besedo grozno. Država je izdala svoj narod. Jih zavajala, pustila na cedilu. Ostali svet se sploh ni zavedal razsežnosti katastrofe. Ali se bomo naučili kaj iz tega?

Drevesa res govorijo, če jim prisluhnemo. Prav tako so mi zapisane modrosti in pesmi spregovorile o tem, kako lažje in lepše živeti vsak dan posebej.


Čudovita zgodba o prijateljstvu med človekom in mačkom, ki sta drug drugemu v oporo in vzpodbudo v krutih razmerah življenja in dela na londonskih ulicah.

Vsako življenje je lahko roman. Za življenje Borisa Cavazze je en roman premalo. Zgodba, ki jo je eden največjih igralcev našega prostora zaupal avtorici, je stkana iz drobcev spomina, je kolaž trenutkov, otroških krivic, sramu, premagovanju ovir, vonjev, barv in razpoloženj.


To je knjiga, ki je vredna tega, da dobi mesto na domači knjižni polici. Težka tema, ki je zapisana z rahločutnostjo, razumom in neustrašnostjo.

Izjemno dobra knjiga z bogato ljubezensko zgodbo ter poučno zgodovino. Bralcu prikaže, kakšna je v resnici brezpogojna ljubezen. Prikaže žensko, ki je za ljubezen pripravljena iti do neskončnosti ter sprejeti vso bolečino, samo da bi lahko ljubila.


Mati, ki ne zmore, oče, ki ne zna in otrok, ki je poseben. Nikogar ne moreš obsojati, čutiš pa z vsemi. Pretresljiva knjiga.

Roman je vrhunski. Prava mojstrovina, poln nasprotij med ženskim in moškim polom. Poln iskanja identitete. In še enkrat potrjuje našo življenjsko pot v iskanju ljubezni, pripadnosti ter želji pustiti pečat na tem svetu.


Naključje pripelje za isto mizo dva tujca, mlado žensko in zrelega moškega. Z zaupljivo radovednostjo zdrsneta v neobičajno intimno izpoved in nenadejana priznanja.

Ne vem, zakaj ženske verjamemo, da bomo zaradi odpovedi svojim hrepenenjem za moške vrednejše ljubezni? Le kaj razmišljamo? Da so tisti, ki se odpove svojim željam, ljubezen bolj zasluži kot tisti, ki sledi svojim sanjam?


Poleg čuteče zgodbe sem se naučila, kako hrana vpliva na človeško telo in dušo. Poleg tega pa še recepti, da te kap. Čudovito.

Nekateri romani so za vse čase. Med njimi je prav gotovo Sirota iz Lowooda. Z enakim užitkom sem ga brala nekoč kot gimnazijka in danes kot upokojenka.


Dnevi zavrženosti je resnično izjemna knjiga! Prebrala sem jo v enem zamahu! Vsebina, prežeta z življenjsko resnico, vzburka bralcu dušo, kjer se morda skrivajo podobna potlačena čustva...

Pretresljivo, kruto, realno, ob branju knjige so se mi moji lastni problemi zazdeli veliko manjši. Knjiga je polna jeze - upravičeno.


Leto 2007 hrvaško mestece Gost skoraj 20 let po razpadu Jugoslavije. Ko britanska družina začne objavljati eno od zapuščenih hiš, se začenjajo obujati spomini, ki jih hočejo vsi pozabiti, razen glavnega junaka...

Knjiga me je navdušila zaradi topline, nežnosti in dobrote. Tudi, ko jo odložiš, je ne pozabiš nikoli več. Res izjemna.


Knjiga, ki jo bereš počasi. Osveži znanja, ki smo jih že pozabili in da veliko novih. Nenavaden način razlage filozofskih vprašanj.

Je to res zvestoba, kar je bilo med njima, je to utopija, nesmisel? Vredno branja.


Topla in nepozabna zgodba o mladi družini in trapasto nevrotičnem psu, labradorcu, ki je družini pokazal, kaj v življenju resnično šteje.

Pripoved na meji verjetnega. Dve sorodni duši, vedno skupaj v navezi, presegata meje in dosegata cilje v vsakdanjem življenju in na prepadnih poteh. Brez vznesenosti, spokojno in realno svojo zgodbo preneseta bralcu.


Prelepi verzi! Lepota se konča v grdoti. Mladosti je usojeno, da ovene. Življenje je samo gnitje, vsak dan umremo. K sreči nam še vedno ostane Mozart.

Opis življenja, katerega ne razumem in mi ni blizu. Je že prav, da se za svoje prepričanje boriš - na tak ali drugačen način. Njeno pisanje pa je zame zelo težko berljivo. A bistvo je zadeto. Feminizem in ljubezen do istega spola. Teža življenja.


Trije mladi ljudje se bežno srečajo na vlaku, mnogo let kasneje vsak zase s svojim delom zapustijo opazno sled v krutem času druge svetovne vojne. Dekle žal ni imelo sreče.

Leningrad - med prebivalci ljubkovalno ime “Piter”. Opis življenja med drugo svetovno vojno, pomanjkanje, topline, ljubezni, lakota, vendar še vseeno močna volja do življenja.


Iskanje smisla, iskanje poti opisano bogato, psihološko precej globoko.

Šele ob izgubi bližnjih se zavemo svoje lastne minljivosti in začnemo ceniti, kar imamo. Knjiga ima obetaven začetek in prelep konec. Vmes pa se pisatelj preveč osredotoči na suhoparne podrobnosti, ki zameglijo čar pripovedi.


Moramo se navaditi gledati človeka v dušo in ne zunanji pogled. To knjigo bi predlagala prebrati vsem najstnikom.

S pridnostjo, vztrajnostjo in zaljubljenost v tek se da doseči zelo lepe, vrhunske dosežke. Kljub temu, da mu režim v njegovi državi zelo nagaja in ga izrablja za svojo propagando. Poučno branje!


Zanimiva zgodba o Ĺživljenju, ki ga vodijo malenkosti, trde vrednote, strah pred prihodnostjo.

Besede, valujoÄ?e, neizprosne, ki tiho lezejo vate. Slikajo krut svet, tako zelo oddaljen, pa vendar tako zelo ponovno grozeÄ?. Knjiga, ki s svojo izpovednostjo pusti nevidne sledi.


Izjemna knjiga, ki ti da razmišljati.

Knjiga, ki me je pretresla v dno duše. Odpira veliko vprašanj: ljubezen, pripadnost, usmiljenje, empatija, odgovornost. Zgodba bi bila lahko tudi drugačna. Je odsev (pretiran) današnje družbe.


Zelo domiselno napisane zgodbe iz vsakdanjega življenja lahko resničnih ljudi. Najbolj mi je bila všeč zgodba: Manjkajoči košček.

Rahločutno ubesedena zgodba o naravi ljubezni in o tem, kako usodno je lahko pomanjkanje dialoga v partnerskih odnosih današnje družbe.


Zanimiva, ker izveš, kako lahko pride do tega, da se človek znajde na ulici in kako težko se je vrniti v človeka dostojno življenje.

Avtorica prikazuje razvoj in spremembe bogatejše londonske družine in širše družbene klime v letih od 1880 do 1930. Zanimivo branje.


Izjemen dar za opisovanje krajev, narave, ljudi, dogodkov. Bil je tudi sam izjemen Ä?lovek; zato je znal opazovati vse okoli sebe in sebe.

Presunljiva zgodba o neomajni materini ljubezni do posvojenega sina. Iskanje poteka v krutih razmerah sodobne Afrike, polnih politiÄ?nih, socialnih in etiÄ?nih konfliktov.


Lep opis čustvenega življenja živali - kako skrbijo druga za drugo, svoje družine, prijateljstva. Kdor ima rad živali ima tudi rad ljudi.

Izredno duhovite zgodbice - ki so poučne in zelo humoristične.


Zelo presunljiva zgodba. Se kar vprašaš, zakaj tako?! Osebe, ki naj bi te motivirale, naredijo prav nasprotno. Naučila sem se, da je treba poslušati svoje srce.

Težki časi, močne zgodbe. Nemoč in občutek krivde, ljubezen in odpuščanje. Ganljivo, da sem tudi jokal.


Zanimiva zgodba o zgodovini naših sosedov. Marsičesa se še lahko naučimo.

V svetu, ki nam krati srečo zaradi lastnih koristi, je težko ostati zvest samemu sebi in slediti svojim sanjam. Pisatelju je to uspelo. Bravo!


Zanimivo branje - posebej za tiste, ki so spremljali razpadanje Jugoslavije ter družbene in politične razmere v Črni Gori in Srbiji.

Pripoved, ki na poseben način pritegne bralca in na koncu ugotoviš, da srcu ne moreš ubežati.


Knjiga prikazuje odsev našega vsakdana, medsebojne in medgeneracijske odnose v današnji Sloveniji.

Zanimiva in atraktivna tema. Berljivo napisano. Priporočam vsem, ki se spogledujejo s Caminom.


Odlična knjiga, skrivnostna, prebrala sem jo že drugič in jo bom gotovo še tretjič.

Presunljiv , brezizhoden krog boja z mamili, v katerega je dekle vstopilo zgolj slučajno, izhoda pa ni bilo.


Dober zgodovinski roman, ki preide v kriminalko. Gre za zgodbo o izginotju prta, v katerega je bil zavit Kristus ob kriĹžanju. Zanimivo branje!

Knjiga, ki opozarja in odpira vpraĹĄanja, na katere si mora odgovoriti vsak sam.


Izredna pripoved o ljubezni, trpljenju, žalosti, veselju, vztrajnosti in predvsem o veri v vse dobro.

Trije bratje imajo enega očeta, a drugo mamo. Med seboj se ne poznajo. Živijo v različnih mestih po Evropi. Ko je oče pogrešan, se polbratje prvič srečajo. Začnejo z iskanjem očeta.


Čarobne zgodbe iz indijske mitologije o stvarjenju sveta o bogovih in večnih resnicah življenja.

Romantičen, deloma pravljičen opis konca nekega obdobja. Mladostna želja po prijateljstvu in opis doživljanja prve ljubezni, pot v svet odraslih.


Ne ubijaj slavca, kajti slavci nam pojo v zabavo, ničesar drugega ne delajo.

Suzan je eden najlepših literarnih likov. Prikazuje žensko, ki uspešno premaga vse ovire v življenju in postane uspešna kiparka.

Ta veseli knjizni svet  

Misli naših bralcev o prebranih knjigah

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you