Page 1

NEWSLETTER Septembrie 2010

OanaAntonescu Europarlamentar

Oana Antonescu, gazda popularilor francezi in Dambovita


VIZITA EUROPARLAMENTARA Oana Antonescu si Jean-Pierre Audy in vizita la romii din Contesti, Dambovita Europarlamentarul Oana Antonescu l-a insotit pe eurodeputatul Jean-Pierre Audy, presedintele Delegatiei Franceze din interiorul Partidului Popular European (PPE) si vicepresedinte al Comisiei pentru control bugetar din cadrul Parlamentului European, in vizita pe care acesta a facut-o comunitatii de romi din Balteni, comuna Contesti, judetul Dambovita, unde locuiesc aproximativ 900 de familii de romi. Cei doi eurodeputati au mers in cateva unitati scolare din Balteni, unde i-au felicitat pe copii pentru faptul ca frecventeaza scoala si autoritatile locale pentru sprijinul oferit comunitatii locale.

“Aici, in Contesti, am vazut copii fericiti. La metrou, in Franta, am vazut copii nefericiti�, a declarat Jean-Pierre Audy.


VIZITA EUROPARLAMENTARA Oana Antonescu si Jean-Pierre Audy in vizita la romii din Contesti, Dambovita

Pentru a gasi solutii reale si corecte in privinta problemei romilor, cea mai buna modalitate este sa vedem cum sta, in fapt, situatia pe teren. Partidul Popular European a decis ca cea mai buna modalitate de a trata aceasta situatie este de a crea un grup de lucru in interiorul PPE, care sa incerce sa gaseasca solutii reale problemelor cu care ne confruntam”, a precizat europarlamentarul Oana Antonescu.

“Libertatea nu poate fi exercitata fara ordine! Este o certitudine! Pentru ca libertatea fara ordine inseamna anarhie. In prezent sunt 15 milioane de romi in Europa. Se pregateste un plan de amploare pentru integrarea tuturor in educatie si in viata de zi cu zi.”, a declarat Jean-Pierre Audy Vizita delegatiei franceze in Romania a fost organizata la initiativa delegatiei romane a PPE in Parlamentul European. Concomitent cu vizita de la Contesti, dl. Marian Jean Marinescu a gazduit-o la Craiova pe o alta deputata franceza, membra a grupului PPE in Parlamentul European, Veronique Mathieu. Europarlamentarii romani si francezi au avut, totodata, o serie de intalniri la Parlamentul Romaniei cu deputatul Nicolae Paun (presedinte Partida Romilor), Dan Fatuloiu (secretar de stat in MAI), Magda Matache (Asociatia Romani Criss) si David Mark (Alianta Civica a Romilor).


STRASBOURG Impotriva produselor alimentare obtinute din animale clonate

Europarlamentarul PDL Oana Antonescu a reiterat, in cadrul unei interventii din plenul Parlamentului European, decizia de a se opune introducerii in lantul alimentar european a produselor obtinute din animale clonate. „Oamenii nu vor sa consume produse obtinute in urma clonarii, nu au incredere si nu sunt de acord cu aceste metode. Legislatia comunitara trebuie completata si imbunatatita, astfel incat sa nu mai existe posibilitatea de a forta sau ocoli principii sau decizii in care toti cetatenii europeni cred”, a afirmat Oana Antonescu. Un Eurobarometru pe aceasta tema, realizat in anul 2008, arata ca majoritatea europenilor se opun clonarii animalelor, in special pentru scopuri alimentare. 84% considera ca oamenii nu au suficienta experienta in privinta sanatatii pe termen lung si a sigurantei alimentare pentru a folosi animale clonate in alimentatie. 75% considera ca a clona alimente pentru consum este inacceptabil din punct de vedere etic.

„Despre argumentele

etice

medicale

sau

economice,

impotriva consumului de alimente provenite de la animalele clonate am vorbit deja in Parlamentul European, iar argumentele nu si-au pierdut valabilitatea. Exista si un alt argument cel putin la fel de important: cetatenii europeni nu doresc produse clonate in farfuriile proprii.” Oana Antonescu


DECLARATIE Ziua mondiala impotriva pedepsei cu moartea

OMANIEI Pentru a marca cea de-a 8-a Zi Mondiala a luptei impotriva pedepsei cu moartea, eurodeputatii au votat o rezolutie prin care condamna sentinta capitala in toate cazurile si in orice situatie si solicita un moratoriu international neconditionat privind executiile. Cu aceasta ocazie, Oana Antonescu a subliniat ca abolirea completa a pedepsei cu moartea ramane unul dintre principalele obiective ale Uniunii Europene legate de drepturile omului. La sfarsitul anului 2009, aceasta masura este mentinuta de guvernele a 43 de state, dintre care unul în Europa. Asa cum peste 40 de tari au renuntat la aceasta metoda din 1990 si pana in prezent, scopul Uniunii Eupopene si al Parlamentului European trebuie sa fie acela de a convinge si celelalte state la nivel mondial care inca mai practica aceasta masura de represiune sa renunte la acest act de tortură inacceptabil pentru orice tara care respecta drepturile omului.

“Pedeapsa cu moartea incalca dreptul fundamental al omului la viata si nu-si gaseste nicio justificare. Diferite studii au aratat ca pedeapsa cu moartea nu are niciun efect asupra tendintelor criminalitatii violente. Din aceasta cauza, doresc sa subliniez ca Europa si lumea intreaga trebuie sa actioneze intr-un mod unitar pentru abolirea universala a pedepsei cu moartea in statele unde aceasta este inca o practica frecventa si, de asemenea, sa actioneze impotriva reintroducerii acesteia.”

Oana Antonescu


MEDICINA ALTERNATIVA Oana Antonescu – Co-presedinte al Grupului de Medicina Alternativa si Complementara din PE

Oana Antonescu a fost aleasa co-presedinte a Grupului De Medicina Alternativa si Complementara (MAC) din Parlamentul European. Grupul isi propune sa introduca si sa mentina tipurile de medicina alternativa si complementara pe agenda politica a UE, a activa un forum de discutii si de actiune care sa duca la constientizarea tratamentelor propuse de MAC care sa rezulte, intr-un final, intr-o abordare mai holistica asupra sanatatii. Printre principalele puncte pe care acest grup ar trebui sa le discute, in opinia Oanei Antonescu, regasim:  Decizia unor guverne europene de a exclude medicamentele homeopatice din lista de medicamente compensate, in contextul crizei economice;  Invitarea tuturor presedintilor asociatiilor nationale de homeopatie din UE la una din cele trei intalniri anuale ale grupului;  Realizarea unei cercetări si publicarea unui raport continand informatii statistice cu privire la utilizarea de tratamente homeopate in tarile UE;  Sensibilizarea statelor europeane cu privire la necesitatea de introducerii unei legislatii cu referitoare la practica MAC, având în vedere ca tari precum Austria, Estonia, Franta, Grecia, Olanda nu au in niciun fel legiferata MAC.

“Principala mea motivatie pentru a face parte din acest grup este simpla idee de alternativa.

Alternativa la problemele existente. Alternativa la solutiile si la tratamentele existente. Alternativa la o solutie medicala general acceptata. Putini oameni stiu ca istoria homeopatiei in Romania este in stransa legatura cu fondatorul acestei forme de medicina alternativa, Samuel Hahnemann, care a venit in 1777 la Sibiu impreuna cu contele Samuel von Brukenthal”

Oana Antonescu


DEZBATERE Legislatia comunitara privind conservarea biodiversitatii In cadrul unei dezbateri cu privire la conservarea biodiversitatii la nivelul Uniunii Europene, Oana Antonescu a subliniat ca statele membre trebuie sa se angajeze in mod activ in conservarea capitalului natural necesar dezvoltarii durabile a colectivitatilor, sub aspectul asigurarii de resurse regenerabile, a valorii peisagistice si de recreere, de protectie si de asigurare a echilibrelor ecologice necesare mentinerii unui mediu inconjurator sanatos.

“O veste buna ar fi cresterea sumelor alocate Instrumentului financiar pentru mediu. Chiar daca reprezinta in continuare o parte mica a bugetului Uniunii. Este nevoie de platforme suplimentare de investitii si trebuie sa gasim mijloace de incurajare a investitiilor pozitive din punct de vedere al biodiversitatii si, dimpotriva, sa descurajam investitiile care afecteaza biodiversitatea, atat in sectorul public cat si in sectorul privat. Este nevoie de stabilirea de bune practici in ceea ce priveste eficacitatea si valoarea adaugata a proiectelor”, a declarat Oana Antonescu.

“Invit Comisia sa ia in considerare toti factorii relevanti pentru durabilitatea proiectelor cu finantare europeana si sa introduca monitorizarea sistematica a acestora”.

Oana Antonescu


INTERNET Oana Antonescu isi prezinta activitatea si on-line

Oana Antonescu si-a lansat in luna septembrie, la Strasbourg, siteul personal, www.oanaantonescu.ro. Platforma online este special conceputa pentru a oferi cetatenilor si mass media din Romania un raport actualizat al activitatii politice a acesteia la Parlamentul European, dar si o prezentare a diferitelor evenimente si actiuni la care europarlamentara participa in tara. Oana Antonescu: „Site-ul www.oanaantonescu.ro a fost conceput in primul rand ca o modalitate de informare. Pe de o parte, vreau sa aduc la cunostinta opiniei publice si mass media din Romania propunerile mele din Parlamentul European, pe o cale cat mai directa. Apoi, urmaresc sa creez o modalitate – la fel de directă - prin care cetatenii si reprezentantii media sa poata lua legatura cu mine si sa imi ofere opiniile lor cu privire la activitatea pe care o am aici.”

„Site-ul www.oanaantonescu.ro a fost conceput in primul rand ca o


DAMBOVITA Conferinta Judeteana a PDL

Oana Antonescu a participat pe 24 septembrie la Conferinta Judeteana a Partidului Democrat Liberal - filiala Dambovita. In cadrul acestui eveniment, presedintele PDL Dambovita, Florin Popescu, a fost reales la sefia organizatiei.

Oana Antonescu a sustinut un discurs in cadrul caruia si-a prezentat activitatea la Parlamentul European, precum si viziunea cu privire la perspectivele organizatiei locale. “Ne întalnim intr-o perioada agitata pentru PDL. De fapt, pentru un partid la putere nu exista decat perioade agitate. Important e cum le gestionam si ce fel de rezultate raman dupa ce s-au incheiat toate furtunile. E foarte usor sa critici puterea, atunci cand puterea are de gestionat cea mai dura criza economica din istoria recenta a Romaniei. E mult mai usor decat sa-ti asumi sa conduci lucrurile cu mintea limpede. Eu lucrez într-o lume mult mai previzibila decat viata politica romaneasca. La Bruxelles si la Strasbourg, lucrurile sunt mai si mai

clare

asezate.

Acolo, din fericire, odata ce ai obtinut rezultate, e dificil sa ti le conteste cineva doar de dragul de a aparea la televizor. Ceea ce mi-as dori insa, in perioada care urmeaza, de la noi ca organizatie este un singur lucru: sa strangem randurile. Sa ne ajutam unii pe ceilalti, sa ne ducem la bun sfarsit proiectele, sa avem incredere, si sa nu uitam nicio clipa ca facem ceea ce trebuie, acasa si in Europa”, a declarat Oana Antonescu.


SEPTEMBRIE in PE

CLASAMENTUL PREZENTEI in Parlamentul European toti cei

736

de membri

din toate cele 27 de state – preluare de pe www.votewatch.eu –


CONTACT

Bruxelles: Parlement Européen Bât. Altiero Spinelli 10E153 60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60 B-1047 Tel. : +32 (0)2 28 45107 Fax : +32 (0)2 28 49107 Strasbourg: Parlement Européen Bât. Louise Weiss T08032 1, avenue du Président Robert Schuman CS 91024 F-67070 Tel. : +33 (0)3 88 1 75107 Fax : +33 (0)3 88 1 79107

www.oanaantonescu.ro E-mail: oana.antonescu@europarl.europa.eu

OA - newsletter septembrie 2010  

Newsletter-ul europarlamentarului Oana Antonescu - septembrie 2010

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you