Page 1

Winter 2018/19

Zonvakanties Spanje Portugal Cyprus

s

e

e w t s ti

gra 01 - WZ18 - Cover Winterzon & Winterrondreizen 2018-19.indd 1

rsie u c x e

4-7-2018 08:47:39


Welkom bij Oad

02 - WZ18 - Welkom & Intro's.indd 2

4-7-2018 08:49:26


Geniet van de zon in winter Oad biedt dit jaar de mogelijkheid om de warmte op te zoeken tijdens de koude winterdagen. U kunt kiezen uit diverse bestemmingen in Spanje, Portugal en op Cyprus. Geniet van de warme zonnestralen, een fijn hotel en lekker eten. Bovendien zijn er bij iedere vakantie twee excursies inbegrepen. Bus- en vliegreizen Naast onze 8- en 15-daagse vliegreizen heeft u de mogelijkheid om een 22-daagse reis per luxe bus naar de Costa Blanca te reserveren. Op de bestemming geniet u van optimale keuze vrijheid. Zo kiest u zelf of u mee gaat op de mooiste excursies of geniet van een dag aan het strand. Spanje, Portugal en Cyprus Oad heeft speciaal voor u de mooiste bestemmingen geselecteerd. Zo kunt u genieten aan de Costa Blanca of Costa del Sol in Spanje, wandelen op Madeira of langs de stranden van de Algarve in Portugal of ontdek de mooiste plekken op Cyprus. Van november tot en met maart Al deze reizen hebben de bekende kwaliteit die u van Oad mag verwachten. Een chauffeur en/of reisleider met kennis van de omgeving, goede hotels en alle details tot in de puntjes geregeld zodat u echt kunt ontspannen. Bovendien zijn de prijzen in het naseizoen erg gunstig dus allemaal goede redenen om in het najaar of de winter eens even lekker na te genieten in het zonnetje. Neem rustig de tijd en bekijk ons aanbod in deze nieuwe brochure. Hartelijke groet, namens alle medewerkers van Oad.

Arjan Koster Directeur Oad

Kijk voor ons volledige aanbod op: oad.nl of bel +31(0) 547 20 16 26

3

02 - WZ18 - Welkom & Intro's.indd 3

4-7-2018 08:49:48


Inhoudsopgave Uitgelicht Onze reizen Excursies Waarom Oad Onze chauffeurs Onze bussen Opstapplaatsen

5 6 6 7 8 9 10

WINTERZONVAKANTIES

12

Overwinteren aan de Costa Blanca Costa Blanca Costa del Sol Algarve Madeira Cyprus

nieuw nieuw nieuw nieuw nieuw

B V V V V V

Benidorm Benidorm Fuengirola Albufeira Funchal Limassol

Spanje Spanje Spanje Portugal Portugal Cyprus

22 8/15 8/15 8/15 8 8

12 14 16 18 20 22

LEGENDA Van onze reizen hebben we twee typen. Deze zijn in de inhoudsopgave aangeduid met B en V.: B: busrondreizen V: vlieg-busrondreizen

4

03 - WZ18 - Algemene pagina's.indd 4

5-7-2018 12:20:21


Uitgelicht

Costa Blanca Cyprus Costa del Sol

Madeira

Costa Blanca Algarve Onze nieuwe winterzonvakanties voorzien niet enkel in zon maar ook in cultuur en gezelligheid. Of u nu wilt ontspannen aan het strand of gezellig met een groep aan mooie excursies deelneemt, bij Oad bent u vanaf nu ook voor uw winterzonvakanties aan het juiste adres. Dit samen met de kwaliteit die u van Oad gewend bent maakt winterzonreizen een mooie aanvulling op ons steeds groeiende aanbod reizen.

Algarve pag. 20 De stranden aan de Algarve worden gekenmerkt door zandstranden met daaromheen indrukwekkende rotsformaties. Naast de mooie stranden vinden we hier leuke badplaatsen waarvan Albufeira de bekendste is met een gezellig autovrij centrum. Tijdens deze reis zijn twee excursies inclusief. Geniet van de stad Silves en de bronnen in Monchique, OlhĂŁo en Faro.

Overwinteren aan de Costa Blanca pag. 14 Tijdens deze 22-daagse busreis kunt u echt even de winter ontvluchten en genieten van de warme zonnestralen aan de Costa Blanca. We verblijven in het viersterren hotel Bali vlakbij Benidorm. Tijdens uw vakantie kunt u aan diverse excursies deelnemen om nog meer van de omgeving te zien.

Madeira pag. 22 Het bloemeneiland is bij uitstek geschikt voor vele mooie wandelingen en bezichtigingen van diverse tuinen. Tijdens deze 8-daagse vliegreis verblijft u in het onlangs gerenoveerde viersterrenhotel Girassol. Bij deze reis zijn zelfs drie excursies inbegrepen. Zo maakt u twee tours over het eiland en bezoekt u de botanische tuinen.

Costa Blanca pag. 16 Heerlijk genieten van de lekkerste Paella met een glas sangria in de winter. Wie wil dat nu niet? Bovendien ziet u met onze excursies de mooie omgeving van Benidorm. U heeft de keuze uit een 8- of 15-daagse vliegreis waarbij u vertrekt vanaf Amsterdam of Eindhoven. Costa del Sol pag. 18 De Costa del Sol is een geweldige bestemming met een heerlijk klimaat in onze winter. U verblijft in een luxe viersterren hotel aan het strand. Naast diverse optionele excursies zijn er twee inbegrepen. Zo gaan we naar het witte stadje Mijas en de mondaine badplaats Marbella met de jachthaven Puerto Banus.

Cyprus pag. 24 Tijdens deze vakantie verblijft u in Limassol, ideaal gelegen voor de diverse mooie excursies. Ontdek het ruige Troodosgebergte in het binnenland van Cyrpus warbij we ook het Kykkos klosster bezoeken. Ook de hoofdstad Nicosia is zeker een bezoek waard waarbij we het Griekse en Turkse deel bezoeken. We verblijven in het Harmony Bay Hotel dat vlakbij het strand is gelegen en beschikt over ruime en lichte kamers.

5

03 - WZ18 - Algemene pagina's.indd 5

5-7-2018 08:48:20


Onze reizen Overwinteren Wilt u tijdens de Nederlandse winter het onvoorspelbare weer ontvluchten en genieten van heerlijke temperaturen met veel kans op zon? Gaat u dan mee met ons op de 22-daagse busreis en geniet van de mooie Spaanse stranden aan de Costa Blanca.

Vliegreizen Ga er in de winter lekker een of twee weken tussenuit tijdens onze winterzonvakanties. Geniet van de mooiste stranden in Spanje, Portugal of op Cyprus. Er zijn twee excursies inbegrepen tijdens uw vakantie en de rest van de dagen kunt u naar eigen inzicht inplannen. Een heerlijk ontspannen vakantie ligt voor u in het verschiet.

Excursies

Tijdens onze winterzonvakanties zijn altijd twee excursies inbegrepen in de prijs van de reis. Kiest u ervoor om naar Madeira te gaan dan zijn er zelfs drie inbegrepen. Ter plaatse heeft u de keuze om uw vakantie aan te vullen met optionele excursies. In de brochure kunt u per reis precies zien welke excursies inclusief zijn en welke optioneel bijgeboekt kunnen worden. Op deze manier geniet u van een optimale keuze vrijheid!

2 excursies GRATIS!

6

03 - WZ18 - Algemene pagina's.indd 6

5-7-2018 12:20:19


Waarom Oad  Uitgebreid en uniek aanbod

Of u nu een reis van een paar dagen wilt met verblijf in één hotel of een rondreis van meerdere weken. Bij Oad bent u aan het juiste adres. Veel van onze bus- en vlieg-busreizen worden zelfs alleen door Oad aangeboden. Er is altijd een vakantie die past bij uw budget en wensen.

 Zekerheid: ANVR en SGR

Als u kiest voor Oad, kiest u voor zekerheid. Wij zijn aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden. SGR ziet erop toe dat u wordt beschermd bij financiële problemen of faillissement van de reisorganisatie. Als u bij Oad boekt bent u zeker dat de reissom die u vooruit betaalt, is veiliggesteld. Uiteraard zijn wij ook aangesloten bij de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR). Deze vereniging hanteert strenge criteria voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en de informatie daarover.

 Onze chauffeurs en bussen

Onze chauffeurs zijn volledig toegewijd aan ‘’hun’’ reizen en bekend met de bestemming. De chauffeur is niet alleen een chauffeur, maar ook uw gastheer en doet er alles aan om uw verwachting tijdens de reis te overtreffen. Onze bussen zijn modern en van alle gemakken voorzien zodat u optimaal van uw reis kunt genieten.

 Goed verzorgd, inclusief excursies

Bij Oad bent u verzekerd van een reis met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding! We stellen de programma’s zo samen dat u optimaal geniet van uw reis en we zoeken de fijnste hotels voor u uit. De excursies en het afscheidsdiner zijn veelal bij de reis inbegrepen en u reist altijd met zeer deskundige chauffeurs, in moderne bussen. Een betere verzorging kunt u zich niet wensen!

 Gegarandeerd vertrek

Als u uw perfecte vakantie geboekt heeft wilt u er uiteraard zeker van zijn dat deze ook daadwerkelijk doorgaat. Vele reizen hebben bij ons gegarandeerd vertrek. In deze brochure staat per reis of een reis nu al gegarandeerd vertrekt. Gedurende het jaar zullen hier alleen maar meer reizen bij komen.

 Groepsreizen op maat

Naast onze reizen uit de diverse brochures kunt u voor groepen vanaf 20 personen ook zelf uw reis samen stellen. Onze gespecialiseerde afdeling Groepsreizen regelt en organiseert alles tot in de puntjes voor u en uw groep. Voor meer informatie belt u 0547-201626 (vraag naar de afdeling Groepsreizen), mailt u naar groepsreizen@oad.nl of kijkt u op oad.nl/groepen.

7

03 - WZ18 - Algemene pagina's.indd 7

4-7-2018 08:52:30


Onze chauffeurs Onze chauffeurs

Onze chauffeur is meer dan een goede chauffeur. Zij zorgen ervoor dat uw vakantie bijzonder wordt, want ze zijn ook uw gastheer/reisleider. En dat maakt veel verschil. Onze chauffeurs zijn specialist op de bestemmingen die ze samen met u bezoeken. Zo laten ze u als geen ander de authentieke sfeer proeven. Ze spreken de talen en zullen er alles aan doen om hun enthousiasme over “hun” bestemming op u over te brengen. Volgens een eigen opleidingsplan worden nieuwe en bestaande chauffeurs continu getraind en uitgedaagd zichzelf te verbeteren om hun kennis en kunde actueel te houden en hiermee de betrokkenheid voor het vak van touringcar chauffeur te vergroten. Denk hierbij aan ‘het nieuwe rijden’ en communicatie trainingen. Bovendien vinden er jaarlijkse diverse trainingen plaats zoals EHBO herhalingscursus, Code 95 en calamiteitenplan. Onze chauffeurs en reisleiders zijn het visitekaartje van onze organisatie en hierdoor zult u ervaren dat een Oad reis bijzonder en onderscheidend is.

8

03 - WZ18 - Algemene pagina's.indd 8

4-7-2018 08:53:19


Onze bussen  De moderne busvloot

Alle bussen voldoen aan alle geldende eisen wat betreft veiligheid, comfort en milieu. Door de nieuwe Euro-6 motoren zijn deze bussen nog zuiniger en beter voor het milieu. We leggen de lat hoog voor onszelf; de busorganisatie is aangesloten bij de Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf, we zijn ISO 9001 gecertificeerd en onze bussen worden uitstekend onderhouden door gespecialiseerde monteurs. Tourist Class

 Alle busreizen per Comfort Class bus

Oad voert alle busreizen, die vertrekken uit Nederland, uit per Comfort Class bus. Dit betekent dat u altijd verzekerd bent van een uiterst comfortabel ingerichte bus. U beschikt over extra beenruimte en een verstelbare voetensteun. Een aantal kenmerken van de Comfort Class Bus • zitplaatsen met onderlinge afstand van 85 cm • comfortabele stoelen met luxe bekleding • ruim verstelbare rugleuning en voetsteun • uitklapbare tafeltjes met bekerhouder • airco en warmteregeling • persoonlijke leeslampjes met LED-verlichting • toilet

75 cm

Comfort Class

85 cm

9

03 - WZ18 - Algemene pagina's.indd 9

4-7-2018 08:52:55


Opstapplaatsen Servicelijn via Zeddam

Overstappunt Zeddam

Alkmaar

Mc Donalds parkeerterrein, Robijnstraat 2

Almelo

Oad Halte, Carpoolplaats HR Holstlaan

Amsterdam

NS Station Sloterdijk P+R

Apeldoorn

Carpoolplaats A-1, Kayersdijk

Onze servicelijnbus brengt u vanaf uw opstapplaats snel en comfortabel naar overstappunt Zeddam. Vanaf hier wordt u naar uw vakantiebestemming gebracht en begint uw reis. In Zeddam is een Oad coördinator aanwezig die alles regelt, zodat u ontspannen op reis kunt beginnen

Arnhem-Zuid

Parkeerplaats ingang Rijnhal, Olympus 1

Assen

Van der Valk hotel, aan de A28

Bergen op Zoom

Voor CBR, Kervel 100

Breda/Prinsenbeek

Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog

Delft

Bushalte Ikea, O Palmestraat 1, bij bushalte

Den Bosch

Halte ingang Transferium, Pettelaarpark

Den Haag

Busplatform bij Centraal Station

Deventer/Colmschate

Piet van Donkplein / bij de Scheg

Drachten

Van der Valk Hotel Drachten

Emmen

Station NS, Stationsplein

Enschede

Station NS, Kennispark

Goor

Busgarage, Breukersweg 2

Gorinchem

Voor Caribabad, eerste parkeerplaats, Bataafsekade

Groningen

Station NS, Stationsplein

2-persoonskamer

Hardenberg

Mc Donalds parkeerterrein, Stelling 2

1-persoonskamer

Heerenveen

Mc Donalds parkeerterrein, Stadionweg 11

Hengelo (ov)

Shell, Platinastraat 2, zijkant

Hilversum/Eemnes

Motel de Witte Bergen, Rijksweg 2a

Leiden

Transferium/Mc Donalds, Plesmanlaan 102

Meppel

Station NS/Uitgang, Stationsweg 70

Nijmegen/Wijchen

Cafe de Teersdijk, Graafseweg 985

Oss

Parkeerplaats vd Vondellaan/thv da Costastraat

Papendrecht

Parkeerstrook Westkil, Parkweg

Rotterdam/Capelsebrug

Rijckevorselplein voor metrostation

Tilburg

Zwembad Stappegoor, Stappegoorweg 1

Utrecht

Bushalte/P+R Westraven, Griffioenlaan 1

Veenendaal/West

KFC/BurgerKing parkeerplaats, Rondweg-west 256

Zaandam

Station NS Kogerveld, Veldbloemenweg

Zutphen

Gamma, Pollaan 50F

Zwolle

P+R Hanzelaan/achterzijde station NS

Komt u met eigen vervoer naar het overstappunt? U kunt er uw auto parkeren voor € 15 per auto voor de duur van uw vakantie. Op de avond voor vertrek of aansluitend op uw reis kunt u overnachten in het bijgelegen hotel in Zeddam. Boek rechtstreeks bij het hotel tegen een speciaal Oad tarief. Parkeren is dan gratis. Hotel Restaurant Ruimzicht Kilderseweg 19, 7038 EH Zeddam (A12 afrit 30) T: 0314-651941, info@ruimzicht.com Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een hotelbar en twee typen kamers; Classic (basisinrichting) en de Comfort (recent vernieuwd). Wifi is gratis in dit hotel. Classic

Comfort

incl. ontbijt

€ 72,50

€ 82,50

incl. ontbijt

€ 52,50

€ 62,50

Bovenstaande tarieven zijn per kamer per nacht inclusief ontbijt en het parkeren van uw auto gedurende de reis. Deze kamers zijn alleen te boeken voorafgaand aan- of bij terugkomst van uw Oad-reis. De voordeeltarieven die Hotel Ruimzicht aanbiedt voor Oad-reizigers zijn alleen van toepassing bij een directe boeking bij het hotel (per e-mail, telefonisch of via ruimzicht.com). Wanneer u boekt via andere boekingssites is het helaas niet mogelijk om het ontbijt en de parkeerkosten te includeren in de prijs.

Opstappen Goor Gratis parkeren bij onze vestiging in Goor Als u opstapt in Goor kunt u uw auto gedurende de vakantie gratis parkeren bij de busgarage aan de Breukersweg 2 in Goor. Meer dan 15 personen? Als u met een groep van minstens 15 personen reist, kunt u per e-mail een afwijkende opstapplaats regelen. Mail naar: servicelijnen@oad.nl.

10

03 - WZ18 - Algemene pagina's.indd 10

4-7-2018 08:53:23


Nog meer Oad in de winter

Wintersport Canada

Winterreizen Noorwegen

Langlauf- en wandelreizen 11

03 - WZ18 - Algemene pagina's.indd 11

4-7-2018 08:53:43


Spanje, Benidorm

Overwinteren aan de Costa Blanca

vanaf

999,halfpension

eis

r we

u

nie

22-daagse busreis

Inclusief excursies naar Elche, Guadelest en Altea Verblijf in luxe 4* hotel aan zee

Alicante Altea

‘Benidorm is een uitstekende plaats om aan de winter te ontsnappen. Het luxe 4-sterren hotel is van alle gemakken voorzien en in de omgeving is er genoeg te beleven.’

-Mark Noppers, reisregisseur Oad-

Wilt u het winterse weer ontvluchten? Ga mee op een heerlijke winterzon vakantie naar Benidorm aan de Costa Blanca. Tijdens deze busreis gaat u via Frankrijk en de Costa Blanca naar Benidorm waar u heerlijk meer dan twee weken vakantie kunt vieren. Uiteraard organiseert Oad voor u diverse excursies en er zijn altijd twee excursies inclusief. HOTEL BALI **** Ligging Dit hotel is het hoogste hotel van Europa. Op ca. 300 meter van het strand van Poniente. Op ca. 4 km van het gezellige historische centrum van Benidorm. Faciliteiten verdeelt over 2 gebouwen van minimaal 42 verdiepingen receptie liften sfeervolle moderne lounge 2 restaurants 2 bars, waaronder een zwembadbar diverse zwembaden met parasols en ligbedden live entertainment spa met sauna en hottub fitness tafeltennis en pooltafel Uw kamer De ruime en verzorgd ingerichte kamer beschikt over tv, telefoon, wifi (€), kluisje, minibar en balkon met zitje. Badkamer met bad en/of douche, toilet en föhn.

12

04 - WZ18 - Reizen - Winterzon.indd 12

4-7-2018 08:55:44


HOOGTEPUNTEN Fietstour Benidorm Cursus paella maken Palmentuin bij Elche

Alicante Valencia

Donderdag NAAR SPANJE In twee dagen rijden we naar Spanje waar we dineren en overnachten in de buurt van Barcelona. Maandag NAAR BENIDORM Na het ontbijt vervolgen we onze reis naar de Costa Blanca, waar we tegen het einde van de middag aankomen voor het diner. Ter plaatse zal de Nederlandssprekende reisleider ons ontvangen voor een welkomstbijeenkomst. Dinsdag en woensdag VRIJE DAG U heeft twee dagen ter vrije besteding. Donderdag VRIJE DAG OF PAELLA KOOKLES Tijdens de optionele drie uur durende kookles leert u alles over de bekende Spaanse rijst; paella. We beginnen, onder leiding van een Engelstalige gids, op de lokale markt van Benidorm, waar u alles leert over de lokale producten. Daarna krijgt u een cursus hoe u de beste en lekkerste paella maakt. Met een heerlijk glas Spaanse wijn, welke uiteraard inclusief is, geniet u van uw eigengemaakte paella (optioneel, vanaf € 49,- p.p.). Vrijdag VRIJE DAG Heerlijk uitrusten bij het zwembad of het strand. Zaterdag VRIJE DAG OF VALENCIA Vandaag kunt u mee voor een optionele excursie naar de mooie stad Valencia. Onder begeleiding van een Nederlandssprekende gids zien we het historische centrum en de prachtige kathedraal. (optioneel, vanaf € 26,- p.p.). Zondag ELCHE (INCLUSIEF) Ga mee op excursie naar de stad Elche. Hier zien we de Arabische geschiedenis van de stad en de barokke architectuur. Geniet van de prachtige kathedraal aan het grote centrale plein. We bekijken hier ook de grootste palmentuin van de wereld. De palmen zijn aangelegd door de Moren en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Maandag VRIJE DAG Vandaag kunt u zelf uw dag indelen. Dinsdag FIETSTOUR BENIDORM Optioneel kunt u vandaag mee met een fiets-

Dorp Guadalest en de stad Altea

excursie door Benidorm. Tijdens deze tour gaat u onder begeleiding van een Nederlandssprekende gids, op de E-bike, Benidorm ontdekken. U fiets langs de mooiste stranden en door het historische centrum (optioneel, kosten vanaf € 30,- p.p.). Woensdag en donderdag VRIJE DAG U heeft twee dagen ter vrije besteding. Vrijdag GUADALEST & ALTEA (INCLUSIEF) Vandaag rijden we eerst naar Guadalest op ca. een half uur rijden van Benidorm. Middenin de bergen vindt u dit dorpje verscholen in de rotsen. U ziet hier het Moorse kasteel El Castell de Guadalest, het dorpsplein en de barokke kerk. Daarna rijden we naar Altea. Een mooie stad met een historisch centrum met smalle straatjes met vele trapjes. De kerk met zijn blauwe koepels is zeker een bezoek waard. Zaterdag en zondag VRIJE DAG Weer twee heerlijke vrije dagen in Benidorm. Maandag VRIJE DAG OF ALCOY, NOVELDA &

JUMILLA

U kunt er voor kiezen uw tijd zelf in te delen, maar u kunt ook mee voor een halve dag naar Alcoy, Novelda en Jumilla. Alcoy ligt op een kruispunt van 5 rivieren, hier zien we de bijzondere brug. De reis gaat verder naar Novelda, waar we het heiligdom María Magdalena bekijken. In Jumilla bezoeken we het wereldberoemde Vico theater. Rond 14:00 uur bent u weer terug in het hotel (optioneel, vanaf € 22,50 p.p.).

Bijzondere stad Valencia

REISINFORMATIE Vertrek zaterdag 12 januari 9 februari 9 maart

Inbegrepen  reis per Comfort Class bus o.l.v. chauffeur/reisleider  verblijf in 2-pers. kamer met bad of douche en toilet  halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag (afhankelijk van vluchttijden)  halve dag excursie Elche  halve dag excursie Guadalest & Altea  begeleiding excursies o.l.v. Nederlandssprekende gids (soms Engelstalig)  Nederlandssprekende lokale begeleiding  afscheidsdiner  servicelijnen via Zeddam Niet inbegrepen fooien optionele excursies entreegelden toeslag 1-pers. kamer € 399,Reisnummer WBES01

Dinsdag VRIJE DAG OF ALICANTE Vandaag kunt het weer rustig aan doen of u kunt mee naar Alicante. We maken een wandeling door het historische centrum en bezoeken de verschillende wijken van deze mooie stad. (optioneel, vanaf € 19,50 p.p.). Woensdag VRIJE DAG De laatste vrije dag in Benidorm. Donderdag t/m zaterdag NAAR HUIS Via de Costa Brava, Frankrijk en België rijden we naar Zeddam. Hier geniet u van het afscheidsdiner.

Programma en toeristenbelasting onder voorbehoud. Voor meer informatie en reserveren kijk op oad.nl/WBES01 of ga naar uw ANVR-reisbureau.

04 - WZ18 - Reizen - Winterzon.indd 13

prijs € 999,€ 999,€ 999,-

13

4-7-2018 08:55:50


Spanje, Benidorm

Costa Blanca

8/15-daagse vliegreis vanaf

499,halfpension

u

nie

eis

r we

Inclusief excursies naar Elche, Guadelest en Altea Verblijf in luxe 4* hotel aan zee

Valencia

‘Benidorm is een uitstekende plaats om uw vakantie te vieren. Het luxe 4-sterren hotel is van alle gemakken voorzien en in de omgeving is er van alles te beleven.’

De Costa Blanca is natuurlijk bekend van Benidorm, een gezellige toeristenstad en vooral in de winter heel geschikt om aan de Nederlandse kou te ontsnappen. Tijdens deze reis is de excursie naar de mooie stad Altea en Elche, bekend van de historische palmentuin, inbegrepen.

-Mark Noppers, reisregisseur Oad-

HOTEL BALI **** Ligging Dit hotel is het hoogste hotel van Europa. Op ca. 300 meter van het strand van Poniente. Op ca. 4 km van het gezellige historische centrum van Benidorm. Faciliteiten verdeelt over 2 gebouwen van minimaal 42 verdiepingen receptie liften sfeervolle moderne lounge 2 restaurants 2 bars, waaronder een zwembadbar diverse zwembaden met parasols en ligbedden live entertainment spa met sauna en hottub fitness tafeltennis en pooltafel Uw kamer De ruime en verzorgd ingerichte kamer beschikt over tv, telefoon, wifi (€), kluisje, minibar en balkon met zitje. Badkamer met bad en/of douche, toilet en föhn. 14

04 - WZ18 - Reizen - Winterzon.indd 14

5-7-2018 09:52:41


HOOGTEPUNTEN Prachtige brug bij Alco Mooie stad Alicante Palmentuin bij Elche

Benidorm

Woensdag NAAR ALICANTE Vanaf Amsterdam of Eindhoven vliegt u rechtstreeks met Transavia naar Alicante. Bij aankomst op de luchthaven wordt u opgewacht door uw Nederlandstalige host voor uw transfer naar Benidorm. Bij aankomst in uw hotel krijgt u van onze host meer informatie over de komende week. Donderdag VRIJE DAG U kunt heerlijk uitrusten bij het zwembad of aan het strand. In Benidorm zelf is er ook genoeg te doen. Geniet van de gezellige terrasjes of de vele winkels. Vrijdag GUADALEST & ALTEA (INCLUSIEF) Vandaag gaat u op een mooie excursie naar het dorpje Guadalest en de stad Altea. Eerst rijden we naar Guadalest op ca. een half uur rijden van Benidorm. Middenin de bergen vindt u dit prachtige dorpje verscholen tussen de rotsen. U ziet hier ook het Moorse kasteel El Castell de Guadalest en we zien het dorpsplein en de barokke kerk. Daarna rijden we naar Altea; een stad met een historisch centrum met smalle straatjes met vele trapjes. De bijzondere kerk met zijn blauwe koepels is zeker een bezoek waard. Rond 14:00 uur bent u weer terug in het hotel. Zaterdag VRIJE DAG OF VALENCIA U kunt vandaag zelf uw tijd indelen of u kunt ook mee voor een optionele middag naar Valencia. Onder begeleiding van een gids zien we alle hoogtepunten van deze stad, zoals het historische centrum en de prachtige kathedraal (optioneel, vanaf € 59,50 p.p.). Zondag ELCHE (INCLUSIEF) Vandaag gaan we naar de stad Elche. Hier maken we kennis met de bijzondere Arabische geschiedenis van de stad en de barokke architectuur. Geniet van de prachtige kathedraal aan het grote centrale plein. Uiteraard bezoeken we hier ook de grootste palmentuin van de wereld. De palmen zijn lang geleden aangelegd door de Moren en staat daarom op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Rond 14:00 uur bent u weer terug in Benidorm.

Dorp Guadelest en stad Altea

Maandag VRIJE DAG OF ALCOY, NOVELDA EN JUMILLA

Bijzondere stad Valencia

Vandaag kunt u heerlijk uitrusten in Benidorm. Maar u kunt ook mee voor een halve dag excursie naar Alcoy, Novelda en Jumilla. Alcoy ligt op een kruispunt van vijf rivieren, hier zien we de bijzondere brug. De reis gaat verder naar Novelda, waar we het heiligdom María Magdalena zien. In Jumilla bezoeken we het wereldberoemde Vico theater. Rond 14:00 uur bent u weer terug in het hotel (optioneel, vanaf € 22,50 p.p.).

REISINFORMATIE Vertrek donderdag 14, 21* november 16, 23* januari 13 februari 20* februari 13, 20* maart *vertrek vanaf Eindhoven

Dinsdag VRIJE DAG OF ALICANTE Geniet deze laatste volle dag in Benidorm of ga mee naar Alicante om de laatste souvenirs te kopen en te genieten van deze mooie stad. We maken een wandeling door het historische centrum en bezoeken de verschillende wijken van deze mooie stad (optioneel, vanaf € 19,50 p.p.). Woensdag NAAR HUIS Transfer naar de luchthaven van Alicante voor de terugvlucht naar Amsterdam of Eindhoven.

Deze reis is ook als 15-daagse te boeken. De excursies vinden plaats in de eerste week. De tweede week kunt u zelf invullen.

Inbegrepen  vlucht Amsterdam/Eindhoven - Alicante v.v. per Transavia  halve dag excursie Guadalest & Altea  halve dag excursie Elche  verblijf in 2-pers. kamer met bad of douche en toilet  halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag (afhankelijk van vluchttijden)  Nederlandssprekende begeleiding  luchthavenbelastingen  brandstof- en veiligheidstoeslagen Niet inbegrepen fooien optionele excursies entreegelden toeslag 1-pers. kamer bagage tijdens de vluchten Reisnummer 8 dagen

Palmentuin, Elche

Vertrek vanaf Amsterdam: OSES71 Vertrek vanaf Eindhoven: OSES72

Reisnummer 15 dagen Vertrek vanaf Amsterdam: OSES71-02 Vertrek vanaf Eindhoven: OSES72-02

Programma en toeristenbelasting onder voorbehoud. Voor meer informatie en reserveren kijk op oad.nl/OSES71 of ga naar uw ANVR-reisbureau.

04 - WZ18 - Reizen - Winterzon.indd 15

prijs € 499,€ 499,€ 539,€ 579,€ 499,-

15

5-7-2018 09:52:53


Spanje, Mijas Costa

Costa del Sol

8/15-daagse vliegreis vanaf

489,halfpension

u

nie

eis

r we

Inclusief excursies naar Mijas, Marbella & Puerto Banus Verblijf in luxe 4* hotel aan zee

Malaga

‘Met een heerlijk klimaat, een fijn strand en een prachtig achterland is de Costa del Sol een heerlijke winterzon bestemming.’

-Mark Noppers, reisregisseur Oad-

De Costa del Sol is een geweldige bestemming met een heerlijk klimaat in onze winter. Tijdens deze reis zijn twee excursies inbegrepen. Geniet van het witte stadje Mijas, waar de ezels als taxi fungeren. Ook de excursie naar de mondaine badplaats Marbella en de haven van Puerto Banus zijn inbegrepen. Optioneel kunt u een excursie boeken naar Ronda, de havenstad Málaga en de apenrots bij Gibraltar. VIK GRAN HOTEL COSTA DEL SOL **** Ligging Dit strandhotel ligt aan het strand van Cala de Mijas Beach, op ca. 300 meter van het kleine centrum van Cala de Mijas. Op ca. 15 min. rijden van Fuengirola. Op loopafstand van de bushalte met vertrekken naar Fuengirola en Marbella. Faciliteiten receptie liften sfeervolle lounge restaurant diverse bars zwembad met parasols en ligbedden wifi tafeltennis Uw kamer De ruime en verzorgd ingerichte kamer beschikt over tv, telefoon, airconditioning, wifi, kluisje, koelkastje en balkon met zitje. Badkamer met bad en/of douche, toilet en föhn. Extra’s alle maaltijden in buffetvorm

16

04 - WZ18 - Reizen - Winterzon.indd 16

4-7-2018 08:56:24


HOOGTEPUNTEN Witte stadje Mijas Prachtige havenstad Málaga Mondaine badplaats Marbella

Gibraltar

Maandag NAAR MÁLAGA Vanaf Amsterdam vliegt u rechtstreeks met Transavia naar Málaga aan de Costa del Sol. Bij aankomst op de luchthaven wordt u opgewacht door uw Nederlandstalige host voor uw transfer naar het VIK Gran Hotel Costa del Sol. Bij aankomst in uw hotel krijgt u van onze host meer uitleg over de komende week. Dinsdag VRIJE DAG OF GIBRALTAR U kunt heerlijk uitrusten bij het zwembad of het strand. Ook kunt u mee naar Gibraltar. U bevindt zich hier op Brits grondgebied. We bezoeken hier de rots met zijn verdedigingswerken, de apenkolonie en natuurlijk het stadje aan de voet van de berg. U kunt er met Engelse ponden betalen, maar euro´s zijn ook welkom (optioneel, vanaf € 30,- p.p.). Woensdag MIJAS (INCLUSIEF) Na het ontbijt rijden we naar het schilderachtige witte dorpje Mijas. De kleine witte huisjes liggen tegen de berg aangeplakt. Het is een wirwar van smalle straatjes, terrassen vol met geraniums en rode daken. Op het centrale plein vindt u hier bijzondere taxi’s: ezels. Op het centrale plein zullen we in de middag genieten van een traditionele flamencoshow. Op de terugreis naar ons hotel zien we de boeddhistische Stupa de la Illumination. Rond 14:00 bent u weer terug in het hotel. Donderdag VRIJE DAG OF MÁLAGA U kunt vandaag weer rustig aan doen of u kunt mee voor een optionele middag naar de hoofdstad van Andalusië; Málaga. De havenstad is de laatste jaren enorm opgeknapt en is zeker het bezoeken waard. Geniet van de oude huizen aan smalle straatjes, de vele winkeltjes en gezellige terrassen. Als de zon onder gaat kunt u genieten van een prachtige lichtshow in de hoofdstraat van de stad. Het diner is op eigen gelegenheid. (optioneel, vanaf € 12,50 p.p.).

Historische bruggen bij Ronda

bouwd. We zien hier de belangrijkste bezienswaardigheden (optioneel, vanaf € 35,- p.p.). Zaterdag MARBELLA & PUERTO BANUS

De apenrots bij Gibraltar

REISINFORMATIE

(INCLUSIEF)

U gaat mee voor een halve dag excursie naar de mondaine badplaats Marbella en de haven van Puerto Banus. Geniet van de luxe jachten in de haven en de heerlijke zon die hier altijd schijnt. Zondag VRIJE DAG Vandaag kunt u heerlijk uitrusten. Neem de lokale bus naar bijvoorbeeld Fuengirola voor de laatste souvenirs. U kunt natuurlijk ook heerlijk uitrusten aan het strand of het zwembad. Maandag NAAR HUIS Transfer naar de luchthaven van Málaga voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Deze reis is ook als 15-daagse te boeken. De excursies vinden plaats in de eerste week. De tweede week kunt u zelf invullen.

Vertrek maandag 19 november 10 december 21 januari 18 februari 18 maart

prijs € 489,€ 489,€ 489,€ 599,€ 499,-

Inbegrepen  vlucht Amsterdam – Málaga v.v. per Transavia  halve dag excursie Mijas  halve dag excursie Marbella & Puerto Banus  verblijf in 2-pers. kamer met bad of douche en toilet  halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag (afhankelijk van vluchttijden)  Nederlandssprekende lokale begeleiding  luchthavenbelastingen  brandstof- en veiligheidstoeslagen Niet inbegrepen fooien optionele excursies entreegelden toeslag 1-pers.kamer € 169,bagage tijdens de vluchten

Puerto Banus

Reisnummer 8 dagen: OSES73 Reisnummer 15 dagen: OSES73-02

Vrijdag VRIJE DAG OF RONDA Ga mee op excursie naar het prachtige stadje Ronda in de bergen van Andalusië. Ronda ligt hoog in de bergen van centraal Andalusië. De rivier Guadalevín splitst het stadje in tweeën door een diepe kloof waarover drie bruggen zijn geProgramma en toeristenbelasting onder voorbehoud. Voor meer informatie en reserveren kijk op oad.nl/OSES73 of ga naar uw ANVR-reisbureau.

04 - WZ18 - Reizen - Winterzon.indd 17

17

4-7-2018 08:56:33


Portugal, Praia da Oura/Albufeira

Algarve

8/15-daagse vliegreis vanaf

499,halfpension

u

nie

eis

r we

Inclusief excursie naar Silves, Monchique, Olhão en Faro Verblijf in luxe 4* hotel aan zee

Albufeira

‘Het sfeervolle Muthu Clube Praia da Oura Resort ligt vlakbij de gezellige plaats Albufeira en heeft heel veel faciliteiten. Het zal u aan niets ontbreken.’

-Mark Noppers, reisregisseur Oad-

Albufeira is een oud vissersdorp dat uitgegroeid is tot één van de bekendste plaatsen van Portugal. In het, deels autovrije, centrum vindt u sfeervolle pleintjes met winkels, restaurants en terrasjes. De Algarve is bekend van de kurkeiken, mooie stranden en een prachtig achterland. Tijdens deze reis zijn twee excursies inclusief. Geniet van de stad Silves en de bronnen in Monchique, Olhão en Faro. APARTOTEL MUTHU CLUBE PRAIA DE OURA **** Ligging Dit appartementencomplex ligt in de wijk Praia da Oura, op ca. 300 meter van het strand en op korte afstand van het gezellige centrum van Albufeira. Faciliteiten receptie liften sfeervolle moderne lounge restaurants meerdere bars tuin met zwembad zonneterras met parasols en ligbedden Uw kamer Het ruime en verzorgd ingerichte 1-kamerappartement beschikt over tv, telefoon, wifi (€), kluisje, kitchenette met magnetron en koelkast, balkon of terras met zitje. Badkamer met bad en/of douche, toilet en föhn.

18

04 - WZ18 - Reizen - Winterzon.indd 18

4-7-2018 08:56:33


e,

HOOGTEPUNTEN Vissersplaatsje Olhão Ruïnes van de oude Moorse stad Silves Portugese hoofdstad Lissabon

Lissabon

Boottocht Rio Formosa

Maandag NAAR FARO Vanaf Amsterdam vliegt u rechtstreeks per Transavia naar Faro. Bij aankomst op de luchthaven wordt u opgewacht door uw Nederlandssprekende host voor uw transfer naar Praia da Oura in Albufeira.

monumenten vol geschiedenis; de Belém Toren, het Jerónimus Klooster en het Monument van de Portugese ontdekkingsreizigers. In het gezellige centrum van Lissabon is er genoeg tijd voor de lunch, om te wandelen en te winkelen. (optioneel, vanaf € 55,- p.p., lunch niet inbegrepen).

Dinsdag SILVES & MONCHIQUE (INCLUSIEF) Na het ontbijt rijden we naar Silves, de vroegere hoofdstad van de regio Algarve. We zien hier de oude muren van de burcht, de 14e -eeuwse kathedraal en natuurlijk de Romeinse brug. Daarna rijden we door de bossen bergop naar het bergdorpje Monchique. We zien in Caldas de Monchique de kuuroorden en waterbronnen. Rond 14:00 bent u weer terug in uw hotel.

Zaterdag OLHÃO & FARO (INCLUSIEF) Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Olhão, een traditioneel vissersdorp met de typische witte huizen in Moorse stijl. Wandel over de boulevard langs het water en vergeet de gezellige groente- en vismarkt niet. Daarna rijden we naar Faro, de hoofdstad van de Algarve. Binnen de oude stadsmuren bezoekt u o.a. de prachtige kathedraal en het historische centrum. Rond 13:30 uur bent u weer terug in het hotel.

Woensdag VRIJE DAG OF LAGOS & SAGRES Vandaag kunt u het rustig aan doen, maar u kunt ook mee naar Lagos en Sagres. We rijden eerst naar de mooie stad Lagos en zien hier de ‘gouden’ kerk van St. António en de vroegere slavenmarkt. Via de fotogenieke rotsformaties bij Ponta da Piedade rijden we naar Cabo de Sao Vicente: het meest zuidwestelijk gelegen punt van Europa. U zult snel begrijpen waarom dit punt ook wel ‘het einde van de wereld’ wordt genoemd. Donderdag VRIJE DAG OF KURKROUTE ALGARVE U kunt zelf Albufeira ontdekken of u kunt mee op een mooie tocht door het achterland van de Algarve. Portugal is de grootste producent van kurk, bekend van vloeren, maar natuurlijk ook van de kurken op de wijnflessen. We brengen eerst een bezoek aan een kurkfabriek waar u ziet hoe de kurk van de boom in de fles terecht komt. Daarna brengen we een bezoek aan het streekmuseum waar oude tijden herleven. Na de lunch in een traditioneel restaurant maken we een wandeling langs de kurkeiken (optioneel, vanaf € 45,- p.p., inclusief lunch).

Zondag VRIJE DAG OF BOOTTOCHT RIA FORMOSA Vandaag kunt u uw eigen tijd indelen en genieten van de gezellige terrasjes in Albufeira. U kunt ook mee naar de Ria Formosa; een beschermd natuur- en waddengebied. Met de bus wordt u naar Faro gebracht waar u aan boord gaat van een catamaran of vissersboot die u langs de verschillende eilandjes voert. Neem zeker uw verrekijker mee, want er zijn hier vele vogelsoorten te ontdekken (optioneel, vanaf € 40,p.p., lunch niet inbegrepen). Maandag NAAR HUIS Transfer naar de luchthaven van Faro voor de terugvlucht naar Amsterdam. Deze reis is ook als 15-daagse te boeken. De excursies vinden plaats in de eerste week. De tweede week kunt u zelf invullen.

Unieke kurkroute

REISINFORMATIE Vertrek maandag 5 november 3 december 7 januari 4 februari 4 maart 1, 29 april

prijs € 499,€ 499,€ 499,€ 499,€ 499,€ 499,-

Inbegrepen  vlucht Amsterdam - Faro v.v. per Transavia  halve dag excursie Olhão & Faro  halve dag excursie Silves & Monchique  verblijf in 2-pers. kamer met bad of douche en toilet  halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag (afhankelijk van vluchttijden)  Nederlandssprekende begeleiding  luchthavenbelastingen  brandstof- en veiligheidstoeslagen Niet inbegrepen fooien optionele excursies entreegelden toeslag 1-pers. kamer € 89,bagage tijdens de vluchten Reisnummer 8 dagen: OSPT70 Reisnummer 15 dagen: OSPT70-02

Faro

Vrijdag VRIJE DAG OF LISSABON Vandaag gaan we vroeg op pad naar Lissabon. De Portugese hoofdstad is gebouwd op zeven heuvels en zeker een bezoek waard. Aankomend over de Brug van 25 April ziet u Lissabon prachtig liggen aan de oevers van de Taag. U ontdekt Programma en toeristenbelasting onder voorbehoud. Voor meer informatie en reserveren kijk op oad.nl/OSPT70 of ga naar uw ANVR-reisbureau.

04 - WZ18 - Reizen - Winterzon.indd 19

19

4-7-2018 08:56:50


Portugal, Funchal

Madeira

8-daagse vliegreis vanaf

699,-

logies & ontbijt

Botanische tuinen, Funchal

‘Het was een prachtige reis met schitterende excursies. We hebben genoten.’

-P. Janssen-

Inclusief maar liefst drie excursies Verblijf in luxe 4* hotel

Madeira is een mooi, bergachtig eiland met een weelde aan tropische bloemen en planten. U ziet het oude stadsdeel van de hoofdstad Funchal en de Cabo Girão, de hoogste zeeklif van Europa. Ook maken we een wandeling langs de irrigatiekanalen bij Referta en zien we het nonnendorp Curral das Freiras. In het dorpje Monte kunt u met een zogenaamde toboggan een spectaculaire afdaling maken! HOTEL GIRASSOL **** Ligging Dit pas gerenoveerde hotel ligt op een paar minuten lopen van het strand en ca. 2 km van het historische centrum, welke te bereiken is via een hellende weg. Faciliteiten receptie sfeervolle lobby liften (buffet)restaurant verschillende bars, waaronder cocktailbar twee buitenzwembaden, waarvan 1 verwarmd met ligbedden wellnesscentrum met sauna fitnessuimte Uw kamer De ruime kamers zijn voorzien van woonkamer en aparte slaapkamer en beschikt over telefoon, tv, gratis wifi, kluisje en airconditioning. Badkamer met bad, douche, toilet, en föhn. De meeste kamers beschikken over een balkon met zitje. Extra’s uitgebreid ontbijtbuffet diner tegen toeslag bij te boeken

20

04 - WZ18 - Reizen - Winterzon.indd 20

4-7-2018 08:56:49


HOOGTEPUNTEN Hoofdstad Funchal met botanische tuinen en wijnproeverij West-eiland tour Oost-eiland tour

Markt in Funchal

Dinsdag NAAR MADEIRA U vliegt rechtstreeks van Amsterdam naar Funchal. Na aankomst op de luchthaven wordt u naar uw hotel gebracht. Woensdag WEST EILAND TOUR (INCLUSIEF) Vandaag kunt u volop genieten van de landschappen waar Madeira bekend om is! Langs het pittoreske stadje Camara de Lobos gaan we naar Cabo Girão, de hoogste zeeklif van Europa en verder langs de zuidkust tot Ribeira Brava en Ponta do Sol. Daarna gaan we het binnenland in, naar de hoogvlakte Paul da Serra. Over dit plateau rijden we naar Porto Moniz, een vissersdorpje aan de noordkust dat bekend is om zijn natuurzwembaden in de lavarotsen. Langs de noordkust en over de bergpas Encumeada gaan we terug naar Funchal, een spectaculaire weg met watervallen, tunnels en adembenemende uitzichten. Donderdag FUNCHAL, BOTANISCHE TUINEN (INCLUSIEF)

Vandaag gaan we de hoofdstad Funchal ontdekken. We lopen over de Mercado dos Lavradores, oftewel de overdekte markt, en kijken binnen in een borduurwerkatelier, waar u alle etappes van de fabricage van het exclusieve handwerk kunt zien. In de botanische tuinen kunt u bloemen en planten van over de hele wereld bewonderen. Daarna bezoeken we de ‘wijnkelder’ van Funchal, waar u de beroemde Madeira wijnen kunt proeven. De middag is ter vrije besteding. Vrijdag OOST-EILAND TOUR (INCLUSIEF) We maken een mooie tocht door het prachtige landschap aan de oostkant van het eiland. Eerst gaan we richting de bergen Pico do Arieiro, waarna we in Ribeiro Frio de forellenkwekerij bekijken en een korte wandeling maken. Via Faial rijden we naar Santana, bekend om zijn traditionele huizen met daken van stro en de vele wijngaarden.

Nonnenvallei

kunt u een spectaculaire afdaling maken met de beroemde toboggan, een rieten mand waarin vroeger de marktwaar naar beneden werd gebracht (optioneel, ca. € 29,- p.p. en ca. € 12,50 p.p. voor de toboggan). Zondag WANDELTOCHT REFERTA U heeft vandaag een vrije dag, maar u kunt ook mee voor een halve dag op wandelexcursie langs de irrigatiekanalen van Referta (optioneel, ca € 28,- p.p.). In een kleine groep en met een ervaren gids maken we een prachtige wandeltocht door de schitterende natuur en de kleine dorpjes aan de noordkust. Onderweg krijgt u een goede indruk van hoe de lokale boeren het land bewerken. Maandag VRIJE DAG De gehele dag is ter vrije besteding. u kunt een mooi boottocht maken langs de kust (optioneel, ca. € 35,- p.p.), maar ook heerlijk uitrusten op een terrasje in het gezellige Funchal. Dinsdag NAAR HUIS Helaas zit uw vakantie er weer op! U wordt naar de luchthaven gebracht

Afdaling per Tobogan, Monte

Afdaling per toboggan in Monte

REISINFORMATIE Vertrek dinsdag 13 november 11 december 15 januari 12 februari 12 maart 9 april 7 mei

prijs € 719,€ 719,€ 719,€ 719,€ 719,€ 719,€ 699,-

Inbegrepen  rechtstreekse vlucht Amsterdam - Funchal per Transavia  genoemde excursies per lokale bus  verblijf in een 2-pers. kamer met bad, douche en toilet  logies en ontbijt vanaf tweede dag t/m ontbijt laatste dag  Nederlandssprekende reisleiding  tijdens de excursies (tijdens optionele excursies mogelijk Engelssprekende reisleiding)  luchthavenbelastingen  brandstof- en veiligheidstoeslagen Niet inbegrepen entreegelden, ca. € 6 p.p. optionele excursies toeslag 1-pers. kamer € 199,toeslag diner € 179,- p.p. bagage tijdens de vluchten Reisnummer OSPT71

Zaterdag NONNENVALLEI & MONTE Rust lekker uit in het hotel of kies voor een halve dag excursie naar de beroemde Nonnenvallei en Monte. Via de Pico dos Barcelos, waar u een chitterend uitzicht heeft over Funchal en de baai, gaat u door naar Eira do Serrado, met uitkijk op het ‘nonnendorp’ Curral das Freiras. In Monte Programma en toeristenbelasting onder voorbehoud. Voor meer informatie en reserveren kijk op oad.nl/OSPT71 of ga naar uw ANVR-reisbureau.

04 - WZ18 - Reizen - Winterzon.indd 21

21

4-7-2018 08:57:00


Cyprus, Limassol

Cyprus

8-daagse vliegreis vanaf

649,halfpension

u

nie

eis

r we

Inclusief excursies naar Nicosia en Kykkos Klooster Verblijf in heerlijk strandhotel

Kyrenia

‘Met een heerlijk klimaat en een bewogen geschiedenis is het eiland Cyprus een heerlijke winterzon bestemming. En uiteraard zijn er twee excursies inclusief.‘

Cyprus is een bijzondere bestemming met in onze winter een heerlijk klimaat. Tijdens deze vakantie verblijft u in Limassol, ideaal gelegen voor alle excursies. Geniet van een mooie dag in de hoofdstad Nicosia en de haven Kyrenia. In het Troodos Gebergte bezoeken we het bijzondere Kykkos Klooster met zijn unieke fresco’s.

-Mark Noppers, reisregisseur Oad-

HARMONY BAY HOTEL *** Ligging Dit moderne hotel ligt vlak aan het strand midden in het gezellige toeristische gedeelte van Limassol. Het hotel is pas volledig gerenoveerd en heeft ruime en lichte kamers. Faciliteiten receptie liften sfeervolle lobby/lounge restaurant 2 bars, waaronder een zwembadbar zonneterras aan zee met zwembad met parasols en ligbedden wifi tafeltennis Uw kamer De kamer beschikt over tv, telefoon, wifi (€), kluisje (€), koelkastje en balkon met zitje. Badkamer met bad en/of douche, toilet en föhn. Alle kamers hebben zijzeezicht, tegen een toeslag kunt u frontaal zeezicht reserveren.

22

04 - WZ18 - Reizen - Winterzon.indd 22

4-7-2018 08:57:09


HOOGTEPUNTEN Bijzondere hoofdstad Nicosia Iconen in het Kykkos klooster Theater van Curium

Limassol

Donderdag NAAR CYPRUS Vanaf Amsterdam vliegt u rechtstreeks met Transavia naar Larnaca. Bij aankomst op de luchthaven wordt u opgewacht door uw Engels- of Nederlandstalige host voor uw transfer naar hotel Harmony Beach in Limassol. Bij aankomst in het hotel krijgt u een welkomstdrankje. Vrijdag NICOSIA (INCLUSIEF) Na het ontbijt rijden we naar de hoofdstad Nicosia. Deze stad is verdeeld middels een groene lijn tussen het Griekse en het Turkse deel. In de deels ommuurde stad bezoeken we de Agios Ionnis kerk. We maken een wandeling door de historische stad en zien de Venetiaanse muren. Daarna gaan we naar het Turks Cypriotische gedeelte. We bekijken de Büyük Han, de grootste karavanserai van Cyprus: een historische rustplaats voor reizigers gebouwd in de 16e eeuw. Verder brengen we een bezoek aan de Selimiye Moskee, oorspronkelijk gebouwd als een Rooms Katholieke kathedraal. Zaterdag VRIJE DAG OF FAMAGUSTA & KYRENIA U kunt mee naar Famagusta en Kyrenia. In Famagusta bezoeken we de haven en de Lala Mustafa Pasha Moskee. Deze moskee was oorspronkelijk gebouwd als de Saint John Kathedraal. De oorsprong van het gebouw gaat terug tot de 11 eeuw na Christus. We rijden verder naar de oude Griekse stadsstaat aan de Pedieos rivier. Bij dit opgravingsterrein zien we het theater en het gymnasium. In het kleine dorpje Bellapais in het Turkse gedeelte zien we het voormalige klooster Bellapais Abbey. We sluiten de dag af met een bezoek aan Kyrenia, met zijn kleine haven (optioneel, vanaf € 48,- p.p., incl. alle entrees). Zondag VRIJE DAG OF CURIUM & PAPHOS We beginnen de dag met een bezoek aan het Curium Theater. Prachtig gelegen aan zee en de eerste gebouwen zijn van de 2e eeuw voor Christus. Bij Petra tou Romiou bekijken we de unieke rotsformaties waar volgens de overlevering de Griekse godin van de Liefde Aphrodite geboren zou zijn. We vervolgen onze reis naar de UNESCO stad Paphos waar we het archeologische park Kato Pafos gaan bezoeken. In Paphos krijgt u de gelegenheid om te lunchen. We eindi-

Prachtige tocht Troodosgebergte

gen met een bezoek aan de historische Panagia Chrysopolitissa kerk (optioneel, vanaf € 32,- p.p., inclusief entreegelden). Maandag KYKKOS KLOOSTER (INCLUSIEF) Na het ontbijt verlaten we Limassol en bezoeken we het Kykkos klooster. Dit unieke klooster is het grootste en belangrijkste klooster van Cyprus en ligt op ca. 1300 meter hoogte in het Troodosgebergte. We zien hier historische iconen van goud en zilver, maar ook de bijzondere mozaieken zijn het bekijken waard. Het klooster is absoluut één van de hoogtepunten van Cyprus. Na het bezoek rijden we naar het Saint John Lambadistis Klooster in het dorpje Kalopanagiotis. Dinsdag VRIJE DAG OF HALLOUMI PROEVERIJ & LIMASSOL Vandaag kunt u zelf uw tijd indelen en genieten van het strand, of u gaat mee naar het dorpje Choirokitia, waar we op bezoek gaan bij Petros. In het traditionele huis van Petros leren we alles over halloumi, de bekende Cypriotische kaas. U mag de bijzondere kaas met munt proeven. Daarna rijden we terug naar Limassol voor een wandeltour door het historische centrum (optioneel, vanaf € 28,- p.p). Woensdag TROODOSGEBERGTE Geniet van het ongerepte Troodosgebergte. Na het ontbijt rijden we naar het dorpje Kakopetria, in de Solea Vallei. Dit dorpje, met smalle straatjes en oude gebouwen met houten balkonnetjes is prachtig gelegen tussen de pijnbossen. In Galata bekijken we de oude kerk van Panagia Podithou. We maken een prachtige tocht door de bergen voordat we uitkomen in het dorpje Omodos. Dit dorp ligt op ca. 800 meter hoogte en is bekend van de wijnen (optioneel, vanaf € 30,- p.p.).

Ruïnes bij stadsstaat Salamis

REISINFORMATIE Vertrek donderdag 1 november 29 december 3, 31 januari 28 februari 28 maart

Inbegrepen  vlucht Amsterdam – Larnaca v.v. per Transavia  excursie hoofdstad Nicosia  excursie Kykkos klooster  verblijf in 2-pers. kamer met bad of douche en toilet  halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag (afhankelijk van vluchttijden)  Engels-/Nederlandssprekende lokale begeleiding  luchthavenbelastingen  brandstof- en veiligheidstoeslagen Niet inbegrepen fooien optionele excursies entreegelden toeslag 1-pers.kamer € 179,toeslag zeezicht € 79,toeslag 1-pers.kamer met zeezicht € 249,- p.p. bagage tijdens de vluchten Reisnummer OSCY70

Donderdag NAAR HUIS Transfer naar de luchthaven van Larnaca voor de terugvlucht naar Amsterdam. Nicosia

Programma en toeristenbelasting onder voorbehoud. Voor meer informatie en reserveren kijk op oad.nl/WZCY01 of ga naar uw ANVR-reisbureau.

04 - WZ18 - Reizen - Winterzon.indd 23

prijs € 669,€ 669,€ 669,€ 669,€ 649,-

23

4-7-2018 08:57:25

Winterzon 2018/19  
Winterzon 2018/19