Page 1

Winter 2018/19

Rondreizen per bus of per vliegtuig

Europa Afrika AziĂŤ Midden-Oosten

01 - WZ18 - Cover Winterzon & Winterrondreizen 2018-19.indd 2

4-7-2018 08:48:09


Welkom bij Oad

02 - WZ18 - Welkom & Intro's.indd 2

4-7-2018 08:50:27


Ontdek de wereld met Oad. Voor u ligt de nieuwste brochure met rondreizen in Europa en ver daar buiten. Wij verleggen letterlijk onze grenzen en hebben de mooiste routes voor u samengesteld op verschillende continenten. Deze reizen zijn samengesteld volgens de hoogste standaard qua comfort en verzorging zoals u van Oad gewend bent. Bovendien zijn ze zo ontworpen dat u enorm veel ziet en ook echt ontspannen kunt genieten van uw reis. Rondreizen Europa Ontdek de mooiste plekken van Europa en geniet van het comfort van een busreis waarbij u van begin tot eind ultiem kunt ontspannen. Bij onze vlieg-busreizen vliegt u vanuit Nederland naar de plaats van bestemming waarna de reis vervolgt wordt per comfortabele bus. Rondreizen buiten Europa Wilt u graag een ander continent bezoeken? Gaat u dan met ons mee op een rondreis buiten Europa. Met bestemmingen als Zuid-Afrika, Bali, IsraĂŤl, Marokko of Thailand zit er altijd wel een reis naar uw wensen bij. Welke vakantie u ook kiest, al onze reizen staan garant voor schitterende vakantie herinneringen. Wij hopen u als gast te mogen ontvangen dit winterseizoen om u een onvergetelijke reis te laten beleven. Hartelijke groet, namens alle medewerkers van Oad.

Arjan Koster Directeur Oad

Kijk voor ons volledige aanbod op: oad.nl of bel +31(0) 547 20 16 26

3

02 - WZ18 - Welkom & Intro's.indd 3

5-7-2018 09:53:31


Inhoudsopgave Uitgelicht Waarom Oad Onze chauffeurs en reisleiding Onze bussen Opstapplaatsen

5 6 7 8 9

10

WINTERRONDREIZEN Authentiek Andalusië Grand Tour Spanje & Portugal Grand Tour Italië Grand Tour Balkan Koningssteden en het betoverende zuiden Historisch en hedendaags Israël Maak kennis met de wereld in één land Maak kennis met het land van de glimlach Maak kennis met betoverend Java & Bali

Excellent Excellent Excellent

B B/V B B V V V V V

Spanje Spanje/Portugal Italië Oost-Europa Marokko Israël Zuid-Afrika Thailand Indonesië

8 16/19 19 19 10 8 17 20 17

10 12 14 16 18 20 22 24 26

LEGENDA Van onze reizen hebben we twee typen. Deze zijn in de inhoudsopgave aangeduid met B en V.: B: busrondreizen V: vlieg-busrondreizen

4

06 - WZ18 - Algemene pagina's rondreizen.indd 4

4-7-2018 11:20:36


Uitgelicht

Portugal Bali Israël

Thailand

Italië Zuid-Afrika Speciaal voor u hebben wij, in de wintermaanden, de mooiste rondreizen samengesteld in Europa en daarbuiten. De kwaliteit van deze reizen ligt op een bijzonder hoog niveau en alles is tot in de puntjes geregeld door ons geweldige team van reisregisseurs en reisleiders.

Marokko pag. 18 In Marokko bezoeken we de vier eeuwenoude koningssteden waar het lijkt of de tijd is stil blijven staan. Maar er is meer. Zo gaan we per jeep door de zandduinen van Mergouza en bezoeken we de Dades vallei.

Authentiek Andalusië pag. 10 Wij nemen u mee naar de mooiste hoogtepunten van Andalusië tijdens deze 8-daagse vlieg-busreis. We bezoeken onder meer Ronda, het stadje dat aan de rand van een ravijn gelegen is. Verder gaan we naar Sevilla en het wereldberoemde paleizencomplex Alhambra.

Israël pag. 20 Tijdens deze 8-daagse vliegrondreis ontdekken we Israël. U zult versteld staan van de grote verscheidenheid en de vele contrasten. Laat u meevoeren door dit historische land van Bijbelse verhalen, naar het hedendaagse Israël.

Grand Tour Spanje en Portugal pag. 12 U kunt bij deze reis kiezen voor een 19-daagse busreis of een 16-daagse vliegreis. In Spanje en Portugal ontdekt u, onder leiding van een Oad reisleider, alle hoogtepunten van het Iberisch Schiereiland.

Zuid-Afrika pag. 22 Deze complete rondreis door Zuid-Afrika is een topper onder onze rondreizen. In 18 dagen ontdekt u de wereld in één land. Van de savanne met wilde dieren in het Krugerpark tot de wereldstad Kaapstad met de adembenemende uitzichten op de route richting Kaap de Goede Hoop en de Tafelberg.

Grand Tour Italië pag. 14 Ontdek de hoogtepunten van Italië tijdens deze 19-daagse busrondreis. De Oad reisleider kent Italië van binnen en buiten en zal u alles vertellen over prachtsteden als Turijn, Florence, Sienna, Rome en Verona. Maar u ziet meer zoals de Amalfi kust, Pompeï en Alberobello.

Thailand pag. 24 Ontdek met Oad het land van de glimlach. Het programma is bijzonder goed uitgebalanceerd, waarbij cultuur en natuur in perfecte harmonie zijn. Zo bezoeken we de hoofdstad Bangkok om cultuur te snuiven en genieten van de natuur in onder meer Khao Yai National Park.

Grand Tour Balkan pag. 16 Waarom één land aandoen tijdens uw vakantie als u er ook acht kunt zien? Tijdens deze 19-daagse Grand Tour ontdekt u acht Balkan landen met vele hoogtepunten. We bezoeken Hongarije, Servië, Bulgarije, Macedonië, Albanië, Montenegro, Bosnië & Herzegovina en Kroatië.

Java en Bali pag. 26 Tijdens deze reis ziet u onder meer de wereldberoemde Borobudur en natuurlijk Java’s mooiste stad Yogyakarta. Ook kunt u genieten van de zonsopkomst bij de Bromo vulkaan. Deze prachtige reis eindigt op het ‘Godeneiland’ Bali.

5

06 - WZ18 - Algemene pagina's rondreizen.indd 5

4-7-2018 09:01:39


Waarom Oad  Uitgebreid en uniek aanbod

Of u nu een reis van een paar dagen wilt met verblijf in één hotel of een rondreis van meerdere weken. Bij Oad bent u aan het juiste adres. Veel van onze bus- en vlieg-busreizen worden zelfs alleen door Oad aangeboden. Er is altijd een vakantie die past bij uw budget en wensen.

 Zekerheid: ANVR en SGR

Als u kiest voor Oad, kiest u voor zekerheid. Wij zijn aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden. SGR ziet erop toe dat u wordt beschermd bij financiële problemen of faillissement van de reisorganisatie. Als u bij Oad boekt bent u zeker dat de reissom die u vooruit betaalt, is veiliggesteld. Uiteraard zijn wij ook aangesloten bij de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR). Deze vereniging hanteert strenge criteria voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en de informatie daarover.

 Onze chauffeurs en bussen

Onze chauffeurs zijn volledig toegewijd aan ‘’hun’’ reizen en bekend met de bestemming. De chauffeur is niet alleen een chauffeur, maar ook uw gastheer en doet er alles aan om uw verwachting tijdens de reis te overtreffen. Onze bussen zijn modern en van alle gemakken voorzien zodat u optimaal van uw reis kunt genieten.

 Goed verzorgd, inclusief excursies

Bij Oad bent u verzekerd van een reis met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding! We stellen de programma’s zo samen dat u optimaal geniet van uw reis en we zoeken de fijnste hotels voor u uit. De excursies en het afscheidsdiner zijn veelal bij de reis inbegrepen en u reist altijd met zeer deskundige chauffeurs, in moderne bussen. Een betere verzorging kunt u zich niet wensen!

 Gegarandeerd vertrek

Als u uw perfecte vakantie geboekt heeft wilt u er uiteraard zeker van zijn dat deze ook daadwerkelijk doorgaat. Vele reizen hebben bij ons gegarandeerd vertrek. In deze brochure staat per reis of een reis nu al gegarandeerd vertrekt. Gedurende het jaar zullen hier alleen maar meer reizen bij komen.

 Groepsreizen op maat

Naast onze reizen uit de diverse brochures kunt u voor groepen vanaf 20 personen ook zelf uw reis samen stellen. Onze gespecialiseerde afdeling Groepsreizen regelt en organiseert alles tot in de puntjes voor u en uw groep. Voor meer informatie belt u 0547-201626 (vraag naar de afdeling Groepsreizen), mailt u naar groepsreizen@oad.nl of kijkt u op oad.nl/groepen.

 Ontspannen vertrek

Oad biedt als enige reisorganisatie drie mogelijkheden om uw vakantie ontspannen te beginnen. Aan u de keuze. 1. Onze servicelijnbus brengt u snel en comfortabel naar ons overstappunt in Zeddam. 2. U gaat op eigen gelegenheid naar het overstappunt. 3. U boekt een overnachting voorafgaand aan uw reis in Hotel Ruimzicht.

6

06 - WZ18 - Algemene pagina's rondreizen.indd 6

4-7-2018 09:01:37


Onze chauffeurs en reisleiding Onze chauffeurs

Onze chauffeur is meer dan een goede chauffeur. Zij zorgen ervoor dat uw vakantie bijzonder wordt, want ze zijn ook uw gastheer/reisleider. En dat maakt veel verschil. Onze chauffeurs zijn specialist op de bestemmingen die ze samen met u bezoeken. Zo laten ze u als geen ander de authentieke sfeer proeven. Ze spreken de talen en zullen er alles aan doen om hun enthousiasme over “hun” bestemming op u over te brengen. Volgens een eigen opleidingsplan worden nieuwe en bestaande chauffeurs continu getraind en uitgedaagd zichzelf te verbeteren om hun kennis en kunde actueel te houden en hiermee de betrokkenheid voor het vak van touringcar chauffeur te vergroten. Denk hierbij aan ‘het nieuwe rijden’ en communicatie trainingen. Bovendien vinden er jaarlijkse diverse trainingen plaats zoals EHBO herhalingscursus, Code 95 en calamiteitenplan.

Onze reisleiders

Onze Nederlandssprekende reisleiders leveren een belangrijke bijdrage aan het slagen van uw vakantie. Enthousiast, ervaren, gedegen opgeleid en altijd bereid u van dienst te zijn. Elk seizoen bereiden zij zich intensief voor op de reizen die zij begeleiden. Vanuit hun ervaring kennen ze het land, de cultuur, de gewoonten en de geschiedenis van de stad of streek waar u verblijft. Met hun deskundigheid en enthousiaste verhalen geeft de reisleider vorm aan uw reis. Samen met de chauffeur laten zij u de mooiste plekken zien. Juist dat maakt een Oad-vakantie zo bijzonder.

Onze chauffeurs en reisleiders zijn het visitekaartje van onze organisatie en hierdoor zult u ervaren dat een Oad reis bijzonder en onderscheidend is.

7

06 - WZ18 - Algemene pagina's rondreizen.indd 7

4-7-2018 09:02:00


Onze bussen  De moderne busvloot

Alle bussen voldoen aan alle geldende eisen wat betreft veiligheid, comfort en milieu. Door de nieuwe Euro-6 motoren zijn deze bussen nog zuiniger en beter voor het milieu. We leggen de lat hoog voor onszelf; de busorganisatie is aangesloten bij de Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf, we zijn ISO 9001 gecertificeerd en onze bussen worden uitstekend onderhouden door gespecialiseerde monteurs.

 Alle busreizen per Comfort Class bus

Oad voert alle busreizen, die vertrekken uit Nederland, uit per Comfort Class bus. Dit betekent dat u altijd verzekerd bent van een uiterst comfortabel ingerichte bus. U beschikt over extra beenruimte en een verstelbare voetensteun. Een aantal kenmerken van de Comfort Class Bus • zitplaatsen met onderlinge afstand van 85 cm • comfortabele stoelen met luxe bekleding • ruim verstelbare rugleuning en voetsteun • uitklapbare tafeltjes met bekerhouder • airco en warmteregeling • persoonlijke leeslampjes met LED-verlichting • toilet

Tourist Class

 Reizen per luxe Excellent bus Een aantal reizen bieden we aan met onze zogenoemde Excellent bus. Een vakantie met deze luxe bus is een geweldige ervaring. En zoals een van onze reizigers deze bus eens omschreef: ‘Dit is een vijfsterrenhotel op wielen’. Het uitzonderlijke comfort van de Excellent bus • een kleiner reisgezelschap (max. 34 personen) • veel beenruimte • groot zitcomfort door verstelbare leren fauteuils • entertainmentsysteem per stoel • een camera aan de voorzijde van de bus geeft een blik op de weg via uw eigen scherm • gelijkvloers toilet achterin de bus • extra zitje met vier stoelen en een tafel • de bus is voorzien van airconditioning • wifi aan boord EXCELLENT REIZEN vertrek 4-mrt 11-mrt 11-mrt 1-apr 1-apr 8-apr 6-mei 6-mei 13-mei

bestemming Grand Tour Balkan Grand Tour Spanje & Portugal Grand Tour Italië Grand Tour Spanje & Portugal Grand Tour Italië Grand Tour Balkan Grand Tour Italië Grand Tour Balkan Grand Tour Spanje & Portugal

Oost-Europa Spanje/Portugal Italië Spanje/Portugal Italië Oost-Europa Italië Oost-Europa Spanje/Portugal

pag. 16 12 14 12 14 16 14 16 12

E XCE L L E N T

75 cm

Comfort Class

85 cm

8

06 - WZ18 - Algemene pagina's rondreizen.indd 8

4-7-2018 09:01:54


Opstapplaatsen Servicelijn via Zeddam

Overstappunt Zeddam

Alkmaar

Mc Donalds parkeerterrein, Robijnstraat 2

Almelo

Oad Halte, Carpoolplaats HR Holstlaan

Amsterdam

NS Station Sloterdijk P+R

Apeldoorn

Carpoolplaats A-1, Kayersdijk

Onze servicelijnbus brengt u vanaf uw opstapplaats snel en comfortabel naar overstappunt Zeddam. Vanaf hier wordt u naar uw vakantiebestemming gebracht en begint uw reis. In Zeddam is een Oad coördinator aanwezig die alles regelt, zodat u ontspannen op reis kunt beginnen

Arnhem-Zuid

Parkeerplaats ingang Rijnhal, Olympus 1

Assen

Van der Valk hotel, aan de A28

Bergen op Zoom

Voor CBR, Kervel 100

Breda/Prinsenbeek

Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog

Delft

Bushalte Ikea, O Palmestraat 1, bij bushalte

Den Bosch

Halte ingang Transferium, Pettelaarpark

Den Haag

Busplatform bij Centraal Station

Deventer/Colmschate

Piet van Donkplein / bij de Scheg

Drachten

Van der Valk Hotel Drachten

Emmen

Station NS, Stationsplein

Enschede

Station NS, Kennispark

Goor

Busgarage, Breukersweg 2

Gorinchem

Voor Caribabad, eerste parkeerplaats, Bataafsekade

Groningen

Komt u met eigen vervoer naar het overstappunt? U kunt er uw auto parkeren voor € 15 per auto voor de duur van uw vakantie. Op de avond voor vertrek of aansluitend op uw reis kunt u overnachten in het bijgelegen hotel in Zeddam. Boek rechtstreeks bij het hotel tegen een speciaal Oad tarief. Parkeren is dan gratis. Hotel Restaurant Ruimzicht Kilderseweg 19, 7038 EH Zeddam (A12 afrit 30) T: 0314-651941, info@ruimzicht.com Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een hotelbar en twee typen kamers; Classic (basisinrichting) en de Comfort (recent vernieuwd). Wifi is gratis in dit hotel. Classic

Comfort

Station NS, Stationsplein

2-persoonskamer

incl. ontbijt

€ 72,50

€ 82,50

Hardenberg

Mc Donalds parkeerterrein, Stelling 2

1-persoonskamer

incl. ontbijt

€ 52,50

€ 62,50

Heerenveen

Mc Donalds parkeerterrein, Stadionweg 11

Hengelo (ov)

Shell, Platinastraat 2, zijkant

Hilversum/Eemnes

Motel de Witte Bergen, Rijksweg 2a

Leiden

Transferium/Mc Donalds, Plesmanlaan 102

Meppel

Station NS/Uitgang, Stationsweg 70

Nijmegen/Wijchen

Cafe de Teersdijk, Graafseweg 985

Oss

Parkeerplaats vd Vondellaan/thv da Costastraat

Papendrecht

Parkeerstrook Westkil, Parkweg

Rotterdam/Capelsebrug

Rijckevorselplein voor metrostation

Tilburg

Zwembad Stappegoor, Stappegoorweg 1

Utrecht

Bushalte/P+R Westraven, Griffioenlaan 1

Veenendaal/West

KFC/BurgerKing parkeerplaats, Rondweg-west 256

Zaandam

Station NS Kogerveld, Veldbloemenweg

Zutphen

Gamma, Pollaan 50F

Zwolle

P+R Hanzelaan/achterzijde station NS

Bovenstaande tarieven zijn per kamer per nacht inclusief ontbijt en het parkeren van uw auto gedurende de reis. Deze kamers zijn alleen te boeken voorafgaand aan- of bij terugkomst van uw Oad-reis. De voordeeltarieven die Hotel Ruimzicht aanbiedt voor Oad-reizigers zijn alleen van toepassing bij een directe boeking bij het hotel (per e-mail, telefonisch of via ruimzicht.com). Wanneer u boekt via andere boekingssites is het helaas niet mogelijk om het ontbijt en de parkeerkosten te includeren in de prijs.

Opstappen Goor Gratis parkeren bij onze vestiging in Goor Als u opstapt in Goor kunt u uw auto gedurende de vakantie gratis parkeren bij de busgarage aan de Breukersweg 2 in Goor. Meer dan 15 personen? Als u met een groep van minstens 15 personen reist, kunt u per e-mail een afwijkende opstapplaats regelen. Mail naar: servicelijnen@oad.nl.

9

06 - WZ18 - Algemene pagina's rondreizen.indd 9

4-7-2018 09:02:03


Spanje

Authentiek Andalusië

8-daagse vlieg-rondreis vanaf

749,halfpension

Alicante in Córdoba Mezquita

‘Prachtige reis met goed informatie over cultuur en historie. De steden zijn erg mooi en interessant. Aangenaam gezelschap en een uitstekende reisleider. Onze eerste busreis is ons uitstekend bevallen!’

-A. Verlucht-

Inclusief entree Alhambra en entree Alcazar Met Nederlandse Oad reisleiding

Andalusië is qua cultuur en natuur de meest afwisselende regio van Spanje. We nemen u mee naar het stadje Ronda, schitterend gelegen aan de rand van een ravijn. Maar natuurlijk ziet u ook de prachtige Mezquita in Córdoba, de enorme kathedraal in Sevilla en het wereldberoemde paleizencomplex Alhambra in Granada. Andalusië staat garant voor groots genieten!

Ronda

Alhambra

HOTELS U verblijft in mooie viersterren hotels met kamers met bad of douche, airconditioning en toilet.

10

05 - WZ18 - Reizen - Winterrondreizen.indd 10

5-7-2018 11:47:03


zar

HOOGTEPUNTEN Ronda aan het El Tajo ravijn In Sevilla: stadswandeling, kathedraal en Real Alcázar In Córdoba: stadswandeling en Mezquita

Alicante Sevilla

Woensdag NAAR ANDALUSIË U vliegt van Amsterdam naar Málaga, waar de bus klaarstaat om u naar de leuke badplaats Fuengirola te brengen. Donderdag VIA RONDA NAAR SEVILLA We gaan eerst naar Ronda, dat aan de rand van het ravijn El Tajo ligt. Een fantastisch gezicht! Een bijna 100 meter hoge brug verbindt de oude en de nieuwe stad. Na een wandeling door de oude stad rijden we door het binnenland naar Sevilla. Hier bezoeken we de Basilica de la Macarena en het bijbehorende museum. Drie overnachtingen in de omgeving van Sevilla. Vrijdag SEVILLA Vandaag gaan we Sevilla verder ontdekken, te beginnen met een wandeling door de middeleeuwse Joodse wijk Barrio de Santa Cruz. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids brengen we een bezoek aan de prachtige kathedraal van Sevilla. Deze kathedraal was in eerste instantie gebouwd als moskee, maar na verovering door de Spanjaarden is het jaren later de op drie na grootste kathedraal van de wereld. Alleen de St. Pauls kathedraal in Londen en de Sint Pieter in Vaticaanstad zijn groter. Na de lunch lopen we onder de bijzondere Leeuwenpoort naar het sprookjesachtige paleis Real Alcázar. Een enorm complex met prachtige koninklijke paleizen en tuinen in verschillende kunststijlen. Zaterdag SEVILLA Weer een heerlijke dag in Sevilla. We beginnen vandaag met een rondrit langs de andere hoogtepunten van deze stad. We stoppen onder meer bij het Plaza de España en lopen door het Parque María Luisa, waar in 1929 de Wereldtentoonstelling plaatsvond. Ook zien we de Torre del Oro, een 13e-eeuwse Moorse verdedigingstoren aan de rivier de Guadalquivir. Als de tijd het toelaat kunt u een boottocht maken over de rivier (optioneel, ca. € 17,- p.p.). ‘s Avonds kunt u een traditionele Flamenco show bijwonen (optioneel, ca. € 45,- p.p.). Zondag CÓRDOBA We verlaten Sevilla en rijden door een schitterend landschap naar de mooie stad Córdoba.

In Grenada: het indrukwekkende Alhambra

Aangekomen in deze stad maken we een stadswandeling door de wijk Juderia. We laten ons verrassen door wat ooit de grootste moskee ter wereld was; de Mezquita. Het imposante gebouw is 12 eeuwen oud en vertoont een mengeling van bouwstijlen. In het midden van de moskee is in de 16e eeuw een kathedraal gebouwd. Via een prachtige route rijden we naar Priego de Córdoba voor een wandeling door het oude stadje aan de voet van de Sierras Subbéticas. We overnachten in Priego de Córdoba met een prachtig uitzicht over de olijfgaarden. Maandag GRANADA - ALHAMBRA (INCLUSIEF) In de ochtend brengen we een interessant bezoek aan een bijzondere olijfboerderij. Daarna rijden we een mooie route rijden naar de volgende historische stad; Granada. Een schitterende stad met vele gezellige pleinen en een prachtige kathedraal. We zien de Koninklijke Kapel, de Capilla Real en de kathedraal. Het oude centrum rondom de kathedraal bestaat uit een wirwar van stratjes. Twee overnachtingen in Granada. Dinsdag GRANADA We bezoeken eerst de belangrijkste bezienswaardigheid van Granada, het wereldberoemde Alhambra. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids gaan we het Alhambra verder ontdekken. Het Alhambra is het Paleis waar de Arabische Koninklijke familie met zijn grote hofhouding woonde. Dit schitterende paleizencomplex bevindt zich iets boven de stad. Bekend is het Alcazaba, de robuuste forten. Maar ook het Generalife, de schitterende tuinen. Vandaag is er voldoende vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen.

Olijfboerderij bij Priego de Córdoba

REISINFORMATIE Vertrek woensdag 7 november 9 januari 6 februari 6 maart 3 april 17 april 1*, 15*, 29* mei *gegarandeerd vertrek

Inbegrepen  vlucht Amsterdam-Málaga v.v. per Transavia  rondreis volgens programma per lokale bus met airco  verblijf in 2-pers. kamer met bad of douche en toilet.  halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag (verzorging afhankelijk van vluchttijden).  Nederlandssprekende Oad reisleiding tijdens de gehele reis  entree Alhambra  entree Alcazar  luchthavenbelastingen  brandstof- en veiligheidstoeslagen Niet inbegrepen optionele excursies entreegelden ca. € 49,- p.p., m.u.v. Alhambra en Alcazar toeslag 1-pers. kamer € 189,bagage tijdens de vlucht Reisnummer VRES70

Woensdag NAAR HUIS We rijden naar de luchthaven van Málaga voor de terugvlucht naar Amsterdam. PASEN Bij vertrek op 17 april vieren de Spanjaarden Semana Santa. In deze heilige week voor Pasen worden er overal plechtige boetprocessies gehouden. Een unieke ervaring!

Programma en toeristenbelasting onder voorbehoud. Voor meer informatie en reserveren kijk op oad.nl/VRES70 of ga naar uw ANVR-reisbureau.

05 - WZ18 - Reizen - Winterrondreizen.indd 11

prijs € 779,€ 799,€ 799,€ 799,€ 799,€ 899,€ 869,-

11

5-7-2018 12:02:24


Spanje, Portugal

Grand Tour Spanje & Portugal

1799,halfpension

us

b ent

ell

xc rE

19-daagse busrondreis 16-daagse vliegrondreis vanaf

pe

Inclusief entree Alhambra, Alcazar, Sagrada Familia en de Bibliotheek in Coimbra Met Nederlandse Oad reisleiding

Barcelona

‘Heel veel gezien in relatief korte tijd. Alles zeer efficient mede door de reisleider Marijke. Hij wist overal de weg! Chapeau!’

-J. Schellart-

Deze 19-daagse rondreis brengt u naar het mooiste van Spanje en Portugal. We beginnen de reis door het Baskenland naar bedevaartsoord Santiago de Compostela. In Portugal verblijven we in Porto en Lissabon. We steken de grens met Spanje over en rijden naar Sevilla. Via de Mezquita in Córdoba en Granada rijden we naar Madrid. We sluiten de reis af met een bezoek aan de bijzondere Sagrada Familia in Barcelona. HOTELS U verblijft in zeer goede drie en viersterren hotels met kamer met bad of douche en toilet.

Maandag/dinsdag NAAR BASKENLAND Na de overnachting in Midden-Frankrijk rijden we naar de mondaine badplaats San Sebastián. Overnachting in de omgeving van Bilbao. Woensdag VIA BURGOS NAAR LEÓN Vanochtend rijden we naar de stad Burgos waar we de gotische kathedraal gaan bezoeken. Daarna door naar León met de wereldberoemde

fresco’s in de San Isodoro Basiliek. Overnachting in León. Donderdag SANTIAGO DE COMPOSTELA Over een gedeelte van de wereldberoemde Camino Francés rijden we naar bedevaartsoord Santiago de Compostela. Hier zien we o.a. de indrukwekkende kathedraal met het vergulde beeld van de apostol Paulus. Overnachting

12

05 - WZ18 - Reizen - Winterrondreizen.indd 12

5-7-2018 12:02:43


rada

HOOGTEPUNTEN Spaanse steden Sevilla, Córdoba, Granada, Barcelona en Madrid Bedevaartsoord Santiago de Compostela Portugese steden Lissabon en Porto

Porto

in de mgeving van Santiago de Compostela. Vrijdag NAAR PORTUGAL We verlaten Spanje en rijden via de Ruta de Vinho Verde, naar Guimaraes, de geboorteplaats van de eerste Portugese Koning. We verblijven twee nachten in Porto. Zaterdag STADSTOUR PORTO In de ochtend maken we een stadstour en zien o.a. de Kathedraal, de Clérigos toren, de kerk en het bekende beursgebouw. De ochtend sluiten we af met een wandeling door de historische wijk Ribeira. In de middag steken we de Douro rivier over en bezoeken een portkelder (optioneel, ca. € 5,- p.p.). Zondag COIMBRA, FÁTIMA NAAR LISSABON In de ochtend bezoeken we universiteitsstad Coimbra waar we de antieke Biblioteca Joanina bezoeken. Vervolgens naar de bedevaartsplaats Fátima. Bekend van de verschijning van de Heilige Maagd Maria aan de herders. Daarna rijden we naar Lissabon waar we twee nachten verblijven. Maandag STADSTOUR LISSABON We maken een stadstour door Lissabon en zien o.a. de toren van Belém, de bijzondere hangbrug over de Taag en het Jeronimus klooster. ’s Middags heeft u vrije tijd in Lissabon. Dinsdag NAAR SEVILLA We verlaten Portugal en gaan terug naar Spanje. Onderweg naar het culturele hart van de streek Andalusië, Sevilla stoppen we in de stad Évora met zowel een Romeinse als Moorse geschiedenis. We verblijven twee nachten in Sevilla. Woensdag SEVILLA We maken een stadstour door Sevilla en zien o.a. het Alcázar, de kathedraal met de oude minaret Giralda en het Plaza de España. We maken een wandeling in de middeleeuwse voormalige Joodse wijk. Vanavond kunt u een Flamencoshow incl. diner bijwonen (optioneel, ca. € 65,- p.p.). Donderdag CÓRDOBA, GRANADA We laten Sevilla achter ons en rijden naar

Paleizencomplex Alhambra

Córdoba waar we de Mezquita bezoeken, ooit een moskee nu een kathedraal. ‘s Middags rijden we naar Granada waar we drie nachten zullen verblijven.

Gotische kathedraal Burgos

Vrijdag GRANADA Deze ochtend staat in het teken van het Alhambra. O.l.v. een gids bezoeken we dit indrukwekkende paleizencomplex met een prachtig paleis en mooie tuinen. ‘s Middags brengen we een bezoek aan het Capilla Real, de Koninklijke Kapel, de plaats waar de Katholieke Koningen zijn begraven. Daarna maken we een wandeling door de Moorse wijk Albaicín.

Vertrek donderdag 11 maart 1 april 13 mei

Zaterdag VRIJE DAG Vandaag kunt u Granada zelf verder ontdekken. Uw reisleider zal u voorzien van allerlei tips. Zondag TOLEDO NAAR MADRID We rijden langs de wijnstreek naar de UNESCO Werelderfgoedstad Toledo, ooit de woonplaats van de middeleeuwse schilder El Greco. Daarna gaan we naar de Spaanse hoofdstad Madrid waar we twee achten zullen verblijven. Maandag MADRID In Madrid maken we een stadstour en zien o.a. het Bernabue Stadion en het Koninklijk Paleis. De middag is ter vrije besteding, bezoek bijv. het beroemde Prado Museum (optioneel, ca € 15,p.p.). Dinsdag ZARAGOZA NAAR BARCELONA We rijden dwars door Spanje naar Barcelona. Rond de middag bezoeken we de kathedraal van Zaragoza. Daarna rijden we door naar de omgeving van Barcelona waar we twee nachten verblijven.

REISINFORMATIE

blauw = per Excellent bus

Ook als 16-daagse vliegrondreis te boeken. Inbegrepen  rondreis per Excellent bus o.l.v. chauffeur  verblijf in een 2-pers. kamer met bad of douche en toilet  18 x ontbijt, 14 x diner (op dag 1 t/m 5, 7, 9, 11, 12 14 t/m 17  afscheidsdiner  genoemde excursies  Nederlandssprekende Oad reisleiding  Alhambra in Granada  entree Bibliotheek Coimbra  Segrada Familia in Barcelona  servicelijnen via Zeddam of Moerdijk, zie pag. 9 Niet inbegrepen entreegelden, ca. € 69,- p.p. optionele excursies toeslag 1-pers. kamer € 639,Reisnummers: BRIB43 - busrondreis VRIB43 - vliegrondreis

E XCE L L E N T

Woensdag BARCELONA, SAGRADA FAMILIA We maken een rondrit door de Catalaanse hoofdstad. In de middag bezoeken we de bekende nog niet afgebouwde kathedraal Sagrada Familia. Donderdag/vrijdag TERUGREIS Met een overnachting in de omgeving van Dijon rijden we terug naar Nederland.

Programma en toeristenbelasting onder voorbehoud. Voor meer informatie en reserveren kijk op oad.nl/BRIB43, oad.nl/VRIB43 of ga naar uw ANVR-reisbureau.

05 - WZ18 - Reizen - Winterrondreizen.indd 13

prijs € 1799,€ 1849,€ 1849,-

13

5-7-2018 12:02:58


Italië

Grand Tour Italië

19-daagse busrondreis

1499,-

vanaf

halfpension

ell

xc rE

us

b ent

pe

Rome

‘ Als u tijdens uw vakantie niet kunt kiezen uit de vele mooie streken en steden in Italië dan is dit de perfecte reis voor u. Nagenoeg alle hoogtepunten van Italië komen aan bod tijdens deze reis.’

Met Nederlandse Oad reisleiding Het beste van Italië in één reis

Ontdek de hoogtepunten van Italië, van noord tot zuid, tijdens deze zeer uitgebreide reis. We bezoeken prachtsteden als Turijn, Florence, Sienna, Rome en Verona. Bovendien zult u schitterende dagtochten naar bijvoorbeeld de Amalfikust, Pompeï en Alberobello maken. Kortom, te veel om op te noemen.

-Koen Haarhuis, reisregisseur Oad-

HOTELS U verblijft in goede drie- of viersterrenhotels, de meeste met lift en airco. Uw kamer beschikt minstens over een tv, telefoon en een badkamer met bad of douche en toilet. Maandag en dinsdag HEENREIS Vanaf Zeddam rijden we naar Zuid-Duitsland, waar we dineren en overnachten. De volgende dag rijden we naar de omgeving van Turijn. Woensdag TURIJN Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Turijn o.l.v. een lokale gids. We zien de belangrijkste bezienswaardigheden. De middag heeft u ter vrije

besteding. We overnachten in de omgeving van Piacenza. Donderdag LUCCA, PISA Aan het einde van de ochtend brengen we een bezoek aan de sfeervolle Toscaanse stad Lucca. Vervolgens rijden we naar Pisa, met haar bekende scheve toren. We verblijven twee nachten in Montecatini Terme.

14

05 - WZ18 - Reizen - Winterrondreizen.indd 14

5-7-2018 12:03:20


HOOGTEPUNTEN Verrassend mooi Turijn Italiaanse sfeer in Lucca en Pisa Geweldige stad Florence

Montecassino

Vrijdag FLORENCE Vanaf Montecatini Terme gaan we met de trein naar Florence. O.l.v. een lokale gids maken we een wandeling langs o.a. de kathedraal van Santa Maria del Fiore en de Ponte Vecchio. Daarna kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen. Zaterdag SAN GIMIGNANO, SIENA Na het ontbijt brengen we een kort bezoek aan San Gimignano. Vanmiddag maken we o.l.v. een lokale gids een wandeling door het middeleeuwse centrum van Siena. We overnachten in Chianciano Terme. Zondag KLASSIEK ROME Na het ontbijt zetten we koers naar de hoofdstad van Italië. Eenmaal aangekomen in Rome maken we een mooie wandeling langs de vele bezienswaardigheden die deze schitterende stad rijk is. Hoogtepunten zijn onder meer het Forum Romanum, Colosseum en de Trevi fontein. We verblijven twee nachten in de omgeving van Rome. Maandag CHRISTELIJK ROME Vanochtend bezoeken we Vaticaanstad, het kleinste staatje ter wereld. U heeft de mogelijkheid om op eigen gelegenheid het Vaticaans Museum te bezoeken (optioneel, ca. € 30,- p.p.). De middag is ter vrije besteding. Dinsdag MONTECASSINO We laten vandaag Rome achter ons en rijden naar het indrukwekkende benedictijnenklooster Montecassino. We verblijven drie nachten in de omgeving van Napels. Woensdag POMPEÏ Onder leiding van een lokale gids bezoeken we de indrukwekkende opgravingen van Pompeï, gelegen onder de rook van de Vesuvius.

Typisch Toscane in San Gimignano en Siena

kust, naar de havenplaats Bari. In de middag brengen we een bezoek aan de oude stad van Bari, dat zeker de moeite waard is. We overnachten twee nachten nabij Bari.

Kleine witte Trulli in Alberobello

Zaterdag ALBEROBELLO Vandaag brengen we een bezoek aan Alberobello. Dit stadje staat vooral bekend om haar Trulli: kleine witte huisjes met zijn kegelvormige daken. Vanmiddag heeft u ter vrije besteding.

Vertrek maandag 11 maart 1 april 6 mei

Zondag RIMINI Na het ontbijt vertrekken we noordwaarts. We rijden helemaal langs de kust naar de omgeving van Rimini, waar we in de middag aankomen en overnachten.

Inbegrepen  reis per Excellent bus o.l.v. chauffeur  verblijf in een 2-pers. kamer met bad of douche en toilet  halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag  nederlandssprekende Oad reisleiding tijdens de gehele reis  genoemde excursies  lokale gidsen in Turijn, Florence, Siena, Rome en Pompeii  trein Montecatini TermeFlorence  afscheidsdiner  servicelijnen via Zeddam, zie pag. 9

Maandag VERONA Vandaag bezoeken we Verona, een van de mooiste steden van Italië. We maken een wandeling over Piazza Bra met het amfitheater, door de via Mazzini naar de Piazza Erbe met zijn gezellige markt en over Piazza dei Signorie, het hoofdplein van de stad. Ook missen we het balkon van Romeo en Julia niet. We overnachten drie nachten nabij het Gardameer. Dinsdag VRIJE DAG Vandaag heeft u een heerlijke vrije dag. Woensdag VRIJE DAG, VENETIË Vandaag heeft u ter vrije besteding. Of u kiest ervoor om mee te gaan naar het wereldberoemde Venetië, stad van gondeliers (optioneel, ca. € 50,- p.p.). Donderdag en vrijdag TERUGREIS Na het ontbijt rijden we naar Zuid-Duitsland voor een overnachting. De volgende dag rijden we naar Zeddam.

REISINFORMATIE

prijs € 1449,€ 1499,€ 1529,-

blauw = per Excellent bus

Niet inbegrepen entreegelden ca. € 40,- p.p. toeslag 1-pers. kamer € 280,optionele excursies Reisnummer BRIT10

E XCE L L E N T

Alberobello

Donderdag VRIJE DAG, AMALFI Vandaag kunt u mee op excursie naar een van de mooiste kustwegen van de wereld; de Amalfikust (optioneel, ca. € 40,- p.p.). Vrijdag BARI Na het ontbijt vertrekken we naar de Adriatische Programma en toeristenbelasting onder voorbehoud. Voor meer informatie en reserveren kijk op oad.nl/BRIT10 of ga naar uw ANVR-reisbureau.

05 - WZ18 - Reizen - Winterrondreizen.indd 15

15

5-7-2018 12:03:35


Oost-Europa

Grand Tour Balkan

19-daagse busrondreis

1549,-

vanaf

halfpension

ell

xc rE

us

b ent

pe

Mostar

‘Tijdens deze reis ontdekt u diverse culturen, tradities en de bijzonder rijke geschiedenis van deze regio.’

-Koen Haarhuis, reisregisseur Oad-

Met Nederlandse Oad reisleiding Het beste van de Balkan in één reis

Tijdens deze bijzondere Grand Tour ontdekt u maar liefst acht Balkan landen met vele culturele hoogtepunten en een prachtige natuur die de Balkan rijk is. Uiteraard mogen de bezienswaardigheden die prijken op de Werelderfgoedlijst van UNESCO niet ontbreken. We rijden via Duitsland naar Hongarije, Servië, Bulgarije, Macedonië, Albanië, Montenegro, Bosnië Herzegovina en Kroatië. HOTELS U verblijft in goede drie- of viersterrenhotels, allen met lift. Alle kamers hebben een bad of douche en toilet. Maandag en dinsdag HEENREIS Vanuit Zeddam rijden we naar Zuid-Duitsland waar we dineren en overnachten. De volgende dag rijden we via Oostenrijk naar Budapest in Hongarije voor de tweede overnachting.

Donderdag BELGRADO, SOFIA We starten de ochtend met een stadsrondrit door Belgrado met een lokale gids. Aansluitend rijden we via Nis, de geboortestad van Constantijn de Grote, door naar Sofia in Bulgarije.

Woensdag NAAR BELGRADO Via Szegd en Novi Sad gaan we naar Belgrado, de hoofdstad van Servië voor één overnachting.

Vrijdag RILAKLOOSTER, SKOPJE Het prachtige Klooster van Rila in het Rilagebergte is het grootste klooster van de Balkan is één van

16

05 - WZ18 - Reizen - Winterrondreizen.indd 16

5-7-2018 12:03:46


HOOGTEPUNTEN Hoofdstad van het vroegere Joegoslavië; Belgrado Prachtig klooster van Rila Bijzondere stad Skopje

Rila Klooster

de vele hoogtepunten. In de loop van de middag vervolgen we onze reis richting Macedonië, naar de hoofdstad Skopje voor diner en overnachting. Zaterdag SKOPJE, OHRID Met een lokale gids bezoeken we enkele belangrijke cultureel historische bezienswaardigheden in Skopje. Vanmiddag rijden we naar het meer van Ohrid voor een verblijf van drie nachten. Zondag VRIJ, OPTIONEEL BEZOEK OHRID Vandaag is de keuze aan u. U blijft in het hotel of u gaat mee op excursie naar Ohrid (optioneel, ca. € 20,- p.p.). We bezoeken Ohrid o.l.v. een lokale gids. Deze ‘Museumstad’ is een culturele schatkist en wordt vaak ‘het Jeruzalem van de Balkan’ genoemd. Maandag VRIJ, OPTIONEEL BOOTTOCHT Ook vandaag kunt u kiezen voor een vrije dag of een excursie (optioneel, ca. € 35,-p.p.). Na het ontbijt kunt u mee op een boottocht naar het klooster van St. Naum. Vervolgens maken we een tocht per roeiboot langs de bronnen van de rivier Zwarte Drim. Een unieke ervaring! Dinsdag TIRANA Via Elbasan rijden we door naar de Albanese hoofdstad Tirana. We maken een stadswandeling o.l.v. een lokale gids en zien onder andere het kolossale Skanderbergplein. We dineren en overnachten in ons hotel in Tirana. Woensdag FORT KRUJE, MONTENEGRO Onze reis wordt vervolgd naar Montenegro voor twee overnachtingen. Onderweg bezoeken we o.a. het fort Kruje, in het verleden bewoond door de held van Albanië, Skanderbeg. Donderdag VRIJ, OPTIONEEL CETINJE & LOVCEN Vandaag heeft u vrij of u kunt mee op excursie (optioneel, ca. € 20,- p.p.) naar Cetinje, de voormalige hoofdstad en het Lovcen gebergte. In het Nationaal Park Lovcen bezoeken we het Mausoleum van Peter II Petrovic-Njegos, vanwaar we een schitterend uitzicht hebben.

Schitterend meer van Ohrid

Kotor met zijn nauwe schaduwrijke straatjes. Deze is aan drie zijden omgeven door stadsmuren van tien meter dik en vijftien tot twintig meter hoog. ’s Middags gaan we naar het dorpje Perast waar we met een veerpont naar het kunstmatige eiland Gospa od Škrpjela. We verblijven twee nachten in Igalo. Zaterdag DUBROVNIK OF VRIJE DAG Onder leiding van een lokale gids kunt u een bezoek brengen aan UNESCO stad Dubrovnik (optioneel, ca. € 20,- p.p.) of u heeft deze dag ter vrije besteding in Igalo. Zondag MOSTAR We rijden deze ochtend via Trebinje, gelegen in het zuidoosten van Bosnië en Herzegovina, naar Mostar. In de middag bezoeken we de oude stad, bekend door haar wereldberoemde oude brug. We overnachten in Mostar. Maandag TUNNEL VAN TITO Op weg naar Sarajevo bekijken we in het plaatsje Konjic de bijzondere Tunnel van Tito. We verblijven twee nachten in Sarajevo. Dinsdag SARAJEVO Uitgebreid stadsbezoek aan Sarajevo o.l.v. een lokale gids. De hoofdstad van Bosnië en Herzegovina is één van de belangrijkste steden van de Balkan. Woensdag JAJCE, ZAGREB Vanochtend rijden we naar Jajce, waar we een kort bezoek brengen aan de watervallen en de plek waar Tito het tweede Joegoslavië gesticht heeft. We overnachten in Zagreb.

Kolossaal Skanderbergplein in Tirana

REISINFORMATIE Vertrek maandag 11 maart 8 april 6 mei

prijs € 1549,€ 1599,€ 1599,-

blauw = per Excellent bus

Inbegrepen  reis per luxe Excellent bus o.l.v. Oad chauffeur  verblijf in een 2-pers. kamer met bad of douche en toilet  halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag  Oad reisleiding tijdens de gehele reis  genoemde excursies  lokale gidsen in Belgrado, Skopje, Tirana, Kruje, Kotor & Perast en Sarajevo  diner in lokaal restaurant aan meer van Ohrid  boottocht Gospa od Skrpelja  toegang Tunnel van Tito  afscheidsdiner  servicelijnen via Zeddam, zie pag. 9 Niet inbegrepen lunches entreegelden ca. € 20,- p.p. optionele excursies toeslag 1-pers.kamer € 375,Reisnummer BROE05

E XCE L L E N T

Donderdag en vrijdag TERUGREIS Vanuit Zagreb rijden we naar Zuid-Duitsland voor een overnachting. De volgende dag rijden we naar Zeddam. Skopje

Vrijdag KOTOR, PERAST O.l.v. een lokale gids zien we UNESCO stad Programma en toeristenbelasting onder voorbehoud. Voor meer informatie en reserveren kijk op oad.nl/BROE05 of ga naar uw ANVR-reisbureau.

05 - WZ18 - Reizen - Winterrondreizen.indd 17

17

5-7-2018 12:04:07


Marokko

Koningssteden en het betoverende zuiden

het moois van Marokko verbindt. De prachtige historische Koningssteden en het magische zuiden met haar prachtige natuur, rode bergen en Berberdorpen.’

vanaf

899,halfpension

Inclusief alle entreegelden van de beschreven excursies U verblijft in uitstekende 4-sterrenhotels

Rabat

‘Een nieuwe fascinerende reis die al

10-daagse vliegrondreis

Leer Marokko’s schitterende cultuur kennen tijdens deze prachtige reis langs de vier eeuwenoude koningssteden waar het lijkt of de tijd is stil blijven staan. Ervaar ook het fascinerende Zuid-Marokkaanse landschap, bakermat van de Berbercultuur, met haar schitterend gekleurde landschappen, heerlijke geuren en vruchtbare oases.

-Michel Breij, reisregisseur Oad-

HOTELS U verblijft in uitstekende 4-sterren hotels, met kamers die voorzien zijn van bad of douche en toilet.

Vrijdag AMSTERDAM – MARRAKESH Vlucht per Transavia van Amsterdam naar Marrakesh. Na aankomst op de luchthaven volgt de transfer naar het hotel in Marrakesh waar we één nacht verblijven. Zaterdag MARRAKESH – CASABLANCA - RABAT We vertrekken naar Casablanca. Hier maken we een stadstour en bezoeken we de Hassan II mos-

kee, de op één na grootste moskee ter wereld. Aansluitend rijden we door het haven district, langs de oude Medina, de regeringsgebouwen en verder naar Rabat voor de overnachting. Zondag RABAT – MEKNES – FEZ Vanmorgen maken we een stadstour door Rabat, Hierbij bezoekt u de kashba van Oudaya en de Hassan Toren, overblijfsel van de middeleeuw-

18

05 - WZ18 - Reizen - Winterrondreizen.indd 18

5-7-2018 12:04:16


HOOGTEPUNTEN Rabat, Fez, Meknes en Marrakesh De enorme cederwouden van het Midden-Atlas gebergte Per jeep door de zandduinen van Mergouza

Merzouga

se Moskee. Na een bezoek aan de Chellah Necropole, verder naar Meknez. Hier bezoeken we het Mausoleum Moulay Ismael, waarvan het plafond van prachtig bewerkt cederhout is gemaakt. We bekijken de grote graanopslagplaats. Ook ziet u de 17e eeuwse stadspoort Bab El-Mansour. In de omgeving bezoeken we Volubilis, de stad met de best bewaarde Romeinse ruïnes ter wereld. Aansluitend rijden we door naar Fez voor twee overnachtingen. Maandag FEZ Vandaag brengen we in Fez door. We beginnen met een stadstour. Fez is de oudste van de vier Marokkaanse koningssteden. U waant zich in de middeleeuwen wanneer we door het labyrint van steegjes wandelen. Tijdens deze tour bezoeken we de Medersa BouInania uit de veertiende eeuw en het museum. ’s Middags bezoeken we de soek met de vele winkeltjes. Dinsdag FEZ – ERFOUD Na het ontbijt vertrekken we zuidwaarts en bereiken we de bergen en de enorme cederwouden van het Midden-Atlas gebergte. We passeren Ifrane, een charmant ski-oord en het Berberstadje Azrou, een belangrijk handwerkcentrum van Berber tapijten en vervolgen onze route door de Ziz-vallei, Het landschap veranderd drastisch met uitgestrekte dadelpalmbossen met talrijke ksour, de versterkte Berberdorpen die volledig opgaan in het landschap en we rijden door naar Erfoud, één van de belangrijkste oases van Marokko waar we overnachten. Woensdag MERZOUGA – TINGHIR We staan vroeg op om per jeeps bij Merzouga aan de rand van de Sahara de zonsopkomst te zien boven de zandduinen van soms wel 150 meter hoog! Aansluitend ontbijten we in ons hotel waarna we vertrekken richting Tinghir. Onderweg stoppen we bij de overblijfselen van de vroegere Khetaras: de ingenieuze systemen waarmee men de watervoorraad naar de omliggende dorpen en akkers onder controle hield. Aangekomen in Tinghir bezoeken we de spectaculaire Todgha canyon die we tijdens een wandeling gaan verkennen. We overnachten in Tinghir.

De Dades vallei; vallei van de duizend kashba’s

Donderdag BOULMANE – OUARZAZATE Vanmorgen bezoeken we de Dades Vallei met prachtige uitzichten over de Hoge Atlas. De Dades vallei is ook beroemd om de vele rozen die hier bloeien. We bezoeken in Ouarzazate de kashba van Taourirt, een prachtig gerestaureerd fort en een coöperatie van Berbervrouwen die hier hun handwerkvaardigheden laten zien en verkopen. We overnachten in Ouarzazate. Optioneel kan een bezoek gebracht worden aan de Atlas Film Studio’s. Vrijdag BEN HADDOU – MARRAKESH We vervolgen de reis door de Hoge Atlas via de kashba van Ait ben Haddou, decor van vele films en de Glaoui Kashba naar Marrakesh. Onderweg passeren we de mooie Tizi-n-Tichka pas en primitieve berberdorpjes. We verblijven twee nachten in Marrakesh. Zaterdag MARRAKESH Vanmorgen gaan we naar het historische stadscentrum waar we onder andere de beroemde Medersa Ben Youssef, het Bahia Paleis, de Saadian Graven en de Koutoubia Minaret bezichtigen. ’s Middags bezoeken we de soek, een enerverend doolhof van straatjes en steegjes. Daarna bezoeken we nog het Jemaa El-Fna plein, dat ’s middags verandert in een openluchttheater waar acrobaten en slangenbezweerders hun kunsten vertonen. Ook wordt hier iedere avond opnieuw een veelvoud aan restaurantjes opgebouwd die allerlei Marokkaanse lekkernijen aan de man proberen te brengen.

De kashba van Taourirt in Ouarzazate

REISINFORMATIE Vertrek vrijdag 30 november 25 januari 15 maart

Inbegrepen  vlucht Amsterdam – Marrakesh v.v. per Transavia  rondreis volgens programma per lokale bus met airco  verblijf in een 2-pers. kamer met bad of douche en toilet  halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag (verzorging afhankelijk van vluchttijden)  Nederlandssprekende reisleiding tijdens uw verblijf in Marokko  luchthavenbelastingen  brandstof- en veiligheidstoeslagen  entreegelden van de beschreven excursies Niet inbegrepen toeslag 1-pers. kamer € 185,optionele excursies bagage tijdens de vlucht Reisnummer VRMA02

Zondag MARRAKESH - AMSTERDAM Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam. Rabat

Programma en toeristenbelasting onder voorbehoud. Voor meer informatie en reserveren kijk op oad.nl/VRMA02 of ga naar uw ANVR-reisbureau.

05 - WZ18 - Reizen - Winterrondreizen.indd 19

prijs € 899,€ 899,€ 949,-

19

5-7-2018 12:04:28


Israël

Historisch en hedendaags Israël

o.a. een heerlijk centraal gelegen hotel in Jeruzalem. We hebben écht kennis gemaakt met dit veelzijdige land!’

-A.J. Toonen

1099,-

vanaf

halfpension

inclusief: alle entreegelden van de beschreven excursies u verblijft in uitstekende, centraal gelegen hotels

Westerlijke muur, Jeruzalem

‘Een geweldige en afwisselende reis met

8-daagse vliegrondreis

Israël, een modern land aan de rand van het Midden Oosten. Een smeltkroes van culturen met een bewogen geschiedenis. Het moderne Tel Aviv, de heilige stad Jeruzalem, de woestijn van Judea en het zoute water van de Dode Zee. U zult versteld staan van de grote verscheidenheid en de vele contrasten. Laat u meevoeren door dit historische land van Bijbelse plaatsen en verhalen, naar het hedendaagse Israël. HOTELS U verblijft in uitstekende, centraal gelegen hotels in Jeruzalem, Tiberias en Tel Aviv met kamers die voorzien zijn van bad of douche en toilet. Maandag AMSTERDAM - JERUZALEM U vliegt van Amsterdam per rechtstreekse vlucht van El Al naar Tel Aviv. Op de luchthaven wordt u opgewacht door de Nederlandssprekende reisleider die u begeleidt naar hotel Jerusalem Gold in Jeruzalem waar we vier nachten verblijven. Dinsdag JERUZALEM Na het ontbijt gaan we naar de Olijfberg van-

waar we een schitterend eerste uitzicht hebben over Jeruzalem. We dalen af naar het Kidrondal en aan de voet van de Olijfberg bezoeken we de Hof van Getsémane. Dit is de plaats waar Jezus werd verraden en gevangen genomen door de Romeinen. Hierna gaan we door één van de stadspoorten de oude ommuurde stad binnen. We bezoeken de Klaagmuur en de kleurrijke Arabische soek en wandelen over de Via

20

05 - WZ18 - Reizen - Winterrondreizen.indd 20

5-7-2018 12:04:40


HOOGTEPUNTEN Vier overnachtingen centraal in Jeruzalem Uitgebreide bezoeken aan Jeruzalem Nazareth en de Verkondigingskerk

Dode Zee

Drijven op de Dode Zee

Dolorosa, de kruisweg van Christus, die eindigt bij de Heilige Grafkerk. Vanmiddag bezoeken we de Joodse wijk binnen de stadsmuren. We wandelen door de Cardo, een prachtige winkelstraat, zien de Hurva synagoge en via de Armeense wijk bereiken we de Jaffapoort waar de bus ons zal opwachten. Als er nog tijd is kunt u nog de gerestaureerde Mamillastraat bezoeken, tegenwoordig een gezellige, chique straat met mooie winkels en gezellige cafeetjes.

Zaterdag MEER VAN TIBERIAS Na het ontbijt bezoeken we de belangrijkste plaatsen langs het meer van Tiberias. Allereerst gaan we naar de opgravingen van het stadje Magdala, de geboorteplaats van Maria Magdalena, Kafarnaüm en aansluitend naar de Berg der Zaligsprekingen. In de middag rijden we naar de Golan Hoogvlakte met een prachtig zicht op de berg Hermon. We eindigen de dag met een boottocht op het Meer van Tiberias.

Woensdag JERUZALEM We beginnen vandaag met een uitgebreid bezoek aan Yad Vashem, het Holocaust museum en gedenkplaats voor de 6 miljoen Joden die vermoord zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hierna gaan we naar de Knesset, het parlementsgebouw en zien we de Menora, waar de geschiedenis van het Joodse volk wordt afgebeeld op de zeven armen van deze kandelaar. Vanmiddag rijden we door de nieuwe stad naar het zuiden waar we uitkijken over Bethlehem en de Herdersvelden. We eindigen de dag met een bezoek aan de kleurrijke en levendige Machane Yehuda markt. Hier wordt groente en fruit verkocht evenals allerlei exotische specerijen.

Zondag TIBERIAS - TEL AVIV We rijden naar de oude kruisvaarders stad Akko waar we een wandeling maken door de steegjes van de oriëntaalse markt, langs de vissershaven en over de oude muren. Hierna gaan we via Haifa naar de berg Karmel en aansluitend bezoeken we de door koning Herodes gebouwde stad Caesarea, mooi gelegen aan de kust met o.a. opgravingen van het Paleis en het Romeinse theater. We overnachten in Tel Aviv in hotel Sea Net. In de avond maken we nog een avondtour door de oude havenstad Jaffa, het bijbelse Joppe.

Donderdag JERUZALEM Vandaag geniet u van een vrije dag in Jeruzalem om zelf de unieke sfeer van deze stad te proeven. Vrijdag DODE ZEE - TIBERIAS We verlaten Jeruzalem en dalen 1200 meter door de woestijn van Judea af naar het laagste punt op aarde, de Dode Zee. We bezoeken Massada, de beroemde rots vesting die als laatste plaats werd veroverd door de Romeinen in het jaar 73 na Christus en u krijgt gelegenheid te drijven in de Dode Zee, een enorme gewaarwording. Hierna gaan we noordwaarts en rijden via een prachtige route naar Qumran, bekend van de Dode Zeerollen en Kasser el Yehud, de doopplaats van Christus aan de Jordaan. Vanmiddag reizen we langs Jericho en de Jordaan vallei naar Nazareth en brengen hier een bezoek aan de Verkondigingskerk. Door de streek Galilea bereiken we ons hotel in de, aan het meer gelegen stad, Tiberias. We verblijven twee nachten in hotel Astoria Tiberias.

Maandag TEL AVIV - AMSTERDAM Een heerlijke vrije ochtend. U kunt genieten van het strand of de drukke Karmelmarkt bezoeken. In de middag volgt de transfer naar de luchthaven van Tel Aviv voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Boottocht op het Meer van Tiberias

REISINFORMATIE Vertrek maandag 26 november 25 februari

Inbegrepen  vlucht Amsterdam – Tel Aviv v.v. per El Al  rondreis volgens programma per lokale bus met airco  Nederlandssprekende reisleiding tijdens uw verblijf in Israël  verblijf in een 2-pers. kamer met bad of douche en toilet  halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag  luchthavenbelastingen  brandstof- en veiligheidstoeslagen  bagage tijdens de vlucht: 1 stuk van max. 23 kg p.p.  entreegelden van de beschreven excursies Niet inbegrepen overige maaltijden toeslag 1-pers. kamer € 355,Reisnummer VRIL01

Tel Aviv

Programma en toeristenbelasting onder voorbehoud. Voor meer informatie en reserveren kijk op oad.nl/VRIL01 of ga naar uw ANVR-reisbureau.

05 - WZ18 - Reizen - Winterrondreizen.indd 21

prijs € 1129,€ 1099,-

21

5-7-2018 12:04:50


Zuid-Afrika

Maak kennis met de wereld in één land

één land’ genoemd! Nergens anders tref je namelijk zo’n diversiteit aan natuur, cultuur, historie, dieren en mensen! Het wordt dan ook niet voor niets de Regenboognatie genoemd!’

-Michel Breij, reisregisseur Oad-

vanaf

2599,-

inclusief: alle entreegelden van de beschreven excursies uitstekende centraal gelegen middenklasse hotels nabij Nationale Parken

Krugerpark

‘Zuid Afrika wordt terecht ‘de wereld in

18-daagse vliegrondreis

Deze complete rondreis is een topper onder onze rondreizen. In 18 dagen maakt u kennis met alle belangrijke hoogtepunten van dit prachtige, veelzijdige land. Het ongerepte natuurschoon is nauwelijks te beschrijven, die moet je ondergaan en beleven. Maar Zuid-Afrika is meer. Een rijke en boeiende historie, een vriendelijke bevolking, heerlijk eten en goede wijnen! Zuid-Afrika; hier zult u zich ongetwijfeld thuis voelen. HOTELS U verblijft in uitstekende middenklasse hotels centraal gelegen in de steden, nabij de Nationale Parken of andere lokale highlights, met kamers die voorzien zijn van bad of douche en toilet. Vrijdag AMSTERDAM - JOHANNESBURG Rechtstreekse vlucht vanaf Schiphol per KLM naar Johannesburg. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel voor twee overnachtingen. Zaterdag SOWETO EN PRETORIA Na het ontbijt gaan we naar het township Soweto en zien we o.a. het Hector Pieterson Memorial. Vervolgens naar Pretoria voor een rondrit. We

bezoeken o.a. het Voortrekkers Monument, de Union Buildings en het Kruger Museum. (o) Zondag JOHANNESBURG - HAZYVIEW We volgen de Panoramaroute met fantastische uitzichtpunten. De Blyde River Canyon is één van de langste kloven ter wereld met indrukwekkende natuurverschijnselen zoals God’s Window. We verblijven twee nachten in Hazyview. (o)

22

05 - WZ18 - Reizen - Winterrondreizen.indd 22

5-7-2018 12:05:01


e

HOOGTEPUNTEN Het wereldberoemde Krugerpark De schitterende Panoramaroute Het koninkrijk Swaziland

Kaapstad

Maandag KRUGERPARK Vandaag een volle dag in het Krugerpark per bus. De grote variatie van ‘wildlife’ in combinatie met de uitgestrekte savannes maken dit park zo speciaal. Indien u wenst kunt u een safari per landrover te doen. (optioneel, ca. ZAR 710,00 p.p. incl. picknicklunch, min. 6 pers.). (o) Dinsdag SWAZILAND We gaan de grens met Swaziland over. Door een bergachtig landschap naar Mbabane waar we een Swazimarkt bezoeken en overnachten. (o) Woensdag SWAZILAND - HJUHLUWE Indien mogelijk bezoeken we een lokale school. Terug in Zuid Afrika zijn we in Zululand en rijden we door een glooiend landschap naar Hluhluwe. In de middag heeft u vrije tijd of kunt u een 4x4 safari maken in het Hluhluwe Nationaal Park (optioneel, ca ZAR 640,- p.p. excl. lunch). Overnachting nabij het park. (o,d) Donderdag HLUHLUWE - DRAKENSBERGEN We reizen via Dundee verder naar de schitterende Drakensbergen waar groene valleien worden afgewisseld met hoge bergtoppen. We overnachten in Bergville. (o) Vrijdag DRAKENSBERGEN - BLOEMFONTEIN Via Clarens, het ‘juweel van de Vrijstaat’, gaan we naar Bloemfontein. Onderweg genieten we van het schitterende uitzicht over het bergachtige koninkrijk Lesotho. We overnachten in Bloemfontein. (o) Zaterdag BLOEMFONTEIN - GRAAFF REINET Vandaag gaat de reis dwars door het hart van Zuid-Afrika; Free State, door de Karoo en de noordelijke Oostkaap. Na aankomst maken we een stadswandeling door Graaff-Reinet, ook wel het ‘Juweel van de Karoo’ genoemd. Twee overnachtingen in Graaff Reinet. (o) Zondag GRAAFF REINET Vandaag is ter vrije besteding. U kunt deelnemen aan een Township tour incl. lunch (optioneel, ca. ZAR 500,00 p.p.) of een 4x4 safari in het Camdeboo N.P. en de Valley of Desolation. (ca. ZAR 830,00 p.p.). (o)

De Tuinenroute en sfeervolle wijnlanden

Maandag PLETTENBERG BAY/KNYSNA We rijden de Tuinenroute en bezoeken Tsitsikamma N.P. aan de kust van de Indische Oceaan. Aansluitend naar Plettenberg Bay/ Knysna voor twee overnachtingen. (o) Dinsdag PLETTENBERG BAY/KNYSNA Vandaag is ter vrije besteding. U kunt optioneel een boottocht maken om walvissen en dolfijnen te zien (ca. ZAR 750,00) of onder begeleiding een township bezoeken (ca. ZAR.250,00). (o) Woensdag PLETTENBERG BAY - OUDTSHOORN In Knysna maken we nog een stop met uitzicht over de bekende Knysna Heads en het Featherbed natuurreservaat. Dan door naar Oudtshoorn, de struisvogelhoofdstad van de wereld. We overnachten in Oudtshoorn. (o) Donderdag STELLENBOSCH/KAAPSTAD Via de Route 62 rijden we langs talloze wijngaarden naar Swellendam, een kleine oase op zich! Aansluitend naar Stellenbosch of Kaapstad waar we overnachten. (o) Vrijdag WIJNSTREEK - KAAPSTAD We bezoeken Stellenbosch en we zien hier veel huizen die ook in Nederland hadden kunnen staan. Uiteraard ontbreekt vandaag een bezoek aan een wijnboerderij incl. proeverij niet. Hierna gaan we naar Kaapstad, één van de mooiste steden ter wereld. We verblijven hier de komende twee nachten. (o) Zaterdag KAAPS SCHIEREILAND We maken kennis met het natuurschoon ten zuiden van Kaapstad via de prachtige kustroute Chapman’s Peak naar Kaap de Goede Hoop en Boulders Beach waar kolonies pinguins leven. (o)

Het mondaine Kaapstad

REISINFORMATIE Vertrek vrijdag 9 november 30 november 11 januari 15 februari 15 maart

Inbegrepen  vlucht Amsterdam – Johannesburg en Kaapstad – Amsterdam rechtstreeks per KLM  rondreis volgens programma per lokale bus met airco  Nederlandssprekende reisleiding tijdens uw verblijf in Zuid-Afrika  verblijf in een 2-pers. kamer met bad of douche en toilet  maaltijden volgens beschrijving (o=ontbijt, l=lunch, d=diner)  luchthavenbelastingen  brandstof- en veiligheidstoeslagen  bagage tijdens de vlucht: 1 stuk van max. 23 kg p.p.  entreegelden van de beschreven excursies Niet inbegrepen optionele excursies overige maaltijden fooien toeslag 1-pers. kamer € 625,Reisnummer VRZA01

Zondag KAAPSTAD Deze laatste dag kunt u naar eigen inzicht invullen. U kunt bijvoorbeeld de Tafelberg beklimmen (ca. ZAR 300,00 p.p.). ‘s Avonds transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht. Maandag AMSTERDAM Aankomst in Amsterdam.

Programma en toeristenbelasting onder voorbehoud. Voor meer informatie en reserveren kijk op oad.nl/VRZA01 of ga naar uw ANVR-reisbureau.

05 - WZ18 - Reizen - Winterrondreizen.indd 23

prijs € 2599,€ 2769,€ 2749,€ 2879,€ 2849,-

23

5-7-2018 12:05:16


Thailand

Maak kennis met het land van de glimlach

culturele traditie, culinaire hoogstandjes en de gastvrije bevolking zorgen ervoor dat u zich snel thuis zult voelen in het ‘Land van de Glimlach’.’

-Michel Breij, reisregisseur Oad-

1759,-

vanaf

inclusief: alle entreegelden van de beschreven excursies u verblijft in uitstekende middenklasse hotels

Chiang Mai

‘Het ‘oude Siam’. De natuur, de grote

20-daagse vliegrondreis

Bent u op zoek naar een complete rondreis door de mooiste gebieden van Thailand? Dan is dit uw reis! Het programma is bijzonder goed uitgebalanceerd, waarbij cultuur en natuur in perfecte harmonie zijn. Een van de spraakmakende excursies tijdens deze rondreis is een bezoek aan de beroemde ‘Longnecks’. Maar ook Khao Yai National Park vormt een mooie afwisseling! De reis eindigt relaxed in tropische sferen in Hua Hin. HOTELS U verblijft in uitstekende middenklasse hotels, met kamers die voorzien zijn van bad of douche en toilet. Donderdag AMSTERDAM - BANGKOK U vliegt van Amsterdam per rechtstreekse vlucht naar Bangkok. Vrijdag BANGKOK Na aankomst en kennismaking met de reisleider op de luchthaven volgt de transfer naar ons hotel.

Zaterdag BANGKOK Per Tuk Tuk gaan we naar de pier van de lokale taxiboot en varen naar de bloemenmarkt. Vervolgens naar de Grand Palace en de Wat Phra Keo tempel met zijn smaragden boeddha. Daarna naar China Town en de bijzondere wijk Bat Bat. Vanmiddag maken we per longtailboot een tocht over de brede Chao Phraya rivier en door de smalle kanalen van Bangkok. (o)

24

05 - WZ18 - Reizen - Winterrondreizen.indd 24

5-7-2018 12:05:43


HOOGTEPUNTEN De levendige metropool Bangkok Damnern Saduak, de grootste drijvende markt van Thailand Bezoek aan de Karen-bergstam

Floating market

Zondag BANGKOK - KANCHANABURI We verlaten Bangkok en bezoeken het “Talad Rotfai” stationnetje. Hier loopt de spoorlijn dwars door een lokale markt. Vervolgens per longtailboot naar Damnoen Saduak, de grootste drijvende markt van Thailand en verder naar Kanachanaburi. We gaan hier aan boord van de beruchte “Death Railway Train”. Per longtailboot bereiken we ons hotel. (o,l,d) Maandag RIVER KWAI We bezoeken de Hell Fire Pass en het oorlogsmuseum. Daarna de Sai Yok Noiwatervallen. Vanmiddag arriveren we bij ons volgende hotel. (o,l) Dinsdag RIVER KWAI - KHAO YAI In Ayutthaya brengen we een bezoek aan o.a. de Wat Sri Samphet met zijn enorme bronzen boeddha. Aansluitend rijden we naar het Khao Yai National Park. optioneel kunt u een night safari maken. Overnachting in Khao Yai (o,l) Woensdag KHAO YAI - PHITSANULOKE We bezoeken het Si Thep Historisch Park. Dit is de vroegere grens tussen het Thaise Rijk en dat van de Khmer. Na de lunch rijden we verder naar Phitsanuloke. (o,l) Donderdag PHITSANULOKE - PHRAE Na het ontbijt een bezoek aan de Wat Mahatat, waarvan kenners beweren dat hier het mooiste boeddhabeeld van heel Thailand staat. We rijden via Uttaradit richting Phrae. (o,l) Vrijdag PRAE - CHIANG MAI Via een impossant berggebied bereiken we het Lampang Conservation Center, het olifanten ziekenhuis. Ook bezoeken we de Baan Thung Kwian markt waar veel bergbewoners hun inkopen doen. We overnachten in Chiang Mai. (o,l) Zaterdag CHIANG MAI Een dag om naar eigen wens in te delen. Optioneel kunt u fietsen in Chiang Mai. (o) Zondag CHIANG MAI - MAE HONG SON Vandaag rijden we een van de mooiste routes in Thailand. We reizen per minivans vanwege de vele bochten en smalle wegen. Het is volop ge-

Prachtige route langs de grens met Myanmar

nieten van de vele panorama’s en vergezichten en we passeren het per weg hoogst bereikbare punt in Thailand en brengen een bezoek aan de Black Lahu bergstam. (o,l)

De brug over River Kwai

Maandag MAE HONG SON We varen naar de Karen-bergstam en maken er kennis met de long necks, een van de meest opmerkelijke bergstammen ter wereld! De middag is ter vrije besteding. (o)

Vertrek donderdag 15 november 10 januari 28 februari

Dinsdag MAE HONG SON - MAE SOT We maken ons op voor een prachtige reis, deels door nogal onherbergzaam gebied. De route gaat deels langs de grens van Myanmar. In de vroege avond arriveren we in Mae Sot voor twee overnachtingen. (o,l) Woensdag MAE SOT We bezoeken de grensmarkt Rim Moei en een Birmese tempel in Mae Sot. Sinds de grens tussen Thailand en Myanmar weer is geopend vindt hier een druk handelsverkeer plaats. De middag is ter vrije besteding. (o) Donderdag MAE SOT - UTHAI THANI We rijden via Tak naar Khampaeng Phet voor een bezoek aan het Historische Park. Na de lunch verder naar Uthai Thani waar we in de loop van de middag zullen arriveren. (o,l) Vrijdag UTHAI THANI - HUA HIN In de ochtend maken we een boottocht over de Sakae Krang Rivier. Aansluitend rijden we zuidwaarts en arriveren we in de namiddag bij ons hotel in Hua Hin waar we laatste dagen van deze reis heerlijk zullen relaxen. (o)

REISINFORMATIE

Inbegrepen  vlucht Amsterdam – Bangkok v.v. rechtstreeks per Eva Air  rondreis volgens programma per lokale bus met airco  Nederlandssprekende reisleiding tijdens uw verblijf in Thailand  verblijf in een 2-pers. kamer met bad of douche en toilet  maaltijden volgens beschrijving (o=ontbijt, l=lunch, d=diner)  luchthavenbelastingen  brandstof- en veiligheidstoeslagen  bagage tijdens de vlucht: 1 stuk van max. 30 kg  entreegelden van de beschreven excursies Niet inbegrepen optionele excursies overige maaltijden toeslag 1-pers. kamer € 485,Reisnummer VRTH01

Zaterdag & zondag HUA HIN De komende dagen zijn ter vrije besteding. U kunt genieten van het zwembad in het hotel of van de heerlijke stranden en terrasjes. (o) Maandag HUA HIN - BANGKOK In de namiddag rijden we naar Bangkok voor de laatste overnachting. (o) Dinsdag BANGKOK - AMSTERDAM Terugvlucht naar Amsterdam.

Programma en toeristenbelasting onder voorbehoud. Voor meer informatie en reserveren kijk op oad.nl/VRTH01 of ga naar uw ANVR-reisbureau.

05 - WZ18 - Reizen - Winterrondreizen.indd 25

prijs 1779,1779,1759,-

25

5-7-2018 12:05:51


Indonesië

Maak kennis met betoverend Java & Bali

veel gezien’. En als afsluiter heerlijk nagenoten in een luxe resort hotel in Sanur op Bali.’

-Familie Groot-

1469,-

vanaf

inclusief: alle entreegelden van de beschreven excursies u verblijft in uitstekende middenklasse hotels

Yogyakarta

‘Meer dan fantastisch! En ongelofelijk

17-daagse vliegrondreis

Tijdens deze reis ziet u de mooiste plekjes en belangrijkste plaatsen op Java en Bali. U ziet het oude Batavia, het koloniale Bandung in de bergen, de wereldberoemde Borobudur en natuurlijk Java’s mooiste stad Yogyakarta. U bezoekt de koningsstad Solo en kunt u genieten van de zonsopkomst bij de Bromo vulkaan. Deze prachtige reis eindigt op het ‘Godeneiland’ Bali. HOTELS U verblijft in uitstekende middenklasse hotels, met kamers die voorzien zijn van bad of douche en toilet. Donderdag AMSTERDAM - JAKARTA U vliegt van Amsterdam per rechtstreekse vlucht naar Jakarta. Vrijdag JAKARTA Aankomst in Jakarta. Op de luchthaven ontmoeten we de reisleider die ons naar het hotel in Jakarta begeleidt.

Zaterdag JAKARTA Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het historische deel van Jakarta. U ziet onder meer de nog steeds bedrijvige oude VOC haven Sunda Kelapa. Aansluitend bezoeken we het kleurrijke Glodok, de Chinese buurt van Jakarta met de oude Jing De Yuan tempel en zien we het oude stadhuis van Batavia en de vele Nederlandse invloeden in de stad. (o,l)

26

05 - WZ18 - Reizen - Winterrondreizen.indd 26

5-7-2018 12:06:07


HOOGTEPUNTEN De hoofdstad Jakarta Bandung, het ‘Parijs van Java’ Het centrum van de Javaanse dans en cultuur, Yogyakarta

Lovina, Bali

De Prambanan tempel

Zondag JAKARTA - BANDUNG We verlaten Jakarta en gaan op weg naar Bogor. Deze stad ligt op 280m hoogte aan de voet van de 2211m hoge Gunung Salak. In het centrum van Bogor ligt de trots van de stad, de wereldberoemde botanische tuin waar we een bezoek aan brengen. Na de lunch gaan we verder naar Bandung voor twee overnachtingen. Bandung ligt, door vulkanen omgeven, in de hooglanden van West-Java. (o,l)

we brengen een bezoek aan het Mangkunegaran paleis. Eén overnachting in Solo. (o,l)

Maandag BANDUNG Vanmorgen brengen we een bezoek aan een in de bergen gelegen oude theeplantage met prachtige uitzichten. In Bandung, het ‘Parijs van Java’, maken we een wandeling en zien de diverse Nederlandse overblijfselen en brengen we een bezoek aan een Angklung muziekschool waar we kennismaken met dit bamboe muziekinstrument en z’n bijzondere, warme klanken. (o,l)

Zaterdag MALANG U kunt deze dag op eigen gelegenheid invullen of kiezen voor een optionele excursie naar de fantastische zonsopkomst bij de Bromo vulkaan. (o)

Dinsdag BANDUNG - YOGYAKARTA Vroeg in de ochtend vertrekken we naar het station van Bandung voor de treinrit naar Yogyakarta. De mooie uitzichten op de rijstterrassen zullen geen moment vervelen. We verblijven drie nachten in Yogyakarta. (o) Woensdag YOGYAKARTA Na het ontbijt maken we een stadstour door Yogyakarta en bezoeken we het paleis van de Sultan, het Kraton. In de straatjes achter het Kraton bevinden zich de vogeltjesmarkt en het waterpaleis, speciaal gebouwd voor de Sultan en zijn familie. Na de lunch gaan we naar de Burobudur, het belangrijkste culturele monument van Java. Dit boeddhistische heiligdom ligt bij de 2923m hoge vulkaan Merapi en heeft eeuwen verborgen gelegen onder as en begroeiing en werd in 1814 herontdekt. (o,l) Donderdag YOGYAKARTA - SOLO Vandaag staat een bezoek aan de majestueuze Prambanan, de grootste Hindoetempel van Java, op het programma. Vervolgens reizen we door naar Solo, het oudste culturele centrum van Java. We bezoeken hier de Triwindu markt, een goede plek voor het vinden van souvenirs. Naast deze markt ligt één van de twee paleizen van Solo en

Vrijdag SOLO - MALANG Na het ontbijt vertrekken we voor een prachtige tocht naar Malang. De reis gaat door de bergen met adembenemende uitzichten. Deze plaats ligt op ca. 450m boven zeeniveau waardoor het hier iets koeler is. In Malang verblijven we twee nachten. (o,l)

Zondag MALANG - KALIBARU Na het ontbijt vertrekken we naar Kalibaru waar we in de late middag aankomen. U heeft hier de mogelijkheid om een wandeling op een plantage te maken. Eén overnachting in Kalibaru (o,l) Maandag KALIBARU - LOVINA We bezoeken verschillende plantages in de omgeving. We leren vandaag veel over rubber, koffie en cacao en lunchen in een lokaal restaurant. In de middag gaan we naar Ketapang en per ferry naar Bali. Daar gaan we verder naar Lovina aan de noordkust waar we overnachten. (o,l) Dinsdag LOVINA - SANUR Vandaag vroeg op voor één van de hoogtepunten van Bali, de dofijnentour (optioneel). Later in de ochtend rijden we door de bergen met prachtige vergezichten naar Bedugul. Onderweg zien we de Gitgit waterval en bezoeken we de Ulun Danu tempel. We verblijven drie nachten in een luxe resort hotel in Sanur. (o,l)

De Borobudur: het grootste boeddhistische heiligdom

REISINFORMATIE Vertrek donderdag 1 november 13 december 24 januari 7 maart

Inbegrepen  vluchten Amsterdam – Jakarta rechtstreeks en Denpasar – Amsterdam met overstap per Garuda Indonesia  rondreis volgens programma per lokale bus met airco  treinticket van Bandung naar Yogyakarta in de executive klas  Nederlandssprekende reisleiding tijdens uw verblijf op Java en Bali  verblijf in een 2-pers. kamer met bad of douche en toilet  maaltijden volgens beschrijving (o=ontbijt, l=lunch, d=diner)  luchthavenbelastingen  brandstof- en veiligheidstoeslagen  bagage tijdens de vlucht: 1 stuk van max. 30 kg p.p.  lokale Engelssprekende gidsen  entreegelden van de beschreven excursies Niet inbegrepen optionele excursies overige maaltijden toeslag 1-pers. kamer € 320,Reisnummer VRID01

Woensdag & Donderdag SANUR De komende dagen zijn ter vrije besteding in Sanur of u kunt lekker nagenieten op het strand. (o). Op dag 15 bezoeken we traditionele dansvoorstelling, inclusief diner. Vrijdag & Zaterdag DENPARAR - AMSTERDAM De dag is ter vrije besteding tot de transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam waar we de volgende dag aankomen. (o)

Programma en toeristenbelasting onder voorbehoud. Voor meer informatie en reserveren kijk op oad.nl/VRID01 of ga naar uw ANVR-reisbureau.

05 - WZ18 - Reizen - Winterrondreizen.indd 27

prijs 1469,1539,1469,1469,-

27

5-7-2018 12:06:19

Winterrondreizen 2018/19  
Winterrondreizen 2018/19