Page 25

...despre ten și hidratare Ce tip de ten am?

Spray pentru fixarea machiajului Fix’ Make-Up, Clarins, 115 lei

Cauți cele mai bune produse care să ți se potrivească perfect, așa-i? Atunci nu te lăsa încorsetată de problema tipului de ten. Pielea se usucă, se subțiază și devine mai sensibilă odată cu trecerea timpului. Asta înseamnă că formula perfectă acum nu o să fie cea la care vei apela totdeauna. Ten uscat, gras sau mixt scrie pe ambalaje, însă este bine să faci alegerea în funcție de problemele pe care le ai (roșeață, coșuri, riduri etc).

Fond de ten Luminous Silk, Giorgio Armani, 217 lei

Chiar este nevoie de cremă și vara? Persoanele cu tenul mixt sau gras pot avea această dilemă. E cald, transpiri, pielea produce mai mult sebum în această perioadă – este ușor să te lași păcălită. Dar soarele, temperaturile ridicate, aerul condiționat, călătoriile cu avionul, toate deshidratează pielea. Și ghici care este mesajul pe care îl primește tenul? Să producă chiar mai mult sebum pentru a compensa „pierderile“. Așa că alege un produs hidratant potrivit ție și nu ezita să îl aplici chiar și în cele mai călduroase zile. Ai să vezi că pe un ten hidratat corespunzător nici semnele de oboseală nu mai sunt atât de vizibile (știm exact care-i treaba cu petrecerile, ce credeai?!).

Mască Hydra Life Jelly Sleeping Mask, Dior, 314 lei

Mască purifiantă Beauty System, Douglas, 13 lei

Balsam facial Hydra Beauty Flash, Chanel, 274 lei

Pudră Prisme Visage în nuanța Soie Abricot, Givenchy, 217 lei, sephora.ro

...și despre machiaj Cum faci ca machiajul să reziste vara Ei bine, aici trebuie să invocăm baza de machiaj. Este un pas pe care multă lume îl sare, însă atunci când îți dorești ca machiajul chiar să reziste, ai nevoie de ea. Aplic-o pe pielea hidratată, înaintea fondului de ten. Acum vorbim despre formula fondului de ten – pentru că vara este bine să ai un produs pe bază de silicon. Ce face siliconul? Acționează ca o barieră între piele și umididate și împiedică „topirea“ fondului de ten pe față. Aplică doar un strat subțire (eventual cu un burețel de machiaj umezit în prealabil), așteaptă un minut sau două „să se așeze“ și abia apoi aplică alte produse de machiaj. Ai grijă cu pudra – ai nevoie doar de un strat fin. Cât despre mascara, ea trebuie să fie waterproof, desigur.

Cum te machiezi la plajă Ar fi un moment bun să îți lași pielea să respire și să mai tai ceva de pe lista grijilor, dar dacă nu poți concepe să te expui fără machiaj, notează așa: aplică protecția solară, las-o să se usuce bine (are nevoie cam de 20 de minute ca să nu-și piardă proprietățile și să nu îți facă machiajul „să curgă“). Când vei fi nevoită să reaplici SPF-ul, sunt produse noi, extrem de practice, care te pot ajuta (mergi direct la pagina 76). Dacă vrei și puțină acoperire (mai multă e iluzoriu să îți spunem că va rezista umidității), amestecă fond de ten în crema de protecție. La capitolul culoare, miMascara Effet zează pe bronz pentru a pune în Push Up valoare culoarea pielii. Mascara Volume Glamour rezistentă la apă, un ruj mat sau Waterproof, un lip stain, un strop de blush roz Bourjois, pe vârful pomeților, un „puf“ de 53,50 lei spray fixator și gata. Iar prin gata ne referim și la retușuri. Plaja nu este cel mai bun loc să reaplici machiajul. glamour.ro 65

beauty intrebari.indd 65

15/07/16 12:01

Revista GLAMOUR, august 2016  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you