Page 1

k

NZ Vakanties rant

Editie 4 – september 2019

Genieten van de nazomer met NZÂ Vakanties!

Volg ons op Facebook


Voorwoord

5 dagen in Lapland Aanschouw het noorderlicht of trek er op uit met de huskyslee of sneeuwscooter door prachtige, besneeuwde landschappen. Dit alles maakt deel uit van ons programma. Je verblijft in de Arctic River Lodge in het Noord-Zweedse dorpje Tärendö, een verblijf op mensenmaat enkel omgeven door natuur.

Beste lezer(es), De zomer loopt op zijn einde en we hopen dat het een paar mooie en rustige maanden waren voor jou en je familie. Terugkeren uit vakantie betekent niet altijd een deprimerende periode tegemoet gaan. Nee, in dit nummer stellen we je enkele fijne alternatieven voor waardoor je van de nazomer zult gaan houden.

Momenteel herbegint ook het cultureel seizoen. Nieuwe najaarsconcerten, alsook tijdelijke tentoonstellingen, eindejaarsprogramma’s en de welbekende kerstmarkten. Beleef de kerstsfeer in binnen- en buitenland met één van onze nieuwe partners, Viamundi. Op zoek naar een cadeaubon? Wij bieden er ook aan voor elke gelegenheid. Na een vakantie ben je vaak al de volgende aan het plannen! Een magische reis naar Lapland, een ontspannende vakantie met TUI of een charmant vakantieverblijf met Eliza was here? Ontdek onze nieuwe aanbiedingen, neem deel aan onze quiz en ontdek welke jouw volgende ideale vakantiebestemming wordt. Om af te sluiten nog een laatste nieuwtje: ons Bivakhuis Hoge Duin in Oostduinkerke viert zijn 10-jarig bestaan! Lees het artikel over zijn opbouw en zijn evolutie door de jaren heen. Veel leesplezier!

Het NZ Vakantiesteam Sophie, Sarah & Ellen

€ 1.439 p.p.

Sterke punten: • 4 nachten in een tweepersoonskamer - volpension • Privégidsen begeleiden de activiteiten, 2 groepen van 12 personen • Gebruik van warme kledij van het merk Bergans of Norway • Gegidste wandeling op zoek naar noorderlicht met fakkels & glühwein • Halve dagtocht met husky’s • Halve dagtocht met sneeuwscooter • Halve dagtocht met sneeuwraketten • Vrij gebruik van de sauna, langlaufmateriaal, sneeuwraketten en sleetjes

Van 19 t.e.m. 23/01/2020 - ledenprijs € 1.439, te reserveren vóór 30/09/2019.

Nazomeren is samen met vrienden vakantieverhalen bovenhalen met een glaasje in de hand en napraten over de mooie kortingen waarvan je hebt kunnen genieten dankzij NZ Vakanties! September is ook ideaal om opnieuw te gaan sporten en je lichaam terug in vorm te krijgen. Iedereen weet het, bewegen is goed voor de gezondheid! Werp een blik op onze recreatieve fietsvakantie op Mallorca die we aanbieden bij onze partner Thomas Cook. Voor zij die minder mobiel zijn, ontdek onze reistopper in Benidorm en vertrek zonder stress op reis!

Vanaf

Info & reservering? Gratis vakantienummer 0800 95 180.

10 jaar Bivakhuis Hoge Duin Hoera! Ons Bivakhuis Hoge Duin in Oostduinkerke bestaat 10 jaar. Tijd voor een korte terugblik met twee van zijn bezielers en om te speculeren over de toekomstplannen van dit ecologisch groepsverblijf. Kan je ons even leiden door het verleden tot het ontstaan van het bivakhuis? Francis, directeur NZ Vakanties: vroeger waren hier de bureaus van het vakantiedomein, de slaapzaal voor de jobstudenten en de conciërgewoning. Toen deze diensten verhuisden en dit gebouw leeg kwam te staan, hebben we besloten om het een nieuwe functie te geven en om het per 24 uur te verhuren aan jeugdgroepen. Later in 2009 onderging de oude bivak een grondige renovatie. Het resultaat was een energiezuinig bivakhuis met zonnepanelen op het dak dat ruimte biedt aan 205 personen. Waarom werd er gekozen om die 205 personen te verdelen in verschillende units? Frédéric, medewerker Hoge Duin: vandaag de dag zien we fel dat het aantal familie- en vriendengroepen die de bivak reserveren, stijgt. Zij huren dan vaak 1 van de 3 units. Zo hebben we De Sloep, De Kajuit, beide voor 60 personen, en De Ark voor 85 personen. Elke unit heeft ook zijn eigen kleur, zijn eigen meubilair en 2 sanitaire ruimtes. Daarnaast is onze bivak zeer modulair. Zo kunnen de drie units ook polyvalent gebruikt worden en in zijn geheel gehuurd worden. We hebben veel groepen en scholen die de scheidingswanden openzetten en de gehele oppervlakte gebruiken. In elke unit is er een industriële keuken aanwezig. We hebben altijd het idee gehad om in dit bivakhuis de mogelijkheid te bieden om zelf te koken. Zo kunnen de groepen hun kosten gemakkelijk drukken en zich volledig zelfstandig organiseren.

De fietsmicrobe te pakken?

3% korting

Jij bent ervan overtuigd dat bewegen goed is voor de gezondheid en houdt van reizen? Dan is deze recreatieve fietsvakantie van Thomas Cook jou op het lijf geschreven. Tijdens deze 8-daagse reis op Mallorca fiets je samen met je gids op een rustig tempo langs turquoise baaien en pittoreske dorpjes. Bovendien wordt er ook ruim de tijd genomen om van een aperitiefje op een zonnig terras of een lunch in een lokaal restaurant te genieten. Ook een facultatieve excursie naar Puerto Pollensa en Formentor staat op het programma. Je verblijft in Hotel JS Palma Stay**** in Ca’n Pastilla, een modern adults-only hotel vlak bij het strand. Ideaal om even uit te blazen en te genieten van de voorjaarszon!

Inbegrepen: • Rechtstreekse vluchten + transfers luchthaven-hotel • 7 nachten in het Hotel JS PALMA STAY **** in halfpension • Huur van de fiets (elektrische fiets met supplement) • Nederlandstalige reisbegeleider vanaf vertrek in Brussel Vertrekdata 26 april 2020 of 10 mei 2020 – vanaf € 699

Tel je kortingen op: • Ben je 55 jaar of ouder? Dan krijg je nog eens € 55 extra korting. • Reservering vóór 30 september: gratis privéluchthavenvervoer of € 50 extra korting per persoon (min. 2 pers./ dossier). Info & reservering? Gratis vakantienummer 0800 95 180.

Je hebt het recht om te allen tijde bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw gegevens voor directe marketing. Wens je de NZ Vakan

...


Welzijn & gezondheid in Benidorm Dit is het tweede jaar op rij dat we dit individueel verblijf in Hotel Cimbel in Benidorm voorstellen. We mogen het echt onze topper noemen, uitzicht op zee en uitstekend toegankelijk voor mensen met een beperkte mobiliteit. Een verblijf in het teken van gezond leven en welzijn. Maak prachtige wandelingen op de dijk, geniet van het heilzaam klimaat en de gemoedelijkheid van het Spaanse leven. • Assistentie op de luchthaven (rolstoel, bagagehulp,…) op aanvraag • Hotel toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit • Levantestrand (rechtover het hotel) toegankelijk met rolstoel • Elektrische rolwagens ter plaatse te huur voor je verplaatsingen Inbegrepen: • Rechtstreekse vluchten + transfers luchthaven-hotel • 7 nachten in Hotel Cimbel**** in halfpension • Ideaal gelegen aan het Levantestrand • 10 minuutjes te voet van het historisch centrum van Benidorm

Van 04 t.e.m. 11/05/2020 Ledenprijs € 620 of € 775 voor een alleenstaande Te reserveren voor 31/12/2019

Info & reservering? Gratis vakantienummer 0800 95 180.

Wedstrijd op onze Facebook- en Instagrampagina!

4%

korting met code: ELIZANZ19

Mediterraans vakantiehuisje onder de zon? Het toekomstperspectief van Bivakhuis Hoge Duin? Francis, directeur NZ Vakanties: ons bivakhuis heeft het ‘Groene Sleutel’-label, maar toekomstgericht willen wij nog meer inzetten op ecologie. Voornamelijk het educatieve aspect ervan. Aangezien jaarlijks verschillende schoolgroepen en jeugdverenigingen bij ons verblijven, willen we ook nog meer inzetten om deze jonge gasten beter te sensibiliseren. Voorts blijven we creatief en innovatief nadenken om ons bivakhuis te blijven verbeteren. Meer info over onze groepsverblijven? Contacteer ons op het nummer 058 23 40 52, of consulteer bivak.nzvakanties.be.

Eliza was here, onze laatste nieuwe partner, heeft tal van authentieke, zuiderse vakantieadresjes die ook buiten de zomermaanden te boeken zijn. Ideaal dus om er even tussenuit te knijpen na het hoogseizoen en je wat rust in alle vrijheid te gunnen. Pluspunten: • In en rond het Middellandse Zeegebied blijven de temperaturen gemiddeld langer hoog. • Eliza was here biedt zijn pittoreske vakantiehuisjes aan in een mooie pakketprijs met vluchten + huurauto inbegrepen. Ontdek je volgende droomverblijf op www.elizawashere.be.

s

Knip deze voucher uit en ga naar een Tuishop om je korting te genieten!

Voucher 3 % korting* Enkel geldig in de TUI shops

of

Klevertje van je Neutraal Ziekenfonds Vlaams & Neutraal Ziekenfonds - 203 Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen - 235 Symbio - 206

* Voorwaarden via www.nzvakanties.be. Je dichtsbijzijnde TUI shop? www.tui.be of 0800 95 180 Info voor de TUI shop: R-NZ MN

e de NZ Vakantieskrant niet meer te ontvangen, contacteer ons dan via info@nzvakanties.be of via het gratis vakantienummer 0800 95 180.

...


Een dag vol kerstsfeer Beleef enkele van de authentiekste kerstmarkten van Europa. Viamundi organiseert daguitstappen per bus naar o.a. de kerstmarkt in Keulen, Bonn, Parijs, Luik,… Heerlijk om even te gaan kerstshoppen en van de sfeer te genieten.

30/11/2019 Kerstmarkt Bonn Vanaf € 35

2,5 %

korting met code: NZVAKANTIES

07/12/2019 Kerstmarkt Luik Vanaf € 30

14/12/2019 Kerstmarkt Parijs Vanaf € 45

Met 6 opstapplaatsen in Oost- en West-Vlaanderen. Ontdek de andere kerstmarkten en hun niet-winters aanbod op www.viamundi.be en schrijf je individueel in voor een daguitstap naar keuze. Info & reservering? Contacteer Viamundi op 053 70 30 30.

WELK TYPE REIZIGER BEN JIJ? Het is 4 uur ‘s ochtends, je komt aan op de luchthaven om je vlucht te nemen: Pfff…. je bent doodop en je droomt al van je bed. Super, ik kan al niet meer wachten om er te zijn. Paniek, waar is je paspoort? Oef, gevonden, onderaan in je bagage!

Morgen staat er een uitstap op de planning: Uitstap? Vakantie is er om te ontspannen aan de rand van het zwembad. Je wacht op bus 46 richting het centrum. Naar een natuurreservaat, ver weg van alle drukte.

Terug van vakantie, jouw mooiste herinnering: Het eerste wat je doet als je aankomt in je hotel: Een dutje om te bekomen van de vlucht. Een frisse douche nemen en vervolgens de omgeving verkennen. Je doet je zwemoutfit aan en plons het water in!

Tijd voor het aperitief: Een lekkere cocktail wacht op je in de bar van het hotel. Je ontdekte een gezellige bar op zo’n 500 m van het hotel. Een aperitief op het balkon van je kamer, je bent nooit beter bediend dan door jezelf!

CADEAUBON Zou je graag iemand verrassen of ben je nog op zoek naar een cadeau? Denk dan eens aan een cadeaubon van NZ Vakanties!

Michaël, de sportanimator, en zijn onvergetelijke zumbalessen. De lokale bevolking en de bezochte monumenten. De rust en de adembenemende landschappen. Antwoord via gratis nummer 0800 95 180!

Heb je een meerheid van antwoorden , of ? Contacteer ons op het gratis vakantienummer 0800 95 180 en we ontdekken samen welke vakantie bij jou past!

Waarom kiezen voor

NZ VAKANTIES? • Gratis vakantienummer & helpdesk • Reiskortingen* van 2,5 tot 35 % • Persoonlijke service Alle kortingscodes, -vouchers en inschrijvingsformulieren uit deze krant vind je op onze webstek www.nzvakanties.be. Je kan ons bereiken op het gratis vakantienummer & helpdesk: 0800 95 180 of per mail via info@nzvakanties.be. Openingsuren helpdesk: van maandag t.e.m. vrijdag, van 9 tot 16 uur.

Voor een reis bij TUI, Thomas Cook, CroisiEurope of 7Plus. Of voor een verblijf in 1 van onze vakantiedomeinen: Neutralia (Oostende), Dennenheuvel (Durbuy) of Hoge Duin (Oostduinkerke).

NZ Vakanties, de reisdienst van je Neutraal Ziekenfonds!

Vanaf € 25 – vrije keuze van bedrag. Info? Gratis vakantienummer 0800 95 180. UW PARTNER VOOR ZEKERHEID

* Alle kortingen zijn onderhevig aan wijzigingen en uitsluitend geldig voor de leden van een Neutraal Ziekenfonds.

Profile for NZ Vakanties

NZ Vakanties Krant - Editie 4 - september 2019  

NZ Vakanties Krant - Editie 4 - september 2019  

Advertisement