Page 1

Huisstijlhandboek


Inleiding

1. Wat is ‘Your Move’? 2. Logo 2.1 Logo groottes 2.2 Logo gebruik achtergrond 3. kleurgebruik 4. Naam 5. Typografie 6. Toepassing affiche 7. Toepassing inkombandje


1. Wat is ‘Your Move’?

Your Move is een jaarlijks schaakevenement dat dit jaar plaats vind in Antwerp Expo. Het evenement heeft de vorm van een festival, maar dan indoor en gericht op het schaakspel. En dus ook volledig in thema van het eeuwenoude bordspel. Er zijn vele verschillende activiteiten op Your Move, zoals schaakinitiaties zowel voor kinderen als volwassenen, shops, schaakwedstrijden, tentoonstellingen, eten, drinken en nog veel meer. Het evenement is toegankelijk voor iedereen, zowel voor mensen die maar af en toe schaken als de hobby- en zelfs professionele schakers. Maar ook mensen die geïnteresseert zijn in schaken en het graag willen leren zijn van harte welkom. De tentoonstellingen die er lopen zijn ook interessant voor kunstliefhebbers. De inkom bedraagt 5 euro, kinderen gratis.


2. Logo

schaakstuk beweging

Het logo is gebaseerd op de bewegingen die de schaakstukken toren en loper maken. Het logo past binnen het schaakbordpatroon waardoor de bolletjes van het logo de schaakstukken worden en de lijnen de bewegingen die deze maken.


2.1 Logo groottes

16 mm en lager

0.5 pt lijn

50 mm

1 mm 1,65 mm

1 pt lijn

De binnenvorm van het logo bestaat grotendeels uit dunne lijnen en cirkels. Het is dus ook belangrijk dat de verhoudingen kloppen bij vergroting of verkleining van het logo. Daarom zijn er standaarden vastgelegd waar ieder designer zich moet aan houden wanneer men het logo van Your Move gebruikt. De minimimgrootte van het logo dat gebruikt mag worden bedraagt 15mm. Als het logo bij sponsors staat op een affiche, wordt enkel het logo afgebeeld zonder onderschrift. De afstand tussen het logo en de tekst bedraagt 1mm. De afstand tussen de twee tekst regels bedraagt 1,65 mm.


2.2 Logo gebruik achtergrond

Het logo wordt altijd met zijn achtergrond afgebeeld, nooit de binnenvorm alleen. Als het logo op een zelfde grijskleurige ondergrond wordt gebruikt. Moet de rand van het de kader van het logo zichtbaar zijn. En wordt de tekst wit. Geen enkele andere kleur mag hierbij gebruikt worden.


3. Kleurgebruik

onderschrift

logo achtergrond

logo binnenvorm

RGB 110 111 114

RGB 168 170 173

RGB 255 255 255

CMYK 58 49 46 15

CMYK 36 28 27 0

CMYK 0 0 0 0

kleurcode # 6E6F72

kleurcode # A8AAAD

kleurcode # FFFFF


4. Naam

YOUR MOVE De naam ‘Your Move’ verwijst naar een uitspraak die wordt gedaan wanneer men schaakt zonder tikklok. Meestal bij onproffessionele spelletjes. Wanneer men ‘your move’ zegt, wil dit zeggen dat de speler zijn zet gedaan heeft en dat de beurt naar de andere speler gaat. Dit is hetzelfde principe als met een tikklok. Wanneer er wordt afgetikt gaat de beurt naar de volgende speler.


5. Typografie

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcdefghijklmnopqrstuvwxyz 0123456789 .:;,?!%^*(){}@’

Het lettertype van de signalisatie op het evenement is speciaal ontworpen voor dit evenement. De letters zijn geĂŻnspireerd op de vorm van de kop van het schaakstuk van de koning. En bestaan uit enkel rechte lijnen, zonder curven. Voor het onderschrift van het logo en andere typografie wordt het lettertype Yanone Kaffeesatz (light) gebruikt.


6. Toepassingen affiche


7. Toepassing inkombandje

Corporate Identity  

Corporate identity for a fictive chess event