Page 25

HUNDEN POLLY FÅR ABDI ATT LÄRA SIG LÄSA Abdi i Åsa Öhnells serie är avvaktande mot hundar, men det går över när han träffar Polly.

ÅSA ÖHNELL

TYRAS HUSVAGN

I Abdis skola finns en bokhund. Abdi vill inte läsa för den. Han tycker inte om hundar alls. Eller är han kanske rädd?

– en möjlighet för alla

KAOS I KANOT NY Tyra och pappa hyr en kanot. Tyra vill paddla ut till en ö, pappa vill kolla på fåglar. Pappa kan inte sitta still i båten, och det blir minst sagt – kaos. En feelgood-berättelse med färgstarka sommarvarma illustrationer av Anna Westin.

Några barn får läsa för Kajsa. Ett barn åt gången får gå in i ett rum. Kajsa finns där inne med sin förare.

Tyra tänker lite. Sedan säger hon: – Är det inte lättare att se en örn ute på sjön? – Kanske det, säger pappa. 5

Nypon förlag

Författare: Åsa Öhnell Illustratör: Caroline Röstlund 28 sidor, Lix 12–13 Pris: 109 kr

Idag frågar fröken om Abdi vill läsa för Kajsa. Abdi säger nej. Han vill inte läsa för en hund. Fröken säger: – Var inte rädd. Kajsa är snäll. Abdi är inte rädd. Han tycker bara inte om hundar. Han tycker att Kajsa luktar konstigt.

6

Åsa Öhnell

ABDI OCH BOKHUNDEN Best.nr. 978-91-7567-632-6

ABDI OCH VALPARNA Best.nr. 978-91-7567-734-7

Best.nr. 978-91-88793-19-5

– Så många fåglar DU kan se, säger Tyra och skrattar. Pappa älskar att titta på fåglar. Tyra tycker bättre om minigolf och att rulla på sin bräda. Hon gillar också att testa nya saker. – Jag vill paddla kanot, säger Tyra. Hon har sett att det finns kanoter att hyra. – Jag vill ta fram min kikare, säger pappa. Det ska finnas en havsörn nere vid sjön.

9 789175 676326

7

Författare: Ann-Charlotte Ekensten Illustratör: Anna Westin 36 sidor, Lix 15 Pris: 99 kr

Livet på campingen fullt av äventyr

MIMMI OCH HENNES VALP Böckerna om Mimmi och valpen Bonita är trevliga, och de tydliga och färgglada illustrationerna gör sitt till.

Nu kommer den första boken i vår nya serie Tyras husvagn. Här får vi för första gången träffa kaxiga Tyra och hennes mer försiktiga pappa. På sommaren krokar Tyra och pappa fast husvagnen efter bilen. Sedan drar de ut på äventyr. Medan Tyra gillar att rulla på sin bräda och testa spännande aktiviteter, älskar pappa att titta på fåglar. Ibland krockar deras intressen, men oftast upplever de massor av kul ihop. Humor och värme är ord som beskriver både relationen mellan far och dotter och berättelserna.

Ann-Charlotte Ekensten är förutom författare och skrivpedagog även hängiven campare, och driver bloggen Campingfamiljen. Hon vurmar för camping, en semesterform där allt kan hända och som passar många olika typer av familjer.

MIMMI OCH VALPEN Best.nr. 978-91-7567-280-9

MIMMI, VALPEN OCH RÅNET Best.nr. 978-91-7567-407-0

– I morgon, sa pappa. Du kan börja packa idag. – Vad ska jag ta med? sa jag. – Ta din baddräkt, sa pappa. Vi ska campa vid havet. Jag packade ner den. Sedan lade jag ner block och pennor och två böcker ifall det skulle regna någon dag. – Vi ska campa, sa jag till Bonita. Vi ska bada också. Du kommer att gilla det! Bonita viftade lite på svansen. Mamma packade ner mina kläder. På kvällen sa hon: – I morgon ska vi gå upp tidigt. Så du måste gå och lägga dig nu.

6

7

Författare: Ann Gomér Illustratör: Carina Ståhlberg Ca 40 sidor, Lix 10–12 Pris: 99 kr

25

Nypon förlags höstkatalog 2018  

Här är Nypon förlags höstkatalog fylld med lättläst litteratur för barn och unga. Besök vår hemsida www.nyponforlag.se om du vill läsa mer o...

Nypon förlags höstkatalog 2018  

Här är Nypon förlags höstkatalog fylld med lättläst litteratur för barn och unga. Besök vår hemsida www.nyponforlag.se om du vill läsa mer o...

Advertisement