Page 1

DHL-GUIDEN Temautgave 2013


VELKOMMEN TIL GOD OG SUNN MAT! For 6. året på rad utgir vi DHL-guiden. Årets utgave er en temautgave med fokus på sunne spisesteder i fornøyelsesparkene. Vi har besøkt de fem største parkene i Norge. Her har vi tatt for oss alle spisestedene og vurdert de som er sunnest.

Vi håper denne temautgaven vil bli nyttig på din reise, og sier som alltid: reise er opplevelse. Det samme er mat.

Redaktør: Gurli Høeg Ulverud

Testere: Tone Berg, Masterstudent i ernæring ved UiO Line Erikstad Vogt, Masterstudent i ernæring ved UiO

Før familien setter seg i bilen etter en hyggelig opplevelse i parken, er det viktig med et ernæringsrikt og sunt måltid. Da blir barna gladere og den voksne en bedre og tryggere sjåfør. Vi i DHL ønsker å bidra til å gjøre landeveien til et tryggere sted, og da mener vi sunn mat langs veien er viktig.

Vi opplever at DHL-guiden har økt folks bevissthet rundt sunn mat, og dette inspirerer oss.

Ansvarlig utgiver: DHL Express Norge

Samarbeidspartnere: Helsedirektoratet Geelmuyden.Kiese

På bakgrunn av dette har vi tatt oss friheten å kåre Norges sunneste fornøyelsespark.

I år som i fjor har vi fått med en viktig støttespiller i kampen for sunnere mat, nemlig Helsedirektoratet. De kommer med noen kloke råd til alle som vil tilby barna et sunt alternativ.

DHL-GUIDEN

foto: Parkene selv, arkivfoto, DHL, Istock DHL-guiden gir deg litt av begge deler. God tur!

Design og layout: Ernö Trykkeri: Rolf Ottesen AS

Gurli Høeg Ulverud Kommunikasjonsdirektør DHL Express Norge

Utgave: 6. utgave Bilder som er benyttet representerer ikke nødvendigvis spisestedene de er knyttet opp mot.

VI HAR RANGERT FORNØYELSESPARKENE SLIK:

1. Plass - Dyreparken Kristiansand 2. Plass - Kongeparken 3. Plass - Hunderfossen Hunderfossen hadde garantert beste restaurant av alle spisestedene, og Trollsalen er den eneste vinner av 3 velfortjente stjerner i år! Vi har ikke testet boder og kiosker eller steder som kun selger fast-food.  Les mer om rangeringssystemet på dhlguiden.no

side 2

DHL EXPRESS POSTBOKS 154 LEIRDAL, 1009 OSLO WWW.DHL.NO


RIKTIG PÅFYLL FOR SMÅ EVENTYRERE Sommeren er tiden for spennende nye opplevelser, ikke minst i landets fornøyelsesparker. Rolige sommeruker er også en fin anledning til å bruke litt omtanke på hva slags mat vi gir både de minste og de litt større barna.

seg gjennom et farvann av is, sukkerspinn og pølser også. Alle fornøyelsesparkene har minst ett «ordentlig» spisested, der det går an å velge sunn og riktig mat.

Riktig mat gir fornøyde barn Hjemme kan et sunt kosthold for både små og store ganske enkelt settes sammen av grove kornprodukter, frukt, bær og grønnsaker, magre meieriprodukter, fisk og kjøtt, bønner, linser og nøtter. Barn kan ha behov for litt myk margarin på brødskivene, og litt olje/myk margarin kan gjerne benyttes i matlaging. 3-4 måltider passer for de fleste og bidrar til at blodsukkeret holder seg stabilt gjennom dagen. Ikke la det gå mer enn 3-4 timer mellom måltidene. Et stabilt blodsukker gir energi og eventyrlyst og demper søtsug. Stadig påfyll av søt mat og søt drikke vil derimot ødelegge appetitten på ordentlig mat og gi blodsukkersvingninger som ofte gir seg utslag i misfornøyde og ­grinete barn. Det skal ikke så mye til, med noen små grep får barna i seg nok energi til å holde ut hele dagen. Planlegg maten på utflukter Ute på tur er utfordringene større enn hjemme, men det går fint an å navigere

Før dere legger ut på dagens tur, spis en god frokost hjemme. Det legger grunn­ laget for at det skal bli en god dag. Ta også med en matpakke; f.eks. noen grove brødskiver eller grove vafler, med litt frukt og/ eller juice til, eller lag en salat på boks med f.eks. litt fisk/kylling og bønner/­ kikerter i. Gjør en avtale med barna om at de skal få noe av det som frister mest, enten det er is eller sukkerspinn, men etter at de først har spist et ordentlig måltid (f.eks. lunsj). La så opplevelsene stå i sentrum og la barna bli litt sultne før dere spiser i parken. På lavbudsjett; finn en hyggelig rasteplass og kos dere med matpakken der. Ta gjerne maten i en nistekurv med duk og plasttallerkener. Det kan imidlertid være en god investering å legge måltidet til en av parkens gode kaféer eller ­restauranter som tilbyr variert sunn og god mat. Forsøk å velge enten grov brødmat eller middagsmat, med noe ren fisk/ kjøtt/fugl og grønnsaker. Velg kokte eller bakte ­poteter fremfor pommes frites. Styr unna pølsene og farsematen, og vær varsom med sauser og dressinger. Det kan være fint å oppsummere dagens opp­ levelser så langt over et ordentlig måltid. Ikke søtt støtt Barn har et høyt behov for vitaminer og mineraler i forhold til behovet for energi (kalorier). Det er derfor om å gjøre at de

side 3

ikke får for mye «tomme kalorier», dvs. matvarer som gir mye kalorier, men lite av vitaminer og mineraler. I et ellers variert og sunt kosthold er det imidlertid også fint plass til litt av det søte og fete også. Det kan være en god idé å la barna få ­velge seg en is etter at de har spist ­«ordentlig» mat. Hvis det er sukkerspinnet som frister, så la det stå til! Hvis dette er noe en gjør én gang i året, så er det kanskje greit? Dette er det dere som foreldre som bestemmer, men mange har god erfaring med å være konsekvente uten å være fanatiske. Barn liker forutsigbarhet, så tenk gjennom, legg en plan og forbered barnet på det som skal skje – også i matveien. Da slipper man godte-maset. Barna vet hva de kan forvente og det blir det en morsommere opplevelse for alle. Det skal ikke så mye til, med noen små grep blir utflukten litt sunnere. Se også Helsedirektoratets side «Små grep» på Facebook https://www.facebook.com/home.php#!/ smaagrep Gry Hay, Seniorrådgiver Avdeling forebygging i helsetjenesten Helsedirektoratet


KONGEPARKEN Kongeparken ligger sentralt plassert i Rogaland, kun 25 kilometer langs E-39 sørøst for Stavanger. Parken kan tilby mer enn 50 opp­ levelser og aktiviteter for hele familien uansett alder. Alle barn ­mellom 90 cm og 12 år kan få lage sin egen bamsesjokolade hos Freias Sjokoladefabrikk og bli erklært offisiell sjokolademester. De aller minste kan blant annet more seg i marihøne-­karusellen eller som små byggmestere som får grave med grave­maskiner. De tøffeste gjestene kan ta seg en tur i Tiltetårnet som skyter deg til værs og gir deg fritt fall på veien ned til bakken igjen. Med sin karakteristiske vakling på veien ned, er Tiltetårnet den ­første attraksjonen i sitt slag i Skandinavia.

Åpningstider: 11.-13. & 18.-20. juni: Kl 10-16 15.-16. & 21.-30. juni: Kl 10-18 1.-31. juli: Kl 10-18 1.-18. & 24.-31. aug: Kl 10-18 1., 7.-8. & 14.-15. sep: Kl 10 -17 Åtte spisesteder: Bakeriet, Matsalen, Den Glade Rustning, Laksefjord, Slush Cabana, Jærgården Grillstova og Vaffelhuset.

Fra 19. juni kan du også besøke hovedscenen for å få med deg ­uforglemmelige show for hele familien. Her kan du møte den gale oppfinneren Bom von Isenkrem eller kanskje Brumeline. Har du fortsatt energi igjen, kan også sjokoladejakten anbefales.

side 4


LAKSEFJORD fiske- og skalldyrvarianter for de som ikke er så glad i laks, som f.eks. scampi og annen type fisk. Hva med sushi? På Laksefjord er det svært enkelt å velge sunn mat. Det finnes en rekke sunne alternativer som grillet laks, grillede grønnsaker, salater, frukt og smoothies. Laksefjord har også flere gode kilder til sunne fettsyrer som hjemmelaget aioli, remulade og olivenolje som brukes til steking. Det tilbys også en god og lett yoghurtdressing til salaten. Smoothies lages av 100 % frukt og bær, og kan fås i flere varianter som jordbær, kiwi og banan. I tillegg serveres fersk oppskåret frukt på spyd. Fristende og lekkert! Maten ser svært innbydende ut og har også særdeles god smak.

Alt i alt er Laksefjord et veldig bra valg, der sunn og god mat kan nytes! Laksefjord har en stilig plassering ved «havna» i Flo og Fjære seksjonen av Kongeparken.

Hva tilbys barn? Barn tilbys samme meny som voksne. Mulig å tilpasse retter til barneporsjoner? Nei Testerne sier: Deilig laks rett fra grillen! Må prøves.

Menyen frister også med fiskepinner, kalamari og pasta med tunfisk. Laksefjord får imidlertid trekk for å servere meierismør til brødet, noe som helst bør erstattes med myk margarin som f.eks. Vita Hjertego’. Samtidig ønsker vi oss grovere brød. Laksen var veldig smakfull og god, men Laksefjord kan gjerne tilføre andre

JÆRGÅRDEN GRILLSTOVA På Jærgården Grillstova er det lett å velge sunt, fordi en kan velge fritt i buffeten: hjemmelaget tomatsuppe, brød, komle og kjøttkaker til barna, flere typer salater og frukt til dessert. Kjøttet grilles i en egen seksjon. På grillen serveres koteletter, pølser og hamburgere. Vi savner litt sunnere alternativer til grillen som fisk, skalldyr og rene kjøtt- og kyllingprodukter. Et annet tips til forbedring er å servere grovere mat i buffeten, men alt i alt er imidlertid Grillstova veldig bra!

Hva tilbys barn? Samme buffet som voksne, barn mellom 3-12 får barnebuffet til halv pris. Barna gis en tallerken med kongeparken-motiv. Denne kan de også ta med hjem etterpå.

Nesten all mat er hjemmelaget, og det frister å velge sunt fra buffeten. Maten er også veldig god på smak. I tillegg er Grillstova et særdeles koselig sted med et lokale inspirert av stilen fra slutten av 1800-tallet, og dermed en liten folkehistorisk skatt! Grillstova får også pluss for å ha dekorert lokalet med frukt og grønt.

side 5

Mulig å tilpasse retter til barneporsjoner? Ja Testerne sier: Hjemmelaget buffet i historisk og sjarmerende lokale!


HUNDERFOSSEN FAMILIEPARK Hunderfossen Familiepark i Lillehammer er en av Norges mest populære turistattraksjoner med over 250 000 besøkende hver eneste sommer. Parken er kjent som hele Norges eventyrpark med store attraksjoner både innendørs og utendørs. Årets nyheter i 2013 er et område for små barn med mange spennende aktiviteter som den verdenskjente historien om «Den Lille Prinsen» i 4D samt Vannfallet på Energisenteret. 16 midtsommerkvelder er det “Trollnatt”- en stor forestilling på amfiscenen, huldrespill og troll-lek. Hunderfossen har mer enn 50 attraksjoner og severdigheter, deriblant den populære Traktorbanen der små og store kjører traktor gjennom underholdende opplevelser på bondegården. Andre opplevelser og aktiviteter er Trollfallet, prinsessen i tårnet, familierafting i frådende elvestryk, bilbaner for store og små, eventyrslott, høydepark (en av Norges største klatreparker), morsomme vannsklier, nytt eventyrteater og Ivo Caprinos eventyrgrotte med flotte eventyrtablåer.

Åpningstider: 10.-14. & 17.-20. juni: Kl 10-15, 15.-16 & 21. juni: Kl 10-17, 22.-30. juni: Kl 10-18. 1. juli-11. aug: Kl 10-18. 12.-18. & 24.-25. aug: Kl 10-17. Seks steder: Askeladden Pizza, Den Lille Prinsens Taco, Trollsalen Restaurant, Vertshuset, Vaffelhuset og Bakeriet.

TROLLSALEN RESTAURANT

Trollsalen er et unikt sted. Restauranten er lokalisert inne i det store trollet. Det første en møter er Ivo Caprinos klassiske figurer, og man blir sugd inn i eventyrets verden. Selve restaurantlokalet har en magisk stemning over seg med store troll som holder veggene av stein oppreist, eventyrlig kunst inngravert i veggene, flere peiser og levende lys. Urnorsk stemning! Dette er en opplevelse både for store og små. I Trollsalen kommer man inn for et skikkelig måltid. Maten er veldig innbydende og flott

Beste spisested i park

dandert. Det fokuseres på ferske, norske og sesongbaserte råvarer. Flott! Menyen er svært variert og tilbyr flere salater, kjøtt- og fiskeretter, deriblant salat med gravet hjort, tyttebærdressing og syltede grønnsaker. I tillegg finnes både rosastekt kalv med sesongens grønnsaker, en fiskegryte av både hvit og rød fisk og rømmegrøt med spekemat. Alt i alt en veldig sunn meny med fine råvarer, rene kjøttprodukter, fisk og masse grønnsaker. Superbra!

Alle retter kan gjøres glutenfrie ved etterspørsel. I tillegg tilbys både gluten- og laktosefrie desserter.

Her er noe for alle og for enhver smak! Av tilbehør er grovbrød og hjemmelagde dressinger. Kjempehyggelig og kunnskapsrike servitører og kokker med øye for sunn, norsk kvalitetsmat.

Testerne sier: 3 stjerner! Uforglemmelig matopplevelser innerst i Ivo Caprinos eventyrgrotte!

side 6

Hva tilbys barn? Det er en egen barnemeny til «trollbarna» hvor de fleste rettene på menyen er gjort om til barnestørrelser. Mulig å tilpasse retter til barneporsjoner? Ja.


SOMMARLAND I BØ Sommarland i Bø ligger kun to timers kjøring fra Oslo, omtrent fem kilometer utenfor Bø sentrum. Vannparken for hele familien er kjent for «vannvittige» morsomme aktiviteter men også en rekke tørre aktiviteter for de som foretrekker det. Ungdommen trekkes mot de sosiale aktivitetene «Mot i Brøstet», Sommarelva og andre utfordringer som gir et skikkelig kick. Favorittene er mange. For de som liker action og spenning, kan Sentrifuga og Flow Rider anbefales. For de aller tøffeste venter den 26 meter høye sklia «Magasuget» som er en av Europas høyeste. Barn i alle aldre vil imidlertid trives i Bø Sommarland. For de minste anbefales vannlandet med sklier og oppvarmet basseng, bøverstranda med morsomme leker og sommarlandelva med den enorme flodbølgen.

Åpningstider: 8.-9., 15.-16., 22.-23. juni: Kl 10-19 17.-18., 20.-21., 24.-28. juni: Kl 10-17 29. juni-4. aug, 10.-11., 17.-18. aug: Kl 10-19 5.-9. aug, 12.-16. aug: Kl 10-17. Stengt resten av august. Seks steder: Parkkjøkken Lekeland, Solgrillen, Flowrider Pizzakjøkken

Bø Sommarland er mye mer enn bading og vannlek. Et lite steinkast fra vannspruten ligger et lekeland med lekeslott, klatrefjell, trampoliner og elektriske biler. Litt lenger inn i parken finner du Tarzanløype og Tivoliland. Selvsagt er det også mulig å få seg både en matbit og andre forfriskninger flere steder i parken. Mellom slagene er det også mulig å slappe av med sandvolleyball eller en konsert.

SOLGRILLEN også glutenfrie og laktosefrie produkter og bruker sunn frityrolje (rapsolje).

Solgrillen tilbyr mye usunn fastfood som hamburger, pølse, pommes frites og sukkerholdig drikke. Et stort pluss er at de har en flott salatbuffet med et variert utvalg av grønnsaker, pasta og rene kjøttprodukter. Man kan også velge mellom grovt og fint brød til salaten. Som tilbehør tilbys diverse dressinger og smør. Smøret skulle gjerne vært byttet ut med mykt margarin. Solgrillen tilbyr også en flott fruktmeny bestående av melon, ulike sitrusfrukter, bær og druer. Dette er supert! Man kan velge mellom store og små porsjoner. Solgrillen tilbyr

Solgrillen tilbyr sunne snackvarianter som salat og frukt, men vi savner sunne og gode middagsmåltider som f.eks. rene kjøttprodukter, fisk, kokte poteter og grønnsaker. Hva tilbys barn? Ingen egen barnemeny. Mulig å tilpasse retter til barneporsjoner? Ja. Testerne sier: Her kan du fråtse i frisk salat og deilig frukt! Prøv den flotte salatbaren!

side 7


DYREPARKEN Dyreparken ligger 12 kilometer øst for Kristiansand sentrum med badeland som en av sine naboer. Parken er åpen hver dag hele året, men har sin hovedsesong på sommeren. 140 ulike dyreartene har store områder til disposisjon, men likevel med mulighet for gjestene å komme i nærkontakt med mange av dem. Dyrene kommer fra alle verdenshjørner, deriblant wallabyer fra Australia, røde pandaer fra Himalaya, sjimpanser fra Afrika og tigre fra Sibir. Husdyrene på KuToppen og i Afrika-området er vant til folk og synes det er veldig koselig å få besøk av barn.

Åpningstider: Dyreparken er åpen stort sett hele året. I høysesongen (alle helger i juni, inkludert 24.-28. juni, alle dager i juli, 1.-11., 17., 18., 24. og 25. august) er parken åpen fra 10-19. De resterende dagene i juni er parken åpen kl 10-17. Fra 12.-16. august og 31. august er parken åpen kl 10-17. Fra 19. - 23., og 26. - 30. august er åpningstid kl 10-15.

I tillegg finnes en rekke aktiviteter i Kardemomme by med alle sine velkjente innbyggere. Her kan du møte Kasper, Jesper, Jonathan og alle de andre. På sommertid er også Kaptein Sabeltann i området med sin nattforestilling i Kjuttaviga, et show som har vært svært populært i en årrekke.

23 spisesteder: SOKO, Vaffelstua, Lars på Brygga, Kjuttas Brød og Salat, Ankerstua, KuToppen Setra, Grrrillen, Kjuttaviga Vertshus, Gorines Pizza, Fruktsalg i Kardemomme by, Tang og Tare Cafe, Bakeren i Kardemomme by, Pølsemakeren i Kardemomme by, Pizza- og Kanelbakeriet, Pirat Proviant, Sjørøvergrillen, Eventyrskogen Mat, Laumanns Kafé, Saker som smaker, Bella og Gustos Indisk Restaurant, Vannlinja, Smoothiebua og Grøtbua.

s Norge te s sunne lsese fornøyrk pa

I tillegg finnes en rekke andre kiosker og boder.

side 8


KJUTTA BRØD OG SALAT også her kjøpt ferskpresset juice og smoothie. Supert! Alt i alt er dette et sted der man kan kjøpe sunne småretter. Her er det lett å velge sunt! Man får påsmurt grovbrødskive med valgfritt alternativ: ferske reker, kylling og roastbiff. Man kan også få salat med ferske reker, kylling eller roastbiff. Stedet serverer også wraps med salat, ferske reker, kylling eller roastbiff. Seks dager i uken serveres sushi. I tillegg til ulike drikker som iste, juice, melkeprodukter, mineralvann og vann får man

Hva tilbys barn? Gratis barnemat til barn under 3 år. Mulig å tilpasse retter til barneporsjoner? Nei. Testerne sier: Kom innom for fristende småretter og ferskpresset juice!

KJUTTAVIGA VERTSHUS

Kjuttaviga Vertshus byr på buffeter til voksne og barn. På menyen står både meksikansk og italiensk mat samt et godt utvalg av salat. Her fås også glutenfrie retter. Kjuttaviga vertshus har en variert meny og det er mulig å velge sunne alternativer.

Hva tilbys barn? Gratis barnemat til barn under 3 år. Mulig å tilpasse retter til barneporsjoner? Egne priser for barn (buffet). Testerne sier: Flott buffet med italienske og meksikanske retter!

SOKO Hva tilbys barn? Gratis barnemat til barn under 3 år.

På SOKO serveres familiebuffet, salatbuffet og egen barnebuffet. På menyen står også svinenakke, laks og kylling. I juli serveres i tillegg hamburgere og pølser. Her kan man få glutenfrie alternativer. Bra! Ut fra menyen virker SOKO som et sted der man kan få tak i sunn og variert mat. Fint at det er egen salatbuffet og at laks og kylling står på menyen.

Mulig å tilpasse retter til barneporsjoner? Egen barnebuffet. Testerne sier: her står spennende afrikanske retter på menyen!

side 9


FRUKTSALG I KARDEMOMME BY Hva tilbys barn? Ingen egen barnemeny. Mulig å tilpasse retter til barneporsjoner? Nei. Her får man kjøpt deilig og frisk frukt i flere varianter. Supert med en sunn snack for de som er litt småsultne. Et veldig godt alternativ til de mange is- og godteribodene. Svært innbydende, og her er det lett å velge sunt. Som snack-bar scorer denne høyt og får to stjerner hos oss!

Testerne sier: Deilig frisk frukt!

BELLA & GUSTOS INDISKE RESTAURANT

Dyreparken får låne to indiske kokker fra Kristiansands indiske restaurant, Mother India, i sommer. De fire mest populære rettene fra restauranten i Kristiansand står på menyen hos Bella & Gustos (kylling tikka masala, sabeltanndori, lam i yoghurtsaus og lam i kryddersaus). Rettene serveres med ris, mint raita (en yoghurt- og mintdressing), salat og papadums (hardt indisk brød bakt på linsemel). Man kan også få kjøpt nystekt naan-brød.

Bella & Gustos har ingen egen barnemeny, men tilbyr «familiefat» der hele familien kan dele diverse retter og annet tilbehør. Gjester kan velge mellom iste, juice, melkeprodukter, mineralvann og vann. Det er altså gode muligheter for å velge sunne alternativer som vann, juice og melkeprodukter. Alle rettene er glutenfrie bortsett fra naan-brød og papadums. Mother India er kjent for å servere svært god mat, og vi regner med at rettene hos Bella & Gustos er av samme standard. Indisk mat er stort sett et sunt alternativ, men kan generelt ha et litt lavt innhold av grønnsaker. Kjøttet er ofte renskåret og ikke farseprodukter. Her kan man

side 10

få seg et sunt og godt måltid (dette er altså ikke et snack-sted men et sted man kommer for et ordentlig måltid). Hva tilbys barn? Gratis barnemat til barn under 3 år. Mulig å tilpasse retter til barneporsjoner? Nei. Testerne sier: her tilbys deilige indiske signaturretter!


TUSENFRYD Tusenfryd ligger 20 kilometer fra Oslo sentrum, og 30 kilometer fra Moss. Parken tilbyr noe for hele familien både på land og i vann. I år fyller parken 25 år og feirer seg selv med ny spektakulær 4D-attraksjon kalt «Thors Hammer». I tillegg kan Tusenfryd friste med berg og dalbaner som vil sette i gang hjertepumpa. Thundercoaster, Loopen og Speedmonster vil definitivt gi deg et adrenalinkick. Ønsker du litt roligere aktiviteter kan Tømmerstupet og Radiobilene anbefales. På varme dager bør du også ta med deg badetøy, slik at du kan tilbringe noen timer i Badefryd som tilbyr oppvarmede bassenger. For de aller minste finnes den svært populære Eventyrstien i tillegg til en rekke lekeplasser med alt fra klatrestativer til sandkasser. Har du fått nok adrenalin for en dag eller ønsker en pause fra alle aktivitetene? Da finnes det mange familievennlige show!

Åpningstider: 8.-9., 15.-16., 22.-30. juni: Kl 10.30-18. 11.-13., 17.-21. juni: Kl 10-16. 1. juli-18. aug: Kl 10.30-19. 19.-23. & 26.-30. aug: stengt. 24.-25. & 31. aug-1. sep: Kl 10.30-19 September: Kun helgeåpent: Kl 10.30-18. 30. sep-4. okt: Kl 11-17. Resten av oktober: stengt. Åtte spisesteder: Sulten og Tørst, Vertshuset, Fryds Pizza, RockBurger‘n, Spider Grillen, Fryds Bakeri, Morgan Kane-Saloonen og Splashburger.

VERTSHUSET Her er det lett og fristende å velge sunt. På Vertshuset kan man selv velge fritt av menyen da det serveres buffet med diverse salater, pastasalater, wok-retter, mellomgrovt brød, pizza og taco med tilbehør. I tillegg utvides buffettilbudet når sesongen starter for fullt. Flott at

Vertshuset bruker mykt margarin til brødet og at brødet er sunt (men kunne vært grovere).

Hva tilbys barn? Egen barnebuffet til barn under 12 år.

Man kan også velge grønnsaker, salater og sunn dressing som tzatziki. Lokalet er dessuten fint og nytt. Maten smakte midt på treet, men alt i alt serverer Vertshuset sunn mat med et bredt utvalg for enhver smak.

Mulig å tilpasse retter til barneporsjoner? Nei.

side 11

Testerne sier: Smakfull buffet for store og små!


DISSE STEDENE KAN OGSÅ BESØKES I PARKENE, MEN NÅDDE IKKE HELT OPP PÅ VÅRT SUNNHETSBAROMETER Matsalen, Kongeparken Slush Cabana, Kongeparken

Gorines Pizza, Dyreparken

Vaffelhuset, Kongeparken

Bakeren i Karemomme by, Dyreparken

Tang og Tare Café, Dyreparken

Parkkjøkken Vannland, Kongeparken Grillen, Hunderfossen

Pizza- og Kanelbakeriet, Dyreparken

Askeladden Pizza, Hunderfossen

Piratprovianten, Dyreparken

Vaffelhuset, Hunderfossen Parkkjøkken Lekeland, Bø Sommarland Flowrider, Bø Sommarland

Laumanns Kafé, Dyreparken Fryds Bakeri, Tusenfryd

Sjørøvergrillen, Dyreparken

Sulten og Tørst, Tusenfryd

Lars på Brygga, Dyreparken Kutoppen Setra Restaurant, Dyreparken Grrrillen, Dyreparken

Eventyrskogen Mat, Dyreparken RockBurger’n, Tusenfryd

Ankerstua, Dyreparken

Vaffelstua, Dyreparken

Hevnen er Søt, Dyreparken

Fryds Pizza, Tusenfryd Spidergrillen, Tusenfryd Frozen You, Tusenfryd

DHL-GUIDEN PÅ IPHONE OG NETT NÅ KAN DU FÅ TILGANG TIL DHL-GUIDEN UANSETT HVOR DU BEFINNER DEG.

Vi laget en iPhone-utgave av DHL-guiden. Hvordan laste ned DHL-guiden på iPhone: 1) Åpne nettleseren og skriv dhlguiden.no i adressefeltet. 2) Legg inn guiden ved å trykke på knappen som utheves. 3) Velg så «Legg til på Hjem-skjerm» og deretter «Legg til». 4) Nå finner du DHL-guiden med eget ikon sammen med appene dine.

På dhlguiden.no finner du utfyllende informasjon om hvert enkelt spisested.

Dhl tema guiden 2013 orig  

For 6. året på rad utgir vi DHL-guiden. Årets utgave er en temautgave med fokus på sunne spisesteder i fornøyelsesparkene. Vi har besøkt de...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you