__MAIN_TEXT__

Page 1

ANNONS SKIMSAFE

R

Bank- och kreditkortsskydd

SKIMSAFE

R

Här är tekniken som stoppar tjuvarna från att länsa ditt konto Bank- och kreditkortsskydd

Nu slår de till i hela Sverige — så skyddar du dig i sommar

● En mobiltelefon. Det är allt tjuven behöver för att länsa ditt konto – och det tar inte mer än ett par sekunder. Fram till i dag har det varit svårt att skydda sig mot den här typen av brott – men med det nya Skimsafe-kortet i plånboken är du säker.

Passar alla plånböcker, mobilskal och korthållare

Med hjälp av en app i mobilen kan tjuven stjäla dina kortuppgifter – och länsa ditt konto. Med Skimsafe-kortet är du skyddad.

D

u har säkert hört talas om skimning, ett brott som under de senaste åren ökat lavinartat i Sverige. Tjuvarna kan med hjälp av en avläsare eller mobilapp stjäla dina kortuppgifter utan att ens nudda dig. Bara genom att gå förbi eller ställa sig nära laddas dina kortuppgifter över till bedragarens mobil. Sedan kan tjuven spendera dina pengar innan du ens märkt att du är drabbad. Så skyddar man sig Fram till i dag har det varit väldigt svårt för privatpersoner att skydda sig. Men nu finns en smart lösning: Skimsafe-kortet. Skimsafe-kortet gör att du kan röra dig fritt utan att vara

SÅ SKYDDAR DU DIG mot bedragarna Gå in på skimsafe.se och beställ ditt kort. Finns även hos Clas Ohlson och MediaMarkt.

Just nu får alla ett Skimsafe-kort för endast 299 kronor, med skydd i minst fem år.

orolig för att bli drabbad. Kortet innehåller modern teknik som slår ut tjuvarnas utrustning – och gör det omöjligt för dem att läsa av dina kort. Det räcker med ett enda Skimsafe-kort för att skydda alla dina betalkort mot trådlös skimning.

Under de senaste åren har antalet bedrägeribrott ökat med flera hundra procent, enligt Brottsförebyggande rådet. Bara 2017 gjordes över 80 000 anmälningar endast i Sverige, enligt ny statistik från Nationellt bedrägericenter. Så beställer man Skimsafe Trots att Nationellt bedrägericenter samarbetar med banker och andra aktörer för att komma åt problemet drabbas flera hundra svenskar varje dag. Men med Skimsafe-kortet i plånboken är du alltså skyddad mot trådlös skimning i minst fem år. Skyddskortet kostar 299 kronor och finns att beställa på skimsafe.se. Finns även hos Clas Ohlson och MediaMarkt. ■

Så fungerar skyddskortet ■ Skimsafe ser ut precis som ett vanligt betalkort men innehåller en störsändare som gör att skimningutrustning inte kan läsa av dina kortuppgifter. ■ Du placerar Skimsafe-kortet i din plånbok i närheten av dina andra kort. Skyddskortet aktiveras automatiskt och skyddar alla kort i din plånbok. Skimsafe-kortet påverkar inte dina betalkorts chip eller magnetremsor.

Profile for Nyheter365

Skimsafe i Illustrerad Vetenskap  

Helsida som publicerades i magasinet Illustrerad Vetenskap.

Skimsafe i Illustrerad Vetenskap  

Helsida som publicerades i magasinet Illustrerad Vetenskap.

Advertisement