Page 1

COLLECTIE FIETSEN

Batavus

Innovatief, sympathiek, stijlvol.

“Ik geniet van elke kilometer op mijn Batavus.”


BATAVUS.NL

Inhoud

Batavus, door mensen gemaakt 42

Galibier 37

Snake 12” & 16”

43

Ventoux 39

Snake 24”

Stadsfietsen

13

Sportieve fietsen

Inhoudsopgave 3

Old Dutch

14

Campinglife 6

BUB 16

Batavus merkwaarden

Collectie toppers

4 8

Sponsoring en goede doelen

10

Begrippen & legenda

12

ABC Bedrijfsfietsen

11

Old Dutch Plus BUB XL

15

17

Personal Bike

18

Blockbuster 3 & 7

20

Personal Bike Delivery Blockbuster 3 Plus & 7 Plus

19

21

Testimonial 22 Diva 3 & 7

Diva 3 Plus & 7 Plus

25

Mambo Deluxe

28

Fuego LTD

volg ons via twitter

29

30

Monaco 7

32

Monaco 8P San Remo

Testimonial 40 Stelvio 41

Snake 20” & 22”

44

Snake 26”

46

Twinkle 12” & 16”

48

Diva 24” & 26”

50

45

Blockbuster 24” & 26”

47

Star 20” & 22” & 24”

49

Young Dutch 24” & 26”

51

26

Fuego 7

Fuego 8P

Tourmalet 38

24

Nice 3 & 7 Mambo 7

Like ons op facebook

23

36

Kinderfietsen

Introductie

31

ar Vr a ag na onze E-bike s voor catalogu rische alle elekt fietsen.

34 35

3


BATAVUS.NL

Service & Garantie

Comfortabel de stad door!

Chris Jacobs, Batavus dealer

Liesbeth Faber, Mambo bezitter

Wij zijn er trots op om Batavus dealer te zijn. Het is een prachtig kwaliteitsmerk met innovatieve producten. Batavus luistert naar de geluiden uit de markt en komt met fietsen die op uw wensen zijn afgestemd. Wij hebben altijd een ruime keuze uit het Batavus assortiment in huis. We kennen elk detail van de fietsen en daardoor kunnen we onze klanten eerlijk en zorgvuldig adviseren. Onze service is persoonlijk en uitgebreid en loopt ook ver na de aankoop door. Samen met Batavus zorgen we voor onbegrensd fietsplezier, op de fiets die het beste bij u past!

Een fiets moet vooral lekker fietsen. En mijn Batavus biedt dat comfort. Ik zit er heel ontspannen op en kan er gemakkelijk mee manoeuvreren door de binnenstad. Hij fietst ook erg licht door het aluminium frame met zeven versnellingen en dat is heel prettig als je met kind en boodschappen onderweg naar huis bent. Ik heb voor het extra ruime frame gekozen, dat maakt het opstappen nog gemakkelijker. Natuurlijk moet mijn fiets er ook leuk uitzien, daarom ben ik gevallen voor mijn trendy, chique donkerblauwe Mambo.

“Persoonlijke en uitgebreide service!”

Daarom Bata vus

Veiligheid is alles!

Ik wil gezien worden. Gytha Bosma, Styliste Batavus Fietsen vormgeven die het moderne en eigenzinnige van Batavus bevestigen. Waarmee u nu en in de toekomst gezien wilt worden. Dat is steeds weer ons uitgangspunt en de uitdaging bij elk nieuw ontwerp. We hebben er al een onderscheiding voor Goed Industrieel Ontwerp voor gekregen voor de Batavus BUB met het unieke paperclipframe. Het maakt Batavus in een oogopslag herkenbaar.

4

“Fietsen ontwerpen die u raken.”

Roderick Punt, Productiemedewerker Batavus De kwaliteit van een fiets is een optelsom van alle onderdelen en de manier waarop de fiets is gemonteerd. Bij ons op de werkvloer staan kwaliteit en duurzaamheid voorop. We werken alleen met de beste materialen en hebben een strenge controle op de montage. We testen onderdelen uitgebreid in ons eigen testcentrum. Dat mogen mensen ook verwachten van een Batavus. Ik vind het geweldig om voor een merk te werken dat vooroploopt in design en comfort.

“Veilige en duurzame fietsen maken.” 5


BATAVUS.NL

Batavus is my way of Campinglife

Barbara Oldeberkoop

Ik doe bijna alles op de fiets. Ik ga ermee naar mijn werk en we maken vaak langere tochten in het weekend. We staan vaak versteld van de mooie landschappen waar we doorheen fietsen in de buurt van onze eigen woonomgeving. We wanen ons dan soms echt in het buitenland.

Meerdere keren per jaar gaan we met onze camper op pad en nemen de fietsen mee. Tijdens weekendjes weg in eigen land, maar ook in het buitenland is fietsen voor ons de mooiste manier om nieuwe om­gevingen te ontdekken. De ongerepte natuur in Kroatië, de schilderachtige havenplaatsjes van Frankrijk, de mooie oude gebouwen in Toscane, we hebben ze allemaal op de fiets gezien. Lekker en gezond eten vinden we belangrijk. We fietsen vaak naar culinaire eetgelegenheden in de buurt van onze vakantieplekken.

We houden er namelijk van om lokale specialiteiten en gerechten te proberen. Dat is voor ons puur genieten.

Een leidraad voor onze vakantiebestemming is het programma Campinglife. Daarin worden echt goede tips voor bestemmingen en kampeer­gelegenheden gegeven. Omdat er al jaren leuke items over de nieuwste Batavus fietsen tijdens de uitzendingen voorbijkomen, zijn vakantie en Batavus voor ons onlosmakelijk verbonden. Het programma is een ideale manier om ons te oriënteren op nieuwste ontwikkelingen op kampeer en fiets­gebied.

Door ervaring weten we precies waar we op moeten letten. We kiezen altijd weer bewust voor Batavus, vanwege de kwaliteit, service, gewicht en ook de comfortabele zitpositie.

Dit jaar hebben we ook weer een vakantiebestemming gekozen via een uitzending van Campinglife. Natuurlijk gaan we daar ook veel fietsen en hebben ons vanwege het berglandschap alvast verwend met twee nieuwe elektrische fietsen. Wij zijn echt wel wat gewend, maar het gemak van deze fietsen heeft ons toch weer verrast. We kijken nu al naar onze vakantie uit!

We kopen regelmatig nieuwe fietsen. Omdat we ze zo vaak gebruiken, staat kwaliteit bij ons voorop. De meest belangrijke eigenschappen die een fiets moet hebben, merk je op langere afstanden.

Ventoux Easy® Zie e-bike catalogus of batavus.nl

6

7


BATAVUS.NL

COLLECTIE TOPPE RS Old Dutch Zie pagina 14

MAMBO 7 Zie pagina 26

DIVA Zie pagina 23

FUEGO 8P Zie pagina 31

BUB XL Zie pagina 17

NICE 7 Zie pagina 25

8

Batavus stelt graag een selectie uit de meest gewilde Batavus fietsen aan u voor. Inclusief de meest populaire elektrische fietsen die u gratis kunt testen tijdens een Windmee dag bij een Batavus dealer bij u in de buurt. Kijk voor een dealer bij u in de buurt op batavus.nl.

monaco 7 Zie pagina 32

snake Zie pagina 43

Tourmalet Zie pagina 38

GENOVA e-go 速 Zie e-bike catalogus of batavus.nl

VENTOUX EASY速 Zie e-bike catalogus of batavus.nl

r voor mee e informati batavus.nl

9


BATAVUS.NL

Batavus in de maatschappij Maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat verder dan duurzaam produceren. Batavus hecht veel waarde aan een gezonde en evenwichtige maatschappij en is actief in het gericht sponsoren van sportactiviteiten en goede doelen.

Batavus en KiKa Sommige kinderen krijgen te maken met kanker. Een kwart van hen overlijdt aan deze slopende ziekte. Onderzoek naar een betere behandeling is cruciaal voor een betere toekomst van deze kinderen. Daarom steunt Batavus de Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Slachtofferhulp Nederland Fietsers zijn kwetsbaar in het verkeer. Slachtoffers van een verkeersongeluk kunnen een beroep doen op Slachtofferhulp Nederland, voor praktische en juridische adviezen en emotionele steun. Batavus ondersteunt daarom Slachtofferhulp Nederland. Sportsponsoring Sport speelt een verbindende rol in de maatschappij. Batavus is al decennia lang verbonden met de sport. Zo sponsort Batavus Thialf Heerenveen, het grootste ijsstadion van Nederland en is Batavus Official businesspartner van eredivisieclub SC Heerenveen.

10

Fiets van de zaak met ABC Bedrijfsfietsen Fietsen naar uw werk is gezond, goedkoop en goed voor het milieu. U staat bovendien niet in de file, hoeft niet te wachten bij overvolle parkeerplaatsen en spaart parkeerkosten. De overheid moedigt woon- werkverkeer op de fiets aan door werkgevers en werknemers financieel tegemoet te komen bij de aankoop van een bedrijfsfiets. ABC Bedrijfsfietsenplan Batavus heeft samen met haar zusterondernemingen A-merken Bedrijfsfiets Combinatie (ABC) ontwikkeld. ABC is een fietsproject op maat voor werkgevers, om werknemers op de fiets te krijgen voor woon-werkverkeer. Als werkgever (en als werknemer) kunt u eenvoudig en goedkoop aan een kwaliteitsfiets komen, desgewenst voorzien van uw logo. Uw werknemers kiezen daarbij de fiets van hun voorkeur en werken zo aan een betere conditie. Dit resulteert vaak in minder ziekteverzuim.

Ook elektrisch! De elektrische fiets wint enorm aan populariteit bij jong en oud. E-bikes zijn uitermate geschikt voor woon- werkverkeer en dus interessant voor werknemers. Desgewenst neemt ABC deze mogelijkheden mee in uw fietsplan. ABC regelt het ABC komt met uw fietsplan op maat en ondersteunt u om optimaal gebruik te maken van de fiscale voordelen. De Businessunit Bedrijfsfietsen van Batavus neemt u alle operationele werkzaamheden uit handen. Wilt u meer weten? Kijk op bedrijfsfietsen.nl of stuur een e-mail naar bedrijfsfietsen@batavus.com.

ABC bedrijfsfietsen 11


BATAVUS.NL

Begrippen & legenda Xtra Garantie Voor minder dan € 1,- per week maar liefst 5 jaar fabrieksgarantie op alle elektrische Easy® fietsen. - Een verlenging van de garantie­ termijn met 3 jaar - Vergoeding van de reparatiekosten (o.b.v.) gemiddeld tarief - Waardebehoud van de fiets. Hogere inruilwaarde, omdat de Xtra Garantie bij verkoop overdraagbaar is.

360° Deze fiets is op de Batavus website, batavus.nl, van alle kanten te bekijken door middel van 360° fotografie. Ook kan er ingezoomd worden.

ION®

Elektrische fiets met een accu voorzien van ION® technologie.

E-go® Bij de E-go® modellen is de accu altijd makkelijk uitneembaar.

XHP Extra High Power aandrijving.

RemovE Het RemovE systeem is een systeem waarbij de uitneembare accu in de kettingkast is weggewerkt. De accu is ook op te laden via het stuurdisplay.

BUB Batavus Utility Bike.

QR code Een Quick Response Code is een 2-dimensionale streepjescode en wordt inmiddels op allerlei manieren in het dagelijks leven gebruikt. Nu dus ook in deze catalogus, waarin ze verwijzen naar pagina’s van de Batavus website. Door de code te scannen met uw smartphone gaat u meteen naar de Batavus website. De website heeft ook een speciale mobiele versie.

Fiets Innovatie Award 2012 Onderscheiding voor productvernieuwing en verbetering ervarings- en gebruiks­gemak van een product.

EMC-approved Voldoet aan Europese regelgeving op het gebied van veiligheid en overige voorschriften die gelden voor elektrische gebruiksvoorwerpen.

* Let wel. Iedere batterij loopt na verloop van tijd leeg. Dit proces heet ‘ontlading’. Wordt de batterij teveel ontladen dan treedt diepte-ontlading op. Een diepte-ontlading kan permanente schade aan de accu veroorzaken. Belangrijk om te weten is dat uw garantie in dat geval ook vervalt!

12

Trapondersteuning De kracht die op de pedalen wordt gezet, wordt door een elektrische motor aangevuld. Hierdoor wordt het mogelijk om een grotere afstand te overbruggen, makkelijker tegen de wind in of tegen een helling op te fietsen zonder daarvoor extra inspanning te leveren.

Actieradius De afstand die de elektrische fiets kan afleggen met een volgeladen batterij.

Newton meters De kracht die er vrijkomt uit de motor per moment dat er druk op de pedalen wordt uitgeoefend.

High Power aandrijving Een motor met meer vermogen en krachtigere ondersteuning.  D, X, L, H en U Het type frame: D = Dames, X = Extra lage instap, L = Sportief lage instap, H = Heren en U = Unisex.

E-go®

Bij de E-go® modellen is de accu altijd makkelijk uitneembaar.  asy® E De Easy® modellen zijn altijd voorzien van ION® technologie. De accu’s kunnen vast of uitneembaar zijn. RemovE Het RemovE systeem is een systeem waarbij de uitneembare accu in de kettingkast is weggewerkt. De accu is ook op te laden via het stuurdisplay.

Watturen De energie die de accu levert in wattuur. Hoe hoger het aantal watturen, hoe groter de afstand die afgelegd kan worden.

Walk Assist Ondersteuning voor lopen met de elektrische fiets aan de hand. Dit maakt de fiets makkelijk manoeuvreerbaar. I ON® technologie ION® technologie is een van de modernste technologieën waarmee alle Batavus Easy® modellen zijn uitgerust. ION® technologie is in te

stellen naar uw eigen rijvoorkeuren. De aandrijving loopt vloeiend over van de ene in de andere versnelling, waardoor u geen schokken of onverwachte overgang van langzaam naar snel, of andersom voelt. ION® technologie is een geavanceerde technologie en regelt automatisch de optimale lading. Er gaat geen capaciteit verloren wanneer de accu wordt opge­laden als deze nog niet helemaal leeg is.

De BUB, helemaal mijn stijl Jeanette de Vries

Power Assist Module (PAM) Deze module is handig voor een extra zetje in de rug tijdens tegenwind of een heuvel op. De module maakt de fiets makkelijk manouvreerbaar tijdens het in- of uitparkeren van de fiets en werkt voor- en achteruit.

“Ik houd van originele ontwerpen die tijdloos, maar stijlvol zijn. Ook kan ik genieten van kwaliteit en van mooie materialen, waarbij je ziet dat er veel aandacht is besteed aan details. Daarom koos ik voor de Batavus BUB. De paperclipvorm is echt uniek door de eenvoud. Heel creatief gevonden. De hippe kleurstyling maakt het helemaal af. En hij fietst ook nog eens geweldig. Het is echt helemaal mijn BUB!”

ART Dit staat voor Automatic Recharge Technology. Met deze functie kan de actieradius van uw Batavus met ION® technologie verlengd worden. Dit betekent dat u langer kunt fietsen. Ook na de aanschaf van uw elektrische fiets kunt u deze functie bij je dealer laten installeren.

BUB XL Zie pagina 17

13


OLD DUTCH

OO K RIJGBA AR K ER V ME T 3 gen versnellin

OLD DUTCH PLUS

OLD DUTCH Kenmerken

De nummer 1 omafiets Trendy kleuren Mooie details Specificaties

Sierlijke details op het fraaie frame.

Uitvoering Terugtraprem Framematen D: 50, 56 Kleuren Donkerbruin, Wit, Zwart glans, Zwart mat Gewicht 19 kg

OO K A AR VERKRIJGB ME T 3 gen versnellin

OLD DUTCH PLUS Kenmerken

Handige voordrager. Subtiel, maar stevig!

OLD DUTCH 3 ZWART MAT

Retro en hip Handige voordrager Stuurvergrendeling Specificaties

Mooie ronde koplamp passend bij de styling van de omafiets.

Uitvoering Terugtraprem Framematen D: 50, 56 Kleuren Donkerbruin, Wit, Zwart glans, Zwart mat Gewicht 22 kg

OLD DUTCH 3

OLD DUTCH 3 PLUS

Kenmerken

Kenmerken

Retro en hip Trendy kleuren 3 versnellingen

De populaire omafiets Stuurvergrendeling Trendy voordrager

Specificaties

Specificaties

Uitvoering 3 versnellingen Shimano Nexus met rollerbrakes Framematen D: 50, 56 H: 56, 60 Kleuren Donkerbruin, Wit, Zwart glans, Zwart mat (D + H) Gewicht 19 kg

OLD DUTCH WIT

Uitvoering 3 versnellingen Shimano Nexus met rollerbrakes Framematen D: 50, 56 H: 56, 60 Kleuren Donkerbruin, Wit, Zwart glans, Zwart mat (D + H) Gewicht 22 kg

OLD DUTCH PLUS ZWART MAT

OLD DUTCH 3 ZWART GLANS

STADSFIETSEN

BATAVUS.NL

OLD DUTCH 3 PLUS DONKERBRUIN

OLD DUTCH 3 PLUS ZWART GLANS

OLD DUTCH 3 PLUS ZWART mat

ONLINE BEKIJKEN:

Like ons op facebook volg ons via twitter 14

15


BUB

l Optionee dje n a fietsm

BUB Kenmerken

Uniek paperclipframe Strak design Handige voordrager Specificaties De handige voordrager is geschikt voor tassen en mandjes.

BUB ROOD

BUB OLIJFGROEN

BUB ZWART

BUB XL

BUB XL Kenmerken

l Optionee s ta le a eci p s us v ta a b r voo ger s voordr a

De stuurvergrendeling maakt plaatsen van bagage gemakkelijk.

28� Wielen Stuurvergrendeling Opvallende voordrager Specificaties

Uitvoering Terugtraprem Framematen D: 49, 54 H: 54, 58 Kleuren Wit (D), Rood (D), Olijfgroen (H), Zwart (H) Gewicht 19 kg

Handige voordrager. Opvallend en stevig!

BUB XL WIT

STADSFIETSEN

BATAVUS.NL

BUB XL GRIJS/GEEL

Uitvoering 3 versnellingen Shimano Nexus met rollerbrakes Framematen D: 50, 56, 62 H: 50, 56, 62, 66 Kleuren Wit (D), Grijs/Roze (D), Zwart (H), Grijs/Geel (H) Gewicht 20 kg

BUB XL ZWART

ONLINE BEKIJKEN:

16

17


PERSONAL BIKE

OO K RIJGBA AR K ER V ME T 3 NGEN VERSNELLI

PERSONAL BIKE Kenmerken

Robuuste stadsfiets Uniek nummer in het frame Heerlijk rijgedrag Specificaties

PERSONAL BIKE delivery

Uitvoering Terugtraprem Framematen U: 54 Kleuren Grijs, Zwart mat Gewicht 19 kg

Kenmerken

Universele instap Uniek nummer in het frame Trendy voordrager

Specificaties Uitvoering 3 versnellingen Shimano Nexus met rollerbrakes Framematen U: 54 Kleuren Grijs, Zwart mat Gewicht 21 kg

Specificaties Uitvoering 3 versnellingen Shimano Nexus met rollerbrakes Framematen U: 54 Kleuren Rood, Z  wart glans Gewicht 23 kg

PersonaL Bike Delivery ROOD

Like ons op facebook

Stuurvergrendeling en dubbele standaard Uniek nummer in het frame Handige voordrager en verlengde achterdrager

PERSONAL BIKE DELIVERY 3

Naafdynamo Rollerbrakes 3 versnellingen

PERSONAL BIKE 3 ZWART MAT

Kenmerken

Uitvoering Terugtraprem Framematen U: 54 Kleuren Rood, Z  wart glans Gewicht 22 kg

Kenmerken

PERSONAL BIKE 3 grijs

PERSONAL BIKE DELIVERY

Specificaties

PERSONAL BIKE 3

PERSONAL BIKE ZWART MAT

OO K RIJGBA AR K ER V ME T 3 NGEN VERSNELLI

STADSFIETSEN

BATAVUS.NL

PersonaL Bike Delivery 3 zwart GLANS

PersonaL Bike Delivery 3 ROOD

r voor mee e informati batavus.nl

volg ons via twitter 18

19


BLOCKBUSTER

A AR VERKRIJGB MET 3 of 7 NGEN VERSNELLI

BLOCKBUSTER PLUS

Blockbuster 3 Kenmerken

Urban 3 Versnellingen Brede banden Specificaties Uitvoering Framematen Kleuren Gewicht

Kenmerken

Stoer en trendy 3 Versnellingen Stuurvergrendeling Specificaties Uitvoering Framematen Kleuren Gewicht

3 versnellingen Shimano Nexus met rollerbrakes H: 50, 56, 62 Donkergrijs mat, Zwart mat 20 kg

Blockbuster 7 plus

Kenmerken

Kenmerken

Stoer 7 Versnellingen Trendy

Trendy voordrager Dubbele standaard Stuurvergrendeling

Specificaties

Specificaties

Framematen Kleuren Gewicht

Blockbuster 7 donkergrijs mat

Blockbuster 3 plus

Blockbuster 7

Uitvoering

Blockbuster 3 ZWART mat

3 versnellingen Shimano Nexus met terugtraprem H: 50, 56, 62 Donkergrijs mat, Zwart mat 19 kg

A AR VERKRIJGB MET 3 of 7 NGEN VERSNELLI

7 versnellingen Shimano Nexus met rollerbrakes H: 50, 56, 62 Donkergrijs mat, Zwart mat 19 kg

Uitvoering 7 versnellingen Shimano Nexus met rollerbrakes Framematen H: 50, 56, 62 Kleuren Donkergrijs mat, Zwart mat Gewicht 20 kg

Blockbuster 3 PLUS DONKERGRIJS mat

Blockbuster 7 ZWART mat

STADSFIETSEN

BATAVUS.NL

Blockbuster 7 PLUS DONKERGRIJS mat

Blockbuster 7 PLUS Zwart mat

ONLINE BEKIJKEN:

20

21


Op mijn Batavus kan ik blindelings vertrouwen Barbara Veen

“Ik doe bijna alles op de fiets. Ik ga ermee naar de stad, doe er de boodschappen mee en bijna elk weekend fietsen we met het gezin op de hei, als het weer het toelaat. Onze kinderen gaan dan natuurlijk mee, dat vinden ze prachtig. Met een kleintje achterop wil je wel blindelings op je fiets kunnen vertrouwen. Ik heb bij mijn keuze daarom heel goed gelet op kwaliteit en gebruiksgemak. Met een zware boodschappentas én een kind achterop wil je een fiets die dat aankan. Maar ik wilde ook weer geen fiets met het uiterlijk van een pakezel. Zo kwam ik tot mijn keuze voor de Batavus Mambo. Een mooie mamafiets met een licht aluminium frame. Modern, chique gestyled en toch een beetje retro-achtig. Hij fietst heel comfortabel en ik kan

DIVA

22

Diva 3 Kenmerken

Fashionable 3 Versnellingen Hippe kleuren

“Een mooie mamafiets met een licht aluminium frame.”

Specificaties

De enige Diva voor de èchte Diva!

er door de ruime instap heel gemakkelijk op- en afstappen. Handig is ook de dubbele standaard. Samen met de stuurvergrendeling zorgt deze ervoor dat het voorwiel niet omklapt en de fiets heel stevig staat als ik de kids of de boodschappen erop zet. Manoeuvreren gaat prima, ook als de fiets zwaar beladen is. Met de zeven versnellingen heb ik geen problemen bij wind tegen of een tunnel. De verende zadelpen geeft me extra comfort. De fiets is mooi afgewerkt en dat kun je goed zien in de details. Kortom, ik ben heel erg tevreden met de keuze voor mijn Batavus!”

Uitvoering 3 versnellingen Shimano Nexus met terugtraprem Framematen D: 50, 56, 62 Kleuren Crème wit, Goud, Roze, Zwart mat Gewicht 18 kg

Diva 7 Kenmerken

Trendy model 7 Versnellingen 100% glamour Specificaties Uitvoering 7 versnellingen Shimano Nexus met rollerbrakes Framematen D: 50, 56, 62 Kleuren Crème wit, Goud, Roze, Zwart mat Gewicht 19 kg

DIVA 3/7 ROZE

MAMBO DELUXE Zie pagina 28

A AR VERK RIJGB 7 F O 3 T E M INGEN VERSNELL

STADSFIETSEN

BATAVUS.NL

DIVA 3/7 ZWART MAT

DIVA 3/7 CRèME WIT

r voor mee e informati batavus.nl

23


DIVA plus

NICE

Diva 3 plus Kenmerken

Trendy voordrager Dubbele standaard Stuurvergrendeling

De stuurvergrendeling maakt plaatsen van bagage gemakkelijk.

A AR VERK RIJGB ME T 3 of 7 INGEN VERSNELL

A AR VERK RIJGB 7 of 3 T E M INGEN VERSNELL

nice 3 Kenmerken

Ideale stadsfiets 3 Versnellingen Comfortabele zithouding

Specificaties

Mooie voordrager in de kleur van het frame.

Specificaties

Uitvoering 3 versnellingen Shimano Nexus met terugtraprem Framematen D: 50, 56, 62 Kleuren Crème wit, Goud, Roze, Zwart mat Gewicht 20 kg

Uitvoering 3 versnellingen Shimano Nexus met terugtraprem Framematen D: 48, 53, 57 H: 48, 53, 57, 61 Kleuren Wit (D), Zwart Gewicht 17 kg

Diva 7 PLUS

nice 7

Kenmerken

Kenmerken

Hip Trendy voordrager Dubbele standaard en stuurvergrendeling

Ideale stadsfiets 7 Versnellingen Aluminium frame Specificaties Uitvoering Framematen Kleuren Gewicht

Specificaties Uitvoering 7 versnellingen Shimano Nexus met rollerbrakes Framematen D: 50, 56, 62 Kleuren Crème wit, Goud, Roze, Zwart mat Gewicht 21 kg DIVA 3/7 PLUS zwart mat

DIVA 3/7 PLUS CRèME WIT

STADSFIETSEN

BATAVUS.NL

NICE 3 ZWART

DIVA 3/7 PLUS GOUD

ONLINE BEKIJKEN:

NICE 3 ZWART

NICE 7 wit

NICE 7 ZWART

7 versnellingen Shimano Nexus met rollerbrakes D: 48, 53, 57 H: 48, 53, 57, 61 Wit (D), Zwart 20 kg

NICE 7 ZWART

ONLINE BEKIJKEN:

Like ons op facebook volg ons via twitter 24

25


MAMBO 7 A AR VERK RIJGB rote in extr a g ten a m fr ame

Mambo 7 Kenmerken

Chique door subtiele details.

Trendy & functioneel Geschikt voor kinderzitjes Verende voorvork en zadelpen

MAMBO 7

Mambo 7 Kenmerken

Trendy & functioneel Geschikt voor kinderzitjes Verende voorvork en zadelpen

Specificaties

Specificaties

Uitvoering 7 versnellingen Shimano Nexus met rollerbrakes Framematen D: 48, 53, 57, 61, 65 Kleuren Crème wit, Bruin mat Gewicht 21 kg

Uniek door de in het frame geïntegreerde bagagedrager.

Verende voorvork voor extra comfort.

MAMBO 7 BRUIN MAT

Uitvoering 7 versnellingen Shimano Nexus met rollerbrakes Framematen D: 48, 53, 57, 61, 65 H: 53, 57, 61, 65, 70 Kleuren Donkerblauw mat Gewicht 21 kg

MAMBO 7 DONKERBLAUW MAT

ONLINE BEKIJKEN:

26

A AR VERK RIJGB ote r g a r in ext ten fr ame ma

STADSFIETSEN

BATAVUS.NL

ONLINE BEKIJKEN:

27


MAMBO DELUXE

geschik t voor kinder zitjes

FUEGO LTD

Mambo deluxe Kenmerken

Ultieme moederfiets Lage en ruime instap Dubbele standaard en stuurvergrendeling

rde gelimitee e g la op

FUEGO LTD Kenmerken

STADSFIETSEN

BATAVUS.NL

Sportief Semi-ge誰ntegreerde fietscomputer Verende voorvork en zadelpen Specificaties

Specificaties Uitvoering 7 versnellingen Shimano Nexus met rollerbrakes Framematen D: 48, 53, 57 Kleuren Lichtblauw, Donkerblauw Gewicht 22 kg

Inclusief semi-ge誰ntegreerde fietscomputer.

Uitvoering 7 versnellingen Shimano Nexus met rollerbrakes Framematen D: 48, 53, 57, 61 H: 53, 57, 61, 65 Kleuren Wit (D), Zwart (H) Gewicht 19 kg

FUEGO LTD. ZWART

MAMBO DELUXE DONKERBLAUW

Like ons op facebook

r voor mee e informati batavus.nl

volg ons via twitter 28

29


FUEGO 7

ook IN dames p lage insta

FUEGO 7 Kenmerken

Exclusief gestyled Sportief en slank frame Verende voorvork en zadelpen

FUEGO 8P

Specificaties

FUEGO 7 BLAUW

Kenmerken

Verstelbare stuurpen Ge誰ntegreerde jasbeschermers Premium versnellingsnaaf Uitvoering 8 versnellingen Shimano Nexus Premium met rollerbrakes Framematen D: 48, 53, 57, 61 H: 53, 57, 61, 65 Kleuren Zilver metallic mat Gewicht 20 kg

FUEGO 8P ZILVER METALLIC MAT

r voor mee e informati batavus.nl

30

FUEGO 8P

Specificaties

Uitvoering 7 versnellingen Shimano Nexus met rollerbrake Framematen X: 48, 53, 57, 61 D: 48, 53, 57, 61 H: 53, 57, 61, 65 Kleuren Blauw Gewicht 19 kg

FUEGO 7 BLAUW

Lichtge wicht g voorverin

STADSFIETSEN

BATAVUS.NL

ONLINE BEKIJKEN:

31


MONACO 7

Monaco 7 Kenmerken

Elegante styling Ook in extra lage dames instap Verstelbare stuurpen

MONACO 7

Specificaties

Verende voorvork voor extra comfort.

Kenmerken

Elegante styling Ook in extra lage dames instap Verstelbare stuurpen Specificaties

Uitvoering 7 versnellingen Shimano Nexus met rollerbrakes Framematen D: 48, 53, 57, 61 Kleuren Wit Gewicht 20 kg

Uitvoering 7 versnellingen Shimano Nexus met rollerbrakes Framematen X: 48, 53, 57, 61 H: 53, 57, 61, 65 Kleuren Donkerblauw (X,H) Gewicht 20 kg

MONACO 7 DONKERBLAUW

Frisse, maar subtiele styling.

Monaco 7 STADSFIETSEN

BATAVUS.NL

ONLINE BEKIJKEN:

MONACO 7 DONKERBLAUW

ONLINE BEKIJKEN:

Like ons op facebook volg ons via twitter 32

33


MONACO 8P

MONACO 8P Kenmerken

Frisse styling Geïntegreerde spatborden Premium versnellingsnaaf

SAN REMO

Specificaties

34

MONACO 8P ZILVER/LICHTBruin

SAN REMO Kenmerken

Stoer en sportief Lichtgewicht veersysteem Premium versnellingsnaaf Specificaties

Uitvoering 8 versnellingen Shimano Nexus Premium met rollerbrakes Framematen X: 48, 53, 57, 61 D: 48, 53, 57, 61 H: 53, 57, 61, 65 Kleuren Crème wit/Beige (D) Zilver/Lichtbruin (X,H) Gewicht 20 kg

MONACO 8P CRèME WIT/BEIGE

Lichtge wicht g voorverin

STADSFIETSEN

BATAVUS.NL

Uitvoering 8 versnellingen Shimano Nexus Premium met rollerbrakes Framematen D: 45, 50, 55 H: 50, 55, 60 Kleuren Donkergrijs/Wit mat Gewicht 19 kg

SAN REMO DONKERGRIJS/WIT MAT

35


Ik geniet van elke kilometer op mijn Batavus Joost van Zanten

GALIBIER

GALIBIER Kenmerken

Shimano Acera afmontage 24 Versnellingen Lichtgewicht Specificaties Uitvoering 24 versnellingen Shimano Acera met V-brakes Framematen D: 48, 53, 57 H: 53, 57, 61 Kleuren Crème aluminium mat Gewicht 16,5 kg

SPORTIEVE FIETSEN

BATAVUS.NL

“Ik ben echt een kilometervreter. Ik fiets dagelijks naar m’n werk en maak elke zaterdagmorgen een sportieve toertocht. Belangrijk aan mijn fiets vind ik dat ik er comfortabel op zit, ook bij langere afstanden. Ook de fiets moet licht zijn. Mijn Batavus voldoet aan al deze eigenschappen!”

GALIBIER Crème aluminium MAT

TOURMALET Zie pagina 38

36

r voor mee e informati batavus.nl

ONLINE BEKIJKEN:

37


BATAVUS.NL

VENTOUX

Kenmerken

Shimano Alivio afmontage 24 Versnellingen Lichtgewicht Specificaties

Kenmerken

Shimano Deore afmontage Naafdynamo Lichtgewicht Specificaties

Uitvoering 24 versnellingen Shimano Alivio met V-brakes Framematen D: 48, 53, 57, 61 H: 53, 57, 61, 65 Kleuren Wit metallic mat (D), Donkerblauw mat (H) Gewicht 17 kg

Sportieve styling.

VENTOUX

Uitvoering 27 versnellingen Shimano Deore met V-brakes Framematen D: 48, 53, 57, 61 H: 53, 57, 61, 65 Kleuren Crème aluminium mat Gewicht 17,5 kg

SPORTIEVE FIETSEN

TOURMALET

TOURMALET

VENTOUX Crème aluminium MAT

TOURMALET DONKERBLAUW MAT Schakelt soepel en licht. ONLINE BEKIJKEN:

ONLINE BEKIJKEN:

Like ons op facebook volg ons via twitter 38

39


BATAVUS.NL

STELVIO

Deze fiets heeft alles wat ik wil

Vlinderstuur Shimano Deore LX afmontage Naafdynamo

Lichtgewicht voorvering.

Uitvoering Framematen Kleuren Gewicht

27 versnellingen Shimano Deore LX met V-brakes D: 45, 50, 55 H: 50, 55, 60 Wit (D) Donkergrijs (H) 17,5 kg

SPORTIEVE FIETSEN

Opvallend goed is ook de zithouding. Daardoor kun je lange afstanden maken zonder lichamelijke problemen. Ook bagage kun je er met dragers gemakkelijk op meenemen. Dit is nou typisch een fiets die goed fietst én goed voelt. Ondanks mijn functionele instelling ben ik vooral verrast door de unieke vormgeving. De combinatie van de fraaie vorm van het frame en de mooie details maken de fiets echt mijn fiets. Ik ben erg trots op mijn fraaie ros!”

Kenmerken

Specificaties

Joris Smallema

“Ik heb al heel wat avontuurlijke fietstochten op mijn naam staan. Tegenwoordig rijd ik ook wel langere toertochten met overnachtingen dat doe ik op mijn functionele sportieve Batavus. Een sterke, lichtgewicht fiets met veel versnellingen, uitsluitend A-kwaliteit afmontage en een heel comfortabele zithouding. Zo’n fiets waar je na honderd kilometer met bagage nog fit vanaf stapt. Eerlijk gezegd was ik niet zeker of ik die fiets wel zou vinden. Ik heb verschillende merken en typen vergeleken. Toen ik de Stelvio zag, was ik meteen verkocht. Deze fiets heeft wat ik wil: kracht, souplesse en een heel eigen en stoer karakter. Wat een geweldige fiets is deze Stelvio. Hij fietst erg licht en hij heeft genoeg versnellingen om goede gemiddelden te behalen.

STELVIO

“Dit is nou typisch een fiets die goed fietst én goed voelt.”

STELVIO DONKERGRIJS

ONLINE BEKIJKEN: Stelvio Zie pagina 41

40

41


Ik vind mijn fiets echt de allermooiste Ella Koops

SNAKE 12”/16”

Snake 12” Kenmerken

Populairste jongensfiets van NL Handrem en terugtraprem Stoere styling Specificaties Uitvoering Terugtraprem met extra handrem Framematen J: 12” Kleuren Blauw

Snake 16”

“Voor mijn verjaardag wilde ik graag een heel mooie fiets met coole kleuren, die ook een beetje stoer is en met versnellingen. Mijn vader zei dat het wel een hele veilige fiets moest zijn, met een handrem en een terugtraprem. Ik mocht deze uitkiezen en ben er echt superblij mee. Hij rijdt heel goed en heeft mijn lievelingskleuren. Mijn vriendinnetjes willen hem nu ook hebben!”

Kenmerken

Leuke details Handrem en terugtraprem Stoere styling Specificaties Uitvoering Terugtraprem met extra handrem Framematen J: 16” Kleuren Rood

KINDER FIETSEN

BATAVUS.NL

SNAKE 16” ROOD

Star 24” Zie pagina 49

42

r voor mee e informati batavus.nl

43


BATAVUS.NL

SNAKE 20”/22”

Snake 20” Kenmerken

Naafdynamo Handrem en terugtraprem Verende voorvork Specificaties

SNAKE 24”

Uitvoering Terugtraprem met extra handrem Framematen J: 20” Kleuren Wit

Snake 24” Kenmerken

Verende voorvork Naafdynamo Stoere styling Specificaties Uitvoering 3 versnellingen Shimano Nexus met terugtraprem en extra handremmen Framematen J: 24” Kleuren Donkergrijs mat, Wit/Blauw

Snake 22” Kenmerken

Verende voorvork Handrem en terugtraprem Naafdynamo Specificaties

SNAKE 22” BLAUWGROEN MAT

KINDER FIETSEN

Uitvoering 3 versnellingen Shimano Nexus met terugtraprem en extra handremmen Framematen J: 22” Kleuren Blauwgroen mat

SNAKE 24” DONKERGRIJS MAT

ONLINE BEKIJKEN:

Like ons op facebook volg ons via twitter 44

45


BATAVUS.NL

SNAKE 26”

BLOCKBUSTER 24”/26”

Snake 26” Kenmerken

Verende voorvork Naafdynamo Stoere styling Specificaties Uitvoering 3 versnellingen Shimano Nexus met terugtraprem en extra handremmen Framematen J: 26” x 43cm, 26” x 48cm Kleuren Wit/Grijs (26” x 43cm), Zwart mat (26” x 43cm), Wit/Rood (26” x 48cm)

BLOcKBUSTER 24” Kenmerken

Stoere schoolfiets Stevig slot Stevige voordrager Specificaties Uitvoering 3 versnellingen Shimano Nexus met terugtraprem en extra handrem Framematen J: 24” Kleuren Zilver, Blauw mat

BLOcKBUSTER 26” Kenmerken

Stevige voordrager Stoere styling 3 Versnellingen Specificaties

SNAKE 26” x 43cm ZWART MAT

BLOCKBUSTER 24” blauw MAT

SNAKE 26” x 48cm WIT/ROOD

ONLINE BEKIJKEN:

46

BLOCKBUSTER 26” x 43cm GRIJS MAT

KINDER FIETSEN

Uitvoering 3 versnellingen Shimano Nexus met terugtraprem en extra handrem Framematen J: 26” x 43cm, 26” x 48cm Kleuren Grijs mat (26” x 43cm) Zwart mat (26” x 48cm)

BLOCKBUSTER 26” x 48cm ZWART MAT

ONLINE BEKIJKEN:

47


BATAVUS.NL

Kenmerken

Vrolijke kleuren Handrem en terugtraprem Zijwielen Specificaties

STAR 20”/22”/24”

Uitvoering Terugtraprem en extra handrem Framematen M: 12” Kleuren Lichtblauw/Roze

STAR 20”/22”/24” Kenmerken

Vrolijke kleuren Handrem en terugtraprem Naafdynamo

STAR 20” Specificaties Uitvoering Terugtraprem en extra handrem Framematen M: 20” Kleuren Roze/Wit metallic

TWINKLE 16”

STAR 22”

Kenmerken

Vrolijke kleuren Handrem en terugtraprem Leuke details

Specificaties Uitvoering Terugtraprem en extra handrem Framematen M: 22” Kleuren Wit metallic/Paars

Specificaties Uitvoering Terugtraprem en extra handrem Framematen M: 16” Kleuren Wit metallic/Roze

KINDER FIETSEN

TWINKLE 12”/16”

TWINKLE 12”

STAR 24” Specificaties

TWINKLE 16” Wit metalLic/roze

STAR 22” WIT METALLIC/PAARS

Like ons op facebook

STAR 24” ZILVER METALLIC/BLAUW

Uitvoering 3 versnellingen Shimano Nexus met terugtraprem en extra handremmen Framematen M: 24” Kleuren Zilver metallic/Blauw

r voor mee e informati batavus.nl

volg ons via twitter 48

49


BATAVUS.NL

DIVA 24”/26”

YOUNG DUTCH 24”/26”

DIVA 24” Kenmerken

Hip Batterijverlichting Stijlvol design Specificaties Uitvoering 3 versnellingen Shimano Nexus met terugtraprem en extra handremmen Framematen M: 24” Kleuren Paars, Wit

YOUNG DUTCH 24” Kenmerken

De populaire omafiets voor kinderen Terugtraprem Mooie details Specificaties Uitvoering Terugtraprem Framematen M: 24” Kleuren Wit, Zwart

YOUNG DUTCH 26” DIVA 26”

Kenmerken

Retro en hip Terugtraprem De nummer 1 omafiets

Kenmerken

Hip 3 Versnellingen en terugtraprem Trendy voordrager

Specificaties Uitvoering Terugtraprem Framematen M: 26” Kleuren Wit, Zwart

Specificaties

DIVA 24” x 38cm WIT

DIVA 26” x 43cm BLAUW

DIVA 26” x 43cm Roze

YOUNG DUTCH 26” ZWART

DIVA 26” x 48cm crÈme wit

ONLINE BEKIJKEN:

50

KINDER FIETSEN

Uitvoering 3 versnellingen Shimano Nexus met terugtraprem en extra handremmen Framematen M: 26” x 43cm, 26” x 48cm Kleuren Roze (26” x 43cm) Blauw (26” x 43cm) Crème wit (26” x 48cm)

r voor mee e informati batavus.nl

51


Batavus B.V. Postbus 515 8440 AM Heerenveen Batavus BVBA Generaal de Wittelaan 9 Bus 14, B-2800 Mechelen Internet www.batavus.com

Š Januari 2013. Alle beelden in deze brochure zijn eigendom van Batavus B.V. Er kunnen verschillen zitten in de afgebeelde kleuren en werkelijke kleuren. De afgebeelde modellen, uitvoeringen, alsmede kleuren zijn onder voorbehoud. Aan deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend. Niets uit deze brochure mag worden overgenomen of gebruikt zonder uitdrukkelijke toestemming van Batavus B.V. Š 2013 Copyright Batavus B.V. Heerenveen - Holland

Batavus catalogus fietsen 2013  
Batavus catalogus fietsen 2013  

Design and production Noordwest12.nl

Advertisement