Page 1

Jaargang 20 no. 1 - April 2011

THEMANUMMER Gewrichten CMC artrose DRU instabiliteit MCP arthroplastieken SLAC wrist

Nederlands Tijdschrift voor Handtherapie


The

Carpal Solution

DE NATUURLIJKE BEHANDELING VAN CTS

CTS-klachten verdwijnen binnen 6 weken alleen ’s nachts te gebruiken geen operatie geen injecties geen harde spalken geen lange revalidatie

CTS-klachten? Doe er nu wat aan! Meer informatie op:

www.mijncarpaletunnel.nl Patiënten kunnen online bestellen Distributieweg 12 2645 EJ Delfgauw

T 015 2576473 F 015 2629551

www.medimast.nl info@medimast.nl


Uniek naslagwerk: Het Reumahandboek

Basisdocument voor de behandeling van de reumatische hand Het handenteam Reade (voorheen Jan van Breemen Instituut) heeft “Het Reumahandboekâ€? uitgebracht. Het boek is een complete verzameling van protocollen, oefeningen en achtergrondinformatie voor de behandeling van de reumatische hand. Het is een uniek evidence based naslagwerk voor onder andere hand fysio/ergotherapeuten. In het boek zijn zowel de conservatieve als post-operatieve behandelprotocollen beschreven van handafwijkingen die voorkĂłmen bij Reumatoide artritis, artrose , diabetes mellitus en overige chronische aandoeningen. Hierbij kunt u denken aan swanneck deformiteiten, tendovaginitis stenosans, carpaal tunnel syndroom en andere veel voorkomende klachten bij de reumatische hand. Naast protocollen vind u ook een uitgebreide handobservatie/-meting en zeer bruikbare handoefeningen. Introductieprijs is 35 euro. Deze aanbieding is geldig tot eind juni 2011.Het boek is te bestellen via handenteam@gmail.com onder vermelding van uw naam en (werk)adres.


**


.

.


ï


 

  


· ·


    

       

→ →


  


       


DĂŠ totaalleverancier voor handtherapie Spalkenworkshops 2011: - Dinsdag 17 mei - Dinsdag 11 oktober

Meer info op www.sprofit.com

Zilveren vingerspalken en Handbraces Ruim 6 jaar is WE design gespecialiseerd in het vervaardigen van medische instrumenten voor vinger-, hand- en polsgewrichten. Wouter Engelshoven, oprichter van WE design en ontwikkelaar van de verschillende spalken, is van huis uit goudsmid. Deze achtergrond verklaart dan ook waarom alle producten vervaardigd worden uit zilver. De toe-gevoegde waarde is niet alleen esthetisch maar ook functioneel. De spalken zijn hygiĂŤnisch en laten de gewrichten zoveel mogelijk vrij, bovendien zijn zij water bestendig en veroorzaken geen onnodige transpiratie. WE design maakt orthesen die vooral functioneel zijn en op maat gemaakt worden voor iedere revalidant. Wouter houdt zelf spreekuur op diverse locaties in het land, daarnaast verloopt het aan-meten in nauwe samenwerking met de instrumentenmaker en ergo-, fysio-/ handtherapeuten. De spalken worden door zorgverzekeraars vergoed op voorschrift van een medisch specialist. Vaak maakt de ergotherapeut een proefspalk van thermoplastisch materiaal. WE design is gevestigd aan de Klapstraat 86, 6931 CL Westervoort. Voor informatie kunt u ons telefonisch bereiken onder telefoonnummer 026-38.101.66. Zie ook onze website: www.silversplints.com.


*

-


 


ï‚·


werd ik oprecht blij van een tevreden Spilklant.

Recent


Profile for NVHT2017

NVHT2011april  

NVHT2011april  

Profile for nvht2017
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded