Page 1

BURGREULAND. VAKANTIEVERBLIJF MIDDEN DE ARDENNEN VOOR MINDERVALIEDEN


PORTFOLIO / NUYTS TIM / 2010 / 2011


BURGREULAND. VAKANTIEVERBLIJF MIDDEN DE ARDENNEN VOOR MINDERVALIEDEN


Locatie.


Grondplan.

Burgrueland, een oud school gebouw word gerenoveerd tot vakantie verblijf voor mindervalieden. De opdracht was het verbouwen van een deel van de zolderverdieping. Aangezien het gaat over een vakantie verblijf voor mindervalieden moeten er aangepasete toegankelijkheids normen gevolgd worden. Dit wil zeggen dat er een brug geplaatst moet worden waarlangs de mindervalieden hun weg vinden tot het verblijf. Een probleem met zo’n brug is dat deze maar een zeer lichte helling mag aannemen, waardoor ze veel oppervlakte inneemt. Na een studie van het terein en de oppervlakte was het duidelijk. Achter het gebouw is een natuurlijk verschil in relief. Door hier gebruik van te maken is het aan leggen van een brug overbodig. Zo is het verblijf te bereiken door een nieuw aangelegd pad dat leid tot een passerel die u de toegang verleend tot het verblijf. De zolder verdieping is onder een licht hellend dak waardoor er weinig oppvervlakte beschikbaar is, door een uitbouw te voorzien krijgt men een grote openruimte, voorzien van een panoramisch zicht over de vallei. In deze ruimte zijn alle sociale woonfuncties verzameld daar waar genoeg licht, zicht en ruimte is. De slaapruimtes en badkamer zijn georganiseerd in de donkere zone van het gebouw. Ook zijn ze zo bescheiden mogelijk gehouden qua oppervlakte zodat de gemeenschappelijke functies de ruimte kunnen gebruiken die ze nodig hebben.


Doorsnedes.


Maquette.


Keuken.


Eetplaats.


Zitplaats.


Tim Nuyts.

Scool of Arts / Gent / Belgium 2010-2011 2de Bachelor Interieur Vormgeving Docenten : Els Heymerix - Christian Overput


PORTFOLIO / TIM NUYTS / 2010 / 2011

Burgreuland  

verbouwing van een oud schoolgebouw

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you