Page 1


Primer Project Registry of Marriages

Design Studio 2 Coney Island

Design Studio 1 Segar Park


Site

Fort Canning Park

Located beside Fort Canning Park, the objective of this primer project was to redeisgn the Registry of Marriages with a main purpose of creating an inviting and exciting atmosphere for couples to register their marriage as well as solemnize. To regrow and rebecome. Trees heavily inspired the concept of this project due to its abundance in the site context. Trellises are used as a facade to mimic the growth of tree branches whereas skylights in the solemnization rooms mimic a tree growing towards the sunlight, signifying growth.


M

L L

M

L

M

J

C

J

B

J I H

K

G

D

C

B

A

E

F

LEGEND A: Main Entrance cum Outdoor Garden B: Waiting Area C: Verification Rooms D: Cafe E: Staff Pantry F: Office Space G: Classroom H: Balcony I: Prayer Room J: Gathering Room K: Ancillary Store L: Solemnization Room M: Powder Room


Cafe

Waiting Area

Office Space

Outdoor Garden cum Main Entrance

Solemnization Area

External Perspective


Conapy Design Studio 2 (Oct 2018 - Feb 2019)


Located beside Coney Island, the objective of this project was to design an eco-resort with a site boundary of 4500m2. Named after the mashup of the words ‘Coney’ and ‘Canopy’, Conapy is an adventure filled eco-resort which challenges ones limit to go above and beyond. It aims to heighten ones abilities through body and mind.

Private & Public Areas

Circulation

Therapeutic Gardens

Therapeutic gardens are integrated into the eco-resort to help the users to feel calm and relaxed after a day filled with adventure. They are mainly situated at the public areas and the private rooms. Various adventure courses are also integrated into the eco-resort. Examples are fox flying, rock climbing and sliding down from a height as high as 15m above the ground.

Adventure Course (shown: Flying Fox & Slide)

Premium Room Interior

Outdoor Garden & Lounge Area Outdoor Lounge Area


Model built at 1:200 scale

Premium room built at 1:50 scale


Kampung Segar Design Studio 1 (Apr 2018 - Aug 2018)


Located at Segar Park (Bukit Panjang), the objective of this project was to design a community centre with a site boundary of 2500m2. Kampung Segar aims to relive the kampung spirit among the residents of Segar. The main focus of Kampung Segar is the wooden planks surrounding the community centre. Creeper plants will grow on these wooden planks as a way to blur the lines between the exisitng park and the community centre, creating an everchanging facade to the community centre.

Communal Kitchen Open Lounge Area

Pantry cum Lounge Area

Senior Citizens Corner

External Perspective


second floor plan

first floor plan


model built at 1:100 scale


end.

Profile for nursxbrnx

Nur Sabrina Portfolio (updated)  

Nur Sabrina Portfolio (updated)  

Profile for nursxbrnx
Advertisement