Page 1

TEIXINT LA MEMÒRIA


TEIXINT LA MEMÒRIA

NÚRIA PALLISERA PAGÈS Llenguatges de l’art. Prof; Ascen Garcia Grup E1.

LLENGUATGES DE L’ART


TEIXINT LA MEMÒRIA

LLENGUATGES DE L’ART

5. CONCLUSIONS

Finalment, l’estructura ha sortit de la funda. Ha pres la seva pròpia forma i significat. Un inici, on la memòria s’està estructurant, on la memòria encara no ha pres una identitat i no té una forma concreta. On els principis encara son molt bàsics. L’estructura completa la forma del globus fet de retalls de roba on es concreta la memòria i es construeix una història. La peça encara no està del tot acabada, crec que necessito fer més proves d’exposició i presentació. S’ha de millorar la relació entre els dos elements i la relació que es pugui establir amb l’espectador.

ÍNDEX 1. 2. 3. 4. 5.

INTRODUCCIÓ ESBOSSOS PROCÉS INSTAL·LACIÓ CONCLUSIONS

La decisió de separar l’estructura del teixit m’ha vingut donada per el procés. La peça unida quedava massa totxa i no transmetia el que jo volia, per això, al separar-les he aconseguit una continuïtat, una construcció que be donada per aquests petits retalls que s’ acabem unint a través de les nostres experiències.

12

1


TEIXINT LA MEMÒRIA

LLENGUATGES DE L’ART

1. INTRODUCCIÓ

PARTINT DE LA MEMÒRIA PERSONAL, INTERPRETEM L’OBLID.

El que no recordem acaba formant una part important de nosaltres i s’acaba convertint en un misteri que necessitem resoldre. Tots tenim un vuit, dies, moments, petites coses, alguns inclús anys que no aconseguim recordar, on han anat a parar tots aquests records? A través de la memòria dels altres, ja siguin amics, familiars o coneguts, potser a través de velles fotografies o escrits a diaris oblidats, només així ens podem crear una nova realitat, la realitat que ens fa teixir la nostra història, la que ens fa teixir la nostra memòria. Teixint la memòria, ens vol mostrar aquest vuit que s’ha tremat amb petits records , un vuit que poc a poc ha construït una història.

2

211


LLENGUATGES DE L’ART

TEIXINT LA MEMÒRIA

4. INSTAL·LACIÓ

2. ESBOSSOS

Sostinguda del sostre. Aconsegueixo extreure l’estructura i dividir la memòria. S’estableix una relació directe amb el vuit de l’estructura i el ple de la forma suspesa.

Idea de tres globus penjant del sostre, realitzats amb diferents materials. Ferro, roba i plàstic.

10

3


TEIXINT LA MEMÒRIA

Tres globus de roba , un de vermell, un de blanc i una estructura, tots al terra.

4

LLENGUATGES DE L’ART

Resultat de la peça teixint la memòria, on l’estructura i la tela encara van unides. D’aquesta manera aconsegueixo que l’estructura doni forma al teixit.

9


LLENGUATGES DE L’ART

TEIXINT LA MEMÒRIA

Imatge del globus de roba vermella, a trossos cosits.

8

5


LLENGUATGES DE L’ART

TEIXINT LA MEMÒRIA

3. PROCÉS

Estructura de ferro, per subjectar la peça de roba i poder adquirir la forma desitjada.

6

Procés de soldadura de l’estructura de ferro.

7

teixint la memoria  

treball descriptiu de teixit