Page 6

6

www.elpergami.com

EŽơĐŝĞƐůŽĐĂůƐ dƌăŶƐŝƚ

ůƐƚƌĂĐƚŽƌƐŶŽƉŽĚƌĂŶƉĂƐƐĂƌƉĞƌůĂ ͲϯϭĚĞƐĚŽďůĂĚĂ ŶĞůƚƌĂŵĞŶƚƌĞWĂůĂŵſƐŝ^ĂŶƚĂƌŝƐƟŶĂ͕ĐŽƐĂƋƵĞŝŶĚŝŐŶĂĞůƐƉĂŐĞƐŽƐ

L

Els tractors no podran circular per la C-31 al tram desdoblat entre Palamós i Santa Cristina d’Aro. I els Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya ( JARC), van voler fer públic “per enèsima vegada la indignació pel poc respecte que tenen les administracions pel dia a dia de la feina del pagès”. Segons la nota, no han servit de res les queixes de JARC a l’Ajuntament de Calonge i a la conselleria d’Agricultura, “perquè no es podrà fer res per evitar la prohibició”. El tema és greu, segons els pagesos, perquè no hi ha possibilitat de vials alternatius. “Aquesta nova ampliació comportarà que els turistes arribin abans a la platja, però en canvi els pagesos trigaran molt més per arribar al seu lloc de treball: els camps”, es lamenten en el comunicat,

on, a més, afegeixen: “Durant els caps de setmana i els mesos d’estiu el recorregut podrà arribar a les dues hores, ja que l’única alternativa possible a partir d’ara serà circular per nuclis com els de Palamós.” Per tant, i segons la JARC, ara només hi ha dues opcions: ser multats per infringir la prohibició o passar amb els remolcs plens de fems pels nuclis. Des de JARC es valora la possibilitat de començar una recollida de firmes. Segons el departament de Territori i Sostenibilitat comenten que només s’impedeix l’accés de tractors quan hi ha un camí alternatiu, tal i com interpreten ells, que és la carretera de la costa, que té unes cues molt importants la temporada d’estiu, tal com argumenten els pagesos.

15 juny - 15 juliol 2011

ZĞƐƚĂƵƌĂĐŝſ

'ƵşdžŽůƐ

ŵƉůŝĂĐŝſĚĞů͛ŚŽƌĂƌŝ Ě͛ĞƐƟƵ

^ĞŐƌĞƐƚĞdžƉƌĠƐĂůĂ ďĞŶnjŝŶĞƌĂ

B

ars, bars musicals, restaurants i restaurants-bars, cafès teatre i cafès concert de 23 poblacions gironines van poder ampliar el seu horari. És la primera vegada que la Generalitat concedeix aquesta ampliació horària en 22 anys. Els bars, bars musicals, restaurants i restaurants-bars poden obrir fins a les 3 de la nit i els caps de setmana a les 3.30, i els cafès teatre i cafès concert fins a les 5. L’ampliació concedida de mitja hora, ara per ara, comprèn les nits dels dies de l’ 1 de Juny a la nit del dia 15 de Setembre i beneficia a les activitats de bar, bar musicals, restaurant, restaurant-bar (tots els dies de la setmana), i als cafès teatre i cafès concert (només els dies d’entre setmana) de les localitats de la demarcació de Girona -Begur, Girona, Blanes, Calonge (Sant Antoni), Castell-Platja d’Aro, Castelló d’Empúries (Empuriabrava), L’Escala, Lloret de Mar, Palamós, El Port de la Selva, Palafrugell, Pals, Sant Feliu de Guíxols, Llançà, Roses, Camprodon, Cadaqués, Torroella de Montgrí (L’Estartit), Tossa de Mar, Figueres, La Jonquera, Olot i Banyoles. Aquesta concessió farà que els locals beneficiats per la mesura puguin aprofitar molt més la temporada turística i l’afluència de turistes, i contrarestar la devallada creada per la nova normatica antitabac.

>ůĞŝĚĞĐŽƐƚĞƐ

>Ă'ĞŶĞƌĂůŝƚĂƚƉƌĞƐĞŶƚĂƵŶĐŽŶƚĞŶĐŝſƐ ĚĞŶƵŶĐŝĂŶƚƋƵĞů͛ƐƚĂƚƐ͛ŚĂĞdžƚƌĂůŝŵŝƚĂƚ ůĐŽŶƐĞůůĞƌĐŽŶƐŝĚĞƌĂƋƵĞůĂĐŽŵƉĞƚğŶĐŝĂĚĞƉŽƌƚƐĠƐĚĞůĂ'ĞŶĞƌĂůŝƚĂƚŝ ƋƵĞů͛ƐƚĂƚŶŽƉŽƚƉŽƌƚĂƌĞůƚĞŵĂĚĞůĞƐĐŽŶĐĞƐƐŝŽŶƐĚĞůƐĂŵĂƌƌĂƚŐĞƐ El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, en resposta a una pregunta de Solidaritat Catalana (SI), ha admès que l’Estat s’ha extralimitat en els atermenaments d’Empuriabrava i Roses amb competències que són del govern de la Generalitat. Per aquest motiu es va interposar un contenciós. D’altra banda, Roses va rebre la resolució que exclou definitivament les propietats de la Gola de l’Estany del domini públic maritimoterrestre, tal com havia anunciat l’Estat. Tant en el cas d’Empuriabrava com el de Roses, s’ha donat a conèixer una solució que resol l’afectació de l’atermenament sobre els habitatges. Els sis metres de servitud de pas que quedaven afectats, des del canal cap als habitatges, passaran al carrer,

J AVIER V ÁZQUEZ V ÁZQUEZ Marcamos la diferencia en calidad y servicio Tel: 659 988 284

jvr.vazquez2@gmail.com

P INTURA I NDUSTRIAL Y D ECORATIVA

Estudio y diseño de interiores Decoración y restauración Estucos y lacados decorativos Rehabilitación de fachadas Aplicación de morteros monocapa

desafectant qualsevol propietat. Es manté, però, la problemàtica dels amarraments, que passaran a ser una concessió. Durant tot aquest temps hi ha hagut un enfrontament amb l’Estat per part dels propietaris, però també de la Generalitat, que va interposar un contenciós. El conseller, en resposta a Solidaritat, va manifestar que tot i que les afectacions no suposaven una expropiació sinó una limitació respecte als usos a aquestes zones, la Generalitat “entén que la seva delimitació vulnera les competències que amb caràcter exclusiu ostenta en matèria de ports esportius”. Per a Recoder, la gestió dels amarraments i l’accés als serveis portuaris ha de seguir la normativa vigent, així com les establertes en el títol concessional.

ĞŶƵŶĐŝĂƚƵŶŚŽŵĞ ƉĞƌĐŽŶĚƵŝƌƵŶ ZŽůůƐZŽLJĐĞƐĞŶƐĞ ĚŽĐƵŵĞŶƚĂĐŝſ ĂŶƵŶĐŝĂŶƚƵŶĂĐĂƌƌĞƌĂ ĚĞĐŽƚdžĞƐĚĞůƵdžĞ

E

ls Mossos d’Esquadra van denunciar el 27 de maig el conductor d’un Rolls Royce per no disposar de cap tipus de documentació del cotxe. Els agents van saber dies abans que per la Bisbal d’Empordà s’havia vist un cotxe de luxe escortat per dues motos i un helicòpter i, després de realitzar una recerca, van detectar la comitiva. La policia autonòmica va detectar que no constava cap documentació del vehicle. Els agents van esbrinar que els implicats estaven filmant unes imatges publicitàries per promocionar a través d’internet la carrera de vehicles de luxe Gumball 3000, que ha passat per Barcelona. El conductor denunciat té sis cotxes mé sd’alta gamma que, en aquest cas, sí que tenen papers. Després de ser alertats que s’havia detectat un Rolls Royce que circulava per la Bisbal d’Empordà acompanyat de dues motocicletes i un helicòpter, els agents van localitzar la comitiva el passat 27 de maig i la van aturar a la C-66. Els vehicles anaven connectats entre si a través d’aparells walkie-talkie. Mentre realitzaven les comprovacions, l’helicòpter que acompanyava els vehicles va estar sobrevolant el control durant uns minuts i, finalment, va acabar marxant. Els agents van demanar la documentació als conductors de les dues motocicletes i del turisme i van constatar que el Rolls Royce no tenia documentació. Per aquest motiu, van immobilitzar el vehicle. Els agents van esbrinar que tots els implicats estaven rodant unes imatges publicitàries per promocionar la cursa coneguda com Gumball 3000, en què competeixen persones d’alt poder adquisitiu, que han de recórrer 3.000 milles en vuit dies. En aquesta edició, la carrera va sortir de Londres i el recorregut escollit per l’organització passa per Barcelona i Girona.

E

ls Mossos van detenir a Sant Feliu de Guíxols Antonio García Santiago, acusat de detenció il·legal, robatori amb violència i amenaces. Darrere d’aquesta imputació tan greu, però, s’hi amaguen un fets gairebé ridículs. Els fets van passar quan un cotxe va anar a posar combustible a la gasolinera. Mentre el conductor va baixar per fer els tràmits, García Santiago es va ficar al lloc del conductor, va engegar el cotxe i va marxar amb l’acompanyant segrestat dins del vehicle. El trajecte va durar poc, fins al barri del Poble Nou, a mig quilòmetre del lloc del robatori. Allà, el segrestador va extorquir la víctima tot dient-li que passés un missatge al seu amic, l’amo del cotxe: o aquella mateixa tarda li entregava 100 euros o es vendria el cotxe. Les amenaces les va acompanyar amb un parell de plantofades a la galta de la víctima. El segrestat, però, no es va deixar intimidar i va avisar l’amo del cotxe, que es va ocupar de buscar un joc de claus de recanvi del seu vehicle, va anar al lloc on l’havien traslladat i va poder recuperar el cotxe sense necessitat de fer front al pagament del rescat de 100 euros que li havia exigit el lladre. Un cop recuperat el cotxe, les víctimes van alertar dels fets els Mossos d’Esquadra. Com que el lladre segrestador era prou conegut i hi havia prou elements per identificarlo, els Mossos van tardar poc a detenirlo i formular contra ell tot un reguitzell d’acusacions (detenció il·legal, robatori amb violència i amenaces) per una acció que no li va comportar cap benefici econòmic però sí acabar detingut a comissaria i posteriorment va passar a disposició del jutge.

ŝƐƐŽůĞŶĞůũƵƌĂƚĚĞů ĐĂƐĚĞůŶĂĚſĚĞWůĂƚũĂ Ě͛ƌŽƉĞƌƋƵğŶŽĞƐ ƉŽƐĂǀĂĚ͛ĂĐŽƌĚ

És la primera vegada que passa a Girona

L

’Audiència de Girona ha hagut de dissoldre el tribunal popular que jutjava un pare acusat d’assassinar a Platja d’Aro el seu fill de 27 dies perquè no s’ha posat d’acord i ha estat incapaç d’emetre un veredicte i dir si va ser un accident o un homicidi, de manera que el judici s’haurà de repetir més endavant. És la primera vegada que això passa a la província de Girona. Els membres dels jurats populars tenen tres intents per oferir un veredicte i si no s’arriba a cap acord, la llei preveu que es dissolgui. En el cas del nadó de Platja d’Aro, el tribunal popular va deliberar durant tres dies i després de fer les tres votacions no van arribar a cap acord. El judici s’haurà de repetir ara amb un altre jurat. Els fets es remunten al desembre de 2009 quan un nadó de 27 dies va morir a causa d’un traumatisme encefàlic que la defensa considera fruit d’un accident quan va caure dels braços del seu pare, mentre que l’acusació creu que va ser un assassinat.

Pergamí - Juny 2011  

Diari mensual gratuït de la Costa Brava