Page 1

1

VILADECANENCS Treball de síntesi .cat VILADECANENCS .cat Treball de síntesi La revista del Barri

Parlem de la nova incorporació de la Guardia Urbana

Any XXIII. Número1. Juny 2013 www.viladecanencs.cat Any XXIII. Número 1. Juny 2013 www.viladecanencs.cat

INS Josep mestrtes i Busquets INS Mestres i Busquets. 2n D d’ESO


2

Sumari Sumari


3

Editorial Viladecans.cat La Revista del Barri pretén fer conèixer, als habitants de la ciutat, on vivim, quines activitats es poden fer, historia sobre la ciutat... La Redacció ha volgut aprofitar aquest projecte per valorar el curs. En aquests tres trimestres hem tingut bones i dolentes estones, hem après a conviure entre nosaltres, amb els mestres. Hem pogut aprendre coneixements històrics, lingüístics, matemàtics... que ens faran créixer. Amb tots aquests ingredients, la vida ens anirà permeten formar-nos com a persones. Tots els redactors de la revista hem gaudit en fer-la. Ha sigut una grata experiència, veure com hem anat creixent poquet a poquet i que, finalment, es publiqui la nostra revista, és una Mans de la Redacció fent el gran sensació. Moltes gracies per part de tots. logotip de la revista


4

Historia Viladecans, com a ciutat mil·lenària té un nom mil·lenari. L’origen del nom es situa al castell de l’Eramprunyà, al monestir de Sant Cugat l’any 1010. El comte de Barcelona batejà la ciutat com “Canis Vallis“. Després d’alguna cosa més d’un segle, el feu ja es trobava com a “Vila de Canibus“. L’evolució del nom arriba fins l’any 1562 en que Hug Joan Fivaller de Palou unificà tots els seus feus (inclòs el de Viladecans). A la meitat del segle XVII, Viladecans s’independitzà del conjunt, deixant pas així al petit poble que anirà creixent al llarg de la historia.

Al pròxim número: Per a què es va fer la Torre del Baró? Explicarem per a què i quan s’utilitzà l’actual construcció veïna a l’ajuntament. Comptarem amb l’historiador José Enrique Ruiz-Domènec qui ha investigat sobre el monument.


5

Fem esport Tore baro Viladecans consta d’un gran nombre d’espais esportius per a diferents activitats físiques. Al barri de Can Palmer–Can Batllori, es troba el camp de futbol principal de la ciutat, el Nou Viladecans. Aquesta instal·lació consta de dos camps de gespa amb sis vestuaris i serveis. La construcció disposa d’un bar, situat a la part alta de les grades, una sala de massatges i una altra de premsa. El club ofereix diferents horaris d’entrenament que giren entre les 17:30 i les 22:30, a més, té diferents quotes mensuals (l’equipació és anual i va apart).

Camp principal

Què hi hauria nostre barri?

Vestuaris

al


6 Aquesta és la pregunta que ens hem fet: Què hi hauria al nostre barri, si poguéssim crear un? Doncs bé, la resposta ha estat la següent: El barri constaria de serveis com un hospital, un centre educatiu o un restaurant.

Botiga de llaminadures

Centre educatiu

Papereria Restaurant Casa nostra

Hospital

Forn de pa Supermercat A més, hauria una botiga de llaminadures, una papereria i un supermercat. Naturalment, no hem inclòs molts altres establiments o vivendes, això seria la base del nostre projecte.

Al pròxim número: Què hi posaríem a la maleta si hi hagués vacances hivernals? Pensarem en quins articles podríem incloure en la maleta si les vacances d’estiu fossin ben fredes.


7

La ronda de barri de la Guardia Urbana La Tn:____ ha sigut la nova incorporació a la Guardia Urbana i ens ha volgut explicar com ha estat el seu primer dia. Això és el que ens ha fet arribar: ‘’ ‘’.


8

La densitat de poblaci贸 a Viladecans

Torre baro

Revista  
Revista  
Advertisement