Page 1

SWITCH Clubblad van de volleybalvereniging Nuovo jaargang 30, nummer 2 2016


Colofon

Jaargang 30, nummer 2 Maart 2016 Oplage: 200 waarvan 130 st geprint Redactie: Kees Pieters Ad Snijders Minco Snijders Fred Scholten

SWITCH

Opmaak: Fred Scholten

Redactioneel 3 Van de voorzitter. 4 Nuovo Jeugdkamp 2016 4 Bestuursberichten 5 Buurttoernooi 30 april 2016 5 Wedstrijdschema 6 Beachnieuws 8 Rangen en standen 10 Ghostwriter, part XVII 13 Ad Geel 14 Flitscolumn 14 ZERO POINT 14 Lensen Hoveniers 16 Kort & Klein 16 Steven op stage 17 Hieperdepiep……….. 19 Pegellotto 21 Verenigingsinfo 22

Redactieadres en advertenties: Kees Pieters, switch@nuovovolleybal. nl, (026) 333 47 62 Adverteren kan al vanaf € 25,- per jaar. Meer informatie: www.nuovovolleybal.nl De Switch is het ledenblad van NUOVO voor en door leden. De Switch verschijnt vijf maal per jaar. Steun Nuovo door (web)winkels te benaderen via SponsorKliks. Hoe werkt het?

Webwinkels betalen een commissie voor elke bestelling die via SponsorKliks.nl wordt gedaan. Doe je dat via onze website, dan krijgt Nuovo 75% daarvan. Of je nu rechtstreeks naar bv. Bol. com gaat of je gaat via Nuovo/SponsorKliks naar Bol.com, je betaalt hetzelfde. Alleen in het laatste geval profiteert Nuovo hier van!

Redactioneel Lentespanning

De spanning stijgt naar mate het einde van het seizoen nadert. Een aantal teams doet serieus mee om het kampioenschap, andere teams lijken zich moeiteloos te kunnen handhaven. Tegelijkertijd vindt de voorbereiding plaats van een aantal nieuw verworven tradities, zoals het Buurtvolleybaltoernooi en het Jeugdkamp en wordt al gewerkt aan de invulling van de beachzomer. Onze voorzitter heeft al de data netjes voor jullie op een rijtje gezet. Het is aan jullie, leden van Nuovo om van al deze evenementen een succes te maken door mee te doen of mee te helpen bij de voorbereiding. Uiteraard worden jullie in deze Switch hierover geïnformeerd. Zeker nu Facebook (nog steeds) niet gevoed kan worden, is de Switch de moeite van het spellen waard. Over sommige zaken zijn jullie overigens al per mail op de hoogte gebracht.

Diverse sportkleding is te koop op de door Teamkleding4All opgezette Nuovo-webshop. Neem een kijkje op onze website.

Veel leesplezier! Namens de redactie, Kees Pieters

Switch digitaal? Kijk voor meer Nuovo-roddels en nieuwtjes op de groepspagina op Facebook.

Voorkeur voor het ontvangen van de digitale uitgave (in pdf) in plaats van de papieren versie? Stuur dan een mail naar: switch@nuovovolleybal.nl.

copydatum: 23 mei 2016


Van de voorzitter

Van de voorzitter.

Nuovo Jeugdkamp 2016

Ook zo’n zin in de lente?

Na twee succesvolle jeugdkampen in 2014 en 2015 gaan we ook dit jaar weer op jeugdkamp naar boerderij de Houtkamp in Otterlo. Op 27, 28 en 29 mei is het voor de A-, B- en C-jeugd en op 28 en 29 mei voor de mini’s.

Als je het mijn mening vraagt kan de lente niet vroeg genoeg beginnen dit jaar. Ik heb het wel gehad met de winter. Het begin van de lente begint ook voor Nuovo dit jaar weer de start-up van de verschillende activiteiten.

De jeugdkampcommissie is al druk bezig met de voorbereidingen. We gaan het dit jaar iets anders doen dan vorige jaren. Hoe? Dat verklappen we nog niet! Maar we kunnen jullie wel vertellen dat het weer heel gezellig wordt en we dit jaar in plaats van de bonte avond iets anders die avond organiseren. We hopen dat jullie er allemaal weer bij zullen zijn. En wij hebben er zin in om er weer een paar leuke dagen van te maken, jullie toch ook?

Over een maand zit de zaalcompetitie voor de meeste teams er al weer op. Voor een aantal teams volgen mogelijk nog promotie/degradatie wedstrijden, maar daarna is het weer wachten tot september voor we competitief weer aan de slag kunnen. Maar gelukkig hoef je je dit jaar in de lente en zomerperiode niet te vervelen. Een aantal initiatieven is inmiddels opgestart waarvoor jij je natuurlijk aan gaat melden:

De kosten, inclusief overnachting en catering bedragen voor de A-, B- en C-jeugd € 40,- per persoon; voor de mini’s is het € 20,-. Je kunt je tot en met 31 maart inschrijven door het inschrijfformulier, dat tijdens de training is uitgereikt in te leveren bij je trainer of een mail te sturen aan nuovojeugdkamp@gmail.com.

Zet de volgende data in je agenda:

• 30 april 2016: Buurtvolleybal toernooi

Het inmiddels traditionele en super gezellige buurttoernooi wordt ook dit jaar weer georganiseerd. Stel zelf een team samen met mensen uit je buurt. Per team mogen maximaal twee volleyballers van Nuovo deelnemen. De rest van het team moet dus bestaan uit nietleden van onze vereniging.

Als er nog vragen zijn, kun je contact op nemen met iemand van de Jeugdkampcommissie of bellen/mailen naar Ria Snijder, t (0317) 314478, nuovojeugdkamp@gmail.com.

• 27 mei – 29 mei 2016: Jeugdkamp

Natuurlijk ook dit jaar weer een superleuk jeugdkamp voor de jeugd van de vereniging, Meer informatie komt zo snel mogelijk beschikbaar.

De jeugdkampcommissie, Marian van Roest, Heidy Veenbrink, Ria Snijder, Wietze Zuidam, Désirée Post en Henneke Snijder

• 11 en 12 juni 2016: Joost Kanstein toernooi

Ook dit toernooi ontbreekt natuurlijk niet op de kalender. Inmiddels al voor de tweede keer op onze beachlocatie op sportpark de Bilderberg. Zoals gebruikelijk zaterdag het toernooi voor Nuovo-leden en zondag ook toegankelijk voor niet Nuovo-leden.

• 14 mei - 20 augustus 2016 – Beachvolleybal

Voor het eerst kunnen we je dit jaar een volledig beachprogramma aanbieden. Je kunt je via de website opgeven voor de diverse onderdelen. Ga hiervoor naar: http://www.nuovovolleybal.nl/beachtraining.html. Hier vindt je ook alle details. De highlights uit dit programma zijn: • 21 mei: Open dag: gratis toegankelijk voor iedereen van Nuovo • 21 mei – 20 augustus: laddercompetitie • 13 juni – 18 juli: beachtrainingen en recreatief volleybal Henk Hesseling

pagina 4

SWITCH

jaargang 30, nummer 2


Bestuursberichten

Ik zie de laatste tijd al wel nieuwe gezichten in de hal maar heb nog geen nieuwe aanmeldingen.

heid van minderjarige leden nog beter te kunnen garanderen. Daarom zijn onlangs alle betrokkenen aangemeld om een gratis VOG aan te kunnen vragen bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. Zo’n VOG alleen is natuurlijk ook niet zaligmakend. Daarmee krijgen we immers alleen een verklaring in handen dat de betreffende personen niet eerder veroordeeld zijn voor onbetamelijk gedrag ten opzichte van minderjarigen. Deze actie moet daarom ook meer gezien worden als een signaal dat het onderwerp veiligheid ook in breder verband binnen onze vereniging de aandacht heeft. Belangrijk daarbij is bijvoorbeeld dat trainers en begeleiders opletten dat met name minderjarigen zich binnen onze vereniging op hun gemak kunnen voelen en er dat bijvoorbeeld niet gepest wordt. Als zij dit waarnemen zullen zij de pesters moeten aanspreken op hun gedrag. Als minderjarige leden of hun ouders hierover klachten hebben kunnen zij dit bij hun trainer of begeleider melden. Ook is het mogelijk over dit of een vergelijkbaar onderwerp contact op te nemen met de vertrouwenspersoon (Jacobien van Leersum) van onze vereniging. Overigens is deze actie niet gestart om een binnen de vereniging bestaand probleem aan te pakken maar om de vereniging zo goed mogelijk voor te bereiden op een zich onverhoopt voordoend voorval.

VOG

Hans Pastoors

Bestuursberichten Beachactiviteiten

Als voorbereiding op het nieuwe buitenseizoen is een bouwvergunning voor een blokhut bij de beachvolleyvelden aangevraagd. Het is de bedoeling de blokhut in april neer te kunnen zetten. De vergunningsprocedure vergt meer tijd dan gehoopt waardoor de opleverdatum onzeker is.

Verenigingsstructuur

Naar aanleiding van de nieuwe activiteit Beachvolley wordt binnen het bestuur momenteel overlegd hoe de Beachactiviteiten bestuurlijk ingedeeld kunnen worden. In dat kader wordt ook gekeken of de bestaande structuur met Verenigingssecties nog voldoet. Binnen het bestuur wordt hierover nog overlegd. Het is de bedoeling tijdens de komende ALV het definitieve model te kunnen presenteren.

Rijnkom

De training van de donderdagrecreanten is vanaf 17 maart weer om 20.00 uur. De tweede trainingen van D1 en H1 zijn weer verplaatst naar de zaal Dennenborgh in Oosterbeek.

Nieuwe leden

Zoals bekend heeft de vereniging besloten voor alle trainers en vaste begeleiders een VOG (verklaring omtrent gedrag) te willen hebben om daarmee de veilig-

Buurtvolleybaltoernooi 30 april 2016 In deze Switch vinden jullie de flyer die voor het Buurtvolleybaltoernooi 2016 is gemaakt. Kom zelf met een team (met vrienden, collega’s, buurtgenoten of familie) en/of maak reclame voor het gratis toernooi bij je in de buurt. Bij voorbeeld door de flyer voor je raam te hangen of op je werk. Het zou mooi zijn als we dit jaar meer dan 10 teams op de been krijgen. Opzet: • In een team mogen maximaal 2 volleyballers zitten. • Deelname is gratis. • Een beetje volleybalervaring is fijn, maar niet verplicht. De gezelligheid staat voorop. • Deelnemen is mogelijk vanaf 12 jaar. Voor iedere deelnemer geldt dat ze vanaf 30 april tot het einde van het seizoen (half juni) gratis mogen meetrainen bij Nuovo. Inschrijven: Het toernooi is in de sporthal van Doorwerth en begint om 10.00 uur tot ca. 15.00 uur. Inschrijven kan tot uiterlijk zaterdag 23 april door het formulier op de website in te vullen. Succes met de werving! Désirée Post

jaargang 30, nummer 2

SWITCH

pagina 5


Wedstrijdschema

Wedstrijdschema Let op: Het programma wordt nog wel eens gewijzigd. Check altijd ook regelmatig het actuele programma via onze website en/of de Nuovo-app. Hier zijn ook de uitslagen en standen te vinden. Als je als teller vermeld staat, ben je verplicht deze taak te vervullen. Als dat niet mogelijk is, dan moet je zelf een vervanger regelen. Op het niet nakomen van deze incidentele verplichting staat een boete van â‚Ź 5,- per keer (zie de website). Houdt voor de tellers de Nuovo-FaceBook pagina en je mail in de gaten

donderdag 24 maart 2016, De Spil, Lent 21:00 D.V.O.L. HS 1 Nuovo HS 2 zaterdag 26 maart 2016 Sporthal de Omnibus, Arnhem 10:30 Volvera JA 1 Nuovo JA 1 dinsdag 29 maart 2016 Het Binnenveld, Heteren 19:15 Toesj DS 2 Nuovo DS 2 vrijdag 1 april 2016 Ut Sporthuus, Lunteren 21:30 D.O.S. HS 2 Nuovo HS 3 zaterdag 2 april 2016 Breehoek, Scherpenzeel 17:30 Set Up '69 DS 6 Nuovo DS 3 zaterdag 2 april 2016 Sporthal Doorwerth Scheidsrechter Teller 12:30 Nuovo HS 2 AZSV/DOS HS 1 Henk Hesselng Anneli Langbroek 12:30 Nuovo MA 1 Woudenberg MA 2 Bart de Wild Suzanne v Roest 12:30 Nuovo MC 1 SSS MC 2 Henk van Velzen Marieke v Roest 14:30 Nuovo DS 1 Woudenberg DS 2 Gertjan Eshuis Kathy d Jong 14:30 Nuovo JA 1 Arvevo JA 1 Minco Snijders Liese v.d. Born 16:30 Nuovo HS 1 Woudenberg HS 1 Nevobo Remy Gerritsen 16:30 Nuovo JB 1 VV Alterno JB 1 Bart de Wild Jeroen v Roest zaterdag 9 april 2016 10:30 Nuovo N3 1 11:00 Gemini N3 1 zaterdag 9 april 2016 10:30 AVF VOLAR N5 3 11:30 Nuovo N5 1 11:00 AVF VOLAR N6 1 12:00 Nuovo N6 1

Betuwehal, Tiel TiVoC N3 1 Nuovo N3 1 Sporthal de Omnibus, Arnhem Nuovo N5 1 AVF VOLAR N5 2 Nuovo N6 1 BSVO N6 2

zaterdag 9 april 2016 Breehoek, Scherpenzeel 12:30 Set Up '69 JB 1 Nuovo JB 1 zaterdag 9 april 2016 De Camp, Woudenberg 16:15 Woudenberg MC 2 Nuovo MC 1 zaterdag 9 april 2016 Sporthal Doorwerth Scheidsrechter Teller 14:30 Nuovo HS 3 Setash HS 3 Bart de Wild ? 16:30 Nuovo DS 2 Volvera DS 2 Ad Snijders Isabelle Bisseling 16:30 Nuovo DS 3 TiVoC DS 3 Rob Wurster Ronald v.d. Berg zaterdag 9 april 2016 Sports Planet, Westervoort 16:00 Wevoc HS 2 Nuovo HS 1

pagina 6

SWITCH

jaargang 28 nummer 4


Wedstrijdschema zaterdag 9 april 2016 't Riet, Ede Gld 14:30 TweeVV DS 2 Nuovo DS 1 dinsdag 12 april 2016 Brink, Huissen 21:30 Setash HS 2 Nuovo HS 3 dinsdag 12 april 2016 de Wanmolen, Zetten 19:30 Xanthos HS 3 Nuovo HS 2 zaterdag 16 april 2016 Breehoek, Scherpenzeel 19:00 Set Up '69 DS 5 Nuovo DS 1 zaterdag 16 april 2016 De Rosmolen, Beneden-Leeuwen 15:00 Isala '77 JA 1 Nuovo JA 1 zaterdag 16 april 2016 de Wanmolen, Zetten 14:00 Xanthos HS 2 Nuovo HS 1 14:00 Xanthos MA 2 Nuovo MA 1 zaterdag 16 april 2016 Sporthal Doorwerth 14:30 Nuovo MC 1 TweeVV MC 1 Marian van Roest Greetje Wolthuis 16:30 Nuovo DS 2 WaHo DS 3 Bart de Wild Eyerus Steenwijk 14:30 Nuovo HS 3 Invicta HS 3 Henk Hesseling Nicole Siebers zaterdag 16 april 2016 Sporthal de Omnibus, Arnhem 14:30 Volvera DS 4 Nuovo DS 3 zaterdag 23 april 2016 Betuwehal, Tiel 15:00 TiVoC MC 1 Nuovo MC 1 zaterdag 23 april 2016 Sporthal Doorwerth 09:30 Scylla N5 1 Nuovo N5 1 10:30 Nuovo N5 1 Olympia N5 1 09:00 Nuovo N6 1 Gemini N6 2 11:00 Toesj N6 1 Nuovo N6 1 zaterdag 23 april 2016 09:00 Nuovo N3 1 10:00 Excelsior N3 1

Thuisspeeldag Mini’s Geef je bij Minco op om mee te helpen!

Betuwehal, Tiel AVF VOLAR N3 1 Nuovo N3 1

zaterdag 23 april 2016 Sporthal Doorwerth 12:30 Nuovo HS 2 Boemerang K HS 2 Rob Wurster Max Tippersma 12:30 Nuovo MA 1 D.O.S. MA 1 Hans Pastoors Bart Neerhof 14:30 Nuovo DS 1 Volvera DS 1 Bart de Wild Jelmer Veenbrink 14:30 Nuovo JB 1 DeVolCo'88 JB 1 Marian van Roest Jonas Kamminga 16:30 Nuovo DS 3 Agilitas DS 8 Norbert Coenen Quint Wessels 16:30 Nuovo HS 1 Agilitas HS 1 Nevobo Ben Turfboer 16:30 Nuovo JA 1 BOVO JA 1 Henk van Velzen Huib Wetzel zaterdag 23 april 2016 Hokhorst, Renswoude 16:00 Renswouw DS 4 Nuovo DS 2 zaterdag 23 april 2016 18:00 Invicta HS 3

Redactie:

De Vlinder 1, Wageningen Lezen we dat nou goed in de Rangen en Standen? Nuovo HS 3 Is dit de afscheidswedstrijd van Ad?

Allemaal komen!

jaargang 30, nummer 2

SWITCH

pagina 7


Wedstrijdschema Beachcircuit. De data daarvoor zijn nog niet vastgesteld. Voor de eigen laddercompetitie zullen alternatieve momenten worden geprikt. Je kunt je inschrijven voor deze toernooien via: http:// www.beachcompetitie.nl/

Beachnieuws Inschrijving Beachvolleybal

De beachvelden zijn nog afgedekt, maar de inschrijving voor het nieuwe seizoen is al gesopend. Binnen één week hebben zich al meer dan 40 beachleden gemeld, als volgt verdeeld.

Nuovo 2e bij Burgerinitiatief

Nuovo heeft voor de realisatie van de beachaccommodatie de tweede prijs gekregen bij de verkiezing van het Burgerinitiatief 2015, georganiseerd door D’66 Renkum. “Samen werkt” had uiteindelijk 2 stemmen meer vergaard. Bij de uitreiking zijn alle 9 initiatieven in het zonnetje gezet, met bloemen én een speciaal voor deze gelegenheid geschreven gedicht van de dorpsdichter, Bianca Hendriks.

Er is nog beperkt plek voor nieuwe leden.

Beachleden krijgen een aantal trainingen en kunnen de hele zomer spelen op de maandag of donderdagavond en deelnemen aan de laddercompetitie op zaterdagochtend . Inschrijven kan via de website. We laten maximaal 20 personen per groep toe.

Open dag

Op zaterdag 21 mei (en niet het eerder gemailde 14 mei, want dan is het Pinksteren) is er een open dag voor iedereen die wel eens wil kijken hoe leuk beachvolleybal nu eigen lijk is (heel leuk).

3e Divisie beachvolleybal op Nuovo Beach

Op zaterdag en zondag 28 en 29 mei én op 27 en 28 augustus is Nuovo gastheer voor de Nationale beachvolleybalcompetitie. Teams uit de hele regio kunnen zich daarvoor inschrijven, ook teams van Nuovo. Nuovo heeft zich ook aangemeld voor het Junior

pagina 8

SWITCH

jaargang 30, nummer 2


Hoofdsponsor

jaargang 30, nummer 2

pagina 9


Rangen en standen

Rangen en standen Voor de tweede keer een collectief stuk van het writersblok, voor zover zij tijdig gereageerd hebben op de (herhaalde) oproepen. Uiteindelijk is er van de nodige teams input gekregen, waarvoor dank van de redactie. De mini’s en jeugd zijn een nieuwe competitie gestart en ze doen het over het algemeen niet onaardig. Er zitten zelfs potentiële kampioenskandidaten bij. Lees maar mee. CMV N3, 1e klasse A 1 Nuovo N3 1 6 20 2 Excelsior N3 1 6 16 3 TiVoC N3 1 6 10 4 Gemini N3 1 6 10 5 AVF VOLAR N3 1 6 4

CMV N5, 1e klasse A 1 Scylla N5 1 6 20 2 AVF VOLAR N5 2 6 17 3 AVF VOLAR N5 3 6 14 4 Gemini N5 2 6 11 5 Olympia N5 1 6 10 6 Nuovo N5 1 6 10 7 Gemini N5 3 6 2

CMV N6, 1e klasse A 1 BSVO N6 2 2 Gemini N6 2 3 Scylla N6 3 4 AVF VOLAR N6 1 5 Nuovo N6 1 6 Toesj N6 1 7 AVF VOLAR N6 2

6 6 6 6 6 5 5

11 10 10 9 9 6 5

Sinds de vorige Switch is Niveau 3 lekker door gegaan waar het mee bezig was. Leuk spel goede samenwerking en vooruitgang. Door de App weten we de standen wel heel snel, en in het achterhoofd speelt er dan plots spanning mee, wat het spel niet te goede komt. Houden ze hun hoofd koel, 19 maart tegen de nummer 2 gespeeld, een 8 punten wedstrijd… we zien we, doen ons best en gaan lekker door! Hopen dat Tristan ook mee gaat draaien en zijn progressie heel snel door gaat, en niet aan zichzelf twijfelt. Dat is namelijk helemaal niet nodig. 23 april heeft Nuovo haar laatste CMV thuis speel dag , scheidsrechters en tellers zijn zeer dringend nodig, meld je aan…! Helaas spelen juist die dag onze Niveau 3 toppers uit in Tiel…. Niveau 5 begeeft zich in de grote middenmoot. Een mooie plaats, maar er zit meer in dit team! Zeker nu de laatste wedstrijdjes regelmatig op het nippertje verloren worden. Maar het gaat steeds beter, vooral de opslag. Dus wie weet worden de sets zo aan het eind van het seizoen iets vaker in het voordeel van Nuovo beslist. Herinneren jullie je nog de eindstand van de 1e helft??? Nuovo N6 1 4e en laatste met 12-0… En nu plotseling: gedeeld 4e met 9 uit 6! Hoe kan dat nou?? Wel, dat komt natuurlijk door de andere tegenstanders, maar óók door het gewijzigde systeem van de ‘zesjes’. Met 8 spelers een ‘indraai-systeem’ spelen is eigenlijk waardeloos. Nu spelen we gewoon vier op vier afwisselend. En het werkt. Je kunt ook zeggen dat we eigenlijk met een 1e en een 2e team spelen, maar dat wisselt wel. En eerlijk is eerlijk: het gaat ook vooruit! Het serveren krijgt op de training veel aandacht en dat leverde in Heteren best punten op. Vooral het voorkomen van fouten vinden we belangrijk. Momenteel trainen we ook hard op 3x spelen, want tot voorheen was het alleen maar: “Boem, erover!” Nu merken we dat er af en toe echt gevolleybald wordt (mits de techniek ons niet in de steek laat). En de trainer (Ad) wil ook zo graag zien dat er gesprongen wordt! En beter getimed! En oh ja, concentratie!! En de spelende teamgenoten van de kant hard aanmoedigen. En wat mij betreft ook: plat gaan bij een ace! Let op: Niveau 6 komt er aan. Vraag maar aan Zosja, Nina, Anilla, Madelein, Isabella, Kailey, Jasper en Max. Heren, Promotieklasse D 1 Woudenberg HS 1 17 77 2 DVV HS 1 17 56 3 Heyendaal HS 1 17 56 4 SSS HS 4 16 54 5 Nuovo HS 1 17 49 6 Agilitas HS 1 17 42 7 Wevoc HS 2 17 38 8 Arvevo HS 3 16 33 9 Xanthos HS 2 17 27 10 VV Alterno HS 4 18 27 11 Trivos HS 1 17 26 12 WaHo HS 1 18 25

Heren, 2e klasse K 1 Heyendaal HS 3 17 66 2 Weekenders HS 2 17 59 3 AZSV/DOS HS 1 17 56 4 Trivos HS 3 16 47 5 Hexagon HS 1 17 47 6 Pegasus HS 7 16 45 7 Kidang HS 3 18 43 8 Toesj HS 3 16 41 9 Nuovo HS 2 17 41 10 Xanthos HS 3 17 31 11 Boemerang Kom HS 2 16 17 12 D.V.O.L. HS 1 18 12

Heren, 3e klasse L 1 Woudenberg HS 3 17 2 BSVO HS 1 17 3 Setash HS 2 17 4 Setash HS 3 17 5 TweeVV HS 3 18 6 Volvera HS 4 18 7 Nuovo HS 3 17 8 Scylla HS 5 17 9 WaHo HS 3 17 10 D.O.S. HS 2 17 11 Invicta HS 3 16 12 Agilitas HS 4 18

73 68 67 60 45 43 42 42 22 22 18 13

Ons vlaggenschip vaart rustig door. Ondanks alle pijntjes en tegenvallertjes . Geen hele zware blessures maar vervelend is het wel, vooral voor de trainingen en daarmee de opkomst. Arent is echter redelijk speelklaar, nog wel wat stroef bij verdediging acties maar de goede weg ingeslagen. Yasha is langzaam maar zeker aan het groeien naar zijn terugkeer op het volleybal veld en het gaat steeds lekkerder! Ook zijn we weer blij met Bas de Vreeze, die na zijn spier-

pagina 10

SWITCH

jaargang 30, nummer 2


Sportkantine scheuring van zijn buik, weer aan het terugkomen is. Ook hier zit weer zichtbare flinke groei in, en hij kan ons team fijn versterken! Met de 7,5 man is de prestatie die we neerzetten toch best knap te noemen. Heren 2 speelt wisselend, met de thuiswedstrijden als positieve noot. Ze blijven moeite houden met de wedstrijden door de week. Helaas zijn dat bijna alle uitwedstrijden. Uitslagen van 4-0 kent heren 2 nauwelijks, overal een puntje pakken (of morsen) is het motto. Dit doet soms wel een aanslag op het hart; met 2-1 achter de 4e set toch nog met 3129 winnen en dan alsnog met 14-16 onderuit gaan. De huidige 9e plek moet beter kunnen, er komen nog drie teams die (ruim) lager staan. Zet ‘m op mannen! Zo’n 5 wedstrijden voor het eind van deze competitie prijkt Heren 3 op een gezonde 7e plaats. Daar roepen ze dan: “Het kan nog alle kanten op!!” Maar dat zal wel meevallen. De uitslagen zijn nogal afhankelijk van de opkomst: wie is er wel en wie is er niet? De H3-app biedt gelukkig uitkomst, maar is om andere redenen ook zeker de moeite waard om eens mee te lezen. Het gaat in elk geval lang niet altijd over volleybal. Vanaf half februari gaat het al over een wedstrijd tegen Invicta 3. Die gasten wilden graag op 26 april spelen in Wageningen, terwijl we op die dag juist ‘thuis’ mochten afsluiten. Ja maar, er wil iemand afscheid nemen. H3 gaat dus akkoord. Ad mist die conversatie, want had geen gehoorapparaat in. Het idee dat hij óók wel eens afscheid zou kunnen nemen komt in niemands brein op, denkt Ad, tja, ook pas 76 natuurlijk…. Verder komen er de nodige ziektemeldingen door o.m. van Hans, Rens, Johan. Plotseling gaat het ook over verhuizen, iemand die een ladder aanbiedt voor bij de trainingen, dan weer over een etentje bij Rens, over inductiestroom en ondertussen vragen we ons vaak af waar Jules nu weer het weekend doorbrengt. Gelukkig voor Norbert en Ad brengt hij dan wel weer bier mee uit Moskou. De grootste spraakverwarring ontstond vanwege het missen van Wie is de Mol? Klaas is de Mol. Wie is Klaas?? Vaak!!! En verder nog hele sessies foto’s van vooral time-outs of etentjes. En op 23 april natuurlijk weer ‘eten’! Dit keer bij Norbert.

Bij de foto’s: Topoverleg tijdens de wedstrijd en na de wedstrijd (Ede: TweeVV H3) Hertog Jan Grand Prestige…… dat past bij zo’n wedstrijd ! Oh ja, volleyballen doet H3 ook nog: thuis met 4-0 verliezen van Woudenberg (met 19, 21, 20 en 14 niet echt een schande) en dan driemaal 3-1 winst in uitwedstrijden tegen WaHo 3, TweeVV 3 en Volvera 4 met een mooie 7e, virtueel 5e plek als resultaat na maanden op een 8e plek vastgekoekt te zitten. Tja, dan snap je bijna dat Rob oproept om alsnog voor het kampioenschap te gaan! Laatste nieuws: Henny maakt zich zorgen over het komende seizoen……. Hij nodigt uit om mee te denken over een scenario 1 en over scenario 2a, dan wel 2b. Maar het zou natuurlijk zomaar kunnen dat onze echte VSTJ daar ook al over nadenkt……………………(????). Dames 2e klasse O 1 Agilitas DS 2 18 77 2 BSVO DS 2 18 73 3 Volvera DS 1 17 57 4 Woudenberg DS 2 17 56 5 TweeVV DS 2 17 52 6 Set Up '69 DS 4 17 46 7 Toesj DS 1 17 36 8 Scylla DS 4 17 34 9 SSS DS 5 17 33 10 Nuovo DS 1 17 29 11 Set Up '69 DS 5 17 17 12 Arvevo DS 4 17 5

jaargang 30, nummer 2

Dames 3e klasse R Dames 4e klasse N 1 Nuovo DS 2 17 66 1 Set Up '69 DS 6 16 2 Volvera DS 2 18 65 2 SSS DS 7 16 3 Setash DS 3 18 55 3 Agilitas DS 8 15 4 Renswouw DS 4 18 52 4 WaHo DS 5 17 5 Toesj DS 2 18 48 5 Nuovo DS 3 15 6 Agilitas DS 4 19 47 6 WaHo DS 6 18 7 Gemini DS 5 18 43 7 Scylla DS 6 16 8 Invicta DS 3 18 37 8 Volvera DS 4 14 9 WaHo DS 3 17 35 9 TiVoC DS 3 16 10 D.O.S. DS 2 18 32 10 WaHo DS 7 17 11 Agilitas DS 6 20 32 11 WaHo DS 8 18 12 SSS DS 6 17 28

SWITCH

69 64 59 57 50 39 34 25 24 17 2

pagina 11


Rangen en standen Helaas moet dames 1 de rest van het seizoen afmaken zonder middenaanvalster Suzan van Roest. Na een geslaagde miniscusoperatie heeft zij de rest van het seizoen nodig voor herstel. We hopen haar in het nieuwe seizoen weer gezond en met een nieuwe springknie in het veld te mogen ontvangen. We wensen Suzan veel beterschap. Voor dames 1 blijft het de uitdaging om zich te handhaven in de 2e klasse. Een paar wedstrijden tegen veel hoger geplaatste teams, en een paar keer pech resulteren in wat mindere resultaten. Maar samen met trainer/ coach GĂŠrard en trainer Mark is dames 1 klaar voor een fantastische eindsprint. Dames 2 prijkt nog steeds bovenaan de lijst, maar Volvera komt in de buurt. Het team wordt zo aan het eind van het seizoen steeds meer uitgedund door blessures, en helaas hoort daar ook een aantal keer verliezen bij. Met nog een behoorlijk aantal wedstrijden te gaan zal de eindstrijd spannend worden. Maar D2 gaat er het beste (en gezelligste) van maken. Dames 3 handhaaft haar positie in de subtop. Met de 5e plek en een 4e plek nog binnen handbereik zijn ze zeer tevreden. Ze kampen af en toe met een kleine ziekenboeg en wat blessureleed. Daarom zijn ze heel blij dat Isabella weer terug is in het team. En tsja, van de onderstaande jeugdteams is er helaas niemand die iets heeft gemeld. Het verhaal achter de standen moet je er maar zelf bij verzinnen. Volgende keer beter. Kijk eens wie binnen je team dat zou willen verzorgen. Meisjes A, 2e klasse J Jongens A, 1e klasse C 1 D.O.S. MA 1 7 35 1 BOVO JA 1 4 2 SDS MA 1 6 24 2 Arvevo JA 1 4 3 Surf MA 1 6 22 3 Volvera JA 1 4 4 Nuovo MA 1 7 22 4 Isala '77 JA 1 3 5 SSS MA 2 7 22 5 Nuovo JA 1 3 6 Renswouw MA 1 6 20 7 BSVO MA 1 7 20 8 Xanthos MA 2 7 13 9 Toesj MA 1 6 11 10 Woudenberg MA 2 6 5 11 Agilitas MA 2 6 1 12 TweeVV MA 2 7 0 Jongens B, Hoofdklasse A 1 DeVoKo JB 1 7 29 2 DeVolCo'88 JB 1 6 23 3 Orion JB 3 6 13 4 VV Alterno JB 1 5 10 5 Set Up '69 JB 1 6 9 6 Nuovo JB 1 6 6

pagina 12

Meisjes C, 2e klasse M 1 Nuovo MC 1 2 Set Up '69 MC 1 3 Excelsior MC 1 4 TiVoC MC 1 5 Gemini MC 2 6 SSS MC 2 7 Set Up '69 MC 2 8 TweeVV MC 1 9 Toesj MC 1 10 Scylla MC 2 11 Woudenberg MC 2 12 Setash MC 1

SWITCH

6 6 6 6 6 6 6 6 6 6 6 6

16 13 11 3 2

28 26 19 15 15 14 14 14 13 10 9 3

jaargang 30, nummer 2


Rangen en standen Jongens B speelt de tweede helft in de hoofdklasse en dat is een groot verschil met de eerste klasse waar ze makkelijk kampioen zijn geworden. Misschien wel te makkelijk, want nu moet er echt anders gespeeld worden. De eerste wedstrijd tegen Orion was ff wennen, om 9:00 in Doetinchem spelen in de nieuwe topsporthal, alles is dan anders. Een tegenstander met een grote selectie, jongens die samen met Tom en Axel bij de RTC (Regionaal Talenten Centrum) trainen. Dat is best lastig om tegen te spelen. Ze verliezen en komen pas laat een beetje in hun spel. De tweede wedstrijd ging het al wat beter. Ze spelen met een iets andere opstelling, langzaamaan met Tom als spelverdeler en meer vaste posities. Ze verliezen, maar spelen echt al veel beter. De stijgende lijn blijft er in. De derde wedstrijd naar Deventer. Daar spelen ze een topwedstrijd. Ze verliezen, maar gezien de standen had het ook andersom uit kunnen vallen. Blokkerend veel punten, mooie verdedigende acties en heel hard werken voor elkaar. En dan een thuiswedstrijd. De eerste set is verschrikkelijk spannend, 35-33 gewonnen pfffff. En deze wedstrijd winnen ze. Geweldig, dit is een mooie beloning voor het harde trainen. Toch merken we dat de meeste tegenstanders veel trainingsuren maken. Minimaal twee keer per week 2 uur trainen, soms nog vaker. Onze thuiswedstrijd tegen Orion krijgen ze het finaleteam van de NOJK tegenover ons. Dat is nog een maatje te groot. Maar zoals gezegd ze gaan steeds beter. Jongens B hoopt nog op een extra trainingsmogelijkheid, hoewel dat nu al bijna te laat in het seizoen is. Ze doen het goed, de stand laat anders zien, maar ze zijn zinnenprikkelend gegroeid. Op naar de laatste wedstrijden. En als iemand nog een talent kent van dezelfde leeftijd, laat maar komen want een basis van 7 is toch wel erg krap.

Dit maakt ons unieke wezens, verdeeld maar niet verkeerd, als men enkel maar probeert en ieders waarheid respecteert. Ik geloof in derde ogen, op ieders voorhoofd, hemelsblauw. Is de jouwe nog niet open? Overweeg dan een activering gauw. Het buitenaardse wordt dan zichtbaar, alles dat je nu niet ziet. Wees niet bang, het zal je verrijken. Aardlingen, vrees niet.

Ghostwriter, part XVII The ghostwriter strikes again. Hij/zij waart rond in de vereniging en noteert wat hem of haar opvalt. Meedogenloze observaties, opvallende zaken? Voer voor in de Switch. De vorige geestige bijdrage was van Miranda Hillen van Dames 3. Overduidelijk uit de hoek van Jongens A. Maar wie sloeg van zich af? Juist, Steven Hillen! Maar van wie is deze? ∆ De uitdrukking ‘zien is waarheid’ is deels gelogen, want een mens kijkt niet enkel met de ogen. Waarnemen is uiterst gecompliceerd, zintuigelijke prikkels worden met kennis gecombineerd. Neurologische processen, diep in ons brein, verwerken fysiologische informatie, vormen ons bewustzijn. Hoewel waarnemen dus voor een deel op interpretatie is gebaseerd, is de manier waarop we kijken universeel, niet aangeleerd. Enkele uitzonderingen en lichamelijk afwijken daargelaten, zien wij over het algemeen, hetzelfde door die twee gaten. Doch, betekenis geven doen wij allen anders, daardoor ontstaat het fenomeen van voor- en tegenstanders.

jaargang 30, nummer 2

SWITCH

pagina 13


Oliebollentoernooi

Ad Geel doet het rustiger aan

ZERO POINT

Na ruim 50 (!) jaar actief gevolleybald te hebben, als speler en coach, heeft Ad Geel besloten om het op zijn 84e wat rustiger aan te doen en te stoppen bij de recreanten op de maandagavond. Hij speelde al bij Duno, waar hij ook een succesvolle coach was (foto: MB1 in 1983). Nu zijn gezondheid het wat laat afweten, brengt Ad de avond wel door in de sportkantine, maar nu lekker lezend met een kop koffie of glas glühwein of als toeschouwer op de tribune. De recreantengroep is tegenwoordig zo groot, dat Ad zijn teamgenoten daar verder niet de dupe van zijn. “Het is mooi geweest zo. Ik zwem nog en kan daar mijn energie wel kwijt. Op mijn leeftijd moet je toch ook een beetje voorzichtig doen en zo zijn mijn teamgenoten ook niet meer de dupe van mijn trage reactie.”, geeft Ad aan. “En na afloop sluit ik in de sportkantine weer aan bij de groep.” Zijn vrouw, Ger, gaat nog wel even door. Maar die is dan ook nog maar net 80 geworden.

COMPRESSION SPECIALIST Via Kay van Dijk kan Nuovo gebruik maken van het aanbod van een van zijn sponsors, Zero Point om compressiesokken, Calf sleeves en Arm sleeves voor gereduceerd tarief (2 voor de prijs van 1) aan te bieden. Zeropoint wil een groter aandeel hebben in het volleybal en heeft Kay ingeschakeld om het te promoten bij verenigingen waar hij heeft gespeeld, ook Nuovo dus. Het aanbod: • 1 + 1 gratis, bij bestelling voor het hele team (minimaal 10). • Geldig voor Zero Point calf sleeves, sokken- en arm sleeves. • Gratis verzending binnen Europa. Kosten per stuk: • Zero Point Intense Compression Socks €39,90 • Zero Point Compression Calf Sleeves €29,90 • Zero Point Compression Arm Sleeves €34,90

Kees Pieters

Compressiesokken natuurlijk ook naast het volleybal ook voor hardlopen en zelfs tennis te gebruiken. Denk aan kuitzweepslag en tenniselleboog of shinsplints scheenbeenvliesontsteking. Voor meer informatie over de producten: kijk op www. zpcompression.nl We horen graag of hier binnen Nuovo belangstelling voor is. Bij bestelling graag de maten doorgeven. Wij zorgen voor de bestelling.

Flitscolumn De laatste tijd kijk ik regelmatig verlekkerd naar foto’s op Instagram. Madelein Meppelink en Marleen van Iersel zijn alweer hard aan het trainen voor hét evenement van dit jaar: De Olympische spelen. Mooie stranden, een stralende zon aan een prachtige blauwe lucht. ‘Werken’ in Rio de Janeiro lijkt zo verkeerd nog niet. Een droomlocatie, en voorlopig zal dat een droom blijven. Over een paar weken beginnen de beachtrainingen weer, en wie weet komt spelen op een strand in Rio er ooit nog van. Suzan

pagina 14

SWITCH

jaargang 30, nummer 2


pagina 15

SWITCH

jaargang 30, nummer 2


Notulen ALV moestuin waar nu ons bedrijf gevestigd is. De oranjerie werd vroeger gebruikt om exotische kuipplanten te laten overwinteren. Het schuine, glazen dak was expres volledig op het zuiden gericht om de planten in de winter zoveel mogelijk warmte en zonlicht te kunnen bieden. Tegenwoordig vinden we zo’n dakligging om dezelfde redenen ook ideaal voor zonnepanelen. We hadden al jaren de wens om het dak van de oranjerie te vernieuwen en wilden in het kader van duurzaamheid ook iets met zonne-energie doen. Maar omdat we de oranjerie gebruiken als kantine en voor diverse bijeenkomsten, waren we erg gehecht aan het fijne, lichte karakter van de ruimte. Met traditionele zonnepanelen zouden we dat moeten inleveren omdat die geen licht doorlaten. Met de nieuwe zonnepanelen is het wél gelukt. Het dak van de oranjerie is heeft lichtdoorlatende, geïntegreerde zonnecellen. Hiermee kunnen we nu de volledige energiebehoefte van ons bedrijf zelf opwekken; een grote stap in een nog duurzamer bedrijfsproces!”

Lensen Hoveniers verlengt sponsorcontract! Lensen Hoveniers heeft aangegeven dat ze ook na de zomer Nuovo willen blijven sponsoren. Carlijn Lensen speelt in MC1 en vindt het best wel leuk om met de naam van het bedrijf van haar ouders te spelen en daar gaan ze graag in mee. Bijna vier jaar geleden hebben we het fenomeen ‘teamsponsor’ ingesteld. Waren er vroeger alleen sponsors voor Heren 1 en Dames 1, vanaf toen hebben we verschillende sponsors aan een team kunnen koppelen. Deze zomer lopen die contracten af. Reden om te inventariseren hoe de situatie na de zomer zal zijn. Lensen heeft een prachtig bedrijf op de voormalige gemeentekwekerij aan de Sandersweg in Oosterbeek. Onlangs zijn er op de oranjerie bijzondere zonnepanelen aangebracht, waarmee de volledige energiebehoefte van het bedrijf kan worden opgewekt. Joost Lensen: “Onze oranjerie is een bijzonder gebouw. Het stamt nog uit de 19e eeuw en hoorde vroeger bij landhuis ‘de Pietersberg’. Het was onderdeel van de

Kort & Klein Chatbox op website

Op de nieuwspagina van de website is sinds kort bij wijze van proef wel een soort ‘chatbox’ gezet. Hier kunnen leden korte berichten achterlaten. Je hoeft niet in te loggen om een bericht achter te laten.

Volleybalkampen 2016

Zoals ieder jaar organiseert de Nevobo volleybalkampen. Willen je ook lekker ballen in de zomer? Kijk dan op http://www. volleybal.nl/jeugd/volleybal-

pagina 16

kampen/volleybalkampen-2016 voor een overzicht van alle kampen en zorg voor tijdige inschrijving! Of vraag eerst de folder aan via volleybalkampen@ nevobo.nl.

Adverteerders gaan door

Voor zo ver we ze tot nu toe hebben kunnen bereiken, gaan alle adverteerders door in 2016. Waarvoor onze dank. Alleen Fiets Expo heeft het niet kunnen bolwerken en is helaas failliet gegaan. Een keihard gelag voor deze trouwe adverteerder van Nuovo. Helaas.

Volleybal op basisscholen

Ad en Minco Snijders hebben de afgelopen maanden weer op 11 basisscholen in de gemeente kennismakingslessen verzorgd voor groep 4. In totaal zijn bijna 300 leerlingen zo de eerste beginselen bijgebracht. Hopelijk komen ze na niet allemaal volleyballen bij Nuovo… In de praktijk zijn deze lessen toch de reden om bij Nuovo te komen kijken bij de trainingen.

Reden te meer om je boodschappen of zaken bij onze sponsors en adverteerders te doen.

SWITCH

jaargang 30, nummer 2


Notulen ALV

Steven op stage Steven Hillen van Jongens A gaat voor school een groot avontuur aan. In samenwerking met Stichting Sigar Foundation gaat hij met klasgenoot Nick Bühling, zoon van Brenda (Dames 2) Engelse les geven in het weeshuis Baith-El in Klungung in Indonesië. En om dat werkbezoek extra nuttig te maken, willen ze geld inzamelen om lesmateriaal te kunnen kopen. Nick (16) en Steven (17): “Wij zitten in 5 VWO en volgen een Engelstalig programma en zullen dit jaar daarvoor op internationale stage gaan. We vertrekken op 16 april, 2016 en zullen vervolgens gedurende twee weken 158 kinderen in de leeftijd van circa 12 jaar kennis laten maken met de Engelse taal.” De Stichting Sigar Foundation zamelt geld in om scholen, wees– en armenhuizen in Indonesië te ondersteunen in schoolgeld, schoolmaterialen, medische zorg,

jaargang 30, nummer 2

goederen e/o andere directe hulp. Dit gebeurt via verschillende acties zoals door verkoop van tweedehands spullen, markten of Indonesische buffetten. “Om de kinderen te kunnen helpen, willen we lesmateriaal doneren. Ook is het ons doel om ze nog verder te helpen door onder andere de kinderen levensmiddelen en plezier te schenken. Dit kunnen wij natuurlijk niet alleen en daarvoor willen we geld inzamelen. Elke donatie kunnen wij goed gebruiken. Groot, klein: het wordt allemaal besteed aan het welzijn van de kinderen. Dus als jullie daar voor voelen, doneer dan een bijdrage op ons rekeningnummer NL08 SNSB 0951 2853 19. Alvast onze hartelijk dank!” Steven Hillen

SWITCH

pagina 17


026-3390520 v. T. v.d. Koogweg 8 Oosterbeek bestelling@florafaunabloemen.nl

www.florafaunabloemen.nl

De specialist op het gebied van woninginrichting

!"#$$

%&'%

("%)*+ !"#$%&'()

Getoonde afbeeldingen kunnen afwijken van het huidige winkelaanbod. Kom voor het actuele aanbod langs bij Woninginrichting Krechting!

Vinyl

Tapijten Parket

Gordijnen

Gordijnen

Matrassen

PVC vloeren

Marmoleum

Tapijten

Laminaat

Vinyl

Zonwering

Houten vloeren

Boxsprings

Slaapsystemen

Parket

Slaapsystemen Marmoleum Boxsprings Matrassen PVC vloeren Houten vloeren

Kerkstraat 77  6871 BJ Renkum  T (0317) 42 48 73  F (0317) 42 46 48 i nfo @ w o n i n g i n r i c h t i n g k r e c h t i n g . n l  ww w.w o n in g in r ic h t in g kr e c h t in g .n l

HOOIJER RENKUM B.V.

* Grondwerk, sloopwerk, groenwerk en recycling

HOOIJER WEGENBOUW B.V. Ontwerp, voorbereiding en uitvoering van infrastructurele en milieutechnische werken

*

HOOIJER MILIEU B.V. * Asbestsaneringen

T: 0317 - 318 666

pagina 18

W: www.hooijer.nl

E: info@hooijer.nl

SWITCH

jaargang 30, nummer 2


Verjaardagen

Lang zullen ze leven…….Hieperdepiep………..Hoeraaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!

Maart zit er al aardig ver op, want ik noteer vandaag de 16e (dus morgen is Huib Wetzel jarig…). Derhalve bied ik jullie de feestlijsten van april en mei en heb daar zelf een heerlijk voorjaarsgevoel bij. De weersverwachting voor morgen is ook perfect voor de tijd van het jaar, dus ga ik me haasten, zodat ik niet de kans loop die zonuren te missen vanwege kopij voor de Switch. Geen gezeur dus over een writersblock, nog minder over mijn andere kwaaltjes, zelfs niet over de trap die op de training gebruikt wordt om boven het net uit te komen. Gewoon: HIEP. April 3 Derk van der Kolk rec-do 37 3 Yasha van Dijk H1 21 6 Moweena Roessingh rec-do 43 8 Joke Lambers don. 68 13 Jaike Loots rec-do 35 18 Amco de Jong JA 17 23 Arjan van Andel H2 45 23 Evert de Vries ? 28

Mei 3 7 7 10 13 14 15 15 21 21 23 28

Ronald v.d. Berg Gijs Lommerse Jan van Meerveld Isa Goethals Henneke Snijder Nicole Siebers Caroline Poorterman Patricia Mak Peter Verbrugge Rob Wurster Gerard Eendebak Jacobien van Leersum

H3 rec-do rec-ma MC rec-ma ? ? rec-do don. H3 H1 D3

64 38 67 13 49 47 52 43 68 68 35 65

Ik vind het eigenlijk wel een enorme tekortkoming, dat ik tot driemaal toe een vraagteken heb ingevoerd in deze lijst….. Leden van NUOVO, en ik twijfel waar ze actief zijn ! Schande of liever gezegd: je wordt ouder papa en je bent niet meer op de hoogte. En weet je: Gertjan levert wel een aangename verjaardagslijst aan, maar dat is niet hetzelfde als een ledenlijst. Want in dat laatste geval kan ik ook zien waar iedereen traint of speelt (en dat wist ik vroeger zelfs uit mijn hoofd!). Enfin iedereen vast weer van harte gefeliciteerd en veel gezondheid en speelplezier toegewenst. En uiteraard een EXTRA vermelding voor Jacobien, die zich vanaf nu een jaartje SARA mag noemen. Volgende keer verder! Ad

jaargang 30, nummer 2

SWITCH

pagina 19


Teamsponsors

SPONSOR HEREN 2

SPONSOR Dames 1

Persoonlijk wonen begint met een goede basis voor wanden en plafonds.

Derksen Stukadoors b.v. ’t Veld 3-D, 6666 MK Heteren, Telefoon 026 472 17 54 info@derksenstukadoors.nl, www.derksenstukadoors.nl

SPONSOR MEISJES A1

SPONSOR MEISJES C1

SPONSOR HEREN 3 pagina 20

SWITCH

jaargang 30, nummer 2


Pegellotto

NUOVO PEGEL-LOTTO GELEUTER Het is bijna niet te geloven, maar ik had deze rubriek net zo goed de benaming van m’n andere rubriek kunnen geven: “Hieperdepiep hoeraaaaaaa………!” Waarom?? Wel. In de eerste Switch van 2016 liet ik een oproep langskomen, bijna een noodkreet, om nieuwe deelnemers voor de Pegel-Lotto te krijgen. Maar eigenlijk kostte het vrijwel geen moeite om de gaten in de lijst daarna weer te vullen. Sinds gisteravond (14-32016) noteerde ik zelfs de eerste deelneemster voor de toekomst……, want mijn twee pagina’s in ‘het groene boek’ zijn helemaal vol ! Maar Sascha, geen zorgen, bij de eerstvolgende afvaller mag jij echt meedoen!!!! Wie kwamen er dan wel bij?? Dat is vlot verteld: Annemieke Reijn, Riek van Meerveld, Laura Tulen , Jan van Meerveld en Aad Loozen !! Verheugend omdat niet alleen de recreanten nu meer vertegenwoordigd zijn, maar ook omdat het vrouwenquotom sterk is gestegen. Dit keer natuurlijk ook weer een lijst met winnaars, want ook al gaat het niet echt om, het blijft toch steeds een feestje om een versierde envelop met 25 pegels te ontvangen. 2 januari 2016 – 6 – Minco Snijders – H1 een goed begin is het halve werk…….. 9 januari – 1 – Annemieke Reijn, recr. ma, een goed begin is……..!!! 16 januari – 28 – Tineke van Zwieten, erelid dat rustig doorgaat met winnen….. 23 januari – 26 – Ad Snijders……. Wie is dat ???? 30 januari – 17 – Hans Pastoors H3 en Jan Brugman ex H3, duur grapje voor de pegelaars, maar natuurlijk van harte gegund….. 6 februari – 43 – Huib Wetzel , H3-blessé, om ‘de schuld’ te vereffenen…… 13 februari – 41 – Minco Snijders, H1 met z’n andere nummertje……. 20 februari – 41 – Minco Snijders H1…………. 27 februari – 31 – Liesbeth Snijders, D2 . Maakt dit de boel verdacht……??? 5 maart – 4 – Arent Stolte, H1 en bijna weer echt speelklaar….. 12 maart – 44 – Wouter Steenvoorden , H1 met nu dus hete adem in de nek…… 19 maart – 27 – Kees Pieters, H3 en Christine Jager , recr. ma, leuk duo…… 26 maart – 30 – Henk Hesseling, voorzitter, net terug uit Thailand…….!! Ik ken de winnaars van de maand april óók, maar die laat ik lekker nog even in spanning wachten. Trouwens….. mag ik jullie ook nog even herinneren aan de nieuwe methode van aanbetalen??? Kijk even in de vorige Switch naar de voorwaarden. Ik noem nog even géén namen ! Groet Ad

jaargang 30, nummer 2

SWITCH

pagina 21


Verenigingsinformatie Voorzitter: Henk Hesseling, Telefoonweg 5, 6871 KZ Renkum 0317 - 78 52 41 vz@nuovovolleybal.nl

Competitie: Minco Snijders, Noorderweg 31, 6861 XW Oosterbeek 06 - 44 99 02 75 vsc@nuovovolleybal.nl

Secretaris: Hans Pastoors, Borgerweg , 6862 Oosterbeek 06 - 52 31 54 06 sec@nuovovolleybal.nl

Publiciteit : Kees Pieters, Hertenstraat 66, 6865 WR Doorwerth 026 - 333 47 62 vsp@nuovovolleybal.nl

Penningmeester: Gertjan Eshuis, Schimmelpennincklaan 29, 6871 TT Renkum 0317 - 31 05 42 pm@nuovovolleybal.nl

Evenementen: Desiree Post, Veluwestraat 6, 6813 ED Arnhem 06 - 25 35 50 97 vse@nuovovolleybal.nl

Techniek en Jeugd: Gerard Eendebak, W. Kerstenweg 31, 6871 GS Renkum 06 - 24 62 66 60 vstj@nuovovolleybal.nl

Vertrouwenspersoon: Jacobien van Leersum, jacobienvanll@hotmail.com 026 - 333 3137

Erelid: Tineke van Zwieten

Erelid: Krijn van Zwieten

Erelid: Ad Snijders

Betaling van de contributie • Een heel jaar vooruit. Daarvoor zendt de penningmeester een nota voor het totale verschuldigde bedrag, dat betaald moet worden vóór de door de penningmeester aangegeven datum. Indien er daarna nog een herinnering moet worden verzonden, zal het verschuldigde bedrag verhoogd worden met Euro 5,- administratiekosten. • Door middel van een machtiging, waarbij de eerste helft van de contributie + de bondscontributie eind augustus zal worden afgeschreven en de tweede helft van de contributie eind januari. • Als er niet aan de financiële verplichtingen is voldaan, zal er geen spelerskaart worden afgegeven. • Voor het beachen staan de kosten voor het lidmaatschap op onze website. Bankrekening: Postbank NL79INGB0000672360 Stortingen t.n.v. volleybalvereniging Nuovo te Renkum Contributie gelden seizoen 2015 - 2016 NUOVO Senioren (D1 + H1) Eur 280,- Senioren Eur 210,- Junioren Eur 150,- Mini’s Eur 120,- Recreanten Eur 140,- 2e training Eur 70,

Nevobo Eur 80,- Eur 80,- Eur 50,- Eur 30,- Eur 10,-

Totaal Eur 360,Eur 290,Eur 200,Eur 150,Eur 150,-

* De kosten voor het lidmaatschap zijn inclusief wedstrijdkleding (bruikleen shirt en broek). pagina 22

SWITCH

jaargang 30, nummer 2


Automobielbedrijf Hooijer B.V. • Lebretweg 53 • 6861 ZZ • Oosterbeek • 026-3342037 • www.hooijerkia.nl Officieel Kia dealer Altijd ruim 50 occasions op voorraad Reparatie en Onderhoud voor alle automerken De Kia Rio leverbaar v.a. € 11.695* * prijs wijzigingen voorbehouden.

Chinees-Indisch restaurant

KOTA RADJA

Utrechtseweg 76a-6866 CM Heelsum Telefoon/fax 0317 - 317100 Iedere zaterdag en zondag vanaf 17:00 uur

Chinees-Indisch “Lopend Buffet”

20 gerechten en soep naar keuze”

Onbeperkt eten !!

VIERT U THUIS EEN FEEST ? Heeft u eigenlijk geen tijd om te koken ? Dan is ons warm buffet van huis een uitkomst U kunt bij ons alvanaf 10 pers. een volledig Maaltijdbuffet of hapjesbuffet bestellen. Wij brengen zelfs borden en bestek mee !! Naderhand doen wij de afwas voor u !! Voor informatie of reserveringen 0317-317100

Switch 2016 2  

Switch nummer 2 2016

Switch 2016 2  

Switch nummer 2 2016

Advertisement