__MAIN_TEXT__

Page 40

HB:n GOS PE L CE NTE R

viesti ei jää vihjailuiksi Käsittämättömän kovan menon omaava HB-bändi on tehnyt keikkaa niin isoilla festareilla kuin paikoissa, joihin järjen mukaan ei pitäisi viiden ihmisen mahtua soittamaan. Mitä tämän ’’täysillä keikalla kuin keikalla’’ -bändiin kuuluvien Johanna Aaltosen ja Antti Niskalan elämään on mahtunut? Nuotta kävi kuuntelemassa mukaansatempaavan keikan, ja sai keikan jälkeen haastatella laulaja Johannaa ja pianisti Anttia.

I

lta Riihimäen lähellä, Lopella, kului mukavasti lokakuun alussa HB:n keikalla. Sali täyttyi paikallisista nuorista, ja paikalla oli myös vierailemassa rippikoululaisia. HB:n keikka sujui mahtavissa tunnelmissa, mutta nyt se on ohi. Backstagella Johanna istuu musiikkikamalaatikon päällä. Katse kiinnittyy Johannan erilaisiin ketjuihin ja koruihin sekä mustiin vaatteisiin. Antti puolestaan on pukenut ylleen mustan huivin, farkut ja muuta mustaa vaatetusta. Mukavan tuntuinen hemmo Antti Niskala laittaa kannettavansa syrjään ja keskittyy haastatteluun.

RADIKAALISTI USKOSSA HB:lla on selkeä sanoma kappaleissaan. Mitä Antti, yhtyeen hengellisten kappaleiden tekijä, sanoo syyksi siihen? − Se johtuu varmaan siitä, että oma uskonelämä on ollut niin radikaalia. Kun tulin uskoon, halusin mennä kadulle evankelioimaan. Minuun ei ole ikinä iskenyt vihjaileva gospel. Siksi me emme tee sellaista, Antti avartaa asiaa. − Pidän Lasse Heikkilän Gospel Powerista, siinä on oikeaa meininkiä. Minulle on tärkeää, että sanoituksilla on merkityksensä jollekin. Emme kuitenkaan dissaa ketään, eli en tarkoita, että toisenlainen gospel olisi huonoa, mies korjaa sanansa. Antti Niskalan aika ei suinkaan ole aina kulunut sanoitusten parissa. Niskala on harrastanut muun muassa salibandya ja on ollut kova jätkä käymään salilla. Uskonsa alkuaikoina Antti ajatteli tietävänsä uskosta kaiken ja tunsi vetoa evankelistan hommaan, mutta kokee nyt kutsumuksensa muokkautuneen toisenlaiseksi. − Tahdon rohkaista uskovia ja kertoa heille, mitä olen oppinut mun möhlimisten kautta, Antti naurahtaa.

Tiesitkö, että Johanna...? OL I ER ITT ÄIN NIR SO ruuille lapsen

ja hänelle maistui vai

n jäätelö.

ON KÄ VE LLY T UL KO NA pelkät

huopatossut jalassaan , kun hän oli pieni.

TU LI HB : HE N 15-vu otiaan

kokemusta laulusta.

a, ilman

PO TK ITT IIN UL OS bändistä bändin

40

Nuotta 11/2009 | www.nuotta.com

alkuaikoina, koska hä ntä ei kiinnostanut silloin uskon asiat eikä siis myöskään uskova bändi. SO ITT I HA NU RIA kym menen vuotta ja ratsasti. : LLE YL ÄA ST E ei oll ut hehkeätä aikaa, hänellä oli itsetu nto- sekä perheongelmia.

a

Profile for Nuotta.com Youth Media

Nuotta 11/2009  

Nuotta 11/2009 pureutuu kristitylle aina niin ajankohtaiseen uskoon. Pohditaan huonoja syitä olla uskomatta ja kerrotaan todistuksia nuorten...

Nuotta 11/2009  

Nuotta 11/2009 pureutuu kristitylle aina niin ajankohtaiseen uskoon. Pohditaan huonoja syitä olla uskomatta ja kerrotaan todistuksia nuorten...

Profile for nuotta
Advertisement