Page 1

BY

GG

panorama

5445 •5•4•8 • 201 • 208

Pantone: 5415 CMYK: 56 • 24 • 11 • 39 RGB: 92 • 127 • 146

Pantone: 7528 CMYK: 5 • 10 • 17 • 15 RGB: 202 • 192 • 182

Pantone: 7531 CMYK: 16 • 28 • 36 • 51 RGB: 133 • 115 • 99

ET

RI

NN

II


Med leilighet i Hånes Panorama kan du nyte den fantastiske utsikten over fjorden og boltre deg i sol fra morgen til kveld. Store vindusflater, romslige terrasser og en funksjonell planløsning gjør leilighetene lyse, luftige og innbydende. Nyt livet i Hånes Panorama!

FOTO: Thomas von Kiedrowski Heimdal

2


ORD FRA ARKITEKTENE «Det er veldig sjelden man får anledning til å arbeide med et ­prosjekt som har en så unik tomtesituasjon som Hånes Panorama. Desto ­viktigere blir det å ta vare på tomtens muligheter for å lage gode bo­ kvaliteter. Store, private terrasser mot sol og utsikt, oppholdsrom der man kan få glede av hele panoramaet og frokostplasser med morgensol har vært prioritert i utviklingen av prosjektet. Gode boligprosjekter må også bygges med gode og varige ­materialer inne og ute. Materialbestandige fasader med heltre vinduer, ­innfelte ­fasadepartier i treverk med «treglød» i fargen og sammenheng­ende ­eikegulv i interiøret, vil gi et bomiljø med gjenkjennelige kvalitetsmaterialer og holdbarhet for generasjoner fremover.» John Arne Bjerknes

3


BELIGGENHET Hånes Panorama har en unik beliggenhet. Byggene får en særdeles god plassering i terrenget slik at alle leilighetene har f­antastisk utsikt over innseilingen til Kristiansand, ­Varoddbrua og Topdalsfjorden. Alle leilighetene har store private terrasser og svært gode solforhold t­akket være byggenes sydvestvendte plassering. Etasjene 2–5 har i tillegg balkong som gir mulighet for å u ­ tnytte mest mulig sol og varierte uterom ­gjennom alle årstider.

4


5


NÆROMRÅDET Hånes Panorama ligger midt i et område med s­ ærdeles mange kvaliteter lett tilgjengelig rett utenfor døren. Dette innebærer kort avstand til turstier i skog og mark og ikke minst kort avstand til sjøen. Hamresanden er en av perlene i nærområdet. Enkeltvis og samlet gir dette gode og viktige rekreasjonsmuligheter som er svært verdifullt for trivsel og velvære. Hånes Panorama ligger et steinkast fra nærsenter og offentlig transport. I tillegg har området godt etablerte skoler, barnehager og idrettsanlegg i gangavstand.

6


7


BEBYGGELSEN Det anerkjente arkitektkontoret Nordic står bak ­utformingen av Hånes Panorama. De har lagt vekt på å skape boliger med en ­tidsriktig ­arkitektur, effektive planløsninger og gode felles­arealer rundt ­bebyggelsen. Både utvendig og innvendig er byggene utformet med solide materialer av høy kvalitet med tanke på minimalt vedlikehold. Hånes Panorama består av totalt 61 leiligheter fordelt på syv ­bygninger beliggende fredelig og ­tilbaketrukket på en høyde. Leilighetene har høy kvalitet og er utviklet med fokus på at mye lys, luft og utsikt gir god ­trivsel. Med solide materialer, heis, p ­ arkeringskjeller og kort vei til det meste, oppfyller Hånes Panorama kravene til en aktiv livsførsel for alle generasjoner. Prosjektet bygges etter byggeforskriften TEK 10 som innebærer at ­boligen oppføres etter de nyeste ­byggestandarder herunder livsløps­ standard, universell utforming og krav til inneklima og miljø.

8

Illustrasjonsbilde:


9


FANTASTISK UTSIKT

10

Illustrasjonsfoto


11


INTERIØR Fasaden har store vindusflater slik at den fantastiske utsikten kan ­nytes til det fulle og blir en forlengelse av interiøret. Leilighetene ­leveres ­tilrettelagt for gasspeis som tilvalg. Dette gir mulighet for å etablere et åpent ­ildsted som varme- og trivselsskaper. Videre leveres leilighetene smakfullt ­innredet med eikeparkett, lyse flater, kjøkken og bad fra anerkjent l­everandør og bad med keramiske fliser. Det er også muligheter for ulike tilvalg.

12


13


ARKITEKTUR Leilighetene har åpne og effektive planløsninger. Hvert punkthus har fire eller fem etasjer med kun en eller to leiligheter på hver etasje. ­Leilighetene er utformet med luftige rom og store vinduer for ­optimal utnyttelse av beliggenheten, lyset og utsikt mot fjorden. Leilighetene har både terrasse og balkong der man kan nyte morgen- og kveldssol.

14


15


LEILIGHETENE Leilighetene har fra to til fire soverom, ett til to bad og størrelsen ­spenner fra 69 til 171 kvadratmeter (BRA), med god plass på terrasse og balkong. ­Terrassene på 1. etasjeplan er spesielt store ettersom de utnytter a ­ realet over ­p-kjeller. Med vinduer på tre sider får ­leilighetene særegne kvaliteter som ivaretas med gode plan­løsninger. Tekniske ­installasjoner blir plassert i egen innvendig bod.

16


1. etasje

BRA 70,8 m2

BRA 103,0 m2

42 m2

42 m2

STUE/KJØKKEN STUE/KJØKKEN

BOD

SOV

VVB

BAD

SOV BAD

BOD VVB

BAD ENTRE

SOV

SOV

ENTRE

SOV

17


2.–3. 2. -etasje, 4. etage alt. A

BRA 84,4 m2

BRA 103 m2

16,8 m2

14,8 m2

STUE/KJØKKEN STUE/KJØKKEN BOD

SOV

VVB

BOD VVB

SOV BAD

SOV BAD

ENTRE SOV

18

BAD ENTRE SOV

BAD


2.–3. etasje, alt. B

BRA 103 m2

BRA 84,4 m2

14,8 m2

16,8 m2

STUE/KJØKKEN STUE/KJØKKEN

BOD

SOV

VVB

BAD

SOV BAD

BOD

SOV

VVB

BAD

SOV

ENTRE

ENTRE BAD

SOV

SOV

19


4. etasje, alt. A

BRA 78,7 m2

BRA 98,1 m2 15,0 m2

16,2 m2

STUE/KJØKKEN

BOD SOV

BAD

BAD ENTRE

SOV

20

STUE/KJØKKEN VVB

SOV

BAD ENTRE

SOV

VVB

BOD


4.2.etasje, - 4. etage alt. B

BRA 170,9 m2

34,9 m2

SPIS

STUE

33,5 m2

KJØKKEN 37 m2

OPPBEVARING/VASK

SOV

7 m2

7 m2

VVB

BAD

SOV

5,4 m2

7 m2

WALK IN CLOSET

BAD

8,5 m2

5,1m2

GRD/ENTRE 8 m2

STUE 15 m2

SOV 15,8 m2

5 ETG

21


UTOMHUSPLAN Utomhusplanen viser bebyggelse, felles­arealer og tilstøtende friarealer. I nærmiljøet rundt bebyggelsen etableres hyggelige ­sittegrupper som naturlig vil skape ­trivelige sosiale møteplasser. Det er også ­planlagt en liten lekeplass i direkte tilknytning til bebyggelsen, og i tillegg skal ­tilstøtende kvartals­lekeplass opprustes som en del av prosjektet.

N

22


23


KJØPSINFORMASJON Megler: Sørmegleren AS P.B. 377, 4664 Kristiansand v/Rolf Elieson, Eiendomsmegler MNEF (rolf@sormegleren.no) og Dag Thomassen, megler MNEF (dag@sormegleren.no) Eiendom: Gnr. 63, bnr. 1161 i Kristiansand kommune. Eiendommen er seksjonert. Byggherre og selger: Hånes Panorama AS, org nr. 989 842 404 Østre Strandgate 46, 4610 Kristiansand Arkitekt: Nordic PB 7057 Majorstuen 0306 OSLO Totalentreprenør: PK Entreprenør AS Birkedalsveien 55, 4640 Søgne Beskrivelse: Salgstrinn 2 består av 31 leiligheter fordelt på 4 bygg som hver er på 4 etasjer. I salgstrinn 2 starter salget først i bygg D-E. Salgsstart bygg F-G er ikke fastsatt. ­ Leilighetene har varierende størrelser, samtlige med romslige balkonger/terrasser, tilgang til heis og ­parkeringskjeller. Til sammen skal det bygges 61 leiligheter i prosjektet fordelt på totalt 7 bygg. Det er ingen restriksjoner i forhold til utleie av den enkelte boenhet. Arealer: Leilighetenes arealer varierer fra 69–171 kvm. BRA. Arealene fremkommer av prisliste og ­tegninger. Definisjonen på arealer er: BRA-bruksareal, er leilighetens areal avgrenset av ­ytterveggs innside. P-rom er primærareal som tilsvarer BRA, men er fratrukket innvendig bod. Arealberegningene er foretatt av arkitekt/utbygger og oppmålt etter tegninger. Arealene er ikke kontrollmålt av megler. Separate sportsboder er plassert i P-kjeller i henhold til forskriftskrav.

24


Vei, vann og kloakk: Offentlig tilknyttet vei, vann og kloakk. Tomt: Hele eiendommen får et anslått estimert tomteareal på 12 630 kvm. Eiendommens adresse er Nedre Brattbakken 11-23. Reguleringsforhold: Området omfattes av reguleringsplan Hånes E/1 Felt D vedtatt 26.10.11 og bestemmelser til detaljregulering for Hånes E/1, felt D. Plan nr. 1042 godkjent av bystyret i Kristiansand den 26.10.11 som sak nr. 155. Reguleringsformål: Bolig Ligningsverdi: Ligningsverdien er p.t. ikke fastsatt. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter ­nyberegningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt «primærbolig» (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller «sekundærbolig» (andre boliger som eies). Ligningsverdien for primær­ boliger vil utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeter prisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil ligningsverdien utgjøre 40 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Nærmere informasjon kan finnes på Skatteetatens hjemmeside, http://www.skatteetaten.no Heftelser som skal følge eiendommen: Det vil bli tinglyst heftelser på eiendommen vedr. blant annet vei, vann og kloakk. Kopi av grunnboken samt heftelser som er tinglyst kan fås ved henvendelse megler. På hovedeiendommen kan det være tinglyst servitutter i form av erklæringer/avtaler som ikke fremkommer av grunnboken for denne eiendommen. På denne eiendom vil det være tinglyst lovbestemt panterett til sameiet. Energimerking: Bygges etter TEK 10. Energiklasse blir beregnet. Be megler om nærmere informasjon. Prisliste: Det er utarbeidet en separat prisliste. Det forutsettes at det innbetales et forskudd på 10 % av kjøpesummen ved kontraktsinngåelse til meglers klientkonto for prosjektet. Eventuelt lån til å betale avtalt forskudd kan ikke sikres ved pant i den nyinnkjøpte boligen. Boligen kan pantsettes først ved overtakelse. Restkjøpesum innbetales til meglers klientkonto innen overtakelse. Dersom selger skal kunne få utbetalt beløp fra klientkonto før skjøte er tinglyst, må selger stille garanti etter §47 i Bustadoppføringsloven. Eventuelle tilvalg faktureres direkte fra entreprenør til kjøper.

25


Dersom oppgjør iht kontrakt forsinkes med mer enn 21 dager har selger rett til å heve kjøpet og foreta dekningssalg. Det tas forbehold om endring av satsene for offentlige omkostninger og avgifter i tiden frem til hjemmelsovergang finner sted. Det kan kreves innbetalt a-konto felleskostnader NOK 75,- per kvm. BRA til sameiet ved ­overtakelse slik at sameiet har likviditet i oppstartsfasen. Det er utarbeidet standard kjøpekontrakt for dette prosjektet som er tilpasset Bustad­ oppføringslova. Denne kontraktstype kan ikke forventes brukt ved salg til kjøper som ikke er forbrukere og som faller utenfor Bustadsoppføringslova. Salg etter ferdigstillelse skjer etter avhendingsloven. Selger forbeholder seg retten til uten varsel å kunne endre priser og betingelser for usolgte ­seksjoner og parkeringsplasser. Parkering: Hver leilighet må kjøpe 1 parkeringsplass og får da bruksrett til parkeringsplassen i ­parkeringskjelleren. Parkeringsplassen kommer i tillegg til leilighetsprisen. Det medfølger 1 sportsbod i kjeller per leilighet. Arkitekt i samarbeid med selger forbeholder seg retten til å organisere parkeringsplasser og boder på den måten som finnes mest hensiktsmessig før overtakelse. Eventuelle ­overskuddsplasser skal tilhøre selger, som fritt kan omsette eller leie ut disse. Det vil være handikapplasser tilgjengelige i boligsameiet. Disse tildeles beboere som har ­behov for dem. De andre beboere som eventuelt får tildelt HC-plass forplikter seg til å måtte avgi denne mot tildeling/bytte til en alminnelig plass dersom styret i sameiet finner grunn til å tildele ­HC-plassen til annen beboer med dokumentert behov for HC-plass. Parkeringsplasser vil bli knyttet til de seksjoner som har kjøpt parkeringsplass. Dette gjøres ­gjennom vedtektene ettersom arealet i parkeringskjelleren forutsettes organisert som fellesareal. Det gjøres oppmerksom på at en eventuell slik tilknytning ikke kan gjøres evigvarende i henhold til eierseksjonsloven. Det gjøres videre oppmerksom på at vedtektene kan endres ved 2/3 flertall i sameiemøtet. Sportsboder i kjeller vil bli tilknyttet til seksjonene på samme måte som for parkeringsplassene. Alle leilighetene vil få tilgang til privat sportsbod som er inklusiv i k­ jøpesummen for leiligheten. Endringsarbeider: Det vil bli gitt mulighet for å gjøre enkelte individuelle tilpassinger i leilighetene. Selger vil i god tid før innredningsarbeidene starter, utarbeide en tilvalgsmeny hvor priser og frister for beslutning vil fremkomme. Entreprenør innkaller til endringsmøte med den enkelte.

26


Overtakelse: Planlagt ferdigstillelse for trinn 2, bygg D-E er 4. kvartal 2015. Ferdigstillelse bygg F-G er ikke fastsatt. Det blir sendt ut varsel ca. 4 måneder i forkant hvor endelig dato fremkommer. Se punkt med forbehold. Seksjonering: Boenhetene er seksjonert innen overtakelse og den enkelte leilighet har eget seksjonsnummer. Det presiseres at sameiet vil omfatte alle boenhetene i prosjektet når alle salgstrinn er utført. Kjøpekontrakt og vedtekter for sameiet: Avtale om kjøp av leilighet og parkeringsplass forutsettes inngått i henhold til ­kjøpekontraktsformular som fås ved henvendelse megler. Utkast til vedtekter kan fåes hos megler. Midlertidig brukstillatale/ferdigattest: Midlertidig brukstillatelse/ferdigattest vil foreligge innen overtakelse. Økonomi: Det er utarbeidet en separat prisliste over leilighetene som viser bruksareal i hver leilighet (BRA) inkludert eventuell innvendig bod. Felleskostnader: Felleskostnadene utgjør ca kr. 200,- per kvadratmeter per år. I tillegg kommer kr. 100,- per P-plass i kjeller per måned. Budsjett over felleskostnader er ett utkast og kan dersom sameiet ønsker endres på flere punkter Eiendomsskatt blir fakturert den enkelte seksjonseier direkte og beregnes ikke som del av felleskostnader. Kostnader til drift og vedlikehold av sameiets fellesarealer påhviler sameierne i fellesskap i ­henhold til de enkeltes sameiebrøker. Felleskostnader skal blant annet dekke forsikring av bygningene, lys, forretningsførsel, heisdrift, ­snørydding og andre driftskostnader. Felleskostnadene vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi. Beløpet inkluderer ikke abonnement til tv, bredbånd og telefoni. Det legges opp til at sameiet (ev. at utbygger gjør en avtale som gjelder fra innflytting) inngår felles avtale om levering av tv og internett tjenester med en leverandør. Driftskostnader kjeller vil bli fordelt mellom brukerne. (ref. utkast til budsjett) Bygget vil være forsikret frem til overtakelse. Sameiet tegner fullverdforsikring fra overtakelse. Kjøper forsikrer eget innbo. Forbehold: Det tas forbehold om tilfredsstillende salg, dvs ca. 60 % av boenhetenes verdi må være solgt før endelig bekreftelse om gjennomføring av prosjektet/salgstrinnet kan gis. Overtakelsesmåneden vil bli varslet 4 måneder før antatt overtakelse. Kjøper aksepterer at ­endelige overtakelsesdato vil bli varslet kjøperne senest 4 uker før overlevering. Endelig beslutning om iverksetting av prosjektet er gjordt og trinn 2 er igangsatt.

27


Det forutsettes at skjøte tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i bindende kjøpsbekreftelse. Det tas forbehold om at ramme/igangsettingstillatelse gis og at øvrige offentlige tillatelser i tråd med de forutsetninger og rammer som for øvrig følger av prosjektet kommer på plass. Alle opplysninger i forbindelse med salget av leilighetene, er gitt med forbehold om rett til ­endringer som måtte bli funnet hensiktsmessig eller nødvendig i forbindelse med ­gjennomføringen av byggesaken. Kjøper må påregne mindre justeringer. Det gjøres forøvrig oppmerksom på at de plantegninger som er inntatt i dette prospekt kan ­inneholde avvik i forhold til de mer detaljerte plantegninger. Tegninger i målestokk kan fåes ­utlevert hos eiendomsmegler eller av entreprenør ved tidspunkt for møte om eventuelle ­endringsarbeider. Det kan forekomme avvik mellom leveransebeskrivelse og plantegninger. I slike tilfeller går leveransebeskrivelsen foran. Det tas forbehold om trykkfeil i leveransebeskrivelse, prospekt og vedlegg. Alle opplysninger i denne salgsoppgaven er gitt med forbehold om rett til endringer som er ­hensiktsmessige og nødvendige, forutsatt at det ikke reduserer den generelle standarden. Kjøper aksepterer uten prisjustering at utbygger har rett til å foreta slike endringer. Det tas forbehold om mindre justeringer på tegninger og arealer i forbindelse med utarbeidelse av arbeidstegninger. Det gjøres oppmerksom på at det kan, i noen leiligheter, komme sjakter og eller rørføringer som ikke er vist på tegninger. Selger forbeholder seg retten til å organisere parkeringsrettighetene på en gjennomførbar måte, herunder mulig etablering av bruksrettigheter dersom dette finnes hensiktsmessig. Alle perspektiver, modeller, illustrasjoner samt møblerte planskisser er ment å gi ett inntrykk av ferdig bebyggelse og det vil derfor fremkomme elementer som ikke inngår i leveransen. Det samme gjelder angitt utsikt. Disse er kun ment som illustrasjoner. Selger forbeholder seg retten til å kunne endre priser og betingelser på usolgte leiligheter. Konsesjon: Kjøpet krever ikke konsesjon. Usolgte leiligheter: Utbygger svarer for fellesutgifter for eventuelle usolgte enheter etter ferdigstillelse. Budregler: Leilighetene selges til fast pris og kjøper må fremlegge finansieringsbekreftelse. Bindende avtale inngås hos megler.

28


Lovverk: Boligene selges i henhold til bestemmelsene i lov om avtaler med forbruker om oppføring av ny bustad med mer (Bustadsoppføringslova) av 13. juni 1997, nr. 43. Dette gjelder ikke for leiligheter som selges til selskaper, organisasjoner eller kjøpere som ikke skal bruke boligen selv. Etter ferdigstillelse selges leilighetene i henhold til avhendingsloven. Utomhusarealer: Utomhusarealer som omfatter byggetrinn 1 og bygg D-E i trinn 2 vil bli ferdigstilt. Utomhusarealer tilknyttet bygg F-G ferdigstilles sammen med disse. Se for øvrig leveransebeskrivelse. Utbygger stiller garanti e.l. for ferdigstillelse av uteområdet, dersom det p.g.a. årstid skulle vise seg at uteområdene ikke er ferdige samtidig med overtagelse av leilighetene. Kreditvurdering/hvitvaskingsloven: Selger forbeholder seg retten til å foreta kredittvurdering av kjøperne. Eiendomsmeglerne ble i 2009 underlagt bestemmelsene i hvitvaskingsloven. Det innebærer bl.a. at eiendomsmegleren har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner. Resalg/videresalg: Sørmegleren AS skal orienteres dersom leilighetene videreselges før ferdigstillelse/overtagelse. Valg av eiendomsmegler skal godkjennes av selger Hånes Panorama AS. Alt opprinnelig salgsmateriell, bilder, tekst etc. er utbyggers/selgers og Sørmegleren AS’ ­eiendom. Dette kan ikke benyttes av andre. Opprinnelig kjøper blir økonomisk ansvarlig for at ny kjøper har fått all informasjon om prosjektet, dersom Sørmegleren AS ikke blir valgt som megler. Velger ny kjøper annen megler betaler kjøper kr. 15 000,- for resterende del av oppgjørsarbeidet. Meglers vederlag: Det er inngått oppdragsavtale mellom selger og megler hvoretter selger skal betale 1 % i provisjon eks. mva. per enhet. Bonus på kr. 5 000,-/10 000,- kommer i tillegg. Vedlegg til prospekt: • Kjøpsinformasjon fra megler • Utomhusplan • Leveransebeskrivelse • Reguleringsplan med bestemmelser • Prisliste • Utkast til kjøpekontrakt, vedtekter og budsjett felleskostnader (Fåes hos megler) • Vedtekter, boregler og budsjettfelleskostnader (Fåes hos megler) • Kopi av bustadoppføringslova og grunnbokutskrift/servitutter (Fåes hos megler) Kristiansand 09.09.14

29


LEVERANSEBESKRIVELSE GENERELT Denne beskrivelsen er utarbeidet for å orientere om bygningens viktigste bestanddeler og ­funksjoner. Det kan forekomme avvik mellom byggebeskrivelse og plantegninger. I slike tilfeller er det byggebeskrivelse som er retningsgivende. Bebyggelses oppføres etter TEK 10. KONSTRUKSJON Byggets bærekonstruksjon utføres med plasstøpt betong/- og eller med betongelementer. Yttervegger utføres i kombinasjon innfelte stålsøyler / isolert tre bindingsverk / - og eller mur. Balkong- og terrassedekker er i betong. Trapper og trappehus utføres i betong. Terrasser/balkonger kan få bærende søyler i stål eller betong. Gjennomgående bruk av store vinduer. Vindusplassering i den enkelte leilighet kan avvike noe fra de generelle planer. Etasje- og leilighetsskiller av plasstøpt betong eller betongelementer. UTVENDIG FASADER / UTFØRELSE Bruk av tradisjonell steinmur på deler av grunnmur. På yttervegger benyttes tegl eller annen materialbestandig kledning i kombinasjon med trepanel og plater. Yttertaket vil bli tekket med membran / PVC-folie eller tilsvarende. Takrenner og beslag i Zink eller lignende materiale. INNVENDIGE AREALER Fellesareal Trapper, gulv i trapperom i betong med fliser. Vegger sparklede betong/gips som males hvit. Det installeres låssystem. Det leveres 3 stk nøkler til hver leilighet. Det leveres postkasser til alle oppganger. Leilighetene Brann-, og lydisolert hovedinngangsdør ihht. gjeldende forskrifter leveres ferdig behandlet. ­Godkjent sikkerhetslås leveres. Det leveres nøkkel system til hvert bygg.

30


Gulv 3-stavs eikeparkett, fotlister i eik. Vegger / dører Sparklede betong/gipsvegger med finmasket strie som males hvit. Listverk og/eller foringer rundt dører og vinduer levers hvitmalt. Himling Sparklet betong/gipshimling som males med farge hvit. Bad Gulv: Fliser 10x10 farge grå Vegger: Fliser 15x30, ev. 10x20 farge hvit Himling: Sparklede malt gipshimling farge NCS S 0500-N (hvit) Det leveres dusj og veggmontert klosett i alle bad. Dusjvegger i herdet klass. På hovedbad leveres baderomsinnredning fra Strai type Uni, bredde 120 cm hvit m/ hel servant, blandebatteri og speil med integrert lys og stikk. På sekundærbad leveres baderomsinnredning fra Strai type Uni, bredde 90 cm hvit m/ hel servant, blandebatteri og speil med integrert lys og stikk. Eventuelt leveres innredning med tilsvarende kvalitet fra annen leverandør. Det leveres med nødvendig grenrør med stoppekraner og forberedt avløp klart til montering av vaskemaskin og tørketrommel. Stikkontakt for vaskemaskin og tørketrommel leveres. Kjøkken Kjøkkeninnredning fra Stai modell hvit Shaker, hvit ihht. egen kjøkkentegning. Eventuelt leveres kjøkken med tilsvarende kvalitet fra annen leverandør. Det leveres benkeplate i laminat med nedfelt vask. Ventilator tilsluttet ventilasjonssystem. Innvendig bod VVS bereder, og fordelerskap sentraler for tekniske installasjoner som vann, strøm og ventilasjon plasseres i innvendig bod. Gulv har sluk og belegges med linoleum. Diverse Himlingshøyder under 2,40 meter kan forekomme i underordnede rom (bod, bad, gang og sov) Brannslukningsutstyr leveres iht. gjeldende forskrifter. TEKNISK ANLEGG Generelt VVS bereder, og fordelerskap sentraler for tekniske installasjoner som vann, strøm og ventilasjon plasseres i innvendig bod.

31


VVS VVS arbeider ihht NS-INSTA 900-1-1 Del 1. Alle arbeider utføres som rør i rør system. Utvendig blir det levert vannkraner for fellesanlegg. Ventilasjon Det etableres balansert ventilasjonsanlegg ihht. TEK 10. Endelig løsning blir avklart i forbindelse med prosjektering. Elektrisk Kursopplegg og antall uttak skal være ihht. NEK 400:2010 «elektriske installasjoner i bolig». Det monteres grunnbelysning i alle rom. Det monteres stikkontakt og lys på alle balkonger. Det leveres 1 stk uttak med fiberkabel i hver leilighet. Kjøper betaler selv abonnement/tilkoblingsavgift. Det leveres komplett porttelefonanlegg til den enkelte leilighet som overfører lyd. Det leveres sentralisert brannvernanlegg for bygningene og leilighetene som er koblet opp mot offentlig brannvesen. Det er en egen strømmåler for hver leilighet. Beboerne får hver sin faktura. Kjøper må selv tegne abonnement. Elektrisk anlegg leveres stort sett som skjult anlegg, det kan forekomme synlige føringer i ­leiligheten. Endelig elektrotegninger blir fremlagt for kjøper på et senere tidspunkt. Oppvarming Leilighetene leveres med gulvvarme i bad. Radiatorer i øvrige rom. Tegninger av teknisk anlegg Tekniske anlegg og fremføringer til disse blir ikke inntegnet på tegninger som omfattes av ­kjøpekontrakt. Endelig plassering av disse bestemmes av hva som er hensiktsmessig og ­nødvendig. Vertikale føringsveier og sjakter, kan bli endret noe i plassering og størrelse når ­endelige tekniske tegninger er klare. Brannsikring For å ivareta brannkrav blir bygget og leiligheten levert med boligsprinkelanlegg. DIVERSE P-kjeller 1 biloppstillingsplass i parkeringskjeller må kjøpes til hver leilighet. P-kjeller leveres med asfaltdekke. Det leveres automatisk kjøreport til p-kjeller og en stk fjernkontroll per leilighet. Parkerings­plass merkes og nummereres. Utbygger forbeholder seg retten til å tildele biloppstillingsplass.

32


Sportsbod Det medfølger 1 sportsbod per leilighet i kjeller. Det leveres lys og stikk i sportsbod. Utbygger forbeholder seg retten til å tildele bod. Utomhusarbeider Utearealer leveres ihht. utomhusplan godkjent av Kristiansand kommune. Det blir ­opparbeidet lekeplass på området med tilhørende lekeutstyr. Felles utearealer blir ­bearbeidet med stedlig masse og tilsåes. Det etableres nødvendige steinsatte forstøtninger ihht. ­utomhusplan. Tilvalg Utførende entreprenør vil åpne for tilvalg, og det vil bli utarbeidet tilvalgsliste som spesifikt angir tilvalgsmulighetene. Som tilvalg i byggeperioden vil det bli tilrettelagt for tilkobling av gasspeis i stue/oppholdsrom. Innenfor sortimentet til leverandøren av kjøkken og baderom vil det bli ­anledning til å velge andre modeller. Det vil bli gitt anledning til valg av ulike type parkettgulv, og farger på gulvfliser. Det vil bli avholdt tilvalgsmøter mellom entreprenør og kunde. Alle tilvalg skal være avtalt på forhånd, og begge parter skal signere tilvalgslister er priset på forhånd. Etablering av sameiet Eierseksjonssameiet omfatter gnr. 63 bnr. 1161 snr. 1 til 61 i Kristiansand kommune med påstående bygninger. Sameiet består ved konstituering av bygg A, B, C, som ­inneholder 30 boligseksjoner og 1 garasjeseksjon med tilhørende mellombygg.

­

Bygg D–E som inneholder ca 16 boligseksjoner inkluderes i sameiet når det er gitt ferdig­attest ­eller midlertidig brukstillatelse. Bygg F–G som inneholder ca 16 boligseksjoner inkluderes i sameiet når det er gitt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Til sammen kan sameiet utgjøre ca 61 boligseksjoner og 2 garasjeseksjoner. FORBEHOLD Alle opplysninger i denne beskrivelse er gitt med forbehold om rett til uten forutgående varsel å gjøre endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, eksempelvis offentlige pålegg, uten å forringe den generelle standard. Tegninger i prospektet er kun illustrasjoner og kan avvike noe i forhold til plan – og fasade­ tegninger som vedlegges kontrakt. Det presiseres spesielt at plantegning ikke gir et riktig bilde av innredningen. Det tas forbehold om at sjakter og føringsveier for VVS installasjoner og ventilasjon ikke er tilstrekkelig inntegnet. Endelig utforming vil kunne endres noe. Det tas forbehold om mindre avvik for de oppgitte arealer da beregningene er gjort på tegning. Det tas forbehold om eventuelle feil i beskrivelsen.

33


Oslo 250 km

Hamresanden 1,3 km Kjevik 2,5 km Hånes senter 0,1 km Sørlandsparken 2,6 km Kristiansand sentrum 6,5 km

Varoddbrua 2,7 km

Illustrasjoner og bilder i prospektet kan vise forhold som ikke er i samsvar med endelig leveranse. Nærmere angivelse av l­everanse følger en leveranse­ beskrivelse som i tillegg til prospekt og arkitekttegninger er en del av kontraktdokumentet. Tilpassinger som er nødvendige for å tilpasse myndighetskrav og andre hensikts­messige justeringer kan forekomme. Ingen møbler følger ­leveransen selv om de er angitt på salgstegning. Stiplet kjøkkenøy er tilvalg.

34


Lillesand 18 km

UTVIKLING AV PROSJEKTET Hånes Panorama planlegges utbygd over to trinn hvorav første trinn består av bygg A–C og andre trinn består av henholdsvis bygg D–E og F-G.

N

35


ROLF R. ELIESON

DAG THOMASSEN

Prosjektsjef / Eiendomsmegler MNEF

Markedssjef / Megler MNEF

T: 990 99 107

T: 990 99 109

Hånes Panorama - prospekt  

Hånes Panorama