Page 1

Honda vannpumper 01.10.2015


2


INNHOLD Hvordan velge vannpumpe ................................ s.

6

BruksomrĂĽder.................................................... s.

9

Ord og uttrykk, pumper...................................... s.

10

Symboler........................................................... s.

13

Vannpumper...................................................... s.

14

Utstyr og tilbehør............................................... s.

24

Spesifikasjoner.................................................. s.

28

3


4


HONDA PUMPER

Pumpekapasitet liter/minutt

YTELSER FOR LETTVEKT- OG HØYTRYKKSPUMPER

Honda-pumpene WX, WB, WH, WT og WMP utgjør et spekter av pumper for de fleste formål.

1000 800 600 400 200 0

0

5

10

15

20

25

30

35

40

45

50

55

Total løftehøyde (m)

Modell:

Pumpekapasitet liter/minutt

YTELSER FOR HØYKAPASITET-, SLAM- OG KJEMIKALIEPUMPER

Samtlige pumper er selvsugende sentrifugalpumper med kapasitet fra 140-1640 ltr/min. Pumpehuset er av aluminium eller kunststoff, som gjør dem lette i vekt, samtidig som de ikke ruster. De fleste pumper er utstyrt med oljevarslingssystem, som sikrer at motoren stopper automatisk hvis oljen synker under minimumsnivå. Hondas store spekter av pumper, er basert på Hondas fantastiske motorteknologi og en kontinuerlig produkt-utvikling. Pumpene dekker alle områder fra tungt entreprenør­ arbeid til brannslukking, vanning og pumping i fritids-øyemed. Aluminiumskvaliteten er sjøvanns­ bestandig, som gjør at pumpene også benyttes av sjøredningstjeneste og fiskeoppdrett.

1800 1600 1400

Kapasitetskurver Brukes for å sammenligne ytelser og finne riktig pumpe.

1200 1000 800 600 400 200 0

0

5

10

15

20

25

30

35

40

45

Total løftehøyde (m)

50

55

Merk av ønsket kapasitet på den loddrette aksen. Ved lange slanger må det tas hensyn til trykktap. Merk av ønsket løftehøyde på den vannrette aksen. Trekk så loddrette og vannrette linjer fra merkene. Kurvene for den aktuelle pumpen bør ligge litt utenfor det skjæringspunktet som fremkommer.

Modell:

5 Alle Honda vannpumper har miljøvennlige og støysvake 4-takstmotorer som går på blyfri 95 oktan


VÅRT UTVALG AV PUMPER Honda har et bredt utvalg av pumper som er designet for mange ulike bruksområder. Fra små bærbare lettvekstpumper til store slampumper. Felles for alle er at de blir drevet av Honda’s unike 4-takts industri motor.

HVORDAN VELGE TYPE VANNPUMPE? Vannpumper kan vanligvis inndeles i fem kategorier: LETTVEKTSPUMPER WX serien er kompakte, bærbare lettvektspumper. Et utmerket valg for huseiere, gartnere, båteiere, og fritidsbrukere som trenger en lett pumpe for lensing, spyling og vanning. HØYTTRYKKSPUMPER Honda’s WH pumper benyttes der hvor det stilles høye krav til både pumpetrykk og kapasitet. Med pumpetrykk på inntil 5 kg, er dette pumper som er godt egnet til brannslukking, spyling og i vannings­ systemer. PUMPE FOR KJEMIKALIER WMP20 har pumpehus i kunstoff som er mostandsdyktig mot saltvann og mange typer kjemikalier. Det er derfor en meget anvendelig pumpe som kan brukes til forflytning av vann og mange andre typer flytende væsker. PUMPER FOR VARMT VANN Samtlige Honda vannpumper tåler vanntemperatur opp til 100°C. Imidlertid medfører varmt vann redusert sugehøyde, og som en konsekvens reduseres også trykkhøyden. Dette fordi negativt trykk som oppstår på sugesiden gjør at vann begynner å koke

6

ved lavere temperaturer. Dette fører til kavitasjon (gassbobler som imploderer), som på sikt kan skade selve pumpa. For å unngå kavitasjon bør vanntemperaturen være maksimalt 60°C, helst under 50°C. HØYKAPASITETSPUMPER WB serien er rimelige vannpumper som dekker de fleste behov for å flytte vann uten spesielle krav til høyt trykk eller forurenset vann med store partikler. På tross av lav pris er dette kvalitetspumper som har høy kapasitet, og er designet med tanke på lang levetid og driftsikkerhet. På lik linje med alle andre Honda produkter! SLAMPUMPER Slampumper er det perfekte valget for entreprenører og utleiebransje. WT-serien kan håndtere forurenset vann med partikler opp til 31mm i diameter og kan flytte store mengder vann – opp til 1640 liter per minutt (WT40). Perfekt for drenering og lensing av vann i forbindelse med gravearbeider i bakken.


7


8


BRUKSOMRÅDE Hondas brede utvalg av vannpumper gir pumper for alle typer bruk. Benytt den grafiske illustrasjonen under for å velge rett pumpe for ditt bruk. WX 10 WX 15 WH 20 WB 20 WB 30 WT 20 WT 30 WT 40 WMP 20

Rent vann

Gjørmevann

Forurenset vann med partikler opp til 3mm

Forurenset vann med partikler opp til 6mm

Forurenset vann med partikler opp til 24mm

Forurenset vann med partikler opp til 28mm

Forurenset vann med partikler opp til 31mm

Kjemikalier

9


TOTAL LØFTEHØYDE

BLI KJENT MED PUMPEUTTRYKK

TRYKKHØYDE PUMPE

SUGEHØYDE

SUGEHØYDE: Loddrett avstand fra overflaten av vann­ kilden til senter på pumpehjulet.

vannet forbli i pumpehuset for at pumpen skal fungere når den startes igjen, og for å beskytte tetningen.

TRYKKHØYDE: Loddrett avstand fra senter på pumpe­ hjulet til høyeste punkt på utløpsslangen.

SELVSUGENDE: Når pumpehuset er fylt på forhånd og så startes, skapes det undertrykk i pumpe­ huset og sugeslangen, slik at vannet automatisk suges opp.

TOTAL LØFTEHØYDE: Sugehøyde pluss trykkhøyde. I virkeligheten er den litt mindre på grunn av trykktap i slangene. INN- OG UTLØPSDIAMETER: Diameter på tilkoblingsstussene på innog utløpsside. PUMPEKAPASITET: Den teoretisk største vannmengde pumpen kan levere i liter pr. minutt når løftehøyden er null. Pumpekapasiteten går noe ned etter hvert som pumpen slites.

10

FORHÅNDSFYLLING: For å unngå varmgang og ”tørrkjøring” må alltid pumpehuset være fyllt med vann før pumpen startes. Skru derfor av påfyllingslokk og sjekk/etterfyll vann før du starter pumpen. Når pumpen stanses, må

TRYKKTAP: Når vann strømmer gjennom en slange, vil friksjonen mellom vannet og slangens innside omgjøre noe av trykket til varme og lyd. Denne reduksjonen kalles trykktap. Unngå derfor bruk av lange og tynne slanger som skaper unødvendig stort trykktap. FRITT GJENNOMLØP: Størrelse på partikler som kan passere fritt gjennom pumpen. Sugesil som følger med pumpe må alltid benyttes. Denne har avstemt hullåpning som beskytter pumpe mot at for store partikler følger med inn i pumpehuset. EVAKUERINGSTID: Tiden fra start av påfylt pumpe til den gir full effekt.


11


PUMPER FOR PROFF OG INDUSTRI Designet for å håndtere stort vannvolum og rask flytting av væsker, er våre flerbruks- og slampumper det rette valget for profesjonelle. De er robuste og slitesterke, takket være en solid beskyttende ramme, og drevet av vår GX-industrimotor, velkjent for høy ytelse og god drivstofføkonomi. Flerbrukspumpene i WB-utvalget er konstruert med slitesterkt pumpehus og skovlhjul av støpejern, noe som gir ekstra holdbarhet når man håndterer vann som inneholder en viss mengde slam og sand, som for eksempel på byggeplasser eller ved oversvømmelser. Motorfester av gummi reduserer mekanisk stress gjennom vibrasjon.

12

Vårt utvalg av slampumper takler de tøffeste jobbene og er designet for å la grus og annet oppslammet rusk strømme gjennom pumpen uten å tette den eller forårsake skade. Konstruert for holdbarhet og slitestyrke, har de pakninger av silisium­karbid og en unik konisk skovlhjuldesign av støpejern som reduserer slitasje. 45° motorfester av gummi reduserer vibrasjoner ved høyt motorturtall. Bolter på det avtagbare inspeksjonsdekselet er lette å fjerne, og gjør vedlikehold og fjerning av rusk, raskt og enkelt.


YTELSE UNDER KREVENDE FORHOLD Lett vekt og høyt trykk er nøkkelegenskapene hos WX- og WH-pumpene fra Honda. Til tross for deres beskjedne størrelse er alle i stand til å håndtere 8m sugehøyde, skape imponerende trykk og slangetilkoblinger kan raskt kobles fra uten behov for verktøy. WX serien er kompakte lette pumper designet spesielt med tanke på at de skal være enkle å ta med seg dit det måtte være nødvendig. WX10 har et unikt 360°

smøringssystem gjør at pumpen fungerer ved så å si alle vinkler uten å søle olje eller påvirke motorens optimale smøring, i tillegg til å sikre problemfri bruk etter lagring og/eller transportering. WH20 pumpen har en kraftig GX160 motor som i kombinasjon med det unike pumpehuset er i stand til å produsere høyt trykk og god løftehøyde. WH pumpen er derfor ideell for bruk til spyling eller vann­ ing med lange slanger og brannslukking.

SYMBOLER: 4-TAKTS INDUSTRIMOTORER Kraftige og effektive med høy pålitelighet. Enkle å starte under alle forhold med automatisk dekompresjon for å redusere kraften som trengs for å starte pumpene.

PUMPEHUS OG SKOVLHJUL AV STØPEJERN Overlegen holdbarhet for lang tids bruk, selv ved pumping av slam og partikler.

UNIK 360° DRIFT Gjør at pumpen kan benyttes eller lagres i alle vinkler uten at den tar skade. (Gjelder kun WX10 med Honda’s unike micromotor.)

KONISK SKOVLHJUL Fantastisk pumpe- og spredningsytelse for redusert slitasje og tilstopping.

BÆRBAR OG LAV VEKT Superkompakt og lav vekt med integrert bærehåndtak for enkel transport og lagring.

AVTAGBART INSPEKSJONSDEKSEL Rask og enkel adgang til inspeksjon og fjerning av rusk for redusert driftstopp.

KJEMISK PUMPE Ideell for å pumpe kjemiske produkter som jordbruksgjødsel eller industrikjemikalier.

ANTIVIBRASJONSSYSTEM Motorfester av gummi for å redusere mekanisk slitasje på hele enheten.

OIL ALERT™ OLJEVARSLINGSSYSTEM Automatisk stopp av motor dersom oljenivået faller under et trygt driftsnivå.

FORBEDRET ANTIVIBRASJONSSYSTEM 45° motorfester av gummi for overlegen vibrasjonsreduksjon ved høyt motorturtall.

13


Lettvekt

WX 10

WX 10 Liten og lett 1" pumpe utstyrt med miljøvennlig Micro 4-takts motor.

• Lavt støynivå • Lavt drivstofforbruk, ingen oljblanding og renere eksos.

• Leveres med 4 meter sugeslange

Pumpekapasitet liter/minutt

For hobby og proff, til lensing, vanning og vasking, eller vannforsyning på hytta. 1000 800 600 400 200 0

0

5

10

15

20

25

30

35

40

Total løftehøyde (m)

Modell:

Honda pumpe WX 10 PUMPE

WX 10

Kapasitet Q-max. l/

140

Total løftehøyde H-max.m

36

Sugehøyde max. m.

8

Slangedimensjon inn-ut

1”

Fritt gjennomløp mm.

5

Evakueringstid sek.

80

MOTOR Motortype

GX 25

1,0/0,7

* Max nto. effekt HK/kW

Oljevakt

Nei

MÅL - VEKT

14

Tankvolum ltr.

0,47

Lengde mm.

325

Bredde mm.

220

Høyde mm

300

Vekt kg

6,5

Ramme/håndtak

Håndtak

Veil. pris eks. mva.

4 792,-

Veil. pris inkl. mva.

5 990,-

* Målenorm SAE J1349 v/3600 o/min

Alle priser er veil. eks/inkl. 25% mva. Forbehold om trykkfeil og prisjustering uten varsel.

45

50

55


Lettvekt

WX 15

WX 15 Liten og lett 1,5” pumpe utstyrt med miljøvennlig 4-takts motor. • Lavt støynivå • Lavt drivstofforbruk, ingen oljblanding og renere eksos

Pumpekapasitet liter/minutt

For hobby og proff, til lensing, vanning og vasking, eller vannforsyning på hytta.

1000 800 600 400 200 0

0

5

10

15

20

25

30

35

40

45

50

55

Total løftehøyde (m)

Modell:

Honda pumpe WX 15 PUMPE

WX 15

Kapasitet Q-max. l/

240

Total løftehøyde H-max.m

40

Sugehøyde max. m.

8

Slangedimensjon inn-ut

1,5”

Fritt gjennomløp mm.

5

Evakueringstid sek.

120

MOTOR Motortype

GXH 50

2,1/1,6

* Max nto. effekt HK/kW

Oljevakt

Ja

MÅL - VEKT

Tankvolum ltr.

1

Lengde mm.

325

Bredde mm.

275

Høyde mm

375

Vekt kg

9

Ramme/håndtak

Håndtak

Veil. pris eks. mva.

5 592,-

Veil. pris inkl. mva.

6 990,-

* Målenorm SAE J1349 v/3600 o/min

Alle priser er veil. eks/inkl. 25% mva. Forbehold om trykkfeil og prisjustering uten varsel.

15


Høyt trykk

WH 20X

Pumpekapasitet liter/minutt

WH-serien Trykkpumpe som benyttes der det stilles store krav til både pumpetrykk og kapasitet. F.eks. Brannslukking, vanningssystemer og spyling.

1000 800 600 400 200 0

0

5

10

15

20

25

30

35

40

Total løftehøyde (m)

Modell:

Honda pumpe WH 20X PUMPE

WH 20X

Kapasitet Q-max. l/

500

Total løftehøyde H-max.m

50

Sugehøyde max. m.

8

Slangedimensjon inn-ut

2”

Fritt gjennomløp mm.

2

Evakueringstid sek.

60

MOTOR Motortype

GX 160

4,9/3,6

* Max nto. effekt HK/kW

Oljevakt

Ja

MÅL - VEKT

16

Tankvolum ltr.

3,1

Lengde mm.

520

Bredde mm.

400

Høyde mm

450

Vekt kg

27

Ramme/håndtak

Ramme

Veil. pris eks. mva.

7 192,-

Veil. pris inkl. mva.

8 990,-

* Målenorm SAE J1349 v/3600 o/min

Alle priser er veil. eks/inkl. 25% mva. Forbehold om trykkfeil og prisjustering uten varsel.

45

50

55


Kjemikalier og saltvann

WMP 20X

Pumpekapasitet liter/minutt

WMP 20 X Kraftig pumpe med et stort anvendelsesområde. Pumpehuset er i kunststoff og er meget hold­bar overfor mange typer kjemikalier og saltvann. 1800 1600 1400 1200 1000 800 600 400 200 0

0

5

10

15

20

25

30

35

40

45

50

55

Total løftehøyde (m)

Honda pumpe WMP 20X PUMPE

WMP 20X

Kapasitet Q-max. l/

830

Total løftehøyde H-max.m

32

Sugehøyde max. m.

8

Slangedimensjon inn-ut

2”

Fritt gjennomløp mm.

8

Evakueringstid sek.

65

MOTOR Motortype

GX 160

4,9/3,6

* Max nto. effekt HK/kW

Oljevakt

Ja

MÅL - VEKT

Tankvolum ltr.

3,1

Lengde mm.

520

Bredde mm.

405

Høyde mm

455

Vekt kg

28

Ramme/håndtak

Rammer

Veil. pris eks. mva.

10 320,-

Veil. pris inkl. mva.

12 900,-

* Målenorm SAE J1349 v/3600 o/min

Alle priser er veil. eks/inkl. 25% mva. Forbehold om trykkfeil og prisjustering uten varsel.

17


Høy kapasitet

WB 20XT

WB pumpene har fått nytt design på impeller og pumpehus som gir mindre motstand på vannføring og 10% lavere bensinforbruk!

NYHET!

Pumpekapasitet liter/minutt

WB-serien Prisgunstige pumper for pumping og lensing av lettere forurenset vann med partikler opp til 5 - 6 mm.

1800 1600 1400 1200 1000 800 600 400 200 0

0

5

10

15

20

25

30

35

40

Total løftehøyde (m)

Honda pumpe WB 20XT PUMPE

WB 20XT

Kapasitet Q-max. l/

620

Total løftehøyde H-max.m

32

Sugehøyde max. m.

8

Slangedimensjon inn-ut

2”

Fritt gjennomløp mm.

2

Evakueringstid sek.

110

MOTOR Motortype

GX 120 T2

3,5/2,6

* Max nto. effekt HK/kW

Oljevakt

Ja

MÅL - VEKT

18

Tankvolum ltr.

2,0

Lengde mm.

485

Bredde mm.

365

Høyde mm

420

Vekt kg

20

Ramme/håndtak

Ramme

Veil. pris eks. mva.

5 520,-

Veil. pris inkl. mva.

6 900,-

* Målenorm SAE J1349 v/3600 o/min

Alle priser er veil. eks/inkl. 25% mva. Forbehold om trykkfeil og prisjustering uten varsel.

45

50

55


Høy kapasitet

WB 30XT

WB pumpene har fått nytt design på impeller og pumpehus som gir mindre motstand på vannføring og 10% lavere bensinforbruk!

NYHET!

Pumpekapasitet liter/minutt

WB-serien Prisgunstige pumper for pumping og lensing av lettere forurenset vann med partikler opp til 5 - 6 mm.

1800 1600 1400 1200 1000 800 600 400 200 0

0

5

10

15

20

25

30

35

40

45

50

55

Total løftehøyde (m)

Honda pumpe WB 30XT PUMPE

WB 30XT

Kapasitet Q-max. l/

1100

Total løftehøyde H-max.m

28

Sugehøyde max. m.

8

Slangedimensjon inn-ut

3”

Fritt gjennomløp mm.

6

Evakueringstid sek.

150

MOTOR Motortype

GX 160 T2

4,9/3,6

* Max nto. effekt HK/kW

Oljevakt

Ja

MÅL - VEKT

Tankvolum ltr.

3,1

Lengde mm.

510

Bredde mm.

385

Høyde mm

455

Vekt kg

26

Ramme/håndtak

Rammer

Veil. pris eks. mva.

6 320,-

Veil. pris inkl. mva.

7 900,-

* Målenorm SAE J1349 v/3600 o/min

Alle priser er veil. eks/inkl. 25% mva. Forbehold om trykkfeil og prisjustering uten varsel.

19


Slam

WT 20X

Pumpekapasitet liter/minutt

WT-serien Slampumper med virvelhjul og ekstra kraftig pumpehus. Tar partikler opp til 24 mm. Lokk for rengjøring og service. 1800 1600 1400 1200 1000 800 600 400 200 0

0

5

10

15

20

25

30

35

40

Total løftehøyde (m)

Honda pumpe WT 20X PUMPE

WT 20X

Kapasitet Q-max. l/

710

Total løftehøyde H-max.m

30

Sugehøyde max. m.

8

Slangedimensjon inn-ut

2”

Fritt gjennomløp mm.

24

Evakueringstid sek.

60

MOTOR Motortype

GX 160

4,9/3,6

* Max nto. effekt HK/kW

Oljevakt

Ja

MÅL - VEKT

20

Tankvolum ltr.

3,1

Lengde mm.

620

Bredde mm.

460

Høyde mm

465

Vekt kg

47

Ramme/håndtak

Ramme

Veil. pris eks. mva.

11 600,-

Veil. pris inkl. mva.

14 500,-

* Målenorm SAE J1349 v/3600 o/min

Alle priser er veil. eks/inkl. 25% mva. Forbehold om trykkfeil og prisjustering uten varsel.

45

50

55


Slam

WT 30X

Pumpekapasitet liter/minutt

WT-serien Slampumper med virvelhjul og ekstra kraftig pumpehus. Tar partikler opp til 28 mm. Lokk for rengjøring og service. 1800 1600 1400 1200 1000 800 600 400 200 0

0

5

10

15

20

25

30

35

40

45

50

55

Total løftehøyde (m)

Honda pumpe WT 30X PUMPE

WT 30X

Kapasitet Q-max. l/

1210

Total løftehøyde H-max.m

27

Sugehøyde max. m.

8

Slangedimensjon inn-ut

3”

Fritt gjennomløp mm.

28

Evakueringstid sek.

90

MOTOR Motortype

GX 240

7,2/5,3

* Max nto. effekt HK/kW

Oljevakt

Ja

MÅL - VEKT

Tankvolum ltr.

5,3

Lengde mm.

660

Bredde mm.

495

Høyde mm

515

Vekt kg

60

Ramme/håndtak

Rammer

Veil. pris eks. mva.

16 720,-

Veil. pris inkl. mva.

20 900,-

* Målenorm SAE J1349 v/3600 o/min

Alle priser er veil. eks/inkl. 25% mva. Forbehold om trykkfeil og prisjustering uten varsel.

21


Slam

WT 40X

Pumpekapasitet liter/minutt

WT-serien Slampumper med virvelhjul og ekstra kraftig pumpehus. Tar partikler opp til 31 mm. Lokk for rengjøring og service.

1800 1600 1400 1200 1000 800 600 400 200 0

0

5

10

15

20

25

30

35

40

Total løftehøyde (m)

Honda pumpe WT 40X PUMPE

WT 40X

Kapasitet Q-max. l/

1640

Total løftehøyde H-max.m

26

Sugehøyde max. m.

8

Slangedimensjon inn-ut

4”

Fritt gjennomløp mm.

31

Evakueringstid sek.

150

MOTOR Motortype

GX 340

9.5/7.1

* Max nto. effekt HK/kW

Oljevakt

Ja

MÅL - VEKT

22

Tankvolum ltr.

6,1

Lengde mm.

735

Bredde mm.

535

Høyde mm

565

Vekt kg

78

Ramme/håndtak

Ramme

Veil. pris eks. mva.

23 120,-

Veil. pris inkl. mva.

28 900,-

* Målenorm SAE J1349 v/3600 o/min

Alle priser er veil. eks/inkl. 25% mva. Forbehold om trykkfeil og prisjustering uten varsel.

45

50

55


23


UTSTYR OG TILBEHØR FOR HONDA VANNPUMPER Alle Honda vannpumper leveres originalt med: • Skrukuplinger og slangestusser for tilkobling sugeslange og avløpsslange • Sugesil og 2 stk slangeklemmer (trådklemmer, her anbefaler vi kraftigere slangeklemmer på sugeside for å unngå at pumpe suger luft) Merk: WX10 blir levert med sugeslange 4 m. For andre typer pumper må slanger bestilles som tilbehør.) Prod. nr.

Beskrivelse

Veil. pris eks. mva

Veil. pris inkl. mva

SLANGER EGNET TIL BRUK SUGESIDE PUMPE: SUGOFLEX: (helårsslange)

Robust sugeslange med innlagt stålspiral. Velegnet for bruk i industri og anleggsvirksomhet til pumping av vann, slam, og lette kjemikalier. Leveres i 6 m lengde med spiralfrie muffer i hver ende. Kan benyttes både vinter/sommer.

83997120

Sugeslange 2" gummi à 6 m

2119

2649

83997130

Sugeslange 3" gummi à 6 m

3252

4066

83997140

Sugeslange 4" gummi à 6 m

3916

4894

SUGESLANGE TRANSPARENT TYPE: (sommerslange)

Superelastisk og transparent og rimelig sugeslange forsterket med PVC-innlagt spiral. Velegnet for bruk i sommerhalvåret for pumping av vann og væsker med alkohol innhold inntil 25 %. Ikke sterke kjemikalier.

1453201691

Sugeslange 1” á 6m

345

431

1453202491

Sugeslange 1 ½” á 6m

476

595

1453203291

Sugeslange 2” á 6m

703

879

1453204891

Sugeslange 3” á 6m

1165

1456

14532064

Sugeslange 4” á 6m

1770

2212

SUGESLANGE ELASTISK: (HELÅRSSLANGE)

Elastisk sugeslange med innlagt PVC spiral. Egnet for vann, slam, septik og væske som inneholder slipende materialer. Ikke sterke kjemikalier. Gode egenskaper ved lave temperaturer og kan derfor benyttes både vinter/sommer.

14071016

Sugeslange 1” á 6m

14071024

Sugeslange 1 ½” á 6m

797

997

15081032

Sugeslange 2” á 6m

1299

1624

15081048

Sugeslange 3” á 6m

2106

2632

15081064

Sugeslange 4” á 6m

3181

3976

SUGESLANGE KJEMIKALIER: (kan benyttes sammen med WMP20)

Slitesterk spesialslange for aggressive medier med utvendig/innvendig spiral i syrefast stål.

15842032

Sugeslange 2” á 6m

656

820

5085

6356

164

204

BRANNSLANGE:

24

14251032

Guardman brannslange 2” pr. meter

Forbehold om trykkfeil og prisjustering uten varsel.


Veil. pris eks. mva

Veil. pris inkl. mva

Prod. nr.

Beskrivelse

AVLØPSSLANGER :

Flat PVC slange egnet for trykk og avløp pumper. Selges metervis.

14050016

1” flatslange blå PVC pr. meter

22

28

14050024

1 ½” flatslange blå PVC pr. meter

22

28

14050032

2” flatslange blå PVC pr. meter

31

39

14050048

3” flatslange blå PVC pr. meter

60

76

14050064

4” flatslange blå PVC pr. meter

76

95

SLANGEKLEMMER: (Syrefast stål)

Viktig! Når du kobler sugeslangen til pumpen, er det veldig viktig at det ikke oppstår lekkasjer slik at pumpen suger luft. Vi anbefaler derfor at det brukes slangeklemmer av god kvalitet som klemmer godt rundt slangen slik at det blir tett.

55659035

Slangekl. 30-35 ( for 1” sugesl.)

110

137

55659050

Slangekl. 45-50 ( for 1 1/2” sugesl.)

116

146

55669060

Slangekl. 50-60 ( for 2” sugesl.)

175

218

55679095

Slangekl. 85-95 ( for 3” sugesl.)

220

274

55679120

Slangekl. 110-120 ( for 4” sugesl.)

242

302

CAMLOCK HURTIG­KUPLINGER: (Aluminium, både suge-/avløpsside)

Camlock er raske å koble og gir en sikker forbindelse. Kan benyttes både på sugeside og avløpsside. Godt egnet i systemer der til og frakobling skjer ofte. Merk: En komplett kupling består av hannkupling med innv. gjenge for å skru på pumpe samt hunnkupling med slangestuss som monteres på suge-/avløpsslange. Skal du ha Camlock kublinger på begge sider av pumpe trenger du derfor 2 stk han-kuplinger og 2 stk hun-kuplinger.

5128A

CAM-AL Han, 1” innv. gjenge

81

101

5127A

CAM-AL Hun, 1” slangestuss

81

101

5100A

CAM-AL Han, 1 1/2” innv. gjenge

108

134

5136A

CAM-AL Hun, 1 1/2” slangestuss

130

162

5103A

CAM-AL Han, 2” innv. gjenge

152

190

5107A

CAM-AL Hun, 2” slangestuss

211

263

5111A

CAM-AL Han, 3” innv. gjenge

251

314

5157A

CAM-AL Hun, 3” slangestuss

314

392

51104A

CAM-AL Han, 4” innv. gjenge

399

498

5192A

CAM-AL Hun, 4” slangestuss

444

554

50240032

CAM -AL Han, 2" slangestuss

103

129

50230032

CAM -AL Hun, 2" innv. gjenge

177

221

CAMLOCK POLYPROPYLEN KUPLINGER Spesielt for Honda WMP20 vannpumpe:

WMP20 har 2” innvendig gjenge tilkobling på suge og avløpsside. Til denne pumpen trenger du derfor Camlock med utvendig gjenge. (Det er kun WMP20 som har innvendig gjenge, alle andre Honda pumper har utvendig gjenger på pumpehus.)

50213032

Cam PP 2” utv. gjenge, hun

148

185

50243032

Cam PP 2” slangestuss, han

99

123

50223032

Cam PP Hun, 2" slangestuss

169

211

Forbehold om trykkfeil og prisjustering uten varsel.

25


Veil. pris eks. mva

Veil. pris inkl. mva

Prod. nr.

Beskrivelse

NOR BRANNKUPLINGER: (Aluminium, trykkside)

Nor-kuplinger er beregnet for sammenkobling av rør, slanger og pumper til bruk innen brannslukking og spyling av vann. Dette er en robust verktøyfri kupling som ofte benyttes av brannvesen, kommuner og kan tåle inntil 60 Bar trykk. Benyttes kun på trykkside pumpe. TIPS: Hvis du har behov for å skjøte sammen avløpslanger kan du bruke 2 like NOR koblinger med slangestuss ettersom de har klo-kobling og passer mot hverandre. Merk: En komplett kupling består av kupling med innv. gjenge for å skru på pumpe, samt kupling med slangestuss som monteres på avløpsslange. Koplingene kobles mot hverandre ved klo-prinsippet, dvs her er det to like deler som passer i hverandre, og ikke han eller hun som på Camlock.

88990004

Nor 1, 1 1/2 innvendig gjenge

88990001

Nor 1, 1 1/2" slangestuss

88990002 88990006

1116

1394

972

1215

Nor 1, 2" innvendig gjenge

1124

1406

Nor 1, 2" slangestuss

1053

1316

88990003

Nor 1, 3” innvendig gjenge

1523

1904

88990008

Nor 1, 3” slangestuss

1501

1876

STORZ BRANNKUPLINGER: (Aluminium, sugeside)

Storz kuplinger benyttes ofte av brannvesen og entreprenører for sammenkobling av slanger, rør, pumper etc. En robust og rimelig kupling som egner seg godt til bruk på sugeside pumpe. Merk: En komplett kupling består av kupling med innv. gjenge for å skru på pumpe, samt kupling med slangestuss som monteres på sugeslange. Koplingene kobles mot hverandre ved klo-prinsippet, dvs her er det to like deler som passer i hverandre på samme måte som NOR kuplinger.

88990012

Storz C, 1 1/2 innvendig gjenge

242

302

88990010

Storz C, 1 1/2" slangestuss

260

325

88990013

Storz C, 2" innvendig gjenge

220

274

88990011

Storz C, 2" slangestuss

251

314

88990014

Storz B, 3" innvendig gjenge

323

403

88990015

Storz B, 3" slangestuss

358

448

STRÅLERØR: (for rent vann)

Multifire er et solid og brukervennlig strålerør og passer perfekt sammen med vår høytrykkspumpe WH20 eller WX15. Strålerøret kan brukes til brannslukking, spyling og er justerbart fra kraftig sentrert stråle og ned til vanntåke.

11530

Strålerør Multifire 2” utv. gjenge

1823

2279

SILER PLAST: 78325 YB0 711

WX 10 Lensepumpe 1"

867

1084

78325 YB0 751

WX15, WB15 Lensepumpe 1,5"

867

1084

78325 YG3 000

WB20 Lensepumpe 2"

190

238

78325 YG4 000

WB30 Lensepumpe 3"

317

396

78325 YB7 020

WH15 Trykkpumpe 1,5"

867

1084

78325 YB7 702

WH20 Trykkpumpe 2"

867

1084

SILER STÅL:

26

78325 YB4 662

WB30 Lensepumpe 3"

937

1172

78325 YG0 621

WT20 Slampumpe 2"

1053

1316

78325 YG1 621

WT30 Slampumpe 3"

930

1162

78325 YG2 621

WT40 Slampumpe 4"

1121

1401

78 325 954 000

WMP20

659

823

78 326 954 000

slangestuss med gjenge for sil 78325 954 000

306

382

Forbehold om trykkfeil og prisjustering uten varsel.


DIVERSE UTSTYR OG TILBEHØR

NOR-kupling slangestuss

NOR-kupling, innv. gjenge

Storz-kupling slangestuss

Storz-kupling, innv. gjenge

Sugeslange, sterke ­kjemikalier

Sugeslange helår, PVC spiral

Sugeslange transparent, PVC spiral

Avløpsslange flat PVC

Strålerør Multifire

Camlock, hun slangestuss

Camlock, han innv. gjenge

Slangeklemme syrefast

27


LETTVEKTS- OG HØYTTRYKKSPUMPER

Modell

WX 15

WH 20

WB 20

Kapasitet Q-max (L/min)

140

240

500

600

Slangedimensjon inn-ut

1”

1.5”

2”

2”

Total løftehøyde (m)

36

40

50

32

Sugehøyde maks (m)

8

8

8

8

Trykk (bars)

3,8

4

5

3.2

Fritt gjennomløp (mm)

5.7

5.7

3

6

GX25

GXH50

GX160

GX120

4-takts, toppventilert, 1-syl.

4-takts, toppventilert, 1-syl.

4-takts, toppventilert, 1-syl.

4-takts, toppventilert, 1-syl.

Motor Motortype Volum (cm³)

25

49

163

118

35.0 × 26.0

41.8 × 36.0

68.0 × 45.0

60.0 × 42.0

Motorhastighet (o/min)

7000

7000

3600

3600

Netto motoreffekt (kW) (SAE J1349)

0.72

1.6

3.6

2.6

Boring x slaglengde (mm)

Kjølesystem

Luftkjølt

Luftkjølt

Luftkjølt

Luftkjølt

Transistor

Transistor

Transistor

Transistor

Oljemengde (L)

0.1

0.25

0.6

0.6

Tankvolum (L)

0.55

0.77

3.6

1.9

Driftstid

1t20

1t30

2t30

2t50

CM5H/CMR5H (NGK)

CR5HSB (NGK)

BPR6ES (NGK)

BPR6ES (NGK)

Startsystem

Snorstart

Snorstart

Snorstart

Snorstart

Lengde (mm)

325

325

520

455

Bredde (mm)

220

275

400

365

Tenningssystem

Tennplugg

28

WX 10

Høyde (mm)

300

375

450

420

Tørrvekt (kg)

6.1

9

27

21

Støynivå ved brukerens øre – dB(A) (98137/EC, 2006/42/EC)

86

88

91

85

Garantert støynivå – dB(A) (2000/14/EC, 2005/88/EC)

102

103

106

101


PUMPER MED GOD TRYKKHØYDE, SLAM- OG KJEMISKE PUMPER

WB 30

WT 20

WT 30

WT 40

WMP 20

1100

710

1210

1640

833

3”

2”

3”

4”

2”

28

30

27

26

32

8

8

8

8

8

2.8

3.

2.7

2.6

3.2

6

24

28

31

5

GX160

GX160

GX240

GX340

GX160

4-takts, toppventilert, 1-syl.

4-takts, toppventilert, 1-syl.

4-takts, toppventilert, 1-syl.

4-takts, toppventilert, 1-syl.

4-takts, toppventilert, 1-syl.

163

163

242

337

163

68.0 × 45.0

68.0 × 45.0

74.0 × 58.0

82.0 × 64.0

68.0 × 45.0

3600

3600

3600

3600

3600

3.6

3.6

5.3

7.1

3.6

Luftkjølt

Luftkjølt

Luftkjølt

Luftkjølt

Luftkjølt

Transistor

Transistor

Transistor

Transistor

Transistor

0.6

0.6

1.1

1.1

0.6

3.1

3.1

5.3

6.1

3.1

2t50

2t50

2t10

2t

2t15

BPR6ES (NGK)

BPR6ES (NGK)

BPR6ES (NGK)

BPR6ES (NGK)

BPR6ES (NGK)

Snorstart

Snorstart

Snorstart

Snorstart

Snorstart

510

620

660

735

520

385

460

495

535

400

455

465

515

565

450

27

47

60

78

26

88

92

93

96

92

29 106

106

110

110

106


30


31


En stolt historie... Honda som produsent har stått som garantist for trygghet og kvalitet i 60 år. Vi har våre kunders tillit, vi har våre konkurrenters respekt - og vi produserer flere motorer enn noe annet firma i verden. Vår pålitelighet, sikkerhet og miljøvennlighet er uten sidestykke. Du finner samme egenskaper i alt fra biler og motorsykler til påhengsmotorer, strømaggregater, vannpumper og gressklippere. Selv om vi utvikler produkter som skal innfri forventningene verden over, legger vi ned store ressurser i å forstå og tilfredsstille de behov og krav som det enkelte lokalmarked stiller. Et omfattende utviklingsarbeid sikrer at et­ hvert produkt vi selger, skal tilfredsstille norske kunders behov: «first man, then machine» er rettesnor for alt Honda gjør. ...og en spennende fremtid. Vi lever i en verden med raske omstillinger. Egenskaper og produktfordeler vi ikke engang kunne drømme om for et par tiår siden, tar vi for gitte i dag. Alle Hondas produkter er utviklet med de strengeste krav til sikkerhet, pålitelighet og med miljø for øyet. Derfor er det ingen tilfeldighet at våre produkter vekker oppsikt og får begeistret omtale i internasjonale fagblader og gir oss solide forsprang til våre konkurrenter. Hva fremtiden angår, er bare en ting sikker. Uansett hvilken teknologi som utvikles og hvilke nye muligheter som realiseres, kan du være trygg på at Honda befinner seg i teten. Det trygge valg. Alle Hondas maskiner har felles egenskaper: den legendariske kvaliteten ned til minste detalj, overlegne bruksegenskaper og innebygde sikkerhetsfunksjoner. Ønsker du ytterligere veiledning og informasjon om vannpumper eller andre Honda-produkter, står din lokale Honda Fagforhandler med glede til disposisjon. Velg originale Honda-produkter! Velkommen til en fagprat. Se også våre tekniske spesialbrosjyrer for strømaggregater, snøfresere, sommermaskiner og motorer!

BEREMA AS Berghagan 5, 1405 Langhus Postboks 454, 1401 Ski Tlf 64 86 05 00 - Fax 64 86 05 49 E-post: berema@berema.no Mer informasjon om Honda-produktene finner du på: www.berema.no

www.allprofil.no – 5000 eks – 10/2015

Fagforhandler:

Honda vannpumper | fra NTS.no | Norsk Tilhengersenter as  

Komplett brosjyre på Honda Vannpumper. Med forbehold om feil i prislister og tekniske spesifikasjoner og prisendringer uten varsel.

Honda vannpumper | fra NTS.no | Norsk Tilhengersenter as  

Komplett brosjyre på Honda Vannpumper. Med forbehold om feil i prislister og tekniske spesifikasjoner og prisendringer uten varsel.