Page 1

Lliga Protectora d’Animals de Sabadell

30 anys

protegint els gossos i gats abandonats


1979

, aquestes Així, el persones es van constituir en associació, van posar en marxa una campanya de captació de socis i van llogar una finca a la Serra de la Salut, la mateixa on es troben les instal·lacions actualment.

1962

Tot va començar l’any , quan un grup de persones amants dels animals, tots ells voluntaris, van decidir crear un refugi a Ca n’Oriac. Les instal·lacions, molt precàries, tenien capacitat per a 40 animals, però per desgràcia en pocs anys es va comprovar que eren insuficients, ja que el nombre de gossos i gats abandonats creixia sense parar.

Hola, sóc el

BRACO,

un dels milers de gossos que ha passat pel refugi en aquests trenta anys d’història.

1981

1983

Més tard, l’any , aquesta finca va ser donada a la Lliga per la seva propietària, la senyora Dolors Sanllehy.

L’any es va firmar el contracte de col·laboració amb l’Ajuntament de Sabadell per la recollida d’animals abandonats de la ciutat que continua vigent avui dia. La Protectora rebia una petita subvenció per aquesta tasca i ajudava així a finançar-se, tot i que la major aportació econòmica procedia dels socis.


Els anys 80 van ser especialment difícils. Creixia el nombre de socis i es van millorar considerablement les instal·lacions però cada any arribaven més i més animals al nostre refugi, que era l’únic de la comarca.

Va arribar l’època de les campanyes i de la conscienciació. Es començava a parlar de lleis de protecció d’animals, es denunciaven públicament els maltractaments, els gossos vam haver de sortir al carrer a manifestar-nos!

1985

ja hi havia gairebé 200 gosAl sos al refugi. Quatre anys més tard la Lliga va engegar la seva 1a. campanya per conscienciar els ciutadans sobre el problema de l’abandonament. Els diaris de l’época es refereixen al mes d’agost d’aquell any com un “agost negre”.

1995

L’any es van recollir 3.000 animals, la situació del refugi era desesperada i les instal·lacions estaven saturades, no hi havia recursos per atendre’ls i faltaven adoptants. L’any següent la Lliga va organitzar la 1a. manifestació de gossos pels carrers de Sabadell per protestar contra l’abandonament i el maltracte dels animals.

Per sort, es van anar creant altres refugis a la comarca, i així

2000

a partir de l’any la Lliga només s’ocupa dels animals abandonats de Sabadell. Això ha fet baixar el número d’animals i ha permès diferents obres de millora de les instal·lacions.

A mesura que augmentava la sensibilitat de la societat respecte a la protecció dels animals, creixia el nombre de persones disposades a donar un cop de mà en les tasques del refugi. Des

2004

del la Lliga disposa d’uns coordinadors de voluntaris que organitzen aquestes persones per portar a terme un munt de tasques tant a dins com fora del refugi.


2005

Els últims anys la Lliga ha fet grans esforços per acostar-se als ciutadans i donar a conèixer

2002

la seva tasca. L’any es va publicar el 1r. número de la revista de l’entitat, que a partir

2005

del es converteix en la publicació semestral Petjades, on es difonen totes les activitats de la Protectora. S’intenta tenir presència als mitjans de comunicació, que la gent conegui el problema de l’abandonament i es promogui l’adopció.

2004

Així, l’any es va poder celebrar la Primera Festa de l’Animal de Companyia, oberta a la participació de tothom. Els ciutadans de Sabadell han pogut visitar dues exposicions fotogràfiques itinerants: Vides de gos i El millor amic del gos.

I ara estem... una mica millor. Tenim més socis, uns voluntaris que ens cuiden, padrins... fins i tot una revista on es parla de nosaltres.

Així, a partir del la Protectora manté contactes amb associacions alemanyes que permeten que cada any gats i gossos del refugi amb poques possibilitats d’aconseguir una família d’aquí, siguin adoptats per ciutadans d’aquell país.

La Protectora també ha participat al PROGRAMA DE TV3 GOSSOS, ha organitzat cursets de formació pels voluntaris i pel públic, ha celebrat tota mena d’actes per recollir diners, ha col·laborat amb altres entitats de protecció d’animals i es treballa dia a dia per conscienciar sobre l’abandonament i la tinença responsable del animals de companyia.

2008

Finalment l’any passat, , es van posar en marxa dos programes molt importants: el programa Padrins (actualment hi ha més de 60 gossos i gats apadrinats) i el programa Escoles, que permet que els alumnes de Sabadell coneguin la situació dels animals del refugi i aprenguin a respectar i estimar tots els éssers vius.


cactus-disseny.com

DEDICAT A TOTES LES PERSONES QUE FAN I HAN FET POSSIBLE LA NOSTRA LLIGA Aquesta és la història... fins avui. Espero que els propers anys fem força feina i entre tots aconseguim que cap gat ni cap gos com jo hagi de passar la seva vida confinat en un refugi.

www.protectorasabadell.org

30 anys  

30 anys de la Lliga Protectora d'Animals de Sabadell

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you