__MAIN_TEXT__

Page 1

NathanaĂŤl Bengio


INTERIOR DESIGN 9 2 Cha mps Elysees

| Pari s , Franc e

P. 4

4 R ue Jules Lefebvre

| Pari s , Franc e

P.14

2 6 H a t to n Ga rd ens

| L ondon, U K

P. 20

Tower B rid g e

| L ondon, U K

P. 28

4 3 Ca stella na

| Madri d, Spai n

P. 36

3 8 3 Geo rg e Street

| Sydney, A us t ral i a

P. 40

H ug o B OSS

| New York Ci t y, U . S. A

P. 4 4

Je a n No uvel - Mo Ma

| New York Ci t y, U . S. A

P. 4 5

La coste

| New York Ci t y, U . S. A

P. 46

Ja so n Wu

| New York Ci t y, U . S. A

P. 47

SET DESIGN

P. 2


FURNITURE DESIGN

C o f fe e Tabl e

| Pa ris, Fra nce

P. 48

P i n g Po n g Tabl e

| Pa ris, Fra nce

P. 49

D a v i d ’s B en c h

| B eirut, Leb a no n

P. 50

L i a n a Ya rosl avsky

| Pa ris, Fra nce

P. 51

DIGITAL COLL AGE

C u ra t e d Di sorders

| Syra cuse , U .S.A

P. 52

P. 3


92 CHAMPS ELYSEES The project of 92 CE is so histor ical and ornate that it was about preser ving the beaux-ar ts style and making sure that there was an interesting , contemporary contrast between our addition and the existing finishes. We kept all periphery walls white and added floating pantry islands and other built-in components that were very sculptural in nature . This was achieved by using large solid forms and in the choice of colors, finishes and materials. As reference, we decided to look at YSL’s inspiration of the Jardins Majorelles in Marrakech, Morocco.

City : Floors : m2 : P. 4

Paris, France 5 3,530


Photos taken by WeWork

P. 5


P. 6

92 Champs Elysees


Photos taken by WeWork

Paris | France

P. 7


P. 8

92 Champs Elysees


Photos taken by WeWork

Paris | France

P. 9


P.1 0

92 Champs Elysees


Paris | France

P . 11


P.12

92 Champs Elysees


Miroir 4mm collé Terrazzo

Receveur alu RAL 9005

Cornière laquée noire 184

3

12

12

1.5

8

50

32

Joint silicone noir

34

Corian noir

Prise Ø 68mm

50

12

12

2340

3

3

50

Cornière alu 12

Evacuation

713

Cornière laquée noire Terrazzo

12

992

100

1.5

2140

1042

Panneau démontable Terrazzo

713

Terrazzo TZ-02 100

Stratifié blanc

Terrazzo

100

20

713

2

Miroir 4mm collé

22

Terrazzo Mastic polymère

12

12

2

50

12

3

Elévation avant

34

50

Terrazzo

3

12

3370

B

910 1465

12

22

2

12

200

2

12

12

50

50

246

12

20

645

3

Miroir

Miroir 4 mm 252

252

350

Stratifié blanc

50

A

2340

12

A

2460

130

940

Terrazzo

50

Mastic polymère

3

956

676

674

Pied tube perforé miroir ext thermolaqué

740

Pied demi-tube tôle intérieur perforée miroir

740

675

740

Renfort acier RAL9003

Stratifié blanc

710

977

1042

1027

1042

200

Panneau ouvrant pour maintenance évacuation

50

Panneau ouvrant pour maintenance évacuation

Elévation avant

Embase

15

15

15

500

Cylindre en tôle perforée RAL 9003

Coupe : B-B

20

B Receveur RAL9005 2140

100

2340

910

Panneau démontable Terrazzo

910

200

346

246

200

100

15

Embase

Joint creux stratifié noir mat

940

15

QUADRILATERE-WeWork

700

940

Joint creux stratifié noir mat

ZONE INDUSTR. 59710 AVELIN

700

700

940

700

Tél: 03.20.90.15.80 Fax: 03.20.32.52.56

Coupe : A-A

E - Mail: be1@duriez-agencement.com be2@duriez-agencement.com

MAITRE D'OUVRAGE:

MAITRE D'OEUVRE:

Terrazzo TZ-02

Terrazzo TZ-02

O D.

ARCHITECTE:

2460

2460

Renfort acier 50x30mm

.E

RAL 9003

date:

indice:

modifications:

FICHIER

eur

Pantry enlarged R+4 DESSINE PAR

ECHELLE

1/10 DATE 22/03/18

V.T RESPONSABLE

PLAN

INDICE

35

PY-D

Drawings made with Duriez Agencements

Paris | France

P.13


4 RUE JULES LEFEBVRE The building was built in 1910 by the Architect Charles Lefebvre (Le Claridge, Les arcades du Lido, Le Plaza Athénée etc...). This project was about highlighting what was existing with lighting and making sure that the MEP strategies were all meticulously thought out so as not to obstruct any existing feature, letting the vastness of the space speak for itself. Given the dome is from the Art-Nouveau period, there was a concious effort to preserve all existing curvilinear forms in the project. We emphasized the height of the existing arches with lighting and ensured that all built-in millwork had curved edges. Even in the furniture choices, we wanted to make sure that they were arched or curved to soften the space and avoid rectilinear forms. We introduced “cannage” where we could. We tore down mezzanines to bring light in and put in a lot of indoor plants in an effort to make the main aitrum feel like an outdoor space.

City : Floors : m2 : P . 14

Paris, France 10 14,380


P.15


P.16

4 Rue Jules Lefebvre


Paris | France

P.17


P.18

4 Rue Jules Lefebvre


Paris | France

P.19


P. 2 0


C 3210

20 2 28

5

Finition bouleau Coloris ?? 25

5 38

Caisson mélaminé noir

Porte stratifié Coloris ?? 785

3 19

Profil LED courbe 3000K

COUPE A-A

22

22

19

50

22

22

22

365

16

555 525 525

8

744 782

D

782

Caisson mélaminé noir N005

Lave-vaisselle

Cache-tuyau

50

19

28 16 609

Porte stratifié Coloris ??

Stratifié Coloris ??

792

365

5 1393

1200 1128

345

1128

Caisson mélaminé noir N005

3

882

345

820

D

1128

1150

38 3

19

20

365

268 12 50

Cache-tuyau Profil LED courbe 3000K

50

E

Receveur inox

250

50

50

376 371

371

Pompe à bière

Terrazzo TE 081 20mm

1128 1200

5

E

100

2458

1150 1250

5

50

371

COUPE B-B

ELEVATION

C

B

B Détail 8 Ech 1:1 Panneaux courbes stratifié chêne blanc

Détail 9 Ech 1:1

Panneaux courbes fintion bouleau Pompe à bière

Receveur inox

2

20

COUPE D-D

8

COUPE D-D

Terrazzo TE 081 20mm

19

785

19

620

19

525 533 555

630

28

Frigo à lait 610

122°

Cuve SMEG

Marzocco

caisson finition mélaminé noir

3

3 19

19

19

19

3 19

19

38.4

porte stratifié coloris ??

Mythos

lave-vaiselle Hors lot Duriez

148°

Intérieur élaminé noir

porte finition stratifié

5

Limite dessus pierre

Poubelle Caisson mélaminé noir N005

Milk mate

Détail 4

Détail 3

Caisson mélaminé noir N005

Détail 2

A

A

Placage bouleau coloris ??

A

A

Détail 1 4 53

19

Bac à Bambou HORS LOT DURIEZ

Bac à Bambou HORS LOT DURIEZ

B

Bac à Bambou HORS LOT DURIEZ

79 1

01 10

01 10

19

Passage 945

B

19

79 1

Stratifié chêne blanc

Détail 6 Ech 1:1

Détail 5 Ech 1:1 3197

Détail 3 Ech 1:1

15 97 370

97 15

Vue de dessus

WEWORK

793

376

TERRAZZO TE081

Tél: 03.20.90.15.80

1610

TERRAZZO TE081

ZONE INDUSTR. 59710 AVELIN

Fax: 03.20.32.52.56

caisson finition mélaminé noir

E - Mail: be1@duriez-agencement.com be2@duriez-agencement.com

19

148°

Marzocco

Milk mate

648

Récupérateur inox HORS LOT DURIEZ Lot Brasseurs

19

Intérieur élaminé noir

38.4

3

MAITRE D'OUVRAGE:

MAITRE D'OEUVRE:

3

Konck chute

1358

19

19

365

648

lave-vaiselle Hors lot Dur

Mythos

19

Cuve SMEG

ARCHITECTE:

250

porte stratifié coloris ??

230

Limite dessus pierre

porte finition stratifié

Détail 4 Ech 1:1

2470

2470

Emplacement trou tireuse positionnement à confirmer

5

Placage coloris ?

14 46 1 79

79 1

46 14

Bac à Bambou HORS LOT DURIEZ

Détail 2 Ech 1:1

04-04-2019 28-03-2019 15-01-2019

B A -

Recalage plan Recalage plan Plan initial

date:

indice:

modifications:

FICHIER

Îlot à bière RDC DESSINE PAR

ECHELLE

1/10 DATE 15/01/19

C.B RESPONSABLE

PY-D

Réf: QUA10-04

PLAN

INDICE

4B

Drawings made with Duriez Agencements

P. 21


26 HAT TON GARDENS The project of 26 Hatton Gardens is located in the Farringdon neighborhood of London, known for its famous jewelry stores. We took them as inspiration for the arts and graphics of the project. As for the rest, the project is a long and narrow floorplate and feels very much like a townhouse. As such, we designed the ground floor as the main living area with kitchen and recre ational areas directly adjacent. The upper floors would host the office space. The main entrance is funneled through an existing curvilinear wall that we built a long banquette up against with a recessed planter behind. By placing uplights in the planter, the shadows created from the blades of the Areca palms are projected on the large white wall, creating a graphic.

City : Floors : m2 : P. 2 2

London, U.K. 7 1740


P. 2 3


P. 2 4

26 Hat ton Gardens


Photos taken by Wework

London | U .K.

P. 2 5


P. 2 6

26 Hat ton Gardens


London | U .K.

P. 2 7


TOWER BRIDGE As a result of the panoramic, penthouse views accross London, we wanted to create a very minimal, scandanavian feel to the project. The rest of the finishes had to feel restrained. We let the brick of the core exposed as well as the concrete. Any intervention was made with the use of black and white tiles, or terrazzo and walnut, to bring more warmth to the space. As a result of the building having such a long and narrow floorplate, we designed a communal stair connecting the 5th and 6th floor. This visually anchored the long corridors and acted as a wayfinding strategy for the members to draw them to the main spaces of the project. The stair was inspired by Alvaro Aalto’s stair in Villa Mairea with wood fins that vary in height, decrease in frequency and allow for transparent plexi panels with a gradient film to let light seep through the fins of the stair. The panels light up at night to create a visual effect.

City : Floors : m2 : P. 2 8

London, U.K. 2 5880


Photos taken by Wework

P. 2 9


P. 3 0

Tower Bridge


Photos taken by Wework

London | U .K.

P. 31


P. 3 2

Tower Bridge


London | U .K.

P. 3 3


P. 3 4

Tower Bridge


UNDERSIDE OF BEAM

TYPE ADP-8 3x ACRYLICS PANELS WITH APPLIED DECORATIVE FILM TO ONE FACE WITH INTEGRATED LED STRIP LIGHT SUSPEND FROM CEILING SLAB ON A CABLE SYSTEM (ON 6TH FLOOR ONLY)

BULKHEAD DATUM LINE

TYPE ADP-1.3 1000 x 810mm

TYPE ADP-8.3 650 x755mm 2/3 Blue x 1/3 Pink Gradient Direction

285 TYPE ADP-8.4 1000 x 775mm

TYPE ADP-8.2 525 x 1570mm

1/2 Pink x 1/2 Blue Gradient Direction

TYPE ADP-1.1 1000 x 410mm 1/2 Pink x 1/2 Blue Gradient Direction

20 x 100mm TIMBER SLATS @ 100mm CENTRES & OF VARIOUS HEIGHTS TO SUIT LOCATION AROUND STAIRCASE . CONNECTED TO FLAT METAL SPINDLE DETAIL( SUPPORTING MAIN STAIR HANDRAIL) AND SHAPED AROUND TO PROVIDE CONTINUOUS HAND GRIP DETAIL SEE DETAIL X1

1/2 Blue x 1/2 Pink Gradient Direction

2/3 Blue x 1/3 Pink Gradient Direction

TYPE ADP-2 2x ACRYLICS PANELS WITH APPLIED DECORATIVE FILM TO ONE FACE HUNG ON FLOOR TO CEILING CABLE SYSTEM (FROM 6TH CEILING SLAB TO 5TH FLOOR -FINISH FLOOR LEVEL ) SUPPORTED ON PANEL CLAMPS

2500

1/3 Pink x 2/3 Blue Gradient Direction

2/3 Blue x 1/3 Pink Gradient Direction

TYPE ADP-1.2 1120 x 810mm

TYPE ADP-8.1 610 x 690mm

TYPE ADP-4.1 888 x 1085mm

TYPE ADP-2.2 790 x 1020mm

2/3 Blue x 1/3 Pink Gradient Direction

1/2 Blue x 1/2 Pink Gradient Direction

FINISHED FLOOR LEVEL FLOOR SLAB

TYPE ADP-2.1 690 x 1070mm

TIMBER CORRIDOR PERGOLA DETAIL MAIN TIMBER POST FIXED 20 x 100mm SECTION BACK TO BASEBUILD WALL CONNECTED TO ROOF CROSS RAIL & FRONT DOWNSTAND POST- JOINED TOGETHER IN SETS OF 3 , FIXED TO FLOOR BY PLATE DETAIL

STEPPED OFFICE BULKHEAD AROUND EXISTING CABLE TRAY

CM-4.2 495 x 760mm

CM-2 DECORATIVE PANELS ON 2 INTERNAL FACES TO SCREEN CORNER PANELS PANELS CLAD AROUND 3 STEEL SUPPORTING POST TO STAIR LANDING PANEL HEIGHT TO ALIGN TO UNDERSIDE OF LANDING STRINGER

FLUSH METAL SKIRTING STRIP DETAIL

GLAZED OFFICE PARTITION

OFFICE SIDE

30

STAIR QUARTER LANDING LEVEL

1/2 Pink x 1/2 Blue Gradient Direction

2000 DECORATIVE PANEL HEIGHT

CM-4 3 SETS OF GOLD MIRROR ACRYLICS BONDED( VARIOUS WIDTHS) BACK TO BACK PANELS SUSPENDED ON CEILING CABLE SYSTEM (ON 5TH FLOOR ONLY) SUPPORTED WITH PANEL CLAMPS

20 x 100mm TIMBER SLATS @ 100mm CENTRES & OF VARIOUS HEIGHTS TO SUIT LOCATION AROUND STAIRCASE . CONNECTED TO FLAT METAL SPINDLE DETAIL( SUPPORTING MAIN STAIR HANDRAIL) AND SHAPED AROUND TO PROVIDE CONTINUOUS HAND GRIP DETAIL SEE DETAIL X1

2842

MAX HEIGHT 4700 TO MINIMUM 1860 HEIGHT

APPROX. 2840 - TO BE CONFIRMED ON SITE

TIMBER CORRIDOR PERGOLA DETAIL TIMBER ROOF CROSS RAIL & FRONT DOWNSTAND POST 20 x 100mm SECTION PART FIXED AND SUSPENDED OF CEILING SLAB

2/3 Pink x 1/3 Blue Gradient Direction

883

NOTE: TIMBER FINS BETWEEN CENTRAL STAIR HANDRAIL WITHIN CENTRAL ARE CONNECTED TO FLAT METAL SPINDLE DETAIL( SUPPORTING MAIN STAIR HANDRAIL) ON BOTH SIDES SEE DETAIL X2

UNDERSIDE OF BEAM

288

TYPE ADP-4.1 377 x 1570mm

UNDERSIDE OF EXISTING SLAB

FINISHED FLOOR LEVEL FLOOR SLAB

4 TIMBER FINS @ 1860mm HIGH OF FFL 4 TIMBER FINS @ 4464mm HIGH OF FFL

9 TIMBER FINS @ 3300mm HIGH OF FFL

4 TIMBER FINS @ 3744mm HIGH OF FFL

STAIR LANDING SUPPORTING POST : CONCEALED BEHIND ACRYLIC PANEL

ELEVATION C THROUGH 5TH& 6TH FLOORS

ELEVATION D THROUGH 5TH& 6TH FLOORS

SCALE 1:20

SCALE 1:20

2465 INTERNAL FACE OF CM-2

A1 2017.06.16 LTB REVISION:

Drawings made in collaboration with LTB

London | U .K.

P. 3 5


4 3 CASTELL ANA Being our ďŹ rst project in Spain, we wanted this building to feel truly Madrilenian in nature. This was achieved by meeting and collaborating with local artist, Esther Soto, placing her collages throughout the project. The material palette stayed neutral with the use of plywood and oak veneer. To bring a little edgyness to the project, we played around with the use of perforated metal. We used it as screens to let light seep through the space, as a stair ballustrade detail, as well as in our of furniture pieces. We needed a connecting stair in the building and that presented itself as the perfect opportunity for the design feature of the project. The stair was to act as a green tunnel that would incorporate the pantry islands, a bench to provide some lunch seating area and more workspace. Additionally, shelves were added to the upper half of the stair to hold the plants that would provide some greenery to this otherwise plain, black stair.

City : Floors : m2 : P. 3 6

Madrid, Spain 7 4635


Renderings made by WeWork

P. 3 7


P. 3 8

4 3 Castellana


Madrid | Spain

P. 3 9


383 GEORGE STREET The project of 383 George street was to be a flagship project in Sydney and the future headquarters of WeWork’s offices there. The project itself is located on one of Sydney’s main streets and connects two heritage buildings together. With all of the existing clean exposed concrete, white painted exposed brickwork and barrel vaults, it was clear that the space was calling for a more industrial approach. In an effort to distinguish it from our New York locations, and since it was located in Australia, we played on all materials one would normally see in an industrial building but powder coated all metalwork. From the framing of flutedglass screens to re-used rebars and more, we introduced dichromatic film behind polycarb sheets as wainscoting strategy. Equally, we worked closely with the arts and graphics team to make sure the space felt industrial and playful in its use of color.

City : Floors : m2 : P. 4 0

Sydney, Australia 11 4798


Photos taken by WeWork

P. 41


P. 4 2

383 George Street


Photos taken by WeWork

Sydney | Australia

P. 4 3


SET DESIGN Set Design has always been of particuliar interest to me. After 5 years studying at Syracuse University, my first job was at Bureau Betak working closely with the design team to realize the sets. There was something I found very spectacular in thinking of design as something that needs to last only 15 minutes or the duration of an evening. This expands one’s material palette tenfold. The design narrative, or “concept”, was never more important than in this niche of ephemeral architecture. It also was very interdisciplinary in nature! Thinking of what a fashion designer’s collection was about and what fabrics they were using to influence not only our choice of materials, but the music that was to be played, the light scenes and finally the choreography of the models involved.

P. 4 4

Hugo Boss


Photos taken by Bureau Betak

Jean Nouvel | M.O.M.A .

P. 4 5


P. 4 6

Lacoste


Photos taken by Bureau Betak

Jason Wu

P. 4 7


FURNITURE DESIGN At WeWork, when an important space required a “center of gravity”, we often designed these pieces that were fixed as a part of our millwork scope. Often times this empowered us to design coffee tables, dining tables and more out of materials we used throughout the project to create visual consistency.

P. 4 8


Drawings made in collaboration with Duriez Agencements

P. 4 9


P. 5 0

Bench design for Park in Beirut


Ateliers Liana Yaroslavsk y

P. 51


DIGITAL COLL AGES

Collage is my preferred medium of choice to express concepts. From mood boards to still images to portraying a perspective of space, this is my “default� way of conveying a vision. Often using images that I grab online, I create a more surreal version of the image. These are done overlapping hand drawings, 3D models, photographs, photoshoped lighting effects and more.

P. 5 2

Curated Disorders


P. 5 3


P. 5 4

Curated Disorders


P. 5 5


P. 5 6

Curated Disorders


ANIMATION 1 https://www.youtube.com/watch?v=VN0ql69A9_E

P. 5 7


P. 5 8

Curated Disorders


ANIMATION 2 https://www.youtube.com/watch?v=pDnyVsBx3mM

P. 5 9


P. 6 0

Curated Disorders


ANIMATION 3 https://www.youtube.com/watch?v=_qj9GgfuMjY

P. 61


P. 6 2

Park Cit y, Gowanus


P. 6 3


P. 6 4

Park Cit y, Gowanus


Ac tion Space

P. 6 5


P. 6 6

Hand Sketching


P. 6 7

Profile for nsbengio

Nathanael Bengio  

Portfolio

Nathanael Bengio  

Portfolio

Profile for nsbengio
Advertisement