{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 1

KOLLEKTION 2019/2020

SIKKERHEDSSKO OG ARBEJDSFODTØJ

SIKA  / ELTEN / DUNLOP


Sådan bruger du kataloget Produktinformation Hvert produkt beskrives ved hjælp af godkendelser, symboler og fakta omkring produktets særlige egenskaber, ydersålen, overlæderet, inderfóret, indlægssålen og brancher. Guide til godkendelser og symboler Alle godkendelser og symboler er forklaret på flappen side 2. Slå flappen ud, når du bladrer i kataloget – så har du hjælpen lige ved hånden. Hvilken sko til hvilken branche? Fodtøjet skal passe til både fødderne og til det arbejde, der udføres! For hvert produkt kan du altid se, hvilke brancher fodtøjet er særligt velegnet til. Find produkt via artikelnummer Bagerst i kataloget finder du et indeks i numerisk rækkefølge. En nem og hurtig måde at finde frem til det produkt, du søger.

LUK OP


INDHOLD

Hos Sika Footwear finder du sikkerhedssko og arbejdsfodtøj til en lang række brancher, brugere og behov. Vores sortiment dækker bredt og indeholder alt lige fra træsko, sko og sandaler til støvletter, støvler og tilbehør.

VÆRD AT VIDE

MÆRKER OG PRODUKTER

2  Gode råd, inden du vælger sikkerhedssko og arbejdsfodtøj

14

4

Om Sika Footwear

6

Opbygning af en SIKA arbejdssko

8

Den skridsikre såls DNA

10

Komfort - kom på god fod med dine fødder

12

SHOEFINDER – Find det rette fodtøj til dine behov

31

SIKA fodtøj i forskellige farver

47

ESD-godkendt fodtøj

58

Strømper til arbejde

62

Gode råd om pleje af fodtøj

63

Om Sikafootwear.dk

44

48

56

TILBEHØR

63

INDEX

FIND HELE SORTIMENTET PÅ WWW.SIKAFOOTWEAR.DK


OM SIKA FOOTWEAR

Fodtøj skabt til arbejde Arbejdsfodtøj er en tillidssag! Brugernes sikkerhed og arbejdsevne er direkte afhængig af vores evne til at levere. Og med snart 150 års erfaring kan du sove roligt om natten velvidende, at du har branchens førende fagfolk på sagen.


Hos Sika Footwear udvikler, producerer og leverer vi fodtøj til det arbejdende folk. Fra sygeplejersken med 12-timers vagten til entreprenøren, der bygger veje og broer. Behovene varierer, men der gælder det samme for dem alle: Fodtøjet skal både passe til fødderne og til det arbejde, der udføres!

Sika Footwear er en dansk virksomhed, som tog sine første spæde skridt i 1870. Ikke at alder i sig selv er lig med kvalitet, men det er svært at argumentere imod snart 150 års indsigt og finpudsning. I dag bruger vi den viden til at udvikle vores egne produkter fra bunden samt udvælge og markedsføre de absolut bedste mærker på markedet. Ja, vi ved en del om fodtøj i Sika Footwear. Men for os er det ligeså vigtigt at lytte til dem, der rent faktisk skal bruge skoene i dagligdagen. Derfor udvikler vi vores egne produkter i tæt samarbejde med brugerne, for det er i sidste ende deres mening, der tæller. Så uanset, om det betyder en ekstra skridhæmmende sål eller endnu bedre komfort, så går vi den ekstra mil. Fælles fodslag skaber nemlig de bedste resultater. Vælger du Sika Footwear, får du med andre ord hele pakken og er i øvrigt garanteret service lidt ud over det sædvanlige. Hurtig og sikker levering, kompetent rådgivning og salgsfremmende marketing-support er bare et par af de fordele der gør, at du kan være et skridt foran og sikre tilfredse kunder og medarbejdere!


Opbygning af en arbejdssko ÅNDBART OG SVEDTRANSPORTERENDE INDERFÓR AF TEKSTIL

SLIDSTÆRKT OG ÅNDBART PERMAIR® LÆDER

STØDABSORBERENDE INDLÆGSSÅL AF ÅNDBART OG ANTIBAKTERIELT MATERIALE, DER GIVER ET GODT INDEKLIMA I SKOENE

BRED YDERSÅL I HÆLOMRÅDET REDUCERER RISIKOEN FOR VRIDSKADER

SKRIDHÆMMENDE YDERSÅL AF PU

SVEDABSORBERENDE OG SVEDTRANSPORTERENDE BINDSÅL

SIKA / OPTIMAX 172000

6


Perfektion til tåspidserne INDERFÓR Inderfór er typisk af skind, læder, microfiber eller tekstil. Uanset materiale bidrager inderfóret til komfort og velvære. SKIND OG LÆDER er naturmaterialer, der giver et ekstra godt indeklima i fodtøjet. MICROFIBER OG TEKSTIL er mere slidstærkt og

MELLEMSÅL/ YDERSÅL Der findes forskellige sålmaterialer, som kombineres ud fra brugssituationen. De mest anvendte kombinationer er:

har gode svedabsorberende og svedtransporterende

PU YDERSÅL: Skridhæmmende, stødabsorberende,

egenskaber, som holder fødderne sunde og tørre.

slidstærk og fleksibel (også i kulde). Efter kort tids

TÅVÆRN Tåværn beskytter tæerne mod faldende objekter og sammenpresning. Tåværn kan være af stål, aluminium eller composite, som alle lever op til gældende krav. (se godkendelser på side 2) STÅL OG ALUMINIUM er begge tynde materialer, mens COMPOSITE er et lettere og kraftigere materiale, der ikke transporterer kulde. Composite anvendes bl.a. i alle metalfrie produkter.

INDLÆGSSÅL Indlægssålen er en vigtig bestanddel i forhold til pasform og komfort. Der findes mange forskellige såltyper. Se sortimentet af indlægssåler under sektionen TILBEHØR.

brug bliver ydersålen mere skridhæmmende. PU MELLEMSÅL: Stødabsorberede og fleksibel (også i kulde). PU YDERSÅL: Skridhæmmende, slidstærk og fleksibel (også i kulde). Efter kort tids brug bliver ydersålen mere skridhæmmende. PU MELLEMSÅL: Stødabsorberede og fleksibel (også i kulde). TPU YDERSÅL: Skridhæmmende, slidstærk,

OVERLÆDER Overlæderet kan være af forskellige materialer, som kombineres ud fra brugssituationen. De mest almindelige materialer er: FULDNARVLÆDER: Ekstra slidstærkt og åndbart materiale, der især anvendes i sikkerhedsfodtøj, der udsættes for hårdt brug PERMAIR® LÆDER: Slidstærkt og åndbart materiale. Vandafvisende, nemt at rengøre og resistent overfor visse kemikalier, olier, salte m.m. Find resistensoversigt på www.sikafootwear.dk/download MICROFIBER: Slidstærkt, åndbart og hurtigttørrende materiale. I nogle produkter har materialet en vandafvisende effekt.

fleksibel og mulighed for detaljer og flere farver i

TEKSTIL: Åndbart materiale med mulighed for at

ydersålen.

skabe designs med forskellige print, farver og detaljer.

PU MELLEMSÅL: Stødabsorberede og fleksibel (også i kulde). GUMMI YDERSÅL: Ekstra skridhæmmende, slidstærk, fleksibel og mulighed for detaljer og flere farver i ydersålen.

Kombineres ofte med andre materialer som f.eks. læder, nubuck, ruskind, mesh eller microfiber for at opnå ekstra slidstyrke mm.

PU MELLEMSÅL: Stødabsorberede og fleksibel (også

SØMVÆRN

i kulde). NITRILGUMMI YDERSÅL: Skridhæm-

Sømværnet beskytter mod at træde skarpe gen-

mende, ekstra slidstærk og fleksibel. Nitrilgummi

stande gennem ydersålen. Sømværn kan være af

er varmeresistent og tåler op til 300 °C i ét minut

stål, fiber eller træ, som alle lever op til gældende

(HRO).

krav.

EVA MELLEMSÅL: Ekstra let materiale. Stødab-

STÅL er et stærkt materiale, der især er velegnet til

sorberede og fleksibel. GUMMI YDERSÅL: Ekstra

at gå på små og skarpe genstande.

skridhæmmende, slidstærk, fleksibel og mulighed for detaljer og flere farver i ydersålen.

FIBER er et fleksibelt og metalfrit materiale, som ikke transporterer kulde. Fiber sømværn anvendes bl.a. i alle metalfrie produkter TRÆ anvendes udelukkende i SIKA Comfort-træskoserien og er især velegnet ved stillestående arbejde. Træ har også en kuldeisolerende effekt.


DEN SKRIDSIKRE SÅLS DNA Skridhæmmende såler kan designes og konstrueres på mange forskellige måder, og mange elementer bidrager til skridsikkerheden: Fra mønster og riller til hælens hældning. Her kan du se, hvordan Sika Footwear holder dig sikkert gående.

KNOPPERNES STORE KONTAKTFLADE OG SKARPE KANTER ØGER FRIKTIONEN MELLEM SÅL OG UNDERLAG, SÅ DU STÅR BEDRE FAST.

DE BREDE RILLER FØLGER FODENS BEVÆGELSESMØNSTER OG GIVER EN GOD FLEKSIBILITET. DET ØGER KONTAKTFLADEN OG FØLELSEN MED UNDERLAGET.

KNOPPERNES KONISKE FORM REDUCERER RISIKOEN FOR, AT DER SAMLES SNAVS I SÅLEN. KNOPPERNES OVERFLADE HAR EN RU STRUKTUR, DER ØGER FRIKTIONEN OG FORBEDRER DE SKRIDHÆMMENDE EGENSKABER.

VÆSKE LEDES VÆK FRA SÅLEN VED HJÆLP AF DE SMALLE RILLER, SÅ DU HAR ET GODT GREB I UNDERLAGET.

STIGEGREB MED RIFLET MØNSTER GIVER EN SKRIDHÆMMENDE EFFEKT VED ARBEJDE PÅ BL.A. STIGER.

HÆLFLADEN HÆLDER 7° I FORHOLD TIL RESTEN AF TRÆDEFLADEN. DET SKABER OPTIMAL KONTAKT MELLEM HÆL OG UNDERLAG, NÅR DU BEVÆGER DIG.

DE TÆTSIDDENDE, FLEKSIBLE OG RETVINKLEDE LAMELLER ER PLACERET I FORSKELLIGE RETNINGER, HVILKET SKABER OPTIMAL FRIKTION OG EN STÆRK SKRIDHÆMMENDE EFFEKT.

SIKA / FUSION CLOG ESD

8


FÅ ET GODT FODFÆSTE Sådan reducerer du risikoen for skridulykker.

Skridulykker er en af de primære årsager til faldskader på arbejdspladsen. Derfor har vi hos Sika Footwear altid fokus på skridsikkerhed og de skridhæmmende egenskaber i vores produkter. Lige nu får skridsikkerhed øget opmærksomhed fra flere forskellige brancher og det med god grund. Skridhæmmende fodtøj kan nemlig vise sig at være en rigtig god investering – for både helbred og bundlinje. Hos Sika Footwear har vi mange års erfaring med udvikling af skridhæmmende arbejdsfodtøj til forskellige brancher og miljøer, og vores konsulenter står altid klar til at hjælpe dig med at stå bedre fast på arbejdspladsen.

HVAD SKAL JEG KIGGE EFTER I FODTØJET? Godkendelse Kig efter fodtøj med én af følgende tre godkendelser. I testen måles friktionen mellem sål og underlag - både ved flad kontakt og på hælen.  Ydersålen er skridtestet på keramisk flise med sæbeopløsning

Fodtøjet: Sålmateriale og -mønster, konstruktion, fleksibilitet, slid, mm. Underlaget: Type, grovhed, hårdhed, polering, kontaminering, spild, mm. Menneskelig faktor: Alder, mobilitet, syn, distraheringer, reaktionsevne, mm. Lokation: Belysning, forhindringer, trapper, ramper, forandret overflade, mm.

“Skrid på hælen er en hyppig årsag til faldulykker. Skrid skyldes ofte den begrænsede kontaktflade, der opstår, når du bevæger dig, og kun hælen rører underlaget.”

 Ydersålen er skridtestet på stålplade med glycerin  Ydersålen er skridtestet til SRA og SRB

HVAD ER SKRIDSIKKERHED? Skridsikkerhed er en overordnet betegnelse for fodtøjets skridhæmmende egenskaber i samspil med underlaget, personen og det miljø, personen bevæger sig i. At en sko er skridsikkerhedsgodkendt er ingen garanti mod skridulykkker, men det betyder, at risikoen er væsentligt mindre. Når du skal arbejde med skridsikkerhed, er der mange faktorer, du skal være opmærksom på.

VIDSTE DU AT …

Sålmønster Et godt sålmønster er udviklet til det miljø, skoene skal anvendes i. Det flytter væske, forhindrer snavs i at sætte sig fast, og sikrer nem rengøring. Materiale Der findes en række sålmaterialer, der skaber skridhæmmende egenskaber i samspil med underlaget og miljøet. Se de forskellige kombinationer af materialer under afsnittet ”Opbygning af en arbejdssko”. Kontaktflade Jo større kontaktflade mellem sål og underlag, jo højere friktion. Er sålen flad og fleksibel, skabes en større kontaktflade og en bedre fornemmelse af underlaget.

“25,4 % af alle anmeldte arbejdsulykker skyldes skrid, fald eller styrt – og den gennemsnitlige omkostning ved alvorlige arbejdsulykker er ca. 85.000 kroner.” KILDE: Arbejdsskadestyrelsen 2016, PriceWaterHouseCoopers og Handelshøjskolen i Aarhus

TAG EN SNAK MED DIN SIKA FOOTWEAR KONSULENT OM, HVILKET ARBEJDSFODTØJ, DER PASSER BEDST TIL DIN ARBEJDSPLADS.

9


KOMFORT – KOM PÅ GOD FOD MED DINE FØDDER Vi har alle et ønske om fodtøj, der føles godt – også efter mange timer på benene. Komfortabelt fodtøj bidrager ikke bare til en behagelig arbejdsdag, men holder også krop og fødder sunde. Derfor er det vigtigt, at du tager stilling til komfort i dit fodtøj. KOMFORT betyder ikke det samme for os alle, og især ikke, når det drejer sig om vores fødder. KOMFORT er en individuel fornemmelse, oplevelse eller følelse – og leveres ikke i en ”one-size-fits-all”.

Pasform Pasform er et udtryk for, hvor godt skoene passer på foden uafhængig af miljø og aktivitet. En dårlig pasform medfører forringet komfort – og omvendt.

”Den personlige oplevelse af velvære er den primære faktor når det kommer til komfort i fodtøj” Per Øllgaard, Fysioterapeut med speciale i fødder og fodskader.

Stødabsorbering og affjedring Stødabsorbering og affjedring er skoenes evne til at absorbere stød og sende energien retur. Fodtøj med god stødabsorbering reducerer belastningen på led, fødder, ben og ryg. Stødabsorbering må ikke forveksles med blødhed, som ofte giver den umiddelbare følelse af komfort. Det mærker man f.eks., hvis indlægssålen er af et ekstra blødt materiale. Men blødhed skaber ikke nødvendigvis god komfort på sigt.

FAKTORER, DER PÅVIRKER KOMFORTEN 1. ARBEJDSMILJØ Sika Footwear har identificeret en række faktorer, der påvirker komfortoplevelsen, og som både har fokus på brugerens situation og fodtøjets funktioner: 2. OMGIVELSER Arbejder du inde eller ude? Er der varmt eller koldt? Vådt eller tørt? Er underlaget glat eller ujævnt? 3. AKTIVITET Står du stille, eller er du i bevægelse? Går du på stiger? Har du knælende arbejde? 4. PERSON Har du en bred eller smal fod? Er din svang høj eller lav? Hvad vejer du? Har du varme fødder eller udfordringer, der kræver særlige hensyn? 5. FODTØJ Udover omgivelser, aktivitet og person, så påvirker forskellige funktioner i fodtøjet vores oplevelse af komfort:

VI D S T E D U AT: Selvom pasform af mange betragtes som den vigtigste komfortfaktor, så viser en undersøgelse, at 37 % af mænd vælger for store sko og 27 % af kvinderne for små sko. 

10

Kilde: Satra Bulletin, Oktober 2015

Fleksibilitet Fleksibelt fodtøj er primært karakteriseret ved, at ydersål og overlæder er af fleksible og bløde materialer, som følger fodens bevægelser. Omvendt kan en mindre fleksibel sko også tilføre komfort i form af større stabilitet. Åndbarhed Åndbart fodtøj tillader, at varme og fugt fra fødderne kan slippe ud, så temperaturen i skoene bliver behagelig, og fødderne holdes tørre. Åndbare materialer er oftest kendetegnet ved gode svedabsorberende og -transportende egenskaber, der kan absorbere fugten og transportere den væk fra foden. Støtte Stabilitet og støtte kan minimere risikoen for skader. Behovet afhænger af foden, omgivelser og aktivitet. Støtte kan skabes i selve konstruktionen af fodtøjet og via stabiliserende materialer på udsatte områder. Hos Sika Footwear har vi mange års erfaring med at udvikle komfortabelt arbejdsfodtøj til alle – lige fra entreprenøren til sygeplejersken. Vi tænker komfort ind i både konstruktion og materialevalg uden at gå på kompromis med sikkerhed og kvalitet. Kontakt vores konsulenter for råd og vejledning om det rigtige skovalg til dine behov.


Hvad skal du være opmærksom på, når du vælger komfortabelt arbejdsfodtøj?

PASFORM: Sko skal sidde godt på foden. Både når du står, og når du går. Fødder er forskellige, derfor er sko det også.

STØDABSORBERING: Sålkonstruktion og valg af materialer skal sikre en god og vedvarende stødabsorbering i hele skoens levetid.

JUSTERBARHED: Et nemt og justerbart lukkesystem sikrer, at fodtøjet sidder godt og fast på foden – f.eks. Boa® Fit System, snører og Velcro®.

STØTTE: God støtte på udsatte områder af foden er afgørende for både sikkerhed og komfort. Eksempelvis et gelenk, eller en hælkappe, der giver ekstra stabilisering og modvirker vrid, eller en svangstøttende indlægssål, der fordeler trykket på hele foden.

ÅNDBARHED: Overlæderet skal sikre den nødvendige beskyttelse imod omgivelserne – men skal samtidig være åndbart, så foden kan komme af med fugt og varme. Svedabsorberende og -transporterende inderfór leder fugten væk fra fødderne så de holdes tørre.

SIKKERHED: Sikkerhed som f.eks. tåværn og sømværn, er for mange en nødvendighed, som kan påvirke komforten i skoene. Derfor opbygger vi skoen med fokus på, at komfortoplevelsen påvirkes mindst muligt.

FLEKSIBILITET: Fleksible materialer og konstruktionen sikrer, at skoen følger fodens naturlige bevægelser.

KOMFORT SKAL OPLEVES – PRØV ALTID SKOENE PÅ, INDEN DU BESLUTTER DIG.

11


SHOEFINDER

Find det rette fodtøj til dine behov Shoe Finder er et brugervenligt, visuelt og simpelt værktøj, som kan hjælpe dig med at træffe det rigtige skovalg – uanset om du er bruger, indkøber eller forhandler. Det eneste, du skal gøre, er at svare på 5 spørgsmål. Så genererer Shoe Finder en komplet liste over sko, der passer præcis til dine behov.

12


Vores hjemmeside

er et værktøj udviklet til dig! –  Søg fodtøj hurtigt og effektivt –  Få ny viden og gode råd om sikkerhedssko og arbejdsfodtøj –  Find nærmeste forhandler –  Hent vejledninger, kataloger m.m. –  Lav produktlister og datablade med dit eget logo

Se mere på www.sikafootwear.dk

1

Gå ind på sikafootwear.dk og klik på Shoe Finder

2

Vælg branche, køn, skostørrelse, arbejdsmiljø og særlige ønsker

3

Se alle de sko, der matcher dine behov

4

Lav din egen liste, download eller send som pdf

www.sikafootwear.dk/shoe-finder

13


Arbejdsfodtøj, der vinder på komfort og kvalitet SIKA er resultatet af generationers erfaring med udvikling og produktion af arbejds- og sikkerhedsfodtøj af højeste kvalitet. I dag udvikles al fodtøj i tæt samarbejde med en række professionelle brugere og helt naturlige fokusområder i produktudviklingen bliver derfor anvendelse, funktion og pasform. Sortimentet er især koncentreret omkring arbejdsfodtøj målrettet levnedsmiddel- og medicinalindustrien, HORECA, service og rengøring, hospital- og plejesektoren samt træsko til alle brancher.

SIKAS SERIER OG SORTIMENT: HIGHLINE / Ekstra skridhæmmende og stødabsorberende arbejdsfodtøj i rengøringsvenligt design OPTIMAX / Let og komfortabelt arbejdsfodtøj FUSION / Arbejdsfodtøj med usædvanlig god komfort, pasform og fleksibilitet FUSION CLOG ESD / ESD-godkendte træsko med god skridsikkerhed og optimal komfort FLEX LBS / Træsko med indersål af blødt læder COMFORT / Træsko med indersål af træfinér FLEX LIGHT / Fleksible, komfortable og ESD-godkendte sikkerhedstræsko PROFLEX / Sikkerhedstræsko med perfekt pasform FUNCTION / Lette, slidstærke og ekstra skridhæmmende arbejdssko SIKA BUBBLE / Ekstra skridhæmmende og stødabsorberende arbejdssko SIKA MOTION / Sandaler med super pasform og komfort


Lette og åndbare arbejdssko er afgørende, når du går og står i mange timer hver dag

FIND HELE SORTIMENTET PÅ WWW.SIKAFOOTWEAR.DK


SERIEN:

HIGHLINE

Fakta om HIGHLINE SÆRLIGE EGENSKABER: Rengøringsvenligt design. ESD-godkendt. Fra str. 35 til 50

Ekstra skridhæmmende og stødabsorberende arbejdsfodtøj i rengøringsvenligt design

YDERSÅL: Let, slidstærk, stødabsorberende og ekstra skridhæmmende ydersål af PU/PU. Sålen er fleksibel og har samtidig et stabiliserende gelenk, der modvirker vrid og fordeler trykket til hele sålen. Med gelpude i hælen for ekstra god stødabsorbering og affjedring OVERLÆDER: Åndbart, slidstærkt og vandafvisende Permair® læder INDERFÓR: Åndbart, slidstærkt, svedtransporterende og hurtigtørrende inderfór af Moisture-Tech® Technology og med ekstra forstærkning i hælen INDLÆGSSÅL: Indlægssål af åndbar, svedtransporterende og antibakteriel PU. Med ekstra blødt og trykaflastende memory foam fra hæl til forfod BRANCHER: Særligt velegnet til levnedsmiddelindustri, medicinalindustri På lager sommer 2019

EKSTRA SKRIDHÆMMENDE YDERSÅL AF PU/PU

STIGEGREB

ESD-GODKENDT BOA® FIT SYSTEM

ÅNDBART, SLIDSTÆRKT OG VANDAFVISENDE PERMAIR® LÆDER

FORSTÆRKNING FOR EKSTRA SLIDSTYRKE

FÅ SYNINGER GIVER ET RENGØRINGSVENLIGT DESIGN

202220 / PRIMO SÆRLIGE EGENSKABER: Med Boa® Fit System

16

F IN D OVER S IG T OVER S Y MBO L E R O G GO DKE N DE L SE R PÅ F L APPE N SI DE 2

NYHED


SERIEN:

HIGHLINE

NYHED

202210 / PREMIER SÆRLIGE EGENSKABER: Metalfri

NYHED

202110 / LEAD SÆRLIGE EGENSKABER: Sandal med justerbar Velcro® lukning. Metalfri

SI KA F O OTW E AR 2019/20

17


SERIEN:

HIGHLINE

Fakta om HIGHLINE SÆRLIGE EGENSKABER: Rengøringsvenligt design. ESD-godkendt. Fra str. 35 til 50

Ekstra skridhæmmende og stødabsorberende arbejdsfodtøj i rengøringsvenligt design

YDERSÅL: Let, slidstærk, stødabsorberende og ekstra skridhæmmende ydersål af PU/PU. Sålen er fleksibel og har samtidig et stabiliserende gelenk, der modvirker vrid og fordeler trykket til hele sålen. Med gelpude i hælen for ekstra god stødabsorbering og affjedring OVERLÆDER: Åndbart, slidstærkt og vandafvisende Permair® læder INDERFÓR: Åndbart, slidstærkt, svedtransporterende og hurtigtørrende inderfór af Moisture-Tech® Technology og med ekstra forstærkning i hælen INDLÆGSSÅL: Indlægssål af åndbar, svedtransporterende og antibakteriel PU. Med ekstra blødt og trykaflastende memory foam fra hæl til forfod BRANCHER: Særligt velegnet til levnedsmiddelindustri, medicinalindustri På lager sommer 2019

NYHED

18

NYHED

202510 / FRONT

202410 / FIRST

SÆRLIGE EGENSKABER: Med lynlås og elastik over vrist. Metalfri

SÆRLIGE EGENSKABER: Elastik over vrist. Metalfri

F IN D OVER S IG T OVER S Y MBO L E R O G GO DKE N DE L SE R PÅ F L APPE N SI DE 2


Kvalitet og innovation fra hæl til tå

GEL TECHNOLOGY TR gelpude i hælen for ekstra god stødabsorbering og affjedring. Bevarer sin form og effekt over tid

Små riller leder væske væk, så der skabes et godt greb i underlaget

Det grove hexagon sålmønster har en stor kontaktflade og skaber friktion i alle retninger, så risiko for skrid minimeres. Et optimalt sålmønster på snavsede, våde og glatte gulve

Afrundede, brede riller skaber en selvrensende effekt, der forhindrer snavs i at sætte sig fast

NANOTOE® Let og metalfrit tåværn af nano forstærket glasfiber

Stigegreb sikrer et godt greb i flere retninger

SI KA F O OTW E AR 2019/20

Vinklet hæl, og tætsiddende lameller i både hæl og forfod, skaber optimal kontakt med underlaget ved bevægelse

19


SERIEN:

OPTIMAX

Fakta om OPTIMAX YDERSÅL: Skridhæmmende og stødabsorberende ydersål af PU OVERLÆDER: Åndbart, slidstærkt og vandafvisende Permair® læder

Lette og komfortable OPTIMAX modeller uden tåværn

INDERFÓR: Svedtransporterende, åndbart og slidstærkt inderfór INDLÆGSSÅL: Indlægssål af let og antibakterielt materiale. Stødabsorberende og åndbar. Vaskbar ved 30 °C BRANCHE: Særligt velegnet til medicinalindustri, levnedsmiddelindustri, hospital/pleje, HORECA, service/rengøring

SKRIDHÆMMENDE OG STØDABSORBERENDE YDERSÅL. LET, FLEKSIBEL OG SLIDSTÆRK

BRED YDERSÅL I HÆLOMRÅDET REDUCERER RISIKOEN FOR VRIDSKADER

MED PERFORERINGER FOR EKSTRA ÅNDBARHED

172000 / OPTIMAX SÆRLIGE EGENSKABER: Med perforeringer for ekstra høj åndbarhed

20

F IN D OVER S IG T OVER S Y MBO L E R O G GO DKE N DE L SE R PÅ F L APPE N SI DE 2


SERIEN:

OPTIMAX

Remme kan klippes til uden at flosse

172100 / OPTIMAX

173110 / OPTIMAX

173105 / OPTIMAX

SÆRLIGE EGENSKABER: Sandal med justerbar Velcro® lukning. Rem kan klippes til uden at flosse

SÆRLIGE EGENSKABER: Certificering: OB+A+E+FO+SRA Sandal med dobbelt, justerbar Velcro® lukning. Remme kan klippes til uden at flosse

SI KA F O OTW E AR 2019/20

21


SERIEN:

OPTIMAX

Fakta om OPTIMAX YDERSÅL: Skridhæmmende og stødabsorberende ydersål af PU OVERLÆDER: Åndbart, slidstærkt og vandafvisende Permair® læder

Lette og komfortable OPTIMAX modeller med tåværn

INDERFÓR: Svedtransporterende, åndbart og slidstærkt inderfór INDLÆGSSÅL: Indlægssål af let og antibakterielt materiale. Stødabsorberende og åndbar. Vaskbar ved 30 °C BRANCHE: Særligt velegnet til medicinalindustri, levnedsmiddelindustri

BRED YDERSÅL I HÆLOMRÅDET REDUCERER RISIKOEN FOR VRIDSKADER

SKRIDHÆMMENDE OG STØDABSORBERENDE YDERSÅL. LET, FLEKSIBEL OG SLIDSTÆRK

REM KAN KLIPPES TIL UDEN AT FLOSSE

172302 / OPTIMAX SÆRLIGE EGENSKABER: Sko med justerbar Velcro® lukning. Rem kan klipppes til uden at flosse

22

F IN D OVER S IG T OVER S Y MBO L E R O G GO DKE N DE L SE R PÅ F L APPE N SI DE 2


SERIEN:

OPTIMAX

172200 / OPTIMAX SÆRLIGE EGENSKABER: Med perforeringer for ekstra høj åndbarhed

V I D S T E D U AT: Komfort er resultatet af en række forskellige faktorer som f.eks. pasform, sikkerhed, stødabsorbering, fleksibiltet, åndbarhed m.fl.

172111 / OPTIMAX

SI KA F O OTW E AR 2019/20

23


SERIEN:

FUSION

Fakta om FUSION YDERSÅL: Ekstra skridhæmmende og stødabsorberende ydersål af PU OVERLÆDER: Åndbart, vandafvisende og slidstærkt Permair® læder.

FUSION modeller uden tåværn. Super pasform og komfort

INDERFÓR: Inderfór af svedabsorberende, slidstærkt og åndbart microfiber INDLÆGSSÅL: Antistatisk og ekstra slidstærk indlægssål med stødabsorberende Ortholite®-Teknologi. Sålen er antibakteriel, svedtransporterende og hurtigttørrende BRANCHE: Særligt velegnet til medicinalindustri, levnedsmiddelindustri, hospital/pleje, HORECA, service/rengøring

SÅLKONSTRUKTION, DER SIKRER STABILITET OG REDUCERER RISIKOEN FOR VRIDSKADER

MED PERFORERINGER FOR EKSTRA ÅNDBARHED

19511 / FUSION SÆRLIGE EGENSKABER: Med perforeringer for ekstra høj åndbarhed

24

F IN D OVER S IG T OVER S Y MBO L E R O G GO DKE N DE L SE R PÅ F L APPE N SI DE 2


SERIEN:

FUSION

19513 / FUSION

19514 / FUSION SÆRLIGE EGENSKABER: Elastik over vrist

SI KA F O OTW E AR 2019/20

25


SERIEN:

FUSION

Fakta om FUSION YDERSÅL: Ekstra skridhæmmende og stødabsorberende ydersål af PU OVERLÆDER: Åndbart, vandafvisende og slidstærkt Permair® læder

FUSION modeller med tåværn. Super pasform og komfort

INDERFÓR: Inderfór af svedabsorberende, slidstærkt og åndbart microfiber (19221-19223-19224-19225) eller hurtigtørrende Politex (19241-19242) INDLÆGSSÅL: Antistatisk og ekstra slidstærk indlægssål med stødabsorberende Ortholite®-Teknologi. Sålen er antibakteriel, svedtransporterende og hurtigttørrende BRANCHE: Særligt velegnet til medicinalindustri, levnedsmiddelindustri

19224 / FUSION

19221 / FUSION

SÆRLIGE EGENSKABER: Elastik over vrist

26

F IN D OVER S IG T OVER S Y MBO L E R O G GO DKE N DE L SE R PÅ F L APPE N SI DE 2


SERIEN: SERIEN:

FUSION FUSION

19223 / FUSION

19225 / FUSION SÆRLIGE EGENSKABER: Med justerbar Velcro® lukning og perforeringer for ekstra høj åndbarhed

19241 / FUSION

19242 / FUSION

SÆRLIGE EGENSKABER: Lynlås på indersiden

SI KA F O OTW E AR 2019/20

27


SERIEN:

FUSION CLOG ESD

Fakta om FUSION CLOG ESD YDERSÅL: Ekstra skridhæmmende og stødabsorberende ydersål af PU

Ekstra skridhæmmende arbejdstræsko med optimal komfort. ESD-godkendt

OVERLÆDER: Åndbart, slidstærkt og vandafvisende Permair® læder INDERFÓR: Inderfór af svedabsorberende og åndbart Politex. Hurtigttørrende og slidstærkt INDLÆGSSÅL: Udskiftelig indlægssål af åndbart, svedtransporterende og antibakterielt materiale. Vaskbar ved 30 °C

SÅLKONSTRUKTION, DER SIKRER STABILITET OG REDUCERER RISIKOEN FOR VRIDSKADER

REM KAN KLIPPES TIL UDEN AT FLOSSE

JUSTERBAR HÆLREM ESD-GODKENDT

19467 / FUSION CLOG ESD SÆRLIGE EGENSKABER: Certificering: OB+A+E+FO+WRU+SRC Justerbar hælrem, der kan klipppes til uden at flosse BRANCHE: Særligt velegnet til medicinalindustri, levnedsmiddelindustri, hospital/pleje, HORECA, service/rengøring

28

F IN D OVER S IG T OVER S Y MBO L E R O G GO DKE N DE L SE R PÅ F L APPE N SI DE 2


SERIEN:

FUSION CLOG ESD

19466 / FUSION CLOG ESD BRANCHE: Særligt velegnet til medicinalindustri, levnedsmiddelindustri, hospital/pleje, HORECA, service/rengøring

19468 / FUSION CLOG ESD

19476 / FUSION CLOG ESD

SÆRLIGE EGENSKABER: Certificering: OB+A+E+FO+WRU+SRC

SÆRLIGE EGENSKABER: Med tåværn

BRANCHE: Særligt velegnet til medicinalindustri, levnedsmiddelindustri, hospital/pleje, HORECA, service/rengøring

BRANCHE: Særligt velegnet til medicinalindustri, levnedsmiddelindustri

SI KA F O OTW E AR 2019/20

29


SERIEN:

FLEX LBS

Fakta om FLEX LBS YDERSÅL: Skridhæmmende, fleksibel og stødabsorberende ydersål af PU OVERLÆDER: Åndbart, slidstærkt og vandafvisende Permair® læder

FLEX LBS modeller uden tåværn. Ekstra blød indersål af læder. Let, fleksibel og robust

INDERSÅL: LBS-indersålen er en kombination af skum og læder, der gør sålen blød og ekstra behagelig

BLØD INDERSÅL AF SKUM OG LÆDER

JUSTERBAR HÆLREM

8185 / FLEX LBS SÆRLIGE EGENSKABER: Certificering: OB+A+E+WRU+FO+SRB BRANCHE: Særligt velegnet til medicinalindustri, levnedsmiddelindustri, hospital/pleje

30

F IN D OVER S IG T OVER S Y MBO L E R O G GO DKE N DE L SE R PÅ F L APPE N SI DE 2


8105 / FLEX LBS SÆRLIGE EGENSKABER: Certificering: OB+A+E+WRU+FO+SRB BRANCHE: Særligt velegnet til medicinalindustri, levnedsmiddelindustri, hospital/pleje, HORECA, service/rengøring, fritid

8005 / FLEX LBS BRANCHE: Særligt velegnet til medicinalindustri, levnedsmiddelindustri, hospital/pleje, HORECA, service/rengøring, fritid

Har din virksomhed behov for farvet fodtøj til bl.a. high-risk zoner, hvor der stilles særlige krav til hygiejne? Kontakt Sika Footwear for mere information omkring muligheder. Tel. +45 97 21 19 11 eller mail: info@sikafootwear.dk

31


SERIEN:

FLEX LBS

Fakta om FLEX LBS SÆRLIGE EGENSKABER: Med ProNose for ekstra slidstyrke på den sorte model YDERSÅL: Skridhæmmende, fleksibel og stødabsorberende ydersål af PU

FLEX LBS modeller med tåværn. Ekstra blød indersål af læder. Let, fleksibel og robust

885 / FLEX LBS

OVERLÆDER: Åndbart, slidstærkt og vandafvisende Permair® læder INDERSÅL: LBS-indersålen er en kombination af skum og læder, der gør sålen blød og ekstra behagelig BRANCHE: Særligt velegnet til medicinalindustri, levnedsmiddelindustri

8985 / FLEX LBS SÆRLIGE EGENSKABER: Certificering: SB+A+E+FO+WRU+SRB

32

F IN D OVER S IG T OVER S Y MBO L E R O G GO DKE N DE L SE R PÅ F L APPE N SI DE 2


SERIEN:

COMFORT

Fakta om COMFORT SÆRLIGE EGENSKABER: Certificering: OB+E+WRU+FO+SRC YDERSÅL: Skridhæmmende og stødabsorberende ydersål af PU OVERLÆDER: Åndbart, vandafvisende og slidstærkt Permair® læder INDERSÅL: Indersål af træfinér BRANCHE: Særligt velegnet til levnedsmiddelindustri, fritid

125 / COMFORT

COMFORT modeller med indersål af træfinér og bred pasform

149 / COMFORT

SI KA F O OTW E AR 2019/20

33


SERIEN:

FLEX LIGHT

Fakta om FLEX LIGHT SÆRLIGE EGENSKABER: ESD-godkendt. Med blød vristpolstring for ekstra god komfort YDERSÅL: Skridhæmmende, stødabsorberende og fleksibel ydersål af PU

Lette og fleksible sikkerhedstræsko med god svangstøtte og komfort. ESD-godkendt

8110 / FLEX LIGHT

OVERLÆDER: Åndbart, vandafvisende og slidstærkt Permair® læder INDERFÓR: Inderfór af svedabsorberende og åndbart Politex. Hurtigttørrende og slidstærkt INDLÆGSSÅL: Blød, stødabsorberende og udskiftelig indlægssål med ekstra god svangstøtte BRANCHE: Særligt velegnet til levnedsmiddelindustri

8111 / FLEX LIGHT

SÆRLIGE EGENSKABER: Certificering: SB+P+A+E+FO+WRU+SRA

34

F IN D OVER S IG T OVER S Y MBO L E R O G GO DKE N DE L SE R PÅ F L APPE N SI DE 2


SERIEN:

PROFLEX

Fakta om PROFLEX SÆRLIGE EGENSKABER: Fås op til str. 50. Med refleksdetaljer YDERSÅL: Skridhæmmende, stødabsorberende og fleksibel ydersål af PU OVERLÆDER: Åndbart, vandafvisende og slidstærkt Permair® læder INDERFÓR: Svedabsorberende, hurtigttørrende og slidstærkt inderfór af microfiber

Fleksibel og perfekt pasform. Fås op til str. 50

INDLÆGSSÅL: Stødabsorberende, svedabsorberende og åndbar indlægssål, som kan udskiftes BRANCHE: Særligt velegnet til levnedsmiddelindustri

19322 / PROFLEX

19324 / PROFLEX SÆRLIGE EGENSKABER: Certificering: SB+P+A+E+FO+WRU+SRC

SI KA F O OTW E AR 2019/20

35


SIKA FUNCTION

SKRIDHÆMMENDE SKO TIL DET PROFESSIONELLE KØKKEN MED SIKA FUNCTION STÅR DU FAST. SELV NÅR DET GÅR HURTIGT Skoen er designet med skridsikkerhed for øje og testet i ­professionelle køkkenmiljøer. Det unikke sålmønster sikrer ­maksimalt greb i forskellige underlag, mens stødabsorberingen forebygger ømme fødder på lange vagter. Et sikkert valg til alle køkkenproffer.

RILLER LEDER VAND VÆK, SÅ DU FÅR ET GODT GREB I UNDERLAGET

SÅLEN HAR EN SELVRENSENDE EFFEKT, SOM FORHINDRER MAD OG SNAVS I AT SÆTTE SIG

VINKLET HÆL, OG FLEKSIBLE LAMELLER I BÅDE FORFOD OG HÆL, SKABER OPTIMAL KONTAKT MED UNDERLAGET VED BEVÆGELSE

UNIKT SÅLMØNSTER SKABER FRIKTION I ALLE RETNINGER. DERVED MINIMERES RISIKOEN FOR SKRID UANSET, HVORDAN DU BEVÆGER DIG

36


SERIEN:

FUNCTION

Fakta om FUNCTION SÆRLIGE EGENSKABER: Specielt udviklet til HORECA og køkkenmiljøer med hårde, våde og glatte underlag YDERSÅL: Ekstra skridhæmmende og stødabsorberende PU ydersål. Fleksibel, let og nem at rengøre OVERLÆDER: Slidstærkt, åndbart og vandafvisende microfiber med god modstandsdygtighed overfor kemikalier anvendt i rengøringsmidler indenfor HORECA og levnedsmiddelindustri INDERFÓR: Åndbart og vaskbart tekstil med ekstra forstærkende microfiber i hælen

Lette, slidstærke og ekstra skridhæmmende arbejdssko

INDLÆGSSÅL: Åndbar, stødabsorberende og svedtransporterende indlægssål, der reducerer lugtgener og er vaskbar ved 30 °C BRANCHE: Særligt velegnet til HORECA

NYHED

19301 / BALANCE

NYHED

19302 / STABLE

SI KA F O OTW E AR 2019/20

37


SERIEN:

SIKA BUBBLE

Fakta om SIKA BUBBLE YDERSÅL: Ekstra skridhæmmende og fleksibel ydersål af EVA/gummi. Luftboblerne i ydersålen giver unik komfort og stødabsorbering under hele foden OVERLÆDER: Åndbart og vaskbart tekstil

Super komfortabel arbejdssko i smart sneakers design

INDERFÓR: Åndbart og vaskbart tekstil INDLÆGSSÅL: Åndbar, stødabsorberende og svedtransporterende indlægssål, der bevarer det meste af sin form over tid. Indlægssålen reducerer lugtgener og er vaskbar ved 30 °C BRANCHE: Særligt velegnet til hospital/pleje, HORECA, medicinalindustri, service/rengøring, fritid

SPECIALDESIGNET YDERSÅL, SOM GIVER ET GODT FODFÆSTE PÅ GLATTE OVERFLADER

DE KARAKTERISTISKE LUFTBOBLER GIVER EN UNIK KOMFORT OG STØDABSORBERING I HELE SÅLEN

SKOENE KAN VASKES VED 30 °C

LEVERES MED SNØREBÅND I TO FORSKELLIGE FARVER

38

50011 / MOVE SÆRLIGE EGENSKABER: Den sort/hvide model leveres med par ekstra hvide snørebånd

F IN D OVER S IG T OVER S Y MBO L E R O G GO DKE N DE L SE R PÅ F L APPE N SI DE 2


SERIEN:

SIKA BUBBLE

SIKA BUBBLE Til dig, der går langt for andre SIKA BUBBLE er som skabt til dig, der tager de lange vagter og det store ansvar. DIG, der står meget og går meget. Med sit stilrene design udvisker SIKA BUBBLE linjen mellem arbejdsfodtøj og sneakers – uden at gå på kompromis med komfort eller sikkerhed. Endelig en sko, du har lyst til at have på. Hele dagen.

50011 / MOVE

50011 / MOVE

SÆRLIGE EGENSKABER: Den hvide model leveres med et par ekstra blå snørebånd

SÆRLIGE EGENSKABER: Den sorte model leveres med et par ekstra blå snørebånd

SI KA F O OTW E AR 2019/20

39


SERIEN:

SIKA BUBBLE

Fakta om SIKA BUBBLE YDERSÅL: Ekstra skridhæmmende og fleksibel ydersål af EVA/gummi. Luftboblerne i ydersålen giver unik komfort og stødabsorbering under hele foden OVERLÆDER: Åndbar, vandafvisende og slidstærkt microfiber (50012 og 50017) eller canvas (50013)

Super komfortabel og vandafvisende arbejdssko i smart sneakers design

INDERFÓR: Åndbart tekstil INDLÆGSSÅL: Åndbar, stødabsorberende og svedtransporterende indlægssål, der bevarer det meste af sin form over tid. Indlægssålen reducerer lugtgener og er vaskbar ved 30 °C BRANCHE: Særligt velegnet til hospital/pleje, HORECA, medicinalindustri, service/rengøring, fritid

SPECIALDESIGNET YDERSÅL, SOM GIVER ET GODT FODFÆSTE PÅ GLATTE OVERFLADER

DE KARAKTERISTISKE LUFTBOBLER GIVER EN UNIK KOMFORT OG STØDABSORBERING I HELE SÅLEN

ÅNDBART, SLIDSTÆRKT OG VANDAFVISENDE CANVAS

NYHED

50013 / JUMP Forventes på lager sommer 2019

40

F IN D OVER S IG T OVER S Y MBO L E R O G GO DKE N DE L SE R PÅ F L APPE N SI DE 2


50017 / FLOW SÆRLIGE EGENSKABER: Leveres med et par ekstra blå snørebånd

V I D S T E D U AT? 50012 / STEP SÆRLIGE EGENSKABER: For begge farver leveres skoene med et par ekstra blå snørebånd

Pasform, skridsikkerhed og stødabsorbering er ifølge brugere indenfor hotel- og restaurationsbranchen I Danmark de vigtigste parametre, når der skal vælges sko til arbejde

41


SERIEN:

SIKA MOTION

Fakta om SIKA MOTION SÆRLIGE EGENSKABER: Certificering: OB+A+E+FO+SRC Mange justeringsmuligheder. YDERSÅL: Skridhæmmende og stødabsorberende ydersål af PU/PU

Lette, bløde og fleksible sandaler. Super pasform, svangstøtte og komfort

OVERLÆDER: Af nubuck/lycra. Den hvide model er af narv læder INDERFÓR: Blødt og behageligt inderfór INDERSÅL: Ekstra blød og polstret indersål af ruskind, der former sig efter foden og giver optimal komfort BRANCHE: Særligt velegnet til hospital/pleje, HORECA, medicinalindustri, service/rengøring, fritid

AFTAGELIG HÆLREM

STØDABSORBERENDE YDERSÅL

MANGE JUSTERINGSMULIGHEDER

EKSTRA BLØD INDERSÅL

22204 / SIKA MOTION SÆRLIGE EGENSKABER: Med aftagelig hælrem

42

F IN D OVER S IG T OVER S Y MBO L E R O G GO DKE N DE L SE R PÅ F L APPE N SI DE 2


22207 / SIKA MOTION SÆRLIGE EGENSKABER: Med aftagelig hælrem

V I D S T E D U AT? SHOEFINDER er et brugervenligt, visuelt og simpelt værktøj, som hjælper dig med at træffe det rigtige skovalg. Se hvordan på sikafootwear.dk/shoe-finder

22206 / SIKA MOTION LADY

43


Arbejder du på glatte overflader og trapper, er det vigtigt, at du bruger arbejdssko med skridhæmmende såler

Kom to skridt foran med tysk grundighed ELTEN er tysk grundighed i lækker indpakning. Sortimentet af gennemtestet sikkerhedsfodtøj byder på alt lige fra supermoderne varianter i et smart sneakers-design til de mere klassiske modeller med fokus på enkle og funktionelle detaljer. Gennemtænkt funktionalitet og innovativ teknologi er kendetegnende for ELTEN, der har produceret sikkerhedsfodtøj siden 1910 og som konstant rykker grænserne for, hvad man kan forlange af fodtøj til arbejde!

44

F IN D OVER S IG T OVER S Y MBO L E R O G GO DKE N DE L SE R PÅ F L APPE N SI DE 2


FIND HELE SORTIMENTET PÃ… WWW.SIKAFOOTWEAR.DK


SERIEN:

L10

Fakta om L10 SÆRLIGE EGENSKABER: Læderfri YDERSÅL: Skridhæmmende og stødabsorberende ydersål af PU

Let og fleksibelt arbejdsfodtøj med tåværn. ESD-godkendt

OVERLÆDER: Slidstærkt, vandafvisende og hurtigttørrende microfiber. Nem at rengøre INDERFÓR: Svedabsorberende og hudvenligt inderfór INDLÆGSSÅL: Antibakteriel, stødabsorberende og åndbar indlægssål, der sikrer god svedabsorbering og reducerer lugtgener BRANCHE: Særligt velegnet til medicinalindustri, levnedsmiddelindustri

72322 / PURE EASY LOW

46

72312 / PURE SLIPPER LOW

F IN D OVER S IG T OVER S Y MBO L E R O G GO DKE N DE L SE R PÅ F L APPE N SI DE 2


ESD – GODKENDT FODTØJ

Minimér statisk elektricitet Hvad er ESD? ESD (ElectroStatic Discharge) er statisk elektricitet, der bliver overført fra én genstand til en anden. I hverdagen oplever vi ESD som et elektrisk stød eller en gnist, f.eks. når vi stiger ud af bilen og efterfølgende rører ved metal. Den statiske elektricitet opstår, når ikke-ledende materialer, som f.eks. skosåler og gulvbelægning, rører hinanden. Hvor meget statisk elektricitet, du ophober i din krop afhænger af bl.a. materialer, påklædning, vejr og indeklima. Men værst er det dog, når luftfugtigheden er lav, som den f.eks. er på en frostklar vinterdag.

Hvorfor skal du beskytte mod ESD? Elektroniske komponenter er meget følsomme over for statisk elektricitet, og bliver påvirket af spændinger, der ligger langt under, hvad vi i hverdagen mærker som små stød. En stillesiddende person kan generere op til 6000 volt, men elektronik kan tage skade allerede ved 100 volt. ESD-beskyttelse er derfor vigtig for alle virksomheder, der arbejder med elektroniske komponenter - og især for alle medarbejdere, der bevæger sig i ESD-kritiske områder (EPA).

Hvordan virker ESD-godkendt fodtøj? ESD-godkendt fodtøj har en meget høj ledeevne – væsentligt højere end traditionelt antistatisk fodtøj. Det vil sige, at fodtøjet leder den skadelige statiske elektricitet ned i gulvet i stedet for ud i det materiale, du arbejder med. Resultatet er færre ESD-fejl på dyrebare, elektroniske komponenter.

Mere information? På www.sikafootwear.dk kan du finde meget mere information om ESD og ESD-godkendt arbejdsfodtøj


Dine støvler skal være nemme at tage af og på og have ydersåler, der sikrer et stabilt fodfæste på glatte gulve

Skabt til benhårdt arbejde DUNLOP støvler er garant for ultimativ sikkerhed, komfort og slidstyrke. Det hæderkronede mærke er blandt professionelle brugeres absolutte favorit inden for PU-støvler. Det skyldes ikke mindst Purofort+ programmet, som er et lysende eksempel på, at man sagtens kan designe smarte støvler uden på nogen måde at sætte kvaliteten over styr.

DUNLOPS SERIER OG SORTIMENT: ACIFORT / Lette og slidstærke støvler af PVC og nitrilgummi PUROFORT FOODPRO / Lette, fleksible og slidstærke PU-støvler specielt udviklet til levnedsmiddelindustrien PUROFORT / Lette, slidstærke og komfortable PU-støvler PUROFORT+ / PU-støvler, der sikrer optimal komfort, slidstyrke og beskyttelse PUROFORT THERMO+ / Ekstremt robuste PU-støvler, der beskytter ned til -50° C 48

F IN D OVER S IG T OVER S Y MBO L E R O G GO DKE N DE L SE R PÅ F L APPE N SI DE 2


FIND HELE SORTIMENTET PÃ… WWW.SIKAFOOTWEAR.DK 49


SERIEN:

ACIFORT

Fakta om ACIFORT SÆRLIGE EGENSKABER: Let, komfortabel og slidstærk PVC-støvle udviklet til levnedsmiddelindustrien. Resistent overfor mineraler, animalske vegitabilske olier og fedtstoffer, gødning, blod, desinfektionsmidler og forskellige kemikalier

Purofort Foodpro og Acifort: Støvler specielt udviklet til levnedsmiddelindustrien. Lette, fleksible og slidstærke

181331 / ACIFORT CLASSIC

50

YDERSÅL: Ekstra skridhæmmende ydersål, som er nem at rengøre OVERLÆDER: Glat og rengøringsvenligt skaft BRANCHE: Særligt velegnet til medicinalindustri, levnedsmiddelindustri

180331 / ACIFORT CLASSIC

F IN D OVER S IG T OVER S Y MBO L E R O G GO DKE N DE L SE R PÅ F L APPE N SI DE 2


SERIEN:

PUROFORT FOODPRO

Fakta om FOODPRO SÆRLIGE EGENSKABER: Fleksibel og smidig selv ved lave temperaturer. Beskytter helt ned til -20 °C. Str. 35/36-40 er udviklet på damelæst og str. 41-49/50 på herrelæst for bedst mulig pasform og komfort. Resistent overfor mineraler, animalske og vegetabilske olier og fedtstoffer, gødning, blod, desinfektionsmidler, opløsningsmidler samt forskellige kemikalier YDERSÅL: Ekstra skridhæmmende, stødabsorberende og slidstærk ydersål. Nem at rengøre OVERLÆDER: Ekstra glat PU, som er nemt at rengøre INDERFÓR: Antibakterielt inderfór INDLÆGSSÅL: Ekstra blød og svedtransporterende indlægssål BRANCHE: Særligt velegnet til medicinalindustri, levnedsmiddelindustri

61131 / PUROFORT MULTIGRIP

60131 / PUROFORT MULTIGRIP

SI KA F O OTW E AR 2019/20

51


SERIEN:

PUROFORT

Fakta om PUROFORT SÆRLIGE EGENSKABER: God isolering, så støvlen er varm i de kolde perioder og kølig om sommeren. Kuldeisolering ned til -20 °C. Fleksibel og smidig selv ved lave temperaturer. Resistent overfor mineraler, animalske og vegetabilske olier og fedtstoffer, desinfektionsmidler, gødning, opløsningsmidler samt forskellige kemikalier

Lette, slidstærke og komfortable PU støvler

YDERSÅL: Skridhæmmende, stødabsorberende og selvrensende ydersål. God svangstøtte OVERLÆDER: Slidstærkt PU INDERFÓR: Sømløst og antibakterielt inderfór INDLÆGSSÅL: Svedtransporterende og komfortabel indlægssål BRANCHE: Særligt velegnet til medicinalindustri, levnedsmiddelindustri

SÅLMØNSTER, DER SIKRER GODT FODFÆSTE

KULDEISOLERING NED TIL -20° C. FLEKSIBEL OG SMIDIG SELV VED LAVE TEMPERATURER

462933 / PUROFORT

52

F IN D OVER S IG T OVER S Y MBO L E R O G GO DKE N DE L SE R PÅ F L APPE N SI DE 2


460933 / PUROFORT

V I D S T E D U AT: 462943VK / PUROFORT THERMOFLEX SÆRLIGE EGENSKABER: Fóret vinterstøvle med snøre i skaft

Purofort® er et unikt Dunlop® materiale, der består af millioner af jævnt fordelte luftlommer, som gør støvlerne lette og termisk isolerende, så de er kølige om sommeren og varme om vinteren. Den særlige struktur i materialet giver desuden ekstra fleksibilitet og styrke.

53


SERIEN:

PUROFORT+

Fakta om PUROFORT+ SÆRLIGE EGENSKABER: Kuldeisolerende ned til -20 °C. Fleksibel og smidig selv ved lave temperaturer. Den kraftige PU omkring foden for øger sikkerhed og komfort. Støvlerne er resistente overfor mineraler, animalske og vegetabilske olier og fedtstoffer, gødning, syrer, desinfektionsmidler, opløsningsmidler samt forskellige kemikalier

Purofort støvler i et moderne design med egenskaber, som sikrer optimal komfort, slidstyrke og beskyttelse

YDERSÅL: Slidstærk og smudsafvisende ydersål med ekstra skridhæmmende TPU-indlæg, der minimerer risikoen for vridskader OVERLÆDER: Kraftig og slidstærkt PU INDERFÓR: Sømløst og antibakterielt inderfor INDLÆGSSÅL: Svedabsorberende og hurtigttørrende indersål samt svedtransporterende indlægssål BRANCHE: Særligt velegnet til medicinalindustri, levnedsmiddelindustri

762933 / PUROFORT+

54

760933 / PUROFORT+

F IN D OVER S IG T OVER S Y MBO L E R O G GO DKE N DE L SE R PÅ F L APPE N SI DE 2


PUROSERIEN: SERIEN:

FORT PUROFORT THERTHERMO+ /MO+/ PVC PVC

Fakta om PUROFORT THERMO+ SÆRLIGE EGENSKABER: Enestående kuldeisolering. Beskytter helt ned til -50 °C. Resistent overfor mineraler, animalske og vegetabilske olier og fedtstoffer, desinfektionsmidler, gødning, opløsningsmidler samt forskellige kemikalier YDERSÅL: Ekstra skridhæmmende, smudsafvisende og stødabsorberende ydersål OVERLÆDER: Ekstra slidstærkt PU BRANCHE: Særligt velegnet til levnedsmiddelindustri

662673 / PUROFORT THERMO+

Fakta om PVC 662343 / PUROFORT THERMO+

SÆRLIGE EGENSKABER: Fóret vinterstøvle, der beskytter ned til -15 °C. Med snøre i skaftet BRANCHE: Særligt velegnet til medicinalindustri, levnedsmiddelindustri, fritid

662933 / PUROFORT THERMO+

486061 / BLIZZARD

SI KA F O OTW E AR 2019/20

55


TILBEHØR

Hvad giver man skoen, der har alt? Sika Footwears tilbehørsprogram bidrager til en endnu mere behagelig arbejdsdag for brugeren – fx med stødabsorberende indlægssåler og svedabsorberende strømper. Herudover tilbyder vi forskellige snørebånd og plejemidler, der kan være med til at holde fodtøjet i topform i lang tid. Se hele tilbehørsprogram på www.sikafootwear.dk


TILBEHØR:

STRØMPER

Strømper til arbejde Når du vælger strømper, som f.eks. indeholder polyamid, acryl, polyester og/eller Coolmax, opnår du flere forskellige fordele. Denne type strømper har gode åndbare egenskaber, suger ikke fugt og virker svedtransporterende. Derudover holder de fødderne tørre og sunde. Strømperne er derfor særdeles velegnede til arbejdsbrug fremfor strømper af 100 % bomuld, som holder på fugten.

ELASTISK I SKAFTET

SLIDSTÆRK

HOLDER PASFORMEN

FORMER SIG EFTER FODEN

7053001 / BRYNJE WOOL Alle vores strømper kan vaskes ved 40 °C

Varm og kraftig vinterstrømpe af slidstærk uld og akryl. Med gode svedtransporterende egenskaber, som holder foden tør og varm. Strømpen er elastisk i skaftet, former sig efter foden og holder pasformen. Vaskes ved max 40 °C. Af 36 % uld, 36 % akryl, 14 % bomuld, 13 % polyamid og 1 % elastan. Størrelser: 35-36, 37-38, 39-40, 41-42, 43-44, 45-46, 47-48

58


TILBEHØR:

STRØMPER

705400 / BRYNJE WINTER, 3-PACK Slidstærk strømpe af uld og bomuld, som holder foden varm. Strømpen er elastisk i skaftet, former sig efter foden og holder pasformen. Vaskes ved max 40 °C. Af 40 % bomuld, 32 % polyamid, 27 % uld og 1 % elastan. Størrelser: 36-39, 40-43, 44-47

705200 / BRYNJE ALL YEAR, 3-PACK Let og åndbar hverdagsstrømpe med gode svedtransporterende egenskaber, der holder foden tør. Strømpen er elastisk i skaftet, former sig efter foden og holder pasformen. Vaskes ved max 40 °C. Af 39 % Coolmax, 32 % polyamid, 27 % bomuld og 2 % elastan. Størrelser: 36-39, 40-43, 44-47

705100 / BRYNJE BASIC, 6-PACK Basis strømpe til hverdagsbrug. Vaskes ved max 40 °C. Af 69 % bomuld, 29 % polyamid og 2 % elastan. Størrelser: 36-39, 40-43, 44-47

SI KA F O OTW E AR 2019/20

59


TILBEHØR:

SÅLER

Indlægssåler til mange behov

160 / SIKA INDLÆGSSÅL – FILT Stød- og svedabsorberende Størrelser: 35-47

162 / SIKA INDLÆGSSÅL – MOTIONFLEX Unik stødabsorbering under hele foden. Bevarer sin form og elasticitet Størrelser: 35-48

164 / SIKA INDLÆGSSÅL – FUSION Indlægssål til Fusion-serien. Ergonomisk og antistatisk. Af let og antibakterielt materiale. Stødabsorberende og åndbar. Vaskbar ved 30 °C Størrelser: 35-48

165 / SIKA INDLÆGSSÅL – FORMSTØBT Antistatisk. Stød- og svedabsorberende Størrelser: 35-51

60


TILBEHØR:

INDLÆGS­ SÅLER

68145 / BRYNJE THERMO INDLÆGSSÅL Thermo indlægssålen er en varme- og kuldeisolerende filtsål med en isolerende folie på undersiden. Den er velegnet til brug ved arbejde med yderlige temperaturer, som i frysehuse, eller asfalt arbejde, hvor sålen isolerer og beskytter foden mod de hårde temperaturer. En åndbar, slidstærk sål, der kan anvendes universalt til Brynje fodtøj. Anvend klippelinjerne på bagsiden af sålen, eller brug den eksisterende sål som skabelon for optimal pasform. Størrelser: 35-37, 38, 39-40, 41-43, 44-45, 46-48

68201 / BRYNJE ULTIMATE FOOTFIT – LOW Eksklusiv og svangstøttende indlægssål, der er konstrueret for optimal støtte og komfort til fødder med lav svang. Sålen er af blødt, stødabsorberende og åndbart EVA/PU skum og formgivet med slidstærkt polyester omkring sålen for optimal holdbarhed. Under hæl er der indsat 3 mm Poron for ekstra god stødabsorbering. Sålen er antistatisk og ESD kompatibel. Kan klippes til – ­anvend eksisterende sål som skabelon for optimal pasform. Størrelser: 35-37, 38-39, 40-41, 42-43, 44-45, 46-47, 48-50

68202 / BRYNJE ULTIMATE FOOTFIT – MEDIUM Eksklusiv og svangstøttende indlægssål, der er konstrueret for optimal støtte og komfort til fødder med medium svang. Sålen er opbygget af en formstøbt TPU-kerne, som stabiliserer foden og som giver ekstra støtte omkring svang og hæl. Herefter er sålen opbygget af blødt, stødabsorberende og åndbart EVA/PU skum og formgivet med slidstærkt polyester omkring sålen for optimal holdbarhed. Under hæl er der indsat 3 mm Poron for ekstra god stødabsorbering. Sålen er antistatisk og ESD kompatibel. Kan klippes til, så sålen passer til skoen. Anvend eksisterende sål som skabelon for optimal pasform. Størrelser: 35-37, 38-39, 40-41, 42-43, 44-45, 46-47, 48-50

68203 / BRYNJE ULTIMATE FOOTFIT – HIGH Eksklusiv og svangstøttende indlægssål, der er konstrueret for optimal støtte og komfort til fødder med høj svang. Sålen er opbygget af en formstøbt TPU-kerne, som stabiliserer foden og som giver ekstra støtte omkring svang og hæl. Herefter er sålen opbygget af blødt, stødabsorberende og åndbart EVA/PU skum og formgivet med slidstærkt polyester omkring sålen for optimal holdbarhed. Under hæl er der indsat 3 mm Poron for ekstra god stødabsorbering. Sålen er antistatisk og ESD kompatibel. Kan klippes til, så sålen passer til skoen. Anvend eksisterende sål som skabelon for optimal pasform. Størrelser: 35-37, 38-39, 40-41, 42-43, 44-45, 46-47, 48-50

SI KA F O OTW E AR 2019/20

61


Gode råd om pleje og vedligeholdelse af arbejdsfodtøj Fodtøj af glat skind eller læder »»

Imprægnér altid fodtøj inden det tages i brug og herefter med jævne mellemrum

»»

Plej dit fodtøj efter behov og i denne rækkefølge: 1) Rengør, 2) Puds, 3) Imprægnér

»»

Gnid læderfedt eller læderbalsam godt ind i læderet og ned i syningerne, når du pudser

»»

Læderfedt renser og plejer glat skind og læder. Tørrer/hærder ikke så hurtigt som læderbalsam. Skal pudses efter

»»

Læderbalsam renser og plejer glat skind og læder. Tørrer/hærder hurtigere end læderfedt. Skal ikke pudses efter

»»

Læderbalsam, læderfedt og imprægnering UDEN silikone er også velegnet til fodtøj med membran

Fodtøj af Permair® læder, PU eller PVC: »»

Rengør fodtøjet efter brug med en blød børste/klud og lidt lunkent vand evt. tilsat mild sæbe

»»

Aftør sæberesterne med en fugtig klud

Støvler af gummi: »»

Vask støvlerne efter brug med lunkent vand, en blød svamp og en mild sæbeopløsning. Sæben må gerne indeholde glycerin, som medvirker til at holde støvlerne smidige

»»

Støvlerne kan smøres med en siliconesvamp til gummi for at bevare smidigheden

Generelt: Tør aldrig vådt fodtøj på radiatoren eller anden varmekilde Husk: Reklamationer afvises, hvis der er tale om dårlig eller forkert vedligeholdelse

SIKA SNØREBÅND Fås i sort

16090 / 90 CM 16120 / 120 CM

SIKA OPTIMAX SNØREBÅND Fås i sort og hvid

200070 / 70 CM 200090 / 90 CM

18 / SIKA LÆDERFEDT Renser og plejer glat skind og læder. Fås i sort og neutral. 190 ml.

3801 / SIKA IMPRÆGNERING Beskytter glat skind og læder mod fugt og forlænger fodtøjets levetid. Uden organiske opløsningsmidler og silicone. 300 ml.

62


SIKAFOOTWEAR.DK MASSER AF SØGEMULIGHEDER OG INFORMATION

LINK TIL SHOEFINDER SE MERE PÅ SIDE 12

FIND PRODUKTER VIA PRODUKTTYPE, BRANCHE OG MÆRKE

KENDER DU ARTIKELNR ELLER ARTIKELNAVN, SÅ TAST DET HER OG GÅ DIREKTE TIL PRODUKTET

OPRET DINE EGNE PRODUKTLISTER MED ELLER UDEN DIT LOGO. DOWNLOAD OGSÅ DATABLAD OG PRODUKTBILLEDE PÅ DET VALGTE PRODUKT

FIND DIN NÆRMESTE FORHANDLER


SIKA FOOTWEAR A/S / HI-PARK 301 / DK-7400 HERNING Phone +45 97 21 19 11  /  info@sikafootwear.dk  /  www.sikafootwear.dk

Der tages forbehold for trykfejl og ændringer i sortiment.

Profile for Sortberg Hansen

SIKA WHITELINE 2019  

SIKA WHITELINE 2019  

Profile for nptryk