Page 1

December 2010

Driemaandelijks – 4de trimester 2010 - Speciale uitgave Afgiftekantoor Brussel X – Erkenningnummer P2A6234

ONZE KLEINE WEESKINDEREN

Hand in hand Nieuwsbrief voor onze vrienden

Uw steun draagt bij aan zijn geluk… Het geluk van een kind kent geen prijs…


De meeste jongens en meisjes die bij ons toekomen, dragen vuile en gescheurde kleren. Allemaal krijgen ze nieuwe, propere kleren om aan te trekken. De kleintjes groeien snel en in elk van onze negen dorpen is er een voortdurend tekort aan hemdjes, bloesjes, rokken, broeken, sokken, pyjama’s en schoenen. Per kind hebben we jaarlijks zo’n 100 euro nodig voor kleren en schoenen. Wilt u ze alstublieft een klein geschenk geven en ze daarmee een onvergetelijke kerst bezorgen?

Vele kinderen die bij ons toekomen, moeten opnieuw leren “kind” zijn en de roekeloosheid terugvinden die van hen gelukkige kinderen maakt. apspel

Gezelsch

7,7 euro

B

4,2allon

Fl

4 euuit

eur

o

ro

Nooit geen honger meer kennen. Elke dag voldoende kunnen eten om de honger te stillen. Dit is voor een kind het allermooiste geschenk. 15 L melk

12,75 euro jst Een zak rikg. van 25

9 euro

Kunnen slapen in een zacht bed en zich kunnen wassen.

10 euro

l en , sjaa Muts choenen s hand

9 euro

Jeansbroe

k

10 euro

Schoenen

Eenvoudigweg kind zijn.

Bedlinnen

Warme kleding hebben om naar school te gaan.

ddoek

Badhan

4 euro

20 euro Uit dringende noodzaak wensen we nog een speciale oproep te doen voor de Haïtiaanse kinderen die bedreigd worden door cholera. Een besmetting door het cholera-virus kan voor kinderen na een paar uur al fataal zijn. De kinderen zijn sowieso reeds verzwakt door het gebrek aan eten en drinkbaar water en daarnaast ook nog minder resistent aan het virus als een volwassene. Om een ernstig uitgedroogd kind te redden, is men er soms toe verplicht een infuus in het bot te steken omdat de aders gewoon onvindbaar zijn geworden. Enkel kinderen die op tijd opgenomen worden, kunnen van de dood gered worden. Help ons deze jonge levens te redden… Geef ons de middelen om het nodig medisch materiaal aan te kopen: infusen, infuusvloeistof, Gatorade (hydraterende vloeistof), katheters,… Een infuusbehandeling kost enkel

8,83 euro en het kan een leven redden. De kinderen die het ernstigst zijn aangetast, moeten een antibioticabehandeling krijgen om er bovenop te komen. Een antibioticabehandeling verkort de ziekte en kost enkel 20,29 euro per kind.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van zaken waarvoor we dringend hulp nodig hebben voor onze kinderen. Alle prijzen zijn gemiddelden en variëren naargelang het land.


Hoe Kerst gevierd wordt in ons kinderdorp in Bolivia. De kerstviering gaat in ons kinderdorp al op 23 december van start. In de namiddag gaan de kinderen naar het dichtsbijzijde dorp, San Ignacio, om er de reis van Maria en Jozef uit te beelden en in stoet door het dorp te lopen. Daarna worden de “piñatas” (dierenfiguren gevuld met suikergoed), die de kinderen vervaardigden voor de kinderen van San Ignacio, klaargezet en worden er cadeautjes uitgedeeld. De kerstviering gebeurt in het kinderdorp in familie. Enkele opgewonden kinderen maken zich al vroeg in de ochtend klaar voor het feest. De tafels in de eetzaal worden gedekt met de mooiste tafellinnen, kaarsen en kerstversiering. Iedereen kleedt zich op zijn mooiste met de nieuwe kleding die ze als kerstgeschenk ontvingen en geniet van de lekkere maaltijd. Na het eten voeren de oudste kinderen een toneeltje op rond het kerstverhaal. Daarna doet iedereen mee aan de processie door het kinderdorp. Er wordt van huis tot huis gestapt met als eindbestemming opnieuw de eetzaal.

Eens iedereen terug is, begint het kerstfeest en worden de “piñatas” met veel plezier stuk gekopt. Om middernacht zingt iedereen de kerstliedjes mee. Op 26 december bezoekt onze jeugdbeweging « Mi Voz Se Escucha » (Mijn stem wordt gehoord) de kinderen uit de buurtgemeenschappen en organiseert allerlei activiteiten. Ook zij krijgen kleine kerstcadeautjes. Weinig kinderen kennen het kerstgeluk. Vele gezinnen zijn zeer arm en kunnen zich geen cadeautjes veroorloven. De kerstviering eindigt op 6 januari met de Drie Koningen die nog een paar geschenkjes brengen aan de kinderen. Hierna ontbijten ze allen samen met hun broertjes en zusjes en praten ze na over hun gekregen cadeautjes.

Bedankt voor uw cadeautje. De moederorganisatie “Nuestros Pequeños Hermanos” werd in 1954 opgericht door Pater William B. Wasson en ze vangt weeskinderen op in Latijns-Amerika en in de Caraïben. De Belgische stichting Onze Kleine Weeskinderen werd opgericht in 1993 en is erkend onder het nationale nummer : 451 68 61 41.

Stichting ONZE KLEINE WEESKINDEREN • Heydenberglaan 45 - Bus 5 • 1200 Brussel Tel.: 02 721 64 61 • Fax : 02 720 18 51 • info@nphbelgium.org • www.weeskinderen.be Stort een gift op rekening KBC 431-7173381-07 • Giften vanaf 30€ zijn fiscaal aftrekbaar Alle giften samen worden volgens de behoeften van het moment verdeeld over verschillende projecten van “Nuestros Pequeños Hermanos”. Verantwoordelijke uitgever : Nicole Boschaert • Stichting Onze Kleine Weeskinderen • Heydenberglaan 45 - Bus 5 • 1200 Brussel. © Stichting Onze Kleine Weeskinderen. Alle rechten voor reproductie d.m.v. eender welk procédé, voor vertaling en voor adaptatie voorbehouden voor alle landen, met voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.

/OKW%20Nieuwsbrief%202010-12-01  
/OKW%20Nieuwsbrief%202010-12-01  

http://www.nph-belgium.org/ws/news/archive/2010/17/OKW%20Nieuwsbrief%202010-12-01.pdf

Advertisement