Page 6

AKTIVITETER

”Lys i mørke” Tirsdag den 18. januar kl. 14.00 får vi besøg af sognepræst i Snesere Kirke Eva Melhof, som kommer og holder et foredrag om sit liv som blind og benamputeret. I januar 2003 mistede Eva Melhof synet og har levet de sidste godt 7 år som helt blind. Næsten alle menneskers sanseindtryk stammer fra synet, så det er en voldsom ændring af et menneskes hele tilværelse, når øjnene ikke længere kan bruges.

Denne eftermiddag vil Eva Melhof fortælle om tiden, der ledte op til at synet endegyldigt forsvandt, fortælle om tiden, hvor hun skulle lære at leve som blind og ikke mindst om den kolossale omvæltning, det er at skulle leve hverdagen på totalt ændrede vilkår. Eva Melhof vil ydermere komme ind på, hvordan hun klarer arbejdet som blind præst, og hvordan man bevarer håbet og troen trods megen modgang. Ud over at være blind er Eva Melhof benamputeret efter en togulykke i december 2004. Eva Melhof fortæller levende, engageret og med megen humor. Det er ikke en grædekoneberetning, men et vidnesbyrd om at livet kan leves med håb og glæde - også selv om mørke skyer har dækket himlen over et menneskes tilværelse.

AKTIVITETER

Julemøde – Præster og organisten på ”stram line” Torsdag den 2. december kl. 19.30 er der fælles julemøde for Holstedaftener og Tirsdagsmøder. Her vil Holsted Kirkes organist og præster optræde på ”stram line”. Der fortælles historier, synges, konkurreres og spise juleknas m.m. Tirsdag den 15. februar kl. 14.00 kommer Kåre Johannesen og holder foredrag om middelalderen. Kåre Johannesen er foredragsholder, forfatter og inspektør for Middelaldercentret i Nykøbing Falster, desuden er han kendt for sine fantastiske fortælleevner på Tv2 øst, sammen med Sille Roulund i programmet ”En god historie”.

Holsted-Aften Torsdag den 13. januar kl. 19.30 foredrag ved Cand. Teol. Dan Sørensen om ”Årgang 68”, kl. 19.30 i sognegården. Her fortæller Dan Sørensen historien om de 30, der i 1966 begyndte i 1 k på Rønde Kursus. To år efter, sommeren 1968, kunne 17 af dem kalde sig klassisk-sproglige studenter. Af disse 17 begyndte 11 at læse teologi på Aarhus Universitet. Alle endte med at blive cand. theol. 10 blev præster og én blev universitetslektor i teologi. I forbindelse med 40 års jubilæet i 2008 fremkom den tanke, at de elleve i

fællesskab skulle udgive en prædikensamling, hvilket nu er sket med fremkomsten af prædikensamlingen “Otteogtres”. 10. februar Filminstruktør Nils Malmros ”Om filmen Barbara”, kl. 19.30 i sognegården. Instruktøren kommer og fortæller om tilblivelsen af dette fantastiske filmværk, og de mange historier bag projektet. Kom og mød Nils Malmros selv denne aften.

Holsted Kirke & Sogn 6

34669 Sogne 1-2011.indd 6

12/11/10 14.31

Sogne 1 2011  
Sogne 1 2011  
Advertisement