Page 1

2011


Велосипедското спортско друштво Енерџи е основано во 2007 од група ентузијасти - вљубеници во велосипедизмот, со цел создавање клуб кој сестрано ќе го промовира велосипедизмот. Енерџи е отворен, пријателски ориентиран клуб кој ги охрабрува луѓето да возат велосипед, да се натпреваруваат, но пред сè да се дружат. Вратите на клубот секогаш се отворени за нови членови и може да бидете сигурни дека со Енерџи никогаш нема да останете позади!

Photography Energi Archive Art Direction Novak Stefanovic


Стефан Цветановски, Јахи Ибиши и Горан Куэмановски пред почетокот на трката Критериум Енерџи - Меморијал Зоран Трајчевски, Скопје


В

о фокусот на Велосипедското спортско друштво Енерџи е активното возење велосипед. Членовите, во сите категории, се охрабруваат да учествуваат на тимските возења, тренинг сесиите и тимските тури, но и да партиципираат во официјалните трки во Република Македонија и на тој начин да придонесат за промоцијата на овој спорт. Во натпреварувачката 2011 сеэона Велосипедското спортско друштво Енерџи освои 12 трофеи во следниве дисциплини:

- Екипен првак во друмски велосипедизам - Прво место во јуниори - Јахи Ибиши - Второ место во сениори - Горан Кузмановски - Второ место во мастерс - Боро Банишки - Екипен првак во Планински велосипедизам - Прво, второ и трето место во јуниори - Јахи Ибиши, Милан Илиевски и Драгољуб Ѓорѓевиќ - Прво место во сениори - Горан Кузмановски - Трето место во сениори - Љубиша Кондев - Прво и второ место мастерс - Боро Банишки и Деан Тодоров


Јоже Јованов, Државно првенство друмско, Куманово


Горан Куэмановски, Државно првенство друмско, Куманово

Димитар Јовановски, Водно, Скопје


Кевин Беселман, Критериум Енерџи - Меморијал Зоран Трајчевски, Скопје

Деан Тодоров, Државно првенство хронометар, Стоби


Деан Тодоров, Гаэи Баба МТБ, Скопје

Драгољуб Ѓорѓевиќ и Милан Илиевски, Гаэи Баба МТБ, Скопје

Енерџи, Granfondo Giordana, Априка, Италија


В

Енерџи, Granfondo Giordana, Априка, Италија

о 2011, како и претходните години, Енерџи ги прошири своите активности и надвор од Македонија. Членовите на тимот учествуваа на меѓународниот велосипедски маратон Granfondo Giordana во Априка, Италија и на Маратонот во планински велисипедиэам на Фрушка Гора, Србија каде Горан Куэмановски го освои второто место.

Драгољуб Ѓорѓевиќ, Гаэи Баба МТБ, Скопје


Ѓорѓи Поп Стефанов, член на Енерџи, го бодри Алберто Контадор на Тур де Франс

Енерџи, Granfondo Giordana, Априка, Италија


Драгољуб Ѓорѓевиќ и Милан Илиевски, Критериум Енерџи - Меморијал Зоран Трајчевски, Скопје

Кевин Беселман и Боро Банишки, Критериум Енерџи Меморијал Зоран Трајчевски, Скопје

Деан Тодоров, Државно првенство хронометар, Стоби


Јахи Ибиши, Критериум Енерџи - Меморијал Зоран Трајчевски, Скопје


Јахи Ибиши, Државно првенство друмско, Куманово

Драгољуб Ѓорѓевиќ, Милан Илиевски и Горан Куэмановски пред почетокот на трката Критериум Енерџи - Меморијал Зоран Трајчевски, Скопје


Нашата визија служи како рамка за погледите на Енерџи насочени кон иднината, со која ги идентификуваме сите аспекти на велосипедизмот, неопходни за одржување континуитет во остварувањето на врвни резултати, како предуслов за заземање на улогата на лидер во Република Македонија.

Човечки потенцијали Да бидеме пријатна средина во која луѓето ќе бидат инспирирани и мотивирани да го дадат сопствениот максимум, како на асфалтот, така и надвор од него. Животна средина Преку велосипедизмот и останатите настани од социјална природа, одговорно да придонесеме за јакнење на свеста на луѓето за зачувување и одржување на „зелена“ Македонија. Спонзори и партнери Да негуваме победничка култура и менталитет со сите оние кои веруваат во и го помагаат Енерџи, преку креирање на заеднички и трајни вредности.


Energi Cycling Club bul. Ilinden 38A 1000 Skopje Macedonia

+38923231772 | +38975475188 info@energi-cycling.com www.energi-cycling.com

Energi Cycling 2011  

Energi Cycling 2011

Advertisement