Page 1

Гази Баба 2013 13.10.2013 Трка за ранг листа во планински велосипедизам Пропозиции Организатор: Велосипедска Федерација на Македонија Технички организатор: Велосипедски Клуб ”Енерџи” од Скопје. Место: Рекреативен центар Гази Баба, трим патека, над стадионот на Металург, Општина Гази Баба. Старт: Првиот старт ќе биде во 12 часот од пољанката на Гази Баба. Вториот старт ке биде во 13.30 часот Предстартен Бокс и прозивка за првата трка ќе биде во 11:45ч. За втората трка во 13:15ч. Категории: ХОБИ, Кадети, МАСТЕРС, Елите, Јуниори и Жени Патека: Должина на кругот 4,5км Прв старт во 12часот: - Мастерс 5 круга - Хоби 3 круга - Кадети 4круга Втор старт во 13.30часот: - Елите - Јуниори - Жени

6 круга 5 круга 3круга

Пријавување: од 10- 11:30ч. На самата стартно целна рамнина. Право на учество имаат сите лиценцирани натпреварувачи. Хоби категоријата е отворена за сите вљубеници во спортот.


Секој натпреварувач мора да носи заштитна кацига и да има исправен велосипед. Напомена: Секој натпреварувач вози на сопствена одговорност. Трката се вози по правилата на УЦИ и на Велосипедската федерација на Македонија. Награди: Организаторот обезбедува медали за првопласираните. Организаторот има право на измени на патеката и бројот на круговите во зависност од временските услови на патеката.

%d0%93%d0%b0%d0%b7%d0%b8%20%d0%91%d0%b0%d0%b1%d0%b0%20%202013%20%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%bf%d0%be%d0%b7  
%d0%93%d0%b0%d0%b7%d0%b8%20%d0%91%d0%b0%d0%b1%d0%b0%20%202013%20%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%bf%d0%be%d0%b7  

http://www.energi-cycling.com/attachments/article/31/%D0%93%D0%B0%D0%B7%D0%B8%20%D0%91%D0%B0%D0%B1%D0%B0%20%202013%20%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B...

Advertisement