Page 1

Gratis avis Trykt i København

Novia News NEWS FROM AN AERO WORLD

LEDER

KÆRE LÆSER

Denne udgave af Novia News lader op til den kolde, mørke tid med en tur i Loungen. Her tager Maria imod og fortæller om sit arbejde, som ikke bare er ren stearinlys og hygge. Hvor godt kender du din tillidsrepræsentant? Mød Micha fra HK og Arne fra 3F til en snak om deres glødende engagement i Novias medarbejdervelfærd. William og Anne fra PAX, kan varme sig med en shoppetur i Fields. De har nemlig vundet Aviators værdikonkurrence, hvor det gælder om at nominere en kollega som man synes gør en særlig indsats. I Changing Lanes, er tavlemøderne det helt hotte emne for tiden. Vi tager temperaturen på tavlen, og procesforbedringsprojektet. Og endelig kan du møde Peter Langkilde – en lun portørveteran, som engang var vældig fleksibel med en frisbee..!

Livet i Loungen Lang kø, mapper fulde af regler, hundredevis af gyldne plastickort og break når trafikken tillader det. Dét er hverdagen for vores Loungepersonale, og hver dag leverer de rutineret service i luksusklassen. 1. udgave | 1. februar 2013

De varmeste hilsner og god læselyst Redaktionen, Novia News

Med på grej-moden

Det er vigtigt at være med på beatet når det gælder grej. Og mens grejgruppen i Changing Lanes er i fuld gang med at klarlægge vores behov, er nogle af Rampens engagerede medarbejdere taget på messe i München for at tjekke markedet ud. Arbejdsmiljørepræsentanterne lagde vægt på det grønne grej, og var begejstrede for bl.a. en el-drevet TBL og en loader som kører på brint.

SERVICE MED ET SMIL: Sus og Maria på plads bag skranken. Det vælter ind med gæster og Loungen slår sin egen besøgsrekord igen i år.

Maria Bendix har arbejdet i Novia i 13 år, de 10 som kombi i Loungen. Bare på de sidste to-tre år, er antallet af besøgende mere end fordoblet til cirka 1000 gæster om dagen. Det stiller krav til effektiv og hurtig service, ligesom det stigende passagertal gør i resten af organisationen. Samtidig er der en række procedurer og systemer man skal have ind under huden, og ifølge Maria, Karen og Sus, sker det ikke lige fra den ene dag til den anden. De er en ekstra på i dag fordi Karen er under oplæring efter hun er kommet tilbage fra barsel. Selvom hun altså er vant til at arbejde i Loungen, er der en del at sætte sig ind i efter et års fravær.

STYR PÅ ALLIANCERNE

TEAM NOVIA: Vel ankommet til Inter Airport Europe Messe. På billedet fra venstre: Bo Lindgren, Joachim Munch Hansen, Ivan Krygermeyer, Leo Michelsen, Peter Krabbe og Peter Berg. Fotograf: Jan Thygesen.

Novia News 4. udgave | november 2013

Man skal holde tungen lige i munden når man får en kunde i Loungen: Det skal opklares hvor han hører til i forhold til hvem han flyver med. Nogle SAS-airlines har loungeaftale med Novia, ligesom Swiss og Turkish passagerer skal gå i SAS loungen. Heldigvis hjælper registreringssystemet et stykke af vejen. Men må passageren have en gæst med på Priority Pass? Og skal han gå i Novia Lounge eller CPH Apartment når han rejser på businessclass med Emirates og har et Elite Plus kort?

”Der er mange kort at holde styr på, og vi skal kende aftalerne på alle airlines og deres alliancer. Der gælder mange særlige regler og undtagelser og hver situation kan være et specielt scenarie. Det tager noget tid før du er helt hjemme i systemerne og reglerne. Ligesom det jo gør i alle afdelinger”, fortæller Maria.

NÅR KØEN VOKSER

Folk siver ind i en lind strøm. Klokken er 10 mandag formiddag, og selvom køen i dag ikke går langt ned af trappen, har de tre receptionister travlt med både kunder og telefoner. I Loungen er der break efter mottoet ”når trafikken tillader det”, fortæller Maria, som også lægger skiftet i Loungen. ”Personalet får naturligvis deres pauser, men hvis man kan høre kollegaen har en krævende telefonsamtale mens køen bliver utålmodig, så vil man ofte lade sin madpakke ligge et øjeblik og gå ud og hjælpe”. Peak-perioder er også anderledes i loungen. ”Om sommeren er der ikke så mange businessclass passagerer, så det er ’en stille periode’, hvis man kan kalde det det” smiler Maria. ”Men vores klientel er jo bredt, så det er charterturisterne, der fylder her.”

TEAMWORK PÅ TVÆRS

Loungen bliver også påvirket når der er knas i lufttrafikken: ”Vi mærker rigtig meget når der er forsinkelser, for det går ud over flowet. Hvis f.eks. BA er forsinket på dagens første to fly, så sidder deres passagerer jo bare længere tid i loungen, og når dem til den 3. afgang så kommer ind, er der rimelig tæt pakket.” Samarbejdet med check-in og Transfercenteret er ifølge Loungepersonalet også rigtig godt: ”Check-in er rigtig gode til at ringe herop hvis der er noget de er i tvivl om, og det er vi glade for. Hvis passagererne får informationen fra starten, så står de heller ikke heroppe og siger, at de fik noget andet at vide i check-in. Transfer ringer med info om forsinkelser og vi kan spørge dem om passagererne kan nå deres connections. Vi kan også lave udkald hvis der mangler passagerer ved gaten. På den måde hjælper vi hinanden og har en god kommunikation med de andre afdelinger.”

”SKAT, DU HAR GLEMT MOBILEN”

Glemte sager kommer der naturligvis en hel del af med et flow på 1000 hoveder ind og ud dagligt. ”Det sker tit vi løber efter folk med glemte punge, jakker eller børnenes bamser. Hvis det er en pung slår vi ejeren op i systemet, og hvis der er tid inden flyet går, så skynder vi os ned på gaten. Når det er mobiler kigger vi i deres kontakter, og der fandt jeg engang en som havde kodet en ’Skat’ ind. Ganske rigtigt var det konen jeg fik fat i og hun fik fat på mandens kollega som skulle med på flyet. Personalet blev underrettet og jeg spænede ned til B4. Jeg nåede det og han blev meget glad. Det gør de altid”.

VIDSTE DU AT…

Når man selv skal ud og rejse kan man frit benytte Loungen som ansat i Novia. Man kan endda tage op til 3 gæster med. Walk-inn prisen er 125 kr. for Novia Lounge og 169 kr. for CPH Apartment – dét er måske værd at foreslå bekendte som skal ud og rejse? I 2014 bliver de gamle slidte møbler i Loungen skiftet ud. Endnu en god grund til at kigge forbi! dk.servicethatmovesyou.eu


2 HEARTWARMING ATTITUDE

Mrs. Andrews fik så god en oplevelse, da hun blev modtaget i check-in på BA af Anne Sofie Trust, at hun skrev til CPH: “My check-in experience was the best I have ever encountered. I had arrived early as my husband is disabled, needing a wheelchair and occasionally oxygen. I asked Ms. Trust if I could get a wheelchair for my husband when he arrived off the bus from the hotel. She went with me throughout the terminal looking to see if a wheelchair was left. We were not able to find one, so when my husband got off the hotel bus, he walked into the terminal and had to sit down to catch his breath.

HER ATTITUDE AS WELL AS HER DEEDS WAS SO HEARTWARMING ...

Ms. Trust must have seen us as she called for a wheelchair, but also when she had a free moment she came over to us, got my husband’s passport and information and went to check him in. Her attitude as well as her deeds was so heartwarming, I had to pass this information on to you. You are very lucky to have her as an employee. She is a true asset to an organization.” Munib, som er station manager for BA, har sendt et brev til Anne Sofie, hvor han takker hende for den gode forståelse hun havde for passagerens behov, både i dette tilfælde og i det daglige.

TAK FOR GODT SAMARBEJDE Sofie Holm fra Air Greenland vil gerne uddele roser til Rampen og OPS: ”D.12/9 var GL782 forsinket og landede først kl. 22.16/22.22. Vi havde 41 pax der skulle videre til AAL med SK1225. De nåede deres maskine på nær 2 og alt bagagen kom med. Flot koordinering af Erik fra Rampen. Han satte en ekstra chauffør som udelukkende skulle tage sig af bagagen. Han er virkelig positiv, initiativrig og god. Det samme gælder Lille Jakob, som også var i trafikken den aften. De tager tingene som opgaver og ikke problemer. Endnu engang tusind tak for rigtig godt samarbejde.”

Runde tal i NOVIA TILLYKKE TIL: Brian Gajhede – 50 år d. 9. november Boje Bladt – 50 år d. 15. november Jan Ludwig – 60 år d. 23. november Johannes Suhr – 50 år d. 6. december

NOVIA NEWS

4. udgave | november 2013

Giv din kollega en gave – fortæl historien Vi bliver snart til Aviator, og derfor sættes der fokus på de værdier vi har i den fælles virksomhed. Selvom vi ofte taler om, hvor vi kan blive bedre, så er det mindst lige så vigtigt, at vi godter os når vi gør det godt. Derfor er det nu du skal slippe alle de anerkendende ord om dine kollegaer løs – og måske bliver I de heldige vindere!

VINDERE – RESPECT Anne Rygaard Mortensen havde nomineret William Lane Jensen (begge fra PAX) i september måneds værdi, Respect. ”Det er så fortjent at William vinder, ” siger Anne, ”Han gør så meget i hverdagen af egen vilje og helt uselvisk, som i den grad er med til at lette vores

alles arbejde. Nu var der en anledning til at han kunne blive værdsat for sit gode arbejde, og ikke mindst dele det han gør med hele Aviator.”

ROS TIL KOLLEGAERNE William blev meget glad og rørt, da han fandt ud af, at han var nomineret og faktisk havde vundet i kategorien ’Respect’. ”Det er fantastisk at få den anerkendelse for noget man bare selv synes er en selvfølge” siger William. Men netop respekt er ifølge William en værdi der fylder meget blandt kollegaerne, og han understeger, at det er deres fortjeneste han kan være så dynamisk i sit arbejde. ”Der er så mange søde og professionelle mennesker, og de er meget overbærende, når man som ny stiller en masse spørgsmål. Jeg er stolt af at arbejde for Novia og stolt af at have så mange dygtige kolleger, som

effektivt håndterer de mest indviklede situationer med smil på læben. Og der kan ikke eksistere stolthed uden respekt. Det er en fryd at komme ind og møde dem kl. 03.45 – det kan man altså ikke sige om kollegerne på ret mange arbejdspladser”, griner William.

HAN GØR SÅ MEGET I HVERDAGEN AF EGEN VILJE OG HELT USELVISK, SOM I DEN GRAD ER MED TIL AT LETTE VORES ALLES DAGLIGDAG William og Anne har begge vundet et gavekort på 500 kr. til Fields – Hjertelig tillykke og tak for den gode historie!

Sådan deltager du i konkurrencen om at vinde et gavekort til dig og din kollega: • Gå ind på www.servicethatmovesyou.eu • Log ind med dit Novia brugernavn og password • Øverst under ’Values’ finder du månedens værdi som i november er ’Passion’ • Skriv hvem du ønsker at nominere og hvorfor • Tryk ’send’ – og dit bidrag er modtaget.

VINDERE: Dejligt at kunne rose sin kollega. Og dele det med alle os andre. OG vinde en præmie for det. Man forstår smilene hos Anne og William fra PAX.

KEND DIN TR… FEATURING MICHA OG ARNE De bestrider hver især det ærefulde hverv som tillidsrepræsentanter (TR) for de to største afdelinger i Novia. De er passionerede omkring posten og sætter en ære i at varetage kollegaernes interesser. Arne Larsen (Rampen) og Micha Jensen (PAX) fortæller om deres engagement i rollen som medarbejdernes talerør.

ordentligt” siger Micha, ”Jeg kommer automatisk til at være talerør, så det var meget naturligt for mig at blive tillidsrepræsentant”. Også Arne fremhæver talegaverne som medvirken til at han fik tjansen: ”Jeg havde et godt snakkeorgan og var på god fod med mine kollegaer. Jeg blev opfordret til at stille op, og så blev jeg valgt”.

Micha startede i Novia for 7 år siden, og blev hurtigt næstformand og TR i HK bestyrelsen. I marts 2013 blev hun valgt som formand. Arne kan snart fejre 25 års jubilæum, hvoraf de 13 er som bestyrelsesformand for Rampens 3F klub og medlemmernes TR. ”Jeg er interesseret i arbejdsforhold og at medarbejdere bliver behandlet

DRIVKRAFTEN Det er en drivkraft for Micha at hun føler hun gør en forskel for sine kollegaer. ”Folk skal behandles retfærdigt og ordentligt. Alt hvad folk henvender sig med som ligger dem på hjertet, det er vigtigt for mig.” Arne kan sætte ét enkelt ord på hvad der motiverer ham: ”Kollegaerne. Jeg er glad for at møde

på arbejde og gå rundt blandt og høre på deres problemer, uanset hvor små de føler de er.” En anden ting Micha lægger vægt på, er at procedurerne giver mening for medarbejderne. Og hun føler hun gør en forskel: ”Jeg føler generelt at jeg bliver hørt mere og får indflydelse på en masse ting i forbindelse med lokalaftaler, personalesager og arbejdsmiljø. Det er tilfredsstillende at jeg kan udrette noget på mine kollegaers vegne” Arne nævner støtten til kollegaer når de har brug for det, som sit varemærke, og derudover: ”At fastholde så mange kollegaer som muligt”. Arne har lært en del om sig selv via tillidshvervet, og det har givet ham et nyt syn på livet: ”Det med næstekærlighed” uddyber han, ” Jeg tager det meget tungt og seriøst og bliver påvirket når jeg skal af med en kollega. Når man er kommet ind og blevet en del af drengene her, så bliver det et familieforhold.”


Novia News

NOVIA NEWS

3

Changing Lanes: TAVLEMØDER Kigger du undrende på den tavle der hænger i dit pauserum eller på gangen? Den kommer fra Changing Lanes, som kravler lige så stille og roligt ud af mødelokalerne – ud og involverer medarbejderne endnu mere. Tavlemøderne er skudt i gang. Seks grupper har hængt deres projekter op, og hver tredje uge kommer de rundt og fortæller om de projekter de arbejder med. Idéer bliver samlet ind løbende, for grupperne mødes hver eneste uge for at arbejde videre med de mange gode tiltag. DEN BEDSTE VENDING Der er møde udenfor CLC-kontoret, og pladsen kan godt blive trang når gangen er proppet med portører. Tavlen bliver gennemgået og projekterne præsenteret. Selvom tovholdere og grupper lige går en tur og kalder folk sammen til møde, så er der alligevel spørgelyst og spirende idéer at spore. Alt fra positive kommentarer til kritiske spørgsmål. Alle bliver opfordret til at lægge hovederne i blød og hænge de gode input på ’Idékassen’. Proces Air har fokus på at kortlægge den bedste flyvending. ”Jamen gør vi det ikke allerede på den bedste

måde?” lyder et spørgsmål. ”Det er dét vi skal stille spørgsmålstegn ved”, svarer Palle. ”F.eks. på KLM er det en almen opfattelse at vi tømmer bagfra pga. tailtip warning, hvilket der måske er et par gange om året. Men priority ligger jo forrest, så vi burde måske tømme forfra alle de andre gange…” IHÆRDIG PLAN GRUPPE Når Planlægning Land holder møde, er hele gruppen til stede og fortæller om deres arbejde. Heidi og Morten fra PAX er tovholdere på en FAQ funktion– der skal gøre det nemmere at finde information hurtigt, så man ikke så ofte skal ringe til DA’erne. Gruppen arbejder også på webløsninger til skiftlægning. Proces Land kan berette om en ny manual for kommunikationsflow ved IRR. Den er sendt ud og kører på infoskærmen i PAX pauserummet i Noviahuset. ”Kig på den og brug den”, lyder gruppens opfordring.

TAVLEMØDEKULTUR: Krabbe er tovholder for grejgruppen og en af eksperterne i hvordan tavlen skal forstås. Tag fat i ham eller en af de ca. 60 andre gruppemedlemmer hvis du har spørgsmål!

FØLGENDE CL GRUPPER HOLDER TAVLEMØDER: Airside:

Landside:

Planlægning Air - Mandag

Planlægning Land - Tirsdag

Procesudvikling Air - Torsdag

Procesudvikling Land - Onsdag

Grej-gruppen - varierende

Ankomsten – Onsdag

Omsætning for EN MILLION ekstra om året

NAVNESKIFTET SET MED NORSKE BRILLER

Changing Lanes gruppen

I september skiftede vores 14 stationer i Norge navn til Aviator. Lone Bering Jørgensen er oprindeligt fra Danmark, men har de sidste 14 år siddet i planningen i Gardamoen OSL, og hun fortæller hvordan de sidste par måneder har været for Aviator i Norge:

med det fængende navn ”Fakturering ydelser/SLA,” søgte inspiration i allerede igangværende projekter, og er nu i fuld gang med at tjene penge til Novia. Sommetider er det helt simple ting der kommer til at betyde en hel del på bundlinjen. Et eksempel er de straps man bruger på Rampen. Før stod de i en kasse udenfor – nu står de under pulten på DA-kontoret. Den simple flytning af kassen med straps, har betydet en ekstra omsætning på ca. 1 million kr. om året. Før var det ikke alle straps vi fik betaling for, fordi det ikke blev registreret at man tog dem, og dermed ikke vidste på hvilket airline de var brugt. Nu har DA’erne fokus på at registrere hvem der får dem udleveret, så vi kan sende en regning til flyselskaberne. På den måde er en lunken forretning pludselig blevet ’hot stuff’ – hvis man kan lide grønne tal i regnskabet. Faktureringsgruppen har også fået gang i registrering af indk-

ommende cargo. IT-systemet er blevet opdateret, så Notis nu rent faktisk registrerer hvor meget cargo flyet kommer med. Det gør at vi kan fakturere airlines for deres cargotransport og gruppen vurderer, at det også giver en øget omsætning for ca. 1 million kr. om året. Faktureringsgruppen fortsætter sit fokus på omsætning og indtjening, og forhåbentlig kan der snart berettes om flere succeshistorier fra den effektive CL gruppe.

”Det var en meget stresset periode, fordi vi skulle nedbemande i sommer. Det viste sig at være en fejl, så det måtte rettes op på, og nu går det bedre. Egentlig er der ikke så stor forskel, mange af os har været forskellige steder og det er ikke så

vigtigt om der nu står Aviator på ryggen. Der vil altid være nogen som surmuler, men generelt er det en fantastisk flok af vældig positive folk vi har heroppe. De stiller virkelig op når det gælder.” UNIFORMSDEBATTEN Der er også kommet nye slips og tørklæder til uniformerne. Heller ikke dét gik helt problemfrit, så slipset blev kaldt tilbage, og medarbejderne får nu lov at stemme om 3 forskellige designforslag – en afstemning vi i Danmark og Sverige også bliver en del af. Lone er glad for at det skal til afstemning: ”Det er jo os som skal gå med det i hverdagen, så det er vigtigt at vi er enige om hvordan vi skal se ud”.

HUSK JULEN I NOVIA - Juletræsfest d. 16. nov. – en rigtig lufthavnsjul med familien - Biograftur – d. 2. eller 4. dec. – eksklusiv og hyggelig forpræmiere - Fra 1. til 24. dec. vil der traditionen tro blive udtrukket vindere af pakkekalender. Hold øje med Hinten! DEN FAMØSE KASSE: Tænk at sådan en bette blå sag kan blive sådan en stor forretning. Det batter på bundlinjen at registrere de straps!

Arrangementerne i år bliver i den familie- og baglandsvenlige genre. Den anderledes og skæve arbejdsplads vi har, kræver en forstående hjemmefront. Derfor blev valget at brede julens arrangementer ud til vores nære og kære, som tak for daglig support. dk.servicethatmovesyou.eu


BAGSIDEN

Novia News

QUIZ Læs Novia News og test din viden! 1. Hvor mange besøgende har Loungen om dagen? a. ca. 1.000 b. ca. 10.000 c. ca. 20.000

4. udgave | november 2013

Månedens portræt - Peter Langkilde – Novias glade Rampeveteran

2. Hvad har Anne og William vundet i værdi-konkurrencen? a. 500 straps fra Rampen b. Gavekort på 500 kr. til Fields c. 2 ugers ferie med Tyrkiet Eksperten 3. Hvor mange penge omsættes der ekstra for, fordi Rampe DA’erne registrerer flere straps? a. 7 kr. om året b. 300.000 kr. om året c. 1 million kr. om året

Skriv svaret på spørgsmål 4 til novia. news@novia.aero eller i en sms til 2788 4020, senest d. 15. december. Blandt de rigtige svar trækkes lod om 2 biografbilletter. Se svar på 1-3 nederst til højre. Se svar på spørgsmål 1-3 nederst til højre.

Vinderen af sidste måneds konkurrence er Niklas Nielsen. Niklas gættede rigtigt ved at svare b: 16 samboende par har vi i Novia (det officielle tal).

GODT INITIATIV Nicolaj fra CLC vil gerne sige tak til et par initiativrige portører: ”Lige kæmpe stor ros herfra CLC til Prier og Geert. Vi havde en afgang til OSL DY949 DEP 19:10 med 7 pax inbound på DY3285 fra ZAG som kom sent ind og blockede 19:07. Jeg kommunikerede over radien til REH der landede ZAG, at han lige skulle informere kabinen om, at pax skulle hurtigt videre. Det overhører Geert og Prier og tager selv initiativ til at køre derud, finde passagerernes baggage og få kørt det ud til DY949 som kom afsted med en forsinkelse på kun 13 minutter. Helt fantastisk arbejde! Mange tak her fra CLC.”

100.000 HESTEKRÆFTER. Peter fattede interesse for de store maskiner, da han startede i Novia. Her ses han foran sin favoritmotor på en Boeing 777.

Hvor længe har du været ansat i Novia, og hvor var du før? Før var jeg i Huset i Magstræde, men det er helt tilbage i 1987. D. 12. juni ’87 startede jeg, men det var så Sterling Airways de første to år. Vi blev så slået sammen med Copenhagen Air Service, og så bliver vi til Novia i slutningen af 90’erne. Jeg kører på 27. år Jeg er vistnok den på almindeligt Rampeskift der har været her længst, hvis man ser bort fra Søren Banjo. Men han havde en sviptur på nogle år til Service Air, så den er faktisk ikke helt stueren..! Hvad er din titel, og hvilke afdelinger sidder du i? Jeg er Portør på Rampen. Jeg har også været i Hallen i 7 år, og i Indenrigs, dengang det var en separat afdeling. Jeg har også været tilknyttet ’Hithouse’ i en periode – altså Ankomstservice, som havde hittegods i gamle dage. I Hallen går tiden langsomt, og du ser måske ikke solen en hel dag. Det var meget skægt at have kontakt med passagererne i Ankomsten, men da jeg blev spurgt ville jeg helst være på Rampen – også selvom det regner og sner. Og nu er lufthavnen jo ligesom blevet mit liv. Det er stadig fascinerende, at de to runde motorer kan sende folk op i 10 kilometers højde, selvom man har set det en million gange. Det er en levende arbejdsplads, der er ikke to dage der er ens. Hvilke karaktertræk beskriver dig bedst? Jeg er nok ret glad. Jeg ved sgu ikke hvad alle de andre vil sige. Jeg kan også godt råbe højt, men jeg er nok

mest glad. Jeg prøver at se det sjove i tingene. Når det hele er ved at brænde sammen kan jeg godt grine lidt af det. Hvis tingene ser håbløse ud og man griner af det, så kommer man videre. Og så er jeg trofast. Det siger næsten sig selv når man har været det samme sted i 27 år.

DET ER OGSÅ STADIG FASCINERENDE, AT VI KUN ER SEKS MAND OM AT LÆSSE 100 TONS CARGO

Kan du nævne en ting, som dine kollegaer ikke ved om dig? De ved sgu nok alt om mig efter 27 år! Men der er nok nogle af de nye der ikke ved at jeg rent faktisk har levet af at spille frisbee i to år. Jeg var ansat i Ungdomsringen og Brøndby kommune fordi jeg var Danmarksmester. Det var min bror som havde rejst i USA og var blevet grebet af det, og så blev jeg endnu mere grebet af det. Så jeg var rundt på fritidshjem og skoler og undervise nogle børn. Det er jo verdens letteste ting at kaste 20 frisbees ud til nogle unger på en mark. Men det er nogle år og kilo siden..!

Har du et forbillede, og så fald hvem? Nej det vil jeg ikke sige, at jeg rigtig har. Der er jo flere forskellige måder man kan arbejde godt på. Der er nogle der bare knokler, og så er der nogle der tænker mere, og begge dele er nødvendigt. Jeg kan ikke sige én bestemt person. Der er mange blandt mine kollegaer som jeg respekterer på forskellige områder. Hvordan vil du beskrive den bedste arbejdsdag i Novia? Det er ikke så svært, det er at køre vandvogn! Men ellers når der er en rimelig belastning og tiden bare løber – og det er godt vejr. Jeg kan godt lide at være ude på de store fragtere. Det er jo jumbojets de fleste af dem, så det er også stadig fascinerende, at vi kun er seks mand om at læsse 100 tons cargo.

FRISBEE-CHAMP. Der blev lavet tricks med tallerkenerne i Peters hjem, da hans bror tog hobbyen med hjem fra USA. Det resulterede i en karriere som professionel sportsmand. Svar: 1a, 2b, 3c, 4?

4. Hvor mange stykker frugt bliver der leveret til Novia om ugen? a. 1490 b. 1750 c. 1920

dk.servicethatmovesyou.eu

Novia news november 13  
Novia news november 13  
Advertisement