Page 1

NR. 3

2013

OUDER AMSTEL DIEMEN AMSTERDAM Z/O

NESCAFÉ Milano heeft de smaak én de looks

‘Innovatie is onze core business’

Ondernemen in de thuiszorg met warmte, passie en vertrouwen

••••••••••••••••

Niron Staal verwacht de wind in de zeilen

Wanbetalers verzuren de economie

WWW.ONDERNEMERSBELANG.NL


“Uw notaris voor alle rechtsgebieden waaronder begrepen estate-planning, mediation, schepen, koopovereenkomsten, leveringen, hypotheken, testamenten, huwelijkse voorwaarden, samenlevingscontracten, stichtingen, verenigingen en BV’s.”

Kantooradres Tel Website

Muiderstraatweg 15-A, 1111 PS Diemen (020) 695 6898 www.diemernotariaat.nl

E-mail

info@diemernotariaat.nl


ONTDEK DE DS-LIJN BIJ CITROËN AMSTERDAM

DESIGN, TECHNOLOGIE, RIJBELEVING Met de DS-lijn benadrukt Citroën zijn creativiteit en onderscheidend karakter. Eindelijk kunt u laten zien wie u bent. De strakke lijnen en gebruik van uitsluitend hoogwaardige materialen prikkelen uw zintuigen. Perfectie tot in het kleinste detail. Het is alleen nog maar een kwestie van kiezen. En dat valt nog niet mee. Gaat u voor een proefrit in de Citroën DS3, Citroën DS4 of Citroën DS5?

V.A. 14% BIJTELLING

Gem. verbr.: 3,4-7,7 l/100 km; 13-29,4 km/l; CO2: 87-178 g/km. Vanafprijs van de Citroën DS3 is € 16.490, van de Citroën DS4 € 25.240 en van de Citroën DS5 € 35.230. Prijzen zijn incl. BTW en BMP, excl. recyclingsbijdrage, leges en kosten rijklaar maken (zie voor kosten en voorwaarden www.citroen.nl). Afgebeelde modellen kunnen afwijken van het standaardmodel. Prijs-, model- en fiscale wijzigingen voorbehouden. Kijk op citroen.nl voor meer informatie. CITROËN - AMSTERDAM - STADIONPLEIN 22-24 - 020 - 570 19 22 - WWW.CITROENAMSTERDAM.NL CITROËN ZUIDOOST - LEMELERBERGWEG 12 (TUSSEN IKEA EN DE WOONBOULEVARD) - 020 - 430 18 00 - WWW.CITROENZUIDOOST.NL AUTOBROCKHOFF NOORD B.V. - T.T. VASUMWEG 36 - AMSTERDAM - 020-633 21 11 - WWW.AUTOBROCKHOFF.NL


Inhoud Het Ondernemersbelang van

Ouder Amstel – Diemen - Amsterdam

NESCAFÉ Milano heeft de smaak én de looks

Zuidoost verschijnt vijf keer per jaar.

Urbain Trade, specialist en leverancier in koffiesystemen, koffieproducten en andere warme en koude dranken, overtreft al jaren de verwachtingen van haar klanten. Met het nieuwe koffiesysteem NESCAFÉ Milano, dat Urbain Trade als Total Solution Operator voor NESCAFÉ sinds kort voert, profiteren klanten van een meer dan volwaardige Italiaanse koffiekwaliteit. Directeur Urbain Watjer is zelf fijnproever en enthousiast. “De smaak en de looks van de verschillende soorten koffie uit de NESCAFÉ Milano maken van iedere kop koffie echt een feestje.”

Zesde jaargang, nummer 3, 2013 OPLAGE

08

3000 exemplaren COVERFOTO Fotografie:

‘Innovatie is onze core business’

UITGEVER Jelte Hut Novema Uitgevers BV Postbus 30 9860 AA Grootegast Weegbree 1 9861 ES Grootegast

Het bedrijfsleven is steeds vaker op zoek naar een alternatieve energievoorziening, of een vorm daarvan. Jack Camps, directeur/eigenaar van Klik Elektrotechniek en Klimaattechniek uit Amsterdam Zuidoost én commercieel manager Kees van Overdam, zien deze tendens zich verder ontwikkelen in de komende jaren. “Bedrijven die de stap maken, zijn dan niet alleen duurzaam bezig, maar ze ervaren soms zelfs ook een besparing van 40% op de energie-rekening!”

T 0594 - 51 03 03

11

F 0594 - 61 18 63 info@ondernemersbelang.nl www.ondernemersbelang.nl

Ondernemen in de thuiszorg met warmte, passie en vertrouwen

EINDREDACTIE Ymi Hut-Liemburg y.hut@ondernemersbelang.nl

15

T 0594 - 59 74 70 MEDIA-ADVISEUR

Nominatie voor zwarte zakenvrouw Nederland (2006) en Amsterdamse zakenvrouw 2012 plus Inspirational Woman Zuidoost 2011 en duo-deelraadslid voor de ChristenUnie in Zuidoost: Sandra Caster-Esseboom is duidelijk een maatschappelijk betrokken zakenvrouw. Vanuit die achtergrond geeft zij, samen met haar echtgenoot Clayton Caster, leiding aan Mens & Zorg Thuiszorg.

Novema Piet Wiersma T 0228 - 32 12 53 VORMGEVING VDS Vormgeving!, Drachten DRUK Drukkerij Veldhuis, Raalte

Niron Staal verwacht de wind in de zeilen Constructiebedrijven en machinefabrieken, daar zijn er meer van. De combinatie van constructiebedrijf en machinefabriek is al wat zeldzamer. Maar een constructiebedrijf/ machinefabriek op een locatie als die van Niron Staal is nogal uniek: op een scheepswerf, aan diep vaarwater, met een goede bereikbaarheid over de weg en over het water en met alle productie- en ontwikkelingsfaciliteiten om het groot aan te pakken.

26

AAN DEZE UITGAVE WERKTEN MEE Blinkfotografie Gerrit Boer Luuk Gosewehr Jerry Helmers (Crown Media) Baart Koster (Koster teksten) Paul Kusters (cartoon) Jeroen Kuypers Marco Magielse Wendy van Schie André Staas (Comm’Art) André Vermeulen (column) René Zoetemelk ADRESWIJZIGINGEN Adreswijzigingen, veranderingen van contactpersoon of afmeldingen kunt u per mail doorgeven aan Tiny Klunder, t.klunder@novema.nl. Vermeldt svp ook de editie er bij, die vindt u bovenaan in het colofon. ISSN 1877 - 363X Niets uit deze uitgave mag worden ver-

In het hartkatern Wanbetalers verzuren de economie

Ingenieurs streven naar het opzetten van ketens waaruit geen energie weglekt. In economische ketens wordt die rol vervuld door geld. Hoe meer bedrijven hun betalingen opschorten, hoe groter het verlies voor de keten als geheel. Om die vlot te trekken stimuleert het Verbond van Credit Management Bedrijven (VCMB) de implementering en toepassing van creditmanagement in het bedrijfsleven. “Het eilig stellen van de eigen cashpositie gaat ten koste van het MKB”, zegt Mannes Westhuis, voorzitter van het VCMB.

Energie uit de golven Op termijn lijkt de zon de belangrijkste bron van hernieuwbare energie, maar de zee zou wel eens op de tweede plaats kunnen komen. Golven vormen geconcentreerde windenergie en zogeheten golfenergieconvertors kunnen deze omzetten in elektrische stroom. Helaas is de zee ook een bron van verwoesting. Tot nog toe liepen de meeste experimenten vast op stormschade en slijtage. De Wave Pioneer van FlanSea heeft de eerste testen succesvol doorstaan. Binnen tien jaar zou een commercieel levensvatbare vorm van golfenergie haalbaar moeten zijn.

veelvoudigd en/of overgenomen zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. De uitgever kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de advertenties.

02

het ONDERNEMERS BELANG

- Veldhuis Media groeit door anticyclisch investeren in mensen en machines - Eteck maakt Nederland steeds groener


Column ■

En verder

04 05 06 10

Nieuws Software kun je ook verbeteren. In plaats van vernieuwen Er zijn altijd kapers op de kust DALKOM IT Services & Solutions ontzorgt het MKB en laat ICT voor klanten werken Eerste Electric Freeway van Nederland is klaar De beste B&B van Nederland is ook een inspirerende vergaderlocatie Ondernemerspanel: Belemmert het ontslagrecht de ondernemer? De sterren staan goed voor een mooie stap naar meer diversiteit Meten is weten & Gokken is dokken Alles voor de bedrijfsinrichting onder één dak: IKEA BUSINESS De directeur-grootaandeelhouder en werknemersverzekeringen Een nieuw systeem met nog veel meer toepassingsmogelijkheden Amstel Gateway heeft alle faciliteiten voor ondernemers die in zijn voor vernieuwing

12 14 16 18 20 22 23 24 28

Geen luchtfietserij Voorspellen is moeilijk als je geen medium bent. Vooruitblikken op basis van een ontwikkeling of trend pakt bijna altijd anders uit dan was verwacht. Kijk maar naar de rekenmeesters van de regering, die een paar keer per jaar onder de naam Centraal Plan Bureau de coalitiepartijen en de Tweede Kamer voorzien van cijfermateriaal waaruit blijkt hoe de economie zich ontwikkelt. Waarop het kabinet zijn beleid afstemt. Het mislukt keer op keer. Al na twee maanden blijken de ‘ramingen’ zoals ze hun voorspellingen noemen, de prullenbak in te kunnen. Zelf geeft de directeur van het CPB ook toe dat ze maar wat zitten aan te klooien. Alleen zegt hij het op een wat deftiger manier dan ik nu doe. Maar het komt op hetzelfde neer. In december verschijnen altijd blaadjes van astrologen waarin zij voorspellen welke rampen ons te wachten staan. Wie er wereldkampioen dit-en-dat wordt, wat voor zomer we zullen krijgen en waar er een revolutie uitbreekt. Als je zo’n blaadje een jaar bewaart en dan terugleest, blijkt er niets te zijn uitgekomen. Zelf deed ik op deze plek ook eens een voorspelling. In het najaar van 2011 schreef ik dat wij vóór het jaar 2050 de files op de wegen zouden hebben ingeruild voor een individueel vervoermiddel in

Strip

de lucht. Actieve ondernemers en forenzende werknemers zouden zich dan massaal per minicopter door de lucht verplaatsen. Ik durf nu al te voorspellen dat die voorspelling uit komt en nog sneller dan ik zelf had gedacht. In ons eigen Nederland staat al een vliegende auto klaar. De PAL-V (www.pal-v.com) van de innovatieve ondernemer Robert Dingemanse heeft een jaar geleden z’n eerste geslaagde testvlucht gemaakt. De tweepersoons luchtauto is productierijp, maar de directeur wacht nog tot 2015 met de levering van de eerste serie van 25 toestellen. Alles moet perfect zijn, hij laat niets aan het toeval over. In de orderportefeuille heeft Dingemanse naar eigen zeggen al 6.000 (!) belangstellenden, vooral uit het buitenland. Vermogende particulieren en zakenmensen financieren de jongensdroom van de entrepreneur. De PAL-V is een gyrocopter. Dat wil zeggen dat het toestel een start- en landingsbaan nodig heeft en niet als een helicopter loodrecht opstijgt. Om omhoog te komen is 165 meter nodig, voor de landing is 30 meter asfalt toereikend. Het laatste kan overal, voor het eerste is voorlopig nog een airstrip nodig. Daarvan zijn er enkele tientallen in Nederland. Op de weg haalt de autocopter 180 kilometer per uur, in de lucht gaat het met dezelfde snelheid. Hij loopt op benzine, gemiddeld 1 op 12. Nu nog kost het toestel ruwweg 250.000 euro, maar over tien jaar zou dat wel eens minder dan de helft kunnen zijn. De eerste kleurentelevisie en reizen per vliegtuig waren vroeger ook dure grappen; als de massa er vat op krijgt, dalen de prijzen vanzelf. En tegen de beroepsvoorspellers zeg ik “Vlieg op!” André Vermeulen info@avoor.nl het ONDERNEMERS BELANG

03


Nieuws Nieuwe vestiging Piet Klerkx in Amsterdam Waar menig woonwinkel als gevolg van de recessie moeite heeft met voortbestaan, vertoont woonspecialist Piet Klerkx een indrukwekkende groei. Onlangs opende de nieuwste winkel van het concern in de Amsterdamse Woonmall Villa ArenA de deuren. Deze Piet Klerkx vestiging omvat maar liefst 4500 m2 woonwinkelplezier, verdeeld over twee verdiepingen. Het is het derde nieuwe filiaal van het concern binnen een half jaar. Het publiek blijkt vooral het enorm brede assortiment en de ongekende service van Piet Klerkx hoog te waarderen. Het bedrijf wil naast een enorme collectie

Hampshire Hospitality voert wisselingen in management door

3 talentvolle managers hebben een nieuwe uitdaging gekregen binnen Hampshire Hospitality. Claire van Campen heeft de functie van Sebastiaan van Rijgersma in The Manor Hotel Amsterdam – Hampshire Eden overgenomen. In de functie van General Manager zal Van Campen het voormalige Burgerziekenhuis, dat in 2011 verbouwd is tot trendy hotel met luxe kamers, hippe loungebar en een eigen Italiaans restaurant, gaan aansturen. Claire van Campen zal haar huidige functie als General Manager van Eden Hotel Amsterdam – Hampshire Eden en Hampshire Hotel - Rembrandt Square overdragen aan Sebastiaan van Rijgersma. Het aansturen van twee hotels, met in totaal meer dan 380 kamers en het exclusieve restaurant Brasserie FLO, waren voor Van Rijgersma aanleiding om deze nieuwe uitdaging binnen de organisatie aan te nemen. Marijke Maatkamp heeft de positie van General Manager in Hampshire Hotel – Emmen ingenomen. Marijke was werkzaam als Sales Manager in Emmen en volgt de voormalige General Manager Dirk-Jan Doek op. “Haar kennis van het hotel en Marijke’s netwerk in de regio zullen ervoor zorgen dat zij op deze positie succesvol zal zijn”, aldus Hans Wibbens, Operationeel Directeur van Hampshire Hospitality.

bij haar klanten opvallen door de ongekende service. Deskundige verkopers en stylisten leiden consumenten graag door het aanbod van meubelen en andere interieuritems. Indien gewenst komen de stylisten zelfs bij de klant thuis om kleuren stylingadvies te geven. Dat advies is gratis en vrijblijvend. Daarnaast worden meubelen op korte termijn geleverd en geeft Piet Klerkx vijf jaar garantie op de volledige collectie. Piet Klerkx mag dan een modern bedrijf zijn, als het om klanten gaat hanteert het bedrijf het aloude motto ‘de klant is koning’. Woonmall Villa ArenA, Amsterdam. www.pietklerkx.nl

Dacia Dokker Van: Vanaf 6.990 euro

Dacia zorgt voor opschudding in het segment van de lichte bedrijfswagens. De nieuwe Dokker Van combineert een riante laadruimte, optimale toegankelijkheid en efficiënte motoren met een ongekende prijs-kwaliteitverhouding. De Dacia Dokker Van is er nu vanaf 6.990 euro excl. BTW en BPM. De nieuwe Dacia Dokker Van is een uitblinker op het gebied van praktische bruikbaarheid. Deze bedrijfswagen biedt een riant laadvolume van 3,3 m3, een laadhoogte van 1,27 meter en handige, asymmetrische achterdeuren die tot 180 graden kunnen worden geopend. Uniek in dit segment is de standaard aanwezige schuifdeur aan de rechterzijde. De opening van de schuifdeur bedraagt maar liefst 703 mm, de breedste in dit segment. Andere praktische standaardeigenschappen zijn het laadvermogen tot 750 kg, het volledige tussenschot met ruit en de acht bevestigingspunten

in de laadvloer. De basisversie wordt aangedreven door de 1.6 MPI 85-motor. Deze benzinemotor verbruikt 7,5 l/100 km bij een CO2-uitstoot van 175 g/km. De dieselmotoren – de dCi 75 en dCi 90 – noteren beide een verbruik van 4,5 l/100 km met een CO2-emissie van slechts 118 g/km. De prijzen van de nieuwe Dacia Dokker Van beginnen bij 6.990 euro voor de 1.6 MPi 85 Basic. De meerprijs van de dCi 75 Basic bedraagt 1.000 euro. De Ambiance-uitvoering in combinatie met de dCi 75-motor is leverbaar vanaf 8.490 euro. De dCi 90 Ambiance is er vanaf 8.990 euro. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW en BPM. Alle Dacia-bedrijfswagens worden geleverd inclusief 3 jaar fabrieksgarantie met een maximum van 100.000 kilometer. Arend Auto hanteert bovendien een garantietermijn van twaalf maanden op alle uitgevoerde reparatiewerkzaamheden.

Is er een nieuwe directie aangetreden? Hebt u productnieuws? Gaat u verhuizen, een nieuwe vestiging openen of fuseren? Uw persberichten, bij voorkeur met foto, kunt u sturen naar Novema, t.a.v. Piet Wiersma, Postbus 61, 1600 AB Enkhuizen, of p.wiersma@ondernemersbelang.nl

het ONDERNEMERS BELANG

The Caribbean Cask 14 Years Old en The DoubleWood 17 Years Old David Stewart, de langst dienende Malt Master in de whiskybranche, blijkt nog niets van zijn talent verloren te hebben. Met zijn creativiteit en unieke vakkennis is hij er opnieuw in geslaagd The Balvenie familie uit te breiden. Deskundig en met gepaste trots geeft hij een toelichting op beide whisky’s: The Caribbean Cask 14 Years Old enThe DoubleWood 17 Years Old

Beurs van Berlage bruisend centrum bij de troonswisseling

Uw nieuws

04

The Balvenie Malt Master David Stewart lanceert twee meesterstukken

Amsterdam barstte uit haar voegen op 30 april jongstleden. Feestvierders, hulpdiensten maar vooral ook veel (inter)nationale pers was aanwezig op deze bijzondere Koninginnedag. Beurs van Berlage bediende al deze groepen maar kreeg vooral aandacht als het officiële internationale perscentrum. Ongeveer 1.100 journalisten registreerden zich en maakten gebruik van de speciaal ingerichte persruimte in de Effectenbeurszaal. Via twaalf schermen werden de live videobeelden vertoond om iedereen op de hoogte te houden. Journalisten verwerkten alle informatie, deden verslag, filmden, interviewden en zonden alles via het glasvezelnetwerk de hele wereld over. Na wekenlange en intensieve voorbereiding samen met de Gemeente Amsterdam, RVD, Politie en verschillende persdiensten werd op 28 april het internationale perscentrum geopend door een gerespecteerd gezelschap. Ministerpresident Rutte, burgemeester Van der Laan, Eerste Kamervoorzitter De Graaf en Grootmeester Hennis van het Koninklijk huis gaven het startsein voor de feestelijkheden. Het perscentrum was voorzien van grote lounge, honderden werkplekken, live videostream van gebeurtenissen in de stad en gratis WiFi glasvezelverbinding.


Bedrijfsreportage

Tekst: Jerry Helmers (Crown Media)

Software kun je ook verbeteren. In plaats van vernieuwen Het bedrijfsleven is zich er niet altijd bewust van dat er nog steeds veel kansen zitten in de applicaties en software die nu worden gebruikt. “Op de een of andere manier is er een vooronderstelling dat men alles compleet nieuw dient aan te schaffen, zodra men denkt dat de tijd daar rijp voor is,” zegt Aad van Schetsen, Senior Vice President en General Manager bij Compuware Uniface, in Amsterdam-Zuidoost. “Het is vaak efficiënter om huidige applicaties te verbouwen. Want, applicaties zijn eigenlijk niet meer dan een hele reeks binaire codes. Die gaan niet zomaar kapot. Bovendien is het goedkoper. Wij hebben alle technische hulpmiddelen om al die verschillende onderdelen uit de software – ook in een nieuw jasje – met elkaar te laten communiceren.”

Aad van Schetsen, Senior Vice President en General Manager bij Compuware Uniface, in AmsterdamZuidoost

n ‘communicatie’ in de IT-sector betekent per definitie een voortgang van productie- en bedrijfsprocessen. “Als bedrijven constateren dat ‘iets’ niet lekker werkt, dan hoeft echt niet altijd alles compleet opnieuw te worden ingericht. Juist in de huidige periode van economische tegenwind, waar bedrijven besluiten budgetten voor automatisering zo veel mogelijk te beperken, moet dit toch op z’n minst als ‘interessant’ in de oren klinken. Die economische tegenwind hoeft niet te betekenen dat je jezelf beperkingen oplegt.”

E

We hoeven dan toch niet meer te vertellen dat dit veel efficiency oplevert?”

“Wij bouwen dan als het ware een schil om de hele bestaande applicatie heen,” vervolgt Aad. “Die schil zorgt voor een nieuwe interface en uiteindelijk meer gemak. Voor bedrijven en hun afdelingen automatisering is de keuze voor een ontwikkeltool altijd strategisch. Een dergelijke upgrading – in plaats van een complete vernieuwing – is wat ons betreft dan ook de juiste strategische keuze. Je kunt het goed vergelijken met de overstap van kleine bedrijven naar bijvoorbeeld de Cloud. Ze werken al met allerlei software, maar door het naar de Cloud te brengen, kunnen ze die verschillende software beter met elkaar laten communiceren. Bijvoorbeeld op het gebied van synchronisatie.

Grote gereputeerde organisaties in het internationale bedrijfsleven werken ook met de door Compuware Uniface ontwikkelde tools. “Een goed voorbeeld daarvan is DHL. De hele backoffice is door ons ingericht. Maar ook de belangrijkste applicaties van de winkels van The Phone House is door ons ontwikkeld.” De verwachtingen voor de komende jaren zijn goed. Volgens Aad zal de organisatie elk jaar naar verwachting een groei van 10 á 15% beleven. “In Amsterdam Zuidoost werken we nu met 80 medewerkers. Ook dat aantal zal stijgen. Ik denk zelfs dat wij op de middellange termijn een van de meeste toonaangevende ontwikkeltools in de markt zullen zijn.”

Aad vertelt dat Compuware Uniface aan twee verschillende klantgroepen levert. “Enerzijds leveren we direct aan de eindgebruikers. Vaak gaat het ook via andere softwarebedrijven; zij vormen ons partnerkanaal. Wij leveren als het ware het gereedschap – de programmeertaal – en deze partners bouwen de gevraagde toepassingen.” Aad denkt dat er wereldwijd zo’n 10 miljoen mensen zijn die op de één of andere manier – vaak zonder dat ze het weten – met een interface van Compuware Uniface werken.”

Compuware BV Hoogoorddreef 60 1101 BE Amsterdam T 020 - 311 62 22

het ONDERNEMERS BELANG

05


Bedrijfsreportage

Tekst: Wendy van Schie • Fotografie: Luuk Gosewehr

Een mooi, nieuw product ontwerpen, het in licentie geven bij een multinational en dan de royalty’s incasseren. Het lijkt een benijdenswaardig scenario, maar Rik Bergen van Monti Valves in Purmerend heeft andere ervaringen. Hij ontwierp de balkeerklep, een alom erkende unieke uitvinding voor afsluitingen in vloeistofleidingen. Naar beste weten regelde hij het patent voor een groot aantal landen en sloot een licentieovereenkomst af met een internationaal toonaangevend bedrijf in dit vakgebied. Bergen dacht alles waterdicht te hebben afgesloten, maar is nu stapels juridische dossiers rijker en een illusie (en heel veel geld) armer. Intussen werkt hij verder aan zijn mooie product.

Ook al heb je er een patent op, er zijn altijd kapers op de kust

“Een mooi product wil ieder bedrijf wel maken!” O

ndanks alle negatieve ervaringen van de afgelopen decennia is Rik Bergen nog altijd even enthousiast over zijn uitvinding, de balkeerklep. Hij legt de werking ervan uit: “Een centrifugaalpomp zorgt ervoor dat vloeistof door leidingen wordt gepompt. Bij iedere centrifugaalpomp hoort een klep, die ervoor moet zorgen dat de vloeistof niet terugloopt in de leiding als de pomp stopt. In mijn vinding wordt de klep gevormd door een bal. Zolang de vloeistof door de leiding loopt, wordt de bal in een loze zijtak geduwd. Valt de druk van de vloeistof weg, bijvoorbeeld doordat de pomp uitvalt, dan valt de bal terug in de leiding en sluit deze af. Mijn balkeerklep heeft twee grote voordelen. De eerste is dat hij in de zijtak verdwijnt, waardoor de vloeistof - anders dan bij andere keerkleppen - totaal geen weerstand ondervindt. Het tweede voordeel is, dat hij zelfreinigend is. Dat is vooral belangrijk bij vuilwaterleidingen, zoals in de riolering. De balkeerklep sluit altijd goed af.” Er is een grote markt voor, vertelt Bergen. “In NoordEuropa is er de afgelopen decennia veel geïnvesteerd in een goed systeem van rioleringen. In Nederland wordt hij daarin al vrijwel overal toegepast en bijvoorbeeld ook bij vrijstaande woningen en boerderijen. In Zuid-Europa en de rest van de wereld staat het rioleringssysteem echter nog maar in de kinderschoenen.”

06

het ONDERNEMERS BELANG

Ontwikkeling

Vijfentwintig jaar geleden begon Bergen met de ontwikkeling van de balkeerklep. “In 1992 ben ik voor mezelf begonnen. Ik heb veel geïnvesteerd in het onderzoek en de constructie. Het Waterloopkundig Laboratorium heeft bijvoorbeeld tests gedaan, die hebben geleid tot verdere verbeteringen. De versie waar ik patent op heb, is ook getest. De grafiek van de test laat zien dat vloeistof door mijn balkeerklep inderdaad een minimale weerstand ondervindt.” In 1996 is het patent verleend. Bergen heeft het vastgelegd voor alle geïndustrialiseerde landen. “Het gaat vooral om landen waar ijzergieterijen zijn gevestigd, omdat daar het risico het grootst is dat hij wordt nagemaakt.” Afnemers van de balkeerklep van Monti Valves zijn vooral pompenfabrikanten. “Hij wordt geëxporteerd naar veertien landen en vooral toegepast in watertransport- en waterzuiveringsinstallaties. Maar hij is ook zeer geschikt voor gebruik in de chemische en voedingsmiddelenindustrie. Speciaal daarvoor heb ik nu een roestvrijstalen versie ontwikkeld, die zo mogelijk nog beter functioneert dan de oorspronkelijke gietijzeren versie.” Licentie

Als je hebt geïnvesteerd in de ontwikkeling van zo’n uniek product, dan wil je daarvan uiteraard de revenuen ontvangen. “Je kunt het zelf op de markt brengen of het product in licentie geven aan een bedrijf, dat daar al een organisatie voor heeft.” Bergen besloot tot het laatste. Na uitgebreide


Rik Bergen: “Het is en blijft een fantastisch mooi product”

onderhandelingen, bijgestaan door bekwame (?) juridische adviseurs, sloot Bergen in 1998 een licentieovereenkomst af met een grote Deense multinational, AVK. “Daarmee heb ik het product (tekeningen, techniek enz.) en mijn klanten overgedragen aan dit bedrijf. In ruil daarvoor ontvang ik zes procent van de omzet van mijn product.” Bergen ging ervan uit dat alles goed was geregeld en dat een Deens bedrijf een betrouwbare partner zou zijn. “Je denkt dat Denemarken vergelijkbaar is met Nederland, ook qua wetgeving, maar dat blijkt niet zo te zijn.” De samenwerking verliep niet zo goed als Bergen had verwacht. “Al snel bleek het bedrijf de prognoses van de omzetten niet te kunnen halen. Ze pakten het in mijn ogen gewoon niet goed aan. In 2006 waren er nog steeds onvoldoende omzetten en wilde ik de overeenkomst intrekken.” Diverse juridische procedures volgden, de royalty’s werden plotseling stopgezet en in 2008 diende een arbitragezaak in Kopenhagen, voor een Duitse arbiter. Bergen werd grotendeels in het gelijk gesteld, moest inzage krijgen in de facturen en de

royalty’s moesten alsnog worden betaald. Dat gebeurde niet, want arbitrage blijkt geen rechtskracht te hebben. Opnieuw volgden er procedures. Intussen bracht het bedrijf enkele kleine wijzigingen aan in het originele ontwerp, waarna het tegen een veel lagere prijs op de markt werd gebracht. “Ze gebruiken daarbij nota bene de grafiek van het Waterloopkundig Laboratorium, die voor mijn balkeerklep is gemaakt!” Opnieuw volgden juridische procedures, maar Bergen en zijn adviseurs wijzigden hun strategie en spanden een kort geding aan wegens inbreuk op het modelrecht. Hij kreeg gelijk, maar door slechts een kleine wijziging aan te brengen in het model, kon het bedrijf de balkeerklep blijven verkopen. “In december 2011 heb ik nog een keer geprobeerd om een schikking te forceren, maar ook dat is niet gelukt. Grote bedrijven speculeren erop dat een klein bedrijf niet de financiële middelen heeft om tot het eind door te procederen. Het heeft me inderdaad honderdduizenden euro’s gekost! Gelukkig kan ik mijn product nog steeds zelf goed verkopen en word ik ook gesteund door mijn leveranciers.

Ik blijf dus doorgaan, totdat ik mijn recht heb gehaald.” De balkeerklep van Monti Valves: een fantastisch mooi product

De moraal van dit verhaal? “Als je een mooi product hebt bedacht, wil iedereen het hebben! Mijn advies is: zoek een financier die de commercialisering voor je uitvoert, maar houd de productie en rechten in eigen hand. Of verkoop je ontwerp in z’n geheel voor een goed bedrag.” Intussen gaat Rik Bergen door met de productie van zijn balkeerklep. “Het is en blijft een fantastisch mooi product.” Waar wat mee te verdienen zou moeten zijn!

Monti Valves B.V. Ampèrestraat 56-58 1446 TS Purmerend T 0299 - 64 11 18 F 0299 - 64 49 99 r.bergen@montivalves.com www.montivalves.com

het ONDERNEMERS BELANG

07


Interview

Tekst: Baart Koster (Koster teksten) • Fotografie: Jur Engelchor

Urbain Trade verrast steeds weer met karakteristieke kwaliteit

NESCAFÉ Milano heeft de smaak én de looks Urbain Trade, specialist en leverancier in koffiesystemen, koffieproducten en andere warme en koude dranken, overtreft al jaren de verwachtingen van haar klanten. Met het nieuwe koffiesysteem NESCAFÉ Milano, dat Urbain Trade als Total Solution Operator voor NESCAFÉ sinds kort voert, profiteren klanten van een meer dan volwaardige Italiaanse koffiekwaliteit. Directeur Urbain Watjer is zelf fijnproever en enthousiast. “De smaak en de looks van de verschillende soorten koffie uit de NESCAFÉ Milano maken van iedere kop koffie echt een feestje.”

I

talië mag synoniem zijn voor stijl en kwaliteit, dat geldt zeker ook voor Urbain Trade. Het in 1992 opgerichte familiebedrijf kon recentelijk niet alleen opnieuw een mooie uitbreiding van haar productlijn vieren. Ook vierde Watjer onlangs met zijn medewerkers het 21-jarig bestaan van Urbain Trade. Is 21 jaar een jubileum? Watjer lacht. “Nee, maar we waren zo druk met het leveren van onze kwaliteitsproducten en service aan alle klanten dat de tijd gewoon ontbrak om ons 20-jarig bestaan te vieren. Dus hebben we gevierd dat we als mooi team ons eenentwintigste jaar ingaan.” Wat je doet moet je goed doen, mag als een van Watjers credo’s gelden. Zo pakte hij ook de viering aan, waarmee hij zijn medewerkers overigens totaal verraste. “Er zaten verschillende elementen in ons feestje die inderdaad enorm aansloegen. Zo hebben we een tour gereden in de vorm van een puzzeltocht, en dat in prachtige vintage minicoopers. Die tour eindigde bij Teuge International Airport. Dat was weer een verrassing, want vandaar vlogen we over ons mooie land. Het enige wat mijn medewerkers wel voorzagen was dat we lekker zouden gaan dineren”, grijnst Watjer.

“Met het NESCAFÉ Milano concept gaan we nóg een stap verder, naast topkwaliteit in smaak leveren we er ook een buitengewoon esthetisch koffiesysteem mee” Wat je doet goed doen, die visie vertaalt zich in kwalitatieve keuzes en dat komt in zijn complete productassortiment terug. Watjer gelooft erin dat consumenten

08

het ONDERNEMERS BELANG


ervaring. Natuurlijk zitten daar behalve smaak- ook visuele aspecten aan. Koffie is óók sfeerbeleving.” En die sfeer wordt niet alleen geademd door het bijzonder stijlvolle koffiesysteem. “In ongeveer de helft van de tijd die je er handmatig aan zou besteden, versiert de NESCAFÉ Milano een kop koffie met mooie patronen van chocolade en romige melk. Niet voor niets heet de koffie uit dit koffiesysteem Latte Art. Door middel van een korte training maakt de NESCAFÉ Milano van je medewerkers echte barrista’s.”

“Koffie is een ervaring. Mensen willen zich even helemaal losmaken van de stress op de werkvloer en zich terugtrekken in een puur positieve ervaring”

steeds meer voor kwaliteit zullen kiezen. “Je ziet nu al dat mensen in mooie, duurzame producten willen investeren. NESCAFÉ Milano is zo’n product. In een normaal café krijg je dit soort koffie niet, hooguit in een gespecialiseerd koffiehuis. Om nog een iets scherper beeld te krijgen, moet je eigenlijk denken aan Duitse Konditoreien of aan van die mooie bourgondische Belgische etablissementen. Dat zijn nou typisch voorbeelden van horecagelegenheden waar het type kwaliteitskoffie wordt geschonken dat de NESCAFÉ Milano produceert.” Die koffie smaakt heerlijk zacht, romig en vol. Dat die smaak ook bijzonder in de smaak valt bij de consument is al bewezen, zegt Watjer. “NESTLÉ heeft internationaal onderzoek gedaan in onder andere Duitsland, Engeland, de Verenigde Staten en China en daar kwam uit dat consumenten NESCAFÉ Milano minstens zo lekker of vaak zelfs lekkerder vinden dan veel vers gebrande kwaliteitskoffies die ze in de tophoreca drinken.”

Ten slotte is er nog een andere reden waarom Watjer enthousiast is over zijn samenwerking met Nestlé en dat is de stap naar meer duurzaamheid die het bedrijf zet. “Zelf voeren we en leveren we het liefst UTZ, Fair Trade, Rainforest en Max Havelaar producten. Omdat het niet alleen over goede, maar ook over eerlijke producten gaat. Dat betekent dat we er allemaal plezier aan moeten beleven, van de boer tot en met de consument. In zo’n waardeketen komt uiteindelijk het beste product bij de consument terecht. Die gedachte werkt Nestlé momenteel ook uit, want het is bezig een fair trade productenlijn te ontwikkelen. En daarmee is Nestlé een leverancier die helemaal bij ons past.”

Urbain Trade heeft haar assortiment zodoende met een high-end koffiesysteem uitgebreid. “Met het NESCAFÉ Milano concept gaan we nóg een stap verder. Naast topkwaliteit in smaak leveren we er ook een buitengewoon esthetisch koffiesysteem mee. Tot voor kort was dat misschien on-Nederlands, maar ik zie een trend waarin consumenten van kwaliteit willen genieten. En daar hoort óók visuele kwaliteit bij. Want koffie is een ervaring.” Watjer weet uitstekend waarover hij praat, want hij belevert de zakelijke markt. Op veel kantoren kom je dan ook zijn koffiesystemen en –producten tegen. “Mensen willen zich even helemaal losmaken van de stress op de werkvloer en zich als het ware terugtrekken in een puur positieve

het ONDERNEMERS BELANG

09


Bedrijfsreportage

Tekst: Baart Koster (Koster teksten) • Fotografie: Blinkfotografie

DALKOM IT Services & Solutions ontzorgt het MKB en laat ICT voor klanten werken Het begint met up to date software en goede hardware. Maar dat is nog maar de eerste stap naar ICT die bedrijfsprocessen optimaal ondersteunt en echt voor je werkt. DALKOM IT Services & Solutions uit Diemen is een breed georiënteerde specialist die middels deskundige en persoonlijke service klanten voorziet van zorgeloos werkende IT. “Door proactief te automatiseren, zorgen wij ervoor dat problemen geen kans krijgen te ontstaan. Onze klanten kunnen dus rekenen op grote continuïteit van hun bedrijfsprocessen.”

A

Algemeen directeur en oprichter Tony Dalmeyer en mevr. V. Savic

lgemeen directeur en oprichter Tony Dalmeyer, zit midden in een eigen transformatieproces. Zijn huisstijl en website worden vernieuwd. Dat was nodig, want zijn dynamische bedrijf heeft zich snel ontwikkeld en daarover wil hij de markt uiteraard updaten. “Wij begonnen als algemene automatiseerder, maar specialiseerden ons al snel in het leveren van hoogwaardige service aan de zakelijke markt. We groeien dan ook al jaren hard in kantoorautomatisering.” DALKOM IT Services & Solutions bedient het hele MKB. “Zo behoren lokale schilderbedrijfjes, onderwijsinstellingen, maar bijvoorbeeld ook een van Nederlands grootste brilglazen fabrikanten en een internationaal kledingsmerk tot onze klanten.”

IJzersterke en intelligente bedrijfsoplossingen zijn leidend, techniek volgt ”We kennen onze klanten goed door onze persoonlijke manier van service verlenen en stemmen elke oplossing exact af op de individuele situatie van iedere klant.” Wat in het proces van groei een vaste constante is gebleven, is het one stop shop principe. Het brede dienstenpakket bestaat onder andere uit regulier systeembeheer op ad hoc basis of middels een overeenkomst, outsourcing van de servicedesk of helpdesk, alsmede uit ontwerp, installatie en beheer van Microsoft netwerk infrastructuren, remote back-up faciliteiten en levering van hard- en software. “Wij zijn business partner van Microsoft, Dell en HP en leveren zodoende software en hardware van topkwaliteit.”

Een andere service die een hoge vlucht neemt is hosted IT services en server virtualisering gebaseerd op private- en public cloud oplossingen. “Daar zitten voor onze klanten substantiële voordelen aan. Zoals de besparing op automatiseringskosten. Je hoeft niet langer zo veel hard- en software aan te schaffen, je hebt te maken met bijvoorbeeld minder koeling van je hardware, waardoor ook je energieverbruik aanzienlijk daalt. Bovendien biedt deze oplossing de ondernemer veel flexibiliteit. Hij kan zelf bepalen hoe hij zich door ons laat hosten en wat hij in huis houdt. Ook het beheer en daarmee de servicekosten, zijn lager door de cloud oplossingen. Terwijl de klant tevens weet dat al zijn data bij ons in goede handen zijn. We zijn daarin ook transparant, de klant weet waar zijn data zich bevinden. Belangrijk, want veiligheid is tegenwoordig een grote zorg voor bedrijven.” Service van topkwaliteit voor normale tarieven DALKOM IT Services & Solutions mag dan diensten leveren die technologisch gezien een virtueel karakter hebben, Dalmeyer zweert bij korte lijnen en persoonlijk contact. “Dat komt ook tot uiting doordat we een overzichtelijk gebied bedienen, namelijk Groot Amsterdam en omgeving. Onze meeste klanten zitten ruwweg binnen een straal van vijftien kilometer, waardoor we heel snel naar hen toe kunnen als zij daar behoefte aan hebben.” Die behoefte kan ontstaan wanneer zich storingen voordoen, maar eigenlijk is door de proactieve wijze van dienstverlening dat vrijwel nooit het geval. “Problemen zijn wij door beheer en monitoring in principe altijd voor. Ook bieden wij klanten en nieuwe prospects een healthcheck aan. We bekijken hoe veilig en gezond hun automatisering is en grijpen in waar dat nodig mocht blijken.” En dat alles tegen redelijke tarieven. Want ook daarin is DALKOM IT Services & Solutions onderscheidend: dat topkwaliteit in diensten, service en flexibiliteit voor klanten betaalbaar blijft. DALKOM IT Services & Solutions Visseringweg 76 1112AT Diemen T 020 - 600 88 02 info@dalkom.nl www.dalkom.nl

10

het ONDERNEMERS BELANG


Bedrijfsreportage

Tekst: Jerry Helmers (Crown Media) • Fotografie: Blinkfotografie

Klik Elektrotechniek Klimaattechniek is klaar voor de komende jaren

‘Innovatie is onze core business’ Het bedrijfsleven is steeds vaker op zoek naar een alternatieve energievoorziening, of een vorm daarvan. Jack Camps, directeur/eigenaar van Klik Elektrotechniek en Klimaattechniek uit Amsterdam Zuidoost én commercieel manager Kees van Overdam, zien deze tendens zich verder ontwikkelen in de komende jaren. “Bedrijven die de stap maken, zijn dan niet alleen duurzaam bezig, maar ze ervaren soms zelfs ook een besparing van 40% op de energie-rekening!”

V

olgens het tweetal is ‘energierendement’ een serieus ‘topic’ geworden. Niet onlogisch in de huidige tijden waarin budgetten kleiner zijn geworden. Het bedrijfsleven is echter wel continu op zoek naar besparingen op de exploitatie, waarbij comfort wordt behouden. “Maar het zijn vanzelfsprekend ook de technische ontwikkelingen die bijdragen aan de nieuwe mogelijkheden,” vertelt Jack. “Zo is de Warmte-Koude-Opslag (WKO) langzamerhand een goed ingeburgerd begrip geworden waar veel bedrijven al gebruik van maken. Maar wat te denken van de LED-armaturen, waarmee de oude verlichting wordt vervangen? Ook hier kun je veel mee terugverdienen. Datzelfde geldt voor de installatie van zonnepanelen en het gebruik van klimaatinstallaties zoals de airconditioning. Meer aandacht wordt tevens vanuit de markt gevraagd voor het beveiligen van panden. Dit betreft zowel brand- en inbraakpreventie, cctv en toegangscontrole systemen.”

Toch realiseert het tweetal zich goed dat de kosten altijd voor de baten uitgaan. “Een overstap vraagt hoe dan ook een investering. Daar ontkom je niet aan. Het is daarom essentieel dat er altijd een goede berekening voor de lange termijn wordt gemaakt. We zien dat ondernemers daar nog ware eyeopeners ervaren. Als wij op bezoek zijn bij een bedrijf, dan kunnen we door middel van een snelle scan, laten zien wat de eerste mogelijkheden zijn.” Jack en Kees vertellen dat de klantenkring voornamelijk in de vastgoedbranche, de gezondheidszorg en de datacenters zitten. “We hebben op dit moment op dat vlak veel werk in de renovatie; daarbij gaat het om het aanpassen van de installaties op basis van de wensen van bijvoorbeeld nieuwe huurders. Het werk komt vanuit een grote diversiteit op ons af; in Amsterdam zijn we overigens sterk vertegenwoordigd. We hebben er een eigen chauffeur, die rondrijdt en de materialen bij de monteurs aflevert.”

De organisatie is in ieder geval klaar voor de toekomst. “We hebben in het afgelopen jaar een nieuwe basis gelegd,” legt Jack uit. “Eerlijk is eerlijk: een exponentiële groei zit er niet direct in, maar stabilisatie en verder werken aan onze innovatie zijn realistische én haalbare opties. Dit jaar staan er vooral ná de bouwvak diverse nieuwe projecten op stapel waardoor we nu al met zekerheid kunnen zeggen dat we over 2013 tevreden zullen zijn. Overigens was 2012 een prima jaar en ten opzichte van veel andere bedrijven in onze branche, mogen we eigenlijk niet klagen. We willen vooral de spirit – met onze 75 medewerkers – blijven vasthouden. En die spirit bestaat uit ‘gewoon doen’. We staan met beide benen op de grond, we negeren de kretologie, we verrichten ons werk goed en we doen wat we beloven. Het zijn de succesfactoren om onze ambities in het installatievak te kunnen blijven waarmaken.”

Jack Camps, directeur/eigenaar van Klik Elektrotechniek en Klimaattechniek uit Amsterdam Zuidoost

Klik Elektrotechniek Klimaattechniek Hoogoorddreef 78 1101 BG Amsterdam T 020 - 696 68 85 F 020 - 696 76 30 info@klikbv.nl www.klikbv.nl

het ONDERNEMERS BELANG

11


Bedrijfsreportage

Tekst: Jerry Helmers (Crown Media) • Fotografie: Blinkfotografie

Traject Almere-Amsterdam heeft de primeur

Eerste Electric Freeway van Nederland is klaar Een feestelijke officiële opening volgt nog, maar de eerste Electric Freeway van Nederland ligt er en is al in gebruik genomen door verstandige forenzen die met een e-fiets of e-scooter hun woon-werkverkeer slim invullen. We hebben het over het traject tussen Almere en Amsterdam-Zuidoost. Afhankelijk van je startpunt in Almere rijd je over de route tussen de 20 en 35 kilometer van huis naar werk. En terug. Forenzo, een initiatief van de ANWB, organiseert de promotie van de Electric Freeway. “We willen werkgevers en werknemers stimuleren om op deze wijze te reizen tussen huis en werk. Gezien de drukte op de snelwegen is het bovendien een concurrerende verbinding. En… het is gezond!”

A

Almere Centrum

Ca. 6 km

1

Almere-Poort Ca. 4 km

2

Muiderberg Ca. 4 km

3

Muiden Ca. 4 km

Ca. 3 km

C

A 3k

m

4

Weesp Ca. 7 km

Ca.

6

B Amsterdam Zuidoost 1

5

5

3 4

B

2

Muiden Ca. 8 km

6

Ca. 4 km

het ONDERNEMERS BELANG

D

it voorjaar is langs de hele route de herkenbare groen/witte bewegwijzering geplaatst en is het promotie-offensief gestart. Bedrijvenvereniging VAZO heeft het project omarmd. “Mensen moeten meer gaan nadenken over hun eigen reisgedrag,” zegt Ruben van den Hamsvoort van DTV Consultants, projectleider van de Electric Freeway. “Het kan slimmer. En verstandiger. Het bedrijfsleven is er ook bij gebaat dat werknemers gezond blijven. En wat is er dan beter dan ’s ochtends op de fiets naar je werk?. En wat ook telt is dat de reistijd vergelijkbaar of sneller is dan met de auto.”

Zeeburg

C Amsterdam Centrum

12

V.l.n.r.: Ruben van den Hamsvoort,Wouter Schrier, Ingeborg Baltussen en Huib van Santen.

Volgens Wouter Schrier, Adviseur Duurzaamheid en Mobiliteit van de gemeente Almere, steunt het Ministerie van Infrastructuur en Milieu het project door budget beschikbaar te stellen. ‘Beter Benutten’


De E-bike is geleverd door Marc Bike Shop uit Amsterdam Zuidoost

is het credo. “De bestaande fietspaden kunnen we in Nederland beter gebruiken,” zegt Wouter. Ingeborg Baltussen, directeur bij Verkeer advies, voegt hier aan toe: “Veel mensen denken nog dat de afstand tussen Almere en Amsterdam per fiets of elektrische fiets of scooter niet is te overbruggen. Bovendien heerst de beeldvorming dat het ingewikkeld is om de weg te vinden. Daarom is er herkenbare bewegwijzering geplaatst, die aangeeft hoe de Electric Freeway loopt.” Ondernemers zijn bovendien steeds meer op zoek naar een concrete invulling van maatschappelijk verantwoord ondernemen. “Daaronder valt dus ook het verminderen van de CO2-uitstoot. We hebben meer oog voor het milieu en onze omgeving. We weten allemaal dat het dagelijks reizen met de auto hier geen positieve bijdrage aan levert.

Kortom, we moeten het met z’n allen vaker hebben over alternatieven”, aldus Wouter. Via Forenzo kunnen forenzen korting krijgen op de aanschaf van een elektrische fiets of –scooter. “Ook een verzekering via hen is voordeliger of helemaal gratis,” vertelt Ingeborg. “Het zijn allemaal stimulansen om mensen op de (elektrische) fiets of elektrische scooter te krijgen. Zo kunnen werkgevers ook op proef elektrische fietsen en –scooters gebruiken.” De betrokkenen realiseren zich wel dat het om een lange-termijn-uitdaging gaat. “Het gaat immers om het veranderen van gedrag, dat we al jarenlang vertonen,” vertelt Huib van Santen, directeur bij de VAZO en vanaf het begin enthousiast over dit project. “Niemand zal ‘uit zichzelf’ overstappen. En natuurlijk begrijpen we dat je niet gaat fietsen als het regent en stormt. Maar die weersomstandigheden zijn

zeldzaam. En juist op goede dagen moeten we onze kans pakken. Niet alleen om een duurzaam signaal af te geven. Het is ook goed voor de conditie. En we weten allemaal dat een fitte werknemer ook een vitale werknemer is. Welke ondernemer wil dát nu niet horen? We hopen dat veel ondernemers zich daarom aansluiten bij Forenzo!” Voor meer informatie: Ruben van den Hamsvoort, DTV Consultants. Telefoon: 06 - 101 537 70 of kijk op www.electricfreeway.nl.

Verkeer advies Zuidpark – Spaklerweg 52a | 1099 BC Duiovendrecht www.verkeeradvies.nl VAZO Gebouw Dreeftoren - Haaksbergweg 23 1101 BP Amsterdam www.vazo.nl

het ONDERNEMERS BELANG

13


Bedrijfsreportage

Tekst: Wendy van Schie • Fotografie: Luuk Gosewehr

De beste B&B van Nederland is ook een inspirerende vergaderlocatie Robuuste vergadertafels met comfortabele stoelen en moderne projectie- en communicatiefaciliteiten, grote ramen met uitzicht op de landerijen, lunch of diner in de aangrenzende eetkeuken of buiten… In zo’n omgeving gaan kennis en creativiteit vanzelf stromen en wordt overleg echt ‘polderen’. Overnachten? Dat kan in Nederlands beste B&B: Villa Oldenhoff. En dat alles op amper tien minuten rijden van Amsterdam-Zuidoost.

O

p 17 april ontvingen de eigenaren Han en Suzanne van Blokland voor de tweede keer de Zoover Award voor beste B&B van Nederland (2012 en 2013), nadat ze in 2011 al beste van de provincie Utrecht waren geweest. En dat terwijl ze pas in 2010 zijn gestart. Han van Blokland behoort tot de vierde generatie die een bedrijf uitoefent op deze locatie: in de polder tussen Ouderkerk en Abcoude en aan de rivier de Holendrecht. Van oorsprong is het een boerderij, maar de familie Van Blokland heeft daarnaast naam gemaakt met de Hengstenhouderij Oldenhoff.

Uit de as herrezen In 2005 ging de oude boerderij grotendeels verloren door een brand. In 2010 zijn er twee woningen neergezet. Eén ervan heeft de stijl van een veldschuur. Hier woont de familie Van Blokland zelf. Aangrenzend en in dezelfde stijl is een vergaderruimte met keuken en terras gerealiseerd. Bij de rivier staat Villa Oldenhoff.

14

het ONDERNEMERS BELANG

Dit herenhuis is ingericht als B&B en heeft een vrijstaande eetkeuken. Ook hier is een vergadergelegenheid. “Veel ondernemers die voor zaken in Amsterdam moeten zijn, hebben inmiddels ontdekt dat ze hier, dichtbij de stad, rust en ruimte kunnen vinden in een ongedwongen en tegelijkertijd zakelijke sfeer”, vertellen Han en Suzanne van Blokland. Regelmatig trekken de gasten hun loopschoenen aan of gaan ze per fiets of boot de polder in, bijvoorbeeld naar het natuurgebied de Botshol. Wie lekker wil eten, steekt de brug over naar Herberg de Voetangel of gaat naar een van de restaurants in Ouderkerk of Abcoude. “We kunnen ook private dining regelen in onze eetkeuken.

Bij mooi weer is het natuurlijk heerlijk om buiten te zitten.” Gasten beloonden Villa Oldenhoff bij Zoover met een 9,9. Daarnaast is deze B&B in 2012 uitgeroepen tot beste Pronkkamer van Nederland en kreeg hij de hoogste score van de provincie Utrecht bij Booking.com. Vergaderen, workshops enz. Als vergaderlocatie is Villa Oldenhoff aangesloten bij www.meetables.nl. “In U-opstelling kunnen we gezelschappen ontvangen tot ongeveer dertig personen en in een bioscoopopstelling tot ongeveer vijftig personen. De keuken kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor kookworkshops, maar ook workshops paardencoaching zijn mogelijk. We hebben een sloep, waarmee we de natuur in kunnen gaan of door de Amsterdamse grachten kunnen varen. In overleg zijn allerlei arrangementen mogelijk.” Uitbreiding van het familiebedrijf staat op stapel. De vergaderlocatie krijgt er twee gastenkamers bij. Bovendien hebben Han en Suzanne van Blokland onlangs het monumentale stationsgebouw van Abcoude gekocht om ook daar een B&B te vestigen met tien kamers. Wie de familie Van Blokland kent, weet dat ook hier weer naar perfectie wordt gestreefd. Villa Oldenhoff Voetangelweg 9, 1391 HJ Abcoude M 06 - 246 843 99

Suzanne van Blokland

M 06 - 546 118 86

Han van Blokland

villa@oldenhoff.nl www.villaoldenhoff.nl www.meetables.nl


Interview

Tekst: André Staas – Comm’Art • Fotografie: Gerrit Boer

Veldhuis Media groeit door anticyclisch investeren in mensen en machines Veldhuis Media heeft zich ontwikkeld tot een specialistische full colour drukkerij die het hele grafische traject, van grafisch ontwerp tot verzending per post, onder één dak aanbiedt. Directeur Erwin de Lange legt uit: “We beschikken om te beginnen over een creatieve studio met grafisch ontwerp en DTP. Daarnaast is er uiteraard een drukkerij met drie 72/103 full colour drukpersen en digitale printmachines. Ten slotte heeft het bedrijf een eigen grafische afwerking, waaronder snijden, vouwen, geniet brocheren en wire-o binden. “Doordat we de hele keten in huis hebben, houden we maximale grip op het proces en daarmee op de kwaliteit. Voor onze klanten betekent het vooral gemak.”

H

et bedrijf telt vijftig medewerkers. In opdracht van uitgeverijen, reclamebureaus, drukwerkintermediairs en grote bedrijven worden in Raalte magazines, catalogi, tijdschriften, boeken, jaarverslagen en verkoopbrochures geproduceerd. Dat gebeurt volcontinu, dat wil zeggen in 3 ploegen, 5 dagen lang, 24 uur per dag. Motivatie en betrokkenheid

Tegen de stroom in investeren. Daar komt de succesvolle strategie van Veldhuis Media op neer. “Uiteraard zijn we continu bezig met kostenbeheersing. Daar ligt de eerste winst. Tegelijkertijd maken we sprongen voorwaarts. Zo zetten we zwaar in op relatiebeheer en acquisitie. Hiervoor hebben we vier accountmanagers in dienst. We houden continu druk op de markt. Dat is écht nodig want je krijgt het werk niet zo maar; je moet er bovenop zitten. Alleen als je je uiterste best doet, wordt het werk je gegund.” De sprongen voorwaarts zijn goed te zien. In 2008 betrok Veldhuis Media een nieuw bedrijfspand en breidde daarmee uit met 800 m². Daarnaast is geïnvesteerd in machines. Bijvoorbeeld een nieuwe Komori LS540, een vijfkleurendrukpers op formaat 72x103. In 2008 werd ook al zo’n machine in de drukkerij geïnstalleerd, destijds de eerste van deze generatie in Nederland. Verder een nieuwe volautomatische compute-to-plate machine

Oscar Jager (l.) en Erwin de Lange

(CTP), waarop rechtstreeks vanaf de computer drukplaten worden gemaakt. Ook staan er nieuwe vouwmachines en een nieuwe seallijn.” Daarnaast heeft het bedrijf geïnvesteerd in zijn medewerkers. “Mensen maken bij ons het verschil. We doen er alles aan om medewerkers te vinden en te binden. We geven ze vrijheid en verantwoordelijkheid. Hierdoor hebben ze plezier in het werk. We willen medewerkers met initiatief, ondernemerschap, met op z’n tijd uiteraard ook het nodige conformisme. Onze opdrachtgevers voelen feilloos aan dat we investeren in kennis, motivatie, betrokkenheid, vakmanschap. Goed drukken kan iedere drukker. Maar het komt aan op mensen, die hun vak verstaan en met klanten kunnen omgaan. Mensen, die af en toe een stapje extra willen zetten, die zich tot het uiterste inspannen, die kunnen improviseren om onvoorziene problemen op te lossen.” Doen wat is afgesproken

Investeren in mensen en machines: daar wordt Veldhuis Media beter van, maar ook zijn klanten. “Met onze moderne machines kunnen we een maximale snelheid en flexibiliteit garanderen, naast een minimale kostprijs. We waarborgen de kwaliteit van onze producten door te werken binnen passende protocollen en normen; onze drukpersen, CTP en proefsystemen zijn ingericht op NEN-ISO 12647-2.”Duurzaamheid staat bij Veldhuis Media hoog in het vaandel. “We hebben duurzaamheid ingebed in onze bedrijfsvoering. Zo zijn onze prepress en de plaatvervaardiging 100% chemievrij en werken we met inkten die 100% afbreekbaar zijn. We zijn FSC-gecertificeerd, wat wil zeggen dat we papier gebruiken dat op duurzame wijze is geproduceerd. En ons hele bedrijf draait op groene stroom. We zijn slechts een paar certificaten verwijderd van CO2-neutraal bedrijf. Voor overheden en steeds meer bedrijven is duurzaam inkopen aantrekkelijk, mits de prijs niet al te gek wordt.”Het succes van Veldhuis Media wordt volgens De Lange ook bepaald doordat “we doen wat is afgesproken. Dit lijkt een open deur, maar in de praktijk maken bedrijven nogal eens brokken. Bij ons is het écht zo; we hebben er naam mee gemaakt.”

Industriële principes

Ook de komende jaren blijft Veldhuis Media investeren in mensen en machines. “Van huis uit is de grafische branche nogal ambachtelijk van aard. We willen dit loslaten, zonder afbreuk te doen aan het vakmanschap van onze drukkers. We benaderen onze drukkerij vanuit de industriële invalshoek. We produceren met nieuwe machines, die worden bediend door kundige, ervaren en bovenal betrokken medewerkers. Zij werken binnen procedures en met protocollen die de maximale kwaliteit waarborgen tegen een minimale kostprijs. “In zo’n industriële cultuur gedijen onze medewerkers goed. Ze zijn heel betrokken bij het product, ons bedrijf, onze klanten en op elkaar. Er heerst hier een prettig familiegevoel. Een gevoel van: we staan en gaan ervoor. De cultuur is informeel; drempels zijn er niet. We praten met en luisteren naar elkaar. Met als gevolg een hoge productiviteit: het ziekteverzuim is bij ons minder dan één procent en de faalkosten zijn minimaal.”

info@veldhuis.nl www.veldhuis.nl @veldhuismedia

het ONDERNEMERS BELANG


Interview

Tekst: Jeroen Kuypers • Fotografie: Marco Magielse

VCMB helpt de betalingsmoraal te verbeteren:

Wanbetalers verzuren de economie Ingenieurs streven naar het opzetten van ketens waaruit geen energie weglekt. In economische ketens wordt die rol vervuld door geld. Hoe meer bedrijven hun betalingen opschorten, hoe groter het verlies voor de keten als geheel. Om die vlot te trekken stimuleert het Verbond van Credit Management Bedrijven (VCMB) de implementering en toepassing van creditmanagement in het bedrijfsleven. Het doet dat op tal van manieren: door middel van workshops en seminars voor ondernemers, via het curriculum van hogescholen en door

Het Europees Parlement wil nu al dat overheden hun betalingstermijn binnen de zestig dagen houden en heeft nog meer van zulke maatregelen in de maak. Het zijn notabene de Zuid-Europeanen die hiertoe het initiatief nemen en het was een Griek die het eerste wetsvoorstel formuleerde. Zij die altijd de reputatie hadden slechte betalers te zijn, ondervinden tijdens deze crisis het verzurend effect van het late betalen op de economie en willen er, terecht, paal en perk aan stellen.”

te lobbyen in Den Haag en Brussel. Uiteindelijk is namelijk iedereen gebaat bij een goede betalingsmoraal, zelfs degenen die het er niet zo nauw mee nemen.

M

annes Westhuis is commercieel directeur bij Bierens Incasso Advocaten en daarnaast voorzitter van het VCMB. Het verbond heeft 36 leden. Dat lijkt niet veel, maar het zijn wel de gerenommeerde spelers op de markt. Samen dekken ze zo’n 85% van de markt af. Op het eerste zicht lijken sommigen ook elkaars concurrenten. Deurwaarders en advocaten vissen immers in dezelfde vijver naar cliënten. Maar binnen het VCMB bijt dat niet. “We hebben een overkoepelend belang, namelijk de marktontwikkelingen bestuderen en het creditmanagement stimuleren. Uiteraard concurreren we wel met elkaar, maar binnen het VCMB werken we juist heel prettig samen.”

het ONDERNEMERS BELANG

De prijs van het laat betalen De crisis heeft de neiging betalingstermijnen te rekken versterkt, en de grote inkopers zijn hierin succesvoller geweest dan de kleinere. “Maar het even veilig stellen van de eigen cashpositie gaat ten koste van het MKB. Als Nederlandse leveranciers daardoor verdwijnen moet het bedrijf de goederen in of uit lage lonenlanden gaan halen, met mogelijk een lagere kwaliteit en reputatieverlies als gevolg.” zegt Mannes Westhuis. Met andere woorden: laat betalen heeft altijd een prijs, zelfs als die niet in de vorm van administratiekosten en rente komt. “En daarom roepen we die grote inkopers op hun verantwoordelijkheid te nemen en het MKB niet voor het blok te zetten. Trouwens, Brussel doet dat ook.

Om de betaling durven vragen, zoals om de order Het MKB lijdt hierbij niet alleen onder de crisis maar ook onder de vaak diep ingesleten gewoonte facturen te laat te versturen en de opvolging van de betaling te laten slabakken. “En dat terwijl er tegenwoordig toch tal van prachtige systemen bestaan om dit te controleren. Er zijn nieuwe handelsinformatiesystemen voor het MKB voor handen en ook kredietverzekeren is laagdrempelig geworden.” verduidelijkt Mannes Westhuis. “Ondernemers zijn er vaak heel goed in een persoonlijke band met hun klanten op te bouwen. Ze kunnen bevlogen over hun bedrijf en product spreken. En toch hebben ze er veel meer moeite mee om naar de betaling te vragen dan om de order. In seminars en workshops, die voor de branchevereniging veelal gratis worden gegeven, proberen we hen duidelijk te maken dat een


systematische opvolging van de betalingen veel financiële ellende kan voorkomen, en dat de goede band met de klant nooit wordt verstoord door op tijdige betaling aan te dringen. Op preventief vlak valt er nog veel voor ons te doen binnen deze doelgroep.” Bedragen in verhouding Voor andere doelgroepen is de uitdaging in wezen niet anders, meent Mannes Westhuis: “Neem de grote telecombedrijven. Die moeten er voor zorgen dat met name hun jongere klanten geen schulden bij hen ophopen door een abonnement te nemen en meer te bellen en internetten dan ze zich kunnen veroorloven. Hoe doe je dat zonder ze weg te jagen of te exploiteren? Ik heb er bewondering voor hoe deze bedrijven dat voor elkaar proberen te krijgen.” Het voorbeeld toont aan hoe ook het belang van de debiteur een rol speelt in alle vormen van creditmanagement. Ook dat belang wordt voortdurend meegewogen in de aanbevelingen die het VCMB doet bij bewindslieden en kamerleden. “Neem de wet

op de incassokosten. Het kan niet zo zijn dat een onbetaalde rekening van € 260,- meer dan € 700,- aan inningskosten meebrengt. De bedragen moeten met elkaar in verhouding staan. Toen die wet werd voorbereid zaten wij, samen met vertegenwoordigers van de VVCM, in een Haagse commissie. We kwamen met verschillende voorstellen. Ook al doen we hetzelfde werk voor ongeveer dezelfde doelgroep, we kunnen met elkaar van mening verschillen over details.” De reputatie van stipte betaler Hoewel het ledenbestand nu al ruim viervijfde van de markt vertegenwoordigt ziet Westhuis het graag nog wat aangroeien tot een vijftigtal. Creditmanagementbedrijven die lid worden van het VCMB krijgen veel waar en activiteiten voor hun lidgeld. Er zijn tal van commissies waarin marktontwikkelingen worden bestudeerd, er wordt onderling veel kennis gedeeld en er is veel vraag naar het verrichten van voorlichtingswerk. Maar voorlichting geven over effectiever facturen innen levert zo’n lid zelf geen cent

op. Vanwaar dan die nadruk op liefdewerk/ oud papier bij een verbond dat nota bene zijn bestaansrecht aan betalingskwesties ontleent? Omdat er nog veel ‘zendingswerk’ is, antwoordt Mannes Westhuis: “Nederland was altijd een land van stipte betalers, misschien mede dankzij de dominantie van het christelijke geloof. Bekend staan als een goede betaler maakte deel uit van de reputatie van een ondernemer. Geleidelijk aan is dat minder gaan gelden, maar om dat te compenseren zijn er, met de Verenigde Staten als voorloper, uitstekende creditmanagementsystemen ontwikkeld. Wanneer wij als VCMB erin slagen de betalingsmoraal op te krikken, mede met behulp van deze systemen en partners, voorkomen we dat er teveel geld uit de economie weglekt. Een betere betalingsmoraal is goed voor de economische activiteit als geheel, en van een grotere taart kunnen ook wij meer mee-eten dan van een kleinere.” Voor meer informatie, surf naar: www.vcmb.nl

het ONDERNEMERS BELANG


Welke bedrijven hebben uw website bezocht? Slechts 2 á 3% van uw online-bezoekers neemt daadwerkelijk contact met u op. Wie zijn die andere 97% en hoe bereikt u die alsnog? Het antwoord is even simpel als doeltreffend: Website-Leads.

Hoe werkt het:

1

Een potentiële klant bezoekt uw website

2

De bezoeker wordt geïdentificeerd via zijn IP-adres (Internet Protocolnummer)

3

Aan de hand van het verkregen IP-adres wordt het bijbehorende bedrijf opgezocht in de database van het DATA-collectief

4 Voorbeeld overzicht Website-Leads

Alle relevante informatie wordt nu vastgelegd, zoals hoe uw bezoeker op uw website gekomen is, welke pagina’s hij

Geachte heer Rademaker,

heeft bezocht, hoe lang hij op die pagina’s De heer W.S. Leads van DATA collectief B.V. heeft vandaag om 15:53 uur uw website bezocht. Hierbij een overzicht van het bezoek. DATA-collectief B.V. Coltbaan 4 C/D 3439 NG Nieuwegein T: 0800-2028

is gebleven en waar hij is afgehaakt

5

De heer W.S. Leads E: ws.leads@datacollectief.nl M: 06-21231892

Het DATA-collectief maakt een bezoekrapport van het websitebezoek en stuurt u een e-mail met alle informatie zodat u direct contact kunt opnemen met uw

Donderdag 3 januari 2013

Bezochte pagina’s

websitebezoeker

AdWords: (Google: “reclamebureau utrecht“) 15:53:41

18s

home | reclame- en marketingbureau Utrecht

15:53:59

28s

referenties | diverse projecten

15:54:27

17s

klanten | overzicht van alle klanten

15:54:44

29s

nieuws | nieuwsberichten reclamebureau

15:55:13

10s

Contact | contactgegevens

15:55:23

58s

Werkzaamheden | reclame utrecht

15:56:21

98s

Over ons | Reclamebureau binnenstad Utrecht

15:57:59

34s

Algemene voorwaarden

Totale tijd: 00:04:18

Pagina’s bezocht: 8

Score: 40

Website-Leads

Met vriendelijke groet, Ineke Peppelenbosch Uw Personal Sales Assistant

Voor meer informatie (0800-2028)

www.websiteleads.nl

Onderdeel van:


BLIJ BOEKHOUDEN & FACTUREREN  Efficiënt Maak met één muisklik van een offerte een factuur en verstuur deze per e-mail

Accuraat Voorkom fouten door afschriften in te lezen en automatisch te boeken

Eenvoudig Btw wordt automatisch geboekt, de btw-aangifte berekent u met één druk op de knop

Overzichtelijk In één oogopslag volledig financieel inzicht door uitgebreide rapportages

BLIJ Boekhouden & Factureren met SnelStart Ervaar zelf het gemak en profiteer nu van:

€ 50,i ec

Act ode

ge l di gt

/m

3

Ga naar www.snelstart.nl/blij met actiecode 0s pe m HOB2013C e e

0222 36 30 61

WWW.SNELSTART.NL

extra korting

t

b

r

@snelstart


Interview

Tekst: Jeroen Kuypers • Fotografie: Marco Magielse

G

olfenergie is een recente loot aan de stam van hernieuwbare energie. Na de oliecrisis van ’73 werden de eerste onderzoeken ernaar gestart, onderzoek dat volgens professor Marc Vantorre, hoogleraar maritieme technologie aan de universiteit van Gent, veel fundamentele kennis opleverde. “Maar in de jaren tachtig daalde de olieprijs naar een laag niveau en werden alle subsidies gestaakt. Pas rond het jaar 2000 kwamen er opnieuw fondsen vrij.” Het duurde nog eens vijf jaar eer de eerste golfenergieconvertors te water werden gelaten. De Portugezen en de Scandinaviërs liepen in de praktijk voorop. “De Pacific en de Atlantische kust zijn dan ook uiterst geschikt, met hun constante aanvoer van brede golven. Maar helaas heb je in die gebieden ook veel zware stormen die de apparatuur in de drijvende golfenergieconvertors kunnen beschadigen. De Noordzee vormt een zogezegd mild golfklimaat, met minder extreem weer, maar daardoor ook met minder krachtige golven en dus minder energierendement.”

Energie uit de golven

Nieuwe bron zit nog tussen schaalmodel en prototype Op termijn lijkt de zon de belangrijkste bron van hernieuwbare energie, maar de zee zou wel eens op de tweede plaats kunnen komen. Golven vormen geconcentreerde windenergie en zogeheten golfenergieconvertors kunnen deze omzetten in elektrische stroom. Helaas is de zee ook een bron van verwoesting. Tot nog toe liepen de meeste experimenten vast op stormschade en slijtage. De Wave Pioneer van FlanSea heeft de eerste testen succesvol doorstaan. Momenteel drijft een model voor de Belgische kust, overlevend en stroom leverend tussen en dankzij de deinende golven. Binnen tien jaar zou een commercieel levensvatbare vorm van golfenergie haalbaar moeten zijn.

het ONDERNEMERS BELANG

Schommelen De Wave Pioneer is een boei, die met een kabel en een anker op de zeebodem verankerd ligt. Hij haalt zijn energie uit de op- en neer gaande beweging. Aanvankelijk werd er met modellen op kleine schaal geëxperimenteerd in de waterbouwkundige laboratoria in Gent en Antwerpen, daarna werd een groter model in de haven van Oostende geplaatst en nu dobbert een nog groter daar een halve kilometer voor de kust. Het drijvend apparaat bevat niet alleen de voor energieomzetting benodigde mechanica en elektronica maar staat ook vol met allerhande meetapparatuur. Via wifi levert het een constante stroom van data aan de onderzoekers op het land. “We zoeken naar manieren om de boei zoveel mogelijk energie te laten genereren door de beweging ervan optimaal te benutten,” zegt Marc Vantorre. “Herman De Dijcker, woordvoerder van de firma Cloostermans, een van de deelnemers in het consortium, vergeleek de boei met een schommel. Je kunt, als een slome vader, je kind zelf laten schommelen of proberen die schommel op het juiste moment net dat extra duwtje te geven zodat ze hoger komt. Wij willen dat laatste. Tegelijkertijd zijn we benieuwd naar de uitwerking van zwaar weer. Vanzelfsprekend kijken we niet uit naar een hevige najaarsstorm, maar een zeer lokale bij onze boei zouden we wel verwelkomen. Hoe voorkomen we vroegtijdige slijtage en schade als gevolg van de inwerking van zout water en onverhoedse bewegingen? Daar zijn we mee bezig.”


Geen off the shelf onderdelen Hoewel er nog veel wetenschappelijke kennis te vergaren valt is het experiment met de Wave Pioneer ook een economisch experiment. De grootschalige inzet van de golfenergieconvertor heeft enkel zin als het energetisch rendement hoog genoeg is en de investeringskosten acceptabel zijn. “Dit model is nog geenszins een prototype,” aldus Marc Vantorre. “Wanneer je een mal moet laten maken voor één exemplaar is het prijskaartje dat daaraan hangt erg duur, als je er honderd apparaten mee kunt maken wordt dat al heel anders. In ons consortium nemen diverse MKB-bedrijven deel die elk hun eigen specialisme hebben. Spiromatic heeft bijvoorbeeld het metalen omhulsel van de boei geproduceerd, maar net als bijna alle andere onderdelen van het apparaat is dit geen serieproduct. Wanneer we eenmaal die overgang kunnen maken van unieke naar off the shelf producten komt de commerciële exploitatie van golfenergieconvertoren al een stap dichterbij.” Windmolenpark Het uiteindelijke rendement wordt mede bepaald door de kosten van onderhoud. “De boei moet dus makkelijk te openen zijn voor eventuele reparaties.

We kunnen ook moeilijk voor elke schroef die dient te worden vervangen een monteur de zee op sturen,” verduidelijkt Marc Vantorre. “En er zijn nog meer factoren om rekening mee te houden, zoals de kans op een aanvaring met een schip en de kosten van de aanleg van een stroomkabel naar de kust. Daarom is de meest logisch plek om golfenergieconvertoren te plaatsen een windmolenpark op zee. Zo’n park is al verbonden met de kust met een stroomkabel, zodat je die niet extra hoeft aan te leggen, en het is ook een plek die verboden is voor scheepvaart en visserij. Daarnaast kan ook het onderhoud gecombineerd worden met dat aan de windmolens.” Ondanks de samenvoeging bestaat er één groot verschil tussen een windmolen en een golfenergieconvertor als de Wave Pioneer: in opbrengst. Marc Vantorre: “Bij golfenergie heb je te maken met veel kleinere apparaten en dus ook met een geringer opbrengst. Je moet echt rekenen in tientallen of honderden kilowatts, zodat je al heel wat apparaten bij elkaar moet zetten eer je aan megawatts gaat komen. Bovendien is er niet altijd evenveel golfslag en zijn er zelfs momenten waarop de boei stilligt en meer energie verbruikt dan oplevert.”

Duurzame uitbouw Zoals er vele wegen naar Rome leiden, leiden er veel verschillende varianten tot dé ideale golfenergieconvector, zoals de Wave Dragon en de slangvormige Pelamis. De een bleek al wat minder renderend of robuust dan de ander. Teleurstellingen zijn niet uitgebleven. Maar de kans dat het onderzoek naar golfenergie opnieuw zo goed als droog komt te liggen, zoals dertig jaar geleden, lijkt erg klein. Nederland, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk zijn drie van de landen die investeren in deze vorm van hernieuwbare energie. In Europees verband is er enkele jaren terug al intensief samengewerkt, met als resultaat een golfenergieconvertor die in een Noorse fjord drijft. De Belgische partijen die deelnemen in FlanSea kiezen echter voor een Vlaamse aanpak. “Op Vlaams vlak deel je de kennis makkelijker en duurzamer met elkaar,” concludeert Marc Vantorre. “Wij zijn bijvoorbeeld met vier professoren van één ingenieursfaculteit lid van het consortium, met professor Julien De Rouck als de drijvende kracht achter het project. We zorgen ervoor dat alle kennis die we verzamelen binnen de Universiteit Gent verspreid wordt. Dat biedt de beste garantie voor een duurzame uitbouw van de expertise en hopelijk leidt dat nog dit decennium tot een commercieel exploiteerbare vorm van deze energiebron.”

het ONDERNEMERS BELANG


Bedrijfsreportage

Tekst en fotografie: René Zoetemelk

Energiek op zoek naar een duurzame toekomst zijn Jaap van Eck en Cees Verloop gestart met een onderneming voor groene energie. Eteck ontwikkelt, realiseert en exploiteert projecten met duurzame bronnen en zorgt daarmee voor stabiele warmte en koeling in alle seizoenen. Sinds 2000 heeft Eteck veel installaties gebouwd, in beheer en in eigendom genomen. Duurzame energie in woonwijken, kantoren en bedrijven wordt door Eteck verzorgd. Het resultaat is een woning of Jaap van Eck en Cees Verloop: “Grote betrokkenheid is de basis voor ons succes”

bedrijfspand zonder zorgen voor de toekomst.

Eteck maakt Nederland steeds groener

E

teck maakt gebruikt van duurzame schone energie door opwekking via warmte/koude opslag, oppervlaktewater, biomassa/houtpellets (samengeperst houtafval) en door gebruik van restwarmte. De gedrevenheid en betrokkenheid van een familiebedrijf in combinatie met de passie voor duurzame energie maakt van Eteck een sterke partner bij de realisering van duurzame projecten. Directeur Jaap van Eck en Algemeen directeur Cees Verloop zijn enthousiast over hun missie. Jaap van Eck komt voort uit het bekende sloopbedrijf Van Eck dat bestond sinds 1895. “Alle superlatieven kun je op ons familiebedrijf loslaten. Passie en gedrevenheid stonden aan de wieg van de generaties Van Eck. Ondernemerschap dichtbij, noem ik dat. Grote betrokkenheid is de basis voor ons succes.” Cees Verloop: “Tot 2010 werkten we onder de naam Forteck aan sloop, infra en energieprojecten. Ons bedrijf is nu getransformeerd naar een moderne duurzame energieleverancier. De passie van een familiebedrijf en de kennis van een modern energiebedrijf komen samen in Eteck.” Stabiele warmte en koeling

Eteck biedt een totaalconcept. Dit heeft volgens Cees Verloop veel voordelen: “Naast de ontwikkeling en realisatie van energieprojecten verzorgen wij ook de exploitatie.

het ONDERNEMERS BELANG

Waar halen ze de energie vandaan? Dit betekent zonder zorgen genieten van stabiele warmte in de winter en koeling in de zomer.” Jaap van Eck: “Eteck biedt 30 jaar exploitatie voor marktconforme tarieven. Wij hebben dus ook de zorg over het eindresultaat van ons werk. We stellen daarbij de eindgebruiker centraal. 24 uur per dag staan onze medewerkers paraat om eventuele storingen op te lossen. Onze klanten kunnen rekenen op de beste service die er is. Dat kun je aan een van oorsprong familiebedrijf overlaten. Wij laten niemand in de kou staan.” Projecten

Vooral bij nieuwbouwprojecten wordt Eteck bij de ontwikkeling en exploitatie betrokken. Eteck ziet echter ook uitdaging in verduurzaming van bestaande bedrijfspanden, bedrijfsterreinen en woonwijken. Port City in Rotterdam is volgens Cees Verloop een goed voorbeeld van wat er al mogelijk is. Dit nieuwe kantorencomplex heeft een verwarmings- en koelingssysteem dat zijn energie ook uit het water van de Waalhaven haalt. Het energiesysteem combineert traditionele warmte-koude-opslag met het onttrekken van thermische energie aan oppervlaktewater. Zowel in de zomer als in de winter wordt de energie gebruikt om de warmte- en koude opslag te laden. Het moderne complex heeft geen gasaansluiting en geen aansluiting op stadsverwarming en is mede daarmee grotendeels CO2-neutraal. “Wateroppervlakten zijn grote gratis zonnecollectoren.”

Groen groeit

“Ons bedrijf groeit. Naast onze inzet bij nieuwbouwprojecten en renovatie van bestaande installaties nemen we steeds meer exploitaties over.” Steeds meer partijen zijn volgens Cees Verloop op zoek naar toegewijde specialisten voor de verkoop van duurzame energie. “Onze passie en betrokkenheid zijn groot en daardoor kunnen wij veel service bieden. Dat er vertrouwen is in onze aanpak bewijst wel het aantal projecten dat wij inmiddels draaien. Wij zullen niet snel nee zeggen op een vraag. Iedere vraag naar verduurzaming van de energievoorziening is voor ons een uitdaging. Kan niet, bestaat niet! ” Eteck heeft al meer dan 50 projecten in exploitatie en maakt Nederland steeds groener. Groen groeit!

Eteck Duurzame energie Coenecoop 12 2741 PG Waddinxveen Postbus 58 2740 AB Waddinxveen T 0182 - 62 16 00 www.eteck.nl info@eteck.nl


Bedrijfsreportage

Tekst: Wendy van Schie • Fotografie: Luuk Gosewehr

Ondernemen in de thuiszorg met warmte, passie en vertrouwen Nominatie voor zwarte zakenvrouw Nederland (2006) en Amsterdamse zakenvrouw 2012 plus Inspirational Woman Zuidoost 2011 en duo-deelraadslid voor de ChristenUnie in Zuidoost: Sandra Caster-Esseboom is duidelijk een maatschappelijk betrokken zakenvrouw. Vanuit die achtergrond geeft zij, samen met haar echtgenoot Clayton Caster, leiding aan Mens & Zorg Thuiszorg.

I

n 2004 besloot Sandra Caster (42) vanuit huis te gaan werken, om de puberteit van hun dochter Consuela in goede banen te leiden. Ze wilde intussen iets gaan doen met haar ondernemingszin. Het onderwerp diende zich aan, toen de moeder van een vriendin thuiszorg nodig had en op een wachtlijst kwam. Caster had weliswaar geen kennis of ervaring in de zorg, maar vanuit haar opleiding (HBO Management & Organisatie) en haar holistische mensvisie vond ze dat het beter moest kunnen. Ondersteund door haar echtgenoot startte ze Mens & Zorg Thuiszorg. Geen wachtlijsten “In Suriname is het gewoon om goed te zorgen voor je ouders en grootouders. Dat is onze basis. Met warmte en passie willen we de levenskwaliteit van onze cliënten verbeteren. We zijn begonnen met twee medewerkers en tien cliënten. Nu hebben we zestig medewerkers en zo’n tweehonderd cliënten in Groot-Amsterdam, Amstelveen, de Zaanstreek en Waterland. Wij hebben geen wachtlijsten en garanderen dat we zo nodig binnen 24 uur de handen aan het bed hebben.” Mens & Zorg Thuiszorg is een platte organisatie. “We hebben een klein team, waarin iedereen elkaar kent. Er is ruimte voor structurele oplossingen. Ook op kantoor werken verpleegkundigen en verzorgenden IG. Kan een zorgvraag niet direct in de wijk worden ingevuld, dan springen zij in. Een cliënt ziet maximaal drie verschillende medewerkers, zodat er een goede relatie ontstaat en we zorg op maat kunnen leveren. Het geeft de cliënt bovendien een veilig gevoel.” Motivatie Mens & Zorg Thuiszorg verzorgt niet-complexe zorg (persoonlijke en huishoudelijke

verzorging, verpleging en begeleiding), heeft de vereiste HKZ-certificering, is erkend door het ministerie van VWS en heeft de AWBZ-toelating. “Volgens een auditor is onze meerwaarde ‘de intrinsieke motivatie van de medewerkers, die zeer optimaal is’. Onze medewerkers werken met passie.” De verklaring van Caster daarvoor: “De kracht van vermenigvuldigen is delen. Als wij onze overtuiging goed kunnen delen met onze medewerkers, dan kunnen zij dat overbrengen. Wij investeren veel in opleiding en we geven vertrouwen. Voor de kantoormedewerkers kennen we bijvoorbeeld geen vakantie- of ziektedagen. We laten het aan henzelf over wanneer ze vrij willen nemen of thuis willen werken. Voor dat vertrouwen krijgen we een grote inzet terug.”

reiskosten. We noemen dat ondernemend werknemerschap.” Sandra en Clayton Caster hebben er alle vertrouwen in. Mens & Zorg Thuiszorg Krimpertplein 32 1104 PH Amsterdam T 020 - 416 03 03 F 020 - 600 61 10 s.caster@mensenzorgthuiszorg.nl www.mensenzorgthuiszorg.nl

Sandra Caster geeft samen met haar echtgenoot leiding aan Mens & Zorg Thuiszorg

Twee tegengestelde ontwikkelingen bepalen de toekomst van de thuiszorg. “Enerzijds is er de toenemende vraag door de vergrijzing, anderzijds zijn er de overheidsmaatregelen die de zorgvraag moeten inperken. Wij spelen daarop in door meer te gaan werken met zelfsturende teams. De zorgverlener levert de handen aan het bed, verzorgt de administratie en ook het intakegesprek, de planning en de signaleringsfunctie. Zo besparen we op overhead en

het ONDERNEMERS BELANG

15


Ondernemerspanel

Belemmert het ontslagrecht de ondernemer? Ondernemers moeten snel in kunnen spelen op wisselingen in de economische situatie en veranderingen in de marktvraag. Dat betekent dat je je personeelsbestand soepel moet kunnen aanpassen. Dat is van belang voor de groei en continuïteit van het bedrijf. Maar een werkgever die iemand wil ontslaan, krijgt te maken met allerlei procedures. Het ontslagrecht belemmert het flexibel opereren van de ondernemer, met als gevolg een rem op de groei van de werkgelegenheid en van de economie. Kunt u uw bedrijf aanpassen aan de omstandigheden of voelt u zich geremd door ontslagprocedures? De mening van ons panel. ■ Timo de Regt Timo de Regt – PDZ Uitzendbureau Er zijn voldoende mogelijkheden om flexibiliteit in je personeelsbestand in te bouwen. En daarmee je capaciteit aan te passen aan de economische ontwikkelingen. Volgens mij ligt de oplossing in het regisseren van arbeidsmobiliteit en ruimte voor loopbaanmanagement. Dat ontbreekt nu en dat geeft de mismatch. Denk daarbij aan sectorale of regionale dienstverbanden in plaats van een arbeidsrelatie tussen één werkgever en werknemer. Samenwerkingsverbanden tussen werkgevers en werknemers, waarbij arbeids-

rechtelijke zekerheden geboden worden, ontwikkeling van medewerkers gestimuleerd wordt en flexibiliteit ontstaat in de behoefte aan capaciteit. Ook het onderwijs moet betrokken worden, zo stimuleren we een levenlang leren en kunnen we de opleidingscapaciteit afstemmen op de behoefte aan gekwalificeerd personeel en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Met de krapte op de arbeidsmarkt die in de nabije toekomst is te voorzien, ben ik er van overtuigd dat een dergelijk model noodzakelijk is om onze internationale concurrentiepositie te behouden.

■ Yvonne N. Rosina Yvonne N. Rosina - Marree & Dijxhoorn advocaten Het klopt dat ondernemers het Nederlandse ontslagrecht als belemmerend ervaren. Wij vinden dat de bescherming van de werknemer ook de werkgever een vorm van zekerheid geeft; de werknemer kan niet van de ene op de andere dag opstappen bijvoorbeeld. In de huidige economische omstandigheden zien wij echter dat de grote mate van bescherming van de werknemer de ondernemer in de weg zit. Dat komt deels doordat er bij aanname

soms niet voor de beste contractsvorm wordt gekozen, maar ook omdat ontslagtrajecten nog te vaak verkeerd worden aangepakt door de ondernemer. Dat komt die ondernemer vaak letterlijk duur te staan. Het advies is dan ook altijd eerst juridisch advies in te winnen, zowel bij aanname als bij het afscheid van een werknemer. Als het juridisch goed geregeld is, kan de onderneming zich richten op ondernemen en dat is uiteindelijk ook goed voor de werkgelegenheid en de economie.

■ Dina-Perla Marciano Dina-Perla Marciano – Communications & PR Director bij DP Media Zoals in de aankomende twee jaar nog verder zal uitwijzen, hoeft het ontslagrecht in veel gevallen niet relevant te zijn voor ondernemers. Innovatieve en bijtijdse spelers werken namelijk met een vast team freelancers waardoor zij geenszins geremd worden door ontslagprocedures. Bij DP Media ben ik er dan ook totaal niet mee bezig. Mensen werken met mensen. De mooiste en meest significante resultaten worden behaald door mensen die met elkaar willen

16

het ONDERNEMERS BELANG

werken. Dat betekent dat ontslag indienen of ontslagen worden soms helemaal niet beladen is. Dat weten we in andere landen en ook steeds meer in Nederland. Ondernemers kiezen freelancers ook op basis van kwaliteiten, kunde of kennis. Goede ondernemers blijven tot slot voortdurend leren, ook van anderen. Het zijn de ondernemers die niet in vastgeroeste modellen werken, die ook niet met dit soort kwesties te maken krijgen. Zij werken aan onze economie. Zoals George Bernard Shaw ooit zei: “The love of economy is the root of all virtue.”


■ Marnix van den Bergh Marnix van den Bergh – Höcker Advocaten “Men moet niet vergeten dat die procedures er met een reden zijn. Wij vinden in Nederland dat sommige contractspartijen bescherming verdienen. Bijv. de huurder en de werknemer zijn daar sprekende voorbeelden van. De ontslagprocedures beogen te waarborgen dat een werknemer niet zonder reden op straat komt te staan. Het gaat dan ook niet zozeer om de complexiteit van de ontslagprocedures, maar om de met een ontslag verband houdende kosten zoals een ontslagvergoeding.

Die ontslagvergoeding wordt weleens als een belemmering gezien om over te gaan tot ontslag. Ik kan mij voorstellen dat kleine ondernemers hier tegenaan lopen en ben er dan ook voorstander van om hen meer flexibiliteit te bieden bij het verbreken van een arbeidsverhouding. Mijn ervaring is dat grotere bedrijven minder bezwaren hebben tegen de wijze waarop ons ontslagrecht is ingericht. Zij hebben daar ook minder reden toe omdat ze veelal over de middelen beschikken om de met ontslag verband houdende kosten op te vangen.”

© CP PHOTO-ART

■ Deirdre Bouwman Deirdre Bouwman - UPgradeNU De noodzaak van een soepel aanpasbaar personeelsbestand wordt steeds belangrijker. Het is momenteel ook van cruciaal belang om producten van goede kwaliteit tegen een scherpe prijs neer te zetten. In deze zelfde markt groeit bij personeel een verschuiving naar behoefte van “simpel je werk doen” naar “zingeving ervaren in je werk”. Ben je als werknemer overbodig dan zal dit leiden tot een onbevredigende werksituatie voor beide partijen. Helaas realiseert zich een minder-

heid van werknemers zich nog maar dat de “zorgplicht” en “plezier in werk faciliteren” door een werkgever, haar beperkingen heeft. Het huidige ontslagrecht creeert hierin verdere disbalans (tijdrovende en negatief stemmende procedures) ten nadele van de ondernemer en uiteindelijk werknemer. Een win-win situatie zou versterkt worden wanneer werkgever samen met werknemer tijdig afstemmen op ‘zingeving in werk’ en hier budget voor vrij te maken (organisatie-loopbaanadvies).

■ Tatjana Sormaz Tatjana Sormaz – Paperworq Productions Ingewikkelde ontslagprocedures remmen bij menig ondernemer de ondernemersexpansie. Vandaag de dag is het immers moeilijk om je cashflow op peil te houden en daarbij een buffer aan te houden voor eventuele onvoorziene kosten in ontslagprocedures. Dat eerlijkheid het langst duurt, wisten we al. Dat eerlijkheid tevens mensen alert houdt en daarbij ook perspectief biedt, is mogelijkerwijs nieuw voor sommigen. Aangezien ik in mijn arbeidsverleden veel

mensen heb mogen screenen voor bepaalde posities, heb ik als ondernemer/werkgever met de aanstelling van eigen werknemers een streepje voorgehad. In een tijdsbestek van slechts enkele maanden, heb ik redelijk door welk vlees ik in de kuip heb. Ik meld mijn bevindingen vrij snel, direct en ongezouten aan de betrokkene. Zodat men nog tijd heeft om bij te sturen of naar iets anders om te gaan kijken. Tot nu toe heeft mijn intuïtie het (gelukkig) altijd bij het juiste eind gehad.

■ Boudewijn Neelissen Boudewijn Neelissen - KPMG Corporate Finance Nederland heeft mijns inziens behoefte aan een verdere flexibilisering van de arbeidsmarkt. Hoewel het natuurlijk crisis is, zouden mensen makkelijker en sneller aan een nieuwe baan kunnen komen als de procedures en kosten die hebben om afscheid van iemand te nemen, verder verlicht zouden worden. In de VS bijvoorbeeld is het veel normaler om ‘in bet-

ween jobs’ te zijn dan hier en is de arbeidsmarkt veel flexibeler. Mensen moeten - zeker in deze tijd - een vangnet hebben als ze hun baan verliezen. Maar (zeker duurbetaalde) werknemers die een riante ontslagvergoeding opstrijken en vervolgens maandenlang een (hoge) uitkering gaan trekken, daar zou paal en perk aan gesteld moeten worden.

het ONDERNEMERS BELANG

17


Bedrijfsreportage

Tekst: Baart Koster (Koster teksten) • Fotografie: Blinkfotografie

Werkgeversservicepunt Groot Amsterdam brengt Wajongers gericht naar passend werk

De sterren staan goed voor een mooie stap naar meer diversiteit Moderne ondernemers streven naar diversiteit op hun werkvloer. Het in dienst nemen van werknemers die niet volledig arbeidsgeschikt zijn, is een belangrijke uitwerking van dat principe. En bovendien een steeds relevantere, aangezien een nieuwe Participatiewet werkgevers verplicht om vanaf 1 januari 2014 een quotum arbeidsgehandicapten in dienst te nemen. Een gesprek bij UWV Werkbedrijf in Amsterdam leert dat die situatie voor zowel werkgever als werknemer kansen biedt. Zeker bij de specifieke groep van Wajongers, mensen die op jonge leeftijd een ziekte of handicap kregen. Door middel van screening van hun mogelijkheden, begeleiding bij hun opleiding en richting hun werk én door middel ddel van heldere communicatie met werkgevers, brengt het Werkgeversservicepunt maatwerk tot stand tussen het bedrijfsleven in en rond Amsterdam en Wajongers.

D

e kennis en ervaring die zich bij het Werkgeversservicepunt bundelt als het om arbeidsvraagstukken gaat, is uitgebreid. Aan tafel zitten Isis Kronenburg, Baia Korakas en Alfons Fafiani. “Ik ben werkzaam als adviseur werkgeversdiensten en richt mij vooral op onze WIA-populatie. Dat zijn diegenen die na twee jaar ziekte beperkt arbeidsgeschikt zijn. Vastgesteld is dat zij het werk dat zij voor hun ziekte uitoefenden, niet meer kunnen doen. Zij komen vervolgens in aanmerking voor een arbeidsongeschikt-

18

het ONDERNEMERS BELANG

heidsuitkering krachtens de wet WIA, maar worden vanaf een bepaalde mate van inzetbaarheid geacht om ook een deel van hun inkomen met arbeid te verdienen”, aldus Isis Kronenburg. “Concreet is mijn taak de bemiddeling tussen die WIA-kandidaten die naast een uitkering nog voldoende inzetbaar zijn in het arbeidsproces en werkgevers. Ik leg ondernemers uit wat deze doelgroep kan betekenen voor hun organisatie en kijk in nauwe samenwerking of er binnen het bedrijf van de werkgever plek is. Ik zoek dus naar een

match die beide partijen past. WIA klanten zijn vaak erg gemotiveerd om weer deel te nemen aan het arbeidsproces. Dit motiveert me dagelijks. Wij denken namelijk altijd vanuit mogelijkheden, om zo uit te vinden waar mijn kandidaten op hun plek zijn.” Baia Korakas is net als Kronenburg werkzaam voor het Werkgeversservicepunt Groot Amsterdam, maar dan als adviseur werkgeversdiensten Wajong. Het Werkgeversservicepunt is een samenwerkingsverband tussen


gemeenten, UWV en SW organisaties in de regio Groot Amsterdam. Ik richt mij, samen met Irene Knoef en Tamara Papenburg, op de bemiddeling van Wajongers. Onze kandidaten worden, nadat zij door Alfons zijn beoordeeld en eventueel begeleid, naar ons doorgeleid. Zij zijn dan klaar om uitgeplaatst te worden naar werk. Dat houdt dus ook in dat ze niet met een studie bezig zijn of om een andere reden verhinderd zijn om te starten. Wij bemiddelen hen niet alleen naar reguliere vacatures, maar ook naar werkervaringsplekken en stages. Dat is steeds afhankelijk van de kansen die zich vanuit de markt aandienen. Ook kan het gebeuren dat we hen laten meedraaien in eigen projecten die we hebben lopen.”

“Wij denken altijd vanuit mogelijkheden” Alfons Fafiani werkt als arbeidsdeskundige voor UWV Amsterdam. “Ik ben het voorportaal van het Werkgeversservicepunt. Ik krijg te maken met WIA-kandidaten en Wajongers die net van de UWV-arts hebben gehoord dat ze inderdaad minder mogelijkheden hebben dan voorheen, maar dat ze zich tegelijkertijd nog wel degelijk nuttig kunnen maken in het arbeidsproces. Die groep mensen, voor zover ze in Amsterdam West woonachtig zijn, help ik. Als ik vaststel dat mensen direct bemiddelbaar zijn naar een baan, dan stuur ik ze meteen door. Maar ik zie ook mensen die nog niet direct in kunnen stromen in werk. Mensen met een verstandelijke beperking, die nog basale werknemersvaardigheden moeten opdoen en eerst nog moeten experimenteren op de arbeidsmarkt. Hen begeleid en faciliteer ik, zodat ze uiteindelijk naar het niveau groeien waarop ze bemiddelbaar zijn. Wajongers zijn vaak jongeren met een lichte verstandelijke beperking, ook is binnen deze groep gedragsproblematiek vaker aan de orde.”

blijvend te begeleiden. Want dat is wat deze groep nodig heeft.” “Het helder voorinformeren van de werkgever is dus essentieel en daar houden wij ons als Werkgevers Servicepunt onder meer mee bezig”, aldus Korakas. Moet de drempel omlaag gebracht worden voor werkgevers om het avontuur aan te gaan? “Ja, en die middelen hebben wij ook. Behalve subsidie is er ook de mogelijkheid voor werkgevers om met een proefplaatsing te starten, om zo te kunnen bekijken of iemand in een organisatie past. Ook kunnen onze jobcoaches extra begeleiding en ondersteuning geven, betaald door het UWV op de werkplek in de inwerkperiode. Maar er zit ook een andere kant aan, namelijk dat we er alert op moeten zijn dat er geen misbruik van subsidies wordt gemaakt. Want subsidies kunnen werkgevers natuurlijk prikkelen om Wajongers aan te nemen. Terwijl bestaande faciliteiten en voordelen daar natuurlijk nooit de reden voor mogen zijn. De motivatie zou moeten zijn dat werkgevers Wajongers de kans willen geven om hun basisvaardigheden als werknemer te ontwikkelen.”

“Als Wajongers hun draai gevonden hebben, kunnen ze verrassend veel betekenen en bovendien zijn ze vaak loyaal aan hun werkgever” ‘In it for the right reasons’, dat is eigenlijk wat Kronenburg, Korakas en Fafiani verwachten van de werkgevers met wie ze contact hebben. Of het nu om Wajongers of WIA-kandidaten gaat. Daarbij zitten er voordelen aan hun inzet op de werkvloer.

“Als Wajongers hun draai gevonden hebben, kunnen ze verrassend veel betekenen en bovendien zijn ze vaak loyaal aan hun werkgever. Daar komt bij dat ondernemers tevens hun sociale gezicht laten zien als ze Wajongers in dienst hebben. En dat is natuurlijk altijd goede PR.” Mooie praktijkvoorbeelden zijn er ook, want er draaien succesvolle projecten waarbij het Werkgevers Servicepunt een belangrijke rol speelt. “Een heel mooi project doen we met het Slotervaart Ziekenhuis. Dat kwam naar ons toe met de vraag om hen te helpen zoveel mogelijk werkplekken te creëren voor mensen met een Wajong-uitkering. Bovendien wilde het Slotervaart die Wajongers in dienst zonder dat het afbreuk zou doen aan de kwaliteit en efficiency van de organisatie. Daarbij was niet de vraag of wij mensen wilden aanleveren die precies op bestaande vacatures zouden passen. De vraag was of wij wilden helpen zoeken naar plekken en taken, eventueel met behulp van herinrichting van de organisatie, waar Wajongers iets zouden kunnen betekenen voor het Slotervaart. Zodat het ziekenhuis niet alleen met veel Wajongers aan de slag kon, maar daar ook rendement van mocht verwachten. Dat project loopt goed. Net als projecten die we in de horeca draaien.” Voor werkgevers in Groot Amsterdam zou dat een mooie testimonial moeten zijn om het eens te proberen. Met de motivatie van de Wajonger en de uitgebreide en toegewijde service van het Werkgeversservicepunt, staan de sterren in ieder geval goed voor een mooie stap naar meer diversiteit op de werkvloer.

Waar het concreet dus vaak op neerkomt, vervolgt Fafiani, is om de werknemersvaardigheden te ontwikkelen. “Dat gaat om basale zaken als afspraken nakomen, op tijd komen.” Maar dat is volgens hem de grootste uitdaging niet. “Het draait erom een werkgever te vinden die je goed kunt uitleggen wat het inhoudt om een Wajonger in dienst te nemen. Wat de mogelijkheden en wat de uitdagingen daarvan zijn.” Fafiani begint met de uitdaging, die hij koppelt aan een eigen definitie. “Een Wajonger is iemand bij wie we hebben vastgesteld dat hij niet in staat is om op een reguliere arbeidsplek zonder ondersteuning mee te draaien. De uitdaging voor de werkgever is dus dat hij niet alleen ruimte moet hebben op zijn werkvloer. Het betekent óók dat hij de ruimte heeft om zijn nieuwe werknemers V.l.n.r.: Baia Korakas, Alfons Fafiani, Isis Kronenburg, Irene Knoef en Tamara Papenburg het ONDERNEMERS BELANG

19


Bedrijfsreportage

Meten & Gokken In Amsterdam Z.O. is Golfschool en Drivingrange Fairway gevestigd net achter het A.M.C. Daar ligt een 27 holes golfbaan (Olympus) op een van de mooiste plekjes in Amsterdam. Onze specialiteit is het leren en verbeteren van het golfspel en dat van u in het bijzonder.

20

het ONDERNEMERS BELANG


is weten is dokken D

e driving range is zo ingericht dat ieder onderdeel van het spel kan worden getraind of het nu om een slag van 50 meter of 100 gaat, het kan allemaal en bovendien zijn onze greens op de drivingrange voorzien van hindernissen die u ook in de baan in werkelijkheid tegen komt. Standaard les geven is er bij onze PGA professionals niet bij, want wij onderscheiden ons met onze Golfschool van alle andere golfscholen. Hoe werkt het lesprogramma van Golfschool Fairway Als u bij ons les neemt volgt er in eerste instantie een intake gesprek en worden uw wensen vast gelegd. Dit geeft een basis waar beide op terug kunnen grijpen.

Stel u komt binnen met handicap 30 en wilt naar handicap 20. Dan volgt er een programma waarbij wordt aangegeven hoe dit te bereiken is en juist die hulpmiddelen die wij hierbij gebruiken zijn uniek. Naast de nodige video-opnames zijn wij ook in het bezit van een flightscope, een apparaat waarbij op genadeloze wijze wordt vastgelegd hoe u slaat en beweegt. Ook clubhoofd-snelheid en balrotatie (spin) wordt weergegeven en berekend. Uit al deze gegevens berekent de flightscope hoe u verder of beter kunt slaan en samen met uw pro bent u bezig om het gewenste doel te bereiken en dat doel bereikt u ook daar zijn wij van overtuigd.

Ga niet langer een balletje slaan op de driving range maar ga daar trainen met die gegevens die u van onze school heeft meegekregen want Ăœbung macht den Meister. Na iedere les ontvangt u een e-mail met daarin de gegevens en resultaten van de training en het programma hoe het verder moet want uw doelstelling gaan wij halen. Twijfel niet langer maar laat u door ons overtuigen. Bent u met een groep of meerdere personen? Geen probleem want ook groepslessen zijn hiervoor geschikt. Het golfspel is zo fascinerend! Zo uitdagend! Onze professionals staan te trappelen om u les te mogen geven op de flightscope. Bel ons op 0294 - 28 81 42 of bezoek onze uitgebreide website met informatie over de flightscope. www.golfschoolfairway.nl.

het ONDERNEMERS BELANG

21


Bedrijfsreportage

Tekst: Wendy van Schie • Fotografie: Luuk Gosewehr

Alles voor de bedrijfsinrichting onder één dak: IKEA BUSINESS Business card Zakelijke klanten met een KvK-nummer kunnen een business card aanvragen. “Je kunt daarmee bijvoorbeeld op rekening kopen en we sturen een gedetailleerde factuur voor de aankopen.” Niet iedere ondernemer staat er misschien bij stil dat IKEA in zakelijk opzicht veel te bieden heeft. “We bieden veel extra’s, naast de lage prijzen. Bijvoorbeeld standaard tien jaar garantie op diverse meubelen en zelfs tot 25 jaar garantie op de keukens. Van alle Nederlandse vestigingen heeft IKEA Amsterdam de meest uitgebreide dienstverlening voor zakelijke klanten. Onze vestiging is bovendien zeven dagen per week open; elke dag, behalve zondag, tot 21.00 uur. In de hele winkel is gratis WiFi en parkeren is ook gratis.”

Nathalie van der Heiden

IKEA is in Nederland al meer dan dertig jaar een begrip als het gaat om de inrichting van woningen. Maar ook menige onderneming profiteert al jaren van de praktische, sfeervolle en solide producten van IKEA. Van kinderdagverblijf tot accountantskantoor, van schoonheidssalon tot autoshowroom en van energieleverancier tot vakantiewoning… nergens anders vind je als ondernemer zo’n uitgebreid assortiment onder één dak. IKEA Amsterdam heeft de serviceverlening aan ondernemers nu verder uitgebreid, vertelt Nathalie van der Heiden, teammanager sales, afdeling IKEA BUSINESS.

D

e meeste ondernemers lopen eerst eens binnen bij IKEA om al het aanbod rustig te bekijken, vertelt Nathalie. “Van veel klanten weten wij niet eens of het ondernemers zijn. Net als particulieren zoeken zij gewoon uit wat ze nodig hebben, rekenen af en nemen het mee of laten het thuis bezorgen, zonder dat zij met onze afdeling in contact komen. Maar als het om uitgebreidere inrichtingen gaat of als zij professioneel advies op maat nodig hebben, dan kunnen ze bij ons terecht. Dat hebben we nu nog makkelijker

22

het ONDERNEMERS BELANG

gemaakt: het IKEA BUSINESS punt is verplaatst. Je vindt het nu bij de ingang, direct rechts bovenaan de roltrap.” Nathalie staat er samen met twee medewerkers de ondernemers te woord. “Wij verzorgen alle zakelijke contacten. Degene met wie het eerste contact is gelegd (bij het business punt, telefonisch of via e-mail) blijft de vaste contactpersoon. Gaat het om wat complexere projecten, dan maken we graag een afspraak op kantoor.”

Uitgebreidere verzamelservice Uit feedback van de Amsterdamse ondernemers is gebleken dat zij er prijs op stellen als de verzamelservice wordt uitgebreid. “Bij IKEA gaan we ervan uit dat klanten zoveel mogelijk zelf doen: zelf de artikelen verzamelen, afrekenen, meenemen en in elkaar zetten. Daarom kunnen we onze prijzen zo laag houden. Maar tegen een kleine vergoeding kunnen wij de bestelde artikelen verzamelen, laten bezorgen en eventueel in elkaar zetten. Tot nu toe gold dat alleen voor meubels, maar dat is nu uitgebreid met accessoires. Daarbij kun je denken aan bijvoorbeeld een keuken- of restaurantinventaris, linnengoed of kantoorartikelen. We bezorgen binnen 48 uur. Deze volledige verzamelservice geldt overigens alleen voor de klanten met een business card en ook alleen in de Amsterdamse vestiging.” Ondernemers die nog inspiratie nodig hebben, kunnen vooraf even kijken op de website: http://www.ikea.com/nl/nl/store/ amsterdam/extra. IKEA BUSINESS Amsterdam IKEA Amsterdam Hullenbergweg 2 1101 BL Amsterdam Amsterdam@ikea.com

IKEA Amsterdam


Column Bestuurders van verenigingen en de notaris Veel verenigingen hebben een bestuur waarin wordt plaatsgenomen door vrijwilligers; de voetbalclub, de netwerkclub, het “goede doel” (dan vaak in de vorm van een stichting), enzovoorts. Deze bestuurders doen dat vaak geheel vrijwillig en als ze geluk hebben ontvangen ze aan het einde van hun bestuursperiode een fles wijn, een kadobon en een applaus van de aanwezigen. Vaak kost het deze vrijwilligers heel veel kostbare tijd en in geval er problemen binnen een vereniging zijn, worden deze vrijwilligers vaak als kop van jut gebruikt.

D

eze column is zeker niet bedoeld om alle bestuurders en aspirant bestuurders te ontmoedigen, maar in de notariële praktijk blijkt dat het vaak bij bestuurders niet geheel duidelijk is dat er juridisch ook gevolgen zijn aan het bekleden van een bestuursfunctie (naast de vele tijd die in het bestuurder zijn gaat zitten). Aan een bestuursfunctie zijn ook juridische risico’s verbonden. Zo is allereerst van belang dat de statuten van de vereniging zijn opgenomen in een notariële akte. Indien dit niet zo is, dan is een bestuurder van zo een vereniging (deze wordt dan een informele vereniging genoemd), hoofdelijk aansprakelijk voor alle schulden van deze vereniging. Het privé vermogen van elke bestuurder afzonderlijk kan dan door een schuldeiser van de vereniging worden aangesproken in geval de vereniging niet aan haar verplichtingen voldoet. Deze hoofdelijke aansprakelijkheid kan worden voorkomen door de statuten van de vereniging op te nemen in een notariële akte (de vereniging is dan een formele vereniging). Ook in dat geval is “men er nog niet”. Voor bestuurders van een formele vereniging bestaat

er ook altijd nog een zogenaamde bestuurdersaansprakelijkheid. In geval er sprake is van onbehoorlijk bestuur, kan een bestuurder ook persoonlijk worden aangesproken. De hiervoor vermelde aansprakelijkheid zou zelfs kunnen bestaan in geval men wel bestuurder is, maar zich volledig afzijdig heeft gehouden van het reilen en zeilen binnen de vereniging en haar bestuur. Dat zou bijvoorbeeld kunnen spelen bij bestuurders die formeel wel bestuurder zijn, maar nooit hun gezicht laten zien bij vergaderingen binnen de vereniging. In dat geval kan het soms zelfs beter zijn om te bedanken als bestuurder en zich te laten uitschrijven uit de Kamer van Koophandel, omdat het uitgangspunt is dat het gehele bestuur aansprakelijk is voor het besturen van de vereniging.

Peter Kroes Notaris

Diemer Notariaat

Zoals aangegeven wil ik niemand ontmoedigen om bestuurder te zijn/ worden in een vereniging, maar probeer bovenstaande zaken altijd in het oog te houden. En natuurlijk is het zo dat (bijna) geen enkele vereniging het kan stellen zonder vrijwilligers die geheel onbezoldigd plaats nemen in het bestuur.

Postbus 45 1110 AA Diemen Muiderstraatweg 15-A 1111 PS Diemen T 020 - 695 68 98 F 020 - 695 35 07 info@diemernotariaat.nl www.diemernotariaat.nl

het ONDERNEMERS BELANG

23


Bedrijfsreportage

Tekst: Wendy van Schie • Fotografie: Luuk Gosewehr

Mobiel en emissievrij transporteren en opslaan van vluchtige organische stoffen met het Vento Clean System

Een nieuw systeem met nog veel meer toepassingsmogelijkheden Begin 2010 besloot de gemeente Amsterdam een nul-emissiebeleid in te voeren voor vluchtige organische stoffen. Dat had grote gevolgen voor de overslag van (petro)chemischestoffen in en bij de Amsterdamse haven. Er bestonden nog geen mobiele installaties, die overslag van deze stoffen emissievrij kon laten verlopen. Daardoor had de beslissing ingrijpende consequenties voor het werk van Specialised Tanker Services (STS). Het bedrijf pakte de uitdaging op en liet een mobiele installatie ontwikkelen voor het emissievrij transporteren en opslaan van vluchtige organische stoffen: het Vento Clean System. In mei 2013 is de eerste versie van het systeem in gebruik genomen. Graham Wastell en Richard Kroep van STS hebben intussen ontdekt, dat het ook voor andere toepassingsgebieden een prima oplossing is.

D

e emissie van vluchtige organische stoffen is een belangrijk onderwerp in de (petro)chemische sector. Bij het laden en overslaan van (petro)chemische stoffen op zee en op de wal blijft een deel ervan in de vorm van

24

het ONDERNEMERS BELANG

gassen/stank of residuen achter in de tanks en slangen. Tot nu toe waren er nauwelijks veilige mogelijkheden voor het opvangen en/of verwijderen van deze dampen en residuen. Meestal werd gekozen voor het laten verdampen in de open lucht.

De betrokkenheid van STS

STS heeft vestigingen in de Amsterdamse en Rotterdamse haven en verhuurt onder andere overslagmaterialen en de mensen om ze te bedienen. Met deze materialen, vooral slangen, kunnen vluchtige organische


Ongekende mogelijkheden

Nederlands product

“De maatregel van de gemeente Amsterdam dwong ons te gaan zoeken naar een mobiele oplossing”, vertellen Wastell en Kroep. “Begin 2011 zijn we gestart met de ontwikkeling van het Vento Clean System.” STS is nu het eerste – en voorlopig enige – bedrijf ter wereld dat in staat is met de toepassing van deze techniek vluchtige organische stoffen emissievrij over te slaan via een mobiele installatie. Het is bovendien toepasbaar in veel andere situaties. “Het systeem is specifiek ontwikkeld voor op de palen. We zijn nu bezig met de ontwikkeling van een varende versie en de volgende is een semi-vast systeem. Zo is het straks inzetbaar voor allerlei andere toepassingen, bijvoorbeeld voor het ontgassen van terminals of lichters en bij het klaarmaken van tanks voor onderhoud, het gasvrij maken en luchten ervan. Daarmee kan een besparing op de onderhoudstijd worden bereikt tot wel 24 uur.”

Het Vento Clean System is een volledig Nederlands product. Het is ontwikkeld door The European Innovation Company, in samenwerking met NR Koeling en STS. Verschillende overheidsinstellingen en marktpartijen waren erbij betrokken, zoals het Amsterdamse Havenbedrijf, de Rotterdamse Haven, de Inspectie Verkeer en Waterstaat, Lloyd’s Register, Energieconsult en het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart. Het voldoet aan vrijwel alle standaarden en veiligheidsvoorschriften. Voor de ontwikkeling is via bemiddeling door het Havenbedrijf een subsidie beschikbaar gesteld door het ministerie van Infrastructuur & Milieu. Het eerste Vento Clean System is in een explosievrije container van 40 voet geïnstalleerd op een ponton. Tussen de container en de besturingsruimte is een veiligheidszone gecreëerd van dertig meter. “De enige uitstoot die nog wordt veroorzaakt, komt van de brandstof die nodig is voor het genereren van elektriciteit op het ponton. Dit wordt tot een minimum beperkt door de grote flexibiliteit van de in te zetten generatoren. Zo wordt niet meer energie opgewekt dan strikt nodig is.”

De werking

Richard Kroep (links) en Graham Wastell van STS hebben intussen ontdekt, dat het ook voor andere toepassingsgebieden een prima oplossing is.

stoffen worden overgepompt van zeeschip naar zeeschip, van zeeschip naar binnenvaartschip en van terminals naar en van zee- en binnenvaartschepen. Een groot deel van dit werk gebeurt aan de meerpalen buiten de havens. STS is onderdeel van dezelfde holding als Silver Star Agencies, een snelgroeiende, onafhankelijke scheepsagent. “Silver Star Agencies bestaat nu 16 jaar en is gespecialiseerd in het efficiënt en effectief afhandelen van scheepsladingen. Het op- en overslaan van vluchtige organische stoffen maakt daar deel van uit”, vertelt oprichter Wastell. “We zijn nu de grootste in de Amsterdamse haven. De groep telt 36 medewerkers en vijf kantoren. Onze bedrijfsfilosofie is dat we alles grondig aanpakken, kwaliteit leveren en problemen oplossen, liefst voordat ze zich aandienen.” Vandaar dat ook een oplossing werd gezocht voor het probleem van het emissievrij overslaan van vluchtige organische stoffen.

Het Vento Clean System is ontworpen voor het ontluchten van tanks en slangen en opvangen van residuen van vluchtige organische stoffen bij het laden, lossen en ventileren. Het is een gesloten systeem en maakt gebruik van een condensatieproces met hoge snelheid. Zo voorkomt het vervuiling door reststoffen en dampen en brengt het de CO2-emissie terug. “Het systeem is of wordt bruikbaar in de binnenvaart, kustvaart en zeevaart en bij tankterminals en vliegtuigtanks. Het is niet alleen milieuvriendelijk, maar zorgt ook voor betere werkomstandigheden, onder meer doordat de betrokken medewerkers minder vaak persoonlijke beschermingsmiddelen nodig hebben. Dankzij het unieke condensatieproces kunnen gassen en residuen snel worden teruggebracht tot het oorspronkelijke product, in vloeibare vorm.” Het huidige systeem is in eerste instantie ontwikkeld voor het overslaan van een vluchtige organische stof als benzine. “Bij de opslag van benzine in zeetankers mag zich niet meer dan acht procent zuurstof in de tank bevinden, om ontbranding te voorkomen. De lading in de tank is dan onbrandbaar (inert). Bij het overpompen van de benzine naar een andere tank zorgt het Vento Clean System ervoor dat de tank inert blijft door de vrijkomende ruimte aan te vullen met bijna honderd procent stikstof. Dit wordt bereikt door de in de slangen ontstane gassen in het Vento Clean System af te koelen naar een temperatuur van dertig tot veertig graden onder nul. Het in de gassen aanwezige residu wordt dan door condensering vloeibaar en wordt apart opgevangen. De resterende gassen worden weer opgewarmd. De warmte hiervoor wordt teruggewonnen uit het condensatieproces. Vervolgens worden de gassen via een speciaal procedé ontdaan van zuurstofmoleculen. Daarna wordt het als bijna honderd procent stikstof teruggevoerd naar de oorspronkelijke tank.”

Het Vento Clean System spaart tijd en geld, zowel voor de eigenaar van het schip als voor de eigenaar van de lading. “Maar de grootste winst die wordt behaald, is de winst voor het milieu”, zeggen Graham Wastell en Richard Kroep. “De vervuiling die wordt veroorzaakt door vluchtige organische stoffen wordt teruggebracht tot nul en de (indirecte) CO2-uitstoot wordt aanzienlijk beperkt.”

Specialised Tanker Services Westhavenweg 105f (haven 3478) 1042 BB Amsterdam T 020 - 480 20 60 F 020 - 480 20 61 Shannonweg 86 (haven 5064) 3197 LH Rotterdam-Botlek T 010 - 231 38 90 F 010 - 892 09 19 ops@specialisedtankerservices.com www.specialisedtankerservices.com

het ONDERNEMERS BELANG

25


Bedrijfsreportage

Tekst: Wendy van Schie • Fotografie: Luuk Gosewehr

Het Noordzeekanaalgebied biedt alle faciliteiten voor scheepvaart en offshore op een

Constructiebedrijf én Niron Staal verwacht Constructiebedrijven en machinefabrieken, daar zijn er meer van. De combinatie van constructiebedrijf en machinefabriek is al wat zeldzamer. Maar een constructiebedrijf/machinefabriek op een locatie als die van Niron Staal is nogal uniek: op een scheepswerf, aan diep vaarwater, met een goede bereikbaarheid over de weg en over het water en met alle productie- en ontwikkelingsfaciliteiten om het groot aan te pakken. General manager Harco Groen vertelt graag over de speciale onderdelen en constructies die zijn bedrijf produceert. Daarbij voorziet hij dat de bedrijven in het Noordzeekanaalgebied, verenigd in AYOP, een belangrijke rol zullen gaan spelen bij de realisatie van windmolenparken op de Noordzee.

General manager Harco Groen vertelt graag over de speciale onderdelen en constructies die zijn bedrijf produceert

26

het ONDERNEMERS BELANG

N

iron Staal is gevestigd op de scheepswerf van zusterbedrijf Shipdock Amsterdam, een van de grote scheepsbouwers in Nederland en in feite een voortzetting van de Nederlandsche Dok en Scheepsbouw Maatschappij (NDSM). Niron Staal bestaat sinds 1985, aanvankelijk onder de naam Nista. Begin van dit jaar zijn de Shipdock-vestigingen in Amsterdam en Harlingen samen met Niron Staal overgenomen door Damen Shipyards. Constructiebedrijf en machinefabriek

Het grootste deel van de omzet behaalt Niron Staal bij derden. In het constructiebedrijf worden grote stalen constructies gemaakt voor Nederlandse en internationale klanten, vooral in de scheepvaart- en offshore-industrie. Met een vloeroppervlakte van 8.200 m2 en een hijscapaciteit van 150 ton heeft Niron Staal alle faciliteiten voor het verwerken, bouwen, snijden, lassen en te water laten van deze constructies. Bovendien kan Niron Staal gebruikmaken van vier grote dokken. “Het grootste dok is 260 m lang en we hebben een load-out pier op de werf. Dat maakt het mogelijk constructies te water te laten tot 600 ton.” De machinefabriek is gespecialiseerd in de productie van enkelstuks en kleine series, onder andere kraanonderdelen, scheepsschroeven en assen, roeren en cutters voor baggerschepen. Ook de zware algemene machinebouw is afnemer. Niron Staal heeft de beschikking over middelgrote en grote boor-, kotter- en freesmachines en carrouselbanken. Niron Staal voert daarnaast groot onderhoud uit aan de schepen van rederijen. De medewerkers van die rederijen kunnen tegelijkertijd op het terrein zelf onderhoudswerk verrichten. “We zijn erkend leerbedrijf en we hebben 20 mensen in vaste dienst. Daarnaast zetten we vakmensen in van onze vaste detacheringsbedrijven. Door continuïteit in de bezetting zorgen we ook voor een constante kwaliteit in ons productieproces.”


presenteerblaadje aan, waaronder de kwaliteits constructies van Niron Staal

machinefabriek de wind in de zeilen Windmolens Niron Staal is gecertificeerd voor het lassen van alle staalsoorten in alle posities, inclusief staal met een hoge treksterkte. “Een van onze specialismen is het geconditioneerd bewerken van hoogsterktestaal. Om deze staalsoort te kunnen bewerken, moet er worden voorverwarmd tot temperaturen van 100 tot 175 o C. We hebben daarvoor een speciale ruimte ingericht. Kranen bijvoorbeeld worden steeds groter. Daardoor ontstaat de behoefte ze te maken met minder staalmassa. Vandaar onze specialisatie in hoogsterktestaal. Als dergelijke grote constructies minder massa bevatten, verbruiken ze minder energie om te bewegen. Dat geldt ook voor de windmolens die de komende jaren in groten getale zullen worden geplaatst op de Noordzee.” Trots toont Groen de constructie die Niron Staal installeert op een schip dat windmolens vervoert naar de bouwplaats op zee. “Met deze speciale constructies kunnen vijf windmolens tegelijk worden vervoerd. De pijpen worden in verticale stand op het schip geplaatst en in de stalen kooiconstructie is ruimte om de enorme rotorbladen en generatoren te vervoeren. Met behulp van een kraanmechanisme kunnen de pijpen op zee worden gepositioneerd, waarna ze op een in de zeebodem geheide fundatiepijp worden geplaatst.” Door de toepassing van hoogwaardige technieken werkt Niron Staal mee aan innovatie in de scheepsbouw en offshoreindustrie, die onder andere nodig is voor het realiseren van de doelstellingen van de regering op het gebied van windenergie. AYOP De regering wil dat in 2020 6.000 megawatt aan windenergie wordt geproduceerd. “Momenteel is dat ongeveer 2.000 megawatt. We hebben er in Nederland ongeveer twintig jaar over gedaan om daarvoor de windmolens op land en zee te installeren. In een korte tijd moeten er dus nog heel veel windmolens bijkomen, de meeste in windmolenparken op de Noordzee. Dat betekent ook dat nog een groot aantal

schepen moet worden aangepast en onderhouden. Het is een volstrekt nieuw marktgebied, waar deze regio veel profijt van kan hebben.” Binnen het samenwerkingsverband Amsterdam IJmuiden Offshore Port (AYOP) zet Niron Staal zich in voor de positionering en profilering van het Noordzeekanaalgebied voor offshore-activiteiten (energie uit olie, gas en wind). “De ruim 35 aangesloten bedrijven vormen als het ware een dienblad voor partijen die actief zijn in de offshore, met onze kenniscentra, industrieën en dienstverlenende bedrijven. Onze havens hebben een uitstekende ligging ten opzichte van de belangrijkste scheepvaartroutes, we hebben goede verbindingen met het achterland via de weg, het spoor en de binnenvaarwegen. Binnen een kwartier ben je op Schiphol.” Na 2020 zal er voldoende werk blijven aan de windmolens, denkt Groen. “Ze zullen straks ook onderhouden moeten worden. Ik verwacht dat dit zal gebeuren vanaf professionele serviceschepen die perma-

nent in de buurt van de windmolenparken verblijven.” Niron Staal ziet de toekomst dus met vertrouwen tegemoet. “Natuurlijk hebben we te maken met concurrentie, met name uit de lagelonenlanden. Maar we denken dat onze hoogwaardige kwaliteit de doorslag zal geven. Wij willen graag in een zo vroeg mogelijk stadium samenwerken met onze opdrachtgevers. Door co-makerschip in de engineeringsfase valt vaak heel veel geld te besparen. Onze mensen zijn goed opgeleid en in staat innovatief mee te denken met de klant en met de klant van de klant. Zo kunnen wij de markt optimaal bedienen.”

Niron Staal Amsterdam bv T.T. Vasumweg 125 1033 SG Amsterdam T 020 - 633 30 31 F 020 - 631 32 21 info@nironstaal.nl www.nironstaal.nl

het ONDERNEMERS BELANG

27


Bedrijfsreportage

Tekst: Wendy van Schie • Fotografie: Luuk Gosewehr

Amstel Gateway heeft alle faciliteiten voor ondernemers die in zijn voor vernieuwing Tussen het ArenA-gebied en het AMC gaat veel veranderen. De gemeente Amsterdam wil dit bedrijventerrein, Amstel III, omvormen tot een levendig woon-, werk- en recreatiegebied. Die combinatie zal het gebied ook aantrekkelijker maken voor ondernemers met goede ideeën, verwacht Jeffrey Bierman, als asset manager bij Breevast verantwoordelijk voor Amstel Gateway. Dit bedrijvencomplex maakt deel uit van Amstel III. “Wij denken graag mee met ondernemers die een multifunctionele bedrijfsruimte of flexibele kantoorruimte zoeken in een vernieuwende omgeving.”

H

et gebied Amstel III wordt begrensd door de ArenA, de spoorlijn Amsterdam-Utrecht/ metro, het Academisch Medisch Centrum (AMC) en de A2. “De gemeente wil er meer horeca gaan vestigen en ook winkels, (hoge)scholen, sportcentra en diverse culturele en maatschappelijke voorzieningen. De openbare ruimte wordt geoptimaliseerd en er komen woningen voor onder andere expats, studenten en starters en atelierwoningen. Ik verwacht veel van deze combinatie van werken, wonen en recreëren.

Het gebied heeft bovendien al veel voordelen voor bedrijven.” Binnen Amstel III biedt Breevast multifunctionele bedrijfs- en kantoorruimte aan in het complex Amstel Gateway. Breevast is een van de grootste beleggers en ontwikkelaars op het gebied van bedrijfsmatig vastgoed in Nederland.

Centrum liggen binnen circa 15 minuten rijden en het NS- en metrostation Bijlmer ArenA is op loopafstand. Het complex met een totale oppervlakte van 65.000 m2 biedt onderdak aan grote en MKB-ondernemingen uit verschillende branches. “Het is ruim opgezet met veel groen en voldoende parkeergelegenheid en omgeven door een afsluitbaar hekwerk met camera- en surveillancebeveiliging. We zijn er ook bezig met allerlei duurzame ontwikkelingen. Er zijn bedrijfsruimten en kantoren beschikbaar, variërend van 400 tot 10.000 m2. Het is een mix van nieuwbouw en bestaande bouw, met alle mogelijkheden voor het individueel aanpassen van de panden en ook voor het koppelen of scheiden van eenheden. Kwaliteit en optimaal comfort voor de huurder staan voor ons voorop.” Breevast Honthorststraat 19

Amstel Gateway Amstel Gateway ligt aan de Lemelerbergweg en Laarderhoogtweg bij het knooppunt Holendrecht (A9 en A2). De A1, A4 en A10 zijn dichtbij. Schiphol en Amsterdam-

1071 DC Amsterdam T 020 - 570 35 70 bierman@breevast.nl www.breevast.nl www.amstelgateway.nl

Knooppunt van glasvezelen verkeerswegen Switch Datacenters heeft zich eind 2010 gevestigd in Amstel Gateway. Als aanbieder van netwerkneutrale datacenters biedt het bedrijf (server)ruimte voor veelal grote bedrijven, die er hun websites onderbrengen. Infrastructuur is in dubbel opzicht belangrijk voor Switch Datacenters, zegt oprichter en technisch directeur Gregor Snip. “Wij hebben voor deze locatie gekozen, omdat in AmsterdamZuidoost alle Europese glasvezelverbindingen samenkomen. Dat is essentieel voor ons werk. Maar we zijn hier voor onze klanten ook goed bereikbaar over de weg.” Begonnen met een oppervlakte van 4.100 m2 is nu een uitbreiding gepland naar 8.320 m2. “Onze contacten met Breevast zijn prima. Indertijd is het pand helemaal verbouwd. Breevast heeft de buitenkant gedaan en wij zelf de binnenkant. We hebben gemerkt dat Breevast een grote partij is op de vastgoedmarkt, die de zaken professioneel aanpakt en met ons meedenkt over een optimaal gebruik van onze huisvesting.”

28

het ONDERNEMERS BELANG

Jeffrey Bierman (links) Gregor Snip


bla bla bla blabla bla bla

bla bla bla blabla bla bla

bla bla bla bla bla bla bla bla bla

drukwerk

bla bla bla bla bla bla bla bla bla

signing webshops ontwerp logistiek mailings digitaaldruk grootformaat verpakkingen

Ons verhaal weten over uw media? Contact ons! Visseringweg 9a 1112 AS Diemen www.signenmeer.nl 020 3989192

Visseringweg 32 1112 AS Diemen www.prezco.nl 020 3989190

WWW.ARENDAUTOAMSTERDAM.NL

VOLG ONS OOK OP

@ARENDAUTO

ARENDAUTOAMSTERDAM

PROFITEER VAN DE 7 ZEKERHEDEN VAN EEN RENAULT TOP OCCASION

RENAULT TOP OCCASIONS: DAAR KUNT U OP VERTROUWEN! NÚ BIJ AREND AUTO AMSTERDAM RENAULT MÉGANE

RENAULT MÉGANE

RENAULT LAGUNA

RENAULT LAGUNA

1.2 TCE 115 ENERGY Coupé GT-Line

Estate ECO S&S 1.5 dCi GT-Line Bouwjaar mei 2012 32.000 km

2.0T 170 Monaco Automaat Bouwjaar februari 2013 42.000 km

Hatchback 1.5 DCI 110 Bouwjaar januari 2012 41.000 km

18” Licht metalen wielen, Bluetooth®, cruise control, Xenon-verlichting 29.000 KM

€ 19.945

RENAULT TOP OCCASION

Vestiging: Amsterdam JOAN MUYSKENWEG

€ 24.945

€ 29.945

RENAULT TOP OCCASION

Vestiging: Amsterdam DONAUWEG

KM

TYPE

UITVOERING

BOUWJAAR

NU SLECHTS

VESTIGING

Renault Twingo

1.2 16V ECO2 Dynamique

2.500

januari 2013

11.945,-

Joan Muyskenweg

Top Occasion

Renault Twingo

1.2 16V ECO2 Collection

17.589

januari 2011

7.290,-

Joan Muyskenweg

Top Occasion

Renault Clio

1.2 16V 75 5-drs Collection

65.000

oktober 2010

9.290,-

Joan Muyskenweg

Top Occasion

19.945,-

Joan Muyskenweg

Top Occasion

januari 2013

13.945,-

Donauweg

Top Occasion

Renault Clio

0.9 TCe 90 Estate Dynamique

2.500

Dacia Sandero

TCe 90 Laureate

9.000 32.000

januari 2012

26.945,-

Donauweg

Top Occasion

2.000

febuari 2013

19.945,-

Donauweg

Top Occasion Top Occasion

Renault Scénic

1.5 dCi 110 Bose

Renault Clio

1.5 dCi 90 ECO2 5-drs Expression

Renault Clio

TCE 100 Sport

21.000

januari 2012

11.990,-

Donauweg

Renault Fluence Z.E. Dynamique

4.500

januari 2012

19.900,-

Donauweg

Top Occasion

Renault Kangoo Z.E.

Maxi

3.700

januari 2012

19.900,-

Donauweg

Top Occasion

Renault Twizy

Urban 45

2.500

april 2012

5.945,-

Donauweg

Top Occasion

Renault Twizy

Technic 80

3.500

april 2012

7.750,-

Donauweg

Top Occasion

AMSTERDAM WEST AMSTERDAM ZUID OOST

€ 20.490

RENAULT TOP OCCASION

Vestiging: Amsterdam DONAUWEG

DONAUWEG 11 JOAN MUYSKENWEG 14C

RENAULT TOP OCCASION

Vestiging: Amsterdam DONAUWEG

DE ZEVEN ZEKERHEDEN VAN EEN RENAULT TOP OCCASION: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.

6, 12 OF 24 MAANDEN RENAULT TOP OCCASION GARANTIE SERVICEBEURT VOOR AFLEVERING GEGARANDEERDE KILOMETERSTAND (NAP) APK-KEURING VERVANGEND VERVOER BIJ REPARATIE LANGER DAN 24 UUR 14 DAGEN OMRUILGARANTIE RENAULT ROUTE SERVICE NEDERLAND

MEDEDELING VOOR ZAKELIJ KE RIJ DERS:

AL DEZE OCCASIONS ZIJN BTW AFTREKBAAR!

TEL. (020) 561 96 00 TEL. (020) 561 96 50

Wijzigingen en (druk)fouten voorbehouden. Neem contact op voor een volledige beschrijving van de getoonde voertuigen. Voor de voorwaarden van Renault Top Occasion kijk op www.renaulttopoccasions.nl of bel gratis 0800-0303.


VMW Taxand: een jonge naam in de juridische en fiscale markt Bij VMW Taxand werken circa 80 professionals in een geĂŻntegreerde juridische en fiscale praktijk ondersteund door een notariaat. VMW Taxand bedient haar (inter)nationaal opererende cliĂŤnten vanuit Amsterdam. VMW Taxand is het Nederlandse kantoor van Taxand en tevens gelieerd aan het internationale advocatennetwerk Globalaw.

VMW Taxand: geĂŻntegreerde praktijk VMW Taxand wil cliĂŤnten ĂŠĂŠn pakket bieden: een advies met daarin de gezamenlijke aanpak van advocaat en fiscalist verwerkt. Uw belangen staan voor ons altijd voorop. Wij vinden het belangrijk dat wij u permanente ondersteuning kunnen bieden, waarin onze proactieve houding ervoor zorgt dat wij eventuele problemen altijd voor zijn.

VMW Taxand: contactpersonen Onze advocaten en fiscalisten informeren u graag over hoe VMW Taxand uw bedrijf van dienst kan zijn. Hoogendoorn, Arbeidsrecht: Martine Bregtje Groen, martine.hoogendoorn@vmwtaxand.nl 020 301 66 47, 21, bregtje.groen@vmwtaxand.nl.

Bestuursrecht: Alex IreneMeijer, Scholten-Verheijen, 020 301 66 irene.scholten@vmwtaxand.nl. 80 42, 36, alex.meijer@vmwtaxand.nl Fiscaal: Chris van Wijngaarden, 020 757 09 40, chris.vanwijngaarden@vmwtaxand.nl. chris.vanwijngaarden@vmwtaxand.nl Ondernemingsrecht: Aron Ayolt Das Zoer,Gupta, 80 15, 30, ayolt.zoer@vmwtaxand.nl. aron.dasgupta@vmwtaxand.nl 020 301 66

VMW Taxand N.V. 3LHW+HLQNDGH‡*0$PVWHUGDP 7‡ZZZYPZWD[DQGQO‡LQIR#YPZWD[DQGQO

Het Ondernemersbelang Ouder Amstel 3-2013  

Het Ondernemersbelang | Hét toonaangevende regionale ondernemersplatform voor het MKB. Wij verbinden lokale ondernemers en ondersteunen bij...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you