__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 23

REPORTAGE

Tekst: May-Lisa de Laat

QUICK SCAN HÉT PROBLEEM VAN DE MARKT » In de huidige, economische situatie is de financiering van onroerend goed voor veel ondernemers lastig; financiers en banken zijn extra kritisch bij het verstrekken van krediet. Voor eigenaren en beleggers is dit vaak een slechte zaak, maar voor huurders en andere doelgroepen biedt de aanhoudende crisis volop kansen.

Wij kunnen het vastgoed met elkaar vinden

ONZE VISIE » Wij adviseren ondernemers op de hoogte te blijven over de mogelijkheden en kansen die er zijn. En om zich een goed oordeel te vormen over de reële waarde van een pand. Makelaardij Hoevens is graag sparringpartner voor ondernemers die worstelen met vragen over bijvoorbeeld reële (huur) prijzen of een passend advies willen bij groei van het bedrijf of verhuisplannen.

“Voor mijn groeiende onderneming zoek ik passende huisvesting in de Bollenstreek. Is die huurprijs wel reëel? Wanneer is het verstandig om mijn bedrijf te verhuizen? Dit zijn zomaar een paar voorbeelden van vragen die ondernemers aan ons stellen”, vertelt registermakelaar en taxateur Annemarie Hoevens. “De afgelopen jaren constateren we op de bedrijfsvastgoedmarkt steeds meer leegstand en scherpe prijsdalingen. Voor eigenaren en beleggers is dat vaak een slechte zaak, maar voor huurders en andere doelgroepen biedt de aanhoudende crisis kansen. Zij kunnen mogelijk geld besparen, bijvoorbeeld door te verhuizen, opnieuw te onderhandelen met de verhuurder of overbodige meters af te staan.”

TOEGEVOEGDE WAARDE Eigenaars Michèl en Annemarie Hoevens zijn beiden zeer ervaren en deskundige registermakelaars op het gebied van commercieel onroerend goed. Of het nu gaat om aan- of verkoop, aan- of verhuur van een winkel, een kantoorpand of andere bedrijfsruimte. “Omdat het nu een goede tijd is om huurcontracten eens kritisch door te lopen, bieden wij ondernemers een ‘contractscan’ aan. Dat levert vaak verrassende resultaten op in het voordeel van de klant.” Ook op het gebied van een hertaxatie van commercieel onroerend goed kan Hoevens Makelaardij een toegevoegde waarde bieden. “Het is goed om te weten wat je rechten en plichten zijn als ondernemer. Maar weinigen weten dat ze zelf een contra-expertise kunnen laten uitvoeren. Wij kunnen daarin begeleiden.” Het taxatierapport dat wordt uitgebracht, helpt de

koper bij het onderhandelen over de prijs. Een taxateur heeft dus een grote verantwoordelijkheid naar zowel de opdrachtgever als de geldverstrekker. Hoevens Makelaardij is graag uw betrouwbare en professionele partner bij het opstellen van een (her) taxatierapport.

KLANT CENTRAAL “De klant staat bij ons echt centraal. Bij ieder nieuw contact brengen wij daarom eerst in kaart wat precies de wensen en verwachtingen zijn voor de korte, maar ook voor de langere termijn. Vervolgens gaan wij met onze deskundige (register)makelaars op zoek naar een geschikt object. Daarbij zijn wij eerlijk en transparant in ons advies aan de klant. Ook wanneer een bepaalde aankoop minder verstandig is op dat moment.” Hoevens Makelaardij is onderdeel van de Hoevens Advies Groep met in totaal 11 medewerkers. Naast de (bedrijfs)makelaardij en taxaties is Hoevens voor ondernemers en particulieren niet alleen deskundig partner op het gebied van hypotheken en financieringen, maar ook voor verzekeringen, sparen en pensioenen. Service, klantgerichtheid en ouderwets vakmanschap tegen scherpe tarieven staan bij Hoevens hoog in het vaandel. Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op. De koffie staat klaar!

«

UW OPLOSSING » Bij Hoevens Makelaardij kunnen ondernemers rekenen op deskundig advies, een uitstekende, actuele kennis van de markt en korte communicatielijnen. Wij werken niet puur geld gedreven, maar bouwen graag aan langdurige relaties met tevreden klanten. Iedere klant heeft bij Hoevens een vast aanspreekpunt, waar hij terecht kan met vragen. Die beantwoorden we zo snel mogelijk, zonder daarvoor direct kosten in rekening te brengen. Hoevens werkt proactief mee aan een gunstig klimaat voor ondernemers. Bijvoorbeeld via deelname in de Taskforce Economie van de gemeente Katwijk en diverse ondernemersnetwerken in de regio.

HOEVENS MAKELAARDIJ Heerenweg 6B1 2222 AM Katwijk aan Zee Telefoon 071 - 202 02 02 E-mail info@hoevensmakelaardij.nl www.hoevensmakelaardij.nl

HÉT ONDERNEMERSBELANG // EDITIE 03 • 2015

23

Profile for Uitgeverij Novema

Het Ondernemersbelang Duin en Bollenstreek 3-2015  

Het Ondernemersbelang | Hét toonaangevende regionale ondernemersplatform voor het MKB. Wij verbinden lokale ondernemers en ondersteunen bij...

Het Ondernemersbelang Duin en Bollenstreek 3-2015  

Het Ondernemersbelang | Hét toonaangevende regionale ondernemersplatform voor het MKB. Wij verbinden lokale ondernemers en ondersteunen bij...

Profile for novema
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded