Page 17

REPORTAGE

Tekst: Fred Louter // Fotografie: Jan Nass

CÉSANT CREATIEVE CATERING

QUICK SCAN

Het gezonde bedrijfsrestaurant wint aan terrein

HÉT PROBLEEM VAN DE MARKT » Een bedrijfsrestaurant is vaak (te) veel van hetzelfde. Standaardinrichting, standaardproducten, standaard (te) lage voedingswaardes. Kan dit ook anders met veelal gezonde, lokale producten, afgestemd op de doelgroep (bijvoorbeeld ook kosjer of halal)?

ONZE VISIE

Net als in de gezonde sportkantine, dringt het belang van gevarieerde en gezonde voeding ook steeds meer door tot in het bedrijfsrestaurant. Voor Patrick Verbeek en Lenny Reijnierse van Césant creatieve catering een logisch gevolg van ontwikkelingen in de markt. Verbeek en Reijnierse runnen vanuit Schiedam al enkele jaren hun succesvolle cateringbedrijf Césant. Organisaties kunnen terecht voor catering van lunches en diners, buffetten en partyverzorging, maar ook voor de exploitatie van bedrijfsrestaurants. Zo is Césant sinds anderhalf jaar onder meer verantwoordelijk voor het beheer van het restaurant (en de soos) van Hogeschool Rotterdam, locatie Academieplein. “Het is in al onze disciplines onze ambitie om in nauw overleg met de klant maatwerk te leveren. Daarbij staan onze vijf V’s centraal: variatie in assortiment en presentatie, verleiden van gasten door hen te betrekken bij de productkeuzes, verwennen met smaaksensaties, vakkundig werken en ten slotte vitaliteit door gezondere productkeuzes.” Voor Césant staat versbeleving absoluut voorop. Maar hoe creëer je dat? Verbeek: “Bijvoorbeeld door live cooking; laat klanten de smaaksensatie van verse voeding of een goede kwaliteitskoffie zélf ervaren. Of via een proeverij, waarbij gasten kennis kunnen maken met nieuwe producten. Bij Césant vind je veel gezonde, verse én betaalbare producten, in een sfeervolle ambiance. Inderdaad, het restaurant als dé centrale ontmoetingsplek, met veel aandacht voor sociale contacten.”

De toenemende vraag naar gezonde voeding is daarbij een aantrekkelijke nieuwe uitdaging voor het duo. “Het is hartstikke leuk om mensen producten aan te bieden, waarvan ze zich echt beter gaan voelen. Dat ons concept werkt en gewaardeerd wordt, blijkt wel uit de bezoekersaantallen. Die zijn op Hogeschool Rotterdam, locatie Academieplein in één jaar gestegen van 900 naar 1.500 per dag!” Een groot voordeel van Césant is dat het meerdere disciplines tegelijk voert. Relaties hebben dus te maken met slechts één flexibel opererende partij, die totáál kan ontzorgen. Zo kunnen opdrachtgevers dagelijks eenvoudig broodjes voor de lunch bestellen, maar ook een receptie of party op eigen locatie organiseren óf dus het bedrijfsrestaurant laten exploiteren. “Het hoofdkantoor in Schiedam is onze centrale hub, vanwaar onze activiteiten worden gecoördineerd. Hier worden alle incidentele activiteiten georganiseerd, maken we onze maaltijden en lunchproducten klaar. In het geval van een bedrijfsrestaurant gebeurt dit uiteraard op de locatie zelf. Maar zijn er daarbij aanvullende producten of materialen nodig voor bijvoorbeeld een receptie of een ander evenement, dan kunnen we dit snel en vakkundig regelen vanuit Schiedam.”

«

» Elk bedrijf en elke werknemer heeft recht op variatie in dagverse, smakelijke, betaalbare kwaliteitsproducten in een passende gastvrije ambiance.

UW OPLOSSING » Césant creatieve catering werkt samen met de klant vanuit een gemeenschappelijke visie aan een gevarieerd en dagvers assortiment voor bedrijfsrestaurants. Dit alles tegen zeer aantrekkelijke tarieven, ook nog eens gepresenteerd in een zeer sfeervolle en herkenbare omgeving.

CÉSANT Van Heekstraat 27h 3125 BN Schiedam Telefoon 010 - 426 94 73 E-mail catering@cesant.nl www.cesant.nl

HÉT ONDERNEMERSBELANG // EDITIE 01 • 2015

17

Het Ondernemersbelang Rotterdam Rijnmond 1-2015  
Het Ondernemersbelang Rotterdam Rijnmond 1-2015  

Het Ondernemersbelang | Hét toonaangevende regionale ondernemersplatform voor het MKB. Wij verbinden lokale ondernemers en ondersteunen bij...

Advertisement