Page 29

INNOVATIE

Tekst: Tefke van Dijk // Fotografie: Wim Wilmers

EPR gaat groots groeien met ambitieuze medewerkers en innovatieve oplossingen De twee jonge, ambitieuze managers willen van EPR ‘een ongekend succes maken’. Dat ze met steeds complexere producten alsmaar groter willen groeien is nu al een successtory. En ze krijgen hun medewerkers mee in de plannen. “We hebben de verantwoordelijkheid teruggelegd in de organisatie. Inhoudelijke ideeën komen van de vloer.” Trots lopen Business Managers Joost van Lammeren en Patrick Kilkens over de productieafdeling van het bedrijf. “Zie je dat er op iedere jas ‘Part of EPR’ staat? Dat laat zien dat je trots bent om bij EPR te werken. Iedere ochtend weer als je die jas aantrekt.” De jassen zijn nodig om statische elektriciteit te voorkomen, want dat kan funest zijn voor de modules en systemen met veelal hele kleine componenten. EPR maakt de high tech oplossingen van morgen.

NIEUW PAND, GROOTSE PLANNEN Iets langer dan een jaar zijn de twee bedrijfskundigen nu aan het bouwen aan het Nijmeegse bedrijf met zestig medewerkers en ze hebben grootse plannen. Eind dit jaar gaan ze verhuizen naar een nieuwbouwpand dat past bij een high tech bedrijf. De focus van EPR ligt op groei en het nieuwe pand helpt dit faciliteren. “Alles wordt slimmer”, vertelt Kilkens terwijl hij een plattegrond tekent. “Niet alleen onze producten, maar ook de machines en de processen waarmee we die producten maken. Veel machines gaan niet mee naar het nieuwe pand.” Bij het ontwerpen van het nieuwe pand lag de nadruk op efficiëntie en transparantie. Dit uit zich in open en transparante ruimtes waar alle medewerkers als één team samenwerken.

Van Lammeren: “Tot voor kort was ons werkproces nog steeds hetzelfde als tien jaar geleden. Het werkte, maar het was wel heel inefficiënt. We hebben toen een plan gemaakt om de potentie in dit bedrijf meer tot bloei te laten komen. Je wilt als techneut niet zestig procent van je tijd bezig zijn met administratie. Nu we de administratie hebben geautomatiseerd, kunnen mensen weer doen waar ze goed in zijn en waar hun passie ligt.”

SAMEN NAAR EEN SMART FACTORY De ambitieuze plannen van de twee vereisen een optimale focus en samenwerking van iedereen in het bedrijf. “Door de medewerkers van het begin af aan bij de plannen te betrekken hebben we draagvlak en enthousiasme gecreëerd”, zegt Kilkens. Het helpt ook dat Kilkens geen vreemde is op de productieafdeling. In zijn begintijd keek hij graag mee bij de productie, en hielp dan ook vaak. “Als we moeten overwerken, doen we dat samen. Dat creëert een band. Iedere manager zou dat moeten doen.” EPR wil geen traditioneel maakbedrijf blijven. “We gaan van ons bedrijf een smart factory maken”, zegt Van Lammeren. “Dat betekent onder andere investeren in ontwerpkennis. We willen meer voorin het ontwerptraject worden betrokken, zodat onze engineers aan de tekentafel kunnen meedenken met de engineers van de klant. Ze praten dezelfde taal en samen kunnen ze voorkomen dat je later tegen problemen aanloopt.”

QUICK SCAN HÉT PROBLEEM VAN DE MARKT » Bedrijven hebben high tech modules en systemen nodig, waarbij ze voor de hele life cycle van deze producten één partner zoeken.

ONZE VISIE » Door te investeren in kennis en de nieuwste machines blijf je voorop lopen in de markt. Voordat de vraag komt, hebben wij de oplossing al. EPR is een kennisleverancier, met jarenlange ervaring als betrouwbare assemblagepartner. Door deze kennis kunnen we helpen bij de hele levenscyclus van producten.

UW OPLOSSING » Wij zorgen voor de productie en optimalisatie van producten. Daarnaast bieden wij onze klanten een breed scala aan engineering services, die gedurende de life cycle zorgen voor een optimaal resultaat. Meer weten? Kijk op eprpartner.com.

EPR Hulzenseweg 2, 6534 AN Nijmegen Telefoon 024 - 352 56 66 E-mail info@eprpartner.com www.eprpartner.com

«

HÉT ONDERNEMERSBELANG // EDITIE 02 • 2016

29

Het Ondernemersbelang Nijmegen-Rivierenland 2-2016  

Het Ondernemersbelang | Hét toonaangevende regionale ondernemersplatform voor het MKB. Wij verbinden lokale ondernemers en ondersteunen bij...

Het Ondernemersbelang Nijmegen-Rivierenland 2-2016  

Het Ondernemersbelang | Hét toonaangevende regionale ondernemersplatform voor het MKB. Wij verbinden lokale ondernemers en ondersteunen bij...

Advertisement