Page 14

Zatvaram oči, ispravljam kičmu i uranjam. Ne osećam nikakve senzacije, ali ovog puta mešalica misli kreće takvom brzinom da melje, da sam posle nekoliko trenutaka morao da otvorim kapke. Bio sam ubeđen da će očni živac da mi eksplodira. Naravno ništa od toga nije bila istina. Uuu, pa sa ovim bajom nema zajebancije. Zauzimam pozu za peglanje ali gong označava početak doručka. Fucking shit, pa zar je već prošlo sat ipo!

Uranjam kao peščani sat u sebe i posle samo nekoliko minuta telesne senzacije se pale kao fliper na multibolu. Ne reagujem. Kašalj prvi počinje da me loži; opserviranjem grla skidam senzaciju. Zatim jedna pregorela crna misao nabijena negativnim emocijama iz prošlosti iskače kao hleb iz tostera. Vibrira. Smeši se. Loži me. Znam. Posmatram. Opserviram. Onda lagano odlepljujem emocije kao pozadinu sličice sa misli. Olakšan od težine emocije imidž nestaje u Odlazim na doručak i posle klope hitam na odmor u etru, emocija se rastvara i nestaje. Bolovi u kolenima spavaonu, koji sam prethodnih dana koristio za kunt, stvaraju senzaciju da su od keramike. Keramika ali ovog puta ležem na krevet, ukrštam ruke ispod glave počinje da puca. Lomi se. Osećam krckanje, trpim, ne kao đevrek, i gledam u plafon. Razmišljam o Vipassani… reagujem; znoj lije sa mene kao da sam pod tušem. Minut za minutom, sat za satom, dan za danom, moja Gubim pojam o vremenu, kičma škripi od bolova, glad za čučanjem u pozama, trpljenjem bolova i ostalih posmatram i trpim. telesnih senzacija povećava se rapidno. Jedne večeri, Onda u igru utrčavaju nervi na vratu; cvrče kao jaje na svemoćni Učitelj Goenka, neka se zlati ime Njegovo, tiganju, usmeravam pažnju na njih, polako se gase, ponovo progovori: „Studenti posle nekoliko početnih umor pomaže da zaboravim. dana obično prave grešku i stvaraju želju za bolovima, Kukovi pucaju kao da su od stakla, bolovi postaju a jedini obrazac za ispunjavanje želja je bezželjnost.“ nesnosni, osećam da mi nervni sistem isparava; Bum! isparenja bola uvijaju se kao dim lagano uz kičmu, misli iščezavaju, telesni bolovi stežu me u bure sadašnjeg Ta rečenica obavlja akupunkturu na mom mozgu trenutka, tu sam, prisutan, moje telo i ja. i pokreće neverovatan broj procesa koji su na Posmatram um, osećam da se nešto razliva po lobanji; đubrištu memorije stajali zatrpani kvadrilionima nevidljivi sloj uma ogulio se kao glavica crnog luka, i nepotrebnih novinskih i televizijskih informacija. odmah zatim materija se izliva u obojenu vibraciju. Naredno jutro ustajem ozbiljan da konačno Koža više nije graničnik između mene i Toga. istinski uronim u sebe i počnem sa posmatranjem grubih i suptilnih senzacija na telu, bez pridavanja Senzacija straha doleće. Posmatram, ne reagujem, bilo kakvog značaja i jednima i drugima. levitiram u beskraju…Osećam ljubav ali ne bih ljubio. Osećam moć ali ne bih vladao.Osećam znanje ali ne Bejaše to sedmi dan Vipassane. Tog jutra spavalo mi bih pametovao.Ulazim u srce. Tamo je sve… se kao izgladnelom vojniku na mrtvoj straži, ali volja u meni ključala je kao upaljena Etna. Odvlačim se u salu Kičma mi se polako uvija kao kod praistorijskog za meditaciju, sedam u gejša pozu, guram jastuče reptila. Dah polako teče kroz bronhije, potom između peta i zadnjice, ispravljam kičmu i zatvaram oči. ulazi u grudni koš a tamo savršeni brak srca i pluća.

pozivamo vas na seminar

Put Oslobađanja Svesti 26. januar 2014 Naučite kako da se oslobodite negativnih emocija i postignete mir Pročitajte opširnije http://putoslobadjanjasvesti.blogspot.com/ Najbrži čitalac koji pošalje mejl sa kontakt podacima, 16. januara u 12h, 14na adresu novasvestmagazin@gmail.com biće nagrađen besplatnim učešćem na seminaru.

Nova Svest - januar/2014  

E - magazin za razvoj svesti

Nova Svest - januar/2014  

E - magazin za razvoj svesti

Advertisement