Page 1

Nou somriures En aquest número: la primavera, experiments, excursions, Carnaval,…. I moltes coses més! Endavant, passa pàgina!!


1. Any Internacional dels Boscos—————–- pàg 3 2. Entrem a la primavera!! ————–———— pàg. 4 3. Espanya: Catalunya ——————————–———–— pàg. 6 4. Espanya: Castella i Lleó —————————————–

pàg. 8

5. Fem excursions ———————————— pàg. 9 6. Entrevista a: José Manuel Pagán ———— pàg. 12 7. Experimentem amb maizena! ———–—– pàg. 14 8. Carnaval ———————————–———- pàg. 16


ANY INTERNACIONAL DELS BOSCOS Coincidint amb la declaració del 2011 com l’Any Internacional dels Boscos, vam estar treballant a classe la importància que té tenir cura del medi ambient. Conservar un bosc significa protegir la seva flora i fauna i la seva aportació a la biodiversitat. Els boscos, a més, fixen el diòxid de carboni mitigant l'efecte hivernacle i ajuden a lluitar contra el canvi climàtic. Per tant, és feina i responsabilitat de tots la protecció i el respecte per tot allò que forma part del nostre entorn.


ENTREM A LA PRIMAVERA!! Després d’uns quants mesos de fred, núvols, pluja,... i altres inclemències del temps, el dia 20 de març, per fi, vam donar la benvinguda a la primavera!! A l’aula hem treballat de diverses formes les estacions de l’hivern i, actualment, la primavera.

ELS GUANTS, LA BUFANDA, EL GORRO,...... A L’HIVERN ENS ABRIGUEM MOLT I MOLT BÉ, QUIN FRED!!


A la primavera el sol i la calor ja comencen a ser notables, quins dies més bonics que fa!! Una de les activitats que hem tornat a reempendre ha estat la cura del nostre petit hort de l’aula. Primer vam haver d’acondicionar la zona removent la terra, i pensant on posaríem tot allò que volíem plantar (tomàquets, pebrots,....). Un cop tot llest, vam plantar-ho i ara ens toca anar regantho cada dia perquè creixin unes verdures i unes plantes ben eixerides!


És una de les comunitats autònomes més cosmopolites (conviu en ella gent de diverses nacionalitats), i està dividida

en

quatre

províncies:

Tarragona,

Barcelona, Lleida i Girona. En ella hi trobem gran varietat de flora (encines, margallons,

pins

pinyoners,....)

i

fauna

(flamencs roses, martinets, grulles,...), que podem contemplar al Delta de l’Ebre o als Parcs Nacionals que tenim (Aigüestortes, Estany de Sant Maurici,...).

Sabíeu que els castells han estat declarats Patrimoni de la Humanitat?? també

ho

Així són

Arqueològic

mateix,

el

de

conjunt

Tarragona,

algunes de les obres d’Antoni Gaudí

(Parc

Güell,

Casa

Milà,...), el Monestir de Poblet, les esglésies Romàniques de la Vall de Boí o el Palau de la Música de Barcelona, entre moltes d’altres.


La dansa més representativa de Catalunya és la sardana. En ella, els participants situats en cercle s’agafen de les mans

i

ballen

al

ritme

de

la

música,

interpretada per una cobla. A la classe hem fet entre tots una escultura a la sardana, hem fet audicions i hem vist diverses actuacions sardanistes, i fins i tot hem treballat un poema escrit per Joan Maragall.

La sardana La sardana és la dansa més bella de totes les danses que es fan i es desfan; és la mòbil magnífica anella que amb pausa i amb mida va lenta oscil·lant. Ja es decanta a l’esquerra i vacil·la ja volta altra volta a la dreta dubtant, i se’n torna i retorna intranquil·la, com, mal orientada, l’agulla d’imant. Fixa’s un punt i es detura com ella. Del contrapunt arrencant-se novella, de nou va voltant. La sardana és la dansa més bella de totes les danses que es fan i es desfan. Joan Maragall


Para trabajar la comunidad autónoma que nos ocupa, planteamos a nuestros compañeros y profesionales de la escuela un emigma, que consistía en descifrar un jeroglífico para que averiguasen de qué lugar se trataba...... El proceso fue elaborado y trabajoso, y este fue el resultado:

Si visitáis esta comunidad autónoma, os recomendamos que vayáis a la Laguna Negra, en Soria, uno de los lugares más bellos que encontramos en España, fruto de la acción del hielo durante las glaciaciones del Cuaternario. Numerosas leyendas giran alrededor de este paraje.


Ens agrada molt fer sortides!! Ara fa uns dies, uns quants alumnes de l’aula i uns altres companys de l’escola, vam anar al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau a veure una obra de teatre, “El gat amb botes”. Va ser molt divertida i entretinguda, i es van passar una bona estona cantant.... Com vam riure!! Shhhhht.... Silenci, que està molt interessant l’obra!!


El dimecres dia 2 de març vam anar d’excursió a Jardiland i després vam dinar a les Gavarres. El passeig per les instal·lacions ens van permetre veure, olorar i tocar una gran quantitat de flors i plantes, així com també alguns animals. Vam aporfitar la sortida per adquirir material pel nostre hort i també a “Tortugo”, el nou “habitant” de l’aula G. Entre tots tindrem cura d’ell, i serà responsabilitat nostra alimentar-lo, canviar-li l’aigua, i estimar-lo molt!!


ENTREVISTA A: JOSÉ MANUEL PAGÁN Seguint amb la nostra tasca de periodistes no podíem deixar passar la gran oportunitat d’entrevistar a un dels guardonats amb un Premi Gaudí, que es van entregar a Barcelona el passat 27 de gener. I és que el nostre musicoterapeuta José Manuel Pagán s’endugué una estatueta per la música original de la pel·lícula “Pa negre” (que va rebre, a més, uns altres 12 Premis Gaudí i va arrassar amb 9 Premis Goya). ENHORABONA PER LA FEINA FETA!!!!

A musicoteràpia ens agrada cantar, tocar instruments,..... Ens ho passem pipa!


KEDAR y MAURICIO: - Que instrumentos se oyen en la música de la película? Muchos instrumentos y muy variados (cuencos, violines, tambores,viomas, samsulas, etc.). NEREA y TERESA: - Cuanto tiempo tardaste en hacer la banda sonora de “Pa negre”? Aproximadamente 90 días (tres meses). JUAN y ABRIL: - Quienes son los actores principales de la película? Eduard Fernández, Sergi López, Nora Navas, y los jóvenes Marina Comas y Francesc Colomer. ALBA y GEMMA: - Es la primera vez que recoges un premio? Te pusiste nervioso cuando dijeron tu nombre? No es la primera vez que me dan un premio, ya recogí uno por la banda sonora de la película “La isla del holandés” que me dieron en el Festival de Cine Español de Málaga. MOHAMED: - De todos los trabajos que has hecho, cual recuerdas con especial cariño? Me gustó mucho poder hacer la música de la Cabalgada de Reyes de Barcelona de este año, y la música de la película “Tic-Tac”.


Ens disposem a fer de nou un experiment que ens té ben

encuriosits.....

Es

tracta

de

comprovar

les

propietats de la papilla de blat de moro (més coneguda com

a

maizena) :

en

algunes

ocasions es comporta com un líquid i d’altres quasi com un sòlid. Ingredients: - Maizena (farina de blat de moro) - Aigua - Un rivell - Una cullera (o estri per barrejar) Preparació: 1. En primer lloc preparem en un plat tota la farina i en un rivell, l’aigua. 2. A continuació, ho anem barrejant amb l’ajut d’una cullera, per poder remenar- ho i que quedi ben compactat.


3. Quan aconseguim la textura desitjada, ja podem començar a experimentar per comprovar amb les nostres pròpies mans què passa quan ho toquem….

4. Podeu fer-ho a casa, és ben senzill i molt divertit!!


Com cada any, hem agafat el Carnaval amb moltes ganes! Per decorar l’escola vam decidir que cada aula treballaria la festa a diferents països del món (Río de Janeiro, Venècia, Polinesia,....) i després ho compartiríem amb la resta de companys. A nosaltres ens va tocar la Xina, així que ens vam posar en marxa de seguit. Les màscars, els dracs, i les coloraines són característiques de totes les festes d’aquest país.


I per la festa de Carnaval del divendres dia 4 de març ens hem reservat el millor...... Som el grup de mariachis mÊs animats de la Muntanyeta!!!

AquĂ­ ens disfressem tots!!!!


Fins el pròxim número!

No cal saber què està pensant l’altre, només cal mirar detingudament el seu somriure.

Nou Somriures  

Ha arribat el número 3 de la revista de l'aula G!

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you