# 11 Butlletí novembre 2016

Page 1

# 11 Butlletí novembre 2016

TREBALL AUTÒNOM: ELECCIÓ, NECESSITAT I L'ECONOMIA COL·LABORATIVA. El treball clàssic de nou a cinc de la tarda com a única ocupació guarda molt poc semblança amb la manera en què una part substancial de les persones es guanya la vida actualment. Un 30% de la població en edat de treballar a Europa i Estats Units desenvolupa algun tipus de treball autònom. Aquest, està evolucionant ràpidament a mesura que les plataformes digitals creen mercats de treball eficients i fins i tot en temps real entre clients que necessiten un servei i treballadors disposats a oferir-lo.Saber més.

SINÈRGICS. COWORKING DE RETORN SOCIAL. Sinèrgics (http://sinergics.cat/) és un espai pioner de coworking municipal format per professionals compromesos per la reactivació Del barri de Baró de Viver, caracteritzat per una elevada taxa d’atur i una escassa activitat econòmica.


Els professionals coworkers disposaran d'un espai adaptat on treballar durant un any sense cost i a canvi participaran a determinats projectes d’entitats i associacions del barri posant a disposició el seu temps, habilitats, coneixements o assessorament. “Los jóvenes necesitan una oportunidad para montar negocios que enriquezcan el barrio y les permitan tener un futuro.” - Manoli Villalba. Presidenta del Centro Cultural Andaluz.

L' iniciativa del Districte de Sant Andreu, l’Ajuntament de Barcelona i l’Associació Club Lleuresport tractarà d'atreure a professionals donant l'oportunitat de desenvolupar i crear nous projectes professionals que tinguin un valor social pel barri. Saber més.

VÍDEOS DEL MES "Nine to five" és el tema estrella de la pel·lícula "Com eliminar al seu cap" i que ens descriu la vida de tres dones que treballaven en una oficina amb un cap sexista i egoista. Dolly Parton va interpretar la composició i Jane Fonda i Lily Tomlin les encarnar a la gran pantalla. De nou a cinc és l'horari laboral habitual als Estats Units, impensable en el nostre entorn, on se sap quan comença la teva jornada, però rares vegades es coneix quan finalitza. Un títol més adient podria ser "D'abans de les 9 i fins ves a saber quan".

"Treballant de nou a cinc, quina manera de guanyar-se la vida sobrevivint just, just, m'agafen tot i et no donen res. U sen la teva

et donen reconeixement suficient per tornar-te boig si els deixes". ment, i mai

La cantant l'escocesa Sheena Easton va interpretar "9 to 5" una cançó sobre el tradicional horari laboral nord-americà, però va caldre reanomenar-lo com 'Morning train', perquè Parton posseïa els drets per la cançó.


Durada del vídeo 02:50.

Durada del vídeo 03:20.

LLIBRE DEL MES EL FACTOR H. LAS CLAVES REALES SOBRE EL LIDERAZGO. AUTOR: Fernando Botella. Consultor de formació i desenvolupament, i speaker professional. És Llicenciat en Ciències Biològiques per la Universitat de València, especialitat en fisiologia animal i sistema nerviós central; Màster en Direcció i Administració d'Empreses per ICADE i Coach Executiu Diplomat per EEC (Escola Europea de Coaching). És soci fundador i CEO de Think & Action, PETITA DESCRIPCIÓ: La H inicial del verb Fer (Hacer) és que les coses succeeixin i aquest és el codi secret del lideratge transformador. La combinació de les cinc H (Humanitat, Humilitat, Humor, Habilitats i Eines Herramientas-) engloba un conjunt de conceptes, tècniques i eines bàsiques per a qualsevol líder, professional i organització que busqui avui l'excel·lència i l'alt rendiment.

PERQUÈ LLEGIR-LO:Curiosament la lletra H no es pronuncia; prové de l'hebreu "Heth", que significava "tancat" i no és una consonant, sinó una aspiració. El lideratge no només es cenyeix a directius, comandaments intermedis ... sinó també a professors i fins i tot pares. En 42 reflexions/capítols s'apel·la a la valentia, a com es fa el líder, l'hetereogenitat, la transformació, el deure i el voler, la generositat, el perquè, com i que, el poder de les preguntes, l'escolta o l'exemplaritat.

La solució a l'anterior endevinalla.


L'OBVIETAT ÉS LA PORTA DE L'ERROR

La mare de la Marcela té 5 filles. La primera es diu Lala, la segona Lela, la tercera Lila, i la quarta Lola; com es diu la cinquena? La solució en el pròxim newsletter.

Si la nostra newsletter t'ha semblat interessant, comparteix-la!

2016 - NoûsCamins Formació. Has rebut aquest correu electrònic perquè has optat per subscriure't al butlletí periòdic. La nostra adreça de correu electrònic és: vicenc@nouscaminsformacio.com Pots donar de baixa aquesta subscripció Actualitza les teves preferències