# 11 Butlletí novembre 2015

Page 1

|BUTLLETÍ DE NOVEMBRE| |Ens reforcem amb NOÛSGRUP| ÌNDEX EDITORIAL Et presento l'equip NOÛSGRUP. Vídeo del mes | NOÛSGRUP. Llibre del mes | Guia de bones pràctiques per a l'eliminació de la bretxa salarial entre homes i dones. CEPYME. Properes activitats | . Programa de Tallers a Centres Cívics Novembre-Desembre. . Ajuntament de Badalona. I.M.P.O. Pla d'Ocupació PANP 2015. . Tot LinkedIn. Cefor · Centre d'Estudis · Cubelles.

Notícies d'interès | Molt més lluny que Mart. Una dosi d'inspiració.


"La inspiració existeix, però t'ha de trobar treballant", Pablo Ruíz Picasso. L'evolució del model econòmic després de la tempesta perfecta (crisi) i de les noves tecnologies, s'han assentat com una nova filosofia de treball, amb valors ètics, col·laboratius i a la recerca, evidentment, d'un benefici econòmic. Des del coworking del CREC germina també una forma de vida.

ET PRESENTO A L'EQUIP NOÛSGRUP Compartim més que un espai de treball i una connexió d'Internet, habitant, en un sentit ampli, en un espai agradable que facilita el treball, la concentració i la motivació. De l'intercanvi de les nostres idees i projectes, ens mentoritze'm a nosaltres mateixos amb els nostres coneixements i experiències. D'aquesta manera canalitzem les nostres "expertisses" en eines, dintre del marc d'una economia col·laborativa i de benefici mutu.

La María, l'advocada de la lletra petita 2.0, el Marcelo, el teu dissenyador gràfic i la Teresa, organitzant-te els teus continguts digitals et proporcionen més serveis i solucions per al teu projecte amb una escolta empàtica molt diferent.


VÍDEO DEL MES NOÛSGRUP. Som professionals independents de sectors totalment diferents però que compartim inquietuds, sinergies i idees. Un bon ecosistema de cultiu, clau per a la innovació i el desenvolupament de l'emprenedoria.

La identitat de cadascuna de les seves activitats és forta i diferenciada ja que les seves connexions amb altres professionals faciliten les solucions a mida que la teva activitat necessita.


LLIBRE DEL MES GUIA DE BONES PRÀCTIQUES PER A L'ELIMINACIÓ DE LA BRETXA SALARIAL ENTRE HOMES I DONES. AUTOR: Confederación Española de la Pequeña y Mediana Empresa (CEPYME). Organització professional de caràcter confederatiu i intersectorial, d'àmbit nacional, per a la defensa, representació i foment dels interessos de la petita i mitjana empresa i de l'empresari autònom. PETITA DESCRIPCIÓ: Guia descarregable gratuïtament on tracta de les diferències en matèria de desigualtat salarial entre homes i dones. (http://www.proyectoiguales.com/guia-de-las-buenas-practicasproyecto-iguales).

PERQUÈ LLEGIR-LO: L'informe forma part del 'Projecte Iguals' i de la investigació a través d'enquestes de 500 pimes espanyoles. Els factors que estan darrere de les diferències salarials a Espanya són principalment la maternitat, la cura de persones dependents, l'antiguitat, les hores extres i la promoció professional.


PROPERES ACTIVITATS COMUNICAR I AUTO CONÈIXER-SE MILLOR. La comunicació és el procés mitjançant el qual transmetem i rebem dades, idees, opinions i actituds per aconseguir comprensió i acció. Sovint no sabem bé que estem revelant als altres dins el procés comunicatiu inherent a les nostres relacions en grup. Alhora també estem rebent missatges que hem de saber interpretar correctament.

CENTRE CÍVIC NAVAS 17/11 de novembre i 1 de desembre de 19:30 - 21:00

PREGUNTA A UN EXPERT TOT EL QUE VULGUIS SOBRE LINKEDIN I VEURÀS QUANT ET QUEDA PER SABER. Per treballar la xarxa de contactes, LinkedIn és l'eina ideal, però estar donat d'alta no és suficient. Per facilitar que et trobin cal destacar les aptituds, optimitzar el teu perfil o identificar els valors professionals. Durant hora i mitja podràs resoldre els teus dubtes amb un professional especialista i treure més profit d'aquesta xarxa social.

CENTRE CÍVIC CAN DEU 15 desembre de 11:00 - 12:30 GRATUÏT


AJUNTAMENT DE BADALONA. I.M.P.O. PLA D'OCUPACIÓ. PROGRAMA DE TREBALL I FORMACIÓ PANP 2015. La fòrmula treball-formació proporciona un contracte laboral i inclou unes hores de formació relacionades amb la feina que es desenvolupa. Així, el treballador, a més de poder realitzar una feina es qualifica i es motiva per continuar aprenent. Des el 30 de novembre de 2015 al 29 febrer 2016 impartirem una formació basada en el Certificat de Professionalitat "Operacions Auxiliars de Serveis Administratius i Generals" per a conserges. Seran dos mòduls formatius de 60 h cadascun tractant la gestió auxiliar d'arxiu i la reproducció en suport convencional o informàtic respectivament.

CEFOR · CENTRE D'ESTUDIS · CUBELLES. TOT SOBRE LINKEDIN. Podràs preguntar a un expert tot el que vulguis i resoldre els teus dubtes d'aquesta xarxa professional de 400 milions de contactes.

10 de desembre de 18:30 a 20:00

LinkedIn és el nou"boca-orella" digital i moltes empreses ja busquen als seus futurs col·laboradors a través de aquest nou mitjà de reclutament. El teu perfil professional no només és un currículum on line: dona la impressió social correcta assistint a aquesta sessió gratuïta.


NOTICIES D'INTERÈS MOLT MÉS LLUNY QUE MART. The world 's women report (les dones al món), un informe elaborat per l'ONU denuncia la representació femenina en la gerència d'empresa i alt funcionariat, així com la lentitud en l'equiparació en els llocs de govern Dels 194 països que integren les Nacions Unides, avui només 15 dones (19 en el moment de fer l'informe) exerceixen el màxim càrrec en les seves nacions. A la vista d'aquest ritme de set conquestes cada dues dècades, el repartiment al cim del pregonat 50% s'estén a més de 200 anys vista.

Tampoc en l'esfera privada les coses estan per llançar coets. La representació femenina en la gerència d'empresa i alt funcionariat també segueix sent baixa, sense que cap país hagi assolit o superat la paritat. La meitat dels països registren, només de forma aproximada, una representació del 30% o una mica més. http://unstats.un.org/unsd/demographic/products/Worldswomen/WWreports.htm


UNA DOSIS D'INSPIRACIÓ


PRÒXIM BUTLLETÍ

El mentoring: entre l'aprendre i el aprenher. Vídeo del mes | | #SayNoToSpec. Llibre del mes | Llibres per escoltar Varis aplicatius. Notícies d'interès | Regala LInkedin per Nadal. Una dosi d'inspiració.