1 # Butlletí gener 2015

Page 1

|BUTLLETÍ DE GENER | | L'EMPRENEDORIA ARRIBA A L'ESCOLA| ÌNDEX EDITORIAL. L'emprenedoria arriba a la escola. Vídeo del mes | Que és el que no veus. Llibre del mes | Se busca ... El mercado laboral español. Jesús Mercader. Properes activitats | Canvas: per adaptar i reorientar la trajectòria professional. Finançament imaginatiu: sí gràcies!! Deixar de ser bomber. Puja al núvol d'Internet i baixa't recursos gratis.

Una dosi d'inspiració.


Comencem l'any amb noves seccions i cursos que t'ajudaran a adaptarte al mercat laboral actual. 2015 serà el nostre any!

L'EMPRENEDORIA ARRIBA A LA ESCOLA. FemCat organitza el programa Escola i Empresa, una trobada entre l’alumnat i una persona una persona directiva o l'emprenedor/a que dirigeix la pròpia empresa que els explicarà la seva vivència. En el diàleg d’una hora de durada assisteixen alumnes d’Educació Secundària (4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mig i Superior), en grups entre 25 i 60 entre. La conversa amb aquesta persona i la reflexió sobre la seva motivació i dia a dia ajudarà els i les estudiants a visualitzar aspectes de la vida a l’empresa i del seu paper en la societat des d’una perspectiva diferent a la que és habitual.


VÍDEO DEL MES LA HISTORIA DEL DAVID DE MIGUEL ÁNGEL. El bloc de marbre utilitzat per esculpir l'estàtua de David romandre abandonat al taller de la catedral de Santa María del Fiore de Florència durant 25 anys. Finalment va ser Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni, de 26 anys d'edat qui la va esculpir originalment destinada a ser una de les dotze estàtues de l'Antic Testament.


LLIBRE DEL MES SE BUSCA... EL MERCADO LABORAL ESPAÑOL. AUTOR: Jesús Mercader. PETITA DESCRIPCIÓ: De lectura ràpida i capítols curts aporta diferents idees per reconduir la situació laboral actual, fent un anàlisi detallat de la situació actual espanyola i de l’elevat atur que patim.

PERQUÈ LLEGIR-LO: El llibre fa un anàlisi sobre els problemes del mercat de treball i de la situació actual espanyola per el elevat atur que patim. D’altra banda tracta la discriminació salarial entre homes i dones i l' engany a menys hores diàries, més oportunitats de treball.


PROPERES ACTIVITATS MODEL CANVAS: PER ADAPTAR I REORIENTAR LA TRAJECTORIA PROFESSIONAL. Canvas és un sistema on s'aprèn a analitzar els models de negoci empresarials i personals. Aprèn a treure profit i convertir-ho en el teu model de negoci personal.

Al Centre Cívic Riera Blanca, els dissabtes 24 de gener, 7 i 21 de març de 10:00 a 12:00 h. http://www.ccrierablanca.com/

FINANÇAMENT IMAGINATIU: SI GRÀCIES! En un entorn en el que ens trobem, amb un sistema bancari que ha reduït els crèdits atorgats, existeixen canals alternatius que esdevenen una opció a considerar. Són eines no bancàries per ajudar a créixer i a ser més competitius.

Al Centre Cívic Can Deu, els dimarts 3,7 i 10 de febrer de 11:00 a 12:30:00 h. http://www.cccandeu.com/


DEIXAR DE SER BOMBER. Cal descobrir que el temps no es gratuït ni inesgotable. Perdem molt temps fent coses poc importants i poc rendibles. Tota tasca es dilata fins ocupar tot el temps disponible. Per què volem el temps?. El dia té les mateixes hores pot tothom?.

Al Centre Cívic Navas, els dimecres 11, 18 i 25 de febrer de 11:30 a 13:30 h. http://www.ccnavas.cat/

PUJA AL NÚVOL D'INTERNET I BAIXA'T RECURSOS GRATIS. Aprèn a treure profit del núvol i accedeix des de qualsevol lloc o dispositiu. Aconsegueix el teu curriculum en imatges i una targeta de presentació virtual, converteix els teus documents en publicacions digitals i emmagatzema dades sincronitzades instantàneament.

Al Centre Cívic Navas, els dijous 12,19 i 26 de febrer de 19:00 a 21:00 h. http://www.ccnavas.cat/


UNA DOSIS D'INSPIRACIÓ


PRÒXIM BUTLLETÍ

Formació Pla Local d'Ocupació a Badalona 2014-1015 Vídeo del mes | Les 10 claus de l'empleabilitat. Llibre del mes |Designipedia. 80 eines per construir les teves idees. Juan Gasca i Rafael Zaragozá. Properes activitats | Puja al núvol d'Internet i baixa't recursos gratis. Fes que LinkedIn treballi per a tu. Canvas: per adaptar i reorientar la teva trajectòria professional.

Una dosi d'inspiració.