# 8 Butlletí agost 2015

Page 1

|BUTLLETÍ D'AGOST| |Tudor, El rei del gel | ÍNDEX EDITORIAL Un emprenedor agosarat: El rei del gel. Vídeo del mes | Ser mare és un plus. Llibre del mes | Marca la diferència. Perquè tu ho vals. Chal Jiménez. Final de curs| Pregunta a un expert tot el que vulguis de LinkedIn i veuràs quant et queda per saber.

Properes activitats | Graella d'activitats a Centres Cívics Setembre-Desembre 2015.

Una dosi d'inspiració.


Fins a la meitat del segle XIX, el gel va ser un bé de luxe gaudit tan sols pels rics, però tot això va canviar gràcies a un jove emprenedor visionari de 22 anys que va somiar la manera de "collir" el gel hivernal dels estanys i rius de Nova Anglaterra i exportar-los a la colònia francesa de Martinica on podien ser usats per refredar les begudes, conservar el menjar i calmar els pacients que patien de febre groga.

UN EMPRENEDOR AGOSARAT: EL REI DEL GEL. Frederic Tudor (1783-1864) era l’ovella negra d’una família de distingits advocats de Boston. La seva obsessió amb el gel va néixer de manera fortuïta. Contemplant un llac convertit en una vasta pista de patinatge la nit de Cap d’Any del 1805, un dels seus germans es va preguntar per què a ningú no se li havia acudit vendre el gel dels llacs; i Tudor va respondre: ja ho faré jo! Tot seguit va anunciar que exportaria gel ni més ni menys que al Carib.

Així és va revolucionar el procés de la conservació dels aliments, dels gustos alimentaris (gelats, granissats, còctels. ...), com l’ús que se’n fa als hospitals salvant moltes vides. Avui la cadena de fred permet l'enviament d'aliments peribles als consumidors de tot el món. L'Escola de Negocis de Harvard, l'admira per la creació d'una "demanda la qual no existia abans."


VÍDEO DEL MES SER MARE ÉS UN PLUS. Quan una dona es decideix per la maternitat el món laboral sembla fer-se cada cop més petit i llunyà, gairebé sense oportunitats. És hora que la societat canviï de mentalitat. Aquest vídeo realitzat per Hirukide, Federación de Familias Numerosas de Euskadi, posa en valor el temps i esforç que totes les mares dediquen i han dedicat a la cura dels seus infants.

Un homenatge a totes les mares. Perquè el seu temps, dedicació, afecte i abnegació són qualitats que hem de valorar en tots els àmbits de la nostra societat. https://www.youtube.com/watch?v=zqSISPX4PEE


LLIBRE DEL MES MARCA LA DIFERÈNCIA. PERQUÈ TU HO VALS. AUTOR: Chal Jiménez. En la seva carrera professional destaquen els més de 20 anys dedicantse al món de la comunicació, màrqueting, publicitat i RRPP. Ha estat director de Màrqueting a Taurus electrodomèstics, Responsable de Comunicació de France Telecom a Barcelona (Al-Pi telecomunicacions), Director d'Art, etc. A més és professor associat a ESIC Barcelona i en altres universitats. PETITA DESCRIPCIÓ: la marca personal ha d’acomplir les quatre condicions recollides en la paraula AIDA: Cridar l’Atenció, suscitar Interès, provocar el Desig i cridar a l’Acció. El llibre no és ni pretén ser academicista sinó més aviat crear una sensació de “crida a l’acció” en el lector com si anés rebent els consells benintencionats d’un amic.

PERQUÈ LLEGIR-LO: les parts més interessants del llibre són les que es refereixen a la importància que té el posicionament i el networking en un món regit pel Web 2.0. L’estil informal i íntim del llibre té capítols titulats com els noms de conegudes cançons de música pop com "Antes muerta que sencilla", "Maquíllate" o "Cúentame cómo te ha ido".


FINAL DE CURS PREGUNTA A UN EXPERT TOT EL QUE VULGUIS DE LINKEDIN I VEURÀS QUANT ET QUEDA PER SABER. Per treballar la xarxa de contactes, LinkedIn és l'eina ideal, però estar donat d'alta no és suficient. Per facilitar que et trobin cal destacar les aptituds, optimitzar el teu perfil o identificar els valors professionals.

Durant hora i mitja es van resoldre els dubtes amb Vicenç López especialista i expert d'aquesta xarxa social per treure més profit a cada un del perfils dels participants. Al CREC, Blesa 27 · Poble Sec · 08004 Barcelona · www.crec.cc Dijous 23 de juliol a les 06:30 de la tarda.


PROPERES ACTIVITATS TALLERS CENTRES CÍVICS SETEMBRE - DESEMBRE 2015. A partir del proper mes de setembre reprenem els tallers en tots aquests Centres Cívics amb un ampli programa de temes i continguts que no et poden deixar-te indiferent.

Fent clic aquí podràs consultar com un "llibre obert" les nostres propostes.


UNA DOSIS D'INSPIRACIÓ


PRÒXIM BUTLLETÍ La nostra nova web. Vídeo del mes | Els 7 passos per tenir idees creatives. Llibre del mes | EnCambio: Aprende a modificar tu cerebro para cambiar tu vida y sentirte mejor. Estanislao Bachrach. Properes activitats | Hello Prezi. Gestió del temps. C. Cívic Can Verdaguer Sí d’acord: negociar sense trencar ni rendir-se. C. Cívic Casa Golferichs. Màrqueting personal amb recursos de núvol. C. Cívic Vil·la Florida. "Reunionitis": a veure que passa. C. Cívic Navas i C. Cívic Can Deu. Fes que Linkedin treballi per a tu. Espai Antoni Miró Peris.

Noticies d'interès | Segell Pime innovadora. Una dosi d'inspiració.