Page 1

BEST PÃ… KUNNSKAP MATGLEDE INSPIRASJON


INNHOLD NORTURA PROFF

s

VI ER DER DU ER

TIL DIN DISPOSISJON – OG INSPIRASJON

3 4 8

s RING OSS

s

Vårt kulinariske team bistår i produktutvikling.

VI ER KLARE FOR Å STØTTE DEG OG BIDRA TIL SUKSESS.

VÅRE PROFFE SAMARBEIDSPARTNERE

10 12

s VÅRE KONSEPTER

s BONDENS SELSKAP

s BRUK OSS PÅ NETT!

s

I Nortura Proff er vi et team av engasjerte medarbeidere med lidenskap for gode norske råvarer. Vi er alle eksperter på våre respektive områder og har et felles ønske om å få frem det beste Norge har å by på.

UNIK KUNNSKAP Nortura PROFF representerer en unik kunnskap om norsk matproduksjon, råvarer, konseptutvikling og drifting. Vi har en felles tro på at matglede som fundament er det største av alt!

Vi deler vår kunnskap med deg.

16

Inspirasjon i fokus.

Matglede i praksis.

18 20

GARANTERT NORSK Med Gilde og Prior på laget kan du garantere dine kunder norsk mat! Vi har en dyrehelse og en dyrevelferd i Norge som vi kan være veldig stolte av, og som igjen gir en kjøttkvalitet i verdensklasse! 6 av 10 nordmenn har Gilde og Prior som sine FAVORITTmerker innen kjøtt – det er en sterk posisjon! 7 av 10 norske bønder leverer kjøtt til Nortura; noe som gir oss den beste og mest stabile tilgangen på kjøtt i markedet. Vi vet at leveringssikkerhet er viktig for våre kunder.

KONTROLL PÅ VERDIKJEDEN Nortura er stolte av å eie hele verdikjeden og det har to viktige konsekvenser for deg som kunde: Vi har full kontroll på alt som skjer fra A til Å. Og vi kan invitere deg inn; slik at vi kan øke kunnskap og gi innsikt om hvor produktene kommer fra og hvordan de har blitt behandlet på veien. Økt kunnskap om produktene dine gir økt salg for deg! Mattrygghet og dyrevelferd er viktigst av alt – og Nortura jobber hele tiden med å være best i klassen! AKTIV KUNNSKAP Vi jobber tett med noen av verdens beste kokker, som f.eks Arne Brimi og De norske kokkelandslagene. Kunnskapen vi får gjennom slike samarbeid fører til bedre produkter. Og vi fører også kunnskap videre til kundene våre. Slik sikrer vi best inspirasjon videre!

VI HAR HØYE AMBISJONER PÅ Å LEVERE PERFEKT PÅ DET SOM KUNDENE ER OPPTATT AV. OG VI JOBBER KNALLHARDT HVER DAG FOR Å LEVE OPP TIL AMBISJONENE:

VÅRE MERKEVARER

s

1 VI SKAL VÆRE MARKEDETS MEST INSPIRERENDE SAMARBEIDSPARTNER

2

VI SKAL VÆRE LEDENDE INNEN KONSEPTUTVIKLING OG INNOVASJON

3

VI SKAL VÆRE BRANSJENS BESTE MARKEDS- OG SALGSORGANISASJON


TRON INGE KVERNBERG

SALGSKONSULENT

TRONDHEIM

VI ER DER DU ER! Vårt faglig dyktige salgsapparat er representert over hele landet. Våre 39 PROFF-konsulenter har god matfaglig kompetanse, står klare til å veilede og inspirere dere, og gir gode råd om produktutvalg tilpasset ditt behov. Nøl ikke med å ta kontakt med din lokale konsulent – det kan lønne seg.

33 2 ÅR

BUVIKA SØR-TRØNDELAG

KOKK HOTELLEDELSE

SJEFEN OM TRON INGE: – FAGLIG STERK – HAR TIDLIGERE DREVET EGET SPISESTED. – KJENNER GODT TIL KUNDENS BEHOV – YTER ALLTID MER ENN MAN KAN FORVENTE. – KJENNER VÅRE PRODUKTER SVÆRT GODT. – INSPIRERER TIL DET GODE MÅLTIDET

Det beste med jobben min er at ingen dager er like. Jeg møter masse spennende mennesker og hjelper dem med råvarer og menyforslag. I Trondheim er vi kjent for tett oppfølging av kundene våre.

Vi bruker de beste verktøyene for best oppfølging. Dette sikrer ekstra tett samarbeid mellom kjede, salg og telesalg.

LANDSDEKKENDE

MENYPLANLEGGING INSPIRASJON

HØY SERVICEGRAD

HØY KOMPETANSE

HJELP TIL OPPLÆRING

BARE EN TELEFON UNNA

4

5

BESTE MATRETT

MEDIUM STEKT BIFF MED HJEMMELAGET BEARNAISESAUS – OG NOE RØDT I GLASSET.


BRITA

HESTHAMAR

SALGSKONSULENT

BERGEN

47 7 ÅR

FLESLAND

BERGEN RESTAURANT

KOKK

I GODT SELSKAP SMAKER DET LIKE BRA MED EN GOD BESTE HAMBURGER MATRETT SOM EN BIFF!

SJEFEN OM BRITA:

Det beste med dagen min er å treffe hyggelige folk, ”juge litt”, være sosial. Jeg liker å ordne og fikse for kundene mine – og å yte det lille ekstra!

– FAGLIG MEGET KOMPETENT – UTPREGET POSITIV – JA-MENNESKE – HØY ARBEIDSMORAL – SPRER ENTUSIASME OG GLEDE

I Nortura PROFF lærer jeg noe nytt hver dag. Det beste med jobben er å hjelpe kunder med alt mulig! Både inspirere dem – og hjelpe til å lage menyer. Ingenting er umulig!

SJEFEN OM RUNE: – – – – –

ALLTID BLID OG LØSNINGSORIENTERT MANGE ÅRS ERFARING VELDIG KUNDEORIENTERT GOD PRODUKTKUNNSKAP ALLTID EN GOD HISTORIE PÅ LUR

RUNE TØMTE

SALGSKONSULENT

LILLEHAMMER 6

61 25 ÅR

VINGNES LILLEHAMMER

GLAD I

MAT 7

BESTE MATRETT

GILDES PANNESTEKTE MEDISTERKAKER, POTETER, BRUN SAUS, SURKÅL, TYTTEBÆR OG FLATBRØD


HVA KAN VI

HJELPE DEG MED? 21 TRIVELIGE DAMER

TORGUNN JAKOBSEN

LEDER TELESALG NORD-NORGE

44 22 ÅR

HÅRVIKA HARSTAD FAGBREV

KOKK

BESTE MATRETT

PAPPAS HJEMMELAGDE KJØTTKAKER MED HVITLØK, ERTESTUING, SJØLDYRKA KOKTE POTETER OG SJØLPLUKKA RØRTE TYTTEBÆR

SJEFEN OM TORGUNN: – – – – – –

PÅLITELIG LANG ERFARING KJENNER VÅRE PRODUKTER GODT LØSNINGSORIENTERT ORDNER ALLTID SLIK AT KUNDENE FÅR VARENE VÅR «GRAND-OLD-LADY»

OG 2 HANER I HURVEN

SVARER

PÅ DET MESTE LANG ERFARING I STORKJØKKENMARKEDET

RETT PRODUKT TIL DITT BEHOV FÅ DAGENS GODE

TILBUD! BESTILL PRODUKTER

VIA TELEFON GOD OVERSIKT OVER RÅVARETILGANG

Det beste med jobben er stort tempo, dagene flyr av sted. Gode kollegaer og gode kunder. Noen av kundene har jeg snakket med siden jeg begynte i 1994.

FORHÅNDSORDRE TETT SAMARBEID MED

TRANSPORT 8

9


DET ER INGEN KJÆRLIGHET MER OPPRIKTIG,

ENN KJÆRLIGHETEN TIL MAT! I Nortura Proff lever vi ikke bare av mat – vi lever også for mat! Derfor har vi vårt eget kulinariske team; en gjeng ENGASJERTE OG KUNNSKAPSRIKE KOKKER fra hele landet. Vi har som mål å inspirere deg til å ta vare på, utvikle og fornye norsk matkultur, og vi ønsker å være både en ressurs og inspirasjonskilde for deg som kunde. VI STILLER MER ENN GJERNE VÅR KOMPETANSE TIL DISPOSISJON FOR AT DU SKAL LYKKES!

DET BESTE FRA DE BESTE Nortura PROFF samarbeider med den beste matkompetansen i landet. Våre samarbeidspartnere bistår blant annet i produkt- og konseptutviklingsprosjekter – og er viktige sparringspartnere for oss. Sammen jobber vi også for å fremme norsk matkultur. DET NORSKE KOKKELANDSLAGET har valgt oss som deres generalsponsor, et mangeårig samarbeid vi er ekstremt stolte av.

NOEN AV VÅRE SAMARBEIDSPARTNERE

Kulinarisk Team

VI HAR SOM MÅL Å INSPIRERE DEG TIL Å TA VARE PÅ, UTVIKLE OG FORNYE NORSK MATKULTUR!» BIRGER FRIMO, KAPTEIN NORTURA PROFF KULINARISK TEAM

Arne Brimi

10

11


VI ER BEST PÅ KONSEPTUTVIKLING OG INNOVASJON!

STYKKEVIS & DELT

LAM FRÅ HARDANGER

Stadig flere kokker oppdager hvilke spennende muligheter som ligger i «glemte» stykningsdeler. På restauranter og kantiner verden over serveres det i dag fantastiske retter av kjøttstykker som tidligere gikk til oppmaling. Bevisstheten rundt det å utnytte hele dyret er rett og slett blitt trendy, og hva er vel bedre enn det? Stykkevis & Delt er Gildes svar på den økende interessen. Dette er en serie produkter som tar utgangspunkt i røffe stykningsdeler, og hvor de fleste tåler mye behandling, og egner seg derfor til både langsteking, reale gryteretter og sous vide. Stykkevis & Delt er førsteklasses råvarer fra Gilde, omsorgsfullt stykket ned av Norturas dyktige kjøttskjærere. Og 100 % norsk, selvfølgelig.

Vi har verdens beste lam i Norge – med en helt unik historie. Gilde Lam frå Hardanger gir deg sunne og friske lam rett fra fjellbeite, engasjerte bønder som tar vare på dyra og kyndige hender på Nortura Sandeid som foredler produktene. Det å ha produkter med historie på menyen, er med på å gi dine gjester en helt spesiell spiseopplevelse! Fortell gjesten om opprinnelsen og kvaliteten - vi gir deg de verktøyene du trenger.

Du kan lese om alle konseptene våre på norturaproff.no 12

Nortura PROFF ønsker å være en solid støttespiller for våre kunder. Vi jobber kontinuerlig med å utvikle både PRODUKTER, MENYER OG KONSEPTER, slik at vi i fellesskap kan bidra til at dine gjester blir enda mer fornøyde. Derfor utvikler vi også både konsepter og menyforslag – for å inspirere deg, men også for å gjøre det enklere for deg som kunde. Her presenterer vi et lite utvalg av våre konsepter.

DUDEFOOD

BURGOMANIA

DudeFood er Streetfoods kresne og erfarne storebror. DudeFood er gjerne enkelt på overflaten, men tilberedningen handler om riktige råvarer, prosesskunnskap, lang tilberedningstid, timing, elementer laget fra grunnen og overraskende måter å presentere og servere maten på. DudeFood-kokken kan koble Fine Cuisine med trender og gatemat på overraskende måter. DudeFood er robust og real mat med raffinement. Du finner den gjerne innendørs, på mathaller, gastropuber og mindre restauranter med frie profiler. Gilde og Prior har mange ulike produkter som kan brukes til DudeFood.

Hamburgertrenden er aktuell som aldri før. Innovative burgersjapper spretter opp på alle gatehjørner. Alle har sine spesialiteter, konkurransen er hard og kvaliteten høy. Og dudes og dudettes elsker burgere! I Burgomania gir vi deg inspirasjon, tips og nærkontakt med noen av de som er toneangivende i burgertrenden.

Du kan lese om alle konseptene våre på norturaproff.no 13


Smak av Norge TURISTMENYER

FASTFOOD

LIVÈCHEKYLLING

DINERS

SMAK AV NORGE

Raske og lettvinte måltider behøver slett ikke bety dårlig kvalitet og ernæring. Det finnes et utall retter du kan servere folk i farten som både er sunne og velsmakende, det handler bare om å bruke skikkelige råvarer og tilberede dem riktig.

lever i et rolig og tilrettelagt miljø på 3 gårder i Østfold. Her har den oppvekstsvilkår som gir kylling av ypperste klasse. Fôret er 100 % vegetabilsk og inneholder lokal produsert korn, som havre og bygg, og er tilgjengelig for kyllingene hele tiden. Urten løpstikke, også kjent som kjærlighetsurt, setter en spiss på det hele. Sammensetningen av vitaminer og proteiner skal sikre riktig vekst. Dette gjør at kyllingen vokser sakte og harmonisk.

Det sies at amerikanske diners oppsto på slutten av 1800-tallet, men da med utsalg fra hest og vogn. Dinerskonseptet har gått gjennom flere endringer, men beholdt modellen med rimelig og velsmakende mat, avslappet atmosfære og sene åpningstider. Det er denne formelen som har gjort at den amerikanske dineren har overlevd gjennom tidene. Hamburger har en stor plass på den amerikanske diners- menyen.

I turistsesongen vet vi at det er om å gjøre å få busslastene med turister til å stoppe akkurat hos deg.Samtidig vet vi at kjøkkenet må dekke disse måltidene til en svært lav kuvertpris - og samtidig tjene penger.

I Nortura PROFF har det beste og bredeste sortimentet innen fast food produkter. Sjekk ut vår fast food guide.

Nortura PROFF presenterer her 8 menyer som kan inspirere deg til å skape en fristende, særnorsk meny, men samtidig beholde kostnadseffektiviteten på kjøkkenet. Til rettene har vi selvsagt benyttet kvalitetsråvarer fra Gilde og Prior. Våre flinke kokker har satt sammen et utvalg med 2- eller 3-retters menyer der du kan plukke og mikse retter.

Vi kan tilby deg mange spennende og gode hamburgervarianter som kan serveres både som fastfood og som gourmetmat. I tillegg serverer vi deg klassikere som chili dog, ekte amerikansk frokost og milkshake! Vi håper at vi kan inspirere deg til å lage spennende hamburger- og dinersretter.

Du kan lese om alle konseptene våre på norturaproff.no 14

Du kan lese om alle konseptene våre på norturaproff.no 15


NORTURA PROFF ER EN DEL AV BONDENS SELSKAP NORTURA

NORTURAS MILJØ OG KLIMAPOLICY Nortura har som mål å redusere klimabelastningen i vår verdikjede og at produksjonen skal foregå med minst mulig påvirkning på det ytre miljø. God arealutnytting, effektiv fôrutnyttelse, god dyrevelferd og friske dyr, skal sammen med ressurs- og klimaeffektiv transport og industri, redusere negative miljøeffekter og det samlede klimaavtrykket fra hele verdikjeden. Norturas mål er å utnytte dette potensialet videre for enda mer miljøvennlig kjøtt- og eggproduksjon og reduserte klimagassutslipp.

TRYGG MAT FRA BÅS TIL BORD Norsk mat er verdens tryggeste, og slik vil vi fortsette å ha det. Derfor arbeider Nortura kontinuerlig for å sikre trygg mat i alle ledd - fra båsen på gården, via slakteriet til spisebordet.

• God hygiene på gården. • Kontinuerlig overvåkning og forbedring av rutiner på slakteriene. • Store ressurser til mikrobiologisk forskning

OVERORDNENDE KLIMA- OG MILJØMÅL FOR NORTURA ER:

skal redusere fossile • Nortura utslipp med mål om en halvering

ERNÆRING OG FOLKEHELSE

innen 2030 mot referanseåret 2015, og være klimanøytral innen 2050 for transport og industri.

I Nortura gjør vi vårt beste for å lage produkter som gir forbrukerne anledning til å gjøre sunne valg i hverdagen. Mindre fett, mindre salt, og flere nøkkelhullsmerkede produkter er noen av målsettingene.

klimagassutslipp fra • Redusere primærproduksjonen gjennom

MILJØ OG BÆREKRAFT

rådgivning og bidra til å utvikle norsk bærekraftig og klimavennlig fôrproduksjon

Vi legger oss i selen for at egg- og kjøttproduksjonen vår skal belaste miljøet minst mulig. Blant annet ved å bruke gjenvinnbare materialer, slippe ut mindre CO2 og redusere energi- og vannforbruk. Vi sørger også for at vi utnytter alle deler av dyret i kjøttproduksjonen, enten det er hud, ull, innmat eller bein. Noe ender opp som dyrefôr, noe som biodiesel på busser – og noe som håndvesker i luksusklassen. Vi er også med på det nasjonale dugnadsarbeidet om å redusere matsvinnet i samfunnet.

og klimaaspektet skal være • Miljøgjennomgående for utviklingen av nye produkter, tjenester og konsepter i innkjøp og gjennom hele verdikjeden.

svinn og bruke hele • Redusere dyret

S

AMVIRKE

19.000 BØNDER

34 5.500

PRODUKSJONS-

ANLEGG

SYSSELSATTE 16

katalysator og satse på • Være sterkere verdiskapning og

TRYGGE

konkurransekraft gjennom bioøkonomien.

RÅVARER

FoU satsing og støtte • Styrke innovasjonsprosjekter som bidrar

LOKAL VERDI-

til klimasmarte løsninger.

SKAPING

17


NORTURAPROFF.NO

GILDENETT.NO

Velkommen til våre nettsider!

Som kunde hos oss kan du enkelt og trygt handle på nett også!

På norturaproff.no finner du nyheter, inspirasjon, og omfattende produktinfo.

I tillegg til våre konsulenter og salgskontor kan du bestille varer og se produktnyheter på vår netthandel.

Her kan du holde deg oppdatert på alt som foregår hos oss, finne inspirasjon, trender, oppskrifter, og lese om våre konsepter . Du finner også omfattende info på alle våre produkter, alt fra pakningsstørrelser til allergener. Følg oss for å få med deg spennende kampanjer og lanseringer!

Leveringsrutiner og personlig oppfølging er som vanlig, slik at du vil bli kontaktet direkte dersom en vare ikke er tilgjengelig. Nettbutikken gir deg økt tilgjengelighet, samt at du enkelt kan innhente gode tilbud, kampanjer og nyttig informasjon.

Du finner oss også på sosiale medier:

facebook.com/ norturaproff

youtube.com/ norturaproff

18

instagram.com/ norturaproff

Stort sortiment innen kjøtt og eggprodukter

Lag handlelister og plankjøp

Se produktnyheter, kampanjer og tilbud

Sikker og trygg handel

19

Gode leveringsrutiner

Kundeservice på telefon

Personlig oppfølging


VÅRE MERKEVARER VI LEVERER NOEN AV LANDETS FREMSTE MERKEVARER INNEN KJØTT OG EGG

Gilde er en ledende merkevare innenfor rødt kjøtt i Norge. Vi garanterer at alle Gilde-produkter inneholder 100 prosent norsk kjøtt fra kvalitetssikrede gårdsbruk over hele landet. Produktene er produsert av fagfolk med høy kompetanse etter Gildes strenge kvalitetsstandarder.

Prior-merket er en av Norges mest kjente merkevarer, og nærmest synonymt med kategorien egg og hvitt kjøtt. Prior produserer en lang rekke produkter av kylling, kalkun og egg. Alt som er merket Prior er sunt og trygt, og gir deg gode matopplevelser.

Over halvparten av alle nordmenn har Gilde og Prior som sine FAVORITTmerker innen kjøtt – det er en sterk posisjon! Med våre merkevarer på laget, kan du garantere dine gjester norsk mat!

Eldhus er merket for eldhusrøykt spekemat og pinnekjøtt. All produksjon foregår i Evanger, og her holdes de eldste og fineste mattradisjonene på Vestlandet i hevd. Metoden gir perfekt modning og den helt spesielle smaken.

Den nordnorske matkulturen har gjennom tidene vært preget av oppfinnsomhet og utstrakt bruk av lokalt frembrakte råvarer. Et preg som i dag har gjort mange nordnorske retter til festmat med svært høy kvalitet. Ved bruk av nordnorske kvalitetsråvarer og tradisjonsrike nordnorske oppskrifter, representerer Thulefjord det aller beste fra den levende og mangfoldige nordnorske matkulturen.

Gilde har vært nasjonalt varemerke siden 1964, har kjøttprodukter av svin, storfe, lam/sau og reinsdyr og dekker alle døgnets måltider.

20

21

Nortura PROFF produktguide 2017-18 magasin  

Presentasjon av Nortura PROFF - Vi er BEST på kunnskap - matglede og inspirasjon.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you