Elveportalen

Page 1

Velkommen til ELVEPORTALEN 33 leiligheter under oppføring

Nøkkelinformasjon

Prisantydning

Fra kr 3 950 000,-

Totalt inkl. omk. Fra kr 3 966 340,Felleskostnader

Fra kr 1 930,pr. Mnd inkl. internett/tv Se prisliste for omkostninger og felleskostnader pr leilighet

Eier Landboden Bolig AS

Adresse Landboden 51-63

BRA

Fra 71.8 kvm til 116,7 kvm

Antall soverom 1 til 3

Boligtype Leilighet

Energimerke

Oppvarmingskarakter GrønnEnergikarakter B

Eierform Selveier

Byggeår 2023 Betegnelse Gnr 55, Bnr 328

Velkommen til en trygg boligopplevelse Atle Seim Eiendomsmegler T: 98 21 22 65 E: atle.seim@fanasparebank.no Ta kontakt med din lokale megler Fana Sparebank Eiendom, Nesttun Org. nr. 958499558
2
Oppdragsnr. 1219002

Innhold

Eiendommen18 Plantegning26 Nabolaget46

3
4
Felles takterrasse - nyt solen hele dagen samt en flott utsikt mot Os og deler av Bjørnafjorden
5
6
Kort vei til en padletur
7
8
Navnet Elveportalen kommer av en portal i bygget som gir tilkomst til elven
9
10
Bybolig - kul leilighet som går over 3 halvplan og med store vinduer
11

Leil 322 - illustrasjon av stue med kjøkken

12
13
14
Leil 322 - Illustrasjonen viser foldedører til altan og mulighetene med innvendig glassvegg. Glassvegg og gulvfliser medfølger ikke
15
16
Leil 322 - kveldsstemning
17

Eiendommen

18

Om prosjektet

Vi i Fana Sparebank Eiendom er stolt av å kunne presentere prosjektet Elveportalen.

Elveportalen ligger idyllisk til langs Oselva, bare noen få minutters gange fra Os sentrum. Adressen er Landboden som er et område under transformasjon. Bjørnafjorden kommune har bygget et nytt bygg kalt Os Aktiv, og i starten av Landboden har Bjørnafjorden kommune bygget et parkeringsanlegg hvor det skal være aktivitetsområde over anlegget. En fortsettelse av utviklingen har vært å rive eksisterende gammel bygningsmasse og føre opp prosjektet Elveportalen. Etter ferdigstillelser vil Landboden framstå ny og moderne.

Det er meget gode solforhold med sol til ca kl 21 i de fleste leilighetene i 1. etasje. Etasjene oppover i bygget vil ha sol enda lengre - ikke minst på den felles takterrassen.

Oselva renner langs byggets østside og man har fritt syn til laksevandring fra leilighetene og fra egne "naust" langs promenaden.

Nye E39 er ferdigstilt, og Os sentrum er mye nærmere Bergen i reise. Det er ca 4 min kjøring fra prosjektet til Svegatjørn, og fra Svegatjørn er det 8 min til avkjørselen til Lagunen Storsenter. Ønsker du en lettvint livsstil med lite vedlikehold av egen bolig? Heis i bygget og litt størrelse på leiligheten? Sammenligner en prisene på Landboden med nybygg i Bergen, er prisene på Elveportalen prisgunstige.

Bygget ligger med langsiden mot øst og vest, og de aller fleste leilighetene har altan mot vest som gir de beste solforholdene. Leilighetene lengst syd i bygget fra 3. etasje og høyere, har 2 altaner mens alle toppleilighetene får store, egne takterrasser. Det er også en stor felles takterrasse med sol hele dagen og praktfull utsikt mot bla Os sentrum og over deler av Bjørnafjorden.

Adkomst til leilighetene blir via tre innganger med heis i hver inngang.

Foruten noen få leiligheter er alle leilighetene gjennomgående i bygget. Med vinduer i begge fasader, får en godt lys gjennom leiligheten. Noen få leiligheter

har tilkomst via svalgang, ellers er det tilkomst via innvendig heis- / trappehus.

Bygget blir liggende tett til Oselva, og alle leilighetene får en bod på østsiden av bygget vendt mot elven. Det blir 2 dører i boden der begge dørene kan åpnes som på et "naust". Der får en sin lille private uteplass til å nyte morgenkaffen i ro og fred, og nyte plassen i vannkanten. "Naustene" er på ca 5 kvm, foruten leilighet 106 og 209 som får "naust" på 2,5 kvm.

Arkitekten har tegnet noen moderne leiligheter som han har kalt Byboliger. Disse er plassert i 1. etasje og går over 3 halvplan og har store vindusflater. Det er en hems på ca 11 kvm som ikke er medtatt i oppgitt boligareal, dette da takhøyden er under 1,90 cm. Med 11 kvm ekstra gulvplass i forhold til oppgitt areal, gir dette en ekstra romslig leilighet. Byboligene får uteplass mot vest og altan mot elven.

Til høyre på siden står det "VR visning". Dersom en trykker her, vil en kunne se en film av en av Byboligene.

Beliggenhet

Prosjektet ligger idyllisk til langs Oselva. Du kan rusle til Os Sentrum på 3-4 min. Os sentrum har alle fasiliteter som spisesteder og butikker. For de treningsinteresserte holder Aktiv365 Xpress og Sprek&Blid Os til i Os sentrum. For de turglade kan en bla benytte turområdet "hesteløypen" som ligger i Osmarka. Der er det fine grusveier hvor man kan gå/jogge, og grusveiene fører til Knutabruo som går over selve Oselva. Det er fine turområder der med gapahuk, grillmuligheter m.m. langs elven. Det er også fine turstier i selve skogen i samme område.

Ca 2 min kjøring og 2,1 km fra Elveportalen befinner Amfi Os seg med over 40 butikker. Det er også muligheter for å spille golf i nærområdet, Bjørnafjorden Golfklubb er 2 km unna, ca 3 minutter i bil.

Fordeler med nybygg

Når en kjøper nybygg får en mange fordeler i forhold til brukte boliger. Større utbedringer/vedlikehold av boligmassen utvendig vil sannsynligvis ikke skje på mange år, og det samme gjelder innvendig i boligene. Samtidig er nyere boliger vesentlig bedre isolert, slik at utgifter til oppvarming kan holdes på et minimum.

Om
boligen
19

Isolering for støy mellom boenhetene i en ny bygningsmasse er også normalt bedre enn for eldre boligmasser.

Standard

Leilighetene blir levert med god standard. Tak og innvendige vegger blir i gipsplater og betong. Disse blir sparklet og malt. På gulv i tørre rom leveres en-stavs lys eikeparkett foruten de leiligheter med innvendig bod som får vinylbelegg. Bad leveres med fliser 60X60 cm både på gulv og vegg. Badene blir produsert som kabiner som blir levert ferdig til byggeplassen. Dette betyr at det ikke kan gjøres endringer på bad. Badene får god standard med vegghengt toalett og baderomsinnredning med heldekkende vask. Over vasken blir det levert speil med ledlys, og belysning på bad blir downlights i tak. Det blir uttak for vaskemaskin på bad. For de leilighetene med 2 bad, vil det minste badet kunne få enklere utstyr, men med samme dimensjon på flisene.

Kjøkkeninnredning er levert av Drømmekjøkkenet og vil ha slette hvite fronter med metallhandtak. Det blir levert laminat benkeplater. Alle leilighetene får integrert komfyrtopp med induksjon, stekeovn med pyrolyse og oppvaskmaskin. Leiligheter fra 75 kvm og større, får også integrert kjøleskap/frys.

Brannsikring blir ivaretatt via sprinkelanlegg i leilighetene. Brannvarslere er seriekoblet for hele bygget og tilknyttet en felles brannvarslingssentral.

I overgangen fra vegg til tak samt vindu- og terrassedørforinger vil bli levert listefritt. Ellers leveres lister hvitmalt fra fabrikk med synlige spikring og avgjerdinger.

Tv og bredbånd vil bli levert av Telenor og sameiet blir bundet til dem i 5 år. Det er avtalt Frihet M abonnement.

For mer detaljert beskrivelse av byggemåte og leveranser, se vedlagt leveransebeskrivelse i salgsoppgaven.

Muligheter i leiligheten

Ved kjøp av bolig under oppføring har kjøper mulighet til å påvirke leveransene til boligen. Kjøper vil bli innkalt til et endringsmøte med utbygger/underleverandører der kjøper kan bestille tilleggsleveranser mot tillegg i pris. Tilleggsleveranser vil bli tillagt påslag til dekning for tidsbruk tilknyttet til endringsmøte samt annen tidsbruk. Utbygger vil innkalle kjøpere til endringsmøte og kjøper vil da få oversikt over underleverandører og hvilke tidsfrister som vil gjelde for de enkelte fagområder. Fristen for å kunne endre på bad er utgått. Andre endringer har frist til 28.02.2023. Endringer på kjøkken vil bli ivaretatt av kjøkkenleverandører. En gjør oppmerksom på at en ikke kan benytte seg av andre kjøkkenleverandører enn den leverandøren som er valgt av utbygger.

På flere av leilighetene er det mulig å bestille en "vinterhage" som en forlengelse av altanen inn i boligen. Det kan settes opp glassvegg i stuen for å skape en egen sone ut mot altanen. Med foldedører ut til altan kan man få en egen sone fra glassveggen i stuen og helt ut til rekkverk på altanen.

I vinterhagen kan man også få fliser på gulv om ønskelig. På noen av 3D illustrasjonene av interiør vises denne muligheten til en "vinterhage". Det gjøres oppmerksom på at "vinterhage" og fliser ikke er en del av leveransen og må bestilles på et endringsmøte. Pris vil variere ut fra størrelsen på "vinterhagen" samt dersom en ønsker fliser i steden for parkett på gulv i "vinterhagen". Pris for endringen kan en få opplyst fra utbygger ut fra størrelsen og leilighetsnummer.

I prislisten framgår det hvilke leiligheter som har muligheter for "vinterhage".

Diverse

Leilighetene vil bli solgt etter bustadoppføringslova (Lov om avtalar med forbrukar om oppføring av ny bustad m.m.)

Utbygger skal stille garantier etter budstadsoppføringslovens §12. Dersom kjøper ikke er forbruker, vil det ikke bli stilt garanti etter §12 i bustadsoppføringsloven. Det tas også forbehold om at oppgitt grunnlag for beregning av dokumentavgift til staten blir godtatt av Statens Kartverk.

Alle opplysninger er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, men

20

uten at den generelle standarden forringes. Kjøper aksepterer uten prisjustering at utbygger har rett til å foreta slike endringer, herunder også mindre endringer på areal.

3D-framstillinger og illustrasjoner er kun ment for å gi et inntrykk av en ferdig bebyggelse. Det kan derfor inneholde elementer som ikke inngår i utbyggers leveranse, både når det gjelder utvendige forhold og innredning. Disse gjelder derfor ikke som kontrakts materiell. Hvilke leveranser som medfølger finnes i leveransebeskrivelsen som er vedlagt salgsoppgaven. Megler anbefaler alle å lese salgsoppgaven med vedlegg før kjøp av leilighet.

Alle boligene vil bli seksjonert i egne enheter.

Utbygger står fritt til å endre oppgitte priser i prislisten for usolgte Leiligheter.

Utbygger vil lage utkast til vedtekter for sameiet. Det er sameiet selv som vil bestemme endelige vedtekter.

Dersom kjøper får behov for å selge leiligheten før ferdigstillelse, må det betales et gebyr på kr 75 000,- til utbygger for utbyggers merarbeid i denne forbindelse.

Betalingsplan

Kjøper må innbetale kr 200 000,- i forskuddsbetaling. Resterende del av kjøpesum samt omkostninger innbetales ved overtakelsesdato. Eventuelle bestilte tilleggsleveranser må være oppgjort innen overtakelsesdato.

Utbygger har rett til å be om å få innbetalt forskuddsbeløp utbetalt til seg. Forutsetningen for at megler skal kunne utbetale forskuddsbeløp til utbygger, er at megler først har mottatt en bankgaranti på tilsvarende beløp fra utbygger og at garanti etter §12 i Bustadsoppføringsloven er stilt. Dersom utbygger ikke stiller bankgaranti, vil innbetalt forskuddsbeløp bli stående på meglers klientkonto framt til prosjektet er ferdigstilt.

Kjøpesummen er fastpris og skal ikke indeksreguleres.

Utbygger tar forbehold om å kunne godkjenne kjøpere og kan kreve dokumentasjon på finansiering.

Ferdigstillelse og kontrakt

Planlagt ferdigstillelse er i slutten av september 2023. I kontrakten vil det i tillegg bli tillagt en 3 måneders sistefrist for ferdigstillelse for å ta høyde for uventede forsinkelser. Dersom prosjektet ikke blir overlevert til sistefristen i denne 3 måneders perioden, vil dette utløse dagmulkt fram til overlevering finner sted. Dagmulkt kan kreves opptil 100 dager og en trenger ikke dokumentere tap for å kreve dagmulkt.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er ikke fastsatt. Disse vil bli fastsatt av Bjørnafjorden kommune etter ferdigstillelse.

Oppvarming

Det blir varme i gulv på bad. Det leveres ellers et Nibeanlegg som inneholder varmtvannstank og balansert varmegjennviningsanlegg. Dette betyr at varmen som varmtvannstanken avgir blir brukt som oppvarming av leiligheten sammen med en radiator som mottar varmtvann fra Nibeanlegget.

Tomt/Beskaffenhet

Det vil bli anlagt gangveger og uteplasser i samsvar med situasjonsplan. Arealet blir belagt med en kombinasjon av jord, beleggstein eller tredekke. Det vil bli plantet noen trær og busker på bakkeplan, men arealet er delvis overdekket, så det blir begrensede muligheter for planting.

På fellesareal under åpning i bygg vil det bli plassert noen benker og litt utstyr for barn som er på besøk eller bor i bygget og som vil leke i tørre omgivelser.

I noen grad vil det også bli plass for sykkelparkering.

Parkering

På skrått over gaten er det parkeringsanlegg i 1. etasje i Os Aktiv. Det er avtalt med Bjørnafjorden kommune at sameiet skal kunne kjøpe 1 parkeringsplass pr seksjon i sameiet. Dersom det er noen som kjøper leilighet uten å kjøpe parkeringsplass, vil det åpne seg opp mulighet for andre til å kjøpe en ekstra parkeringsplass. Det blirt levert infrastruktur for lading til el-bil. Den enkelte kjøper kan mot betaling også få satt opp el-bil lader.

Pris pr parkeringsplass er satt til kr 280 000,-, som er

21

minsteprisen satt av kommunen..

Adkomst

Veien Landboden starter i kryss med veien Øyro i Os sentrum, følg Landboden nordover ca 300 meter til nr 51.

Tiltak mot hvitvasking

Megler plikter i henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Av den grunn må kjøpere bekrefte sin identitet med å fremvise gyldig legitimasjon, bruk av bank-id ved budgivning er gyldig legitimering, Megler må også få bekreftet identiteten til eventuelt andre reelle rettighetshavere til eiendommen, og få bekreftet formålet med kjøpet. Megler kan ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen dersom slike kundetiltak ikke gjennomføres. Kjøper bes om å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon, i en samlet innbetaling fra sin egen konto i norsk bank. Om megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsregelverket og ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, er megler pliktig til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. I enkelte tilfeller har megler også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Reguleringsforhold

I kommuneplan og kommunedelplan er eiendommen fastsatt til senterområde.

Energimerking

Selger vil energimerke bygget ved ferdigstillelse, men det forventes en Grønn B.

Byggemåte

Betongkonstruksjon med betong etasjeskillere. Ytterligere informasjon om byggemåte er beskrevet i leveransebeskrivelsen som er vedlagt salgsoppgaven.

Vann, vei og kloakk

Offentlig vei, vann- og kloakkledninger er private over i offentlig.

Felles forpliktelser

Det blir opp til sameiet og bestemme om en skal ha felles forpliktelser eller handle inn nødvendige tjenester.

Forsikring

Utbygger vil holde bygget forsikret under oppføring. Etter ferdigstillelse vil sameiet tegne forsikring for utvendig boligmasse. Den enkelte seksjonseier må selv tegne innboforsikring.

Vedlegg til salgsoppgaven

Leveransebeskrivelse, etasjetegninger, leilighetstegninger og utenomhusplan. Prisliste leveres som et eget dokument.

Tinglyste bestemmelser

Bestemmelse om vannrett fra 1942.

Formuesverdi

For boligen du bor i blir formuesverdien satt til 25 prosent av antatt markedsverdi. For alle andre boliger du eier (sekundærboliger) skal formuesverdien settes til 90 prosent av den antatte markedsverdien.

Pris / omkostninger

Fra kr 3 950 000,- til kr 8 200 000,-

Omkostninger

Fra kr 16 340,- til kr 22 520,-

Pris inkl omkostninger

Fra kr 3 966 340,- til kr 8 222 520,-

Fellesutgifter

Fra kr 1 930,- til kr 2 808,- pr mnd

Felleskostnadene er stipulert etter budsjett fra utbygger. Ved utregning er felleskostnadene er disse fordelt etter eierbrøk og deretter tillagt tv/bredbånd med likt beløp for alle.

Felleskostnadene består av utvendig forsikring av bygningsmassen, serviceavtale på heisene, strøm og vedlikehold på fellesarealer samt noe avsetting til

22

fremtidig vedlikehold. Inkludert i oppgitte felleskostnader er det tatt med kr 500,- pr mnd for tv/bredbånd levert av Telenor. Det vil være opp til sameierne i sameiet å ta stilling til om andre kostnader skal inn i felleskostnadene, og fastsette endelige felleskostnader for forsvarlig drift av sameiet.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven ble sist oppdatert 21.12.2022

23

Plantegning

24
4.8 m² Bad/vask 6.4 m² Entrè 11.9 m² Kjøkken 7.1 m² Sov 1 5.9 m² Uteplass 5.1 m² Altan åpentned åpentned hems -lav takhøyde gulvareal 14m² 0.8 m² Tekn galleri -lav takhøyde gulvareal 4,4m² 11.3 m² Soverom himing2360mm h m ng 2360 mm himling 2100mm 23.9 m² Stue LEILIGHET BRA: BRA P-ROM: Antall rom: Etasje: Sportsbod: Privat Uteareal: -Det kan forekomme mindre endringer som følge av detalj prosjektering -Leveransebeskrivelse er gjeldende 0 1 2 3 4 5 meter N C BA 1:100 (A4) Plan 1.1 Plan 1.2 NR 105 71.8m2 70.4m2 4 rom 1.1 og 1.2 5m2 11.0m2
7.6 m² Sov3 13.5 m² Hall 4.8 m² Bad1/vask 3.2 m² Bad2 3.2 m² Balkong Heis 17 m² Sov1 0.9 m² Tekn 32.9 m² Stue 3.4 m² Entrè 20.1 m² Kjøkken 7 m² Sov2 himling 22m himling22m hmlngkasse22m LEILIGHET BRA: BRA P-ROM: Antall rom: Etasje: Sportsbod: Privat Uteareal: -Det kan forekomme mindre endringer som følge av detalj prosjektering -Leveransebeskrivelse er gjeldende 0 1 2 3 4 5 meter N C BA 1:100 (A4) NR 318 H303 116.1m2 115 m2 5 rom 3 5m2 3,2m2
12.4 m² Sov1 6.7 m² Entrè 50.6 m² Stue / kjk 3.5 m² Balkong 5.6 m² Bad/vask 1.2 m² Tekn 7.9 m² Sov2 him ing 2 2m himling22m LEILIGHET BRA: BRA P-ROM: Antall rom: Etasje: Sportsbod: Privat Uteareal: -Det kan forekomme mindre endringer som følge av detalj prosjektering -Leveransebeskrivelse er gjeldende 0 1 2 3 4 5 meter N C BA 1:100 (A4) 88.0m2 86.1m2 3 rom 3 5m2 3.5m2 NR 320 H305
18.1 m² Trapperom C 11.7 m² Sov1 3.7 m² Balkong 51.6 m² Stue / kjk 4.8 m² Bad1/vask 8 m² Sov2 3.2 m² Bad2 2 m² Tekn 7.9 m² Entrè 4.1 m² Gang himling22m himling 2 2m 17.9 m² Svalgang LEILIGHET BRA: BRA P-ROM: Antall rom: Etasje: Sportsbod: Privat Uteareal: -Det kan forekomme mindre endringer som følge av detalj prosjektering -Leveransebeskrivelse er gjeldende 0 1 2 3 4 5 meter N C BA 1:100 (A4) 97.9m2 94.3m2 3 rom 3 5m2 3.7m2 NR 321 H306
3.7 m² Balkong 18.1 m² Trapperom C 49.5 m² Stue / kjk 18.8 m² Sov1 5 m² Entrè 4.8 m² Bad/vask 7.4 m² Sov2 2.3 m² Tekn himling22m LEILIGHET BRA: BRA P-ROM: Antall rom: Etasje: Sportsbod: Privat Uteareal: -Det kan forekomme mindre endringer som følge av detalj prosjektering -Leveransebeskrivelse er gjeldende 0 1 2 3 4 5 meter N C BA 1:100 (A4) 91.2m2 88.6m2 3 rom 3 5m2 3.7m2 NR 322 H307 -Påregn nedkasset himling i enkelte rom som følge av ventilasjon.
12.3 m² Trapperom B 4.8 m² Bad/vask 30.3 m² Stue / kjk 12.5 m² Sov1 7.7 m² Sov 2 5 m² Entrè 1 m² Tekn 8.6 m² Spisestue 3.5 m² Balkong 5.2 m² Garderobe himling2.25m himling 2.2m C BA LEILIGHET BRA: BRA P-ROM: Antall rom: Etasje: Sportsbod: Privat Uteareal: -Det kan forekomme mindre endringer som følge av detalj prosjektering -Leveransebeskrivelse er gjeldende 0 1 2 3 4 5 meter N 1:100 (A4) NR 426 H404 78.2m2 77.0m2 4 rom 4 5m2 3.5m2 -Påregn nedkasset himling i enkelte rom som følge av ventilasjon.
5.6 m² Bad/vask 7.9 m² Sov2 3.5 m² Balkong 18.5 m² Svalgang 12.4 m² Sov1 50.6 m² Stue / kjk 6.7 m² Entrè 1.2 m² Tekn himling 2 2m himling22m LEILIGHET BRA: BRA P-ROM: Antall rom: Etasje: Sportsbod: Privat Uteareal: -Det kan forekomme mindre endringer som følge av detalj prosjektering -Leveransebeskrivelse er gjeldende 0 1 2 3 4 5 meter N C BA 1:100 (A4) 4 5m2 3,5m2 NR 427 H405 88.0m2 86.1m2 3 rom
18.5 m² Svalgang 18.3 m² Trappehus C 11.7 m² Sov1 4.8 m² Bad1/vask 51.5 m² Stue / kjk 3.6 m² Balkong 8 m² Entrè 3.2 m² Bad2 8.1 m² Sov2 1.9 m² Tekn himling22m himling 2 2m LEILIGHET BRA: BRA P-ROM: Antall rom: Etasje: Sportsbod: Privat Uteareal: -Det kan forekomme mindre endringer som følge av detalj prosjektering -Leveransebeskrivelse er gjeldende 0 1 2 3 4 5 meter N C BA 1:100 (A4) 97.9m2 94.3m2 3 rom 4 5m2 3.6m2 NR 428 H406
4.8 m² Bad1/vask 3 m² Bad2 1 m² Tekn 8.9 m² Sov2 6.2 m² Entrè 12.2 m² Trapperom B 38.7 m² Stue 39.2 m² Takterrasse 14 m² Kjøkken himling22m 12.8 m² Sov1 6.1 m² Garderobe 9.1 m² Sov3 himling22m himling22m LEILIGHET BRA: BRA P-ROM: Antall rom: Etasje: Sportsbod: Privat Uteareal: -Det kan forekomme mindre endringer som følge av detalj prosjektering -Leveransebeskrivelse er gjeldende 0 1 2 3 4 5 meter N C BA 1:100 (A4) NR 531 H502 110.0m2 108.8m2 5 rom 5 5m2 39.2m2
12.2 m² Trapperom B 3.2 m² Bad2 10.1 m² Sov2 1.1 m² Tekn 25 m² Takterrasse himling 2.2m 45.9 m² Stue / kjk 12.4 m² Sov1 5.5 m² Garderobe 4.8 m² Bad1/vask himling 2.2m 3.6 m² Entrè h ml n g 2 2m LEILIGHET BRA: BRA P-ROM: Antall rom: Etasje: Sportsbod: Privat Uteareal: -Det kan forekomme mindre endringer som følge av detalj prosjektering -Leveransebeskrivelse er gjeldende 0 1 2 3 4 5 meter N C BA 1:100 (A4) NR 532 H503 89.5m2 88.3m2 3 rom 5 5m2 25m2

Vedlegg

35

Elveportalen - Landboden - Os sentrum

Landboden 51- 63, gnr. 55, bnr. 328

Leiligheter

Leveransebeskrivelse. Oppdatert 15.12.2022

Om prosjektet

På reguleringsfelt BB02 bygger vi et leilighetsbygg med 33 leiligheter

Leilighetsbygget får 3 oppganger, hver med separat heis. Leilighetene kan nås via heis eller trapp fra strandpromenade eller fra gateplan Hovedinngangsplan blir fra standpromenade (rullestoladkomst), på plan 1 blir det noen trappetrinn opp fra gate til inngangsplan.

På plantegninger for leilighetene er det tegnet inn forslag til plassering av møbler og utstyr

Om navnet på prosjektet

Prosjektet blir kalt Elveportalen. Bakgrunnen for navnet er at det er en åpning midt i bygningen som gir utsikt fra gatenivå i Landboden til Oselven Det blir med andre ord en portal mot elven.

Planlegging

Bygningene er tegnet av Forum Arkitekter AS. Det er lagt vekt på moderne arkitektur med et fremtidsrettet preg. Et hovedmål har vært å tegne effektive leilighetsplaner med lite romtap. Det er laget detaljerte plantegninger for alle leilighetene, men det kan likevel være nødvendig å gjøre detaljtilpasninger som ikke framgår av tegningene. Som eksempel kan nevnes nødvendige tilpasninger for kanalsjakter, søyler, dragerhøyder og lignende Skap for tekniske installasjoner vil også kreve plass, spesielt vann-, varme- og ventilasjonsanlegg.

Det vil videre kunne bli gjort mindre tilpasninger i fasadeutforming. Endelig fargevalg på fasadene foretas av arkitekt sammen med utbygger på et senere tidspunkt.

Fotografier og visualisering

Vi gjør oppmerksom på at endelig fasade/bygningsutforming og materialbruk vil avvike fra datategningene når bygget prosjekteres ferdig og bygges. Visualiserte bilder vil gi tilnærmet korrekt bilde av bygningene sin form og beliggenhet. Fargevalg på visualiserte fasader er gjort ut fra et grafisk hensyn (tydelige visualiserte bilder), det kan bli valgt andre farger på det endelige prosjektet. Disse bildene må med andre ord ikke betraktes som et foto av ferdig bygg.

Beliggenhet

Prosjektet ligger innenfor reguleringsplanen «Os kommune Landboden gnr. 55 bnr. 1 m.fl.». Plan-ID 20120100. Adressen per i dag er Landboden 51-63. Endelig adresse vil bli justert når nybygget tas i bruk.

Eierform

Hver leilighet vil bli en selveiende seksjon med tillegg av egen sportsbod i underetasje (med dører ut mot strandpromenaden). Dessuten vil alle seksjonseiere eie en andel i fellesarealer og uteanlegg gjennom en sameieavtale. Dette gir alle bruksrett til utvendige og innvendige fellesarealer samt ansvar for vedlikehold av disse.

Strandpromenade og portal skal være åpen for offentlig ferdsel.

Leilighetene

Ved planlegging av leilighetene er anbefalingene for tilgjengelig boenhet lagt til grunn for prosjektet Alle leilighetene oppfyller kommunens krav om tilgjengelig bolig med unntak av leilighet 106 Leilighetene varierer i størrelse BRAs fra ca. 44 – ca. 132 m2 Nøyaktig størrelse, planløsning og pris framgår av tegninger og prisliste. Markedsmessig tilpasning vil kunne bli foretatt underveis i salgsfasen. Utbygger forbeholder seg rett til å endre pris, størrelse og utforming på de til enhver tid usolgte leiligheter.

Landboden Bolig AS 1 Elveportalen

Leveransebeskrivelse utgave 2, 15.12.2022

Leilighetene i 1. etasje bygges som «Byboliger» med spennende og nyskapende løsninger. Gulvareal på hems kommer som tilleggsareal til oppgitt BRAs. Ta gjerne kontakt med oss for nærmere beskrivelse. En hems får en litt enklere utførelse enn vanlig boligareal.

De fleste leiligheter fra 2.- 4. etasje bygges med veranda inkludert i selve leiligheten, dvs. med ytterveggsfelt/glassfelt som kan åpnes mot leilighetene. I tillegg blir det da bygget en balkong utenfor yttervegg. Dermed kan en del av gulvarealet inne i leilighetene benyttes som terrasse alt etter vær og årstid. Glassfeltene er tenkt som utadslående foldevegger bygget opp av vindus- og dørfelt. Det presiseres at det kan drive inn på gulvene dersom feltene står i åpen stilling i regnvær. En god regel er alltid å lukke igjen feltene når det regner.

De fleste leilighetene får adkomst via trapp eller heis uten behov for å gå ut på svalgang. I noen få tilfeller får leilighetene svalgang (det betyr i noen tilfeller krav om brannvinduer som ikke kan åpnes, snakk med oss om dette).

Toppleilighetene får private takterrasser.

Konstruksjon

Bygningene bygges med råbygg av betong, tre og/eller betongelementer på fundamentplate av massiv betong Ytterveggene blir bygget som isolerte gipsvegger med varierende utvendig kledning.

Utvendig materialvalg

Vi vil bygge et moderne bygg med gode kvaliteter. Derfor benytter vi materialer som ivaretar gode bygningstradisjoner samtidig som det moderne preget kommer frem. Det vil inkludere bruk av tradisjonelle materialer som betong og trekledning i tillegg til platematerialer.

Tak tekkes med folie eller «papp» (polyesterarmert/glassfiberarmert SBS bitumen takbelegg)

Det benyttes ferdigbehandlede vinduer i leilighetene. Vinduene får energiglass med u-verdi ca. 0,8 W/m2K. Hoveddel av vinduer er av typen Magnor-vinduet. Resterende vinduer samt balkong- og skyvedører leveres av Uldal AS. Foldedører er av typen Lacuna.

Altaner/balkonger over terreng får rekkverk bygget av stål med “plater” av herdet, laminert glass (noen steder vil vi velge tettfelt av andre materialer på deler av rekkverket)

Terrasser på terreng får ikke rekkverk. På terreng belegges terrassene med betong beleggstein. Takterrasser får tredekke.

Utomhusanlegg

Det vil bli anlagt gangveger og uteplasser i samsvar med situasjonsplan. Arealet blir belagt med en kombinasjon av jord, beleggstein, men med tredekke som hovedmateriale Ev. planting i plantekasser under åpning i bygg vil kreve kontinuerlig vanning etter at bygget er overtatt av sameiet.

På fellesareal under åpning i bygg vil det bli plassert noen benker og litt utstyr for barn som er på besøk eller bor i bygget og som vil leke i tørre omgivelser.

I noen grad vil det også bli plass for sykkelparkering.

Miljø

I dag er det blitt viktig å bruke produkter som ikke er helseskadelige eller på annen måte skader miljøet. Vi har tatt hensyn til dette i planleggingen. Dette har medført at vi i stor grad bruker tradisjonelle materialer som f.eks. betong, stein, mur, keramikk, tre, stål, glass og gips. Gjenbruk er en del av tidsånden og vi legger opp til gjenbruk der vi får muligheter til det. Et element i dette er at kaifronten bevares som den er og har blitt gjenbrukt. Det er ikke mulig å bygge moderne bygninger uten et visst innslag av moderne materialer basert på plastråstoffer (dampsperre, avløpsrør, el-kabler etc.).

Adkomst, trapp, heis og korridorer

Landboden Bolig AS 2 Elveportalen

Leveransebeskrivelse utgave 2, 15.12.2022

Hovedinngangen til leilighetene er via inngangsparti på plan 0. Adkomstveg fra fortau/GS bygges med svak stigning for å oppfylle forskriftenes krav til rullestoladkomst. Bi-inngang fra plan 1 blir korteste veg inn for gående (ikke for rullestolbruk).

Trapperom og innvendige ganger får malt utførelse.

Heis

Bygningen får moderne heiser, det leveres en heis per oppgang. Heiskupeene får den størrelsen som ofte blir betegnet «båreheis», det vil si at de blir ganske store.

Parkering

Kjøpere får mulighet til å kjøpe parkeringsplass i Os Aktiv rett over gaten for Elveportalen.

Det kjøpes p-plasser i det kommunale anlegget til den nettoprisen kommunen til enhver tid krever. P-plassene tilvises når kommunen har gitt endelig tilsagn Sykkelparkering er tenkt delvis i sportsboder for hver enkelt seksjon og delvis på byggets fellesareal

Boss-/avfallsanlegg

Bosset leveres i felles tømmepunkter for restavfall, papir og plast. (Tømmepunkter i nedgravde konteinerei fellesanlegg med Bjørnafjorden kommune. Plassert skrått over veien sør for Elveportalen)

Bodanlegg

Alle leiligheter får sin egen sportsbod. Bodene plasseres under 1. etasje langs elvesiden og gavlene på bygget. Bodene får ytterdører mot det fri (arkitekten har tenkt på naust når han kom med løsningen). Det legges opp til en kombinasjonsløsning med privat uteplass og bod Gulvet i disse bodene støpes og støvbindes. De ventileres med naturlig avtrekksventilasjon, det vil si at det blir kalde boder.

Den enkelte må sørge for egen hengelås for låsing av sportsbod

Innvendig standard

Alle betong- og gipsoverflater sparkles og males der ikke annen utførelse er oppgitt. Betongtak og gipsede tak sparkles og males Det blir ikke benyttet taklist i overgang tak/vegg. Det vil normalt bli små riss i overgang mellom tak og vegger samt mellom gipsvegger og betongvegger det første året etter ferdigstillelse. Dette følger av materialegenskapene og er ikke grunnlag for reklamasjoner.

Standardløsning for betongdekker

Vi vil benytte gulv av fabrikat Granab, dvs. oppforet gulv Et slikt gulv gir gode lydisoleringsegenskaper både for luft- og trinnlyd.

På Granab-gulvets stålrigler legges undergulv av 22 mm gulvsponplater.

Gulv i ev. innvendig bod leveres med vinylbelegg av god kvalitet

Badegulv leveres med fliser med format 600x600 mm (ikke Granab-gulv på bad).

På øvrige gulv legges flytende 1-stavs lys eikeparkett oppå sponplategulvet. Alternativ: Andre typer parkett kan leveres mot endring/tillegg i pris

Innvendige dører leveres som glatte, hvite dører.

Alt listverk blir levert ferdig hvitmalt fra fabrikk. Det monteres med synlig spikring og synlige gjerdinger, etterbehandling og sparkling etter montasje er ikke medtatt. Vinduer leveres som fabrikkmalte vinduer med aluminium utside og innside av tre. Vinduene leveres med god glasskvalitet, vi leverer vinduer med tilnærmet u-verdi lik 0,8 W/m2K. I yttervegger: Vindusforinger og terrassedørsforinger leveres gipset og malt uten listverk.

Kjøkkeninnredning leveres med innredning fra Drømmekjøkkenet. Standard: Leveres med malte fronter i utvalgt farge og med stålhåndtak og laminat benkeplater.

Hvitevarer av merke Siemens eller annet anerkjent merke inngår som en del av leilighetsleveransen Følgende hvitevarer er medtatt: Komfyrtopp 60 cm med induksjon. Steikeovn 60 cm Oppvaskmaskin 60 cm. Kombiskap (kjøl og frys) 60 cm. Ventilator med lys og komfyrvakt

Landboden Bolig AS 3

Elveportalen

Leveransebeskrivelse utgave 2, 15.12.2022

På leiligheter større enn 75 m2 BRAs leveres innbyggingsskap for kjøleskap/kombiskap.

Andre løsninger både for kjøkken og hvitevarer kan skaffes, endringer avtales og gjøres opp direkte med vår kjøkkenleverandør. Kjøper forplikter seg til å benytte prosjektets kjøkkenleverandør til alt som har med kjøkken og hvitevarer å gjøre, det vil ikke bli tillatt at kjøperne trekker inn individuelle leverandører for sin leilighet.

Leilighetene leveres uten garderobeskap.

Heksesot

Med dagens tette bygninger og miljøvennlige malingstyper kan heksesot forekomme i boligen. Det er viktig å ventilere godt, spesielt det første året, for å unngå dette. Det gjelder også selv om leilighetene leveres i vinterahavåret.

Sprinkler og brannsikkerhet.

Bygningene leveres sprinklet i samsvar med krav i TEK17.

Sanitæranlegg

Avløpsanlegg bygges av MA-rør i kombinasjon med plast, evt. lyddempede plastrør i kombinasjon med vanlige plastrør. Kaldt- og varmtvannsopplegg i leilighetene blir bygget med ”rør i rør”-systemet. Kran for vaskemaskin samt avløp er med, men levering av vaskemaskin samt tilkobling inngår ikke. På kjøkken leveres kum i rustfritt stål med et-greps kjøkkenarmatur. Det medtas tilkobling av oppvaskmaskin

Ventilasjons- og varmeanlegg

Leilighetene leveres med et kombinert anlegg for ventilasjon, romoppvarming og varming av varmtvann (av type NIBE F470)

Varmeanlegg med varmepumpe luft til vann tar seg av oppvarming av leiligheter med konvektorer/radiatorer samt oppvarming av varmtvann til dusjer og vasker. I den grad varmeanlegget ikke dekker varmebehovet, suppleres med el-oppvarming. (Ventilasjon vil også ha betydning for varmebehovet, med slikt anlegg oppnås reduksjon i varmebehovet).

Plassering av Nibe-anlegg er vist plantegning for hver enkelt leilighet. Anlegget har en størrelse som er litt i overkant av et normalt kombi-/kjøleskap

Hensikten med et slikt anlegg er å spare energi til varmtvann og oppvarming og å sørge for god ventilasjon i leilighetene. Plassering av viftekonvektor framgår av tegninger for hver enkelt leilighet.

Energimerking

Det vil fremlegges energiattest for hver leilighet. Energimerking gir informasjon om hvor energieffektiv boligen er. Se www.energimerking.no for mer informasjon om energimerking av boliger. Energimerke for leiligheter i prosjektet vil være minimum klasse B. Vi prosjekterer med utgangspunkt i at flest mulig av leilighetene skal komme i klasse A, dvs. lavenergibolig.

Bad

Vi leverer prefabrikkerte bad med varmekabler i gulv. Badene leveres med standard fliselegging som ikke kan endres. Badene har fast størrelse og utforming som innebærer at vegger og dører ikke kan flyttes.

Badene er levert utstyrt som følger:

Gulvflis, 600x600 mm. Veggflis fra 600x600 mm. Vegghengt WC med innebygget sisterne Servantarmatur. Dusjarmatur.

Landboden Bolig AS 4

Elveportalen

Leveransebeskrivelse utgave 2, 15.12.2022

Dusjvegger, svingbare inn og ut.

Lysarmaturer, LED down-lights montert i hvitt ståltak inkl. dimmer og trafo.

Avtrekksventil i tak.

Baderomsmøbler med heldekkende vask.

Speil over vask med LED, utenpåliggende med fliser bak.

Stålkroker på vegger.

Stål toalettpapirholder.

Kaldvannskran for vaskemaskin samt 40 mm avløp på vegg.

Overløp/avløp fra RIR-skap med ferdigmontert siklemikk på det store badet.

2 enkle stikk for vaskemaskin og tørketrommel, med lokk.

1 dobbelt stikk ved vask for hårtørker, barbermaskiner etc.

Utstyr i bad nummer 2 (det framgår av tegning hvilke leiligheter som har 2 bad) blir justert for tilpasning til størrelsen, noe enklere utstyr Badene er ferdig produsert og levert. Ta kontakt med oss for nærmere informasjon

El-anlegg

Leilighetene leveres med skjult el-anlegg. Hver leilighet får eget sikringsskap med automatsikringer. I oppholdsrom avsettes stikkontakter for takbelysning ved tak.

Videre medtas stikkontakter ved gulv i alle rom. Stikk ved betong lydvegger leveres utenpåliggende med oppstikk fra Granabgulv, dette gjøres av lydtekniske årsaker. Lysbrytere, stikkontakter o.l. leveres i farge hvit.

Vi kan i visse rom (der det er teknisk mulig) levere spot/innfelte i himling mot tillegg i pris. I yttertak må det bygges en ekstra himling under skråtak for innfelling av spot for å unngå punktering av diffusjonssperre. Vi regner med å bygge slik himling på deler av taket for å få plass til sprinkleranlegget, det vil da være mulighet for få lagt inn opplegg for spot så lenge det ikke monteres lamper med for stor høyde. Dette må vurderes i hvert enkelt tilfelle.

I fellesanlegget leveres: Belysning i ganger og i felles trappehus, LED. Utebelysning på inngangssiden av huset og langs kaifronten, LED.

Porttelefon med fremlegg til leilighetene og samtaleenhet i leiligheten der det er lukket trapperom (ikke for egen inngang til leiligheter i 1. etasje).

Ytterdør i hovedinngang kan låses opp med knapp på samtaleenhet. Det leveres lysarmaturer for belysning i sportsboder.

Generelle forbehold

Leveransebeskrivelse og kontrakts-ytelser er basert på dagens avgifter, lover og regler. Beskrevet utstyr som går ut av produksjon i tiden fra leveransebeskrivelsen lages og til bygging utføres, vil måtte endres til nye produkter med samme kvalitet og ytelse.

Måling av strøm

Måling baseres på fjernavlesning med smarte målere (levert av BKK). Målere plasseres i grupper i egne samleskap utenfor leilighetene

TV, internett og telefon

Det leveres røropplegg og kabling for TV, den enkelte må selv betale abonnement for kabel-TV og bredbånd etter innflytting. Det er innhentet et fellestilbud for prosjektet for å få lav pris for den enkelte og for å sikre at anlegget kan være i drift til innflytting. Dette er et tilbud fra Telenor, det innebærer at Sameiet er bundet til denne leverandøren i 5 år mot å benytte avtale ”Frihet M”, dvs. grunnpakke TV pluss en god internettforbindelse. Alternativt kan man velge kun internett med høyere hastighet.

Kommunal godkjenning

Det er innvilget rammetillatelse og igangsettingstillatelse for prosjektet.

Oppstart byggearbeider

Byggearbeidene prioriteres i rekkefølge fra sør til nord.

Kontrakter

Kontrakt utformes med utgangspunkt i ”Bustadoppføringslova” (alternativt «Avhendingslova» for leiligheter som blir ferdige før de selges).

Landboden Bolig AS 5

Elveportalen

Leveransebeskrivelse utgave 2, 15.12.2022

Det forutsettes 60 % forhåndssalg før kontraktsmessig oppstart av byggearbeidene.

Tilleggs- og endringsarbeider

Vi tillater kundeendringer innenfor definerte rammer. Planendringer må være avtalt i god tid før tømrerarbeider starter opp, oppgave over frister på øvrige endringer sendes ut av byggeleder i byggeperioden. Fasadeendringer krever ny søknad til kommunen, og vil derfor ikke kunne tillates.

Salg og utbygging

Landboden Bolig AS står som hjemmelshaver og utbygger for prosjektet. Dette selskapet er eiet av Kolstihagen 19 AS (tidligere Vestafjell AS) og Erstad & Lekven Utbygging AS i felleskap.

Fana Sparebank Eiendom AS er eiendomsmegler for prosjektet og står for markedsføring, salg, avtaleutforming og kontraktsinngåelse.

Signert kontrakt er komplett med følgende vedlegg:

1. Leveransebeskrivelse

2. Plantegning

3. Utkast til sameievedtekter

Priser

Prisene er fastsatt iht. enhver tid oppdaterte prisliste. Prisene er basert på dagens avgifter og de ytelser som framgår av leveransebeskrivelse

Omkostninger

Omkostninger pr. seksjon er estimert til kr. 18.070

Dette inkluderer: Dokumentavgift til staten, 2,5 % av andel tomteverdi (grunnlag kr. 476.000 pr. seksjon) kr. 11.900 (gj.snitt, avhenger av størrelse) Tinglysningsgebyr skjøte kr. 585 Gebyr pr. pantobligasjon inkl. attest, kr. 585 A-konto innbetaling til drift av sameiet, kr 5.000

Selger tar forbehold om endringer i offentlige gebyrer.

Finansiering

Kjøper plikter å fremlegge finansieringsbevis senest ved kontraktsmøte.

Betingelser

Kjøper må innbetale kr. 200.000 i forskuddsbetaling når utbygger har vedtatt oppstart av prosjektet og utbygger har stilt garantier etter Bustadoppføringslova.

Selger vil ikke få instruksjonsrett over midlene før garanti etter bustadoppføringslova §47 er stilt. Dersom selger ikke velger å stille garanti vil forskuddsbetalingen bero på meglers klientkonto inntil skjøte er tinglyst. Eventuelle renter av forskuddsbeløpet tilfaller kjøper frem til garanti er stilt og til selger etter at garantien er stilt.

Resterende del av kjøpesummen + omkostninger forfaller til betaling ved overtakelse. Videresalg/transport av kontrakt skal godkjennes av selger og garantist. Gebyr ved slik overføring er satt til kr. 75.000.

Tilvalg/endringer

Det vises til kjøpekontrakt og Bustadoppføringsloven om hvilke muligheter og begrensninger som er knyttet til tilvalg og endringer.

Avbestilling

Regler om avbestilling av signert kjøpetilbud og kontrakt følger av Bustadoppføringslova. Signert kjøpstilbud er bindende.

Landboden Bolig AS 6 Elveportalen

Leveransebeskrivelse utgave 2, 15.12.2022

Garantier

Selger skal stille garanti som sikkerhet oppfyllelse av sine forpliktelser etter avtalen, jf. Bustadoppføringslova §12. Garantibeløpet skal samsvare minst 3% av kontraktssum i byggetiden og 5% i 5 år etter overtagelse.

Garantier bestilles ved signert kontrakt og forskuddsinnbetaling forfaller til betaling først når garanti etter §12 foreligger. Dersom selger har tatt forbehold skal garanti stilles straks etter at forbeholdene er bortfalt.

Oppstart/fremdrift

Bygging pågår. Estimert ferdigstillelse av usolgte enheter er september/oktober 2023.

Sameiet/fellesutgifter.

Leilighetene vil bli seksjonert i ett felles sameie

Utkast til vedtekter følger ved kontrakt. Endelig utforming og presisering av vedtekter vil bli utarbeidet i samarbeid med et interimsstyre.

Det vil bli fremlagt forslag til budsjett og månedlige innbetalinger til felles drift og vedlikehold. Foreløpig stipulerte utgifter er beregnet til 25-30,- kr/m2 per mnd Det presiseres at endelig fastsettelse av fellekostnader besluttes på stiftelsesmøte/generalforsamling.

For sameier gjelder lov om eierseksjoner av 01.01.2018 (med siste endringer datert 01.01.2021). For mer informasjon kan loven hentes på www.lovdata.no

Overtagelse

Det kalles inn til overtagelse ca. 14 dager før leiligheten er endelig klar. Leiligheten skal leveres i samsvar med kontrakt og evt. endrings-/tilleggsavtaler. Alle endringer skal baseres på skriftlige avtaler, muntlige avtaler tillates ikke.

Utbygger vil levere boligene utvasket som «byggvask». Alle overflater skal være så rengjort at de kan kontrolleres på overtagelsen.

Usolgte leiligheter

Utbygger forbeholder seg rett til å endre utforming, fasade og pris på usolgte leiligheter i prosjektet på ethvert tidspunkt i prosjektet.

Annet

Utbygger forbeholder seg rett til å fordele sportsboder til leilighetene

Landboden Bolig AS 7

Elveportalen

Leveransebeskrivelse utgave 2, 15.12.2022

Kart- og oppmåling

Basiskart

Gnr/Bnr: 55/328

Adresse: Landboden 51, 53, 57, 61, 63

Målestokk: 1:1000 16.03.2021Dato:

Gardsnr./Bruksnr./Fnr

Eigedomsgrense målt (sikker)

Kartet er produsert frå kommunen sine beste digitale kartdatabasar for området.

Kartet kan innehalde feil, manglar eller avvik i forhold til krava i oppgitt kartstandard.

Bygning

Godkjent byggemelding kartmålt (usikker)

Godkjent byggemelding

Y 304300 Y 304300 Y 304400 Y
X 6677600
X 6677700
304400
X 6677600
X 6677700
Eigedomsgrense kartmålt (usikker) 123/45/6

Nabolaget

44

Landboden 51

Nabolaget Osøyro sentrum - vurdert av 11 lokalkjente

Nabolaget spesielt anbefalt for

Familier med barn Enslige Studenter Offentlig transport

Osøyro 5 min Buss, ferge0.4 km

Osøyro terminal 5 min Totalt 10 ulike linjer0.4 km

Os båtkai 8 min Linje 2075, 20850.6 km Bergen Flesland 24 min

Bergen jernbanestasjon 28 min Linje 41, 43, 4527.4 km

Skoler

Os skule (1-7 kl.) 6 min 365 elever, 15 klasser0.5 km

Borgafjellet barneskule (1-7 kl.) 5 min 230 elever2.4 km

Kuventræ skule (1-7 kl.) 5 min 234 elever, 12 klasser2.4 km

Os ungdomsskule (8-10 kl.) 1 min 390 elever, 14 klasser0.1 km

Os gymnas 16 min 270 elever, 11 klasser1.4 km

Os vidaregåande skule 7 min 460 elever, 33 klasser4.1 km

«Sentralt og billig»

Sitat fra en lokalkjent

Kvalitet på skolene Veldig bra 75/100

Opplevd trygghet Veldig trygt 68/100

Naboskapet Høflige 63/100

Aldersfordeling

18.5 % 19.3 % 15.2 % 7.6 % 7.7 % 7.2 % 22.2 % 20.2 % 21.5 % 35.8 % 37.3 % 38.9 % 16 % 15.5 % 17.3 %

BarnUngdomUnge voksneVoksneEldre (0-12 år)(13-18 år)(19-34 år)(35-64 år)(over 65 år)

OmrådePersonerHusholdninger Osøyro sentrum 516258 Osøyro 9 9154 135 Norge 5 328 1982 398 736

Barnehager

Os barnehage (0-5 år) 8 min 59 barn 0.6 km Flåten naturbarnehage 17 min

Banktjørnhaugen barnehage (0-6 år) 4 min 54 barn, 3 avdelinger2.5 km

Dagligvare

Coop Extra Osøyro 4 min Post i butikk, PostNord0.4 km

Kiwi Haugsneset 8 min

Innholdet på Nabolagsprofilen er innhentet fra ulike offentlige og private kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser/tid er beregnet basert på korteste kjørbare vei eller gangvei (der kjente gangveier er med i datagrunnlaget). Vurderingene og sitatene fra lokalkjente er innhentet på nettstedet Nabolag.no og er aggregerte data basert på svar innenfor et gitt nabolag. Eiendomsprofil AS, FINN.no AS eller Fana Sparebank Eiendom AS kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene. Kilder: Statens Kartverk, Statistisk Sentralbyrå, Geodata AS, Nabolag.no m.fl. Copyright © Eiendomsprofil AS 2022

1. Egen bil

2. Gående

Turmulighetene

Nærhet til skog og mark 93/100

Trafikk

Lite trafikk 81/100

Støynivået Lite støynivå 80/100

Sport

Oppvekstsenter barne- og ungdomssk... 3 min Aktivitetshall, ballspill, fotball0.3 km St Hanshaugen nærmiljøanlegg,ballplass14 min Ballspill1.2 km

Aktiv365 Xpress Os 5 min Sprek & Blid Os Treningssenter 6 min Boligmasse

AMFI

Innholdet på Nabolagsprofilen

Primære transportmidler
72% enebolig 3% rekkehus 24% annet Varer/Tjenester
Familiesammensetning Par m. barn Par u. barn Enslig
Enslig
Flerfamilier 0% 45% Osøyro
Osøyro Norge Sivilstand Norge Gift34% 34% Ikke gift52% 53% Separert10% 9% Enke/Enkemann4% 4%
Os 4 min Apotek 1 Os 5 min Aldersfordeling barn (0-18 år) 31% i barnehagealder 40% 6-12 år 14% 13-15 år 15% 16-18 år
m. barn
u. barn
sentrum
forekomme feil eller mangler
dataene. Distanser/tid
beregnet
sitatene
lokalkjente er innhentet på nettstedet Nabolag.no
er innhentet fra ulike offentlige og private kilder og det kan
i
er
basert på korteste kjørbare vei eller gangvei (der kjente gangveier er med i datagrunnlaget). Vurderingene og
fra
og er aggregerte data basert på svar innenfor et gitt nabolag. Eiendomsprofil AS, FINN.no AS eller Fana Sparebank Eiendom AS kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene. Kilder: Statens Kartverk, Statistisk Sentralbyrå, Geodata AS, Nabolag.no m.fl. Copyright © Eiendomsprofil AS 2022

Innholdet på Nabolagsprofilen er innhentet fra ulike offentlige og private kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser/tid er beregnet basert på korteste kjørbare vei eller gangvei (der kjente gangveier er med i datagrunnlaget). Vurderingene og sitatene fra lokalkjente er innhentet på nettstedet Nabolag.no og er aggregerte data basert på svar innenfor et gitt nabolag. Eiendomsprofil AS, FINN.no AS eller Fana Sparebank Eiendom AS kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene. Kilder: Statens Kartverk, Statistisk Sentralbyrå, Geodata AS, Nabolag.no m.fl. Copyright © Eiendomsprofil AS 2022

KJØPSAVTALE

Undertegnede binder seg for kjøp av leilighetsnr ________ i prosjektet: Elveportalen Kjøpesum: _________________

Eventuelle forbehold: ……………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………….

FINANSIERINGSPLAN

Egenkapital salg av egen bolig eller fast eiendom kr. disponibelt kontantbeløp kr.

Låneistitusjon m/referanse og tlf.nr. kr. SUM FINANSIERING kr. Ønskes tilbud om finansiering fra Fana Sparebank Ja Nei

Tegners navn: Person nr.: Tegners navn: ____________________________________ Person nr.: __________________ Adresse: Tlf. privat: Sted: Tlf. Mobil : E-mail:

Undertegnede bekrefter med sin underskrift at han/de har forstått at kjøp av bolig er inngått når bekreftelse på dette skjema blir gitt av megler. Handelen er ikke endelig før utbygger/megler har akseptert denne kjøpsavtale. På ett senere tidspunkt vil avtalen bli formalisert ved underskrift av kjøpekontrakt.

Telefaks: Nesttun 55 91 99 69. Mail: eiendom@fanasparebank.no

STED/DATO: …………………………… BYDERS SIGN.: …………………………………… STED/DATO: …………………………… BYDERS SIGN.: ……………………………………