Page 1

Råt for usødet Håndbygget gastronomi og bramfri ærlighed ...

Tag en bid ro af Norsminde K ... med dig hjem

kr. 348,8,Normalpris kr. 44

Bogen om Norsminde Kro går bag om manden, maden og menneskene på stedet – naturligvis krydret med masser af lækre opskrifter og glimt fra kroens farverige historie, der strækker sig helt tilbage til 1693. Bogen kan kun købes i receptionen, eller på vores hjemmeside:

www.norsminde-kro.dk


Kogekunst & krodrift At være på et historisk sted som Norsminde Kro, der har rødder tilbage til 1693, er et privilegium. Som den 7. ejer at kunne udrette noget under sin ”værnepligt” på stedet, at få lov at præge udviklingen i en årrække og blive husket for det – det er ikke noget, man ofte oplever på en normal arbejdsplads.

Den lokale forankring Et vigtigt element i driften af Norsminde kro er den lokale forankring. Langt de fleste råvarer produceres og forarbejdes i lokalområdet, og i bogen kan du høre historien om de samarbejdspartnere og venner af huset, der hver især er med til at sætte et aftryk på kroens menuer.

Når jeg i dag kikker på mig selv, mit liv og mit arbejde, er jeg et helt andet sted, end jeg har turdet drømme om. Med værket om Norsminde Kro har jeg forsøgt at samle mine spor, ideer og filosofier omkring det at drive en rentabel kro – med højt til det gastronomiske loft. Og jeg håber, at bogen giver næring til både krop og sjæl ...

Det internationale udsyn Norsminde Kro tænker på samme tid lokalt og globalt. På sine mange udenlandsrejser samler Søren Pedersen både på inspiration og nære venskaber, ligesom han har næse for at snuse en god vin til restaurantens vinkort op.

Læs om steder og mennesker, der har gjort særligt indtryk på Søren – gjort ham til den, han er i dag. De helt rette retter Bogen er garneret med mere end 90 lækre opskrifter, der spænder over alt fra helt enkle retter til lidt mere kompli- Vin og venner Norsminde Kro gør en dyd ud af at kunne byde gæsterne cerede gourmet-udfordringer. på nogle helt særlige vinoplevelser. Det gælder, når du spiser i gourmetrestauranten, men også hvis du melder ... og de helt skæve Og så præsenteres du også for nogle af de retter, som dig ind i en af kroens vinklubber. Her bydes du både på god vin og godt selskab. bare aldrig er slået rigtigt an ... Søren og sjakket Lige siden Søren Pedersen i 2004 blev krofatter på Norsminde Kro, har han haft en vision om at skabe balance mellem det at gøre stedet til moderne brasserie og gourmet-restaurant – og samtidig bevare en autentisk atmosfære, der afspejler stedet traditionsrige historie.

Du kan også læse om, hvordan du kan sende din vin på hotel på Norsminde Kro og dermed sikre, at den får vinwellness og 6-stjernet pleje i kroens kringelkrogede kælder. Og så giver bogen et par tips til, hvordan du vælger din vin.

Søren er naturligvis ikke alene om at virkeliggøre vi- God appetit! sionen, og bogen fortæller også om nogle af de mange Søren Pedersen mennesker, der i en hektisk hverdag er med til at gøre Norsminde Kro til - lige netop Norsminde Kro.


Grillet knivmusling Med strandurter

Ingredienser 4 personer 4 knivmuslinger Skal og saft af ½ citron Salt 2-3 spsk olivenolie 1 lille bundt hakket persille Vilde strandurter

Grill knivmuslingerne indtil de åbner sig og pil dem ud af skallerne. Varm en grillpande op indtil den er rygende varm, og grill muslingerne i 5 sekunder på begge sider. Skær knivmuslingerne i grove stykker, vend dem i citron, persille, olivenolie og salt. Anret dem i skallerne med urterne og citronskal.

SVÆRHEDSGRAD: 1 2 3 4 5

TIDSFORBRUG: 20 MINUTTER

33


Ingredienser 4 personer ½ kg butterdej fra din lokale bager 10 tomater 50 g bacon 1 bundt frisk rosmarin 100 g sukker 1 dl æbleeddike 1 fed hvidløg 1 madæble 1 æg til at samle dejen og til pensling

Bacon skæres i tern og steges sprøde på panden. Tomat og æble skæres i grove tern, rosmarin og hvidløg hakkes fint og steges med det sprøde bacon. Sukker og eddike tilsættes og det koges sammen til en kompot over jævn varme. Butterdejen rulles ud til tynde plader og stikkes ud i cirkler på ca. 15 cm i diameter. Halvdelen af cirklen smøres med æg, og der lægges lidt af den afkølede tomatkompot på midten. Cirklen foldes til en halvmåne og prikkes med en gaffel rundt i kanten, så den hænger ordentligt sammen inden bagning. For at undgå overtryk i piroggen under bagningen, så den flækker, kan man fryse den inden bagning og bage den direkte fra frost. Piroggen pensles med æg og bages ved 200 grader i ca. 20 minutter. Serveres lune, som en lille snack til velkomstdrink – eller som en hapser til natmaden.

SVÆRHEDSGRAD: 1 2 3 4 5

TIDSFORBRUG: 35 MINUTTER


Tomatpirogger Med rosmarin


En bid af alt det bedste … Lige fra barnsben har Søren Pedersen elsket at eksperimentere med mulighederne inden for det kulinariske. Det legende element er stadig en vigtig ingrediens og drivkraft for Søren, men efterhånden som talentet foldede sig ud, blev det legende kombineret med dyb passion og seriøsitet hos gourmetkokken – til glæde for alle hans gæster på Norsminde Kro. Stedet, hvor Søren nu i 10 år har stået i spidsen for en fantastisk forvandling. Bogen går bag om kroen og dens historie, filosofien på stedet, personerne – og naturligvis ikke mindst gastronomien. De 268 sider er rigt illustreret med masser af stemningsbilleder, arbejdssituationer, private fotos og mere end 90 opskrifter fra kroens køkken.

"Råt for usødet" - teaser  
"Råt for usødet" - teaser  

Norsminde Kro lancerer en ny bog "Råt for usødet", udarbejdet af dir. Søren Pedersen og co. Her kan I se en lille forsmag på det fantastiske...

Advertisement