Page 1

FREDAG 30.03.12 Tips oss! Ring 21 31 00 00 tips@nationen.no

Nationen Postboks 9390 Grønland 0135 Oslo www.nationen.no Besøksadresse: Schweigaards gate 34 E

Sentralbord: Telefon: 21 31 00 00 Faks: 21 31 00 90 Redaksjonen etter kl. 16.00: Telefon 94 00 86 50 Debattredaksjonen: Telefon: 21 31 00 00 debatt@nationen.no

Alle tips som brukes, honoreres med to flax-lodd. Månedens beste tips belønnes med en skinke eller et fenalår.

Punktum

Abonnement og distribusjon: Telefon: 21 31 44 41 Faks: 21 31 00 92 abonnement@nationen.no

Trøndelagskontoret: Hans Bårdsgård Telefon: 911 98 998 hans.baardsgaard@ nationen.no

Annonser: Telefon: 21 31 44 44 annonser@nationen.no

Kato Nykvist Telefon: 913 22 017 kato.nykvist@ nationen.no

NATIONENIIMORGEN: MORGEN NATIONEN

«Olav Thon er som en rockestjerne i Flå.» AUDUN BRÅTHEN, INNBYGGER I FLÅ KOMMUNE, DER THON HAR INVESTERT 320 MILLIONER KRONER

SMAK

PÅ TRÅDEN DISTRIKTSBASERTE RÅD D «Det er viktig at ikke all kompetanse er å finne i Oslo, men også lokalt. Vi vil vokse lokalt og hjelpe lokale bedrifter.»

En smart lokal plan Frank Hondsmerk Alder: 45 år Bosted: Erfjord i Suldal kommune. Stilling: Ny daglig leder i Norsk Plan. Aktuell: Skal overta som sjef i den distriktsbaserte kommunikasjonsbedriften Norsk Plan. – Hvor ligger bedriften du skal lede, og hvilke kunder har dere som de viktigste?

– Kommunikasjonsbedriften Norsk Plan ligger i Vatlandsvåg i Suldal kommune. Viktige kunder er blant andre LNK, Landssamanslutningen av nynorskkommunar, der vi har ansvaret for informasjonsarbeidet. Vi har redaktøransvaret for LNK-avisa og LNK.no, og er rådgiver for organisasjonen i sosiale medium. – Hvilke kvalifikasjoner mener du er viktigst å ha som leder av Norsk Plan?

– Det er viktig med en kombinasjon av gode sosiale egenskaper og evnen til å være en god leder med nødvendig kompetanse på våre fagområder. – Du kommer opprinnelig fra Nederland. Er det stor forskjell på å drive næringsvirksomhet og rådgivning for bedrifter i Norge, i forhold til i ditt gamle hjemland?

– I Nederland er det kortere reiseavstander, mer trafikkø og lettere tilgang til kunder og kompetanse. Det er tøffere konkurranse, og lønn etter hvilket resultat du oppnår. – Hva kan vi forvente oss av Norsk Plan i tiden fremover?

– Det er viktig at ikke all kompetanse er å finne i Oslo, men også lokalt. Vi vil videreutvikle Norsk Plan som kommunikasjonsbedrift i Ryfylke. Vi vil vokse lokalt og hjelpe lokale bedrifter, som ofte selv mangler kompetanse på det området. Det blir viktig å kunne tilby kundene våre flere

digitale og bedre tilpassede løsninger. Det kan være nettbutikkløsninger, interaktive nettsider og apper for nettbrett og smarttelefon. – Hva er det størst oppmerksomhet rundt i lokalsamfunnene der bedriften nå holder til?

– Interkommunalt samarbeid og kommunesammenslåing. – Trives du i Ryfylke og i Suldal?

– Ja, vi trives veldig godt her – kona mi Linda og døtrene våre Cinta (10) og Karina (5). Her er det flott natur med fjord og fjell, godt sosialt miljø og hyggelig folk. – Ønsker du å fortsette å bo i et kaldt land som Norge?

– Det første vi lærte da vi kom hit, var at det ikke finnes dårlig vær, bare dårlige klær. Og det er sant. Norge er vakkert uansett hvordan været er. – Hva er ditt favorittnettsted?

– Erfjord er ei bygd i Suldal kommune med cirka 500 innbyggere. Kona mi og jeg tok initiativet til en ny nettside som er et dugnadsprosjekt. Det var lenge et ønske fra grendeutvalget om å ha sin egen nettside. Dermed fikk lokalsamfunnet det. Vi ble kjent med lokale lag, personer og organisasjoner, og lærte språket i samme slengen. Norsk Plan har senere laget nettsider for flere andre bygder i regionen – nok et eksempel på at det er viktig med lokal kompetanse. – Hva lånte du av naboen sist?

– Betongsliperen og ikke minst mye tid. Vi bygger et nytt hus i Erfjord og får masse hjelp. – Hva skal du ha til middag i dag?

– I kveld er det dugnad i det nye huset vårt. Det blir nok rundstykker med kaffe og brus, og gode samtaler. WERNER WILH. DALLAWARA werner.dallawara@nationen.no

FOTO: MATPRAT, OPPLYSNINGSKONTORET FOR EGG OG KJØTT

Lammegryte Rotgrønnsaker har tradisjonelt vært mye brukt i Norge. De er gode og næringsrike. Lyst på en tradisjonsgryte med den gode kombinasjonen av lammekjøtt og rotgrønnsaker? Porsjoner: 4 Vanskelighetsgrad: Enkel Tidsforbruk: Over 60 minutter

Ingredienser 1 kg grytekjøtt av lam med bein 2 stk løk

1 stk rødløk 2 stk gulrot 1 stk knollselleri (sellerirot) 2 ss smør 1 ts salt 1/2 ts nykvernet pepper 3 ts tørket timian 3 dl hvitvin 2 dl vann

Slik gjør du Steketemp: 200°C Steketid: 1 1/2 time

1. Varm stekeovnen til 200°C. Skjær grønnsakene i biter og fres dem gylne i smør i en jerngryte. Ta dem opp og legg til side. Brun kjøttskivene. 2. Legg grønnsakene tilbake, hell på vann og hvitvin, tilsett salt, pepper og timian. Kok opp. 3. Legg på lokk og sett hele gryta i stekeovnen. La stå 1 1/2 time til kjøttet er mørt og slipper beina. Serveres med salat og poteter.

NATIONEN.NO Vi har stilt følgende spørsmål:

Ja: 9% Bryr meg ikke: 9 %

Har Sp jobbet godt nok med landbruksmeldingen? Nei: 82 % Hver dag finner du avstemninger og meningsmålinger om aktuelle temaer på nationen.no. Klikk deg inn og stem!

TOTALT ANTALL STEMMER: 881

/nationen-frank  

http://norsk-plan.no/images/stories/presse/nationen-frank.pdf

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you