Page 1

HJEMME

NIB NIB

mai 2014 mai 2014

HJEM

ALT

:OSLO :TØNSBERG

SOMMER

:STOCKHOLM SUPERSTYLISTEN LOØKKAMAMMAEN PSYKOLOGEN

SOVEROM rom å slumre i UTELIV i byen og på landet

DIYPÅ TERRASSEN INTERIØRGUIDE TIL LONDON TREND TREND TREND

Hello sunshine soverom

ALT HÅP ER UTE


NIB

HJEMME

Hello sunshine Hei sola! Vår venn! Du aner ikke hvor lenge vi har ventet på deg! Riktignok har du tittet fram i løpet av vinteren altså, men du skrur virkelig på sjarmen nå når sommeren står for tur. Ikke bare flommer du inn soveromsvinduet om morgenen, så bleke vinterkropper får varmen i seg selv om klokka ringer så altfor tidlig. Jaggu varmer du ikke uteplassene våre også, og gir oss de der ”klyp-meg-i-armen”-øyeblikkene som vi lever på hele året. Når håret er salt, grillen er varm og barna hviner i plaskebassenget, da er høststormer og våte cherrox så langt unna det er mulig å komme. Denne utgaven av nibHJEMME er viet både uterom og soverom. Vi har vært på den urbane takterrassen på Grünerløkka, i landlige Råde og i rekkehuset utenfor Stavanger. Inspirert ble vi overalt! Håper sola skinner på deg der du er!

ANN HELEN LUND

NIB

Norske interiørblogger finner du her.

SOLVEIG GRØVLE

ANNONSERE? Kontakt oss på norskeinteriorblogger@ gmail.com

FACEBOOK INSTAGRAM PINTEREST


FERSKVARE Kine og Tom er akkurat ferdig med huset sitt i Tønsberg.

HJERTESMIL Bli med til Mariells London, der hverdagsøyeblikkene er de vakreste.

TAKTERRASSE PÅ LØKKA Vi forelsket oss i bysommeren på taket.

SOVEROM Inn i det aller helligste.


Spring fever Kan du tro at interiørinteressen til dette paret startet for ett år siden? TEKST OG FOTO: ANN HELEN LUND OG SOLVEIG GRØVLE


REPORTASJE

TIPS: heng bildene lavere

ENDELIG HJEMME: Kine og Tom har akkurat lagt

siste hånd på det lekne hjemmet i Tønsberg.

KINE VINJE HOLMEN OG TOM ANDERSEN . BOR I TØNSBERG . KINE JOBBER I MOTEBRANSJEN FOR NEW YORKER . TOM JOBBER I BYGGVARE . INSTAGRAM:@VILLAVINJE


REPORTASJE

PLAKATVEGG: Da Kine begynte 책 handle plakater p책 Society6 klarte hun ikke stoppe.


TULIP: De karakteristiske Tulip-stolene med lyseblå puter gir egenart til spisestuen.

H

vem skulle tro at interiørinteressen til det lekne paret i Tønsberg startet for ett år siden? Det koselige trehuset midt i Tønsberg er nemlig blitt pus-

set opp etter alle kunstens regler. Alt er så ferskt at det bare er bruken av moderne maling som gjør at det ikke lukter i gangene. Alle som har prøvd å pusse

opp en leilighet eller et hus vet at det er uendelig mange valg som skal gjøres og at tidspresset kan være stort. Hvordan utvikler man en slik teft på under tolv måneder når pussestøvet henger over


deg og valget om hva slags fliser en skal ha på badet må avgjøres før klokken tolv? -Jeg har lang erfaring fra motebransjen, kanskje er det det som gjør at jeg føler meg trygg på hva jeg liker og hva jeg ikke liker, forteller Kine. Med inteirørinteressen startet også et kjærlighetsforhold til nettsiden Society6 . Siden er spekket med fantastiske design til å klikke hjem. Tom har blitt vant til å hente ruller på posten og hever ikke et øyenbryn når en ny hentelapp dukker opp i postkassen. Å innrede med plakater er et hett tips for å skape liv og personlighet. Så kan heller de store flatene som tak og vegger få være litt mer tidløse og diskre. Lekent og fargerikt er hjemmet innredet, og når det står mellom valget mellom pent eller praktisk velger de helst ”Ja, takk, begge deler.” Det eneste de angrer på er sofakjøpet som gjør at de stadig ominnreder sofakroken. -Sofaen har ikke armlener og det gjør at det er vanskelig å slappe av foran TV, men vi ordner det til med å skyve sofaen helt inn til veggen, og danderer med puter, ler Tom.

KVIST: I gangen har de malt en kvist hvit og brukt en blå lampeledning fra Nordic Tales.

På spørsmål om hva de er mest fornøyd med er de ikke helt enige. Kine er aller mest fornøyd med det rosa SMEG kjøleskapet. Tom holder en knapp på spisestuen fra Eero Saarinen. Hvis du vil følge det dyktige paret videre anbefaler vi instagramprofilen

@villavinje som Kine driver.

HAY: I gangen står den myke og deilige About a Lounge Chair fra Hay.


REPORTASJE REPORTASJE

HAPPY: ” Clap along if you feel like happiness is the truth” synger Pharell Williams, og sjeldent har et rom vært nærmere å starte trampeklapp.


REPORTASJE

Putekos: Glade puter piffer opp humøret. Disse er fra limited edition kolleksjonen Brükig fra Ikea.


REPORTASJE

MØNSTERMIKS: Geometriske mønster som harlequin og fiskebein går finfint sammen. Gyngestolen er designet av Eames, kurv og tapet fra Ferm Living, den søte sparegrisen heter Areaware Pig Bank.


REPORTASJE

PRIKKENE PÅ VEGGEN: Små klistremerker på hver sin side av hjørnet skaper ny romfølelse.


REPORTASJE

SOLSKINN: Acapulco stolen har tydelig formspr책k og gulfargen bringer solen inn i rommet. Puten med kattemotiv er fra HM-Home.


REPORTASJE

GULLIG: Kine reiser mye i jobben og fant cupcakepynten hos Lagerhaus i Sverige.


DET ULTIMATE KJØLESKAP: Et rosa kjøleskap fra SMEG er intet mindre enn den ultimate kjøleskapsdrømmen. Kjøkken og hyller fra Ikea. Her får fargerik te og herlige mummikopper live opp det hvite uttrykket.


KRYSS I SENGA: Soverommet er innredet roligere enn resten av hjemmet, her skal en finne søvn og hvile. Pledd fra Pia Wallén. Strustefjærlampe Vita Eos. Lamper med betongsokkel fra NUD. Nattbord Componibili fra Kartell.


TIPS: Bruk lave hyller under skr책tak for 책 utnytte plassen tilfulle.

WALK IN: Soverommet har et stort walk in closet hvor Kine oppebarer sine mange klesskatter. Discokulen i taket sprer smil og groove i hele rommet.


GOD PLASS: Størrelsen på soverommet gir en følelse av luksus. Peisen er god å ha på kalde dager, da kan en ligge i sengen å høre det knake.


t EDELT MATERIALE: Gull og sort er en klassisk kombinasjon som aldri blir feil. Lys fra Voluspa, lysestake fra Iittala.

u THE BOX: Høytaleren fra Seletti kobles til telefonen, og så er det bare å sette på din favorittspilleliste.


OASE: Badet er totelrenovert og f책r naturlig lys gjennom det store, folierte vinduet.


DET LIGGER I DETALJENE: badekar Westerbergs, fliser Lima Jet Perla fra Megaflis. Lysekrone fra Christiania Glassmagasin.


TODD TERJE: Det tealfargede bordet fikk en perfekt fargematch i siste utgave av magasinet ENO.


ANNONSE

STUEKOS: Her kan paret slappe av foran TV. Sofa fra Bolia, stol og teppe fra HAY. Tv-benken er malt i hvit og pudder.


ATTITUDE: Arbeidsplassen har edge nok til dager hvor en trenger et ekstra piff.


t ETSY: Kaninen er laget av en kunstner og kjøpt på Etsy. Landegrensene er ikke hinder for innredningen hos Kine og Tom.

uFLOWERPOT: Verner Panton designet lampen Flowerpot i 1968 og den er like populær i dag.


Hello sunshine Vi forelsket oss i sommeren på Grünerløkka. TEKST OG FOTO: ANN HELEN LUND


REPORTASJE

FARGER: Kjøkkenet er modellen Mano fra Kvik.Det lyse kjøkkenet er frisket opp med knallrosa colourblock.

GRÜNERLØKKA: Inn en bakgård, opp en trapp, en trapp til også enda en trapp til. Vips har du kommet til familien Raaens eventyrlige takterrasse. Midt i byen, midt i sola. Midt i larmen, midt i stillheten.


UNDER HIMMELEN: Terrassen er stylet med møbler det også går an å bruke inne. Med liten bodplass er det et must. Bordet og stol er Hay, fra Bolina. Lyslenken er fra Granit, og finnes også i sort. Teppene på gulvet er fra Bolina, og fikentreet fra Mina Milanda. Papirposen bak er fra Merci i Paris.


H

er fant vi alt vi var ute etter på en gang, forteller Line Raaen, som sammen med samboer Marius og datteren Amalie, flyttet noen hundre meter i oktober i fjor. - Vi hadde så lite lyst til å flytte fra Grünerløkka, men savnet etter en deilig bakgård og egen uteplass var stort, sier Line. Da townhuset mitdt på Løkka kom for salg, var paret derfor ikke i tvil; her måtte de slå til! Fra før bodde de noen hundre meter unna, men var litt lei å bare ha tilgang til parklivet, og ønsket seg en fin bakgård og terrasse. Med en bakgård designet av arkitektfirmaet Snøhetta, tre etasjer og egen takterasse, fikk de mer enn de ønsket seg i sitt nye hjem. - Her er det virkelig som å komme inn i en fredelig oase når vi åpner porten inn til sameiet. Amalie løper ut og inn til naboer, og om sommeren står det alltid en pappa eller to og griller i den frodige bakgården. Det bor førti barn her til sammen, så det er livlig og sosialt, akkurat slik vi liker å ha det, sier Line. Huset over tre etasjer, ender opp i en fantastisk takterrasse på toppen. Ikke så stor på areal, men med en herlig atmosfære der den ligger helt beskyttet fra innsyn på byens tak. - Vi flyttet inn i oktober i fjor, og har ikke rukket innrede terrassen helt. Men etterhvert har vi planer om en plassbygget løsning her, forteller Line. Inntil da, for å virkelig la terrassen komme til sin rett, lånte vi med fine ting og stylet den. - Nå kan sommeren bare komme! Vi gleder oss stort til å oppleve vår første sommer i dette huset, sier Line.

LINE RAAEN . BOR PÅ GRÜNERLØKKA I OSLO . SAMBOER MED MARIUS TUXEN . ETT BARN: AMALIE (5ÅR) . INSTAGRAM: @LINERAA


SOL, SOL, KOM TIL MEG: Finnes ingen bedre plass i hele byen 책 nyte sola og en latte enn her! Den store gr책 puten er fra Bolina. Papirposen er fra Merci i Paris. Terrakottapotten i forkant er fra Granit. Sukkulentene fra Blomsteroasen p책 Stabekk.


GRØNT: Den grønne trenden har vært stor i ett par år, men blir på ingen måte mindre i sommer. Vi vil ha fikentrær, kaktuser og sukkulenter enda, og helst sammen med terrakotta eller kork. Karaffelen er fra Bolina.


ROLIG FARGESKALA: Bordet fra Hay kommer i en fantastisk utførelse i ubehandlet tre. Flisen på bordet og marmorlysestaken til te-lys er fra Bolina. Asjett og skje like så.


Det vakre, lille bordet fra Bolina gjør seg som plantebord. På bordet står krukke fra Menu, og krukke fra Stillebenshop. Teppene er gode å ha om det blåser litt, begge fra Bolina.


LEK: På Marias rom står sengen Vigdisog lysforTAKHØYDE: Bjelkene understreker takhøyden, hadde da huninn varigjennom liten. holdene er fantastiske når solen strømmer Skinnstol. takvinduet.


OPP EN TRAPP: Townhuset er over tre etasjer, og helt øverst ligger stue og kjøkken. Her er også muligheten for å gå opp på takterrassen som er bygget som en glasskuppel inn i huset. I gulvet er det varmekabler, så snøen smelter fort om vinteren og ikke legger press på vinduene.


LISETTES OASE Ved sjøen utenfor Stavanger, bor Lisette med mann og to små gutter. Om sommeren er hagen et ekstra rom.

TEKST : ANN HELEN LUND FOTO: LISETTE DAGSLAND TELLAROLI


REPORTASJE

NAVN: LISETTE DAGSLAND TELLAROLI STED: STAVANGER BLOGG: LISETTES PERLER For Lisette, samboer Arnar Marcus og barna Ferdinand (5) og Amadeus (3) lager sommeren et ekstra rom. Så fort de gode varmegradene kommer, åpnes dørene ut fra allrommet i første etasje på rekkehuset, og vips er det sommer. Barna plukker bær og leker på gresset, og de voksne slanger seg i loungen. Sukk, det er bare å finne et strå og tre bærene på og nyte.


REPORTASJE

T.v Lisette er vilt forelsket i Tine Ks fantastiske design, og hagemøblene i bambus er herfra. Sammen med hvitt og duse blåtoner, fikentrær og stemorsblomster, skaper de et balansert og dust utemiljø. De kule sandalene er fra Sweedish Hasbeens, og den hvite puffen er fra Lady Burk. T.h. For en oase! I loungen nytes sommerdagene.


Gjør terrassen selv Du kommer langt med ubehandlede materialer og en sofa fra Finn gis bort. TEKST OG FOTO: SOLVEIG GRØVLE


BORD: Ubehandlede materialer er skrudd sammen underifra og har f책tt ben fra et gammelt designbord vi fikk p책 Finn.no. De er sprayet matt sort. Duftlys fra Keiserens nye.


FINE FORMER: Kurvstoler fra Fretex er vakre og høyaktuelle for sommeren 2014. Ikke minst er de gode ü sitte i lange hageselskaper.


VEKSTHUS: Miniveksthus fra Verket interiør heter Glass Green House og koster ca 250 kr. Puter fra Day home ca 320 kr stk.


TRENDVEKST: I år kan du trygt plante prydmais hvis du vil være en trendy hageeier. Skjærebrett i gråskifer fra House Doctor 220 kr.


UTE ELLER INNE: Trenden går mot å innrede uterommet på samme måte som vi innreder inne. Sofaen fikk vi på Finn gis bort. Den er behandlet med Jotun Visir og hvitpigmentert oljebeis fra Butinox for å tåle å stå ute. Putene er sydd av Dralon utendørstoff til 109 kr m fra Stoff og Stil. Fyll til putene er to Vyssa Slappna madrasser fra Ikea, 165 kr stk, som ble klippet til med saks. Fiken tåler å stå ute, men det skal være godt og varmt før de tåler natten over.


En gammel transportkasse gjør nytten som putekasse. Puter fra Home & Cottage.


LYSLENKE: Solvinden lyslenke fra Ikea skaper mer stemning enn en skulle tro. Et must på verandaen i år, særlig siden den går har solcelle som ikke krever batteri eller stikkontakt.


Nøytral sone FOTO: SANDRA KÄLD TEKST: ANN HELEN LUND BEARBEIDET AV: SOLVEIG GRØVLE


REPORTASJE REPORTASJE

FARGER: Kjøkkenet er modellen Mano fra Kvik.Det lyse kjøkkenet er frisket opp med knallrosa colourblock.

STRAMT: Stramt, men cozy. Sandras stue er smådekadent med Missoni-tekstiler fra Milla Boutique og Howard-sofa fra Mio. Bordet er fra også fra Milla, og var i sin tid brunt, men Sandra har malt det.


STILLEBEN: Sandra er en mester på sarte, men iøyenfallende stilleben. Cluster lamp er fra Artilleriet.

SANDRA HELENA KÄLD . 27 ÅR . BOR I GØTEBORG . INSTAGRAM: @SANDRAHELENAKALD . STUDENT PÅ TEXTILHØGSKOLAN OG JOBBER PÅ MILLA BOUTIQUE I OSLO


I

Bagaregården i Gøteborg bor Sandra i en leilighet fra 1926. Dere vet; i en sånn med orginalt tregulv og dype vinduskarmer til å drikke kaffe i. Når hun ikke tasser barbeint over 37 kvadratmeter orginale tregulv, er på Textilhøgskolan og pluggar eller på en sånn Gøteborgskafe dere vet, med bare pene svensker, så sitter Sandra altså der. I den dype vinduskarmen i leiligheten sin, og drikker kaffe. - Får jeg en herlig start på dagen og en god kaffe, er jeg en happy camper, sier hun.

Hjemme er hun opptatt av å få energi og bli inspirert, samtidig som det skal kjennes avslappende. I en lys leilighet med store vinduer, forsøker hun å beholde lyset til tross for at hun gjerne bringer inn svart, grått og mørk fotokunst. Det grafiske, iblandet natur, mye tekstiler og litt gull, går igjen over alt. - Jeg skulle ønske jeg ville våge meg på et enda mer rocka interiør, men det får bli når jeg får litt flere kvadratmeter å boltre meg på, smiler Sandra.

SOFAKOS: Her slår vi oss gjerne ned. .

Jeg er ikke så opptatt av at det alltid skal være så praktisk» «

Sandra har bodd mange år i Oslo, og mange har møtt hennes smilende ansikt som ansatt i Milla Boutique, en av Oslos aller mest trendy interiørbutikker. Mye interiørinspo har hun snappet opp der, men hun har også alltid vært stilsikker. Jeg har alltid vært klar på hva jeg liker og ikke liker, men stilen utvikler seg hele tiden. Det er jo det som er spennende med kreative prosesser som interiør og mote, forteller Sandra.


PLYWOOD: Sandra elsker plywood, og her har hun malt en stor plate. Terrakottapotten med gullsk책l er fra Artilleriet, vasen er fra Milla Boutique.


FOTOKUNST: Sandra er veldig glad i mørk fotokunst, og printet Crystle er av den amerikanske fotografen Debbie Carlos.


PÅ KJØKKENET: Sandra har laget bordet selv av bukker og en enkel finerplate. Plakaten er av den svenske fotografen Hans Gedda og heter ”Dead Plates”. Fra kunstbokhandelen Konst-ig i Stockholm. Den fantastiske Skultuna lysestaken i gull er fra Artilleriet.


DET DU TRENGER: Kjøkkensamlingen er ogsü holdt i hvitt, marmor og blondt treverk.


SJARM OG ENKELTHET: De gode, gamle trådskuffene er supertrendy igjen, og gjerne i stål. Kjøkkenet er holdt stramt monokromt, og de hvite tregulvene myker opp.


t GULL OG KAKTUS: Gull, kaktus og terrakotta. Hva mer kan man ønske seg akkurat nå?

u PÅ UTSTILLING: Hvorfor gjemme kopper og kar i skapene? Her står de fremme i trådskuffene.


DETALJ: En dusk og en hvit tekstilpose. Enklere blir det ikke.


KONTOR: Kontorhjørnet er også holdt i enkelt sorthvitt. Lampen er fra Mark Eden Schooley.


LEK: P책 Marias rom st책r sengen Vigdis hadde da hun var liten. Skinnstol. GOD NATT: Man trenger jo ikke lampe over sengen n책r den heller kan ligge henslengt p책 en stol. Myke linputer skaper luksusfeelingen.


n o j s a r i Insp

HAGEMAGASIN VÅR/SOMMER 2014

Hagetrender 2014

HAGEDRØMMER

Romantisk stemning

ll y id e g a h r e id s 0 14

KLIKK HER FOR ÅRETS HAGEMAGASIN

Ja vi elsker utelivet!

Følg oss på Instagram #skeidarnorge

>>>


Sommer Vi ønsker oss først og fremst en sommer med tretti grader og en bikini som sitter som et skudd. Når isen skal nytes på verandaen har vi noen ønsker til det også.


ønskeliste Ann Helen Lund, redaksjonssjef i NIB

1. Ikeas siste PS-kolleksjon er full av snacks. Jeg elsker det enkle formspråket, og vil ha det på terrassen i sommer.

2. En oppdatert versjon av stentøyet fra 70-tallet, går rett hjem hos meg. Jeg tar gjerne en iskaffe i denne. Kopp i stentøy, Stillebenshop, 250,-

Bord, Ikea, 895,-

3. Når himmelen er høy og blå, og sommerkjolen er det eneste alternativet. DA er livet godt, da! Kjole, Topshop, ca. 350,-

4. Danske Menu har gjort et kjempebyks fra mainstream til superhot, og har kommet med ettpar knallsterke kolleksjoner. Jeg vil ha håndklærne mine på denne! Håndkleholder, Menu, ca. 3000.-


ønskeliste Solveig Grøvle, redaktør for NIB

1. Den ultimate hagestolen. En elegant fransk bistrostol en kan sitte på hele kvelden, mens grillen ulmer og glasset aldri er annet enn er halvfullt. Isabell stol fra Sika design. Artilleriet, 569,-

3. Årets svømmebasseng kan forveksles med en sort søppelpose. Men når alternativene er blå eller rosa med Disneyfigurer i ulike positurer, velger jeg dette hver gang. Svømmebasseng, Granit, 250,-

2. Fremtiden er lys. I år har jeg lyst å prøve ut å ha bilder på verandaveggen. Vil de bli ødelagt av vær og vind? The Future Is Bright Banner Jimmy Marble, Etsy, 926,-

4. Stumtjeneren i den nye PS-kolleksjonen fra Ikea skal stå på verandaen, under tak. På den skal vi henge badetøy og håndkler etter lange soldager på stranden. PS 2014 stumtjener, Ikea, 325,-


ANNONSE


Når hjertet smiler Mariell Øyre knipser så det hverdagslige blir iøyenfallende vakkert. Bli med til hennes London. Tekst: Ann Helen Lund Foto: Mariell Øyre


REPORTASJE


REPORTASJE

Mariell liker det myke, skandinaviske, og mikser det med masse vintageskatter og friske blomster.


NAVN: MARIELL ØYRE STED: LONDON BLOGG: HJARTESMIL AKTUELL MED: BOKA ”& ME SKAL BLI OMSKAPTE” SAMMEN MED KJÆRESTEN JOSTEIN AVDEM FLETLAND Hva er det beste med våren? Lyset! Å, ingenting slår å bli vekt av sola før alarmen eingong går. Og å kunna sitta i parken, lengtar mot det heile vinterhalvåret. Også billige tulipanar, da. Mitt tulipanbudsjett er noko eg berre ikkje snakkar høgt om. Hva slags stemning ønsker du å skape med interiøret ditt? Vil at det skal vera innbydande og gi energi til alle som er her, at ein skal kunna slappa av og ta ein kopp te. Om eg skulle beskriva det med to ord skulle det vera ”mjukt skandinavisk”. Noko av det beste eg veit er når venner utforskar bokhylla og føler at dei får lov til å åpna bøker og løfta på ting. Hva har du på deg en vårdag i London? Lett kjole, enkel svart strømpebukse og vintage cardigan. Det er som ein uniform for meg, og om våren får eg óg bruka solbrillene mine! Hvordan innreder du hjemmet ditt? Eg er veldig lett sjarmert av pastell, gull og alt med historie, balanserar med ein god dose kvitt og glatte overflater. Er oppteken av estetisk oppbevaring, at ein kan oppbevara og dekorera samtidig, så eg sorterar heller i gamle koffertar, dokkehus og hatteøskjer enn i plastboksar under senga. Hva slags prosjekter holder du/dere på med akkurat nå? Akkurat no jobbar eg mykje med webdesign, og gjer meg klar for bryllupssesongen der eg skal fotografera ein god del bryllup, yay! Ved sidan av skriv eg på min neste roman saman med Jostein, og skriv på andre små bits & bobs for magasin og aviser. Hva gjør du en perfekt vårdag i London? Går langs regents canal, heilt frå Haggerston til Angel, også ein tørr cider på Duke of Cambridge (økologisk fantastisk pub i Angel).


Mariell elsker det florale, og feminine farger som rosa, rødt og lilla. Notatbøkene har både hun og Jostein alltid med seg, kommer det en idè på toget eller kafeen må den skrives ned.


REPORTASJE

Mariell kjテクpte store marmorfliser brukt pテ・ marked i London. Vi sier sjarmsjarmsjarmerende!

TEKST : ANN HELEN LUND FOTO: MARIELL テ郎RE


INSTASOMMER

@aimforhappiness Flower power. Fint 책 ha friske blomster i hus som bare blir vakrere jo lenger de st책r.

@sundaywithlove Wish I were here today.

#summerlovin

@northernheart The sweetest month of the year, hello May

@thedetail Oh spring!


INSTASOMMER

@missmillemaria I love wild flowers.

@kardemomme1 Meringuer. Not perfect, but they are pink.

@ifralahell Oooooooh happy day!!!

@lailapompel Lovely sunlight


HOS MADELYNN Madelynn Furlong er designer, stylist og blogger fra Minneapolis. TEKST: ANN HELEN LUND FOTO: MADELYNN FURLONG


REPORTASJE

BLOGG: WIDEEYEDLEGLESS INSTAGRAM: @WIDEEYEDLEGLESS

Hva er det beste med våren? Jeg elsker trærne, lengre dager og myke, hvite blomster. Hva har du på deg om sommeren? Jeg liker å ha på meg helhvite antrekk. Etter en kald, mørk vinter er det ikke noe som er så fresht som hvitt. Hva slags atmosfære ønsker du å skape i interiøret ditt? En varm, rolig, inspirerende og avslappende atmosfære. Det er derfor endel farger rett og slett ikke får komme innenfor hos meg. Jeg trekkes mot inspirasjon fra naturen og hovedmålet mitt når jeg innreder er å alltid bringe naturen inn. Kan du beskrive stilen din? Min stil handler lite om å ha en bestemt stil, men mer om om å stole på intuisjonen min, ha et kritisk øye på hvordan jeg innreder og satse på hva jeg føler er riktig for meg. Hva er inkludert i din drømmedag? En god samtale over en sterk kopp kaffe, en picnik på et mykt teppe i Central Park NYC , sol på skuldrene og såklart litt shopping i noen av favorittbutikkene.


DIY: Madelynn har laget klesopphenget av kobberrør. Sammen med de lyse og delikate materialene ellers i rommet, skaper det den perfekte gyldne kontrast.

TEGLSTEIN: De siste årene har vi sett mye grått og sort. Madelynn har kastet seg på bruntonene, som vi ser blir neste hit ut. Cognacfarget skinn, umalt og orginal teglstein og grønne planter er midt i tiden.


REPORTASJE

BERTOIA: Henry Bertoias stoler har vært superhippe i utlandet i lang tid, og Maddy har såklart et snasent eksemplar av it-stolen.


REPORTASJE

NATUR OG INDUSTRI: Maddys leilighet har noe av uttrykket leiligeter fra gamle fabrikkleiligheter har. Det er nakent, med industriell touch. Maddy tilsetter myke, organiske tekstiler og blondt treverk for at stilen ikke skal bli for hard og maskulin.


ANNONSE


FOTO: SIGRUN FLÅTEN


Tre soverom tre stiler

JULIE HOLE kliner til med rosa og rødt på soverommet. Fresht, sommerlig og trendy.

SKRINET MITT sverger til det monokromt sorthvite i hele hjemmet sitt, og klarer allikevel å få personlig touch. TEKST: ANN HELEN LUND

SIV EIDE har et soverom som lar tankene fly til Paris. Linsengetøy og vintage lysekrone setter stemningen.


JULIE HOLE:

FOR LIKE EVER PINK NAVN: JULIE HOLE STED: BERGEN BLOGG: VILLA H

VIKTIG PÅ SOVEROMMET: At det er lyst og luftig. JENSEN ELLER IKEA: Helt klart Jensen om jeg får velge. TV ELLER BOK PÅ SENGA: Teller Instagram som BOK eller TV? Haha! PÅ NATTBORDET: Minst mulig. Jeg er glad i rene flater. BEST Å VÅKNE TIL: Det må være solstråler og fuglekvitter! FARGENE: Målet var å skape et soverom det skulle være beroligende å legge seg på om kvelden, og morsomt å stå opp på om morgenen.

FOTO: JULIE HOLE


FOR LIKE EVER PINK: Med sengetøy fra Hay og rosa For like ever plakat, blir soverommet et skikkelig gladrom. Lampen Maskros er fra Ikea.


SIGRUN FLÅTEN:

EDGY & MONOKROMT NAVN: SIGRUN FLÅTEN STED: HAUGESUND BLOGG: SKRINET MITT

VIKTIG PÅ SOVEROMMET: Fred og ro er viktig BOK ELLER TV? Bok. Jeg leser Lev modig av Debbie Ford. PÅ NATTBORDET: Jeg har briller, mobil som brukes som vekkerklokke og en stor stabel interiørblader ved siden av nattbordet. BEST Å VÅKNE TIL: Det beste er å våkne til sol og fuglekvitter, derfor sover jeg med vinduet åpent. FARGENE: Jeg jobber i skolen, så dagen min er full av farger. Derfor trenger jeg ro hjemme, noe nøytrale farger som sort og hvitt gir meg. Treverket er med på å myke det opp. FOTO: SIGRUN FLÅTEN

FOTO: SIGRUN FLÅTEN


SIV EIDE:

VI KALLER DET PARIS CHIC NAVN: SIV EIDE STED: SOLA UTENFOR STAVANGER BLOGG: IT`S ALL ABOUT SAAFINE VIKTIG PÅ SOVEROMMET: Ro og harmoni. Enkelhet. JENSEN ELLER IKEA: God seng er viktig, så vi har en fra Svane. Deilig! TV ELLER BOK PÅ SENGA: Jeg må nok innrømme at det oftest er et interiørmagasin. Jeg kan bli opphengt i bilder og liker å se dem om og om igjen. PÅ NATTBORDET: Barnebøker, andre bøker, magasiner, en blomst fra hagen og vekkerklokke. BEST Å VÅKNE TIL: Sol, fuglekvitter og barnestemmer. FARGENE: Er nøytrale og naturlige. eg har alltid likt hvitt, brunt, grått og svart. Blått sniker seg også inn. Lin er favoritten. Jeg kan også velge å ha alt hvitt med et brudeteppe over senga.

FOTO: ELIN PARR


PARISISK STEMNING: Med bohemsk skrukkete linsengetøy og fototapet fra en trapp i Paris tar Siv det helt ut. Store hotelputer og linsengetøy setter den ekslusive stemningen. FOTO: SIV EIDE


NIB UTFORDRINGEN: SOVEROM

SOVE ROM Hver måned har vi interiørkonkurranse på NIB. Opp mot 450 melder seg på hver gang. Her er noen av våre favoritter i konkurransen som hadde temaet soverom.


MITT OG VÅRT HJEM

«

Litt vårlig stemning på vårt soverom nå, gult sengetøy piffet det litt opp.


NIB UTFORDRINGEN: SOVEROM

MAYLEN BERTHELSEN

«

Et sted for ro, hvile, drømmer, romantikk og for å gjemme litt rot før gjester ankommer…


NIB UTFORDRINGEN: SOVEROM FOTO: ANNIKEN ZAHL FURUNES

IDEAS TO STEAL

«

Soverommet mitt har plutselig blitt som blå himmel. Jeg elsker det! Blått er favorittfargen.


NIB UTFORDRINGEN: SOVEROM

ELEFANTER KAN FLY MED BALLONGER

«

Vi har valgt å holde soverommet vårt svalt og enkelt. Veggfargen er Sval sjø, og sengeteppet har jeg kjøpt i Peru.


NIB UTFORDRINGEN: SOVEROM

AN-MAGRITT

har vært hjemme fra barnehagen, og jeg har « Minstemann fått tid til å bytte litt om på bilder og ting og tang i stua og på soverommet, noe jeg har hatt lyst til å gjøre lenge.


NIB UTFORDRINGEN: SOVEROM

FARGEBARN

«

Her er vårt soverom. Akkurat nå ser det ut som et bombenedslag, så dette er et gammelt bilde...


NIB UTFORDRINGEN: SOVEROM

MY DREAM

«

Jeg blir i perioder veldig ren i stilen, og føler for å ribbe ut det meste. Jeg elsker den lyse basen på soverommet.


Drømme rom Camilla Samuelsen har et soverom som lukter nykappet ved. I hjemmet utenfor Fredrikstad hersker den totale ro.

TEKST OG FOTO: SOLVEIG GRĂ˜VLE


DIY: Mange går på små prosjekter når en skal lage noe selv. Men hva med å lage hele sengen selv? Horn fra Santai.

CAMILLA SAMUELSEN HVOR: FREDRIKSTAD BLOGG: MILLE M INSTAGRAM: @CAMILLAATHENA


PÆRE: Den vakre pæren er fra NUD, det er også betongsokkelen.


GODE MATERIALER: Sengen er i hvitoljet furu og har innebygde nattbord.


TEKST OG FOTO: SOLVEIG GRØVLE

PÅ VEGGEN: Lysestakene POV fra Menu har blitt en superhit de siste månedene. Camilla bruker sine over sengen. Duftlys fra JOIK.


Hva får du for 1.000 kroner? Noen ganger må man velge – den ene tingen man ønsker seg, eller flere nye ting?

DETTE:

Miniveksthus Bolia 369-

Serveringsfat HM Home 99,-

Hengestol Ellos 299,-

Roxö stol Ikea 199-

Krukke Livorno Åhlens 39,-

Plasttallerken Åhlens 29,-


... ELLER DENNE:

GARDEN GLORY HAGESLANGE VERKET INTERIØR

998,-


London hot stuff Gå av banen på Angel stasjon og bli dratt inn i det mest spennende London har å by på av interiør. Senk skuldrene, det blir shopping og opplevelser som fyller alle inspirasjonslager. TEKST OG FOTO: SOLVEIG GRØVLE OG BUTIKKENE


SMUG

ISLINGTON

13, Camden Passage

En butikk i to etasjer som drives av interiørdesigneren Lizzie Evans. Her finner du de aller siste trendene innen pastell og naive uttrykk.

Gå gjennom Camden passage, med loppis og om hverandre. Du finner garantert en rar og knirkete kafe. Oxford Street føles en galakse unna.

design

PRESENT & CORRECT 23 Arlington Way,

AFTER NOHA 121 Upper St,

En rustikk oase i to etasjer hvor du finner vintage Eames, industrielle lamper, hagemøbler og alt annet. Design og redesign om hverandre.

En minibutikk som har gjort penn og papir til noe usannsynlig kult. Vi elsker alle printene de har, bøkene og såklart tilbehøret.


Folklore, londons beste!


FOLKLORE 13, Camden Passage, Islington

Kanskje Londons ledende interiørbutikk med et stramt og nordisk uttrykk. F 100 Hipsterbutikk hvor sigg nalrødt er plukket ut som smør looken for 2014. F 2 dl

Upper

De fleste butikkene ligger oppover , eller en sidegate. Hver butikk er som en egen verden, som om de har hver sin personlighet. Klikk for kart

Street

her

ABIGAL AHORN 137 Upper Street

TWENTYTWENTYONE 274 Upper St

Moderne skandinavisk design. Har en enorm liste over designere de fører, hvis du ikke finner det her, finner du det ikke.

Den mørkeste og mest spennende interiørdesigneren London har å by på. Et univers du garantert finner inspirasjon i uansett hvilken stil du har.


Det skal være sommer på jorda, her under epletreet, skriver MARTHE HOLIEN BØ blant fjord og fjell i Stryn.


INNREDNING OG UTRedning MARTHE HOLIEN BØ er 30 år, er gift og har to barn, Mathea og Anna. Marthe blogger ivrig i bloggen MARSIPAN OG SMILEFJES, og betrakter interiørverdenen for oss fra en stue i Stryn.

Sommer på jorda dufter nyskapt sommer. Her har aldri tiden vært. Den kommer. « Epletreet Dette diktet av Inger Hagerup kommer til meg hver vår. Det kryper innunder huden

på meg, varmer en vinterkald kropp, hvisker meg ømt i øret at den lyse tida kommer i år også, epletrærne skal blomstre, gresset skal kile meg under føttene. Hver vår skjer det. Jeg undrer meg over å se at bjørka utenfor kjøkkenvinduet plutselig blir bevisst sine vinternakne grener og ikler seg sin grønne dress fra den ene dagen til den andre. Jeg undrer meg over epletreet som får denne underlige, overjordisk vakre ballkjolen med rosa blomster, akkurat som naturens egen pom pom står det i naboens hage og ber meg opp til dans. Og vi danser. Helt til det blir kveld, men det mørkner ikke, så vi fortsetter å danse. Jeg undrer meg over alt dette nye, ting som vi har sett før, men allikevel ikke. Fjellene blir igjen underlegne sola, det er sola som vinner og får klatre helt til topps og skinne uovervinnelig over fjelltoppene som får blanke topper og mister snøhetta si. Det grønne klatrer oppover fjellsidene og tar favntak rundt fjellmassivet. Lar bare toppene stå grå igjen. Og morgenene, når det er finværsdager, da skjer det beste som finnes. Da renner sola inn på soveromsgulvet, klatrer opp i senga og kiler oss på nesa. God morgen! Er det rart jeg ikke vil ha gardiner på soverommet? Sommeren kommer, og akkurat som Inger Hagerups lille dikt, så rommer den en uvisshet. For sommeren er kjent, vi kjenner staudene som kommer igjen i bedet også i år, vi kjenner rutinene når det gjelder å få balkongen sommerklar, utemøbler som må beises, vi vet at vi kommer til å kjenne sola som varmer. Men vår norske sommer gir oss også regnfrustrasjoner, kuldeirritasjoner og ergrelse for grillmiddager som må lages inne, bitterhet for strandplaner som må skrinlegges og tennerskjærende gnissel over å ikle seg ull en julidag. Jeg vet at dette kommer, derfor har jeg bestemt meg for å lage sommer inne, uansett, og jeg skal ikke klage. For hos meg skal markblomstene få bugne på spisebordet, jeg skal faktisk ha en bukett i hver eneste ledige vase, jeg skal ha solgul duk på bordet og kald hylleblomstsaft i kjøleskapet. For det skal være sommer på jorda, på vår jord, her under epletreet. Eller rundt spisebordet, med eplekvister i blomst på bordet. Det er det som er så fint med interiørlidenskap, vi kan lage vår ideelle sommerdag – inne. Så hos meg blir det sommer uansett, og det føles nesten som om den er her allerede.


SOMMER I STRYN: Mer sommeridyll enn markblomster og hjemmelaget saft finner du ikke. FOTO: MARTHE HOLIEN BĂ˜


«Jeg dekket julebord her en dag. Fordi jeg fikk lyst. Jeg kjeder meg aldri når jeg er hjemme. Kanskje fordi jeg finner på slik galskap. Slik kos. Med hyasinter som sprer lukten sin helt opp i andre etasje, med kongler store som en hånd. Med messing og papirjuletrær...» – Marthe Holien Bø


NIB

Š Norske interiørblogger

Ansvarlig utgiver: Mint Agency

NibHJEMME4 MAI 2014  

Uteliv og soverom. Bli inspirert!

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you