Page 1

Nr 6 2011 Seriestart! Blir det en bättre eller sämre serie? 8 eller 10 lag? Notiser från lagen! Intervju med en SuperTegare!

a t s ! ö s r r a a j t r S ö b All tt sa g ! a e r D a el p s m t fra avori f N I D

Foto Fredrik Thorneus


I detta nummer: Sid 02..... Innehåll Sid 03..... Äntligen! Sid 04..... NYA Norrhockey! Sid 05..... Vad Menas? Sid 06..... P-O Åberg, Tegs SK Sid 10..... Norrb. Ish. Förbund Sid 12..... Supp-spelaren Piteå Sid 13..... Supp-spelaren Kiruna SERVA DIN Sid 14..... hur går det för Våra Lag? Sid 17..... Kiruna City Sid 18..... Reselotteriet! Sid 19..... Notiser från Norr! HOS OSS! ACN-syhet! ervice Sid 20..... Inför All Stars

Volvo & Renault Jämförelse lönar sig, ring oss!

Tidningen Norrhockey: Ansv.utgivare: Christer Salomonsson Kontaktuppgifter: Mail: info@norrhockey.se Tel: 070-232 16 83 Det är fritt att kopiera innehållet så länge källan uppges! för användning av bilder krävs vårt/Fotografens tillstånd!

Upp till 24 mån räntefritt med bilservicekortet Repslagargränd 6 Skellefteå Tel. 0910-133 83 www.cityverkstan.se


Äntligen! Full fart på isarna igen! Det var en lång väntan, men nu är det igång! Hallarna fylls runtom och i gynnsamma fall känner man lukten av genuina träklubbor igen. Är det någon fler än jag som saknar den lukten i kompositklubbornas tidevarv? Det är en speciell doft som sprider sig, när träklubbor används... Denna säsong kommer att bli en spännande historia, det har jag på känn, skulle inte förvåna mig om det hänger på målskillnad mellan lag 4 och 5 i tabellen i slutet. Och lag 6 kommer troligen inte att vara särskilt långt efter dem heller, och vem vet, kanske en av de fyra “stora” lagen missar Allettan i första svängen? Inte alls omöjligt! Det om något borde göra att publiken hittar tillbaka och börjar älska sina egna lag mer än hata andra! Så ta Er till hallen, heja fram Ert lag, men glöm inte att respektera dem som faktiskt håller på det andra laget. Även de kan vara någons far, syster, lillebror och är garanterat någons älskade barn! Se människan bakom! Christer Salomonsson christer@norrhockey.se Redaktionen på Norrhockey HOCKEY ROCKS!

Idrottsboende i Kiruna Billigt och bra boende i Kiruna vid Era matcher Från 200 :- / Bädd

Frukost och Lunch går att köpa

www.logimaklaren.se

0980-666 66

0980-17195


NORRHOCKEY ny tidning, nya tider och nya möjligheter!

Många ställde sig undrande när vi deklarerade att vi skulle börja ge ut en webbtidning, och jag själv är en av dem som ju faktiskt tycker det är skönt med en “fysisk” tidning ibland, inte minst vid de dagliga besöken på “kontoret”. Varför inte en sådan då? Jo, det finns förstås många och hoppas vi goda anledningar till det; för det första kostnaden, som skulle ligga runt 300-350.000 kronor per nummer av tidningen. Det skulle i sin tur kräva en heltidsanställd avdelning bara för annonsförsäljningen! Och det skulle i sin tur kräva..osv osv... För det andra, kostnaden igen, en fysisk tidning skulle aldrig klara sig som gratistidning, vilket vi tyckte var huvudsaken i sammanhanget! För det tredje, spridningen, en webbtidning kan i dagens läge nå oerhört många på kort tid, i detta tide-varv har ju så gott som alla en dator och internetuppkoppling med hyfsad hastighet hemma och på kontoren.

Så här långt har webbtidningen varit något av en succe’ runt om i Norr, och det tackar vi alla läsare för förstås! Det ger oss möjligheten att utveckla tidningen ytterligare. Nu har vi kommit till nästa steg, en interaktiv webbtidning! Detta nummer ska, om allt går enligt planerna vara det första nummret med klickbara annonser, länkade logotyper i vissa fall och allt vad det innebär. Det ger oss naturligtvis helt nya möjligheter att göra våra annonsörer väldigt glada, då man verkligen får valuta för den lilla peng det kostar att vara med. Jämfört med andra media, är vi rent skrattretande billiga, dessutom!!! kommer vi från och med nästa nummer att lägga undan 20% av alla annonsintäkter till en gemmensam kassa, som delas ut till div 1 och div 2-föreningarna i nätverket vid tillfälle. t.ex Allstars 2012. Där kan man väl tala om att förena nytta med nöje Big Time! Så vi hoppas ni är nöjda med allt detta, och finns det fler förslag därute på förändringar är Ni mer än välkomna med dem! Christer Salomonsson/Norrhockey christer@norrhockey.se

0980-618 60

Underhåll & Service med kvalitet!


Vad menar de egentligen? Det är väl ingen direkt överraskning att man ifrån Svenska Ishockeyförbundets sida gör lite som man känner det för, vad gäller ishockeyn i Norr. Mer sällan än ofta finns det något slags tanke bakom de beslut som motvilligt tas. det känns som om till och med besluten kommer motvilligt, ärligt talat, som om de hade känslan “Måste vi verkligen bry oss om de där lagen där uppe? Kan vi inte bara lägga ner hela landsänden, den är dyr, bråkig och ställer bara till det i vår fina lilla världsordning.” Ta det senaste i en lång rad av “plumpar” i besluten man tagit, att banta ner serien till 8 lag, istället för att utöka den till 10! Varför i hela fridens namn gör man något sådant? Jo, för att man har absolut NOLL KOLL på vad lagen och framförallt publiken vill!!! Kontakten med verkligheten är så låg att friktionen är nära noll, och vad vet jag, det kanske är det man vill ha också? Jag har pratat med åtskilliga ledare som försökt komma med ideer och tankar om hur man kan förbättra villkoren, men allt åker i papperskorgen, utan så mycket som ett tack för engagemanget. Trist och tråkigt och ärligt, va f-n gör man?

Till det aktuella, att minska serien till 8 lag, det finns förstås både pluss och minus där, som alltid, men de minus jag hört så här långt, räcker inte för att vinna mot plus-sidan. Inte ens nära. Visst, det tionde laget skulle få det kämpigt den första säsongen, men det gäller oavsett antal lag i serien. När vi nu ska ner på åtta lag, kommer vi att “tappa” ett lag som oundvikligen kommer att försvagas rejält av div 2-spelet 2011/12. Frågan är om det laget har ork att ta sig tillbaka till ettan igen? Vi har nu 9 “etablerade” div 1-lag som alla är värda sin plats i ettan, det är iaf min åsikt. Vi skulle kunna ha 10 inom ett par år! Det skulle göra serien oerhört mycket bättre, vi skulle få större bredd och därmed också mer publik. Så enligt min ringa åsikt är tanken bakom bantningen av serien, att dra ner den nordligaste serien ännu ett snäpp i kvalitet och möjligheter att ta sig upp i allsvenskan. På ren svenska: SABOTAGE! Detta är min personliga åsikt, kom gärna med Era, kan ni övertyga mig om att jag har fel, så ska jag banne mig också erkänna det! Christer Salomonsson christer@norrhockey.se


Intervju med en SuperTegare P-O Åberg! Hejsan P-O, snällt att vika en stund för oss! Jag antar att det är bråda dagar så under serieupptakten? Du kan väl som alla tidigare vi intervjuat börja med att berätta lite om Dig själv, så vi vet lite mer om Dig som person innan vi går in på Teg som förening? - Jag sitter med i Tegs styrelse, och är sportchef sedan sju år. Vi kan väl börja med ”Smygändringen” som Svenska Hockeyförbundet gjorde, det har verkligen inte hörts mycket om den. Man bantar ju ner serien till 8 lag istället för att utöka till 10. Vad tycker man om det i Teg? - Det är väl inte särskilt överraskande att man tar snabba och överraskande beslut från förbundet. Det är klart att myntet har två sidor i denna fråga, men nog hade vi från Tegs sida förväntat att vi äntligen skulle få en serie med 10 lag i A-serien. För vår del så vill vi ha en serie med 10 lag, och Vännäs skulle ju kunna vara ett sådan lag i serien. När vi ändå är inne på det ämnet, Svenska Hockeyförbundet, hur tycker Du personligen att de agerar gentemot våra lag här uppe i Norr? Jag själv tycker det verkar som man struntar totalt i hur det går. Om man drar det till sin spets, kanske man bara vill ha hockey på hög nivå söder om dalälven? - När man gjorde en Hockeyallsvenska istället för två, så var detta inte något som gynnade hockeyn i norr precis. Vi har ju facit idag, där man kan säga att vi bara har ett lag (Sundsvall) i denna serie. Lagen i söder har betydligt bättre förutsättningar ekonomiskt, som gör att lagen i norr har svårt att mäta sig med söderlagen. Men jag tycker nog att förbundet ”biter sig i svansen” med utvecklingen som den är just nu, att lagen i norra delen av landet tappar till lagen i söder både ekonomiskt och sportligt. Det reseutjämnings förslag vi i TSK lämnade in till förbundet för några år sedan, hamnade inte oväntat i papperskorgen.

Nå, Teg var det ja, En väldigt frisk fläkt i serien, som närapå tog sig till Allettan förra säsongen, målsättningen bör väl vara att göra det i år? - Vi har ingen annan målsättning än förra säsongen, utan det är att vara en av fyra topplagen, när serien är slutspelad. Men det är en tuff utmaning, med lag i serien som har samma målsättning, och som har vässat truppen för att vara ett av topplagen. Helt klart så har vi en trupp som är starkare än förra säsongen. Men det är ju på isen som allt ska avgöras, som alla vet.

De flesta förstår väl att Teg inte har samma ekonomiska ramar som Björklöven, vad ligger spelarbudgeten på, ungefär för kommande säsong? - Spelarbudgeten är noll när det gäller löner. Sedan har spelarna ett litet materialbidrag, som i stort sett ska täcka klubbkostnaden. En naturlig fråga är ju hur Ni lyckas med att få till Er spelare i konkurrens med just Björklöven? Vad gör att en del väljer Er och inte dem? - Vi har en klar målsättning när det gäller spelare till vår trupp. Vi har för några år sedan tagit ett styrelsebeslut på att vi ska ha en solklar majoritet av spelare från Umeå eller dess närområde, för att behålla de spelare vi har i Umeåområdet. Vi har även ”damsugit” spelare som tidigare lämnat Umeå, och jobbat för att få dessa åter till Umeå och Teg. Sedan så har vi lagt ned mycket jobb på att skapa en bra trivsel kring laget, med en bra stab av tränare, ledare och inte minst materialare. forts.


Vi har även klargjort, att de spelare som ska spela med oss, ska gör detta under de förutsättningar som klubben kan erbjuda. Kommer ni före Björklöven i tabellen i år? En provocerande fråga kanske? - Det är klart att vi kan komma före Björklöven i tabellen. Men vi hoppas väl att Björklöven kan vinna serien, och att vi kommer tvåa. Vi i Teg ser gärna at Björklöven tar steget upp i seriesystemet, och att vi är topplag i ettan i fortsättningen. Hur funkar samarbetet med dem för övrigt, en del gnissel finns väl alltid, men i det stora hela, ni är ju praktiskt taget grannar, även kanslimässigt. - Vi har samarbete med Björklöven från de yngsta lagen, där Tre Kronor är de yngsta, upp till A-laget. Vi jobbar utifrån att vi ska ha ungefär lika många spelare i varje åldersgrupp i ungdomslagen. Sedan har vi samarbete från U16 upp till J20. Något jag själv funderat på är de låga publiksiffrorna för Teg, även om man ibland rent av spelar roligare ishockey än Björklöven så siffrorna väldigt låga, ni funderar säkert över hur de ska höjas, och finns det några planer färdiga? - Vi har försökt det mesta för att locka folk till Umeå Arena på våra matcher. Men vi är ”nummer två” i stan, och det verkar vara skrivet i sten, att ska man se hockey, så ska man se Björklöven. Men det är klart att vi önskar att fler kan inse, att vi är i samma serie, och att vinröda tröjor, även kan vara intressant att titta på. Men när vi möter Björklöven, så kommer det trots allt folk till Umeå Arena. Tegs SK är ju också så mycket mer än bara just ishockey, hur många verksamma finns det egentligen i föreningen totalt, har Du någon kläm på det? - Tegs Sportklubb är en gammal förening, som bildades 1898, och som haft det mesta av idrott på sin agenda. Men just nu så har vi Ishockey och fotboll som våra stora sporter, där fotbollen (division 3) och ishockeyn är ungefär lika stor. Sedan har vi även orientering inom föreningen, men den är av det lilla formatet just nu. Sedan har vi lite innebandy inom föreningen, som startades för ett par år sedan.

Visst var det andra lagfärger från början, jag har ett litet minne av att Du nämnde det vid tidigare tillfälle? Var det grå? - Teg spelade sin första ishockeymatch 1942 mot Hörnefors. Lagets första matchdräkt var grå med svarta bårder. Det kommer från vårt standar som är grått, svart och vitt och även innehåller vinrött. Sedan har det genom åren förekommit röda dräkter och blåa, och sedan rätt så många år vinrött vår tröjfärg. Förra hösten gick ju Jimmy ”Bam-Bam” Danielsson bort hastigt och tragiskt, hur påverkade det spelare,tränare och föreningen överhuvudtaget? - Det var ett svårt slag för oss som förening, lag och spelare samt ledare. Det var framför allt människan Jimmy som vi saknade och även spelaren. Han kom till Umeå för spel i Teg, där han sedan kom att spela med Björklöven. Men han var alltid en del av klubben, och vi var mycket glada när han kom ”hem” till Umeå och ville spela med oss. Men laget tog det på att bra sätt, och vi kom kanske närmare varandra som lag, av det tragiska med Jimmys bortgång. Spelarna i laget ville att Jimmy skulle vara en del av laget, trots att han lämnat oss. Två foton av Jimmy finns i omklädningsrummet sedan dess, och finns fortfarande kvar.

Jimmy Danielsson Till årets upplaga av Tegs SK, kommer det att vara samma fartfyllda offensiva ishockey som ifjol? - Ja, vi kommer att vara samma fartfyllda lag som förra säsongen. Det blir nu tredje säsongen som vi spelar det spelsystem som vi gjorde förra säsongen. Vi har lagt mera fokus på att förbättra spelet i egen zon, men offensiven har vi också förbättrat.


Några nyförvärv som redan nu visat att de kommer att sticka ut under säsongen? - Jag kan säga att vi är mycket nöjda med de nyförvärv vi fått inför denna säsong. Centern Per Backlund ser mycket intressant ut, och har redan visat att han kommer att överraska många med sitt spel. Sedan så visar Johan Grönberg att det finns kvaliteter i dalasonen. Även backen Johan Palm visar att fyra säsonger i Mörrum har gjort honom gott. Målvakten Henrik Svanelöv visar bra attityd och har varit stabil i de matcher han vaktat kassen. Tidigare Björklöven backen Ludwig Eriksson har visat att han kommer att vara en av många som kliver fram denna vinter. Och förstås, någon ur förra säsongens trupp Du är speciellt glad över att få behålla? - Jag är glad att vi fått behålla alla de spelare vi nu har i truppen. Emanuel Gabrielsson i kassen gjorde ju en kanonsäsong, och att ha honom i laget denna säsong, är ju inte så illa. Sedan är vi speciellt glad över att Fredrik Sandström och Christoffer Forssén finns med oss även denna säsong. Båda kommer att ta ett ytterligare kliv den säsongen. Även Zakarias Granlund kommer att producera och har mera i kroppen än han är medveten om. Och inte minst så är det tryggt att backen Joakim Johansson, som med sin rutin ville spela ytterligare en säsong. Men framför allt så är det bra att vi kunnat behålla kontinuiteten, med 16 spelare kvar sedan förra säsongen.

Så får Du chansen att dela ut lite kritik också, vad gör vi i Norrhockey bra respektive dåligt? Spara inte på krutet nu! - Jag tycker att initiativet med Norrhockey har varit mycket positivt för hockeyn norr om Dalälven. Det ger trots allt lite ringar på vattnet med Norrhockeyns medverkan inom hockeyn i norrland. Så där, det var nästan allt, Du ska som alla andra få göra en liten lista till sist: 3 önskningar Du vill att Hockeyförbundet ska uppfylla? 1/ Jobba hårdare för att stödja hockeyn i Norr 2/ Värna om juniorhockeyn i densamma. 3/ Se till att vi får behålla bredden inom hockeyn. 3 Målsättningar för Tegs SK, nu och i framtiden? 1/ Att vara ett stabilt topplag i ettan, och att behålla spelare från Umeå. 2/ Att vidareutveckla samarbetet med andra klubbar i närområdet, med tonvikt på ungdom och juniorer. 3 sporter du inte kan med alls? 1/ Amerikansk fotboll 2/ Sumobrottning 3/ Baseboll NU var det allt, och jag hoppas vi ses igen under säsongen och framförallt under nästa All Stars-match! Där är planeringen redan i full gång och vi hoppas det blir en riktig Hockeyns Dag den här gången. Tack och Bock och ha en bra säsong nu!

www.plansju.se

Så en intrikat fråga, det sägs ju att Teg fick 300 000 av Björklöven nyligen, är det de 300 000 som var utlovade redan 2009 det gäller? Rätta mig gärna på den punkten, eller är allt en stor tidningsanka?

- Vi blev lovade av Björklöven att få dessa pengar 2009, för att vi skulle kunna ta steget upp till ettan. Det är ju även i Björklövens intresse att vi är i ettan. När Björklöven lovade detta, var de i Hockeyallsvenskan. Björklövens styrelse har varit rakryggad, och vi kommer att få de pengar som de lovade.

Tryck på loggan för att komma till Tegs hemsida!

Prisvärt boende www.bodenbo.se


Ställverksvägen 39 981 38 Kiruna 0980 - 147 50 www.pkspar.se Vi tillhandahåller TSM-A,E,L TSM-Vut samt Tekniskvagntjänst, Bantekniker, Termitsvetsare, Neutraliseringslag för arbeten på och vid järnväg. Utbildning av råd och skyddsanvisningar för järnvägen. Gruv och industriella underhållsarbeten. Mindre maskinarbeten. Alltid med kompetent och välutbildad personal!

Vi utför olika typer av avverkningar från klenaste gallring till grövre slutavverkning med Ponsse Fox, modern skördare i mellanstor storlek. Ponsse Buffalo skotare som transporterar virket till närmaste bilväg för vidare transport. KITTIS SKOGSTJÄNST HAPARANDA 0922-60006 070-5810006


Norrbottens Ish En del av svensk ishockey i l b u d Vill nom i e r a led key? ishocehockey.se/ w www.s rbotten nor

Vi sรถker dig som v bli hock ill eydomare! www.s wehocke norrbott y.se/ en


shockeyförbund Samtliga ishockeyföreningar i Norrbotten är medlemmar i Norr­

bottens Ishockeyförbund – språkröret för alla frågor som berör hockey inom Svenska Ishockeyförbundets verksamhetsområde. Vi stöttar Norrbottens ishockeyföreningar i deras verksamheter och försöker påverka svensk hockey för att få ett rundare hockeysverige. Vi arbetar också med att underlätta rekryteringen av spelare och ledare till föreningarna i länet. Till vår uppgift hör också att exempelvis planera och administrera ishockey­matcher som spelas i serier inom Norrbotten, utbildningar för ledare, tränare och domare, domartillsättningar till matcher, disciplinära frågor, spelarregistreringar (inom Norrbotten, Västerbotten, Medelpad, Ångermanland och Jämtland). Bland mycket annat. Inom Norrbottens Ishockeyförbund finns för närvarande en för­

ening i Elitserien, 11 junior- och seniorlag i förbundsserien samt 80 lag i seriespel i distriktet (från C-ungdom till senior). Alla spelare, från Tre Kronors hockeyskola till seniorer, är registrerade genom spelarkortet. Till förfogande finns i nuläget 20 ishallar samt ett oräkneligt antal uterinkar. Inom förbundet finns också tusentals ideellt arbetande människor som ställer upp för de olika föreningarna i länet.

Norrbottens Ishockeyförbunds styrelse Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamot Ledamot Ledamot

Birger Sjöberg Vigert Ribom Catrine Backman Peter Öhlund Benny Westerlund Michael Persson Stefan Lundmyr

www.swehockey.se/norrbotten


Insamling för supporterspelare i Piteå Hockey!

Insamlingar till supporterspelare har blivit en allt vanligare företeelse i Hockeysverige. I division 1A har framförallt Asplöven och Björklöven varit lite av föregångare då det gäller denna typ av initiativ. Sedan en tid tillbaka finns även Piteå Hockey med i den skaran. I mitten av mars drogs nämligen en insamling som går under namnet ”Supporterspelaren” igång. Denna insamling drivs helt ideellt av eldsjälar som vill utveckla hockeyn lokalt och ge draghjälp till den långsiktiga, i huvudsak “hemvävda” strategi som Piteå Hockey har sjösatt. I dagsläget består arbetsgruppen som jobbar med insamlingen av fyra personer. - Idén med att starta upp den här insamlingen har funnits en längre tid bland oss supportrar men det är först nu som vi känner att vi har möjlighet att förverkliga våra visioner. Stödet från Piteå Hockeys sida har varit stort och vi känner att vi har både styrelsen, sportchef, ledare och supportrarnas förtroende att göra detta till något bra, säger Kent Risberg Vikström, en av kontaktpersonerna i arbetsgruppen. Konceptet som insamlingen bygger på har tagits fram i samarbete med Piteå Hockeys sportchef och styrelse och arbetsgruppen har en nära dialog med dessa. Grundtanken är att man som medlem ska få ett så stort värde som möjligt tillbaka för sin medverkan. Detta i form av bl.a. fribiljetter, klistermärken, exklusivt nyhetsbrev, möjlighet att delta på klubbträffar med ledare och spelare osv. En förhoppning är att insamlingen också bidrar till att på sikt öka publikintresset för den lokala hockeyn i allmänhet, och Piteå Hockey i synnerhet. Insamlingen riktar sig främst mot privatpersoner, även om företagare lokalt och regionalt naturligtvis är varmt välkomna att bidra. Avsikten är att ”Supporterspelaren” ska utgöra ett komplement till det motsvarande och helt företagsinriktade ”1500-klubben”.

Vad är det då för typ av spelare som kan bli supporterspelare i Piteå Hockey? Arbetsgruppen har tillsammans med sportchef enats om en kravprofil att utgå från. Så här säger Kent Risberg Vikström om vem som kan bli aktuell utifrån de medel som insamlingen drar in: - Målet är att samla ihop tillräckligt med pengar till en spelare som kan gå in i förstafemman och som helst är född i Piteå eller tidigare har spelat i Piteå Hockey. Som det ser ut nu så finns det en handfull spelare som passar in på de här kriterierna och som har visat intresse för att återvända till Piteå Hockey om tillräckligt med pengar från den här insamlingen kan skaffas fram. Vi tror på klubbens långsiktiga mål och på Piteås unga spelare. En värvning av den här kalibern skulle flytta fokus och pressen från de yngre spelarna och skapa en tryggare miljö där de kan utvecklas i lugn och ro vid sidan av de mer etablerade spelarna. De medel som samlas in ska oavkortat gå till att utöka Piteå Hockeys spelarbudget för A-laget. Målet som satts för insamlingen säsongen 2011/12 är 100 000kr, vilket skulle göra det möjligt att värva en spetsspelare av hög klass. Ett av huvudsyftena med initiativet är att främja Piteå Hockeys strategi och långsiktiga plan för återetablering i Allsvenskan. Förhoppningarna är goda om en bred uppslutning och medverkan i insamlingen: - Vi hoppas att hockeyintresserade på orten såväl som utflyttade med hjärta för hockeyn i Piteå vill ställa upp och medverka i insamlingen. Tanken är att ge draghjälp till den långsiktiga satsning som Piteå Hockey har sjösatt och ytterligare öka publikintresset, säger Johan Hörnemalm som också ingår i insamlingens arbetsgrupp. Om du vill ha mer information om insamlingen, gå in på: http://www.supporterspelaren.com Text: Norrhockey Illustration: Stig Risberg, Accidenstryckeriet i Piteå AB


Supporterinsamlingen rullar vidare!

Det går framåt, sakta men säkert med insamlingen i Kiruna, just nu 26/9 är man uppe i 6.212 SEK. Här är det Fredrik Thorneus som är mannen bakom, en av dem som i många år slitit och stöttat ortens hockeylag utanför rinken. Naturligtvis är föreningen Kiruna IF positivt inställda till detta, och det ser redan nu ut som om det skulle kunna bli en ansenlig summa som kan delas ut så småningom. Det är alltför enkelt att tro att det bara ska ramla in pengar, utan det krävs som alltid i Norr ett gediget arbete och framförallt ska man vara i farten ett tag för bli accepterad som “seriös”. Kirunas insamling skiljer sig kanske lite ifrån de andra, då man inte går ut med några löften om “paybacks”, åtminstone inte ännu, Detta sker helt enkelt för att man VILL stötta ortens lag. Insamlingen är mycket enkel och rättfram och för bästa information rekommenderas att besöka hemsidan. Adressen dit får Ni i slutet av denna artikel. Men om jag förstått det rätt är det bara att föra över en summa från 250 SEK och uppåt till ett särskilt konto för ändamålet, så är det klart. Även kontonummer kommer i slutet. Sedan får man själv välja om man vill ståta med sitt namn som givare eller ej. Vad ska då insamlingen gå till rent konkret? Enligt hemsidan är det : Spelare som går direkt in i 1:a Femman, ska vara en ledartyp på och utanför isen, och tillföra spetskompetens samt ha bra statistik i div 1 eller högre. Med tanke på Kiruna IF:s 1:a Femma, så blir det kanske inte alldeles lätt att hitta någon som går direkt in i den, då den ifjol bestod av Sunna-Nyberg-Törmä, så det ska kanske vara på backsidan man kan hitta en lämplig kandidat?

Insamlingen skall pågå fram till den sista December och sedan ska alltså totalsumman delas ut under någon hemmamatch under Januari månad, och man kan bara hoppas det blir ett riktigt trevligt överlämnande, kanske med någon av ortens före detta storspelare på plats? Detaljer för Er som känner att detta kan vara något Ni vill vara delaktiga i: Sparbanken Nord clearingnr: 8264-4 Kontonr: 63 005 171-2 (för Nordeakunder skriv 826440630051712). OBS! Ni som är nordea kunder skall välja swedbank i rullrutan för val av vilken bank man ska välja Skriv ditt namn och adress om du vill synas på hemsidan. Det enda som kommer att synsa på sidan är enbart ditt namn. Du får ju självklart vara anonym om du vill det. Adressen kommer att användas då det eventuellt ordnas saker för erat bidrag. Det går utmärkt att ge bidrag fler gånger! Hemsida: http://www.kifsupporterspelaren.tk/ Red. Norrhockey


n

Hur går det för våra lag?! Profilera ditt företag på ett kostnadseffektivt sätt... AFFÄRSMAGAZIN

November 2009

En genomgång av våra lag, Har serien börjat som man tänkt sig?

Nr 3

Med bara två matcher i bagaget är det svårt att ge PRONTO Art nr. 108. bild Tryck : 15 mm någon rättvis avx 40Haparandalaget, men att tappa 5:90/st inkl. 1-färgstryck Jumbopatron, blått bläck, vid beställning av min. 500st gummigrepp inkl. 1-färgstryck poäng mot Teg borta är ingen4:90/st skam, det kommer de Färg: svart, röd, blå-. vid beställning av min. 1000st allra flesta att göra. En säker seger sedan mot Rebels, beställning utan att för den skull imponera, Vid men nästa match kontakta Media Produkter inkl. 1-färgstryck mot Kiruna borta kommer att tvinga laget bekänna vid beställning av min. 300st på info@mediaprodukter.se färg. Spelar man som i genrepet mot Piteå, så kommer det att bli en tuff fight i Lombia!

6:20/st

I en haltande tabell, står Boden liksom Asplöven på endast två matcher, med en väntad förlust mot Björklöven och en seger över Kalix. Ungefär vad man kan begära i dagsläget. Men siktar man på en topp fyra-placering så måste mycket bättras på, framförallt backsidan. Den är tunn, för att vara snäll. Som tur är så förfogar man över två mycket bra målvakter, som kan rädda en hel del poäng åt laget i vinter.

Hur presenterar du ditt företag... All kommunikation formar kundens uppfattning om ett företag. Hur presenterar du ditt företag i media och på nätet? Om din marknadsföring erbjuder ett mervärde för dina kunder, och väcker intresset hos presumtiva kunder – då har du lyckats. Tror du att du kan nå längre med professionell hjälp? Då har du hittat rätt.

Liksom förra säsongsupptakten så börjat Björklöven i stor stil. Säkra och synbart enkla segrar ser ut att kunna läggas Media uppProdukter som ärpå ett radband. är väl en reklambyrå som startadeFrågan under 1999. Vi gör allt från små banners till kompletta mest om manvåren lärt sig något från fjolåret, då allt föll webblösningar, likaväl annonser till grafiska profileringar, ihop som ett förkorthus efterVijul? jag coach alla typer av företag. strävar Dock efter att, i tror nära samarmed våra kunder, hitta lösningar som harmonierar Wirtala är förbete klok för att falla i den gropen, han kommed företagets image och visioner, och ge dina kunder mer säkert attettförstärka men sträcker med tanke och mervärde. Då harefter vi lyckats.jul, Vår kundkrets sig från mindre till större företag, från Luleå i norr till sans bakom allt. Sundsvall i söder, som är medvetna om hur IT-marknaden växer kraftigt och att behovet av att finnas på Internet och i media blir allt viktigare. Våra kunder vet att varje kontakt med en kund formar bilder av företaget.

Box 3114, 903 03 Umeå www.mediaprodukter.se • info@mediaprodukter.se

5

Med risk för att låta som en Besserwisser så, vad var det jag sa? Clemensnäs har tvärt emot den vanliga, rivstartat säsongen och tagit poäng i alla matcher så här långt. Nu saknas bara den första fullpoängaren för att fullborda succe’n denna höst. Fortsätter man i samma stil så är det en given kandidat för Allettan!


Sportchef Karlsson har bekymmer just nu, två värdefulla hemmamatch med förluster mot lag man MÅSTE plocka poäng emot för att undvika botten i tabellen. Det kan bli en tung vinter för laget, om man inte får ihop grejerna ganska snart! Stort hopp står väl till den nye Brandon Eden, men frågan är om han orkar lyfta laget på egen hand?

Säsongen har väl börjat trögt, minst sagt för Luleå Hockey, även om det blev seger sist, så finns det mycket mer att vänta sig av laget. En slutspelsplats ska man ändå kunna ordna, om man inte faller isär totalt under serielunken, men laget har så många kvaliteter att det ska i princip vara omöligt! Osvuret är bäst ändå, och man har ju hur som helst en All Starmatch att se fram emot!

Har inte börjat sin serie ännu, men med den truppen får man väl nästan ge dem seriesegern direkt. Hoten är få, kanske Rosvik kan ställa till det? Det mesta tyder dock på att poplaget från Kiruna leker hem division 2 norra denna vinter och får kvala uppåt, sedan återstår väl att se om man vill ta steget i år. Det har man konsekvent nekat till tidigare...

Förluster mot Kiruna och Asplöven, inte så mycket att säga om egentligen, det är inte DÄR man ska ta sina poäng, även om det förstås skulle vara en värdefull bonus. Försäsongen visade ändå att man kan tampas på allvar med lagen 4 till 8 och tipset är väl att Rebels hänger kvar trots den bantade serien.

En plats i Allettan är väl nästan given, eller är den? Insatser som mot Teg hemma (0-2) kan göra att man missar densamma! Man FÅR absolut inte tappa fokus en enda match denna vinter, det kan bli väldigt dyra poängtapp när allt drar ihop sig i december. Här har nyförvärven visat framfötterna direkt ändå, och visat att man inte kommit till gruvstaden för att semestra, Niko Sarenpää är en av dem som imponerat mest.

Piteå är en gåta i sig, man vinner premiären mot Kiruna borta, för att följa upp med stordäng mot Björklöven och förlust även mot Clemensnäs. Laget är bättre än den sista matchen visade, och Stefan Hedlund har en del att fundera över. Han är dock lika klok som trevlig så han kommer att hitta tråden som löser upp knutarna. Piteå kommer att tamaps om Allettan, det är en säker sak i en för ovanlighetens skull osäker serie!


Teg visar att man på allvar vill vara med och spela om en plats i Allettan denna säsong. Snöpling förlust mot Asplöven efter straffar följdes upp av seger mot Clemensnäs och Kiruna. För att göra en djupdylning i returen mot Kiruna dagen efter. Kan bero en del på de skador man fick dagen innan, och den tunna truppen orkade helt enkelt inte. Den blev ju inte bredare precis av tre matchstraff, Onödigt, dumt, och framför allt osolidariskt emot laget att dra på sig sådant på det viset dessutom. Här måste nog coachen sätta ner foten, om man ska lyckas med att nå säsongens mål!

Örnsköldsvik i Norra B, har börjat säsongen bättre än den förra, även om man har en svidande förlust i bagaget. Den kan man glömma efter segern mot det tippade topplaget Sollefteå. Ö-vikslaget kommer med största säkerhet att slippa gå “fel väg” denna säsong och ta en plats i Allettan direkt via en topp fyraplats i serien. hur långt det räcker efter det, återstår att se, men om man får en formtopp på stjärnförvärvet Mikael Bohman i målet, så ska man nog kunna störa även lagen i Norra A, åtminstone i enstaka matcher. Man är på rätt väg, och det är ändå huvudsaken för den unga föreningen!

Ställverksvägen 39 981 38 Kiruna 0980 - 147 50 www.pkspar.se Vi tillhandahåller TSM-A,E,L TSM-Vut samt Tekniskvagntjänst, Bantekniker, Termitsvetsare, Neutraliseringslag för arbeten på och vid järnväg. Utbildning av råd och skyddsanvisningar för järnvägen. Gruv och industriella underhållsarbeten. Mindre maskinarbeten. Alltid med kompetent och välutbildad personal!

WWW.NORRHOCKEY.SE OM OCH FÖR ISHOCKEYN NORR OM DALÄLVEN


Några ord från Kiruna City!

Ny säsong, nya möjligheter Kiruna City HF går in på sin fjärde säsong 11/12. Efter starten 08/09 har vi sakta men säkert etablerat oss som en hockeyklubb i Norrbotten som respekteras av andra klubbar, hockeyfans och sponsorer. Det känns kul och vi känner verkligen att det finns en plats för oss och att vi gör nytta för sporten då vi förespråkar vikten av att bredda ishockeyn och att vi alla jobbar för att hockeyn är och förblir en folksport. Förra säsongen var sportsligt en fullträff, vi tog hem grundserien i Division 2 och slutade på andra plats i slutspelsserien. Inför denna säsong så siktar vi givetvis lika högt. Vi är dock väl medvetna om att det blir oerhört tufft att upprepa fjolårets resultat.

Vi har tappat en del nyckelspelare från i fjol, jag tänker på målvakten Henrik Svanelöv, forwarden Magnus Gustafsson och såklart förra årets gigant Joakim Fredriksson. Nya i truppen är bland annat ungtupparna Simon Hammar, Mikael Ljungberg och Edgar Tapani som alla är födda 1991. Klubben har också kommit långt med planerna att starta upp ett ytterligare lag, visionen och målet har alltid varit för KCHF att så många som möjligt väljer ishockey som motionssport och att vi då ska finnas till och göra det valet möjligt. Vi tror att det gynnar återväxten när vi kan få killar (och gubbar) att hålla kontakten med sporten så länge som möjligt även om man inte kan göra det med en elitsatsning. Vi hoppas fortsatt på ett bra stöd från hockeyintresserade kirunabor som vill komma till Lombia för gratis hockeyunderhållning till vintern. Väl mött! Robert Lahti KCHF


Succe’nmed med Asplövens Supporterförening reselotteri är tillbaka. Succén Asplövens supporterförening AspenAspen ArmysArmys reselotteri är tillbaka. Stora Stora vinstchanser och fina priser utlovas. I Resedrömmen ver 2.0 deltar endast 275 vinstchanser och fina priser utlovas. I resedrömmen ver 2.0 deltar endast 275 lotter och första pris är en resecheck hosärGränsresor på 40 000kr. Du kan även vinna ytterligare priser lotter och första pris en resecheck hos Gränsresor på 40.000 kr. Du kanfina även vinna som iPad2, Wiisom och Xbox ytterligareNintendo fina priser iPad2,360. Nintendo Wii och Xbox 360. Lotter finns att köpa på ICAs förbutik eller kan bokas via hans.kentta@gmail.com.

Lotter finns köpa apå500 ICAs förbutik eller kan bokas via hans.kentta@gmail.com . Endast 275attlotter kr/st.

1. Presentkort Gränsresor 40.000 Kr 2. iPad 2 16 Gb, wifi iPad 2 16 Gb, wifi 40 000kr 1.3.Presentkort Gränsresor Nintendo 2.4.iPad 2 16gb,Wii wifiinkl. Wii sports/resort Nintendo 3.5.iPad 2 16gb,Wii wifiinkl. Wii sports/resort 4.6.Nintendo Wiikonsol, inkl Wii4sports/resort Xbox 360 Gb 5.Vinstvärde Nintendo Wii inkl Wii 55.985 Kr.sports/resort Endast 275 lotter, a 500kr/st

6. Xbox 360 konsol, 4gb

Lotteriföreståndare: Ulf Emanuelsson Kontrollant: Haparanda Stad

Vinstvärde 55 985kr

Lotteriföreståndare: Ulf Emanuelsson Dragning 2011-11-24, om lotteriet är slutsålt före utsatt datum kommer dragning att Kontrollant: Haparanda Stad

ske i samband med en Asplöven hemmamatch. Dragning 2011-11-24, om lotteriet är slutsålt före utsatt datum kommer dragning att ske Detta kommer publiceras på www.asploven.com

i samband med en Asplöven hemmamatch. Detta kommer publiceras på www.asploven.com

Gör som Aspen Army och utnyttja Er fria helsida! Samtliga föreningar och Supportersammanslutningar har i varje nummer tillgång till en helsida helt fritt! Tag kontakt med oss via hemsidan www.norrhockey.se och de kontaktuppgifter som finns där! 1/1


Notiser från Norr!

* Västerbotten vann årets upplaga av TV-Pucken! Stort grattis till laget som vann finalen klart mot Dalarna med 4-0. Bra jobbat säger vi till både spelare och ledare där!

* Samtidigt blev Norrbottens TV-Puckare femma, och visar att Norrländsk ishockey står högt i kurs igen! Får vi bara behålla de här grabbarna i Norr, så kommer det att bli kanon framöver! Bra jobbat, även Ni spelare och ledare i Norrbotten!

* Norrbottens ishockeyförbund har apropå ungdomsishockey tagit fram en text som ska läsas upp isamband med varje ungdomsmatch denna säsong. Man kan tycka att den borde läsas upp på VARJE match överhuvudtaget, för den är riktigt bra! “Norrbottens Ishockeyförbund vill som ett led i att skapa god stämning i samband med våra ungdomsmatcher uppmärksamma er på följande: Vi vill uppmana ledare, spelare och vår publik att visa sportsmannamässigt uppträdande och respektera omgivningen. Tänk på att barnen idrottar för att uppleva gemenskap, spänning och framgång. Under matcherna praktiseras det som de har lärt sig på träningarna. Stötta spelare och ledare genom att heja på ert lag utan att smutskasta motståndarna. Hjälp domarna i deras svåra men viktiga roll som matchledare genom att visa en sportslig attityd. Utan domare blir det ingen match. Lycka till”

* Björklöven har dragit en vinstlott utan dess like och får nu under en treårsperiod 20 miljoner SEK! Smaka på den! TJUGO MILJONER SVENSKA KRONOR! Med ens är man mycket närmare en comeback i Allsvenskan och framförallt en klubb med stabil ekonomi igen! Det är Balticgruppen och Krister Olsson som står bakom detta fantastiska bidrag!

* Under “Hockeyns dag” kommer spelare ifrån Luleå Hockey att bevista olika platser i länet för att umgås med de yngre förmågorna. För att se vars de dyker upp så rekommenderas ett besök på: www.luleahockey.se

*Tegs Sk har en sida med gamla idolbilder från förr, något för den som vill gotta sig åt gamla goda tider, med bl.a en purung Freddy Lindfors, Kjell-Rune Milton och många andra legendarer på bild! Allt detta hittar ni här! * Om Ni inte märkt det förut, så har Kim Sunna en otroligt läsvärd Blogg på Kiruna IF:s hemsidor! Killen skriver faktiskt NÄSTAN lika bra som han spelar ishockey! * Boden söker funktionärer! Det är ett kul sätt att komma nära matchen och samtidigt hjälpa föreningen. Man får fri entre till matcherna och gratis fika. Intresseanmälan kan göras till ove.nilsson@live.com eller till sekretariat under matchen Boden-Clemensnäs onsdag den 7/9. Har DU/NI något som kan passa bland våra korta notiser, skicka gärna in dem till oss! Info@norrhockey.se är adressen!


R A T LS

AL

Inför All Star 2011/2012!

Omröstningarna är igång, och med glädje ser vi att det röstas friskt runt om. En del föreningar får naturligtvis fler röster än andra på sina spelare. Men det vore ju konstigt annars. Vi känner att förtydligande av hur uttagningen går till kan vara på sin plats, hur som helst. 1. Först är allt som vanligt, ingen skillnad där, Ni röstar fram Era favoriter. Det går förstås utmärkt att rösta på spelare i andra lag en Ert favoritlag! 2. De 4 främsta i varje lag kommer till Juryuttagningen där en Jury på 5 mandat tar ut det slutliga laget. Naturligtvis väger Era röster tungt även där, men juryn har möjlighet att justera, så vi får ett komplett lag med 3 målvakter, 8 backar och 12 forwards. Ganska enkelt och rättfram och en konsekvens av det vi lärde oss från första säsongen. Misstagen med överfulla bås i All Starslaget ska vi inte göra om, de som är uttagna ska få en ärlig chans att visa upp sig!

R A T LS

AL

Juryn ska även ta ut reserver till samtliga lagdelar om olyckan skulle vara framme, och någon är skadad eller av annan anledning inte kan delta. Förra året blev som väl många minns en jämn historia, där Luleå HF till slut vann på straffar, med detta uttagningssätt hoppas vi kunna få revansch! Har Du några synpunkter eller tankar redan nu kanske om ett bättre sätt till 2012/13 så tveka inte! Skicka in allt till info@norrhockey.se eller ring helt enkelt på 070-232 16 83 (Christer) och dela med Er! Jag älskar att prata ishockey med engagerade människor! Vi ser fram emot alla fräscha uppslag och kommer att ta till oss allt. p.s. klicka på någon av stjärnorna så kommer Ni direkt till omröstnings-sidan! d.s.


presumtiva kunder – då har du lyckats. Tror du att du kan nå längre med professionell hjälp? Då har du hittat rätt. Media Produkter är en reklambyrå som startade under våren 1999. Vi gör allt från små banners till kompletta webblösningar, likaväl annonser till grafiska profileringar, för alla typer av företag. Vi strävar efter att, i nära samarbete med våra kunder, hitta lösningar som harmonierar med företagets image och visioner, och ge dina kunder ett mervärde. Då har vi lyckats. Vår kundkrets sträcker sig från mindre till större företag, från Luleå i norr till Sundsvall i söder, som är medvetna om hur IT-marknaden växer kraftigt och att behovet av att finnas på Internet och i media blir allt viktigare. Våra kunder vet att varje kontakt med en kund formar bilder av företaget.

Box 3114, 903 03 Umeå www.mediaprodukter.se • info@mediaprodukter.se

Ställverksvägen 39 981 38 Kiruna 0980 - 147 50 www.pkspar.se Vi tillhandahåller TSM-A,E,L TSM-Vut samt Tekniskvagntjänst, Bantekniker, Termitsvetsare, Neutraliseringslag för arbeten på och vid järnväg. Utbildning av råd och skyddsanvisningar för järnvägen. Gruv och industriella underhållsarbeten. Mindre maskinarbeten. Alltid med kompetent och välutbildad personal!

5

NYTT I EUROPA!!! Klubbor med föreningens/sponsorers logga och färger. Minsta beställning 100st totalt och i en beställning alltid 6 likadana klubbor. Priset är 960kr per st. Sm-liiga,khl,elitserien, nhl använder likadana klubbor. Kontakta gärna mig så berättar jag mer! Kari Blomster / kari.blomster@ht-import.com Tommi Leinonen / tommi.leinonen@ht-import.com

Ht-Import OBS! Vi finns även på Facebook! Skriv “HT-sticks” i sökfältet


Vår tanke med tidningen Norrhockey är att föreningarna på ett enkelt sätt ska kunna få ut sin information, samtidigt som NI enkelt får veta det mesta och det bästa om vad som händer inom ishockeyn i Norr Är det något DU vill läsa om eller bidra med i tidningen är Du förstås välkommen med Dina önskemål och bidrag! Vill DU bli skribent här? Vill Du hjälpa till att föra ishockeyn i Norr framåt? Hör av Dig i sådana fall! Maila eller ring: info@norrhockey.se 070-232 16 83 Ansv. Utgivare Christer Salomonsson, Norrhockey www.norrhockey.se Forumet är nu öppet och igång! Kom med åsikter och ideer! Forumet nås via www.norrhockey.se HOCKEY ROCKS!

Norrhockey nr 6  

Allt om ishockeyn i Norr!

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you