Page 1

NORRHOCKEY Nr 1 2011

Foto: Peter Skaugvold


Innehåll

Sid 02..... Sid 03..... Sid 05..... Sid 06..... Sid 07..... Sid 10..... Sid 11..... Sid 12..... Sid 13..... Sid 14..... Sid 15..... Sid 16..... Sid 17..... Sid 18..... Sid 19..... Sid 22..... Sid 23..... Sid 24.....

Innehåll Nu kör vi! Lång väg....... Har vi någon chans? Forts... Marcus Nyberg PHC Andre Frölander KIF Norrbottens IF Norrbottens IF Linus Styrman BHF All Stars 1 All Stars 2 All Stars 3 All Stars 4 Krönika Hans Kenttä

SERVA DIN

Volvo & Renault HOS OSS! ACN-syhet!

ervice

Jämförelse lönar sig, ring oss! Upp till 24 mån räntefritt med bilservicekortet Repslagargränd 6 Skellefteå Tel. 0910-133 83 www.cityverkstan.se


Nu kör vi! Något försenad, men den som väntar på något gott osv.. Det har tagit lite tid att få ihop detta nummer, men vi kan bara ursäkta oss med att det är få händer som ska knappa in allt. Men nu är den här, och nu kör vi igång året 2011, ett år som har mycket spännande och intressant med sig! I detta nummer har vi lagt lite fokus på målvakter och deras plats i ett ishockeylag. det är ju en position som ofta är utsatt. Ett misstag av en målvakt går sällan att reparera, som ett misstag av en utespelare kan göras. En dålig dag för en målvakt kan sänka ett lag och tvärtom, en dålig dag för en utespelare behöver inte betyda alltför mycket, om övriga presterar normalt. Vi gör också en liten genomgång av den intressanta Allettan ocg lagen som är med i fighten där, samt naturligtvis en återblick på den All Star-match som spelades strax före jul. I den artikeln finns också lite information om nästa All Star-Match som kan vara intressant att få del av. Avslutar med en liten fråga, vill DU vara med och bidra till materialet i tidningen, skriva egna artiklar? Kan ju rentav vara början till något större inom idrotten eller skrivandet! Tveka inte om intresset finns, utan hör av Dig till oss så kommer vi säkert överens om något! Redaktionen på Norrhockey Hockey Rocks!

Idrottsboende i Kiruna Billigt och bra boende i Kiruna vid Era matcher Från 200 :- / Bädd

Frukost och Lunch går att köpa

www.logimaklaren.se

0980-666 66

0980-17195


Vi stödjer ishockeyn i Norr!

0980-618 60 Underhåll och Service med kvalitet!

Vi utför olika typer av avverkningar från klenaste gallring till grövre slutavverkning med Ponsse Fox, modern skördare i mellanstor storlek. Ponsse Buffalo skotare som transporterar virket till närmaste bilväg för vidare transport. KITTIS SKOGSTJÄNST HAPARANDA 0922-60006 070-5810006


Den långa vägen.... Ni Luleå Hockeyfans får ursäkta, men denna artikel kommer att ta upp sådant Ni förhoppningsvis slipper på bra länge! Den ska istället försöka se över vägen till Allsvenskan och möjligheterna för de olika lagen i Norr att ta sig dit. Umeå Grundserien är ju rakt på, de fyra första i division ett-serierna går vidare till tre Allettor, Norra, Mellersta och Södra. Även där är det ganska rakt, ingen raketforskartitel behövs. Men nu börjar det ”roliga”. Vi har ju också fortsätApril 2010 • Årgång 7 tningsserierna i alla division 1-serier! Från dessa går segraren vidare till Play Off 1.

Affärsmagazin

Det moraliska i det kan man ju diskutera till döddagar. Ska verkligen ett lag som kom femma i sin grund serie ha en större möjlighet att nå Playoff än t.ex Östersund som kom tvåa i sin grundserie, bara för att man råkar på sämre motstånd hela tiden? Visst, tanken bakom är ju god, att hålla den berömda moroten framför hela tiden, men ibland smakar moroten rent ut sagt skit.... Fortsättningserien ska ju EGENTLIGEN var till för att man ska kunna undvika negativt kval, eller? Jag vet att dessa åsikter sticker i ögonen på många, men rent logiskt, så är det ju lite snett. Postadress Media Produkter Nåja, det är3114, nu så, det är bara att gilla läget. Box 903och 03 Umeå Så här ser det ut rent spelmässigt, där vi lagt in lagen somRedaktör nu ligger på dessa platser för att ytterligare ansvarig utgivare förenkla&allt. Hans Wikström Media Produkter 1info@mediaprodukter.se

Play off A Lag 3 i Allettan Norra (Björklöven) – Segraren Layout & sättning forts.serie A (Clemensnäs) Media1Produkter B Lag 4 i Allettan Norra (Hudiksvall) – Segraren i fort.serie 1 B (Örnsköldsvik) nummer kommer ut C Lag 3 iNästa Allettan Mellan(Enköping) – Segraren i Augusti 2010 forts. Serie 1 C (Borlänge) D Lag 4 i Allettan Mellan ( IFK Ore) – Segraren i forts.serie 1 D (Wings HC) E Lag 3 i Allettan Södra (Nybro) – Segraren i forts. serie 1 E (Tranås) F Lag 4 i Allettan Södra ( Karlskrona) – Segraren i forts.serie 1 F (Halmstad)

Det där var ju inte så komplicerat?

Men nu börjas det:

I Play Off 2, lottas nämligen de två SÄMSTA tvåorna från de tre Allettorna, PLUS de två TABELLMÄSSIGT BÄSTA lagen av de sex vinnarna från Playoff 1 mot November 2009 Profilera ditt ett övriga vinnare från Playoffföretag 1. AFFÄRSMAGAZIN på

kostnadseffektivt sätt...

Just i nuläget, kliver alltså Huddinge och Kristianstad in i handlingen här. Vi får alltså dessa lag: Huddinge, Kristianstad, plus segrarna från matcherna A-F, där tabellläget avgör om man startar hemma eller borta. Efter PlayOff 2 ska alltså FYRA lag vara klara för:

Play Off 3: Här skall seriesegrarna från de tre Allettorna samt bästa tvåan, just nu Kiruna IF, lottas mot de lag som PRONTO gick segrande Play är nu alltså inne på i Art nr. 108. Tryck : 15ur x 40 mm Off 2. Vi 5:90/st inkl. 1-färgstryck Jumbopatron, blått bläck, vid beställning av min. 500st princip den TREDJE kvalomgången! gummigrepp 4:90/st inkl. 1-färgstryck Färg: svart, röd, blå-.

vid beställning av min. 1000st

Från Play Off 3, går så slutligen segrarna vidare till 6:20/st Vid beställning

kontakta Media Produkter Kvalserien till nästa års Allsvenska tillsammans med på info@mediaprodukter.se lag 13 och 14 i Allsvenskan. Just nu Sundsvall och Tngsryd. Nu är vi äntligen framme och efter inte mindre än FYRA kvalomgångar ska TVÅ lag av alla stå som Hur presenterar du ditt företag... Allsvenska inför säsongen 2011/12!

inkl. 1-färgstryck vid beställning av min. 300st

All kommunikation formar kundens uppfattning om ett företag. Hur presenterar du ditt företag i media och på nätet? Om din marknadsföring erbjuder ett mervärde för dina kunder, och väcker intresset hos presumtiva kunder – då har du lyckats. Tror du att du kan nå längre med professionell hjälp? Då har du hittat rätt.

Rent sponstant undrar man om det NÅGONSTANS finns ett kval som är svårare att tråckla sig igenom än detta? Det är snudd på att det är enklare att ta sig upp till elitserien än till Allsvenskan... Media Produkter är en reklambyrå som startade under våren 1999. Vi gör allt från små banners till kompletta Vi hoppas i alla fall att det blivit något mer överwebblösningar, likaväl annonser till grafiska profileringar, skådligt alla att följa turerna kring kvalet, OCH förför alla Er typer av företag. Vi strävar efter att, i nära samarbeteinser med våra hittasvårt lösningar harmonierar att Ni alla hurkunder, otroligt ochsom tufft det är med företagets image och visioner, och ge dina kunder att ta sig i serien. räcker inte särkilt långt ett uppåt mervärde. Då har viDet lyckats. Vår kundkrets sträcker sig från mindre till större företag,ha från i norr tur till och med skicklighet, man ska också enLuleå otrolig Sundsvall i söder, som är medvetna om hur IT-markett flyt av Guds nåde! naden växer kraftigt och att behovet av att finnas på Internet och i media blir allt viktigare. Våra kunder vet att varje kontakt med en kund formar bilder av företaget.

Box 3114, 903 03 Umeå www.mediaprodukter.se • info@mediaprodukter.se


Hur stor är chansen för våra lag? Vi tar en genomgång av lagen i Allettan Norra och deras chanser i ett eventuellt kval, Plus de lag som kan ta sig vidare ifrån fortsättningserierna också förstås. I rådande Tabellordning!

Leder Allettan och är också det lag vi tror har störst chans att gå hela vägen. Det är lite NU eller ALDRIG över asplöven i år. Med killar som Eric P, Jonte Hedström, Shawn Snider med flera i laget, så vore det nästan underligt om man INTE vore favoriter bland Norrlagen. Det har värvats friskt, för att inte säga hejvilt i Asplöven i år igen, ibland känns det nästan som det är lika mycket för rubrikerna som för spelarna i sig. Men nu har man en laguppställning man inte varit i närheten av tidigare, ändå finns ett litet orosmoln över defensiven. Orkar man med att producera 5-6 mål per match så, kan det funka, men ett tätare försvar är nästan ett måste, annars kommer de tyngre lagen från Lokalbuss-serierna att ”Raka rumpan på bävrarna” som Fredrik Glader så träffande skrev i sin blogg. En tätare defensiv alltså, då finns faktiskt möjligheterna här! Sedan får man be till alla hockeygudar som finns, att ingen av toppspelarna går sönder, det vore rena katastrofen för laget! Ändå, trots alla dessa toppnamn, så är det Johannes Thornberg som överraskat mest. Killen sprutar in poäng i parti och minut och har en stor del i serieledningen. Trevligt är också att Dan Mogemark äntligen verkar ha fått riktigt förtroende och dessutom motsvarat det med stabilt målvaktsspel. Det är inte lätt att stå i mål för ett lag som bara inriktar sig på anfall och låter försvaret komma i andra, kanske tredje hand!

Överraskar ännu en gång med att utmana de stjärnspäckade lagen från Haparanda och Umeå. Vann mot alla odds Allettan ifjol, och lärde sig då en dyr läxa, att det speluppehåll som då följde var ödesdigert för ett lag som lever mycket på lagmoral och sammanhållning. Håller man sin plats som bästa tvåa, hamnar man dock i samma sits igen, och då får man hoppas läxan är lärd och bokförd.

Nu tror vi att det skall mycket till för att behålla andraplatsen, då Björklöven ligger tätt bakom, och knappast lär ge bort några fler poäng. Laget är i år jämnare än i fjol, och kan, med lite flyt i lottningar ta sig en bit i kvalsystemet, att det ska räcka ända till allsvenskan redan i år, visst, ingenting är omöjligt, men det är absolut inget man kan begära av laget. Anfallsmässigt kan man säkert mäta sig med de allra bästa i divisin ett, men försvarsmässigt ligger man fortfarande en bra bit efter. Laget är helt enkelt för lätt bakåt för att kunna ta sig hela vägen, det blir lätt virrigt och för mycket kladd med pucken i egen zon. Men får man behålla stommen till nästa säsong, så ser det riktigt lovande ut! Frågan är dock om man kan behålla spelare som Kim Sunna, Sammy Gustavsson med flera. Då måste nog en större börs till för det!

Laget som först var i Konkurs, sedan inte, först i division två, sedan i division ett, och som enligt alla förstå-sig-påare, nu bara skulle promenera upp i Allsvenskan igen. Njae, tror inte det. Man körde igenom grundserien i ohotad stil, och vann den enkelt, men lagom till slutet av den, verkar det ha kommit in ett kilo, MINST, sand o grus i maskineriet. Jens Hellgren i båset har ingen lätt uppgift att få igång allt igen, speciellt med de skador som drabbat laget, och nu kanske man drabbats av den tyngsta, lagom till allvaret börjar på riktigt. Martin Johansson som i värsta fall är borta resten av säsongen. Det är dessutom lagets enda rightare, så med honom försvinner en hel del, vad gäller Powerplay för att bara nämna en detalj. Även Björklöven har värvat på ganska bra under säsongen, och kanske finns en del av förklaringen till att det tagit lite stopp i spelet just där? För många nya ansikten kan störa det bästa lag. Nu måste man nog spotta upp sig ordentligt för att ha minsta lilla chans på en Allsvenska nästa säsong. Tyvärr tror jag inte det räcker dit och frågan är vad som händer i klubben om man missar avancemanget i år?


Finns det lust och vilja kvar i Umeå att ställa upp ännu en gång för klubben? Har supportrarna tålamod att gå igenom ett år till i division ett? Framför allt, vad händer truppmässigt till nästa år i det fallet? Vad gäller Björklöven vet man aldrig, allt kan hända här!

Hudiksvallsborna får ursäkta, men även om man gjort det riktigt bra i år, och fortsatt med sin satsning framåt, så kommer det inte att räcka ända fram. Man får vara glada om man nu tar sig till Play Off där man i nuläget ställs emot seriekollegorna Örnsköldsvik, där man borde överleva, men sen tar det nog tyvärr tvärstopp i Playoff 2. Man har som sagt gjort en bra säsong, och kunnat utmana övriga lag i Allettan ordentligt i nästan alla matcher, man har till och med besegrat Asplöven i deras egen kula. Hemma föll man dock ganska klart. Det verkar också som man börjar tröttna lite, och drar på sig alldeles för många onödiga utvisningar, helt i onödan. Sist med matchstraff som påföljd, något man inte har råd med, med den trupp som finns till förfogande. Men fortsätter man på den inslagna vägen, plus att man har ett bra läge rent geografiskt, där spelare från Sundsvall och Timrå kan tänkas ansluta, så kommer man att bli att räkna med framöver. Dock inte i år, tyvärr.

har en minimal chans att ta sig till Play Off 1, men även om det skulle gå vägen, så lär det bli tvärstopp direkt i ett Playoff 2. Man har ändå gjort en klart godkänd säsong, och alla Sollefteåfans bör vara mer än nöjda med sitt lag, och framför allt tränare, som sägs ligga bakom mycket va framgångarna i år. Får man bara fortsätta arbeta med laget och klubben i samma stil, så kommer Sollefteå, liksom hudiksvall att inom några år, på allvar kunna ge sig in i kampen om allsvenskan på riktigt. Sedan har vi lagen från fortsättningsserierna, Där det i första hand står emellan Clemensnäs och Teg ifrån 1 A, man ställs i Playoff 1 mot 3:an i Allettan, just nu Björklöven!

Clemensnäs visar i år att det finns gott om spelare som inte får plats i Skellefteås organisation som kan leverera ändå! Det är oerhört viktigt att Clemensnäs får finnas kvar som förening för ishockeyn i skellefteåområdet, vi kan bara hoppas man förstår det i Skellefteå AIK, och stöttar klubben på alla tänkbara vis. Här frodas och växer talanger som Ludwig Marklund till exempel. En intervju med honom finns i Norrhockey nr 2 2010. Läs den! Man har också fått en god förstärkning i Johan Johansson, målvakt från Kiruna IF.

Tegs SK har som nykomling gjort en fantastisk säsong oavsett hur det nu går i slutet av serien. Man hade ju ett bra försprång efter inledningen av serien, men sedan ställde skador och sjukdomar till det ordentligt, och man får nu verkligen kämpa för den åtråvärda platsen. Föreningen har ändå visat att man nu är i division 1 för att stanna, och det är förstås viktigt för ishockeyn i Umeå att man är där. Tvärt emot Björklöven så satsar man här på spelare ifrån närområdet, och det är nästan undantag med spelare utifrån. Nu har man ju tack vare universitetet en bra möjlighet att knyta till sig spelare som ändå bor i Umeå något år eller så, och som inte faller storebror Björklöven i smaken. Här finns spelare som älskar att anfalla, och när det fungerar kan man rubba de flesta andra laf i ettan. Att man skulle ta sig förbi Playoff 1, om man nu kommer dit, håller jag ändå som en stor skräll. Det frejdiga anfallet är på bekostnad av ett svajigt försvar.

Ställs emot fyran i allettan, just nu Hudiksvall! Det nybildade laget som består av en sammanslutning av föreningar i Öviksområdet missade Allettanplatsen, något man nu kanske ser som en bra sak. Har fullkomligt krossat allt motstånd i sin fortsättningserie, vilket kanske inte säger så mycket då övriga lag inte håller någon större klass. Det är på grund av det, mycket svårt att säga hur bra man egentligen är, men att överleva playoff 1 får liksom för Clemensnäs/Teg sägas vara en rejäl skräll.


Ställverksvägen 39 981 38 Kiruna 0980 - 147 50 www.pkspar.se Vi tillhandahåller TSM-A,E,L TSM-Vut samt Tekniskvagntjänst, Bantekniker, Termitsvetsare, Neutraliseringslag för arbeten på och vid järnväg. Utbildning av råd och skyddsanvisningar för järnvägen. Gruv och industriella underhållsarbeten. Mindre maskinarbeten. Alltid med kompetent och välutbildad personal!

Idrottsboende i Kiruna Billigt och bra boende i Kiruna vid Era matcher Från 200 :- / Bädd

Frukost och Lunch går att köpa

www.logimaklaren.se

0980-666 66

0980-17195


Intervju med Marcus Nyberg Piteå HC

20-årige keepern Marcus Nyberg är en av flertalet utflyttade Piteåkillar som valt att återvända till hemstaden och Piteå Hockey inför denna säsong. Nyberg har som junior till stor del fostrats i Björklövens organisation och har bl.a. lirat i Lövens matchställ i J18- och J20-laget. Förra vintern fick han göra allsvensk debut, men lånades efter en tid ut till Lycksele i division 1 där han stod för en mycket fin insats. I Piteå Hockey har Nyberg den här säsongen fått en hel del förtroende av tränarna och verkligen visat framfötterna. Tidningen Norrhockey tog kontakt med den lovande Piteåkeepern för en intervju. Du har spelat en stor del av juniortiden i Björklöven. Vad var det som lockade med just Umeå och Björklöven? Hur upplevde du din tid som junior i klubben? - Jo, det var hockeyn som lockade när jag flyttade till Umeå. Jag tyckte det var en bra tid där nere och jag trivdes oerhört bra i Björklöven och Umeå som stad. Vad var det som gjorde att du valde Piteå Hockey inför denna säsong? -Det blev rätt naturligt när jag bestämde mig för att flytta hem efter sista året som junior och då hörde PHC av sig och på den vägen är det. Du kom femma i målvaktsligan efter grundserien med en räddningsprocent på strax över 90 %. Hur ser du på din egen insats såhär långt? - Det stämmer. Jag tycker väl säsongen inte har gått som jag velat helt och hållet. Ett par bottennapp blandat med några riktigt bra matcher, så jag känner att jag kan komma upp någon nivå till. Vad ser du som din bästa respektive sämsta insats i vinter? -Min bästa insats måste nog vara Asplöven borta, trots förlust - då kändes det som att spelet satt som det skulle. Sämsta insatsen var Boden borta och Kiruna hemma nu i allettanpremiären.

Vad tycker du är dina främsta styrkor som målvakt och vad tycker du behöver förbättras/utvecklas ytterligare? -Min främsta styrka är nog att jag är rätt snabb efter isen när det är sidledsförflyttningar och sen är jag rätt aggressiv i spelet. Jag behöver förbättra allt. Har du någon målvaktsförebild? I så fall vem och varför? -Ragge kallar mig Pekka, så det får väl bli han. Piteå Hockey satsar ju i huvudsak ungt och hemvävt numera – hur tycker du att laget har presterat hittills den här säsongen? -Jag tycker vi har presterat på den nivå som är förväntad. Vi har ett ungt lag med mycket egna spelare och möter t.ex. Björklöven som har en trupp för ett par miljoner och ändå spelar vi jämt mot dem. Så jag tror det är rätt koncept att satsa på egna spelare för att på lång sikt klättra i seriesystemet Känslan är att division 1A och även AllEttan har blivit starkare kvalitetsmässigt, med fler profiler och fler klubbar som kan konkurrera i toppen. Hur ser du på detta? -Det är riktigt kul att Teg och Björklöven har kommit in i serien och gjort den mer intressant. Tidigare år har det varit givet att Kiruna, Asplöven, Piteå gått vidare till Allettan. I år har det varit mycket tuffare och jämnare. Vi hade ju kniven mot strupen sista delen av säsongen, men lyckades vinna 6/7 matcher och gå vidare. Så det har ju helt klart varit en intressantare serie nu i år än någonsin. Sen värvade ju Asplöven ett par riktigt vassa spelare, vilket gör serien ännu roligare att följa.


Vad tror du skulle behöva göras för att division-1 klubbarna här längst uppe i norr ska kunna bli mer konkurrenskraftiga nationellt sett, och norrhockeyns status förbättras? - Svår fråga. Tätt samarbete med Elitserieklubbarna och att talanger väljer efter J20 tiden att stanna kvar i norr och norra ettan istället för att sticka ner till de södra division-ettorna. Hur ser du till exempel på initiativ som nätverket Norrhockey? -Jätteroligt med ett sådant här initiativ, att hockeyn här uppe bevakas på ett så bra sätt. Bloggar som t ex din egen och Jimmy Stålnackes är uppskattade och bidrar som jag ser det helt klart till att höja hockeyintresset på denna nivå. Vad var det som fick dig att starta bloggen? -Det var så att någon i laget skulle blogga för PT och då nämnde någon till Hedlund att jag hade bloggat tidigare. Och då la han det på mig så på den vägen är det. (Intervjun gjordes innan Marcus beslutade sig för att lägga ned bloggandet iaf tillfälligt, red) Skulle du vilja se fler spelarbloggar häruppe i norr? - Skulle vara grymt roligt om Ragge/Stralla hade en blogg tillsammans där de bloggade om livet som hockeyrevisor /hockeypolisaspirant. Slutligen: fem ämnen – himmel eller helvete? Div 1-hockey, himmel eller helvete? Himmel och helvete Resorna till bortamatcher i AllEttan? Helvete Fysträning? Helvete Bloggande? Helvete TV-såpor? Helvete -Låter lite negativ nu men jag spelar hellre Elitserien, flyger till matcherna, fysar med en abtronic, har en bloggmaskin som skriver allt åt mig och så. Men man kan ju inte få allt det, så det blir helvete på det mesta. Vi tackar Marcus Nyberg för att han tog sig tid att svara på våra frågor. Text: Johan Hörnemalm Foto: Kent Risberg Vikström


Puckprat med Andre’ Frölander Kiruna IF J18

I vår jakt efter en målvakts innersta väsen, och vad som får någon att ta på sig denna utsatta position i ett lag, så tog vi kontakt med den lovande målvakten i ett juniorlag, Andre’ Frölander, Kiruna IFs J18. Hejsan Andre’, hur är läget uppe i Kiruna? -Läget med mig är bara bra här uppe i Kiruna, kallt som det ska vara! Eftersom Du inte hunnit bli världskändis än, kanske Du kan säga lite om Dig själv, bakgrund och sånt där? -Haha, nej jag är inte någon världskändis, absolut inte! Jag är en 17årig kille som kommer från Sollefteå som numera bor i Kiruna. Jag började med hockey när jag var 7 år tror jag, och efter 2 år bestämde jag mig för att bli målvakt. Och varför jag blev målvakt vet jag faktiskt inte. Det var helt enkelt roligare när man rullade runt som målvakt och utespelare när man var grabb. När det var dags för att söka hockeygymnasium så kände jag att det var bäst med ett miljöombyte att få lämna Sollefteå Hockey var det bästa för mig som person och spelare. Och jag ångrar inte en sekund min långa flytt norrut i landet. Att få spela J-18 ELIT, var det jag siktade på. Just nu är du ju målvakt i Kirunas J18-lag, berätta lite om er, säsongen och hur känslan är inför fortsättningen? -Japp, jag är keeper i Kiruna J-18. Jo, våran säsong har väll inte varit den bästa. Men även fast det blivit lite väl stora siffror ibland så speglar inte alltid resultaten matcherna. Vi har haft en del sjukdomar och helt enkelt en tunnare trupp än förra året. Men nu är det en nystart på serien och jag hoppas och framförallt vet att vi har hockey i oss grabbarna i laget, det ska vi plocka fram nu i fortsättningsserien. Vi siktar på J-18ELIT även nästa år, självklart!

Många undrar säkert, varför väljer man att bli målvakt? Det är ju en position som är väldigt utsatt. En myt är ju att sämsta skridskoåkaren blir målvakt, kan vi avliva den nu? -Sämsta skridskoråkaren är målvakt? Jag har hört i min uppväxt att det är målvakten som ska vara bäst på skridskor, men jag kan intyga att jag inte är den vassaste på skridskorna! Vad har Du själv för målsättning, både på kort och lång sikt? -Målsättningen jag har i år är att utvecklas positivt och få en bra utvecklingskurva från förra året, sikten på långt hål är förstås att kunna leva på hockeyn! Men jag tar säsong för säsong helt enkelt. Har du några förebilder, och i så fall varför? -Jo, jag har ju några förebilder. Men den som jag alltid haft där är ju Andreas Hadelöv. Sen jag såg han spela i Malmö Redhawks, eller MIF Redhawks som dom hette då, spelade mot Modo Hockey i Kempehallen, så höll han nollan och Malmö vann med 2-0 i Kempis. Då vare inget snack om att han vart min idol, Andreas Hadelöv! Dina styrkor och vad behöver Du förbättra? -Mina styrkor vet jag inte riktigt, har väll inte direkt någon styrka. Har jobbat hårt på sommarträningen och ja känner mig snabbare och starkare i bål/ben än förra året. Jag behöver förbättra allt, som alla andra. Många lag har ju en egen målvaktscoach, hur är det i junioråldern, har lagen något sådant, till exempel i Kiruna? -I Kiruna har vi en målvakts tränare som heter Peter Larsson, väldigt bra tränare. Jag har lärt mig mycket av honom och fått bra med tips vad man ska förbättra, en bra person även utanför isen.


Har Du några råd att ge till unga killar som funderar på att ställa sig i målet? Är det något speciellt man ska tänka på? -Klart man ska prova på när man är grabb, men när man kommer ikapp i åldern är det dags att välja. Då ska man tänka igenom sitt beslut, mor och far vill säkert också har något att säga i den frågan. Hur kommer man igen efter en ”tavla” eller en förlust som målvakt, skaffar man sig en speciell metod att nollställa sig själv och börjar om från noll, eller? -Haha, jo en tavla är ju aldrig rolig att släppa. Jag har min egna metod om jag skulle göra en tavla, det gäller att vara stark mentalt för att glömma och börja om. Just som målvakt är det ju mycket psykologi inblandat, är det något som man lär sig själv, eller får man hjälp med sådant? -Jo klart det är psykologi med, tror man lär sig bäst på egen hand hur man ska handskas med det, klart man har fått tips och så, men man vet vad man vill och då lär man sig. Omvänt så måste det ju vara en riktig höjdare att spela bra, och hjälpa sitt lag fram till seger, går det att beskriva den känslan? -Den känslan går inte att beskriva, som att vinna en storpott på poker. Man ser ju att Domaren pratar ganska ofta med målvakterna, vad sägs egentligen mellan Er? -Vad som sägs mellan målvakter och domare kan vara olika, från min vinkel är det att påminna honom att kolla i målgården för offisiden. Något annat brukar jag inte påpeka. Möjligen något domslut som jag inte var med på, men det händer sällan.

Så tar vi och avslutar med lite ”Himmel och Helvette” som sig bör, fem snabba som Du svarar Himmel eller Helvette på, gärna med en kort kommentar till! 1. Straffar efter förlängning? - Straffar. (Himmel)? 2. Rightskyttar? - Helvette 3. Junior-VM? - Himmel 4. Hockey-gymnasium? - Himmel. (Kiruna). 5. Hotellrum? - Himmel. (Scandic Luleå) Med det så får vi tacka för den här pratstunden, och önska Dig och laget lycka till i fortsättningen, Ni har ju börjat 2011 riktigt bra! Tack ska Du ha. -Tack själv. Fakta Andre’ Född -93, 180 cm, 79 kg Moderklubb : Sollefteå HK Nuvarande klubb: Kiruna IF J18 Elit


Norrbottens Ish En del av svensk ishockey i l b u d Vill nom i e r a led key? ishocehockey.se/ w www.s rbotten nor

Vi sรถker dig som v bli hock ill eydomare! www.s wehocke norrbott y.se/ en


shockeyförbund Samtliga ishockeyföreningar i Norrbotten är medlemmar i Norr­

bottens Ishockeyförbund – språkröret för alla frågor som berör hockey inom Svenska Ishockeyförbundets verksamhetsområde. Vi stöttar Norrbottens ishockeyföreningar i deras verksamheter och försöker påverka svensk hockey för att få ett rundare hockeysverige. Vi arbetar också med att underlätta rekryteringen av spelare och ledare till föreningarna i länet. Till vår uppgift hör också att exempelvis planera och administrera ishockey­matcher som spelas i serier inom Norrbotten, utbildningar för ledare, tränare och domare, domartillsättningar till matcher, disciplinära frågor, spelarregistreringar (inom Norrbotten, Västerbotten, Medelpad, Ångermanland och Jämtland). Bland mycket annat. Inom Norrbottens Ishockeyförbund finns för närvarande en för­

ening i Elitserien, 11 junior- och seniorlag i förbundsserien samt 80 lag i seriespel i distriktet (från C-ungdom till senior). Alla spelare, från Tre Kronors hockeyskola till seniorer, är registrerade genom spelarkortet. Till förfogande finns i nuläget 20 ishallar samt ett oräkneligt antal uterinkar. Inom förbundet finns också tusentals ideellt arbetande människor som ställer upp för de olika föreningarna i länet.

Norrbottens Ishockeyförbunds styrelse Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamot Ledamot Ledamot

Birger Sjöberg Vigert Ribom Catrine Backman Peter Öhlund Benny Westerlund Michael Persson Stefan Lundmyr

www.swehockey.se/norrbotten


Vi skjuter in oss på: Linus Styrman Bodens HF

Linus har under ett par år, varit den som Boden kunnat förlita sig på som en pålitlig sista utpost. Förra säsongen såpass bra att Kiruna IF gjorde ett försök att få honom till sitt lag, Linus valde dock att fortsätta i Boden även denna säsong, något man säkert inte är ledsna för i Boden. Hej där, Linus, trevligt att du ville ställa upp på en intervju för oss! - Tjenare det var så lite så. Om vi börjar med att Du får presentera dig själv lite, de flesta känner ju till namnet, men kanske inte “The Man Behind The Mask” - 21- år, hockeyfostrad i Kalix för att sedan fortsätta karriären i Skellefteå AIK J-20 två säsonger. Är inne på min andra säsong med Bodens HF. Lugn och trygg kille som pluggar till civilekonom vid sidan av hockeyn. Sen kastar vi oss över målvaktsfrågorna direkt, varför blev du målvakt? - Den coola masken och de snygga skydden… Nä skämt och sido, det var nog så att när vi lirade på gatan så sköt brorsan och jag valde att stå i mål. Även Jarmo Myllys tid i Luleå påverkade nog mig som många andra att bli målvakt. Har du, eller har du haft någon särskild förebild inom ishockeyn? Eller kanske rentav någon utanför hockeyn? - Får nog säga Jarmo Myllys eftersom det var honom man såg på när man åkte till Luleå för att kolla på hockey. En målvakt måste ju till skillnad från utespelarna vara på sin ”vakt” hela tiden, 60 effektiva minuter, finns det några knep för att inte ”somna in” och slappna av?

- Hela tiden försöka hålla fokus men samtidigt vara avslappnad, jag kan nynna på någon låt, hehe men när skytten kommer gäller det att kunna slå på knappen. En fråga jag ställer till alla målvakter nu är, vad pratar Ni egentligen om med domarna i spelavbrotten? Pratar ni om matchen, några domslut, eller något annat? Ni verkar ju i de allra flesta fall ha en bra kommunikation Er emellan i alla fall? - Jo de stämmer vi brukar ha rätt trevligt på matcherna, vi snackar om lite av varje, mest om hockey så klart och matchen. Hur tycker du din egen säsong varit så här långt? - Den har gått lite upp och ner som för hela laget, men över det stora hela så är jag ändå ganska nöjd med min säsong, visst har det varit någon djupdyktning men de är bara glömma. Om en ung kille nu tänker sig att bli målvakt, är det något speciellt man ska tänka på, det är ju en lite speciell plats i laget ändå. Bör man vara psykiskt stark eller är det sån man kan träna sig till, som exempel? - Hela tiden är glädjen det absolut viktigaste, så länge man vill så går allt annat att träna. Psyket är absolut någonting man kan träna och som blir starkare eftersom och ju fler år man står i mål, det gäller att glädja sig åt medgångarna och inte gräva ner sig i motgångarna. Utrustningen är ju också speciell, skiljer det mycket i pris, till exempel, nu tänkte jag på föräldrarn till unga killar som kanske vill stå i mål. - Jag vet inte riktigt men jag tror att dom flesta föreningar håller med grejer till pojklagen så det blir inte alls särskilt dyrt. Sedan finns det även gott om fina begagnade prylar, man nöter inte ut utrustningen på samma sätt i lägre åldrar och man kan ofta ärva från tidigare års målvakter.


Hur tycker du serien varit i år, har den blivit bättre som många säger? - Serien har varit bra, många skickliga spelare, tycker nog att den håller ungefär samma som ifjol. Är det något lag som har chansen på Allsvenskan i år, tror du? - Hoppas så klart för hockeyn här uppe att något lag tar sig upp, det behövs verkligen ett allsvenskt lag här uppe. Realistiskt sett så har väl Asplöven, kanske Björklöven chans att utmana då dom har varit riktigt heta. För Er del, blev det ju fortsättningsserien, en serie Ni vann förra året, vad tror Du om chanserna i år, även om nu Teg lyckats få ett litet försprång där? - Det är några omgångar kvar och långt ifrån avgjort, kommer nog bli en fajt in på mållinjen, skulle vara grymt kul med play-off och inramningen som vi hade ifjol. Någon tavla Du gjort som Du inte lyckats förtränga ännu? - Nja är bra på att gå vidare. Eller såklart, som någon annan gjort och du gör allt för att påminna om? - Målar bara upp positiva bilder. För att höja intresset ett snäpp till för hockeyn, är det något speciellt vi i Norrhockey kan göra? Har vi skött oss hittills? - Det tycker jag absolut, känns som att de måste hända något här uppe och jag tror att med er hjälp är man på god väg.

Så avrundar vi med lite ”Himmel och Helvete”, 5 snabba som du får svara himmel eller helvete på, Här kommer det: 1. Straffläggning (Himmel) Kul om man vinner, känns otroligt skönt att ta en avgörande straff 2. Box play (himmel) Ofta mycket att göra, kul med skott. 3. Ny utrustning (himmel) Som ett barn på julafton 4. Sebastian Harilas humör (Helvete) Hehe, jag svarar utifrån isen, vid sidan av är han inte lika het. 5. Trash talk (Himmel) till viss del, får inte låta det gå ut över spelet och inte gå över gränsen. Med det får vi tacka för att du tog dig tid med oss, och vi får önska Dig och Boden god tur under resten av säsongen! Det är ju en liten bit upp till grannkommunen ännu,.... - Tack själv! Korta Fakta Linus Styrman: Född -89, 189 cm, 87 kg Moderklubb: Kalix HC Nuvarande klubb: Bodens HF (Fortsättningseriens bästa målvakt säsongen 09/10)

www.plansju.se

Hur är det med utbildningen på målvaktssidan i till exempel Boden? Finns det gott om tränare och möjligheter där? - Det har varit till och från men senaste månaderna har vi kört ett målvaktspass i veckan. På ungdomssidan har jag tyvärr för dålig koll, men vet att det kommer upp en del killar som är och nosar, och även spelar tv-pucken vilket jag tycker ger ett bra betyg åt ledarna.

Prisvärt boende www.bodenbo.se


All Stars och “Vad hände där, egentligen?”

För att få rätsida på detta, måste vi nog börja ifrån början med hur tanken kom upp. Hela All Stars konceptet är egentligen en önskan av en 13-årig grabb från Haparanda, som tyckte det var synd att man inte hade något sådant även här. Tanken förmedlades av hans far i den blogg vi började med, och efter lite diskussioner fram och tillbaka kom vi fram till ett stort: VARFÖR INTE? På väldigt kort tid fick vi accept av tränare, sportchefer och väldigt många andra i samtliga föreningar i nätverket, vi fick en respons som nästan tog andan ur oss, ärligt talat! Så det var bara att köra, och hoppas på att vi kunde få fram ett hyfsat motstånd till denna match också. Det fick vi! Luleå Hockey ställde sig väldigt positiva till tanken, och har sedan första stund stöttat den till 100! det är vi förstås oerhört tacksamma för. Steg 2, var att hitta en förening som ville ta på sig arrangemanget detta första år, något vi var lite rädda för skulle bli svårt, just för att det var första året. Även där blev vi ganska paffa över den positiva responsen, framför allt ifrån Luleå Rebels sida, som utan tveka tackade ja till arrangemangsrollen. Så där gick tiden, vi jobbade på med Norrhockey, tanken gnagde i bakhuvudet att det började bli snävt med tiden, men den bröt sig som aldrig riktigt fram, då mycket annat fanns att stå i. Så kom ett samtal från den förträfflige Niklas T i Rebels att nu börjar det bli bara lite bråttom här, för om 5 (FEM!) dagar ska vi spela All Starsmatch mot Luleå Hockey! Första tanken där var “Gonatt” det fixar vi bara inte, inte en chans! Men efter lite mild övertalning så ändrade jag, först och främst synpunkt. det är nu eller inte alls, så enkelt var det, och även om tiden är kort, så kan det vara bra som första test på konceptet i sin helhet, man får fram grundramarna osv. Så jag sa “OK, vi kör” och två sekunder senare, nåja, kanske det dröjde några sekunder till, så satt jag i mobiltelefon och ringde upp sportchefer både här och där, spelare, tränare, alla som kunde beröras av detta.

Och där satt jag i cirka fyra dagar med att försöka sy ihop detta via telefon till 90 procent och via mail 10. Jag tror inte min familj såg mig utan mobilen vid örat många gånger under dessa dagar. Men det var riktigt trevligt, för alla vara fortfarande odelat positiva till All Stars. Under denna tid jobbade Luleå Rebels minst lika ivrigt med själva arrangemanget, jag törs inte ens tänka på hur många timmar som lades ner på deras håll, även Luleå Hockey ställde upp på ett sätt man bara kan drömma om. Otroligt starkt jobbat där! Det mest fantastiska var att SAMTLIGA spelare som nominerats antingen via vår webb, eller av sina tränare ställde upp. 100 %! Det är hjärta för sporten och ishockeyn i Norr det! Flera av dem försakade sina planerade lagfester för att ta sig till Luleå istället. Det är knappt jag fattar det än... Så kom det sig, att en Fredag i Juletid, nästan iaf, befann sig ett stort antal spelare på väg mot Luleå, i ett riktigt skitväder, bör nämnas, för att ta sig an Luleå Hockey i denna All Stars match. den första i vad vi hoppas ska kunna bli något av en tradition framöver. Samling 17.00 vid Coop Arena var utlyst, och då vi inte hade en rimlig chans att få fram All Stars-tröjor i tid, bad vi alla ta med sig sina ljusa matchställ, för att kunna skiljas ifrån Luleås mörka. Det var en nödlösning, som i alla fall de som senare var på plats, tyckte var klockren. Det var ju tack vare det, väldigt lätt att se vilka lag som fanns representerade på isen hela tiden, och vilka spelare det var. Det var också riktigt roligt att se till exempel Bodentröjor, Tegtröjor och Rebelströjor på isen samtidigt, och som killarna spelade! Det var också något en av våra “Hederscoacher” förbluffades över, att man var såpass skickliga att man klarade av att gå in och spela så pass bra, på direkten! Kan bara hålla med där.


Själva Matchen då...?

Vi saxar referatet från Luleå Hockeys Hemsida, där Markus Tervamäki skriver så här: Division 1-spelarna bjöd på tufft motstånd när Luleå Hockey mötte Division 1 Allstars i COOP Arena Matchen slutade 2-2 efter full tid efter att bland annat Björklövens Marcus Waldehage gjort två mål och fick avgöras på straffar. Där klev Simon Hjalmarsson som fram som matchhjälte då han blev ende målskytt. Båda lagen visade prov på en bra kampvilja och tillställningen kändes mera tävling än uppvisningsmatch där självklart Division 1-spelarna ville visa upp sig extra mycket men även Luleå Hockey gick in för att ge motstånd. Samtidigt kändes det som att Luleå Hockey inte riktigt gav järnet i alla lägen men man skapade ändå fler chanser än motståndarna och skotten blev hela 12-3 till Luleås favör i den första perioden. Dessvärre höll avsluten inte någon högre klass där den där lilla sista skärpan saknades. Samtidigt bör det nämnas att Allstar-laget bjöd på riktigt bra motstånd och med tre sekunder kvar av den första perioden tog man också ledningen. Karl Fabricius blev av med pucken vid egen blålinje vilket gav fältet öppet för Allstars att komma i friläge med två spelare mot Anders Nilsson i Luleåkassen. Asplövens Eric Przepiorka spelade snyggt fram Björklövens Marcus Waldehagen som sköt in 1-0. I den andra perioden öppnade Allstars med ett frejdigt spel och man störde verkligen Luleå Hockey och man skapade en rad bra målchanser men där märktes det också att man inte riktigt var vana vid elitseriemotstånd i målet. Många gånger gjorde man bra ifrån sig fram till avslut utan att riktigt veta hur man skulle avsluta och Anders Nilsson räddade de flesta skotten enbart i kraft av bra positionering i målet. Halvvägs in i perioden jobbade Luleå in sig i matchen och när man verkligen tog i så hade Allstars framförallt svår att skapa målchanser.

11:46 in i perioden kom också kvitteringen då Mats Lavander och Anders Burström snappade upp en sargstuds på skott av Janne Sandström och Anders Burström var sist på pucken. 1-1 alltså vilket stod sig perioden ut. Den tredje perioden inleddes direkt med en målchans för Luleå Hockey då Robin Jonsson fick tid på sig att sikta och sagt och gjort - ett distinkt skott i det högra krysset vilket gav 2-1 till Luleå. Den glädjen varade dock inte länge då Marcus Waldehagen kvitterade med sitt andra mål för kvällen några minuter senare. Inför sista halvan av den tredje perioden började Luleå att chansa framåt och man hade många potentiella lägen att slita sig loss i lägen två mot en eller tre mot två men oftast så saknades den där skärpan i de avgörande momenten. Bästa chansen hade Simon Hjalmarsson då han bjöd på matchen delikatess med en nätt tunnel på motståndarbacken men avslutet höll inte samma klass som dribblingen.

En häftig syn med TRE div-1 tröjor på isen!

Matchen slutade oavgjort 2-2 vid full tid och fick avgöras på straffar och där var det Luleå som drog det längsta strået då Simon Hjalmarsson blev ende målskytt då Luleå missade fyra och Allstars sina alla fem straffar.


Vi stödjer ishockeyn i Norr!

0980-618 60 Underhåll och Service med kvalitet!

Vi utför olika typer av avverkningar från klenaste gallring till grövre slutavverkning med Ponsse Fox, modern skördare i mellanstor storlek. Ponsse Buffalo skotare som transporterar virket till närmaste bilväg för vidare transport. KITTIS SKOGSTJÄNST HAPARANDA 0922-60006 070-5810006


Matchfakta med mera All Stars- Luleå HF

Fakta Målen Allstars: 0-1 Marcus Waldehagen, ass Eric Przepiorka, Mikael Österberg 2-2 Marcus Waldehagen, ass Jens Enlund Målen Luleå: 1-1 Anders Burström, ass Mats Lavander och Janne Sandström 2-1 Robin Johnsson, ass Jonas Berglund och Simon Hjalmarsson Straffmål 3-2 Simon Hjalmarsson Som de flesta har förstått vid det här laget, var det en stor sportslig succe´, och vi hoppas att med bättre tid inför nästa All starsmöte kunna göra det även till en publiksucce’. Det är viktigt att hålla i minnet att det eventuella plus man gör ekonomiskt på detta, tillfaller arrangerande förening, så vi vill redan nu komma med uppmaningen att sluta upp till nästa match. denna gång blev det såpass märkligt att de allra flesta i publiken hade rest IN till Luleå för att se matchen! Man undrar var Luleås Hockeyintresserade fanns lite grand. för även om tiden var kort, så kom ju ändå folk från när och fjärran till matchen.... Nu var ändå arrangemanget så lyckat och smidigt, trots den korta tiden, så vi har kommit fram till ett gemensamt beslut att lägga nästa All Starsmatch här:

Ja, Ni ser rätt, det ÄR Coop Arena i Luleå, vi tycker att det först och främst inte är mer än rätt att Luleå Rebels får en ordentlig chans att arrangera All stars-matchen. Detta i nära samarbete med Luleå HF, som även de tyckte denna första tillställning gav mersmak, och vill vara med för att utveckla hela konceptet aktivt. Det innebär att nästa All Stars kommer att kunna planeras i god tid, där vi alla hoppas kunna ge Er en riktig “Hockeyns Dag” med allt vad det innebär. Vi kommer naturligtvis att hålla Er informerade om vad som händer i detta via tidningen och även via vår hemsida, så håll korpgluggarna fokuserade så Ni inte missar nästa All Stars! Det ska också nämnas att vi på grund av den korta framförhållningen i samarbete med de duktiga killarna i Norrstream sände alltihop Live via Webben. Där var det enligt uppgift väldigt många som valde att undvika det svåra väglaget och följa oss den vägen istället. Det går naturligtvis inte upp mot att se det LIVE, men i brist på bröd får man äta limpa, som de sa, de kloke... Den sändningen kan Ni alla för övrigt även tacka dessa för, då de med kort varsel gick in med en generös sponsring av sändningen, stort tack till Er!


All Stars LAGET Och Laget bakom Laget!

Från Asplöven kom: Eric Przepiorka Olov Lundqvist Stanislav Kall Från Boden: Robert Bergdahl Jens Enlund Viktor Sandberg Från Björklöven: Marcus Waldehagen Anders Grönlund Från Clemensnäs Ludwig Marklund (Pris som bäste spelare!) Emil Nordqvist Jonatan Forsgren Från Kalix UHC: Jonas Johansson Mikael Österberg Andreas Lindgren Från Kiruna IF: Kim Sunna Joel Törmä Andreas Nyberg Sammy Gustavsson Från Luleå Rebels: Christer Johansson Mattias Astre’n Petter Lindberg Från Piteå HC: Anders Öhlund Aaron Ställ Niclas Westerlund Från Tegs SK: Joonas Karvonen Jens Persson

Ledare och materialförvaltare: Coacher: Freddy Lindfors B-O Karlsson Lagledare: Ingemar Brännström, Luleå Rebels Materialare: Tomas Lindberg, Piteå HC Domartrio: Huvuddomare Linus Öhlund På linjerna: Jimmy Andersson, Johan Gyllemalm Vi vill tacka Er alla för att Ni kunde ställa upp på så oerhört kort varsel, utan Er hade det ju inte gått! Vi hoppas också det var trevligt för alla inblandade i detta första All Stars-möte, och det kan ju bara bli bättre från och med nu!


Hans Kenttä funderar över “Jonte-effekten”

Att värva en klasspelare som Jonte ger mereffekter Att Asplöven varit hett i media den senaste tiden kan nog de flesta hålla med om och mycket kan tillskrivas sportchefen tillika visionären Magnus Lehtos värvning av Jonathan ”Jonte” Hedström, som slog ned som en bomb i HockeySverige. Utan drömmar eller visioner tar man inte heller sig någon vart. Risken är betydligt större att man snurrar fast i det ekorrhjul speciellt norrhockeyn fastnat i de senaste åren. Därför är jag övertygad om att få en igenom en värvning av Jonathan Hedström klass kommer att betala sig i längden. Hysterin efter biljetter till premiären i Allettan har sällan skådats i Haparanda och klubben hade med lätthet sålt åtminstone 2000 biljetter. Men det är inte bara i biljettintäkter klubben tjänar in en spelare som Hedström.

Haparanda kommun funderar i dagsläget över en storsatsning på på-gränsen området mitt emot IKEA. I planerna finns bland annat en ny skola, köpcentrum och en ny multiarena för 2500 åskådare för exempelvis ishockey, konserter etc. Jag kan garantera att värvningen av Hedström och hysterin som Magnus Lehto skapat kring Asplöven den senaste tiden gjort att det finns betydligt mer Ja-sägare än tidigare. Att värva en klasspelare ger mereffekter och för Haparanda samt Norrhockeyn kan det få stora konsekvenser för framtiden. Vi hockeyälskare får hoppas att det i slutändan leder till en ny arena och för andra kan det leda till nya arbetstillfällen i Haparanda. Om så blir fallet kan vi kalla det en Jonte effekt? / Hans Kenttä

”Jonte-effekten kan bli så betydelsefull för mer än Hockeyn” Jag var och tittade när Hedström och Conny Strömberg gjorde sin första träning med laget inför hundratalet åskådare. Farten speciellt hos de yngre och även de rutinerade var något helt annat än det jag sett i Haparanda tidigare. När jag dessutom kikar in på J18 premiärmatch mot Vännas på lördag timmarna före Björklöven, fanns över 300 åskådare på plats, mot det normala, bortalagets busschaufför och närmsta släkten. Inget ont om J18 men det där kallas Jonte effekt!


Vi stödjer ishockeyn i Norr!

Vi utför olika typer av avverkningar från klenaste gallring till grövre slutavverkning med Ponsse Fox, modern skördare i mellanstor storlek. Ponsse Buffalo skotare som transporterar virket till närmaste bilväg för vidare transport. KITTIS SKOGSTJÄNST HAPARANDA 0922-60006 070-5810006


Ett stort TACK till alla som gjort denna webbtidning möjlig! Utan hjälp av alla rengagerade personer i de olika föreningarna skulle detta ha blivit ett tungt projekt att ro i hamn! Till alla läsare vill vi rikta ett upprop om att komma in med vad NI vill läsa om i Norrhockey! Vi lovar att göra allt för att tillmötesgå ER! Avslutningsvis hoppas vi att Ni haft nöje av läsningen, och att Ni återkommer inför nästa nummer! I en dator nära DIG! Vill DU bli skribent här? Hör av Dig i sådana fall! Maila eller ring: info@norrhockey.se 070-232 16 83 Ansv. Utgivare Christer Salomonsson, Norrhockey www.norrhockey.se Inom kort öppnas ett forum på hemsidorna för tidningen, där läsare kan komma med synpunkter, ris och ros, undringar eller rent av nya tankar om innehållet. Välkomna dit! Norrhockey

Norrhockey nr 1 2011  

Allt om ishockeyn i Norra sverige

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you