Page 1

Hela denna bilaga är annons FRÅN BRÄNDÖGRUPPEN – KONFERENS OCH TURISM I LULEÅ

Nu är det hög tid att planera försommarkonferensen, kundarrangemanget eller dina lediga lata dagar i Luleå skärgård.

I LULEÅ SKÄRGÅRD

Boka arrangemang i vår fantastiska skärgård!

BRÄNDÖGRUPPEN KONFERENS OCH TURISM I LULEÅ

www.furufjarden.se

www.klubbviken.se

www.brandokonferens.se

www.ribbaten.se

www.condorshipping.se

www.brandobussen.se


2

BRÄNDÖGRUPPEN

ANNONSSIDA

ANNONSSIDA

Årets varumärke. I den kategorin är vi i Brändögruppen nominerad inför utdelningen av Luleå Näringslivs årliga pris Hjärnbalken.

Stolta över att kunna prisas som Årets varumärke Det gör oss stolta. Det är fantastiskt hedrande att vara nominerade, tillsammans med Hermelinen och Vinter. Det är andra gången som vi är nominerade till ett av Luleås Näringslivs pris. Förra gången var 2008 Då vi var nominerade som Årets Företagare. Läs mer på: www.naringslivetspris.se/ nominerade-2012 I varumärket Brändögruppen ryms numera sex delar och verksamheter:

1) Brändö Konferens & Fritidsby. Anläggningen i Brändön där allt startade. En fantastisk plats vid havet för konferenser, möten och boende. Här ordnar vi aktiviteter för stora och små grupper, året runt.

2) Furufjärdens Gästgård.

5) Luleå Ribcharter.

Hemtrevlig anläggning vid Furufjärdens strand, i avkopplande natur. Perfekt för mindre grupper som söker en avskild tillvaro. Som gäst får du all uppmärksamhet.

3) Klubbvikens havsbad.

Den speciella ribbåten för extraordinära upplevelser, både vad gäller skärgård och fart. Båten tar tolv passagerare och har en maxfart på 60 knop, men är samtidigt väldigt sjösäker.

Vårt ställe vid bästa havsbadet på Sandön i Luleå skärgård. Här kan du bada, sola, vandra, campa, basta och äta gott. Det går dagliga turer ut med Stella Marina under sommaren.

6) Brändöbussen. Vårt lokala familjeföretag med åtta turistbussar. Vi kör både beställningstrafik och linjetrafik med våra fräscha och säkra bussar.

4) Condor Shipping.

Det är alltså mycket som ryms i begreppet Brändögruppen – ett varumärke som ger dig massor av möjligheter, alla årstider och alla år!

Vårt rederi som kör kryssningar och reguljära turer i skärgården med båtarna M/S Kungsholm, M/S Stella Marina och MS Gajecha.

Göran Widén och Johan Björklund.

Göran Widen och Johan Björklund

En riktig bank har nöjda kunder Vi är glada och stolta att ha Brändögruppen som vår kund. Vi har plats för fler nöjda kunder. Välkommen!

Storgatan 27, Luleå www.handelsbanken.se/lulea_storgatan

GRAFISK FORMGIVNING ERJA PERSSON, NORRBOTTENS MEDIA, LULEÅ. TEXT HANS OLOV OHLSON, LULEÅ. TRYCK TRYCK I NORRBOTTEN, LULEÅ. UPPLAGA 72.000 EX. APRIL 2012


ANNONSSIDA

BRÄNDÖGRUPPEN

ANNONSSIDA

FAKTA

FAKTA

Genom Luleås vackra skärgård i 60 knop. Den unika upplevelsen får passagerarna i den speciella ribbåten. – Det är en fantastisk fartupplevelse, men vi är också extremt noga med säkerheten, försäkrar Johan Björklund, en av skepparna.

RIB (Rigid Infla tabe lämpar sig yppe l Boat) är en båttyp som rligt för charte r och nöjesturer. Båtarna är up skrov med en up pbyggda kring ett hårt pblåst gummip onton som reling. Deras ko nstruktion gör att de klarar stark sjö och hö ga hastigheter. Vår båt har en toppfart på runt 60 knop m ed 12 passagerare och 2 be sättningsmän. En osänkbar, snabb och stab il båt. 070-989 05 10 | info@ribbaten .se www.ribb

aten.se

Unika upplevelser i sjösäkra ribbåten Brändögruppen köpte sin nuvarande ribbåt i fjol. Med den kör man nu turer för mindre grupper – många från företag men också rent privata sällskap. – Karlarna vill ha fart, medan kvinnorna ofta är mer avvaktande. Men kvinnorna är oftast de som är mest nöjda och har haft roligaste när de har varit ute. Det är därför det är så kul med möhippor, till exempel, säger Björklund.

Hög säkerhet Säkerhetsfrågorna är väldigt viktiga också för passagerarna. – Vi har ordentliga säkerhetsgenomgångar innan vi tar ner folk i båten. Vi talar om vilken behörighet vi har, hur de ska sitta och hålla i sig och vilken utrustning de behöver ha, berättar Björklund och betonar ansvaret: – Säkerheten är hög. Vi har alla utbildningar man kan ha och det är en jättesäker båt.

Tål alla väder

Två skeppare Både Björklund och ägarkollegan Göran Widen har full behörighet att köra ribbåten, men de anlitar också andra skeppare. För att få köra krävs fartygsbefälstillhörighet klass 8 och höghastighetscertifikat. – Vi är alltid två skeppare, säger Björklund. Det måste man ha när det går över 45 knop. En befälhavare som manövrerar båten och en navigatör, säger han.

Passagerarna ska ha flytoveraller, flytvästar, mössor, handskar och – inte minst glasögon. – Båten tål alla väder. Det är häftigt att svischa fram på plattvatten, men det är roligt också när det går lite vågor. Och dyningar är perfekt. Däremot är det inte så roligt om det blir regn. Då känns det som hagelskott mot kinderna när man kör fort – och 60 knop är ändå som 100 kilometer i timmen, säger han.

Handlar om timing Det är uppenbart många som uppskattar upplägget – en snabb färd ut till någon anläggning i skärgården, en riktigt god middag och så farttjusningen på vägen hem. – Folk kan ha föreställningar om att det ska slå och studsa och fresta på ryggen,

men det är snarare tvärtom. Ingen båt går bättre i sjön. Men det handlar om timing och att kunna köra i rätt fart så att man landar rätt på vågorna.

Mysigt på hösten Bästa säsongen är maj och juni. I augusti och september är det svårare att få ut folk. – Fast egentligen är mysfaktorn störst på hösten, när det är lite mörkt och murrigt och man kommer till en restaurang med ljus och eldar, tycker Björklund. I juli är det mest möhippor eller svensexor. I fjol körde de också turer Frösön runt i samband med Storsjöyran i Östersund. –Vilken succé! Det var kö från morgon till kväll. Vi skulle kunna köra på festivaler hela sommaren, slutar han.

3


4

BRÄNDÖGRUPPEN

ANNONSSIDA

ANNONSSIDA

Vår nya turistbuss med plats för 55 passagerare är utrustad med AC, WC, DVD, trådlöst internet, 30 st 220 V uttag för laddning av datorer och mobiltelefoner. En toppmodern turistbuss.

En ny supermodern Volvo turistbuss med plats för 55 passagerare. Det är det senaste tillskottet bland Brändöbussens fordon.

Brändöbussen i framfarten

FAKTA

Brändöbussen AB har för närvarande åtta fordon: Fyra fullstora turistbussar, en stor reservbuss och tre mindre bussar. Det är moderna och välutrustade fordon, med plats för allt från 19 till 60 passagerare. – Vi har hög service och kunskapsnivå hos våra chaufförer och ser till att resenärerna alltid kommer hem nöjda när de rest med oss, säger Johan Björklund, en av ägarna.

Beställningstrafik Med sina bussar kör företaget dels daglig turtrafik mellan Luleå och Pajala, dels olika former av beställningstrafik. Den senare trafiken omfattar bland annat

skolresor i Luleå kommun, utflykter och andra resor för gäster vid Brändögruppens olika anläggningar, turer åt andra turismanläggningar, chartrade resor för företag, idrottsresor, andra föreningsresor och specialresor.

Ett familjeföretag Det handlar om ett familjeföretag som har funnits i snart 60 år. Elof Carlsson startade Carlssons Åkeri för att köra timmer, men skaffade sedan en buss för trafik mellan Brändön och Luleå och för turistresor. Företaget bytte namn till Brändöbussen när familjen Jan-Erik och Marianne Björklund tog över 1978. För 15 år övertog deras tre söner Johan, Ulric och Mikael företaget och i dag är Johan, 45, och Mikael, 29, kvar som är ägare.

Volvo 9700 20 05 Antal platser: 49 + 1 guidestol. Ö vrig utrustning: DVD, WC, AC, trådlöst in ternet, kaffebryggare, stol sbord, 220V. Scania Helmar k 2007 Antal platser: 55 + 1 rullstolsplats (Bälten på samtliga platse r) Övrig utrustni ng: DVD, AC, kaffebryggare, fällb Mercedes Benz ara ryggstöd, kylskåp. Sp Antal platser: 19 rinter 2010 (Bälten på sam tliga platser) Övrig utrustning : DVD, AC, fällb ara stolsryggar, mikrofon. Volvo Carrus 50 2 2000 Antal platser: 60 + 1 guidestol (B älten på samtliga platse r) Övrig utrustni ng: DVD, WC, AC, fällbara rygg stöd. Renault Masco tt 2005 Antal platser: 21 (bälten på sam tliga platser) 0920-706 68 | info@brandobu ssen.se www.brando

bussen.se

Vår lilla turistbuss rymmer 19 passagerare. Perfekt till mindre sällskap. Bussen är utrustad med DVD, bälten, AC m m. Detta är vår turistbuss som rymmer 50 passagerare, utrustad med bl a AC, WC, DVD, kaffeautomat, bälten.


8 juni - 1 juli

å p t s e f s l l o b t o F Klubbviken

n finns de garanterat se as rr te a ny på lt -tä EM ns ike bv ub I Kl sommar och de bå av a ut nj t at r fö a rn se at pl a bäst t är rusning? fotbollsfest. Behöver vi säga att de

8 juni 18.00 Polen-Grekland 20.45 Ryssland-Tjeckien 9 juni 18.00 Holland-Danmark 20.45 Tyskland-Portugal 11 juni 18.00 Frankrike-England 20.45 Ukraina-Sverige 12 juni 18.00 Grekland-Tjeckien 20.45 Polen-Ryssland 13 juni 18.00 Danmark-Portugal 20.45 Holland-Tyskland 14 juni 18.00 Italien-Kroatien 20.45 Spanien-Irland 15 juni 18.00 Ukraina-Frankrike 20.45 Sverige-England 16 juni 20:45 Tjeckien-Polen Grekland-Ryssland 17 juni 20:45 Portugal-Holland Danmark-Tyskland 19 juni 20:45 England-Ukraina Sverige-Frankrike BEGRÄNSAT

ANTAL

BEGRÄNSAT

21 juni Kvartsfinal 1 23 juni Kvartsfinal 3 24 juni Kvartsfinal 4 27 juni Semifinal 1 28 juni Semifinal 2 1 juli Final

Fotbollsfest med BBQ och båttransport 495 kr per person Boka din EM-biljett redan i dag på

www.klubbviken.se

facebook.com/klubbviken Fotbollsfesten arrangeras av

ANTAL


Vinprovning & Gourmetmiddag

Prova-på-turer. Upp �ll 60 knop!

Gästgården är din för en kväll med mysig vinprovning och högklassig middag

Från bryggan i Norra Hamn utgår vi med er grupp för kortare eller längre provturer med vår RIB-båt. Båten tar 12 passagerare åt gången. Provtur 15 minuter.

Från 295 kr/person

Full fart med RIB-båten Ta med di� sällskap (max 12 personer)

Från Södra hamn �ll Klubbviken t.o.r God mat och Full fart! pris 5.000 kr + mat

Bastu och badtunna! Vid stranden i Brändön avnjuter ni en kväll i vår helt nya och fräscha bastuanläggning. Bastu, relax och badtunna för din grupp.

Från 3700 kr/kväll och grupp Vi har totalt 5 bastus och 3 badtunnor

axplock Här visar vi e� hos oss av ak�viteter

en.se .brandogrupp w w w å p fo in 0 se mer off 0920-741 0 k ic k / st fe in d Boka

TEAM-ak�viteter som inspirerar �ll krea�vitet och fri� tänkande Uppdraget: Varje grupp får en ryggsäck packad med utrustning, frågor och problem m.m. Dessa ska sedan under en dryg �mme lösas och �llsammans redovisas och bedömas av oss och de övriga grupperna. Både prak�ska och teore�ska uppgi�er finns och dessa sä�er stor vikt vid krea�vitet, samarbete och ini�a�vförmåga inom gruppen. Satsar du på svåra uppgi�er och höga poäng eller säkra kort? Vilka är gruppens prak�ker och bygger flo�en? Vem fixar svaret på geografifrågan? Fördela och prioritera uppgi�erna och var effek�v! Kamerajakten: Ak�viteten inleds med gemensam korvgrillning och genomgång i någon av våra kåtor. Till de�a serveras valfri dryck. Däre�er delas ni in i patruller, där varje patrull får en digitalkamera samt en rad uppgi�er som skall lösas. Vare�er uppgi�erna löses dokumenteras de och lämnas in �ll guiderna. Däre�er bedömer vi �llsammans resultaten och utser en segrargrupp. En rolig ak�vitet som inspirerar �ll krea�vtet och fri� tänkande! A� ni dessutom får e� kul fotokollage �ll lunchrummet gör inte saken sämre.

8 juni - 1 juli

8j uni - 1j uli

Fotbollsfest på Klubbviken

Chartra M/S Kungsholm Egen kryssning med god mat strandhugg och guidning. Lämplig för 40-140 personer

Match, BBQ och båttransport 495 kr per person

Laga mat �llsammans! Sprakande eldar och pu�rande grytor- gemensamt lagar ni en läcker mål�d. Tillsammans med vår vildmarksguide lagar ni �ll en läcker och avpassad mål�d med inslag av typiska Norrbo�niska råvaror. Middagen �llagas i/vid vår jä�ekåta över öppen eld och på våra grillar och murrikka-hällar. En härlig avslutning på en arbetsdag eller kombinerat med någon av våra samarbetsak�viteter.

Vår personal serverar dryck och sköter avdukning m.m. Smaklig mål�d!

A�erwork på M/S Kungsholm Vi följer upp �olårets succé. Smakfull buffé och levande musikunderhållning. Avrunda arbetsveckan eller starta upp nöjeskvällen. Välkommen ombord! Vi utgår från Luleås Norra hamn, mi� i stan! Avgång 19.00 från Norra Hamn. Åter 22.00.

Pris: 395 kr Fredagar hela sommaren!


ANNONSSIDA

BRÄNDÖGRUPPEN

ANNONSSIDA

7

M/S Stella Marina

M/F Gajecha

M/S Kungsholm

– Det är Stella Marina som gäller när sommaren kommer! Christer Josefsson talar av erfarenhet. I sommar firar han 40-årsjubileum som skeppare på båten som mer än det mesta är förknippad med Luleås soliga somrar.

Stella Marina en symbol för Luleås soliga somrar M/S Stella Marina är från och med i år en del av Condor Shippings flotta. De andra båtar som ingår är M/S Kungsholm och M/F Gajecha. Ingen känner den välbekanta Stella Marina bättre än Christer Josefsson. Han har ägt och kört henne mellan stan och Klubbviken ända sedan 1972. Dessförinnan gick hon i flera år i samma trafik i kommunens regi, plus att hon var borta från stan ett par år.

Fantastisk båt – Hon är en fantastisk båt. Vi har aldrig ställt in en tur och aldrig behövt bogsering under de år vi har haft henne. Men man måste ha koll på grejerna och sköta om dem, säger han. För fem år fick båten en ny motor. – Det har flutit på bra, säger Josefsson och erkänner att han har lite speciella känslor för den båt som han kört i 40 år. Hur många Klubbvikenturer som det har blivit, det har Josefsson aldrig ens funderat på att räkna ut - men många tusen är det. Fast less? Nä, absolut inte. – Jag får ju vara ute, titta på havet och träffa mycket folk. Det är det roliga, att träffa alla glada människor. Många som åkte med båten när de var barn kommer nu tillbaka med sina egna barn, berättar han.

Trångt fina dagar De senaste åren har han kört fem tur-ochretur-resor om dagen, sju dagar i veckan i två månader. Ibland har det till och med blivit någon extratur. Stella Marinas och Klubbvikens attrak-

tion är förstås väderberoende. – De människor man kör ut måste man ju kunna ta i land också, menar han. Fina dagar är det mycket folk. Ibland när vi tagit in våra 110-118 personer på båten har det varit lika många kvar på kajen. Fast fina somrar brukar tillströmningen jämna ut sig. En enda gång har det varit riktigt dramatiskt. Det var 1976 som Stella Marina under Bergnäsbron blev påkörd på babordsidan av en mindre båt med fyra ungdomar. Deras båt sjönk och de fyra hamnade i vattnet, men Josefsson lyckades snabbt vända och plocka upp dem. De blev chockade, men annars inte särskilt skadade. Fast föraren dömdes senare till vårdslöshet.

Bäst i skärgården Om den destination han haft i alla år har han bara gott att säga: – Klubbviken är det bästa stället i skärgården! Jag gillar det bara mer och mer. Det är fantastiskt. Många sörlänningar som åker ut är lyriska. De tycker att det är otroligt fint. Stockholmarna är så imponerade, av badet och de långa sandstränder som de inte har tillgång till hemma. De tycker bara att det är konstigt inte fler åker ut.

För mig är det alltid vatten och hav som gäller, säger han.

M/S Kungsholm Betydligt nyare än Stella Marina är M/S Kungsholm, störst i Condor Shippings fartygsflotta. Båten är byggd 1990, är 30 meter lång och 6,5 meter bred. Hon gör 25 knop och tar knappt 200 passagerare, drygt hälften sittande. De senaste åren har Kungsholm gått i reguljär turtrafik i Luleå skärgård, men i sommar kommer hon att användas för chartertrafik.

M/S Gajecha M/S Gajecha är den minsta båten i flottan. Gajecha används som taxibåt och tar tolv passagerare. Hon trafikerar Luleå skärgård under hela den isfria delen av året. Dels går hon efter turlista åt Luleå kommun, vardagsmorgnar- och kvällar till öar med bofast befolkning, dels går det att boka henne för specialturer.

FAKTA

Han kör vidare Även om han nu har sålt båten till Condor Shipping betyder det inte att han helt har dragit sig tillbaka. – Jag räknar med att köra en del i sommar också – även om det är några i Condor Shipping som nu också fått behörighet.

Fartygen: M/S Stella Marina, M /S Kungsholm och M/F Gajecha. 0920-25 85 06 | in www.condors fo@condorshipping.se h

ipping.se


8

BRÄNDÖG

ANNONSSIDA

Det var badet, förstås, men ännu mer de långa sandstränderna. De orörda, oändliga, overkliga. Till detta Klubbviken längtade jag som barn – och det kan jag göra än i dag.

En evig längtan till Klubbviken I början av 60-talet var Klubbviken rena drömmen för oss barn. Till simplare ställen som Lulsundet, Sinksundet, Gülzauudden och till och med Lulviken kunde vi cykla – men till Klubbviken fick man åka båt. Stella Marina. Det innebar varje gång en ljuvlig utflykt, en upplevelse och ett äventyr. Sandstrand och bad, picknick på filten, solsken och havsluft. Lyckligare gick det nästan inte att känna sig.

Tilltalande I slutet av 60-talet lockade Klubbviken och Sandön på lite annorlunda sätt. En skön sommarvecka åkte en kompis och jag ut på egen hand. Vi tältade på utsidan av udden, vid det som numera kallas Södra stranden. Lagade mat över öppen eld, badade, solade och strosade längs den långa och långgrunda sandstranden. Då och då gick vi över till badviken vid hamnen. Där fanns oftast tjejer, med klara likheter med hela Klubbviken, alltså synnerligen tilltalande …

Mysig helg De senaste decennierna har jag mest be-

sökt Klubbvikens havsbad å jobbets vägnar. Träffat båtbesökare som lovordat den skyddade hamnen, där det är så skönt att lägga till. Mött stugboende som njutit av en mysig helg med bekvämt boende, promenader, grillkvällar och avkoppling. Lyssnat till lyriska restauranggäster som lovordat den skärgårdsinspirerade maten. Känt mig avundsjuk på badande och solande som talat om Klubbvikens eviga attraktion.

Framhöll baksidan En gång pratade jag med naturkännaren Thomas Öberg, som i sin bok om pärlorna i Luleå kommun bland annat plockat ut Sandön och Klubbviken. Han framhöll baksidan, minns jag, det han kallade framsidan mot havet. ”Där är man ofta alldeles ensam. För det mesta har man bara sällskap av snäppor, spovar, större strandpipare, kustlabb, rödbena, silvertärna och ibland havsörn. Är det riktigt lågvatten kan man ta av sig skorna och gå barfota i det grunda, varma vattnet. Det är fantastiskt!”, sa han. Jag nickade instämmande.

Fantastisk utsikt Jag har också lärt mig en del annat. Att det finns tvåbäddsstugor alldeles vid farleden in mot stan. Att man kan bada bastu, bland annat ute på Udden. Att den stora skärgårdsrestaurangen med sin veranda har plats för 360 gäster och en fantastisk utsikt. Att det är musikunderhållning onsdagar under sommaren. Att det finns minigolfbana, kajaker, trampbåtar och lekplats för de små. Kort sagt: Att Klubbviken är evigt fantastiskt, ett ställe att ständigt längta till.


GRUPPEN

ANNONSSIDA

FAKTA 65 gr 30,5 22

Sommarmaten på Klubbviken Vi satsar på högklassig mat. Fräscha sommarluncher eller lyxiga middagar. Prova gärna vår Skärgårdsbuffé som vi dukar upp varje dag mellan kl 11.00 och 16.00. På kvällen kan du prova vår Skepparmiddag. Här är ett utdrag ur vår dag- och kvällsmeny.

gr 21,3 E Antal bäddar: 5 st fyrbäddsst ugor med full utrustning. Wc, dusch, kök m m. 13 st tvåbäddsstugor med tillgång til l wc och dusch i bastuanl äggningen. Alla stugor kan utrustas för ko nferensboende med frukost i restaurangen. Konferensmöj ligheter: Övre plan i restaurangen kan anvä ndas som konf erensrum för upp till 100 pe rsoner. Profil: ”Bottenv iken fantastisk restau s vackraste havsbad”, rang med pano ramautsikt mot inloppet i Luleå älv. Kilom etervis med badstrand, stra ndkiosk och gä sthamn med el och landservic e. Levande msu ik alla helger under högsäson g. Upp till 6 da gliga båtturer från Luleå cent rum under högs äsong. Öppet för grup pbokningar oc h konferenser från 15 maj . 0920-25 86 05 | in www.klubb fo@klubbviken.se viken.se

Ur dagmenyn:

Ur kvällsmenyn:

Skärgårdsbuffé kl 11.00–16.00

Skepparmiddag

På buffen serverar vi ett urval av inlagda sillar, rökta och gravade laxar, Sandöröra, marinerade skaldjur, rökta räkor, kokta ägghalvor och dagens marinerade musslor, samt lite goda sallader. Till dessert en fruktsallad med vaniljkräm. Till varmrätt serveras alltid nykokt färskpotatis och en ugnsbakad lax med aioli. I buffén ingår även smör och bröd samt kaffe på maten. Naturligtvis serverar vi även vår klassiska stekta strömming med mos, rårörda lingon och skirat smör.

med förrätt, varmrätt och dessert. • Sandöröra med grillat bröd och citron. • Grillad oxfilé med rödvinsås och grillad majskolv serveras med potatisgratäng. • Vaniljglass med basilikamarinerade jordgubbar. • Vår Caesarsallad med kyckling eller gravad lax. • Lax i foliepaket med gräddkokt purjolök.

TIDTABELL A STELLA MAstRiIN 2012

gu 23 juni – 12 au Avgång Avgång Klubbviken Södra 5

09.4 09.00 11.15 10.30 15.30 12.00 17.00 16.15 19.00 17.45 21.00 On-Lö 20.00 On-Lö 23.00 On-Lö 22.00 On-Lö k på MidsomOBS! Ingen trafi marafton.

9


10

ANNONSSIDA

BRÄNDÖGRUPPEN

ANNONSSIDA

FAKTA Furufjärden är det rätta stället för dig som söker en avskild plats med naturskön omgivning.

”Det känns som hemma.” Så uttrycker sig många gäster på Furufjärdens Gästgård. – Det är vår grundtanke. Det ska vara hemtrevligt – och så uppskattar folk att det är helt avskilt, säger Ann-Helén Widen, föreståndare.

Antal bäddar: 22 bäddar förd elade på 12 hotellrum Konferensmöj ligheter: 2 konf erensrum med full utrust ning. Passande för 12 respektive 30 personer . Profil: Konferen sanläggning med en stilla och rofylld profi l. Exklusivt för en grupp/ kväll och natt. Aktivitetsutbude t och maten har stark lokal förankring till om givningen och naturen. G aranterat hemba kat. Öppet: Alla år stider för grup pbokningar och konferense r. 0920-747 00 | info@furufjard en.se www.furu

fjarden.se

Avskilt och hemtrevligt på Furufjärdens Gästgård Furufjärdens Gästgård ligger utan nära grannar vid den natursköna fjärd som gett stället sitt namn, ett par mil rakt norr om Luleå. Gården byggdes efter andra världskriget, ursprungligen för att vara barnkoloni. I mitten på 1990-talet förvandlade Norrbottens Resebyrå det till en konferensanläggning och tio år senare övertog Brändögruppen stället.

Helt för sig själv I dag finns det 22 bäddar för övernattning, men de flesta gästgrupperna är på 10-15 personer – ibland ännu färre. I huvudsak handlar det om ledningsgrupper och andra mindre sällskap – Man har hela anläggningen själv och kan sitta och prata i lugn och ro, säger Ann-

Helen Widén, som har varit föreståndare sedan 2006.

Exklusivt vid vattnet Gästerna är eniga om Furufjärdens förtjänster. Det har Widén lärt sig: – Det är framför allt att det är så avskilt. Här är det väldigt lugnt och det finns ingenting annat i närheten. Det är inte så nära stan och vi har inte TV, för här ska man umgås. Det ligger också fint vid vattnet, vilket gästerna uppskattar. Det upplevs som lite exklusivt, berättar hon.

Kök i toppskick För några år sedan renoverades köket. Det är nu modernt och i toppskick, vilket gör att det finns kapacitet att också ordna bröllops- och andra festmiddagar för åtminstone 50 personer. Ibland kommer stora sällskap från Brändö Konferens & Fritidsby för att äta lunch eller grilla på stranden. – Allt är hembakat och vi har en norrländsk meny.

Fiske året runt Anläggningen erbjuder bekväma hotellrum, goda konferensmöjligheter, ett utmärkt kök, samlingsrum, en bastu med flytbrygga nere vid vattnet och attraktivt fiske både sommar och vinter i Furufjärden. Till detta kommer möjligheten att ordna egna aktiviteter – eller att delta i de många som anordnas via anläggningen i Brändön. Ofta har gästgrupperna också önskemål om egna aktiviteter och teman.

Det kan handla om massage, att prova vin eller champagne, att laga mat med en egen inhyrd kock eller speciella föreläsningar. Allt sånt skräddarsyr Widén och hennes medarbetare. – Vi anlitar föreläsare och andra efter kundernas önskemål, lovar hon.

Gästen i centrum Den grundtanke som genomsyrar allt är att det ska kännas som hemma och att gästerna har full service och uppmärksamhet. Sånt gör att många återvänder. – Vi har en rätt jämn tillströmning och många återkommer. Har de väl hittat hit vill de komma tillbaka, säger Ann-Helén Widén.


BRÄNDÖGRUPPEN

ANNONSSIDA

ANNONSSIDA

11

Kulglassen på Klubbviken! 0911-745 00

0910-375 77

090-14 50 23

3 äkta norrlänningar!

Kaffemaskiner!

Det är inte företag som gör affärer med varandra - det är människor

Med lokal service

Här intill Wittenborg FB7 100 Typ av automat:Färskbrygg

Lokal

Denna automat ingår i 700-serien med modern design bra kapacitet och stora möjligheter. Den kan placeras på bänk eller utrustas med underskåp och bänkskiva. Automaten kan konfigureras på två vis. Använd den tredje behållaren till antingen frystorkat kaffe för högre kapacitet eller strösocker för bekvämligheten. Detta är endast en av våra modeller, det finns många fler.

i Norbotten

Kontakta oss, så får du veta mer.

service

Ordertel: 0920 - 23 97 00 www.kontore.se Hummergatan 7 Luleå 0920 - 698 00

Bangårdsvägen 14, 972 32 Luleå • Tel: 070-341 56 26 E-post: Magnus@kontorsgruppen.com

Båttaxi i skärgården! M/F Gajecha

Skärgårdens trogna kämpe. Går på turlista och är bokningsbar för charter. Gajecha tar 12 passagerare och trafikerar Luleå Skärgård från islossning till isläggning. Hon går på turlista åt Luleå kommun morgon och kväll på vardagar till öar med bofast befolkning. Fakta: Maxfart 30 knop, marschfart 20 knop. Motorstyrka: 230hk. Motor: Volvo Penta KAD43. Max 12 pass.

Tornado Rib High Performence

Luleås häftigaste båtupplevelse. I farter på över 60 knop ”flyger” vi fram till ert mål. Fakta: Maxfart 60 knop, marschfart 45 knop. Längd 11,5 m, 2×300 hk Suzuki, 27 grader V-skrov. Max 12. pass

Anytec 750

Fart och komfort. Med denna båt tar vi er mellan öarna i farter upp till 45 knop. Fakta: Maxfart 45 knop, marschfart 35 knop. Motor: Mercury 275 hk. Max 5 pass.

Prislista Luleå Båttaxi Fr Lövskär Gajecha Anytec Till: Klubbviken 1500 kr 500 kr Junkön 1800 kr 750 kr Kluntarna 2300 kr 950 kr Småskär 2500 kr 1000 kr Storbrändön 1800 kr 850 kr Långön 1800 kr 850 kr Hindersön 2300 kr 950 kr Brändöskär 2900 kr 1200 kr Gajecha Anytec RIB *Heldag 8 t 11000 kr **Halvdag 4 t 6000 kr

RIB 2500 kr 3000 kr 3500 kr 4000 kr 3000 kr 3000 kr 3500 kr 4500 kr

6500 kr 23000 kr 3500 kr 13000 kr

Fr Södra Hamn Gajecha Anytec RIB Till: Klubbviken 1900 kr 750 kr 2500 kr Junkön 2300 kr 950 kr 3000 kr Kluntarna 2750 kr 1100 kr 3500 kr Småskär 3050 kr 1500 kr 4000 kr Storbrändön 2300 kr 1000 kr 3000 kr Långön 2300 kr 1000 kr 3000 kr Hindersön 2750 kr 1100 kr 3500 kr Brändöskär 3400 kr 1600 kr 4500 kr • Heldag max 5 timmars gångtid • Halvdag max 2,5 tim gångtid Samtliga priser är inklusive moms.

BRÄNDÖGRUPPEN

KONFERENS OCH TURISM I LULEÅ

info@klubbviken.se | 070-579 33 24


12

BRÄNDÖGRUPPEN

ANNONSSIDA

ANNONSSIDA

Prova våra nya laxprodukter! Till grillen Teriaki Orientalisk

Gör som

Gravat Rosé peppar Chili-Lime

Brändögruppen! Anlita HS Copy & Media Service för allt du vill sätta färg på

Din lokala fiskeleverantör • www.bdfisk.se • 0920-24 53 90 www.lfn.nu

Din lokala företagsbank

Vår leverantör av kvalitetsråvaror

HEDS MOTOR LULEÅ

Kräftgatan 4, Luleå. Tel 0920-185 85, 185 25

www.yamahacenter.com

www.servera.se


ANNONSSIDA

BRÄNDÖGRUPPEN

ANNONSSIDA

13

FAKTA

Brändögruppen har basen i Brändö Konferens & Fritidsby – och bättre kan det inte bli. – Jag skulle inte flytta den en meter. Det är lagom långt från stan och alldeles vid havet. Det är optimalt, säger Göran Widén, en av delägarna.

Antal bäddar: 60 bäddar förd elade på 30 sovrum i 15 stug or. sköna sängar oc Alla stugor har dusch, wc, h är frys, ugn/spis oc fullt utrustade med kyl/ h ett rymligt kö k/allrum. Havsutsikt från alla stugor. Konferensmöj ligheter: 4 konf erensrum med full utrust ning. 10, 14, 24 respektive 60 personer. Profil: Konferen sanläggning oc h stugby med skärgårdsprofil . Stort utbud av aktiviteter och matupplev elser. Öppet: Alla år stider vid bestäl lning. Öppet i somm ar: ALLTID för bokade grupper. 23 juni–12 augusti öppet alla dagar 9–19 Kiosk, receptio . n och sommarca fé. info@brandoko nf www.brandokoerens.se | 0920-741 00

Basen i Brändön där allting började Med Brändö Konferens & Fritidsby började kusinerna Göran Widén och Johan Björklund sitt affärsmässiga samarbete, det som nu har utvecklats till den omfattande Brändögruppen. De köpte anläggningen i november 1999 och hade sina första gäster i januari 2000. – Vi gick in som drömmare och idealister och kanske är det en fördel att se det med såna ögon. Fast vi visste att stället låg vackert vid havet och potentialen var lätt att se. Vi visste också att vi hade duktiga människor omkring oss som vi hade tillgång till på direkten, säger Widén.

Fart från start De första två de anställde var Minette Öhman och Greta Persson. De tog hand om köket och är fortfarande kvar. I dag har Brändögruppen nio fast anställda i verksamheten.

Redan från start hade de gott om gäster i Brändön. – Det var hög fart från första halvåret. Det fanns ett uppdämt behov. Stället hade gott renommé från tiden som SSABs anläggning. Det var förknippat med bra konferensmöjligheter i en trevlig omgivning. Jag har en fin bild av en ”kvalitetsbensträckare”, folk som står på sandstranden med en kaffekopp, säger han.

Till Brändö Konferens & Fritidsby kommer folk både sommar och vinter. – För några år sedan var vintern vår absolut mest intensiva säsong. Det slog igenom med de internationella gästerna. De tycker att våra vinteraktiviteter är exotiska och trevliga produkter, berättar han. Ett omtalat exempel är Dinner on Ice, middag ute på isen i facklornas sken. – Vi har haft cirka tusen personer per år som upplever Dinner On Ice.

Skärgården het När Brändögruppen vuxit har också sommarsäsongen blivit mer intensiv. För sju år sedan köpte gruppen Furufjärden, samt började arrendera Klubbvikens havsbad. De senaste åren har man dessutom skaffat den snabba ribbåten och båtarna i rederiet Condor Shipping, vilket gett bättre möjlighet att skapa unika upplevelser för både lokala företag och turister. – Det har gjort att vi ökat på sommaren också. Hela skärgården känns het. Inte minst den här tiden på året börjar folk längta efter att komma ut i solen. Att bara arrendera Klubbviken gör det omöjligt att göra några stora satsningar, men inför sommaren har de ändå byggt nya terrasser. I anslutning till dem blir tre veckors fotbollsfest kvällstid i samband med fotbolls-EM, från den 8 juni till den 1 juli. I paketet ingår specialtur ut med någon av båtarna, stor skärgårdsbuffé och entré till ett fotbollstält med scen och storbildsskärm där EM-matcherna visas. – Det känns spännande och ska bli riktigt kul.

Fem bastuar Också Brändö Konferens & Fritidsby har utvecklats.

nferens.se

Dels har många av stugorna byggts om. Totalt finns det 30 rum med 60 bäddar. – Vår konferenslokal klarar 60-70 personer, men middag kan vi ordna för många fler. Vårt kök klarar några hundra. Dels blir det en ny bastuanläggning. – Det blir en jättefräsch spaanläggning nere vid havet. Totalt kommer vi nu att ha fem bastuar, två med el och tre med vedeldning. Företagsgrupper dominerar bland besökarna i Brändön, men sedan länge har man också många sommarturister från Norge och vintergäster från främst England. – De gillar Sverige och de gillar det som de kan uppleva i Swedish Lapland - och då är vår frusna skärgård någonting extra, säger Widén, som också gläds åt de goda relationerna med andra entreprenörer: – Vi har jättegott samarbete. Det har mognat under många år. Det gör att vi kan erbjuda jättefina kombinationspaket.

Brändö Konferens & Fritidsby är en konferensanläggning och stugby med skärgårdsprofil och har ett stort utbud av aktiviteter.


14

ANNONSSIDA

BRÄNDÖGRUPPEN

ANNONSSIDA

Sommar full av nöjen! Utdrag ur sommarens program: 7 juli Anki & Per 13-14 juli Rockhelg med Sex on Legs 21-22 juli Dansbandsweekend

Öppettider. 23 juni-12 aug. I övrigt öppet för förbokning. Måndagar 10.00-21.00 Tisdagar 10.00-21.00 Onsdagar 10.00-23.00 Se vår hemsida Torsdagar 10.00-23.00 www.klubbviken.se Fredagar 10.00-24.00, minst för program. Lördagar 10.00-24.00, minst Söndagar 10.00-21.00 Under Lulekalaset gäller andra tider, se hemsidan för mer info. OBS! Midsommarafton öppet 10.00-16.00. Inga turer med Stella Marina.

Sandön, 0920 - 25 86 05 • www.klubbviken.se • info@klubbviken.se

Hyr stuga direkt vid havet! 15 ljusa stugor. Alla med havsutsikt, wc/dusch, 2 sovrum, allrum/kök, kyl-frys, spis med ugn. 4 bäddar samt bäddsoffa.

www.brandokonferens | 0920-74100


BRÄNDÖGRUPPEN

ANNONSSIDA

ANNONSSIDA

15

Båtar & Husbilar med tillbehör hittar ni hos oss!

”Säkra leverantörer med fantastisk service till rätt kurs”

Småbåtsgatan 2, Luleå • 0920-22 80 25

Vi har 15 modeller i olika färger /Frans Hedblad, Köksmästare Brändögruppen

-Hittar du hos oss!

Hummergatan 3, Luleå - Tel 0920-187 10. Öppet vardagar kl. 07-17

Företagsresor Företagsresor

Transfers Transfers

Idrottsresor Idrottsresor

Gruppresor Gruppresor Gruppresor

I vår nya turistbuss har vi trådlöst internet och uttag för 220 V för laddning av mobiler och datorer.

Brändöbussen är det stora lilla familjeföretaget i Luleå. Bussbolaget som för många är det enda alternativet när sällskap vill åka tryggt och bekvämt i moderna turistbussar. Konferens på Brändön eller aktivitet på annan ort?

Vart vill ni www.brandobussen.se

Låt oss visa vägen! info@brandobussen.se

0920-706 68


Vi bygger Brändöns nya bastuanläggning!

Totalentreprenör Bygg: 070- 275 00 83 • Smide: 070- 530 30 58

i samarbete med:

www.brandonsmaleri.se 070-270 90 18

Torbjörn Fält 070-842 71 71 Tobbe@brandonsror.se

Mikael Wiippa 070-388 55 01 • Christian Drugge 070-556 37 34 brandoelektriska@telia.com • Vi utför era elinstallationer

Härlig Sommar i Luleå skärgård 2012  

Brändögruppen, 16 sidor.

Härlig Sommar i Luleå skärgård 2012  

Brändögruppen, 16 sidor.

Advertisement