Page 1

ET KRAFTSENTER FOR INFRASTRUKTUR

ANNONSEBILAG MAI 2012

Camilla deltar i endring Camilla Telnes foran første byggetrinn av Sjøparken på Sortland.

Camilla Telnes (22) stortrives som planlegger i Vesterålskraft Nett as. Camilla har ingeniørutdannelse fra høyskolen i Narvik, og tok fatt på stillingen som plan ingeniør 1.november i fjor – det har hun ikke angret et sekund på. Tekst og foto: Bjørn Eide

Interessant fagområde

Vi treffer den smilende hyggelige jenta i hennes kontorlokale i andre etasje i driftsbygningen til Vesterålskraft på Sortland. I det vi kommer på besøk er hun i engasjerte samtaler med kollegaene om ulike fremdriftsplaner og oppgaver, og vi slipper så vidt inn for å slå av en prat. Camilla kommer fra Rødøy på Helgelandskysten og startet i sin stilling som planlegger hos Vesterålskraft Nett as, 1.november i fjor. På spørsmålet om hvorfor hun

valgte dette yrket svarer hun at det var ganske tilfeldig at hun valgte å bli elektroingeniør. -Jeg har alltid likt matte og fysikk og derfor tenkt å utdanne meg til ingeniør. Søknadsfristen for høyskole kom fortere enn jeg hadde trodd og jeg måtte bare velge. Heldigvis for meg syns jeg Elkraftfaget er veldig interessant.

der beboerne allerede har flyttet inn i den første blokka. Er vi heldige får vi levere både strøm og alarm til de nye leilighetene også, sier hun med et smil. Camilla forteller videre at hun akkurat nå jobber med planleggingen av nettilførselen til

Kulturfabrikken, Sortland Panorama, den nye fabrikken til Vesteraalens og utvidelsen av Øvre Myrland Borettslag. Det er hektiske dager, men jeg stortrives, avslutter hun.

FAKTA

Mange ulike oppgaver

Camilla forteller at arbeidsdagen i hovedsak går i planlegging av infrastruktur til en rekke byggeprosjekter. – Jeg jobber med planlegging av fremføring av strøm. Da kan det omhandle både kabler, linjer og trafokiosker. For å si det enkelt er det min jobb å finne ut hva som må gjøres for å få strøm til en kunde. For Sjøparken på Sortland er vi i full gang med fremføring av nett, fjernvarme, og fiber,

Vesterålskraft Nett AS har for 2012 planlagt ca. 14,25 kilometer med ny høyspentkabel, og ca. 29 nye nettstasjoner. Arbeidet er allerede i gang og fordelt slik: I Øksnes er det planlagt ca. 3 km. med høyspentkabel, og 3 nye nettstasjoner. I Bø er det planlagt ca.2,4 km. høyspentkabel og 7 nye nettstasjoner. I Sortland er det planlagt ca.8,85 km. høyspentkabel og ca.19 nye nettstasjoner. Videre skal det gjøres investeringer i forbindelse med trafostasjonene Sortland trafo og Melrabben på Myre. Budsjettet for nettinvesteringer i 2012 er totalt på ca. 23 mill.


ET KRAFTSENTER FOR INFRASTRUKTUR

2

F.v. på bildet: Stian Paulsen, Securitas Mobile AS, Ken-Ivan Reinholdtsen, brannvesenet Øksnes, Frode Roalsø, Stavanger 110-sentral, Glenn Johansen, Relacom AS, Ståle Rasmussen, brannvesenet Sortland, Einar Botnmark, brannvesenet Bø, Christian Haugland, Midtre Hålogaland 110-sentral, Torbjørn Åsbakk, Vesterålskraft Bredbånd AS og Terje Knag, NorAlarm AS. (Foto: Tone M. Sørensen, Bladet Vesterålen)

Vesterålskraft Bredbånd utvider sitt sortiment, og tilbyr nå innbrudd- og brannalarm. Tekst: Tone M. Sørensen/Bjørn Eide – Bladet Vesterålen Sist i april var det oppstartmøte for alle innvolverte parter i Vesterålskraft sine lokaler på Sortland. Representanter fra brannvesenet i Sortland, Bø og Øksnes, folk fra 110-sentralene i Midtre Hålogaland og Stavanger, samt utsendinger fra Noralarm, Altibox, Relacom, Securitas Mobile AS var samlet. – Endelig starter vi med direktevarsling på brannalarm. Vi er de eneste som har direktevarsling til 110, våre konkurrenter går via alarmsentral som sender

ut vekter, mens vi har ei direkteløsning, som sparer tid og potensielt liv, sier daglig leder i Vesterålskraft Bredbånd AS, Torbjørn Åsbakk.

Raskere varsling

Vesterålskraft Bredbånd blir en ny alarmaktør i Vesterålen i samarbeid med sin leverandør Altibox som eier NordAlarm. – Disse har drevet med direktevarsling siden 1998, og har 14 års erfaring med dette systemet, som vi påstår menneskeliv har blitt spart ved, gjennom den hurtige varslinga, sier han. Åsbakk tilføyer at man samarbeider med brannvesenet i eierkommunene Sortland, Øksnes og Bø, i tillegg til 110-sentralen i Narvik. – Vesterålskraft Bredbånd er

veldig fornøyd med å ha et konsept i ryggen som gir direketvarsling til brannvesenet. Det brenner veldig ofte i Vesterålen, og hurtig varsling til etatene kan være avgjørende. Alarmen kan ikke hindre og slukke branner, men varsle raskt når det brenner, og dermed kan begrense omfanget av skadene, sier han.

Pilotkunder i gang

De første alarmene er allerede installert. – Vi har koblet opp de første pilotkundene. Det er ikke bare fiberkunder som vil få dette tilbudet, også for andre husstander har vi løsninger som går via mobilnettet, sier han. I første omgang går det nye alarmtilbudet til husstander i

Sortland, Øksnes og Bø. Altibox har i dag om lag 10.000 alarmkunder. – Når alarmen utløses blir vaktsentralen varslet samtidig som den aktuelle 110-sentralen. Alarmsentralen ringer da til den aktuelle kunden og da er brannvesenet på tur ut, sier Terje Knag i NorAlarm. – Hovedpoenget med ei slik direktevarsling er å redde liv med tidlig varsling. Statistisk sett har antallet dødsbranner gått ned i regioner der de har hatt i drift en slik direkte brannvarsling, sier Torbjørn Åsbakk.

FAKTA OM ALARM Vi har alle noe som er uerstattelig. Vi vet bare ikke alltid hva det er før vi har mistet det. Får du Altibox alarm, så har du gjort det beste som kan gjøres for å passe på det uerstattelige i ditt hjem. Våre pakker Brann Direkte og Innbruddsalarm, har alt du trenger: Vår nye, trådløse alarm monteres på kort tid, og gir deg en trygg og kontinuerlig forbindelse til vår forsikringsgodkjente alarmstasjon. Bruk noen minutter til å tenke på hva din bolig trenger av alarmløsninger fra Altibox i dag - så slipper du å tenke mer på alarm i framtiden.

ALTIBOX ALARM MED DIREKTE VARSLING TIL BRANNVESENET:

Alarmen går. Brannvesenet varsles direkte og rykker umiddelbart ut.

ALARM VEKTER UTEN DIREKTE VARSLING KAN FUNGERE SLIK:

VEKTER

Alarmen går og alarmsentralen varsles. Vekter rykker ut for å kontrollere. Vekteren bekrefter at det brenner, og varsler brannvesenet. Brannvesenet rykker ut.

Kontakt oss for gratis befaring på kundeservice@vesteralskraft.no.

Ingolf Gundersen ved Vesterålskraft Bredbånd as tilbyr gratis befaring og pristilbud for Altibox alarmpakker. Gundersen har bred erfaring med brannsikkerhet, blant annet fra Norges Brannskole på Fjelldal. Foto Bjørn Eide


ET KRAFTSENTER FOR INFRASTRUKTUR

KUNDESERVICE SVARER

Spørsmål: Jeg ønsker å få en oversikt over alle fakturaer for i fjor, kan dere hjelpe meg? Svar: Ved å logge deg inn på «Min side», vil du finne alle fakturaer knyttet til deg som kunde. Spørsmål: Hvordan logger jeg meg inn på «Min side»? Svar: Du trenger målepunktid og kundenummer for å logge deg inn, det finner du på forsiden av faktura. Har du flere kontrakter finner du de under leveranser.

Æ blei overraska da æ fant ut at æ ikkje fikk strøm fra kraftlaget! Men nu får æ strøm fra Vesterålskraft igjen.

kan du åpne den og videresende til installatør. Spørsmål: Jeg får aldri sms når det er strømstans, hvorfor? Svar: Det kan hende vi ikke har registrert mobilnummeret ditt eller at det er et gammelt mobilnummer. På «Min side» kan du selv legge inn både mobilnummer og e-postadressen din. Du kan også velge om du vil ha meldinger fra oss på e-post eller sms.

Her finner du noen svar på ofte stilte spørsmål til Kundeservice.

3

«Min side» side finner du under egen fane på www.vesteralskraft.no.

Spørsmål: Jeg har hatt kontroll av det elektriske anlegget, finnes denne rapporten elektronisk? Svar: Ja, den finnes på «Min side» under tilsynsrapporter, her

Katrine Haug Pettersen leder for kundeservice hos Vesterålskraft. Foto: Bjørn Eide

Vesterålskraft ønsker å informere og tilby sine kunder eFaktura løsning. I den forbindelse har Vesterålskraft siden januar hatt en konkurranse der man ved å tegne eFaktura-avtale samt svare på noen enkle spørsmål, var med i trekningen av to reisegavekort på kr 3000,-. De heldige vinnerne er trukket ut, og det var Arnvid Lind fra Sortland, og Tor Idar Paulsen fra Bø som fikk hvert sitt reisegavekort – vi gratulerer!

Foto: Promonorge.no - Svolvær

E-FAKTURA

Vesterålskraft M52 12.12.2011

Spørsmål: Jeg ønsker oversikt over forbruk tilbake i tid, ønsker også å sammenlikne det med det forbruket jeg har i dag. Svar: På «Min side» finner du oversikt over ditt forbruk 3 år tilbake i tid. Her finner du forbruket pr. år og pr. termin.

Leder for kunderservice overleverer premien til en lykkelig vinner, Arnvid Lind

Fordeler med e-Faktura Du slipper å motta faktura i posten og sparer miljøet for ekstra papir. Fakturaen sendes elektronisk rett til din nettbank, og du er ikke avhengig av postkassen. Dette er helt klart en fordel når du for eksempel er ute og reiser Alle eFakturaer må godkjennes av deg før de belastes konto. Du kan også endre beløp, hvilken konto som skal belastes og endre forfallsdato. eFakturaene lagres i nettbanken din og du har til enhver tid oversikt over betalte og ubetalte fakturaer. Du kan også velge å bli varslet på e-post hver gang du mottar en ny eFaktura i nettbanken. En eFaktura kommer ferdig utfylt med KID-, kontonummer og beløp. Det eneste du trenger å gjøre i nettbanken er å god kjenne eFakturaen når du vil betale.

Stadig flere velger Vesterålskraft Strøm som sin strømleverandør! Det er fordi våre kunder i dag ønsker å handle lokalt og hos “seg selv”. Vesterålskraft er nemlig eid av Bø, Øksnes og Sortland kommune.

Ta et aktivt valg, velg den lokaleide kraftleverandøren du også!

Vi ordner flyttingen 76 11 25 00 eller vkraft.no


ET KRAFTSENTER FOR INFRASTRUKTUR

4

UTDELING AV SPONSORMIDLER FRA VESTERÅLSKRAFT

Adm. direktør Halvard S. Pettersen (t.h) sammen med representanter fra Sortland Rockeklubb, Sortland Volleyballklubb, IL Holmgang, Øksnes Jeger og Fiskerforening, Øksnes Musikkorps, Øksnes KFUM, Bø dykkerklubb, Bø og Malnes menighet og Haugen barne- og ungdomsklubb fikk 10.000 kroner hver i sponsormidler fra Vesterålskraft.

90.000 blanke sponsorkroner delte Vesterålskraft ut til lag og foreninger i Bø, Øksnes og Sortland i april. – Det er hyggelig å være en medspiller til lag og foreninger som driver med barne- og ungdomsaktiviteter i våre eierkommuner, sier Adm. direktør Halvard S. Pettersen i Vesterålskraft.

Tekst og foto: Roger Vagle, Bladet Vesterålen

Årlig utdeling

Vesterålskraft foretar en årlig tildeling av sponsormidler til ideelle organisasjoner, lag og foreninger som har sin hovedaktivitet innenfor kultur og idrett rettet mot barn og unge under 18 år.

Kriteriene for tildelinger er blant annet at søkerne har sitt virke i en av i Vesterålskrafts eierkommuner Bø, Sortland, eller Øksnes. Denne prosessen skjer hvert år i februar/mars og blir kunngjort ved annonsering i lokale medier.

9 heldige vinnere

søknader for 2012, og blant de som oppfylte kravene var det 9 lag og foreninger som fikk sponsormidler. Foruten Øksnes Jeger og Fiskeforening, fikk Øksnes Musikkorps og Øksnes KFUM. Fra Bø fikk Bø dykkerklubb, Bø og Malnes menighet, og Haugen barne- og ungdomsklubb. Fra Sortland fikk Sortland Rockeklubb, IL Holmgang, og Sortland volleyballklubb støtte. – Vi synes dette er en utmerket måte å støtte lag og foreninger på, forteller Halvard S. Pettersen i Vesterålskraft. Tildelingen av sponsormidler skal ifølge Pettersen være jevnt fordelt mellom de tre eierkommunene, og det er godt å se at pengene kommer til nytte. – Vi stiller ingen krav til hva pengene skal brukes til, vi regner med de kommer godt med, og det er hyggelig å være en medspiller til lag og foreninger som driver med barne- og ungdomsaktiviteter, sier Pettersen.

Vesterålskraft fikk i år inn 34

NYKVÅG OG HOVDEN I BØ FÅR FIBER I OKTOBER

Altibox Chill

N OGS Å Å FO IPAD R !

Altibox Chill – tv og film hvor du vil! Ønske om litt mer spenning i hverdagen? Nå er tv- og filmtjenesten til Altibox tilgjengelig på flere plattformer. Altibox Chill gir deg friheten til å se hva du vil, hvor og når det passer for deg! Du kan nå se både live-tv og filmer på pc, mac og iPad. Og snart på mobilen også. Har du Tv-basispakken fra Altibox, internettforbindelse og befinner deg hvor som helst i Norge, kan du velge blant mange tv-kanaler og over 1300 filmer i filmportalen vår. Vi kaller det grenseløs underholdning! vi leverer

Layout: Reklamebyrået mål og mening

Scan QR-koden for å se reklamefilmen og lese mer om Altibox Chill.

Trykk: K. Norhdahls Trykkeri AS

Det blir godt mottatt av bygdefolket, som tegnet kontrakter over en lav sko onsdag. – Vi er godt fornøyde med oppmøtet, sier Torbjørn Åsbakk i Vesterålskraft Bredbånd. – Vi fikk besvart mange fornuftige spørsmål og tegnet mange kontrakter. Det kom flere enn vi ventet på informasjonsmøtet. En godt voksen mann som tegnet kontrakt konkluderer med at «vi har ikke noe valg hvis vi skal være med i samfunnet». Tekst: Mareno Leonhardsen, Bladet Vesterålen

Bi-effekt

Bygdene kunne sett langt etter fibernett, om ikke Statoil hadde bidratt i tillegg til Nordland fylkeskommune. Statoil skal hjelpe Havforskningsinstituttet med strøm og breiband til et havobservatorium i Hølla utenfor Hovden. – Vi skal derfor ikke ta æren for at dette lar seg gjennomføre, sa Torbjørn Åsbakk, og fortalte om samarbeidet med Statoil, Nordland fylkeskommune og Bø kommune.

Til havs

Åsbakk fortalte at fiberforbindelsen hentes i Jennsakret/Utskår og går i sjøkabel over til Finnbogsanden i Hovden. Derfra skal Statoil legge en kombinert strøm- og fibersjøkabel ut til Hølla. Fra Hovden skal fiberen henges i stolper videre til Nykvåg. Mange i Nykvåg er i tvil om dagens dataforbindelse kan kalles breiband. Enkelte må bruke nettbanken på natta og skolebarna har problemer med å bruke nettsider andre tar for gitt.

Stabilt og godt

Det koster litt å installere Vesterålskraft sin løsning, men da har vi et stabilt og raskt nett. – De fleste av oss vet ikke hva vi betaler tilsammen for disse tilbudene i dag, sier han, og byr på pakker med både fjernsyn, opptak og telefon, i tillegg til dataforbindelse. – Trådløs router inngår i prisen, og hvis utstyret ryker, så får du nytt kostnadsfritt. Vi har fornøyde kunder, over 99 prosent oppetid, og svært god hastighet.

ET KRAFTSENTERFOR INFRASTRUKTUR  

Annonsebillag fra Vesterålskraft

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you