Page 1

Hjem med NÆRINGSDRIKK OG SONDEERNÆRING www.dahlemedical.no


Hjem med

NÆRINGSDRIKKER OG SONDEERNÆRING Ved sykdom eller aldring kan det være vanskelig å få i seg tilstrekkelig mengde næringsrik mat. Enkelte kan også oppleve å gå ned i vekt. Dersom man ikke får dekket behovet sitt for ernæring må man søke om hjelp. Mange har krav på næringsdrikker på resept. Norengros Dahle Medical kan gi deg informasjonen du trenger. Vi kan hjelpe deg med tips og oppskrifter, samt finne riktig produkt.

NÆRINGSDRIKKER

SONDEERNÆRING

Hvis du har problemer med å få dekket behovet ditt for energi og protein fra vanlig kost, kan næringsdrikker være til stor hjelp. En næringsdrikk inneholder energi og næringsstoffer som tilsvarer to brødskiver med pålegg, og litt ekstra med vitaminer og mineraler. Alle som ikke får i seg nok mat står i fare for å bli underernært. Underernæring kjennetegnes i første omgang av ufrivillig vekttap. Kroppens allmenntilstand påvirkes, immunforsvaret svekkes, og mange opplever slapphet.

Sondeernæring er flytende næring som tilføres kroppen gjennom en sonde eller PEG. Næringsinnholdet tilsvarer den næringen du får fra et normalt og variert kosthold, og fordøyes på samme måte. Sondeernæring kan hjelpe, og kan ofte være livsviktig for, personer med munn spiserør eller mage, svelgproblemer eller vanskeligheter med å innta tilstrekkelig med næring gjennom munnen ved vanlige måltider. De som anbefales sondeernæring har forskjellige næringsrelaterte problemer, men samtidig en ting til felles - de klarer ikke å spise nok til at kroppen får tilstrekkelig med energi og næringsstoffer.

Ta kontakt med oss for å finne best egnet næringsdrikk eller sondeernæring.


NÆRINGSDRIKKER Næringsdrikker kan gjerne kombineres med vanlig mat. Du bør spise så mye som mulig i løpet av måltidene. Næringsdrikker skal inntas regelmessig mellom, eller ved siden av måltidene.

Nutridrink COMPACT FIBRE Fullverdig ekstra næringsdrikk med fiber. Dosering: 1-3 pr dag i tillegg til mat, evt. 5-7 som eneste næringskilde.

CALOGEN Fettemulsjon for å øke vekt/kaloriinntak Dosering: 3 X 30 ml pr dag

Fresubin DIBEN

Nutrison

Dosering: 1-3 pr dag i tillegg til mat, evt. 3-6 som eneste energikilde

Energitetthet: 1,5 (Fullverdig i 1000 ml - 1500 kcal)

Proteinrik og fullvedig næringsdrikk med lav glykemisk indeks. (Spesielt egnet for diabetikere)

Vi i Norengros Dahle Medical tilbyr deg: • Rask og enkel bestilling • Informasjon og veiledning ved personlig fremmøte eller pr tlf. • Produktnyheter og vareprøver • Et stort og bredt vareutvalg sikrer god levering

ENERGY MULTI FIBRE Energitett fullverdig sondeernæring tilsatt kostfibre.

• Henting av ferdigpakkede varer i butikk • Fraktfri hjemlevering • Faste leveringer om ønskelig • Fornyelse av resepter

Som kunde hos Norengros Dahle Medical skal du være trygg på dine produktvalg.


Din lokale støttespiller på reseptvarer Norengros Dahle Medical har lang erfaring og spisset kompetanse innen helsefag. Vi er godkjent leverandør av reseptprodukter innen kateter, stomi, ernæring, inkontinens og brystproteser, diabetes og sår.

Ring oss på:

61 24 80 00 eller send epost til:

dahle.medical@norengros.no

Elin Tranulis

Norengros Dahle Medical AS

Rosenlundveien 4, 2619 Lillehammer Erle Fossen Mathisen Jan Øystein Bolstad

Fysioterapeut

Norengros Dahle Medical as https://www.facebook.com/dahlemedical Rosenlundveien 4, 2619 Lillehammer www.dahlemedical.no

Jeanette Skar Nylund

61 24 80 00 Sykepleier Sykepleier e-post: dmbestilling@norengros.no Bestillingsportal web: www.bestilling.dahlemedical.no www.dahlemedical.no

Sykepleier

Profile for Norengros Dahle Medical

Reseptbrosjyre - Hjem med næringsdrikker og sondemat  

Les hva vi kan tilby

Reseptbrosjyre - Hjem med næringsdrikker og sondemat  

Les hva vi kan tilby

Advertisement